Kofeiini kertyy elimistöön / kofeinismi

nutritionist

Kofeiini metaboloituu enimmäkseen virtsahapoiksi.
http://www.genome.jp/kegg-bin/show_pathway?ara00232

Kofeiinilla ja sen aktiivisilla aineenvaihduntatuotteilla on hyvin samankaltaisia vaikutuksia keskushermostoon.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8529334

Kofeiini alentaa veren virtsahappopitoisuutta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17530681

Kofeiini kertyy kehoon ja sitä on päivittäiskäyttäjällä veressä 24/7.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2060564

Kofeiini estää adenosiinia ja lisää katekolamiinien tuotantoa (adrenaliini, noradrenaliini). Adenosiini on tärkein verisuonia laajentava välittäjäaine, kun taas adrenaliini ja noradrenaliini supistavat niitä. Koska kofeiini vaikuttaa voimakkaasti kaikkien keskeisten välittäjäaineiden tasoihin, sen vaikutus on systeeminen. Paitsi keskushermostoa, sen vaikutus solun sisäiseen kemialliseen tasapainoon laajentaa sen vaikutuksen koskemaan koko kehon jokaista solua, jota kautta se muuttaa elinten toimintatapoja ja aiheuttaa oireilua, jotka perustuvat yksilöllisille perinnöllisille ja ympäristötekijöille.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14508236
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11815511

Adrenaliini ja noradrenaliini supistavat munuaisten verisuonia, joka estää munuaisia erittämästä virtshappoja verestä virtsaan. Heikentyneen verenkierron vuoksi munuaiset saavat vähemmän ravinteita ja happea, ja niiden solujen, kuten kaikkien muidenkin solujen, sisäinen kemiallinen tasapaino on hyökkää/pakene-valmiudessa 24/7.
http://emedicine.medscape.com/article/244255-overview
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3721778

Kun verenkierron heikkeneminen ja munuaisfunktion muutos kohottavat kehon virtsahappopitoisuutta, nousee pitoisuus veressä niin korkeaksi, että virtsahapot alkavat kiteytyä sellaisiin kudoksiin, joissa nesteiden virtaus on hidasta, kuten luustoon, sidekudokseen ja rasvaan. Happotason aleneminen veressä on tutkimusten mukaan suhteessa käytetyn kofeiinin määrään, joten mitä enemmän käytät, sitä tehokkaammin hapot kiteytyvät kudoksiin.

http://www.youtube.com/watch?v=TB1un6xzlRI

Olen selvittänyt kofeiinin aineenvaihdunnan tuntemattomia puolia etsimällä selitystä omille oireilleni tieteellisistä tutkimuksista. Olen hoitanut itseäni kofeiinivieroituspotilaana näiden periaatteiden mukaisesti ja todistanut päätelmieni paikkansapitävyyden paitsi omilla kokemuksilla, myös muiden, jotka ovat toimineet samoilla perusteilla.

Ryhtymällä poistamaan kehoon kertyneitä virtsahappoja tämän periaatteen mukaisesti, useimmat kofeinismioireet alkavat helpottaa vuorokaudessa tai parissa.

Kofeiinin käytön vähentäminen ei ole ratkaisu koska pienetkin määrät kofeiinia vain lisäävät kehon happokuormaa entisestään. Kofeiini ei poistu kehosta itsestään kahdesta syystä. Niin kauan, kuin kehon happamuus on liian korkealla, kiteytyneet happojäämät eivät sula. Jäämät sulavat kyllä itsestäänkin vaihtelevalla nopeudella kertymien tulehtuessa ajoittain syystä tai toisesta, mutta vaikka ne sulavat, valtaosa niistä ohjautuu takaisin kudoksiin koska ne sulkevat munuaiset samantien ilmaantuessaan verenkiertoon.

Kun veressä olevan kofeiinin konsentraatio nousee hyvin hitaasti, se aiheuttaa hitaasti etenevän kroonisen myrkytystilan, kofeinismin. Kofeinismissa aivopuoliskojen väliset yhteydet eivät toimi normaalisti, ja muisti ja oppimiskyky heikkenevät, joka aiheuttaa depersonalisaatiota. Kun kuva omasta minästä hämärtyy, on mahdoton tiedostaa persoonallisuusmuutoksia, joita kofeiinin käyttö tuo mukanaan kuten aggressiivisuus, putkinäköisyys, älykkyysosamäärän lasku jne. Kofeinismissa aivot toimivat lievässä psykoosissa, eikä sellaista tilaa ole helppo tiedostaa itse. Vasta lopettamisen jälkeen alat tunnistaa uudelleen itsesi kun persoonallisuutesi ja ajattelukykysi alkavat normalisoitua. Aktiivisella hoidolla vaikutus voi olla dramaattisen nopea.

Kofeiinin pitkäaikaiskäyttö on, kuin ajaisi autolla kapeaan umpikujaan. Sinulla ei ole hajuakaan missä olet, ja ulos et pääse, kuin hitaasti peruuttamalla. Happojäämien neutralointi ja poisto ravitsemuksella on prosessi josta tulee elämäntapa pakostakin. Voit joutua taistelemaan vuosikausia äärimmäisen tarkalla ruokavaliolla ja rajoitetuilla elämätavoilla pitääksesi happojen sulamisen aiheuttaman oireilun kurissa. Pahimmassa tapauksessa väärät valinnat voivat tappaa akuuttiin kofeiinimyrkytykseen. Mutta, mitään muuta keinoa ei ole.

http://qmies.blogspot.fi/

6

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ○° ○° ○° ○°

      Kofeiinin puoliintumisaika on 4-6 tuntia.

      Kirjoituksesi kertoo enemmän omista psyykeongelmistasi kuin kofeiinista. Älä juo kahvia jos se käy noin heikkojen hermojesi päälle.

    • nutritionist

      En ole juonut enää 4½ vuoteen, poistan edelleen kofeiinijäämiä kehostani ja toimin tämän asian suhteen terapeuttina. Tyytyväisiä potilaita riittää joka puolella maailmaa, jopa Suomesta vaikka suomalaiset ovatkin maailman tyhmintä kansaa amerikkalaisten ohella.

    • kuppi lisää, kiitos

      Hyvä Nutritionist,
      Jatka vain rauhassa kahvittomuuttasi, sinulla on vielä pitkä matka saadaksesi aivo (älykkyys)kapasiteettisesi edes piirun verran korkeammalle!

      Miksi?
      Uskot amerikkalaisten olevan suomalaisten kanssa tyhmintä kansaa. Kuitenkin perustat informaatiosi amerikkailaisten tutkimusten tuloksiin. Kuinka voit todistettavasti uskotella niitä oikeaoppisiksi ja luotettaviksi muille ja itsellesi jos kerran (väitteesi perusteella) ne ovat maailman tyhmimpien ihmisten aikaansaamia?

      Jossain on iso ristiriita. Kahvittomuudessasiko?

    • dekohvee

      Ohhoh, olipas taas sepustuksia, puolin ja toisin! Olen lopettanut säännöllisen kahvinjuonnin 7:sluokkalaisena 1960 (vain siksi, että se sairastamani flunssan jälkeen maistui lähes paskalta, syy lienee tulehduksessa). Tilapäinen kahvinjuonti oireilee seuraavasti: 1) sydämentykytystä 2) eturauhaskirvelyä, piikkilankakuseskelua 3) puheliaisuutta toisaalta hikeentyy pienestä ja alkaa kaivella vanhoja asioita (varokoon se joka on 50 vuotta sitten vittuillut) 4) panettamisen tunne, mutta ei seiso kunnolla 5) joko nukuttaa heti tai valvottaa vaikka seuraavan yön. 6) paleltaa 7) liikenteessä ylireagoinnin vaara 8) lievää vapinaa 9) tinnitus voimistuu. Niin, että näin on poijaat ( ja vielä enemmän akat ja tytöt)

    • kerkkobot

      Aloittaja vauhkoaa vähintään 20.llä eri keskustelupalstalla samaa sekavaa ja älytöntä kofeiinihysteriaa. Aivan selvästi psykoosi päällä.

    • kohtuu kaikessa

      Tämä qmies ylistää kannabiksen hienoja vaikutuksia mutta ei ymmärrä että se voi osalle aiheuttaa psykooseja kuten tästäkin ketjusta näemme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      983
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    8. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      670
    Aihe