Yrityksen luottokortti

Mietteliäs85

Onko kenellekään tietoa, että onko mahdollista saada yrityksen maksuvastuulla oleva luottokortti, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Tarkistetaanko näitä?

15

969

Vastaukset

 • Riippuu pitkälti yritysmuodosta.

  Jos Oy, niin tarkistetaan yrityksen maksuvalmius.

  Jos taas henkilöyritys, esim Tmi tai Ky, niin tarkistetaan vastuuhenkilön luottotiedot.

 • Kiitos vastauksesta. Muotoilin kysymykseni hieman väärin. Eli kyseessä olisi työntekijän luottokortti (yrityksen maksuvastuulla) ja ko. työntekijältä on luottotiedot menneet.

  • Luottokortti yrityksen nimiin, ja siihen rinnakkaiskortti työntekijälle.


 • Kiitos infosta.

 • Asiaan liittyen minua kiinnostaa seuraavanlainen tapaus: Olen työtehtävissä, joissa luottokortti olisi tarpeellinen työnteon kannalta. Nyt työnantaja on haluaa hankkia minulle yrityksen luottokortin. Ymmärsin aiemmista vastauksista, että voisin saada luottokortin huolimatta siitä että luottotiedoissa on merkintöjä. Pitääkö paikkansa? Voiko työnantaja tarkistaa ilman lupaani luottotietoni?

  • Työnantaja voi tarkistaa luottotietosi, jos tehtäväsi yrityksessä vaatii luottamusta. Siitä kyllä kerrotaan etukäteen. Yrityksen luottokortin antaminen käyttöösi lienee riittävä peruste.


 • ...okei, eli taitaa jäädä kortti haaveeksi.

 • Kiitos vastauksesta. Jatkan vielä tätä. Paniikki alkaa iskeä; eli työnantajani on hyväksynyt hakemuksen. Voiko kortin antava yritys vielä hylätä sen? Eli jos kortti on yrityksen maksuvastuulla, niin tarkistetaanko kortinhaltijan luottotiedot?

 • Yritys ottaa kortin itselleen, ja sinä olet vain kortin käyttäjä. Yritys on vastuussa kortin käytöstä. Sinun luottotietojasi ei myöntävä osapuoli tarkista missään vaiheessa.

  • Tuota noin. Riippuu vähän.

   Jos kortti tulee tämän nimimerkki "työntekijä" nimiin, eli kortissa on hänen nimensä, eikä kyseessä ole rinnakkaiskortti, niin pankki tarkistaa kyllä tämän henkilön luottotiedot, vaikka kortista olisi vastuussa yritys.

   Tiedän tämän omasta kokemuksesta. Tosin pankki omassa tapauksessani kortin myönsi. Sanoivat, että koska oli vain yksi merkintä, ja sekin maksettu, niin kortti myönnetään.

   Käytäntö tietysti riippuu pnkista. Oma kokemukseni on Nordeasta (Nordea Rahoitus) ja MasterCardista.


 • Kiitos vastauksista. Kyseessä on Eurocard ja nimenomaan yrityksen vastuulla. En löytänyt korttiehdoista kohtaa, missä lukisi että työntekijän tiedot tarkistetaan. Ainoastaan esim. tieto yrityksen tulos-ja tasetiedoista. Pitää varmaan vain nyt odottaa ahdistuneena. Nuoruuden hölmöilyjen tuloksena olen tietoni menettänyt, enkä missään nimessä haluaisi että asia tulee esille. Olen kuitenkin työni aina hoitanut hyvin/luotettavasti.

  • Jos itse olisin korttia jollekin tietylle henkilölle myöntämässä (oli sitten maksuvastuussa kuka tahansa), niin totta kai tarkistaisin tuolta henkilöltä luottotiedot.

   Kun puhutaan lähemmäs 10000 euron luottorajasta (joka on siis minimi ulkomaille matkustaessa), niin kyllä se on kaikkien etu että kortin käyttäjällä on puhtaat luottotidot.


 • Onko kenelläkään tietoa, miten toimii nykyään samainen prosessi? Työni puolesta tarjotaan (pakotetaan) yrityksen luottokorttia piakkoin työmatkoja varten.

  Luottotiedot ovat sinänsä kunnossa, mutta olen edunvalvonnassa, joka estää luottojen ottamisen ts. näkyy merkintä luottotiedoista asiasta. En luonnollisesti tätä tietoa haluaisi levittää työssäni.

  Kiitos tiedoista jo etukäteen!

  • Itseänikin kiinnostaisi miten tämä toimii nykyään. Onko kenelläkään tietoa suoraan pankeista tai kokemusta?


  • Ei edunvalvontaa tarvitse hävetä. Se estää kyllä asian muuten koska ei ole periaatteessa nimenkirjoitusoikeutta


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  64
  2886
 2. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  55
  718
 3. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  31
  517