Myyntiaikeet välittäjille tiedoksi?

Myyntiä harkitsemme

Voiko omakotitalostaan ilmoittaa usealle eri välittäjälle, että talo on myytävissä, mikäli joku antaa ostotoimeksiannon. Vai onko ne samankaltaisia sopimuksia kuin myydessä (antaessa välitettäväksi), että sopimus on vain yhden välittäjän kanssa?
Tarkennan tarvittaessa mitä tarkoitan, jos ei tullut selkeästi.

7

152

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-välittäjä 10 v

      Ihmettelen suuresti, jos joku välittäjä haksahtaa tuollaiseen. Voithan ilmoittaa vaikka koko Suomen välittäjäkaartille. Jos välittäjällä on ostotoimeksianto, hänen ei ole mitään järkeä tehdä samasta kohteesta myyntitoimeksiantosopimusta, koska samasta kohteesta saa periä vain yhden välityspalkkion. Ostotoimarit johtavat erittäin harvoin mihinkään, joten niitä ei suosita. Jos välityspalkkion haluat karttaa, miksi sitten haahuilet välittäjien perään? Jos välityspalkkiosta ei ole kysymys, niin ei kannata kikkailla - talo myyntiin ja sillä selvä. Joskus ne naapurit ja työkaverit ja sukulaiset saavat sen kuitenkin selville.

    • Myyntiä harkitsemme

      Kyse ei ole välityspalkkion maksamisesta, vaan siitä, että talomme on ollut myynnissä, mutta välittäjästä huolimatta ei ole mennyt kaupaksi (sijainti 2km palveluista, suht. uusi talo, hintaa alennettiin, näyttöjä pidettiin yms.) Välittäjämme sanoi, että jos hän tämän saa myydyksi, niin meidän on poistuttava talosta n.3kk kaupanteosta. Tilalle ei ole vielä loytynyt mitään, (kaikki potentiaaliset vaihtoehdot mennyt ohi), joten emme voi myydä tätä nyt ihan näin. Mutta ajattelin, jos välittäjillä on tiedossa tai tulee kyselyitä tältä alueelta, niin katsoisimme myyntiä siinä vaiheessa uudelleen, mutta emme olisi "velvollisia" myymään, jos ei mitään ole tilalle.

      • ....

        Jos itse teette myynnistä hankalaa niin älkää siitä välittäjää syyttäkö. 3kk on ihan normiaika hallintaoikeuden siirtymiseen.

        Kiinteistön kaupassa sitova kauppa syntyy vasta kun kaupanvahvistajan leima on papereissa, ostotarjous ei sido kumpaakaan osapuolta.


    • Myyntiä harkitsemme

      AARGH...unohda koko juttu. Jos oot se ex-välittäjä, niin ymmärrän hyvin, että miksi ex.

      • ex-välittäjä 10 v

        En ollut. Ja ex- siksi, että planeetalta löytyi muutakin elämää (LKV on elämäntapa).
        Se siitä. Ja sit asiaan.
        Jos talonne on 2 km palveluista ja paikkakunnalla, jossa asuntokauppaa käydään ns. normaalisti (lue: kaupunki tai kaupunginomainen virkeä kuntakeskus), niin teillä on ollut a) huono välittäjä ja/tai b) väärä pyyntihinta. Itse myin aktiivikautenani noin 3,5 miljoonan euron arvosta asuntoja vuodessa, pikkukaupungissa. Kokemukseni mukaan ostajat eivät kiinnostu kohteista, joiden hinnassa on yli 10% tinkimisvara. Netin ansiosta ostajista on tullut erittäin hinta- ja laatutietoisia asunnoissakin. Väärin arvioitu asunto voi ikävä kyllä menettää parhaan hintansa jo alle puolessa vuodessa, mikäli siis on aktiivisesti näkyvillä. Omakotitalojen arviointi on pykälän verran haastavampaa kuin osakkeiden. Toisinaan välittäjien arvioissa voi olla kymmenien prosenttien ero. Myyjän ongelma on osata valita sitten se oikein arvio. Paras tapa selvittää tämä on kysyä välittäjiltä referenssit vastaavista kohteista: paljonko oli arvio, paljollako myytiin ja kuinka kauan myynti kesti. Itse pidin aina näitä referenssejä mukana. Jos välittäjällä ei ole vastaavista kohteista referenssejä, tuskin arvio voi olla kovinkaan lähellä realistista toteutumaa.
        Tee toimeksiantosopimus sillä ehdolla, että asunto vapautuu esim. 6 - 8 kk kaupanteosta, niin kyllä teille jää riittävästi harkita eri vaihtoehtoja. Jos ostotarjouksessa ei täyty toimeksiantosopimuksen ehdot, välityspalkkiota ei tarvitse maksaa, vaikka tarjouksen hinta olisi pyydetty hinta. Tsemppiä asunnon myyntiin.


    • yrittaja...

      Olisin huolestunut jos ammatilainen referenssilistoineen ei 6-8kk vapautumisaikaan sanoisi yhtään mitään, nyt ei kuitenkaan puhuta mistään arvokohteesta vaan bulkkitalosta johon muuttaa ihan tavallinen perhe.

      Ei tänään pankista enää saa lainaa kahden asunnon loukkua varten ja 99% todennäköisyydellä ostaja talokauppansa rahoittaa lainalla. Vai meinaatko tehdä kaupat siten että rahat vaihtaa omistajaa yli puolenvuoden päästä?

      • ex-välittäjä 10 v

        Ihmiset asuttavat arvokohteita ja tavallisia taloja. Ei ole bulkki-ihmisiä. Ihan normiomakotitalon voi myydä yli 6 kk vapautumisella. Joskus on nimittäin varsinkin vanhempien ihmisten taloja, jotka on niin täynnä kaikkea tavaraa, ettei sieltä aivan parissa-kolmessa kuukaudessa lähdetä mihinkään. Käytännössä kaupantekotilanteessa maksetaan osa kauppahinnasta ja loppuosa vapautumisen yhteydessä. Pankit rahoittavat tällaisissa tilanteissa bullet-lainalla vanhan asunnon, mikäli kaupanteossa maksetaan reilu osuus (20-30%). Vaatii hiukan järjestelyitä, esim. jälkipanttauksen maksamattomalle kauppahinnalle, mutta ammattilaiset osaa nämä. Ainoa este bullet-lainoitukselle on, että asunnosta on yhtä paljon velkaa kuin sen arvo. Silloin ainoa järkevä tapa on myydä talo ja mennä vuokralle, jos sopivaa ei heti osu kohdalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe