Outoa toimintaa OK-Perinnältä, onkohan laillista?

*perinnän ahdistelu*

Hei,
Olen maksanut OK-Perinnän kautta kulutusluottovelkaa 3 vuoden maksusopimuksella. Nyt sain soiton OK-Perinnästä jossa nainen kertoi että heidän ohjelmansa on laskenut "väärin" maksuspimuksen kulut ja että nyt tulisi veilä noin 400 euron edestä ylimääräisiä korkoja ja että maksusopimus sitten tulisi pitenemään melkein vuodella! Sanoin puhelimessa että en tule tähän suostumaan ennenkuin näen mustaa valkoisella eli mistä nuo ylimääriset korot yhtäkkiä tulevat. Sain maksusopimuksen tekohetkellä noin 2 vuotta sitten kopion siitä ja siinä on eriteltynä alkuperäinen velka, perintätoimiston kulut, korot per 31.12.2013 (jolloin maksusopimus loppuu) ja lyhennyserät/kk. Kaikki kulut näyttivät olevan perintälain sallimia maksimimääriä. Alkuperäinen velka oli noin 1000 euroa ja kaikkine kuluineen loppusumman oli jotain 1700 euron luokkaa.
No, hätäännyin tietty tästä vähän ja kaivoin netistä tietoa mitä voisin tehdä. Perintätoimistolle ilmoitin hädissäni että kysyn kuluttaja-asiamieheltä että onkohan tämä maksusopimusten muuttelu ihan laillista touhua ja pyysin samalla perintätoimiston toimittamaan minulle tarkat dokumentit asiasta sähköpostilla. No, eivät ole laittaneet mitään.
Sitten ajattelin kysyä erittelyä velasta alkuperäiseltä velkojalta suoraan, mutta he eivät kuulemma toimita mitään koska lyhennyksistäni osa menee perinnälle ja vain osa tulee heille. Eikö perintälain mukaan velallisella ole oikeus saada tiedot nimenomaan alkuperäiseltä velkojalta?
Mitähän tämä oikein nyt loppujen lopuksi tarkoittaa koko touhu? Pyydän asiallisia vastauksi. Tiedän kyllä että velka olisi kannattanut maksaa pois ilman perintää, mutta näin tässä nyt kuitenkin pääsi käymään.

44

9222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ve.laton

      tarkottaa sitä, että mokasit ja nyt maksat siitä

      • *perinnän ahdistelu*

        Siis, mitä mokasin enää tässä vaiheessa??? Olen tehnyt maksusopimuksen ja noudattanut sitä. Nyt sitä muutetaan yksipuolisesti.


    • 8+3

      Ei sitä maksusuunnitelmaa voi noin vain muuttaa , varsinkaan perinnän ammattilaisen toimesta joka on vastuussa tekosistaan . Jos OK perintä on virheen tehnyt , et sinä siitä voi olla vastuussa . PISTE

    • ei ihan noin

      Eihän se velka mihinkään häviä, vaikka OK-perinnälle olisikin sattunut laskuvirhe. Aloittajan tietysti kannattaa vaatia OK-perinnältä sekä alkuperäiset että muutetut laskelmat ja tarkastaa ne joko itse tai esim. velkaneuvojan avulla.

      • 3+3

        Velka on tyystin eri asia kuin se, että alkavat vaatimaan oman mokansa takia unohtamiaan kuluja jälkikäteen


      • saavat vaatia
        3+3 kirjoitti:

        Velka on tyystin eri asia kuin se, että alkavat vaatimaan oman mokansa takia unohtamiaan kuluja jälkikäteen

        Saavat tietysti vaatia myös omat lain sallimat kulunsa mahdollisista laskuvirheistä ja unohtamisista huolimatta. Liian vähän laskutetut tai laskuttamatta jääneet kulut häviävät vanhentumisen vuoksi vasta kolmen vuoden kuluttua niiden syntymisestä, jos niistä ei ole huomattu muistuttaa kertaakaan tuon kolmen vuoden aikana.


      • *perinnän ahdistelu*
        saavat vaatia kirjoitti:

        Saavat tietysti vaatia myös omat lain sallimat kulunsa mahdollisista laskuvirheistä ja unohtamisista huolimatta. Liian vähän laskutetut tai laskuttamatta jääneet kulut häviävät vanhentumisen vuoksi vasta kolmen vuoden kuluttua niiden syntymisestä, jos niistä ei ole huomattu muistuttaa kertaakaan tuon kolmen vuoden aikana.

        Nyt lisää tulee nimenomaan korkoja (viivästyskorkoja kaiketi?). Perintälain sallimat muut kulut on jo mukana sopparissa, ja myös näkyvät siinä eriteltyinä. Nyt haluan oikeasti selvittää kuka on vastuussa perintätoimiston tekemästä laskumokasta. Edelleenkään eivät ole toimittaneet sähköpostilla lisätietoja, joten oletan että unohtivat asian. Tai ainakin toivon niin :)


      • Anonyymi

        Voiko 2.09 € velkaa periä 21.97 Jotenki tuntuu huijaukselta, tai ainakin ahneudelta ????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko 2.09 € velkaa periä 21.97 Jotenki tuntuu huijaukselta, tai ainakin ahneudelta ????

        Jees, ihan on just oikea summa.

        "Ensimmäisestä maksuvaatimuksesta perintäkuluina saa vaatia velalliselta enintään:

        14 €, jos velan pääoma on enintään 100 € tai velka on suoraan ulosottokelpoinen (esimerkiksi kunnan terveyskeskusmaksu).

        Toisesta maksuvaatimuksesta velkoja saa veloittaa enintään puolet ensimmäisen maksuvaatimuksen kulujen enimmäismäärästä."


    • T.I.Lintirkistelijä

      Homman nimi on se, että olet tehnyt maksusopimuksen. Tässä on merkitystä juurikin sanalla SOPIMUS. OK perintä on esittänyt vaatimuksensa, sinä olet sen hyväksynyt ja olette tehneet asiasta kirjallisen sopimuksen. He eivät voi periä jälkikäteen mitään sopimuksen ulkopuolista kulua taikka sopimusta yksipuoleisesti muuttaa, ellei niin nimenomaan sopimuksen pienessä präntissä sanota. Tarkista asia ja jos tuollaista ehtoa ei ole ei sinun näitä uusia kuluja tarvitse maksaa.

      • ei ihan noin

        Sopimuksenteossakin saattaa syntyä laskuvirheitä tai muita erehdyksiä, ja ne otetaan oikeustoimilain mukaan huomioon näin:

        "32 § 1. mom.

        Jos jonkun tahdonilmaisu on erhekirjoituksen tai muun hänen erehdyksensä johdosta saanut toisen sisällyksen, kuin on tarkoitettu, ei tahdonilmaisu sellaisena sido sen antajaa, jos se, johon tahdonilmaisu on kohdistettu, tiesi tai hänen oli pitänyt tietää erehdyksestä."

        Ja kysymys kuuluu: Olisikohan aloittajan vähintäänkin "pitänyt tietää" velkojensa määrä ja maksuviivästyksen seuraamukset, kuten viivästyskorko?
        Veikkaisin, että olisi.


    • Finder

      Tulkinnan puolelle menee taas koska tälläkin kolikolla on se toinen puoli. laki saatavien perinnästä kun sysää vastuunnoiden seikkojen laskemisesta ilmoittamisesta perintätoimistolle, ei asiakkaalle:

      Perintätoimintaa ammattimaisesti harjoittavan on periessään kuluttajasaatavaa annettava tai lähetettävä velalliselle kirjallinen maksuvaatimus, jossa on mainittava ainakin:

      1) velkojan nimi ja osoite;

      2) saatavan peruste;

      3) eriteltyinä saatavan pääoma, korko, viivästyskorko ja perintäkulut;

      4) vaadittu kokonaissumma;

      5) kenelle, miten ja milloin saatava on maksettava;

      6) velallisen mahdollisuus esittää huomautuksia saatavan määrästä ja perusteesta sekä missä ajassa huomautukset on esitettävä; jos perittävänä on saatava, joka voidaan periä ulosottotoimin ilman tuomiota tai päätöstä siten kuin verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin annetussa laissa (367/1961) säädetään, maksuvaatimuksessa on ilmoitettava velalliselle sellaisen saatavan perinnässä käytettävissä olevat oikeuskeinot sekä mahdollisuus hakea maksulykkäystä; ja

      7) kenelle huomautukset on esitettävä; jos perittävänä on julkisyhteisön saatava, maksuvaatimuksessa on ilmoitettava myös sen julkisyhteisön perintää hoitavan yksikön tai henkilön yhteystiedot, jolle velallinen voi tehdä saatavaa ja perintää koskevat huomautuksensa.

      Jos maksuvaatimuksessa ei ole mainittu korkojen laskentaperusteita, velalliselle on ilmoitettava, että hänellä on oikeus pyynnöstä saada selvitys korkojen määräytymisestä.

      Jos maksusuunnitelma on tehty perintätoimiston lukujen perusteella on kohtuutonta jälkikäteen mennä sopimusta muuttamaan velallisen haitaksi...löytyy myös samasta laista.

      • ei ihan noin

        " Jos maksusuunnitelma on tehty perintätoimiston lukujen perusteella on kohtuutonta jälkikäteen mennä sopimusta muuttamaan velallisen haitaksi...löytyy myös samasta laista."

        Eipä taida löytyä. Eikä kysymys ole oikeasti "sopimuksen muuttamisesta", vaan laskelmissa olleen virheen oikaisemisesta eikä sitä todellakaan perintälaissa kielletä - ei suuntaan eikä toiseen.


    • Finder

      Ei tietenkään ole noilla sanoilla. Se mitä laista löytyy on taas tulkinnanvaraista:

      Velallinen ei kuitenkaan ole velvollinen korvaamaan perintäkuluja, jos velkoja tai toimeksisaaja on menetellyt 4 §:n vastaisesti tai jos perintätoimintaa ammattimaisesti harjoittava ei ole täyttänyt 5 §:n mukaista velvoitetta, paitsi jos menettelyn moitittavuutta tai laiminlyöntiä voidaan pitää vähäisenä.

      Voidaanko pitää vähäisenä virheenä ammattimaista perintätoimintaa harjoittavalta liikeyritykseltä, että se laskee saatavansa väärin, jonka seurauksena asiakkaan maksusopimuksen kesto kasvaa vuodella? Mielestäni vastaus on aivan selvä, ei voi.

      • ei ihan noin

        "Velallinen ei kuitenkaan ole velvollinen korvaamaan perintäkuluja, jos velkoja tai toimeksisaaja on menetellyt 4 §:n vastaisesti tai jos perintätoimintaa ammattimaisesti harjoittava ei ole täyttänyt 5 §:n mukaista velvoitetta, paitsi jos menettelyn moitittavuutta tai laiminlyöntiä voidaan pitää vähäisenä."

        Tuo lainaamasi perintälain säännös ei liity millään tavalla aloittajan tapaukseen. Lain 4 § koskee hyvää perintätapaa ja 5 § ammattiperijän velvollisuutta lähettää velalliselle määrätyt vähimmäistiedot sisältävä maksuvaatimus.

        Nyt on kyse maksusuunnitelmasta, jonka tekeminen ei ole lakisääteinen velvollisuus vaan täysin vapaaehtoista. Ja sitten on kyse yleisemmästä periaatteesta: voidaanko laskutusvirheeet ja oikaista ja, jos voidaan niin miten?

        Jos esimerkiksi sähköyhtiö tai teleoperaattori laskuttaa asiakkaaltaan liikaa mittarin tai ohjelmiston toimintahäiriön taikka vain inhimillisen virheen takia, luultavasti kaikki palstalaiset pitävät itsestään selvänä, että asiakkaalla on oikeus saada liikaa veloitettu määrä takaisin viivästyskorkojen kera. Jos asiakas on laskutusvirheen takia maksanut liian vähän, tuntuu kansalaismielipide olevan sen sijaan se, että asiakkaan pitää saada "vahinkoalennukset" hyväkseen. Mutta ihan näin yksipuolisesti ei sopimussuhteissa ole tapana menetellä.


    • Perintämies

      Voidaanpas. Oletpas tyhmä Finder. Älä kitise ja maksa velkasi.

    • Finder

      Onneksi perintätoimistot eivät näitä päätä, vaan kuluttajaviranomaiselta voi hakea apua tai antaa mennä oikeuteen sen jälkeen kun on muutoksen kiistänyt. Aloittajan mukaan OK perintä on ilmoittanut, että "ohjelma" on laskenut väärin. Samaista "ohjelmaa" on käytetty tuhansien asiakkaiden perinnöissä, joten enpä usko, että OK perintä haluaa lähteä oikeuteen esittelemään ohjelmistonsa toimintaa, missä tapauksessa ovat perineet liian vähän ja missä liikaa. Toimintaa ei voida pitää ammattimaisena ja huolellisena. Juupas-eipäs väittely ei tässä mitään auta. Itse kiistäisin ja tekisin valituksen kuluttajaviranomaiselle.

      • jjbvb

        tässä on just loistava esimerkki perintoimistoista miten ihmisiä kohdellaan oisit antanu mennä ulosottoon sinne ei lisäkuluja nuin tule


      • *perinnän ahdistelu*

        Nyt tuli OK-Perinnän lakimieheltä kirje jossa kerrotaan heidän laskentaohjelmassaan olleen virheen. Lisäksi oli lause: "Velkoja ja velallinen eivät tästä perusta". Mitähän tuokin takoittaa? Jotain laki-kapulakieltä, ettei ole tarkoitettukaan ymmärrettäväksi...
        Lisäksi kerrottiin että laskematta jääneet lisäviivästyskorot tulevat pidentämään maksusopimustani.
        Uutta maksusopparia en ole saanut enkä mitään erittelyjä kuluista ja velasta pyynnöistä huolimatta. Aika orpo olo tässä tulee, taistelua tuulimyllyjä vastaan.
        Olen ottanut yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja toimittanut sinne kaikki dokumentit mitä asiasta on. Katotaan mitä sanovat.


      • ahdistele takaisin
        *perinnän ahdistelu* kirjoitti:

        Nyt tuli OK-Perinnän lakimieheltä kirje jossa kerrotaan heidän laskentaohjelmassaan olleen virheen. Lisäksi oli lause: "Velkoja ja velallinen eivät tästä perusta". Mitähän tuokin takoittaa? Jotain laki-kapulakieltä, ettei ole tarkoitettukaan ymmärrettäväksi...
        Lisäksi kerrottiin että laskematta jääneet lisäviivästyskorot tulevat pidentämään maksusopimustani.
        Uutta maksusopparia en ole saanut enkä mitään erittelyjä kuluista ja velasta pyynnöistä huolimatta. Aika orpo olo tässä tulee, taistelua tuulimyllyjä vastaan.
        Olen ottanut yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja toimittanut sinne kaikki dokumentit mitä asiasta on. Katotaan mitä sanovat.

        Kaiken järjen mukaan kuluttajan tulee voida luottaa perintätoimiston laskelmiin ja jos virhe ei ole sellainen joka kuluttajan olisi pitänyt huomata. ei siitä voi kuluttaja olla vastuussakaan. Viivekorkojen laskenta alenevalle pääomalle on sellainen josta ei kuluttajan tevitsekaan olla perillä joten perintätoimisto kärsikööt nahoissaan.


    • *perinnän ahdistelu*

      Kuluttajaneuvoja otti asian hoitaakseen ja teki reklamaation OK-Perinnälle. Hänen mukaansa perinnällä on kyllä oikeus uusiin saataviinsa täysimääräisinä, mutta korkojen kohtuullistamista (jolloin osa koroista unohdetaan) voi yrittää. Nyt tuli vastaus OK-Perinnältä etteivät tule vastaan eli huonolta näyttää. On se vaan maksettava ne lisäkorotkin. Perintätoimistot on kyllä varsinaisia verenimijöitä, maksattavan omat mokansa minulla!

      • oujeee

        Eivät he maksata sinulla mitään ylinmääräistä. Ovat laskeneet aluksi väärin ja nyt korjaavat oikeaksi. Tietysti harmittaa kun luulit pääseväsi pienemmällä summalla.

        Jatkossa kannattaa maksaa laskut ajoissa tai sitten älä osta mitään velaksi vaan maksa kaikki HETI käteisellä. Ei tule laskuja, ei lähettele perintätoimisto vääriä eikä oikeita papereita. Pääset aika paljon helpommalla.


      • kadunmiäs

        Ei kannata antaa periksi. Kuluttaja-asiamiehet eivät saa mitään aikaan kun tekevät vaan SUOSITUKSIA. Asia käräjille ja mahdollisesti hoviin saa jonkun pätevän PÄÄTÖKSEN PISTE.


    • 19+10

      Mulle tuli tänään OK-Perinnältä lappua.. "Velka siirtynyt alkuperäiseltä velkojalta meille, jne jne..." Mutta...

      Laskun ekalla sivulla:
      Pääoma:249€
      Viivästyskorko: 52,23€
      Perintäkulut: 134€
      Maksettu: 50€
      MAKSAMATTA: 385,23€

      Laskun toisella sivulla erittely:
      Muistutuskulu: 5€
      Maksuvaatimus: 21€
      Maksuvaatimus: 19€
      Maksuvaatimus: 19€
      Maksuvaatimus: 19€
      Maksusuunnitelmakulu: 30€
      Pääoma: 249€
      Yhteensä tuosta minä saan: 362€

      Eli jotain pielessä aika pahasti.... Ei ihan natsaa noi loppu summat, pyytävät enemmän mitä heidän erittelyssä on selvitetty. Täysin on huijaus yritys, laitetaan vaan ohjelmointi virheen piikkiin tuokin.

      • 25

        Onneksi olkoon vaan pääsystä OK-Perinnän asiakkaaksi! Niillä on ihan omat lait ja omat summat. Ja erittelyt ovat tarkoitukselle tehty epäselviksi, niistä ei ole tarkoitustakaan saada selvää, ei asiakkaan eikä heidän itsekään.
        Itse pyysin myös vastaanvanlaisesta laskusta lisäselvitystä kun summat eivät stemmanneet mitenkään päin laskemalla. Eivät osanneet niitä puhelimessa selittää, ja seuraavaksi tuli heidän lakimieheltään kirje jossa selitettiin erinäisiä perintälain pykäliä ja asetuksia. Pikkasen epäilyttävää touhua! Jokatapauksessa joudut maksamaan kalleimma summan mukaan, sen voin kertoa kokemuksesta.


      • 7+20
        25 kirjoitti:

        Onneksi olkoon vaan pääsystä OK-Perinnän asiakkaaksi! Niillä on ihan omat lait ja omat summat. Ja erittelyt ovat tarkoitukselle tehty epäselviksi, niistä ei ole tarkoitustakaan saada selvää, ei asiakkaan eikä heidän itsekään.
        Itse pyysin myös vastaanvanlaisesta laskusta lisäselvitystä kun summat eivät stemmanneet mitenkään päin laskemalla. Eivät osanneet niitä puhelimessa selittää, ja seuraavaksi tuli heidän lakimieheltään kirje jossa selitettiin erinäisiä perintälain pykäliä ja asetuksia. Pikkasen epäilyttävää touhua! Jokatapauksessa joudut maksamaan kalleimma summan mukaan, sen voin kertoa kokemuksesta.

        No mulla on muutenkin ulosotto täynnä noita vippejä, et ei paljon paina tuo siellä. Mutta sinällään harmittaa kun köyhiä voidaan kuset.taa ihan mitenpäin vaan ja kun on henkisesti ihan loppu niin ei jaksa/pysty tappelemaan vastaan. Käräjäoikeuden pitäisi käydä automaattisesti kaikki velat mitkä sinne tulee vippipaikoista läpitte. Niissä meinaa velalliselta yritetään 90%:sti viedä enemmän rahaa mitä laki sallisi. Esimerkiksi kun minulla on mennyt useamman kerran sähkölasku perintäfirmalle niin olen jopa muutaman kerran jättänyt kylmästi maksamatta ne perintäkulut (jotka ovat olleet aina alle minimi määrän mitä voi pyytää) ja ei ole ketään perään huudellut. Mutta auta armias kun saman perintäyhtiön kautta tulee vippilasku niin kyllä siellä on pilkun tarkkaan kaikki kulut maksimin mukaan ja kunnon uhkaukset.


      • Arja4

        Kannattaa reklamoida.


    • isoturo

      se olis parempi , kun ok perinnän porukan joku heittäs käräjille , ei pahempaa kusetuspuljua suomesta löyry , sama firma myöntää vippiä ja perii , suomes talkoo henkeä pistetään perintä pulju kuseen

      • kip2

        Tarkista faktat. OK perintä ei myönnä pikavippejä eli ei tule sekoittaa OK moneyyn.


    • Vaikeuksiin joutunut

      Miten olette onnistuneet neuvottelemaan OK-perinnän kanssa noin pitkiä maksuaikatauluja (3 v) ? Hädissäni olen hyväksynyt noin 1 v maksuaikatauluja, joihin en millään tällä hetkellä pysty.

      • ilman rahaa

        Minulle tuli OK-perinnän maksuvaatimus, summa n.150 e, siitä ei kuulemma voi tehdä maksusopimusta eikä eräpäivää voi muuttaa yhtään 21.5 se on.
        Olisin maksanut 3.6. jolloin eläke on maksussa.
        Hävytön firma, vippi otettu 100 että sain kaikki lääkkeet. ei ole mistään viinoista eikä muustakaan kyse, en tiennyt että lisäreissu sairaalaan vie viimeisetkin tuhkat pesästä.


      • 2+2
        ilman rahaa kirjoitti:

        Minulle tuli OK-perinnän maksuvaatimus, summa n.150 e, siitä ei kuulemma voi tehdä maksusopimusta eikä eräpäivää voi muuttaa yhtään 21.5 se on.
        Olisin maksanut 3.6. jolloin eläke on maksussa.
        Hävytön firma, vippi otettu 100 että sain kaikki lääkkeet. ei ole mistään viinoista eikä muustakaan kyse, en tiennyt että lisäreissu sairaalaan vie viimeisetkin tuhkat pesästä.

        Eli kaksiviikkoa maksat myöhässä. Jos toi oli ensimmäinen maksuvaatimus niin sulla ei ole mitään hätää, maksat sen laskun ihan rauhassa tuolloin, etkä tee mitään maksusuunnitelmia. Tulee paljon halvemmaksi sulle. Ei ne sitä laita käräjille noin äkkiä, varsinkaan kun on noin pieni summa kyseessä. Tässäkin on taas yksi tarina miksi noi pikavipit pitää välittömästi kieltää lailla. Ei ne nyt taida oikein toimia talouden tasapainottajana vaikka pikavippikeisarit näin väittävät, vaikka olisi kuinka yllättävä meno.


      • ap......
        2+2 kirjoitti:

        Eli kaksiviikkoa maksat myöhässä. Jos toi oli ensimmäinen maksuvaatimus niin sulla ei ole mitään hätää, maksat sen laskun ihan rauhassa tuolloin, etkä tee mitään maksusuunnitelmia. Tulee paljon halvemmaksi sulle. Ei ne sitä laita käräjille noin äkkiä, varsinkaan kun on noin pieni summa kyseessä. Tässäkin on taas yksi tarina miksi noi pikavipit pitää välittömästi kieltää lailla. Ei ne nyt taida oikein toimia talouden tasapainottajana vaikka pikavippikeisarit näin väittävät, vaikka olisi kuinka yllättävä meno.

        Kyllä se on ensimmäinen maksuvaatimus. Ja pakko maksaa pyhien vuoksi 3.6, jos ei olisi sattunut pyhänseutua.
        En jaksa enää stressata tästä. Ajattelin että saan maksuaikaa kuun alkuun mutta se käynyt lainkaan laatuun OK:lle, kyllä vipit pitäisi kieltää, mutta antaako pankkikaan lainaa jos tarvis on?
        Osuuspankki on kyllä niin nihkeä että, kun olin työssä niin työkaverilla oli talo myynnissä ja tonttia ostattelivat uuteen, niin olipa tontin hinta tiukassa, vaativat takaajat takavuosiana, pari uhkasi lähteä pankista.


    • arja4

      Kyllä velallisella on oikeus saada selvitykset lainoista, koroista ja kaikesta lainaa koskevista muutoksista ym. asioista. KYSY ASIASTA JOLTAKIN ASIANAJAJALTA. SAAT ASIALLISTA TIETOA.
      Alkuperäisellä velkojalla on tieto josta tämä kaikki lähtee, siis alkuperäinen velkasumma jonka ovat antaneet perintään korot, kaikki muut sitten lisää tämä perintätoimisto, On sinulla oikeus saada kaikesta tieto ja laskelmat. Eikös suomen pitäisi olla oikeusvaltio? Riita-asioissa voi valittaa vielä Euroopan ihmisoikeus tuomioistuimeen, ohjeita löytyy netissä.

    • 2+2

      Miksi te hyvät ihmiset otatte lainaa kuluttamista varten, jos ette pysty maksamaan sitä takaisin?

    • black231

      OK Perinnästä voin sanoa sen, että asiakaspalvelun taso siellä on ala-arvoista. En tiedä mikä heidän henkilöstöpolitiikka on, mutta ottaen huomioon miten koko Suomi on ajettu alas ja miten paljon ihmisiä on joutunut maksuvaikeuksiin, on heidän käytös ainakin puhelimessa todella epäasiallista. Ne nuoret (?)miehet eivät ole koskaan kuulleet sanaa asiakaspalvelu, vaikka soitin koko muutaman tonnin velan pois maksamisesta ja yritykset vielä käyttävät tälläisen yrityksen palveluja, laittavat omankin arvomaailmansa likoon? Sopimukset on sopimuksia, mutta itse yhden lainan heidän kanssaan hoitaessa totesin, että sen firman toimintaan pitäisi kyllä jonkun puuttua. Itse pyysin kokonaisselvityksiä lainan oudosta lopullisesta summasta, mutta en saanut niitä alkuperäiseltä velkojalta saati perinnästä. no, onpahan nyt maksettu kyseenalaisine korkoineen kaikkineen.

    • Anonyymi

      Kunnon rahastusta. Mulle tuli lasku heiltä, jonka maksoin. Jonka jälkeen tuli hyvityslasku. Koska olin maksanut sen alkuperäinenkin laskun. Ja jotta rahani palautuisivat minulle, minun pitää maksaa 10 € käsittelykulun ylisuorituksen palautuksesta. Soitin sinne ja heiltä sanottiin että tämä on meidän käytäntö, 7 kerran jälkeen vasta he ilmoittivat että jos täytän heidän nettisivujen kautta hakemuksen että rahani palautuisivat niin sitten se maksaa vain 5€. Yhtäkkiä löytyykin toinenkin vaihtoehto. Eli he vain lähettävät turhaan laskun josta minä silti joudun maksamaan käsittelykulun, jotta saisin rahani takaisin.

    • Anonyymi

      Ei etukäteismaksua lainaa! Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarvitsetko lainaa laskujen maksamiseen tai lapsesi koulutukseen? Tarvitsetko lainaa kiinteistön hankintaan tai projektin perustamiseen? Tarvitsetko lainaa maatalouskäyttöön tai rakentamiseen? Tarvitsetko lainaa liiketoiminnan laajentamiseen tai käynnistämiseen? Onko pankkisi tai muut lainanantajat hylänneet sinut luottomahdollisuutesi vuoksi? sähköpostitse: [email protected]

    • Anonyymi

      Tämäkin perintä on täysin huijari yhtiö ja toimii Venäjän toimeksi annosta ,boikotti listalla oleva yritys tulee Venäjän Ukrainaan hyökkäystä toimillaan.

    • Anonyymi

      Todella huono firma jonku pitäisi haastaa oikeuteen. Lisäävät ihme kuluja maksumuistutuksista joita ei ole näkynyt. Koko vuoden maksu suunnitelma oli tehty a4 paperille ja muualta ei sitä löytänyt. Heti laittoivat käräjille kun ei huomannut sitä laskutusta. Tästäkin mukavat 400e kulut.

    • Anonyymi

      Kyseinen firma teki maksusuunnitelman kertomatta todellisia korkoja.
      Kirjeet tulivat perässä ja maksuerät. Muutama tonni korkoja !!!
      Tämä on sitä hyvän perintätavan menettelyä.
      Ja ei ,asia ei todellakaan jää tähän vaan menee oikeusteitse sekä medialle

    • Anonyymi

      Tämä perintätoimisto taitaa pian päästä iltapäivälehtien ja muun median lööppeihin.

    • Anonyymi

      Me voimme auttaa sinua

      Sähköposti: [email protected]

      WhatsApp: 48 694 098 714

      Lainan määrä: ..................?

      Takaisinmaksuaika: ..............?

      Kiitos

    • Anonyymi

      Ok perinnän toiminta täysin lain vastaista sekä rikollista, venäjää nykyään tukevat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe