Vilja-allergiset, mille ootte allerginen ja mitä syötte?

Viljatonna

Eli epäilen, että mulla olis jonkunlainen vilja-allergia ainakin osalle viljoista. (vatsaoireet mm. närästys, polte mahassa, muita mahavaivoja) Jos täällä on vilja-allergisia niin mille olette allergisia ja mitä syötte? Ite olin muutaman päivän viljattomalla, mutta saatto olla aika raju muutos kerrasta, sillä tänä aamuna oli luultavasti sokerit todella alhaalla? Oli järkyttävän paha olo: oksu olo, nopea sydämen syke, voimakas heikotus ja omituinen "tärinä". Ihan kävellessäkin tuli hiki. Meni ohi kun join mehua, ja otin suklaapalan ja tein itelleni riisipuuron. Eli siihen sitten tyssäs se täysin viljaton. Eli te joilla on vilja-allergia niin voitteko syödä esim. riisiä tai maissia?

79

6154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikon äiti

      Suomessa vilja-allergiaksi mielletään vehnä-, ohra-, ruis- ja kaura-allergiat. Vilja-allergikko voi toki olla allerginen vain yhdelle tai useammalle noista viljoista. Vilja-allergia voi tietenkin olla laajempikin, tai sitten voi olla allerginen jollekin muulle viljalle kuin noille ns. kotimaisille viljoille. En tiedä puhutaanko edes vilja-allergiasta, jos on allerginen vaikkapa vain riisille.

      Minulla ei ole vilja-allergiaa, mutta lapsillani on ollut, ja yhdellä epäillään sitä tällä hetkelläkin. Yksi lapsistani oli pienenä allerginen riisille ja hirssille. Muut viljat kävivät. Toinen oli allerginen kaikille viljoille ja viljan tapaan käytetyille siemenkasveille, mitä siihen aikaan löytyi Suomen markkinoilta. Nyt kuopuksella epäillään ainakin vehnä-, kaura- ja tattariallergiaa, mahdollisesti myös ruis- ja ohra-allergiaa. Ainakin maissi ja quinoa sopii, luultavasti myös riisi. Seuraavaksi aion kokeilla hänelle teffin.

    • Viljatonna

      Kiitos vastuaksestasi! Kuinka lapset on teillä oireilleet? Ja näkyikö allergiat testeissä vai oletteko menneet vain kokeilemalla mikä sopii?

      • oikea vastaus

        Trans rasvat pois!
        Lisäsin voin ja muiden maitotuotteiden käyttöä ja marjoja, hedelmiä ja vihanneksia AB piimä.
        Kaikki vatsavaivat katosivat!


      • 15

        Diabetesvaivoja? Sappivaivat? Suolistovaiva?
        Koska oireet ovat noin voimakkaat, varaa nopeasti aika lääkärille.


      • mörrri
        15 kirjoitti:

        Diabetesvaivoja? Sappivaivat? Suolistovaiva?
        Koska oireet ovat noin voimakkaat, varaa nopeasti aika lääkärille.

        Kyllä vaikuttaa sappivaivalle etenkin jos on minkäänlaista tunnetta tai kipua sapenpuolella


    • parantunut.

      Synnyin vuonna 1968.

      Olen lapsesta asti saanut banaanista allergisia oireita eli kovaa vatsakipua ja turvotusta.

      Lopetin maidon juonnin n. 14 vuotiaana, koska Pekka Puska sanoi maidon rasvan lihottavan ja tappavan minut. Uskoin. Söin rasvatonta jogurttia ja tavallisia juustoja.

      n. 15 vuotiaana alkoi päänahkani hilseilemään ja kutiamaan. Kokeilin kaikkea mahdollista shampoota ja 10 vuoden etsinnän jälkeen Bio sarja oli sopiva, kun käytti 4 erilaista shampoota vuorotellen eli joka pesukerralla oli eri shampoo.

      23 vuotiaana diagnosoitiin laktoosi-intoleranssi ja sen jälkeen olen syönyt laktoosittomia maitotuotteita.

      n. 30 vuotiaana aloin saamaan allergisia oireita koivun ja lepän siitepölystä, johon söin antihistamiinia vuosia. Sain oireita myös punaisesta paprikasta ja currysta, joten niiden syöminen piti lopettaa. Lisäksi sain allergisia oireita jostain ulkopuolisesta, joka hävisi kun tuli pakkanen ja lumi. Alkoi taas heti lumien sulattua. Söin vuosia antihistamiinia lähes läpi vuoden.

      Lisäksi kärsin aina jonkinasteisesta ummetuksesta tai kovasta vatsasta, vaikka söin aina täysjyvää ja ruista.

      Vuonna 2009 luin Tiede-lehden keskustelupalstan D-vitamiiniketjua ja sen innoittamana aloin syömään D-vitamiinia 100µg/vrk syyskuun alusta toukokuun loppuun, koska kesällä olen päivällä auringossa nahka paljaan. Tämä helpotti siitepölyallergiaa jonkun verran, mutta jouduin silti syömään antihistamiinia lähes vuoden ympäri. Monta muuta positiivista asiaa D-vitamiinista huomasin myös.

      Syksyllä 2011 jätin viljat ruokavaliosta ja korvasin ne kasviksilla, hedelmillä, marjoilla, hyvillä rasvoilla ja proteiinilla.

      Keväällä 2012 ei tullut mitään oireita siitepölystä.

      Myös päänahan kutina ja hilseily loppui ja voi pestä hiukseni millä tahansa shampoolla. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää (parturi kertoi hiuksieni uuskasvusta) ja huomasin sen lopulta itsekkin, kun hiukset olivat paksummat kuin koskaan ennen.

      Myös kaikki ruoka-aineallergiat, masennus, suolistovaivat, verensokerin rajut heittelyt, jatkuva nälkä ja heikotus poistuivat viljojen myötä. Näihin lääkäri kyllä määräsi kaikenlaisia lääkkeitä.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      • Voisiko se olla keliakia? Itsellä ollut jo monta vuotta. Varaa lääkärille aika ja pääset verikokeisiin. Tsemppiä


      • parantunut.

        Myös miehelleni ei sovi viljat. Hänelle tehtiin kaikenmailman testi, mutta negatiivista näytti, joten aina se lääkärissä käynti ei hyödytä yhtään mitään.


    • ronkeli67

      Hei, gluteenittomia tuotteita on kaupoissa pilvinpimein..

      • Ei hyvä

        Yleensä kalliita ja tungettu täyteen turhia lisäaineita.


      • mistä moinen epäily

        Vilja-allergia on eri asia kuin keliakia.

        Allergiat selviää allergiatesteissä.

        Yksi meidän lapsista oli pienenä allerginen kotimaisille viljoille, allergia selvisi kun tutkittiin syytä kasvun pysähtymiseen. Vatsa meni ihan sekaisin ja ohra oli pahin.

        Pystyi syömään riisiä, maissia ja tattaria.

        Allergia parani pääosin 7-8 vuotiiaksi menessä, mutta ohraa pystyi syömään vasta muttamaa vuotta myöhemmin.


    • Onkohan oikea paikka

      Hei kuule. Kannattaisiko mennä lääkäriin, eikä kysellä ja arvella keskustelupalstoilla? Siis oikeastiko ajattelit tältä palstalta saatavien neuvojen avulla alkaa vaivojasi hoitamaan?

      Lääkäri (oletko kuullut sellaisista) on sellainen ihminen, joka on opiskellut ihmisen fyysistä toimintaa ja sen häiriöitä. Hyvin usein he tietävät monet asiat paremmin ja jotkut jutut tarvitsevat myös tutkimuksia, joita ei voi kirjeitse (esim. netissä) tehdä.

      Halooooooo

      • Kysyä saa

        Nimimerkille "Onkohan oikea paikka"

        Sinäkö täällä määräät, kuka saa kysyä neuvoa ja kuka ei. Ei mitään syytä vastata noin ivallisesti. Mutta tuohan tuntuu olevan yleinen vastaustyyli täällä Suomi 24:ssä. Monet vastaavat vielä rumemmin; vittuuks täällä valitat. Usein tuntuu että vastaajilla on huonompi olo kuin kysyjillä.


    • valkosipuliallergine

      Tee ensin keliakiatesti, jonka saat apteekista ostaen, mutta parempi olisi mennä lääkäriin, sieltä verikokeesta saa selville keliakiaepäilyn. Jos keliakiaa epäillään on tärkeää, ettei ruokavaliota muuta ennenkuin tulos on selvillä.

      Allergiaepäilyssä viljoja kannattaa yksitellen jättää pois, esimerkiksi ensin vehnä.
      Sitten ruis. Ohra. Kaura. Suomalaisille viljoille allerginen voi syödä riisiä, maissia hirssiä tattaria quinoa yleensä. Allergiatestit voi näyttää allergiaa, mutta ei ihan varmuudella aina.

      Itselle polte ja kivut tulee sipulista ja valkosipulista vielä enemmän.

      Keliakia kannattaa siis ensin poisskulkea, se on tärkeä diagnosoida oikein ja ruokavalio on tärkeä sairauden hoitomuoto.
      Allergiat vaikka ikäviä ei yleensä aiheuta sellaisia pysyviä vaurioita ja vakavaa
      sairastumista kuin hoitamaton keliakia.
      Laktoosi-intoleranssin eli sulamattoman maitosokerin osuus kannattaa mietiä myös.

      Sinun tietotaitosi asiasta ei ole kovin vahva, joten en suoraan luottaisi nettiohjeisiin, vaan hakeutuisin keskustelemaan lääkärin kanssa asiasta, ennenkuin mitään isompia muutoksia rupeaa tekemään.

    • N

      Miten se ilmenee.

    • Itselläni on myös ollut ongelmia vatsan kanssa jo lapsesta lähtien. Lopulta jätin maitotuotteet ja viljat pois ja parani niin nivelkivut kuin mahakin. Keliakiakokeessa ei näy kuin yksi syy, ja minulla ainakaan keliakiaa ei ole todettu , vaikka viljat aiheuttavat suuria ongelmia. Selasin nettiä ja luin että austraaliassa on käytössä hoitomuoto herkkävatsaisille, mikä yleensä auttaa, ja se on sama , mihin itse olen päätynyt vuosikymmenien kurimuksen jälkeen. Pois viljat , liiat sokerit, maitotuotteet,kahvi ja kaakao.
      Jos ongelmat tulevat vain kotimaisista viljoista, niin on paljon viljoja, joita voi käyttää. Riisi, tattari, hirssi, ja monia muita, nyt markkinoille tulleita uusia viljoja ja siementuotteita.
      Ei muutama päivä auta mitään, vaan pitää olla ainakin 3 viikkoa ilman noita tuotteita, että elimistö rauhoittuisi.
      Jokainen voi itse kokeilla , mikä on se oikea yhdistelmä, miten voi mahdollisimman hyvin.
      Maailmassa on niin monia tapoja syödä, että mitään pakkoa ja faktaa ei lopulta ole olemassa. Yksi kansa elää toukilla ja hedelmillä, toinen hevosen maidolla, kolmas pelkällä kalalla, että kyllä Suomessakin voidaan syödä monella tapaa ja olla terveitä.

    • vatsavaivainen

      Hei. Mielestäni paras ratkaisu olisi aloittaa lääkärissäkäynnillä.

      • Esko

        Ei lääkäri ole välttämättä paras ratkaisu... Ainahan voi kysellä Suomi24 palstalta, naapureilta, ennustajalta tai vaikkapa haltijatontulta...


      • vatsavaivainen
        Esko kirjoitti:

        Ei lääkäri ole välttämättä paras ratkaisu... Ainahan voi kysellä Suomi24 palstalta, naapureilta, ennustajalta tai vaikkapa haltijatontulta...

        Niimpä.


      • Kuinka ollakaan .
        Esko kirjoitti:

        Ei lääkäri ole välttämättä paras ratkaisu... Ainahan voi kysellä Suomi24 palstalta, naapureilta, ennustajalta tai vaikkapa haltijatontulta...

        Terveyskeskuksessa asioiminen tuntuu monesti juuri siltä.


      • kokeilemalla tietää

        Kävin lääkärissä närästyksen ja muiden vatsavaivojen takia. Mitään ei löytyny ei keliakiaa ei laktoosi-intoleranssia. Kumminkin vatsavaivat hävisivät kun jätin viljan, sokerin ja maitotuotteet pois. Aloitin lääkärissäkäynnillä mutta kuitenkin kokeilemalla korjaantui ainakin minun tapauksessani. Noin kymmenen vuotta sitten huomasin myös kananmunan sopimattomuuden, kun söin kananmunan minulle tuli kuvottava olo. Kerran kahden kananmunan syönnin jälkeen tuli oksennus. Siihenkään en ole tarvinnut lääkärin diagnoosia kun en syö kananmunaa niin ei ruokailun jälkeen ole tullut enää sen jälkeen kuvottavaa oloa.


      • ti
        Kuinka ollakaan . kirjoitti:

        Terveyskeskuksessa asioiminen tuntuu monesti juuri siltä.

        men sisätuti lääkärille


      • ll
        kokeilemalla tietää kirjoitti:

        Kävin lääkärissä närästyksen ja muiden vatsavaivojen takia. Mitään ei löytyny ei keliakiaa ei laktoosi-intoleranssia. Kumminkin vatsavaivat hävisivät kun jätin viljan, sokerin ja maitotuotteet pois. Aloitin lääkärissäkäynnillä mutta kuitenkin kokeilemalla korjaantui ainakin minun tapauksessani. Noin kymmenen vuotta sitten huomasin myös kananmunan sopimattomuuden, kun söin kananmunan minulle tuli kuvottava olo. Kerran kahden kananmunan syönnin jälkeen tuli oksennus. Siihenkään en ole tarvinnut lääkärin diagnoosia kun en syö kananmunaa niin ei ruokailun jälkeen ole tullut enää sen jälkeen kuvottavaa oloa.

        to ei ole oikea kk että itsepäisest aloitat ruokavaliota voi tulla puutosia pyydä lisä koeisiin tedän yhden tapauksen oli otettu kaikki myös keliakkia koe silti löyty iho kelikka jossa pientä näpylää tässä kin ruokavalio glutenito eilin käinen ruokavalio joskus vaan on vaikea löytää sempiä


      • mutta minun mielestä
        Esko kirjoitti:

        Ei lääkäri ole välttämättä paras ratkaisu... Ainahan voi kysellä Suomi24 palstalta, naapureilta, ennustajalta tai vaikkapa haltijatontulta...

        Myös näiden palstojen lukeminen ja kommentoiminen on aika arveluttavaa, ainakin tuolla asenteella, eikä liene ollenkaan taekoitettu teikäläiselle.


      • ....
        Kuinka ollakaan . kirjoitti:

        Terveyskeskuksessa asioiminen tuntuu monesti juuri siltä.

        Arvauskeskuksesta ei näissä asioissa oikein tunnu olevan iloa.


    • muru

      Hei! älkää aloitako syömään klutenitonta leipää ennen kun on tutkitu peitää oikean diaksoonin löytymistä jopa 1.5vuodeksi

      • Kokeilemalla tietää

        Eihän sillä diagnoosilla ole mitään merkitystä jos vaivat häviää ruokavaliolla.


      • kuori
        Kokeilemalla tietää kirjoitti:

        Eihän sillä diagnoosilla ole mitään merkitystä jos vaivat häviää ruokavaliolla.

        kyllä on jos olisi kysessä keliakkia kun todetaan saat sen elankorvauksen 21kkjos eidiaksoonia ole tehty et todellakan saa korvausta


      • diagnoosi
        kuori kirjoitti:

        kyllä on jos olisi kysessä keliakkia kun todetaan saat sen elankorvauksen 21kkjos eidiaksoonia ole tehty et todellakan saa korvausta

        Niin ja jos on keliakia niin kaikki suomalaiset viljat on todella karsittava. Nekin "piilossa" olevat. Pelkkä näkyvien viljojen karsinta ei riitä jos on todellinen keliakia.
        Ne piiloviljat joita on tuoteissa tekee tuhoa koko ajan suolistossa. Pelkkä leipien yms. poisjäänti ei riitä.


      • kuori
        diagnoosi kirjoitti:

        Niin ja jos on keliakia niin kaikki suomalaiset viljat on todella karsittava. Nekin "piilossa" olevat. Pelkkä näkyvien viljojen karsinta ei riitä jos on todellinen keliakia.
        Ne piiloviljat joita on tuoteissa tekee tuhoa koko ajan suolistossa. Pelkkä leipien yms. poisjäänti ei riitä.

        tiedän keliakkia ollut 9vuotta yhtä helvettiä ennen kun löytyi mulle ei käy kaurakaan vaikka siitä puhutaan on pudistettua puupolan kauraa ei käy olen vertaistukihenkilö


    • ibsibs

      Itselläkin allergiat ja mahavaivat helpottivat suuresti kun jätin pois kaikki maitotuotteet ja viljat. Viljoista voin syödä ainoastaan kauraa, mutta muut ovat poissuljettuja. Maissi ja riisi sopii. Jos kaura käy niin kauppoihin on tullut nyt ihan 100 prossasta kauraleipää, mutta itselle tuo hiivakin vähän pistää mahan käymään ja aloittaa närästyksen ja ilmavaivat. Sokeria myös pyrin karttamaan mahdollisimman paljon, pieniä herkutteluhetkiä lukuunottamatta, mitä itsellä on tosin hyvin harvoin. Pahin yhdistelmä itselle on sokeri ja hiiva yhdessä.

      Itsellä tosiaan ollut jo kymmenisen vuotta maha aivan sekaisin, on kokeiltu kaikki lääkärien määrämät mahalääkkeet ja kuituvalmisteet. Ei mitään apua ollut. Lopullisen avun olen nyt saanut homeopaattini avulla jonka kanssa ollaan katsottu ruokavalio kuntoon ja pyritty rentouttamaan mieli muutoinkin. Olo on helpottanut suuresti, mutta matkaa on vielä edessä. Suoliston tasapaino on iin järkkynyt vuosien varrella että se tarvitsee aika pitkän ajan toipuakseen täysin. Viljojen ja maidon jätön jälkeen tosiaan yliherkkyyttä aiheuttavien ruoka-aineiden lista puolittui!

      • kauraamulle

        minkä merkkistä tuo 100 prosenttinen kauraleipä on???


    • tipla

      keiakkia on imeytymis häiriö. vilja alergia nämä ovat 2eri sairautta

    • lips laps

      Laktoosi-intoleranssi on vain maidon imeytymishäiriö, jolloin kuka tahansa aikuinen voi itse etsiä sopivan balanssin, mitä määrää maitotuotteita oma kroppa sietää. Maidottomalla ruokavaliolla ei tarvitse olla. Lääkäri on minulle sanonut, että ei ole mitään pakkoa lähteä hakemaan laktoosi-intoleranssidiagnoosia lääkäriltä, jos sen itsekin näkee.

      Sen sijaan, jos saa oireita viljatuotteista, niin ehdottomasti pitää hankkia diagnoosi lääkäristä. Se on tärkeää, koska keliaakikoilla on oikeus Kelan pieneen korvaukseen kattamaan erikoisruokavaliosta johtuvia kasvavia ruokakuluja. Turhanpäiten ei pidä poistaa ruokavaliostaan sellaisia ainesosia, joita ei ehkä pysty korvaamaan muilla ruoka-aineilla, jolloin vuosien varrella tulee turhaan puutostauteja esim. kuidun puutetta.

      Ylipäätään kannattaisi ennemminkin karsia ruokavaliosta ensimmäisenä liian prosessoidut tuotteet esim. valmisruoat ja paljon lisä- ja säilöntäaineita sisältävät elintarvikkeet esim. kevytlimpparit, valmiiksi marinoidut tuotteet.

      Alkuperäisen kirjoittajan vaivat ovat sellaisia, että ehdottomasti pitäisi hakeutua lääkäriin. Syynä voi olla myös esim. helikobakteeri tai vaikkapa alkava hoitamaton diabetes. Jos oireiden syynä on "vain" ruoka-aineallergia, niin sen jälkeen on helppo tehdä ruokaremonttia, kun tietää, mikä on oireiden syynä.

    • Marina

      Lääkäriin! Oireet samat kuin monessa sairaudessa... Vilja-allergia, keliakia, ghronintauti, ärtynyt paksusuoli, suolistosyöpä, muu autoimmuunisairaus etc. En halua pelästyttää, mutta ei itsediagnoosia ja viljattomuutta ennen kuin syy selvä.
      Itselläni keliakia

      • vspi

        laktosiitolerans voi olla myös keliakkian takana mulla oli kulkevat kelikkian kanssa käsikädessä. hups ei kaikki ole syöpää täytyy unohaa se asia


    • Aina kiire

      Mene arvauskeskukseen. Siellä takuulla saat jonkinlaisen diagnoosin vaivaasi, jos ehtivät sellaisen kirjoittamaan.....

      • piste

        juuri niin valitettavan totta ja aina uusi hörhelö vastassa voi eikä


    • kävelijä lappajärvi

      Täysjyvä ruisleipää kaksi palaa päivässä, peruna yksi per ateria, vehnää, ohraa ei lainkaan. Olo on hyvä, verenpaine on nyt normaali 128/79 syke 61.
      Aikaisemmin söin kaikkea normaalisti, niin verenpaine oli koko ajan koholla 146/93 syke 82. Suosittelen pienentämään hiilihytraattien suurta määrää joita viljat ja peruna sisältää. Täytyy myös huomioida, että sokeri on 100% hiilihytraattia.

    • erilainen muori

      Kaupasta saa hyviä gluteenittomia tuotteita. Tattari on hyvää kokojyvää, samoin kokokyväriisistä saa hyviä kuituja.
      Itselläni on keliakia ja olen ollut gluteenittomalla diettillä pari kymmentä vuotta. Olen myös kauralle allerginen(vatsavaivat). Ruoka-aineallergiat ovat kiusallisia a vaikeasti jäljitettäviä. Itse kehityt siinä hyväksi asiantuntijaksi. Ruoka- ja oirepäiväkirjan pitäminen kannattaa. Kannattaa myös perehtyä ravintoainetaulukoihin, sillä monipuolinen ruoka on terveyden lähde. Yksipuoleiset dieetit ilman perusteita murentavat vain terveyden.
      Jos sinulla on kyse allergiasta, onnea sen nujertamiseen(=aiheiden poistamiseen); muuten järki käteen syömisessä.

    • as

      katsokaa keliakkia liiton sivuja sieltä löytyy paljon tietoa näistä aioista tieto lisää tuskaa he he

    • miten on?

      näkyykö keliakia kun otetaan ylävatsan tähystyksessä koepalat ja katsotaan ohutsuoleen asti, onko jotain..

      • hh

        kyllä näkyy sieltä otetaan koepaloja voivat jo suoraan nähdä sieltä ohutsulesta häviää nukka se yksi merkki mulla ei ollut nukka yhtään mutta nyt on gluteniton rukavalio hoitaa sen ja siihen saa kelankorvauksen 21kk se on vähä


    • TimppaVihti

      Jos Jättää viljat pois, pitää lisätä rasvaa ruokavalioon riittävän energiansaannin vuoksi. Kannattaa myös lukea vaaralliset viljat.

    • zn

      Itse olen riisille ja tattarille pahasti allerginen.
      Aluksi minulla epäiltiin sydänvikaa kun ruokailun jälkeen minua usein otti rinnasta, lääkärissäkäynti auttoi asiaa ja toi sen oikean laidan esille. Suosittelen allergiatestejä vahvasti.

    • öö

      tutkita nene kuin alotat mitään omipäin sisätautilääkärille sieltä homma lähtee älä mieti

    • moniallerginen

      Lääkärillä käynti varmasti helpottaisi oloa. Ihmiset ei saisi ominpäin "testailla" ruoka-aineallergioitaan, koska jokaisessa ruoka-aineessa on ihmisille välttämättömiä ravintoaineita. Saat elimistösi vain enemmän sekaisin omilla testeillä.
      Oireesi voi johtua oikeasti ihan muusta kuin ruoka-aineallerigiasta.

    • dfsasfdd

      riisi ja maissi eivät ole viljoja. Harvoin kyseiset aineet myöskään aiheuttavat ongelmia vilja-allergioista kärsiville eivätkä sisällä gluteenia.

    • mummeli vain

      Närästys ja polte viittaa siihen että olet syönyt jotain rasvaista ruokaa ja sinulla on siitä johtuen ao. oireita.. Neuvoni olisi että käy lääkärille kertomassa ao. oireet, hän varmaan osais paremmin auttaa kyseisessä asiassa..

    • piereskelijä ukko

      Onko piereskely merkki jostain vilja-allergiasta :D

      • Hyödygttömät hiilari

        On.

        Itse piereskelin ennen valehtelematta 100-300 kertaa päivässä. Siis oikeasti.

        Jätin viljat pois ja siirryin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon - oireet katosivat.

        Lisäksi: Verenpaine laski normaaliksi, sojkeriarvot palautuivat normaaleiksi, kolesteroliarvot laskivat, maksa-arvo palautui normaaliksi, mieli virkistyi jne. Painoa lähti reilut 20kg.

        Viljat pois, turhat hiilarit pois!


      • kaasua......

        Se on kaasuesiintymän löytyminen. Pierase kynttilän liekkiin asianvarmistamiseksi.


      • ll

        kelagiasta tuntuu tutulta vaivat loppu kun gluteniton ruokavalio aloitettiin ja siinä mitää olla tarkka ei muruakaan viljatuotteita oma leikkulauta omma voi rasia.kyllä paranee oireet


    • jokin muu?

      No minä en voi vetää paljoa täysjyvätuotteita tai ruista koska se vetää vatsan sekasin mutta mulla kyse taitaakin olla vatsan herkkyydestä koska se ei lopu rukiiseen.

      Oletko varma että oireet johtuu juuri viljasta?

    • lihakalajuures

      syö oikeaa ruokaa,ihminen ei tarvitse viljatuotteita,siis hedelmiä,kalaa,lihaa,juureksia jne...

      • lääkäri vastaa

        Totta vilja ei ole oikeaa ruokaa ja 100% ihmisistä kärsii kun syö mitä tahansa viljaa.


      • vv

        voi johtaa osteoporoiin minulla on 4cm pituus lyhntynyt gliakiansuruksena ja nyt tekonivellaitettu lonkaan pitää olla tarkka jos omin päin alkaa ruokavaliota mttaman


    • MENE LÄÄKÄRIIN

      Mitenkä olisi vaikka lääkäriin tutkimuksiin jos vaikka on keliakia, ruuasulatusongelmia tai jotain muuta. Idiootinkin pitäisi tajuta että pahimmassa tapauksessa se voi olla vaikka vatsasyöpä.

    • Tattista vaan...

      Minulla ei ole diagnoosia vilja-allergiasta mutta olen jättänyt vehnän ja kaikki hiivatuotteet pois ruokavaliosta muutama vuosi sitten. Tuloksena: ei turvotusta, ei närästystä. Uskon, että minuun vaikutti eniten tuo hiivan pois jättäminen.

    • fallah

      Onko kenelläkään ihottumaa ja vatsavaivoja. Entäs voiko keliakista tulla ihottumaa. Ei ole diagnosoitu mitään vielä. Mutta odotan pääsyä ihotautipolille. ??

      • tt

        juu kyllä ihokeliakkia voiolla mutta tyhystys pitää tehdä taipissa pientä ihotumaa kutaa


    • jfwoiegjojgeorrge

      Ehkä viljalle ei ole kukaan allerginen mutta peltoautoista ja traktoreista peltoon vuotaneet öljyt, jarru- ja jäähdytysnesteet aiheuttavat oireita...

    • Mahapuruja

      Heliko

    • Totuus----

      Ihminen ei tarvitse viljoja yhtään mihinkään, eikä viljat sovi suurimmalle osalle suomalaisista (täällä niitä on syöty vasta muutama sata vuotta, elimistö ei ole sopeutunut).
      Viljat on yksi suurimmista syistä suomalaisten sairastumiseen, alkoholin, tupakan ja liiallisen sokerin syönnin ohella.

      Kaikki tarvittavat kuidut saa oikein mainiosti muista lähteistä. Se määrä mitä meidän pitäisi virallisten "terveys"suositusten mukaan saada kuituja päivässä, on aivan älytön. Kuituja saa todella hyvin esim. marjoista, kasviksista, siemenistä ja pähkinöistä. Muista tarpeellinen energian saanti, hyvää rasvaa on eläinrasva ja raaka oliiviöljy. Älä pelkää niiden käyttämistä, RASVA EI LIHOTA.
      Ainoat asiat jotka ihmistä lihottaa, on sokeri, viljat, ja liiallinen alkoholin käyttö.

    • asijantuntija

      Minäkin sanon, että mene lääkäriin ihan ensin. Ottaa verikokokeet, ja siitä jo paljon selviää.
      En usko että sulla on keliakiaa, koska siihen liittyy yleensä myös iho.-oireita.

      Se, että jättää viljat pois, ei pitäisi aiheuttaa verensokerin laskua eikä vilja-allergia aiheuta kuvaamiasi oireita.

      Jätä rasvaset ruuat pois. Herneet, kaalit ym. ruuat mitkä aiheuttaa sulistokaasun kerääntymistä ja närästysoireita. Googlaamalla löydät yleisimmät ruoka-aineet.

      Syö säännöllisesti, normaalia tavallista terveellistä ruokaa ja pieniä annoksia, ei mitään suuria lautasellisia, vaikkapa 3 tunnin välein niin verensokeri ei mene noin alas, että pitäisi alkaa heikotukseen ottaa suklaapatukoita.

      Vilja-allergia ei esiinny noin ja viljojen poisjättäminen ei aiheuta tommosta, vaan jos jätät viljat pois, ota tilalle jotain muuta syötävää, vaikka jugurttia, viiliä, hedelmiä. Omena aiheuttaa aika monelle vatsavääneitä, kokeile päärynää esim.

      Ja sitten sinne lääkäriin yhteys.

    • mömmölä

      mene lääkäriin!!!!!!!

    • nkl_

      Kaikkien muiden ohjeiden (etenkin sen lääkärissäkäynnin) lisäksi neuvoisin vielä tutkimaan aika tarkkaan, mitkä kaikki ruuat/ruokavalmisteet sisältävätkään viljoja tärkkelyssiirapin muodossa. Itselleni tuli yllätyksenä se, että esim. jäätelön tärkkelyssiirappi on vehnästä. Eli jos tärkkelyssiirappin lähdettä ei mainita, suosittelen olemaan varovainen tuotteen käyttämisen suhteen.
      Perheessämme 2 vilja-allergista, 3 astmaatikkoa ja suvussa vino pino lisää. Eli jotain tekemistä genetiikan kanssa näillä oireiluilla myös on. Meillä sopii onneksi tattarin, hirssin, riisin ja maissin lisäksi puhdas kaura.

    • homettavaimitä

      Leipä on ehkätehty heikommista raaka-aineista kuin ennen.Esim"Elannon eloleipä"myydään usein vanhana.Suomalainenhan on vähään tyytyväinen ja markkinamiehet ovat tämän huomanneet!!!!!!

    • Olenko.

      Erilainen,koska minulla ei ole mitään allergioita?

    • Esko

      Oletkohan unohtanut juoda vettä?

      >>Meni ohi kun join mehua,

      Mehu on enimmäkseen vettä.

    • keliakia ja laktoosi

      Itselläni todettiin keliakia 23v sitten. Oksentelin ja laihduin sekä ripuloin runsaasti. Mutta veljelläni on iho keliakia jonka oireet sitten hieman toisenlaiset tosin on myös suolisto-oireitakin.
      Kannattaa varmaan varailla aikaa lääkäriin ja käydä tsekkaa verensokerikin.

    • monioireilija

      Minulla loppui oireilu noin kuukaudessa kun jätin viljat ja homogenoidun maidon pois. Nykyään kaura ok. Mutta jos vähänkään juon tavallista homogenoitua maitoa niin ei kestä kyllä kauraakaan syöfdä. Tiiä sitten mikä tuoosa on..

    • normaali ihminen menis lääkäriin selvittään ongelmansa.

      • enmenelääkäriin

        ei tuo piereskely niin suuri ongelma ole että sen takia kannattaisi maksaa:

        a) kaksinkertainen terveydenhuoltomaksu, ensin maailman ankarimpina veroina ja sitten vielä käyntimaksu joka nousee joka vuosi.

        b) lääkefirmojen sikamaisen ahneuden vuoksi huippukalliit lääkkeet

        c) huippukalliilla bensanhinnalla lääkärissäkäyntikustannukset

        d) huippukalliit pysäköintimaksut


    • paljon kokemusta

      Tiedoksi kaikille: maailmassa ei ole yhtään testiä joka varmuudella selvittää mihin sinulla on intoleranssi. Siihen auttaa vain kokeilu, ruokaryhmän pois jättäminen kerrallaan. Allergia on eri asia ja oireet erilaiset. Allergiat on helpompi diagnosoida. Keliakiakaan ei aina näy verikokeessa valitettavasti.

      Eli lukemaan tietoja netistä ja olemaan tarkka mitä suuhunsa pistää. Tulee olemaan todella rankkaa alussa mutta kaikkeen tottuu. Sun pitää ajan kanssa totutella ajatukseen että iloitset mitä voit syödä etkä valita kaikesta mitä et voi syödä
      Ajan myötä huomaa että on todella ihanaa kun on hyvä olo ja mieli.

      • parantunut.

        Viljat ja/tai maitotuotteet pois. Kokeile kumpi pahentaa/parantaa oireita.

        Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
        http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

        Lisäksi C-vitamiinia ja D-vitamiinia tarvii purkista.

        D-vitamiinin puute on maailman yleisin ravitsemuksellinen puutos.

        Raudan puute aiheuttaa anemiaa, josta kärsii noin kolmekymmentä prosenttia maailman väestöstä.

        C-vitamiinin virallinen suositus estää keripukin.

        C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
        D-vitamiinia 100µg / vrk

        Tärkeä D-vitamiini, Lääkäri Antti Heikkilä
        http://www.katsomo.fi/?progId=140659

        Miksi pillereitä kannattaa syödä pimeällä eli kaikki mitä sinun pitää tietää D-vitamiinista
        http://honkanen.wordpress.com/2012/10/04/d-vitamiini-ihmelaaketta-purkista/

        D-vitamiinilisän käyttö on perusteltua
        http://hevoskuuri.fi/terveys-ja-ravinto/444-d-vitamiinilisaen-kaeyttoe-on-perusteltua


        Lääkärin kokeissa ei todellakkan näy kaikki.


    • välipalaton

      Rukiille olen allerginen. Ihan itse todettu kun leivoin tosi rukiista leipää. 44v olen nyt ja 42 vuotta syönyt ruisleipää päivittäin. Muutama vuosi ennen rukiin lopullista lopettamista oireet paheni. Mitä rukiisempi leipä sitä pahemmat oireet.

      Turvotus, röyhtäily tai röyhtäilyn tarve mutta ei vain onnistunut, kipukohtaukset, pahoinvointi, rankka ripuli, sängynpohjalle jämähtäminen pahimmillaan. Myös äkillinen tärinä ja heikotuskohtaus kun aamulla tyhjään vatsaan söin ruisleipää. Luulin tätä verensokerin heittelyksi. Verensokerimittari kuitenkin näytti sokereiden olevan ok.

      Syön kauraleipää ja vaaleita leipiä. Tosin olen muutenkin vähentänyt viljatuotteita, eivätkä ne enää ole mikään pakollinen välipala. Juuri olen todennut myös laktoosiongelman. Lopetin jo lapsena maidon juonnin tosin juustoa syön päivittäin. Joskus harvoin syön jätskiä ja nyt pari viimeistä kertaa on ilmavaivat ja pahoinvointi ollut sitä luokkaa, että tästä lähtien en laktoosipitoisia ruokia syö.

      Terve ja oireeton vatsa on ihana. Sitä ei edes huomaa nykyään enää. Litteäksikin se on palannut.

    • suomipoika296

      Suomessa laitetaan viljaan jotain myrkkyä, jota ei tarvi sanoa. Se lisätään ennen leivontaa. Vaimoni ei voi syödä suomalaisesta viljasta tehtyä leipää, mutta voi syödä vapaasti Espanjassa mitä tahansa leipää, samoin voi syödä Suomessa ostettua ja Ranskasta tuotua patonkia.

      • 111

        Pohjoisen viljoissa on paljon enemmän gluteenia, kuin etelämmässä viljellyissä viljoissa. Gluteeni lisää viljojen kestävyyttä pohjoisen olosuhteita vastaan ja parantaa myös viljan leivontaominaisuuksia. Eli ei sen kummempi myrkky ole kyseessä..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe