Enkelit ja demonit Kristinuskossa.

RaamatunKanta

Raamattu kertoo asiasta näin:

Aikojen alussa luomistyössään Jumala loi kaiken muun luomisen ohessa itseään alempia henkiolentoja enkeleitä. Suurin osa näistä on edelleen Jumalan pyhiä palvelijoita. Korkein enkeli joka tunnetaan Saatanana kadehti Jumalaa ja alkoi kapinoimaan Häntä vastaan. Kolmanneksen enkeleistä hän sai mukaan tähän kapinaan. Taivaassa syttyi sota jonka paholainen hävisi, ja hänet enkeleineen syöstiin taivaasta maan päälle. Juuri nämä langenneet enkelit ovat pahoja henkiä eli demoneita. Samaten kuin viimeinen tuomio koskee ihmisiä, se koskee myös enkeleitä.

Tekstiä evankeliumista Matteuksen mukaan:

"Kun Jeesus tuli toiselle rannalle Gadaran alueelle, häntä vastaan tuli hautaluolista kaksi pahojen henkien vaivaamaa miestä. Nämä olivat niin väkivaltaisia, ettei kukaan voinut kulkea sitä tietä. He huusivat: "Mitä sinä meistä tahdot, Jumalan Poika? Oletko tullut tänne kiduttamaan meitä jo ennen määräaikaa?

Jonkin matkan päässä oli suuri sikalauma laitumella. Pahat henget pyysivät Jeesukselta: "Jos ajat meidät pois, niin lähetä meidät sikalaumaan." "Menkää!" Jeesus sanoi. Silloin henget lähtivät miehistä ja menivät sikoihin, ja koko lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen ja hukkui.

Sikopaimenet lähtivät pakoon. He menivät kaupunkiin ja kertoivat, kuinka oli käynyt ja mitä pahojen henkien vaivaamille oli tapahtunut. Silloin kaikki lähtivät kaupungista Jeesusta vastaan. Kun he näkivät hänet, he pyysivät häntä poistumaan siltä seudulta."

(Matt.8:28-34)

15

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen minä

      Onneksi ymmärryksemme enkeleistä nykypäivänä ei tarvitse perustua Raamattuun vaan omaan kokemuksiimme.

      Monet kokevat enkelit rakkaudellisina auttajina ihan henkilökohtaisella tasolla. Näin se mitä jossain kirjassa lukee, ei tarvitse olla asioiden perimmäinen totuus vaan omakohtainen kokemus on ensi sijainen totuudemme lähde.

      Tuo mitä Raamatusta voimme lukea perustuu pelkoon ja erillisyyden harhaan. Kun kokija lopulta astuu ulos tästä pelosta odottaa häntä ehdoton rakkaus, Jumalan rakkaus. Se on kauneinta mitä ihminen voi kokea ja sitä kohden olemme kaikki kasvamassa omaa tietämme kulkien. Tuomiot ovat harhaa ja pidät itsesi vain kuvitteellisessa vankilassa, jonka olet luonut itsellesi uskomalla pelkopohjaisiin uskomuksiin. Valinta on jokaisen ja jokainen luo oman todellisuutensa ajatuksilla, uskomuksilla, tunteilla ja lopulta teoilla. Vastuussa saamme olla aivan kaikesta ilman Jumalan tuomioitakin.

    • eimuutasanottavaa

      Raamattu on satukirja.

      • ottoalli

        Ei muuten ole mikään satukirja.

        Jospa googlaat nimen IVAN PANIN. Hän oli venäläinen tutkija joka laski Raamatun lukuarvoja.

        Lue ja hämmästy !


      • Ivan Panin...
        ottoalli kirjoitti:

        Ei muuten ole mikään satukirja.

        Jospa googlaat nimen IVAN PANIN. Hän oli venäläinen tutkija joka laski Raamatun lukuarvoja.

        Lue ja hämmästy !

        IVAN PANIN

        VENÄJÄN LAHJA KRISTILLISYYDELLE


        Ivan Panin syntyi Venäjällä 12. joulukuuta 1855. Nuorena miehenä hän oli aktiivinen toisinajattelija ja osallistui salajuoniin tsaaria ja hänen hallintoaan vastaan. Jo varhaisella iällään hänet karkoitettiin Venäjältä ja vietettyään Saksassa joitakin vuosia täydentäen opintojaan, hän muutti Yhdysvaltoihin. Pian saapumisensa jälkeen Ivan Panin kirjoittautui Harvardin Yliopistoon missä hän ystävystyi sekä suositun professori William Jamesin että yliopiston presidentin Eliotin kanssa.

        Ivan Panin valmistui yliopistosta filosofian kandidaattina. Hän oli loistava tiedemies ja suurenmoinen luennoitsija joka kiersi ympäri Yhdysvaltoja luennoiden kirjallisuudesta, aiheina Carlyle, Emerson, Tolstoi, Venäjän kirjallisuus, jne, saaden luennoistaan huimat palkkiot. Hänen luentojaan jaeltiin yliopistoissa ja hienojen kirjallisuuskerhojen edessä monissa USA:n ja Kanadan kaupungeissa. Niihin aikoihin Ivan Panin tuli tunnetuksi lujana agnostikkona - jopa niin tunnetuksi että kun hän luopui agnostisismista ja hyväksyi kristillisen uskon, sanomalehdet kertoivat kääntymyksestä suurin otsikoin. Professori William James joka oli aikansa suurimman metafyysikon maineessa, huomautti: "Mikä vahinko että herra Panin sekaantui uskontoon. Hänessä suuri filosofi meni pilalle." Ennen kääntymystään Ivan Panin kirjoitti noin kolmetuhatta aforismia ja monia merkittäviä esseitä jotka ovat nyt muistona hänen ajastaan luennoitsijana. Hän oli myös kahden päivälehden päätoimittaja, lahjakas kirjoittaja ja sujuvasanainen puhuja.

        Eräänä päivänä vuonna 1890 Ivan Panin oli sattumoisin lukemassa Johanneksen Evankeliumin ensimmäistä jaetta kreikankielisestä käsikirjoituksesta. Siinä tämä jae kuuluu näin: "Alussa Sana oli, ja Sana oli kanssa Jumalan, ja Sana oli Jumala." Ja kun hän luki tämän lauseen, hänen uteliaisuutensa herätti se tosiasia, että Jumala-sanan edessä oli määräävä artikkeli ensimmäisellä kertaa mutta ei toisella. Miksi tämä ero? Selvittääkseen tätä ilmeistä eroavaisuutta, hän kirjoitti taulukon toiseen sarakkeeseen kaikki ne Uuden Testamentin jakeet joissa sana "Jumala" on artikkelin kanssa ja toiseen sarakkeeseen jakeet joissa sana oli ilman artikkelia. Kun hän vertasi sarakkeita keskenään hänen huomionsa kiinnittyi sarakkeiden summien matemaattiseen suhteeseen. Seuraavaksi hän tutki samalla menetelmällä sanaa "Kristus" ja muita sanoja ja löysi hämmästyttäviä matemaattisia suhteita.

        Vuodesta 1890, jolloin Ivan Panin löysi ensimmäiset matemaattiset ilmiöt Raamatusta, hän täysin omistautui loppuelämäkseen vain yhdelle asialle. Noin 50 vuotta hän työskenteli 12-18 tuntia päivässä laskien kirjaimia, sanoja ja niiden numeroarvoja, hahmotellen asiayhteyksiä ja ratkaisten matemaattisia ongelmia. Henkisen paineen ja ruumiillisen rasituksen alla hänen terveytensäkin useaan otteeseen petti. Siitä huolimatta hän teki tätä työtä, jota rakasti, ilman palkkaa, luottaen siihen että Jumala antaa hänelle sen mitä hän tarvitsee. Ivan Panin ei antanut minkään estää häntä täyttämästä elämäntehtäväänsä. Yhteen aikaan hänelle tarjottiin houkuttelevaa virkaa erään opiston rehtorina mutta hän hylkäsi tarjouksen. Hän mieluummin työskenteli palkatta saadessaan osoittaa Raamatun tekstien jumalallisen inspiraation.

        Tämä hienostunut herrasmies eli vaimonsa kanssa hiljaista, vaatimatonta elämää pienellä kanadalaisella maatilalla, kaukana kaupunkien kiireestä ja hälystä. Hän oli palavasieluinen kristitty, uudestisyntynyt Jumalan lapsi joka ei halunnut, että tietoja hänen elämästään julkaistaisiin vaan vetosi siihen, että Apostolit jättivät elämästään vain vähän tai ei lainkaan tietoa, vaan korottivat sen sijaan Kristusta. Ivan Panin kuoli 86-vuotiaana Ontarion Aldershotissa Kanadassa 30. lokakuuta 1942. Hän jätti jälkeensä käsikirjoituksen jossa on miljoonittain ajatuksella huolellisesti kirjoitettuja numeroita ja noin 40000 sivua.

        Ivan Panin löysi sen numerosinetin jolla Jumala on sinetöinyt Raamatun tekstit niin että yhtäkään kirjainta ei teksteissä voi muuttaa rikkomatta sinettiä. Sinetti toimii myös toisin päin. Sen avulla voidaan tarkastaa onko alkuperäisen käsikirjoituksen kopioija tehnyt virheitä! Ivan Panin käytti työssään Westcott & Hortin kokoamaa käsikirjoitusta. Vaihtoehtoisista lukutavoista ja sanoista, jotka Westcott & Hort jättivät käsikirjoitukseen, Ivan Panin pystyi numerosinetin avulla valitsemaan sen joka säilytti sinetin ehjänä eli toteutti Jumalan tekstiin kutoman numerojärjestelmän. Tämän tarkistetun kreikankielisen käsikirjoituksen Ivan Panin julkaisi nimellä "Numeric Greek New Testament" jossa on 514 sivua ja jonka Oxford University Press painoi. "Numeric English New Testament" on hänen käännöksensä "Numeric Greek New Testament"sta. Se on tarkin saatavilla oleva Uuden Testamentin käännös. Ivan Panin käänsi jopa nekin artikkelit joille ei ole vastinetta englannin kielessä. The Book Society of Canada kustansi tämän 610-sivuisen kirjan jonka Oxford University Press painoi.


    • raamattu on

      vain ymmärtämättömien ihmisten kuvitelmia ja vääriä käsityksiä asioista joidenka todellista luonnetta he eivät tajunneet. todellisuudessa hyvät ja pahat henkiolennot eli enkelit ja demonit ovat avaruusolentoja toisilta tähdiltä, ja ne ovat jotakin niin käsittämätöntä jota emme pysty ymmärtämään.

      • Puliukko55

        HAHHAH XDDDD


    • pelastettu1

      Oletko lukenut Raamattua?
      -LUE!

      Etsikää hyvät ihmiset totuutta ja Elämää.

      On ainoastaan yksi tie, joka johtaa elämään sisälle.

      Se tien alkukohta on Joh:3:16

      Voit etsiä elämääsi muualta, mutta voin sanoa käsi Raamatulla, ettet muuten löydä!

      • ottoalli

        Hei ateistit , oletteko eksyneet väärille palstoille kun näyttää siltä että rajusti vastustatte sitä mitä kristityt täällä pitävät esillä. Tai onko sittenkin parempi että pyöritte täällä , nimittäin se että joudutte lukemaan Sanan totuuksia, saattaa jonain päivänä kolahtaa niin että tulette syntisinä etsimään Herraa.

        Niin on monelle käynyt.

        Siis kosketuspintaa kristittyihin tarvitaan , näyttää miltä näyttää. Kristittyinä tiedämme tasan tarkkaa kuinka tyhjää elämä on ilman Jumalaa.

        Olet sitten millainen tahansa, jos sisin on täynnä tyhjää , niin rauhaa ei ole.

        Raamattu sanoo : jumalattomalla ei ole rauhaa.

        Mutta syntinsä anteeksisaaneelle ,Jeesuksen Herrakseen pyytävälle, annetaan tuo siunattu , taivaallinen rauha, Jeesuksen rauha.

        "Minun rauhani , sen Minä annan teille" , sanoo Jeesus, meidän Herramme.

        Jospa ottaisitte Raamatun Sanan vakavasti. Siellä puhuu teidän Luojanne , siis Hän joka on teidät jokaisen tehnyt,meidän jokaisen todellinen Isä , mäntännyt sinuun tiettyjä ominaisuuksia, taitoja, lahjakkuuksiakin. Sinulle on annettu ihan ikioma DNA , jollaista ei ole kenelläkään muulla maanpäällä. Fundeeraisitko pätkän verran, että kuka ne DNA:t oikein on keksinyt , ja sinuun mäntännyt.


    • 4+5

      Ei ainakaan jeesus.

      Jeesus ei ole koskaan puhunut DNA:sta.

    • yh isä

      Raamatussa mainitut enkelit on voimakkaita henkiluomuksia.

      Jesaja 37: 36

      "Niin Herran enkeli lähti liikkeelle ja löi assyrialaisten leirissä kuoliaaksi satakahdeksankymmentäviisituhatta miestä. Kun eloon jääneet heräsivät aamulla, kaikkialla lojui ruumiita."

      Jeesuskin sai enkeliltä vahvistusta Getsemanessa.

      Luuk. 22: 43

      "Silloin taivaasta ilmestyi hänelle enkeli, joka vahvisti häntä"



      Kannatta lukea Raamattua, siellä on paljon tietoa enkeleistä.

      • Einari Tervaskanto

        Monet Jumalan enkelit ovat niin valtavan voimakkaita että ihminen ei kestäisi hengissä heidän lähellään,ja jopa parhaat ja suurimmat Jumalan miehet ovat vain sanansaattaja enkeleiden kohdatessaan vaipuneet maahan voimattomina.Myös langenneissa enkeleissä on valtavan voimakkaita henkivaltoja.Kanadassa niitä vaikutti 2000 luvun alussa ja ihmiset jotka kohtasivat niitä järkyttyivät niiden pahuudesta niin paljon,että surmasivat perheensä ja itsensä,tätä asiaa tutkinut psykiatri joutui loppuiäkseen mielisairaalaan.Siitä on julkaistu dokumenttien pohjalta leffakin.


    • Epäilevä Tuomas

      Nimm "Raamatun kanta". Lisäisin vielä tuhon sinun raamattu kertomuksesi enkeleitä sen miten ne on halunneet tulla maanpäälle, ja onkin kuten kirjoitit tulleet heitetyksi tänne taivaassa syttyneen sodan seurauksena. On vielä eräs raamatussa mainittu enkeli ryhmä, kun jokko Jumalan luomia enkeli poikia ihastui maan tyttäriin. He tahtoivat olla sukupuoli yhteydessä maan tyttäriin koska he olivat huomanneet nämä ihaniksi. Niinpä enkeli pojat tulivat maanpäälle ja muuttivat muotonsa komeiksi nuorukaisiksi ja he saivatkin sitten naijakseen maan tyttäriltä. Tästä enkelien ja maan tyttärien sekoituksesta syntyneet lapset on sitten kauan sitten maanpäällä olevat jättiläiset. Maassa olleen jonkin katastrofin seurauksena, enkeli pojat hylkäsivät kuitenkin maan tyttäret ja lensivät taivaaseen takaisin, muistaakseni heidät kuitenkin heitettiin taivaasta pois.
      Ihan oikein enkeli pojille oli taivaasta ulos heitto. Mitäs tulevat tänne maapallolle paneskelee meijjä tyttärii!!

    • video aiheesta
      • 12455

        Kiitos linkistä.


    • sinulle :=)

      Hyvä linkki ,siunausta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1017
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      920
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      851
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      848
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe