TOTUUS MARIJUANASTA!!!

Totuus!

1. Marijuana aiheuttaa aivovaurioita
Kuuluisin tutkimus, jonka väitetään todistavan aivovaurioväitteen, on tri Robert Heathin apinatutkimus, joka tehtiin 1970-luvun lopulla. Tutkimusta arvioi huomattava tiedemiespiiri lääketieteen instituutin ja kansallisen tiedeakatemian sponsoroimana. Heidän tutkimuksensa julkaistiin nimellä "Marijuana and health" vuonna 1982. Heathin tutkimusta arvosteltiin terävästi riittämättömästä koe-eläinten määrästä (vain neljä apinaa), kykenemättömyydestä tuottaa yleispäteviä tuloksia sekä normaalin hermostorakenteen tulkitsemisesta "vaurioituneeksi" väärin perustein. Marijuanan käyttäjien parissa tehdyt tutkimukset eivät ole tuottaneet todisteita aivovaurioiden esiintymisestä. Mainittakoon American Medical Associationin ammattilehdessä JAMA:ssa julkaistut kaksi tutkimusta vuodelta 1977, joissa ei havaittu aivovaurioita marijuanan aktiivikäyttäjissä. Samana vuonna AMA julkisti virallisesti myönteisen kantansa marijuanan laillistamiseen. Sellaista tuskin voisi odottaa, jos AMA:n käsityksen mukaan marijuana vahingoittaisi aivoja.

2. Marijuana heikentää hedelmällisyyttä
Tämä väite perustuu pääasiassa tri Gabriel Nahasin kudostutkimuksiin petrimaljoissa ja tutkimuksiin, joissa annettiin koe-eläimille lähes tappavia annoksia kannabinoideja (ts.marijuanan päihdyttäviä ainesosia). Nahasin yleistykset petrimaljoista eläviin ihmisiin on torjuttu tiedeyhteisön piirissä kelvottomina.

3. Marijuana on "portti" kovempiin aineisiin
Tämä on yksi sitkeimpiä myyttejä. Elävän elämän esimerkki siitä, mitä tapahtuu marijuanan ollessa vapaasti tarjolla, löytyy Alankomaista. Marijuana dekriminalisoitiin käytännössä Alankomaissa 1970-luvulla, mistä lähtien kovien huumeiden (heroiinin ja kokaiinin) käyttö on vähentynyt suuressa määrin. Jos marijuana todella olisi "portti kovempiin aineisiin", kovien huumeiden käytönhän olisi pitänyt lisääntyä. Havaintoja vastaavasta "negatiivisesta porttivaikutuksesta" on tehty myös Yhdysvalloissa: 1970-luvun alussa tehdyt tutkimukset osoittivat negatiivista korrelaatiota marijuanan ja alkoholin käytön välillä. Rand Corporationin tutkimus vuodelta 1993 vertaili huumeiden käyttöä USA:n eri osavaltioissa. Se osoitti, että osavaltiot, joissa marijuanaa oli helpommin saatavilla - ts. osavaltiot, joissa lainsäädäntö on lievempi - kovien huumeiden käyttö ensiaputilastoilla mitattuna oli vähäisempää kuin osavaltioissa, joissa lainsäädäntö oli tiukempi. Lyhyesti sanottuna, tiede ja käytännön kokemukset osoittavat, että marijuanalla on taipumus korvata paljon vaarallisempia kovia huumeita, kuten alkoholi, kokaiini ja heroiini.

4. Marijuana heikentää vastustuskykyä
Kuten hedelmällisyystutkimusten tulokset, tämäkin väite perustuu koe-eläimille annettuihin erittäin suuriin kannabinoidiannoksiin. Ihmisillä tätä ei ole pystytty osoittamaan. Kiinnostavaa sinänsä, kaksi vuonna 1978 ja yksi vuonna 1988 tehty tutkimus osoitti, että hasis ja marijuana saattoivat jopa voimistaa elimistön vastustuskykyä tutkituissa ihmisissä.

5. Marijuana on paljon vaarallisempaa kuin tupakka
Poltettu marijuana sisältää suunnilleen saman määrän karsinogeenejä kuin vastaava määrä tupakkaa. On muistettava, että ahkera tupakoitsija polttaa paljon enemmän tupakkaa kuin ahkera marijuanankäyttäjä marijuanaa. Tämä johtuu siitä, että poltettu tupakka 90% addiktiopotentiaaleineen on suurin riippuvuuden aiheuttaja kaikista huumeista, marijuanan aiheuttaessa lievemmän riippuvuuden kuin kahvi. Kaksi muuta tekijää ovat tärkeitä. Ensinnäkin, huumeidenkäyttövälineet kieltävä lainsäädäntö (USA:ssa) tekee karsinogeenejä suodattavat vesipiiput laittomiksi ja vaikeuttaa näin turvallisempaa polttamista. Toiseksi, jos kannabis olisi laillista, olisi edullisempaa käyttää bhangin (perinteinen juoma Lähi-Idässä) tai marijuanateen kaltaisia kannabisjuomia, jotka ovat täysin karsinogeenittömiä. Ero on huikea verrattuna savuttomiin tupakkatuotteisiin, kuten nuuskaan, joka aiheuttaa suu- ja kurkkusyöpää. Kun kaikki nämä tosiasiat huomioidaan, voidaan selvästi havaita asian olevan päinvastoin: marijuana on paljon turvallisempaa kuin tupakka.

6. Laillinen marijuana aiheuttaisi tuhoa maanteillä
Vaikkakin marijuana päihteenä käytettynä heikentää suorituskykyä alkoholin tapaan, tutkimukset marijuanan vaikutuksesta auto-onnettomuustilastoihin vihjaavat, että marijuana ei olisi yhtä vaarallista kuin alkoholi. Kun satunnainen ryhmä kuolemaan johtaneiden auto-onnettomuuksien uhreja tutkittiin, aluksi havaittiin marijuanan liittyneen suhteessa yhtä moneen onnettomuuteen kuin alkoholin. Toisin sanoen, marijuanan vaikutuksen alaisena olleiden kuskien määrä suhteessa marijuanan käyttäjien määrään yhteiskunnassa oli lähellä alkoholin vaikutuksen alaisena olleiden kuskien määrään suhteessa alkoholin käyttäjien määrään yhteiskunnassa. Lähempi tutkimus kuitenkin paljasti, että 85 prosenttia marijuanan vaikutuksen alaisena olleista oli myös nauttinut alkoholia. Pelkästään marijuanan vaikutuksen alaisena olleiden suhde oli paljon alhaisempi kuin pelkästään alkoholin vaikutuksen alaisena olleiden. Tätä havaintoa tukevat monet muut, täysin toisenlaisia menetelmiä hyödyntäneet tutkimukset. Esimerkiksi, taloudellinen analyysi marijuanan käytön dekriminalisoinnin vaikutuksista osoitti, että osavaltiot, joissa marijuanan käytöstä annettavia rangaistuksia oli alennettu, marijuanan käyttö kohosi alkoholinkulutuksen kustannuksella, minkä seurauksena vakavien liikenneonnettomuuksien määrä väheni.

7. Marijuana "latistaa" aivokäyrää
Tämä on silkka valhe, jonka Partnership for a Drug-Free America on pannut liikkeelle. Muutama vuosi sitten he pyörittivät TV-mainosta, jossa näytettiin ensin normaali aivokäyrä ja sen jälkeen "marijuanan vaikutuksen alaisena" olevan 14-vuotiaan "lattea" aivokäyrä. Kun tutkijat soittivat TV-yhtiöihin valittaakseen mainoksesta, sen näyttäminen lopetettiin. Vaikuttaa siltä, että Partnership for a Drug-Free America väärensi "marijuana-aivokäyrän". Todellisuudessa marijuana lievästi lisää alfa-aaltoja. Alfa-aallot liitetään usein mietiskeleviin ja rentoutuneisiin tiloihin, jotka puolestaan liitetään ihmisen luovuuteen.

8. Marijuana on nykyään voimakkaampaa kuin ennen
Tämä myytti on seurausta virheellisestä tutkimusmateriaalista. Väitteen esittäneet tutkijat perustivat väitteensä poliisin 1970-luvulla takavarikoimien marijuana-erien todettuihin THC-pitoisuuksiin. Väärät säilytysolosuhteet aiheuttivat tuolloin kuitenkin sen, että marijuanan THC-pitoisuus heikkeni ratkaisevasti jo ennen kuin minkäänlaisia kemiallisia analyysejä ehdittiin suorittaa. Samoihin aikoihin suoritetut riippumattomat tutkimukset osoittavat, että 1970-luvun alussa tyypillinen "katu"-marijuana oli yhtä voimakasta kuin nykyäänkin. Itse asiassa kaikkein voimakkainta kannabiksen muotoa myytiin USA:ssa laillisesti 1920- ja 1930-luvuilla lääkealan yrityksen Smith-Kleinin toimesta nimikkeellä American Cannabis.

9. Marijuana heikentää välimuistia
Tämä on totta, mutta harhaanjohtavaa. Kun alkoholi vaikuttaa motoriikkaan, marijuana vaikuttaa keskittymiskykyyn. Kaikki keskittymiskyvyn häiriöt katoavat vaikutuksen loputtua. Vaikutus välimuistiin liitetään yleensä tri Heathin apinaraukkoihin pyrkimyksenä antaa vaikutelma, että tila olisi pysyvä.

10. Marijuana kerääntyy elimistöön kuten DDT
Tämäkin on totta, mutta harhaanjohtavaa. Kannabinoidit ovat samalla tavalla rasvaliukoisia kuin lukemattomat ravintoaineet ja myöskin eräät myrkyt kuten DDT. Esimerkiksi tärkeä A-vitamiini on rasvaliukoinen, mutta marijuanan kieltämisen kannattajat eivät tätä vertausta koskaan tee.

11. Marijuanan savussa on yli 1000 kemikaalia
Taas totta, mutta harhaanjohtavaa. Science-lehden numeron 31.8.1990 mukaan paahdetussa kahvissa esiintyvistä yli 800 kaasuuntuvasta kemikaalista vain 21 on testattu eläimillä ja 16 niistä aiheutti syöpää jyrsijöissä. Kuitenkin kahvi on laillista ja sitä pidetään melko turvallisena.

12. Kukaan ei ole kuollut marijuanan yliannostukseen
Tämä on totta. Se on otettu mukaan, jotta nähtäisiin pysyitkö tarkkaavaisena. Eläinkokeet ovat osoittaneet, että tappavat kannabinoidiannokset ovat erittäin suuria. Tiedemiehet ovat arvioineet huumaavan kannabinoidiannoksen suhteen tappavaan annokseen olevan 1:40000. Toisin sanoen, yliannostuskuolema edellyttäisi huumaavan annoksen 40000-kertaistamista. Alkoholilla vastaava suhde vaihtelee 1:4:n ja 1:10:n välillä. On helppoa ymmärtää, miksi yli 400 ihmistä kuolee Suomessa vuosittain alkoholin yliannostukseen eikä kukaan kuole marijuanan yliannostukseen.

Lähde: www.sky.org

16

2411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • [Li'oN]

      ..no eipä noita väittämiäsi ole voitu myöskään todistaa toisin päin, eli että marijuana olisi jotenkin erityisen hyvä juttu. Mitä oikein hait tällä tekstillä? Sitä että kaikki alkaisivat polttelemaan? hmmph.

      -[Li'oN]

    • puheenvuoro

      Jos sinulla olisi oma pieni teinilapsi ja saisit päättää alkaako hän pössyttelemään vai ei, mitä päättäisit? Äläkä vastaa "hän saisi itse päättää", koska tässä leikissä vastuu päätöksestä on sinulla.

      • Erkki

        Mitä mä näitä narkkareita tiedän niin lapset eivät saa itse päättää vaan ovat passiivisia polttajia heti kun syntyvät.


      • "ei enää"

        Joka tuutissa on niin netissä, kun tv:ssä kun muuallakin huumeista, kun ihmiset vetää huumeita ja se näyttää vaarattomalta. ja sitten voi joku päivä tulla joku, joka tarjoaa ensin (huom, se maksaa koko elämän!) savut ...
        vastuu on ensin vanhemmilla, sitten muualla. Kerro lapsillesi mitä maailmalla on. Koulut saisivat valistaa muutenkin, kuin elkillä väsyttävillä luennoilla ja heprean sanoilla, puhua asiosta niinkuin ne ovat, olenkaan kaunistelematta.


      • "ei enää"
        Erkki kirjoitti:

        Mitä mä näitä narkkareita tiedän niin lapset eivät saa itse päättää vaan ovat passiivisia polttajia heti kun syntyvät.

        Ihmisillä on vastuu kertoa, virkavallalle ja/lastensuojelulle jos havaitsevat ko. käytöstä. Varsinkin jos on lapsista kyse. Tosiaan kaikki "narkit" eivät ole osaansa valinneet, mutta asioihin voi aina vaikuttaa. Haluatko ottaa riskin ja suututtaa pienen ryhmän narkkeja kun ilmoitat, vai rohkenetko ilmoittaa, kun näet lapsen kärsivän? Sen tiedän, että lastensyuojelu hakee kyllä lapsen pois tääläisissä tapauksissa ja sinä saat aina olla myös nimettömänä. Vai katseletko mieluummin hetken päästä, kun sama pienoinen lapsi kävee kuin zompie jossain takapihoilla katselemassa minkä ikkunan kilauttasi?


    • Joops

      Ota selvää asioista eka ku sullat tollaista paskaa.. rööki ja alkoholi on ne portit..

      • "ei enää"

        Alkoholi on vanhan sanonnan mukaan "viisasten juoma" ja sillä joku on joskus tarkoittanut sitä, että viisas juo alkoholia vain niin, etti päihdy! Mutta miten selität alkoholin olevan portti?
        Humalassa on askel matalampi kokeilla esim. maria, mutta ei ole turhaan myöskään varoitettu että jos olet ravintolassa tms. niin älä jätä koskaan lasia vartioimatta, tai älä juo siitä enää, jos olet sen jättänt. äläkä juo toisten pulloista!
        cannabista on myös nesteenä, niinkuin muitakin huumeita ja niitä on helppo sujauttaa toisen lasiin ihmisten seassa.


    • blosse

      ei ne pienet kermaset blosset mitään haittaa ku osaa tietää mis raja oikee kulkee!! savut päiväs pitää lääkärin pois;=)

      • elämää elänyt

        vai pitää lääkärit pois? Kyllä vaan varmasti. ja mitä olen elämässäni nähnyt, niin savut kerranpäivässä ei riitä kovin pitkälle tai oletko ostanut oregaanoa tai takapihan nurmikkoa? Lääkärit ei kieltämättä diggaa, kun käyttäjä astelee ovasta sisään vaikka murtuneen käden kanssa, kun ne savut antoi liian letkeen tunteen ...


    • Perk

      Kärsivät.

    • tuokin

      Ihmisellä kun on taipumus etsiä sellaista tutkimusaineistoa, joka tukee omia käsityksiä. Tai kääntää tehtyjen tutkimusten tulokset omiin näkökulmiinsa sopiviksi.

      On kyllä aika vaarallista lähteä kirjoittelemaan absoluuttisesta TOTUUDESTA, kun sitä tuskin kukaan tietää!

      Enkä kyllä lähtisi myöskää ehdottelemaan, että mari on vähemmän haitallista, kuin alkoholi!
      Tässä luotan myös omiin kokemuksiini, enkä kehoita ketään leikkimään asian kanssa. Nimenomaan leikkimään, vaikka se olisi verhottu tieteellisen tutkimuksen kaapuun.

      • Niinpä ...

        Siksi juuri kirjiy´tinkin ELÄVÄSTÄ ELÄMÄSTÄ pienen pätkän, koksa olen joutunut näkemään ja elämään noiden mari/viina helvettien keskellä niin monta vuotta.
        Kyllä nuo tieteelliset jutut totta ovat, mutta niihin on hyvä rinnastaa totuus tänäpäivänä, mikä käyttäjillä on.
        vaiin sellainen käyttäjä nykyään sanoo:"Tää on turvallista, ei tuu mitää refloi ym.lässyn lässyn" jotka koittavat sada uusia inmisiä kiinni samaan paskaan missä itse ovat, koska he aina hyötyvät siitä!
        Muuten usein monet sanoo kokemuksella, että"Ei kannata pilata elämää"


    • kyllästynyt

      Jollakin taitaa olla tylsä elämä.

      • Juu

        Itse tänne olet surffaillut


    • "ei enää"

      Cannabiksessa ei ole mitään "turvallsta" ja sitä, mikä olisi lopulta tervehdyttävää.
      Itse kuuntelin jokusen vuoden poikakaverini puolustus puheita marijuonan käytöstä. Hän perusteli asiaa mitä ihmeellisimmin asioin ja vieläpä hyvin todenmukaisesti. Mutta valitettavasti hän itse ja hänen käytöksensä muuttui juuri påinvastaiseksi hetken käytön jälkeen.
      Ensin saattoi olla rauhallinen ja ystävällinen. terävä yms. Mutta olin itse paikalla monet kerrat, kun Cannabis aiheutti niin kovat vieroitusoireet jo pelkästään yksin, että sitä sitten käännettiin paikkakunta tai kaupunki ylöslaisin, että ainetta saatiin. Siis nythän oli kyse ns. "harmittomasta" marijuonasta? Kyllä. kaikki rahat menivät. Poikakaverini alkoi kuvitella omiaan. Autolla ajaessa nopeus ei tuntunut missään, koska mari hidastaa ja silloin piti kaasupoljinta painaa niin, että hyvä kun mittari enää paikoilleen jäi.
      suuremmilta vahingoilta kuitenkin säilyttiin.
      Poikaystäväni sai kauheita raivareita, kun tätä niin rauhoittavaa päihdettä ei ollut saatavilla ja laittoi välillä niin omansa kuin muidekin asuntoja remonttikuntoon.
      On se kumma, että cannabiksen puolustajat aina unohtavat mainita, että kyllä siitä seuraa niitä huonojakin asioita.
      Terveys meni. asunto meni. Ruokaa ei saanut syötyä, ellei ollut Cannabista. Hän sai kovia harhoja, ellei ollut Cannabista.
      Lopuksi ei päivässä - ainiin, onko unohdettu kertoa kenties, että mariinkin nousee toleranssi, niinkuin kaikkiin muihinkin huumeisiin? Ei päivässä pystynyt polttamaan niin paljon, kuin olisi tarvinnut. Tuli mukaan mitä ihmeellisimmät keinot, että TCH-pitoisuutta sai ylläpidettyä kehossa tarpeeksi ylhäällä, ettei nämä ns. "pienet" vieroitusoireet saaneet otetta ihmisestä.
      Niin, hän muuten kuului Cannabisyhdistykseen.
      Mutta kun sitä oettiin suun kautta, sekoitettiin ruokiin, koitettiin viinalla ajaa pois kehosta, jottei tavinnut niin paljoa käyttää, mutta alkoholi ja merijuona - vielä vaarallisempi yhdistelmä!
      Siitä sitten seurasi lopulta "kovat huumeet". Koska marijuona ei enää riittänyt. Voisin teille kertoa vaikka kuinka paljon, miten se käytännössä on, mutta en tahdo viedä tilaanne ja aikaanne. Uskon, että te, ketkä olette välinpitämättömiä, joko koitatte puolustaa omaa käyttämistänne, tai ette vielä tiedä, mikä karmea totuus teitäkin kohtaa, jos ette lopeta. Tai ette enää pysty.

      P.S. Välinpitämättömyys asiooihin muuten on yksi merkki Cannabiksen käytöstä.

    • tiedemies

      Nykytieteen muodostama käsitys kannabiksesta EI suinkaan perustu mihinkään 70-luvun eläinkokeisiin, vaan täysin tuoreisiin kannabiksen käyttäjillä toteutettuihin seurantatutkimuksiin. Tällä hetkelläkin on käynnissä lukemattomia kannabistutkimuksia lukuisissa yliopistoissa ympäri maailman. Tuo kannabiksen laillistamimsen puolesta markkinoivalta kotisivulta kopioima kirjoitus on täynnä virheitä, ja valheellista propagandaa.

      No propagandaa tämäkin, mutta ainakin se perustuu nykytieteen käsitykseen marijuanasta: http://www.narconon.fi/marijuana.html Käykää katsomassa mitä nykytieteen valossa aineesta tiedetään. Tällä sivulla asiat on kerrottu kansankielellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe