Eläkeläiset pois työelämästä

Vanhukset eläkkeelle

Eläkeiän nostolla on vaikeutettu nuorten pääsyä työelämään jo ennestäänkin vaikeilla työmarkkinoilla. On todella itsekästä jatkaa työssä vielä 68 vuotiaana ja estää näin nuoremman pääsy työhön. On useitakin tapauksia tiedossa, että henkilö jatkaa vielä virallisen 63 eläkeiän jälkeen ja jopa 68 vuotiaana.. Se ei ole kenenkään muun etu, kuin tämän itsekkään henkilön, joka ei anna paikkaansa nuoremmille. Mitä hurraamista on siinä, jos 68 vuotta täyttänyt jatkaa vielä töissä vaikka jaksaisikin, kun samalla estää nuoremman työllistymisen. Joissakin kunnan hommissa on tälläkin hetkellä tällaisia henkilöitä. Se kertoo ainoastaan tämän henkilön itsekkyydesta ja kunnan työllistämispolitiikasta.

26

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "On useitakin tapauksia tiedossa, että henkilö jatkaa vielä virallisen 63 eläkeiän jälkeen ja jopa 68 vuotiaana.. Se ei ole kenenkään muun etu, kuin tämän itsekkään henkilön, joka ei anna paikkaansa nuoremmille."

      Koko ajatelmasi perustuu siihen olettamukseen, että on kuin ravintoketju, jossa kun yksi lähtee tulee toinen tilall? Näin yksinkertaista ei maailma enää vuonna 2012 ole. Varsin usein on työelämässä se tilanne, että ikääntynyt voi ja saa jatkaa, mutta kun hän lopettaa niin ketään ei oteta tilalle. Kuitenkin töissä ollessaan tämä ikääntynyt veroillaan auttaa myös nuoria.

      • pikkumyy12

        itse olen työkyvyttömyyseläkkeellä. olen sairastunut jo 21.1.1997 eli melkwin 20 vuotta sitten. olen nyt pyörätuolissa ja yritän käydä jumpassa, mutta kyllä on vaikeaa olla kun ei vain lähde kaikki putkeen niin kuin pitäisi. ei voi mitään kärsiä vain.


    • bofor

      Syytät suotta eläkeläisiä. Valtiomme päättäjät ovat luoneet ja päättäneet nykyisestä eläkeiästä.

      Laki on tehty sellaiseksi, että pienipalkkaisen 63 vuotiaan eläke voi olla n. 700€ brutto.
      Tällainen, kymmenien vuosien täysipäiväisen työuran jälkeinen eläke kannustaa kyllä moni ”itsekäs” henkilö, kuten kirjoitat, jatkamaan työuransa muutamalla vuodella.
      Sinä et sitä ymmärrä, minä kyllä.

    • Kysyn vaan

      ”Eläkeläiset pois työelämästä”. Mielenkiintoinen näkemys.
      Ensin pieni korjaus. Eläkeläinen ei ole työelämässä vaan eläkkeellä.

      Tarkoitat kai ”eläkeikäiset pois työelämästä”, siis 63…68-vuotiaat.
      Mutta asiaan.

      Yleinen mielipide on, että eläkeikä maassamme pitää nostaa.
      Sinun mielipiteesi on ilmeisesti, että se pitää laskea.
      Niinkö?

      • Suojatyöpaikka

        Ei yli 63 vuotiaita oikeita töitä tekeviä ole montaa, ne on näitä Filosofian ja Valtiotieteen Maistereita jotka tulevat istumaan työpaikalle.


      • oiuyt876

        juuri nämä ylikoulutetut kuntien eliitti-työntekijät tulevat kalliiksi veronmaksajille sekä työttömille. Yhden professorin kuukausipalkka vastaa 6 minimipalkkaisen siivoojan kuukausipalkkaa!


    • joskus leikko

      antaa kaikkien kukkia vaan....

    • Makrillisillis

      Kansanradiossa eräs yli 60 vuotias kärttyili, että työ ei kelpaa nuorille ja vain hänen ikäisensä tekevät työtä, eivät nuoret.
      Että nuoret vaan makoilee kotona, kun avustukset juoksee tilille.
      Voidaankin kysyä, suostuisiko tämä tai muut iäkkäät työntekijät tekemään töitä ilmaiseksi työharjoittelijoina, kuten suurin osa nuorista.
      Eivät varmana suostuisi, kiihtyisivät ja syyttäisivät, että heidän työkokemustaan ja työpanostaan aliarvioitaisiin, jos ilmaiseseksi töitä joutuisivat tekemään.
      Sanoisivat, että sellaiseen ilmaistyöhön ei kyllä aleta, eikä suostuta, mutta nuoret vaan joutuu suostumaan.

      • 765tyr

        juuri näin


    • vittuakäteen

      Joo tälläset fossiilit pois töistä!!ahneita paskiaisia kaikki,saavat vanhuuseläkettä ja palkkaa samaan aikaan!Nuoret perheelliset muhiii kotona työttömänä.

    • Työt tarvitsijoille!

      Joo näkyy olevan niin,ettei ne viihdy kotona,kun ovat ikänsä tottuneet työssä käymään,ja tulevat ahneeksikkin,pitää tienata vain lisää,lisää...On jo talot ja hienot maksetut autot ja kesämäkit,juostaan kaupassa alennusten perässä ja esitetään köyhää...Samaa mieltä,ettei eläkkeellä oleva saisi tehdä enää palkkatyötä!

    • antti Karjalasta

      Kyllä näin on..... pitäs eläke riittää.siellä jos 60000 on työelämässä ne työt on pois nuorilta...työn antajalle tulee varmaan halvemmaksi palkata eläkeläinen..tietysti ei tarvaa maksaa eläkemaksuja.....hei halloo...?????!!!!!!!

      • anna vaan mennä

        EI Ole helppo olla eläkeläinen. Työura pitää pidentää, muuten eläkkeisiin varatut rahat eivät riitä. Jos työura taas pidennetään syytetään siitä että viedään nuorilta työpaikat. Pahaska kaadetaan niskaan kaikissa tapauksissa. Tuollaisille pa-kirjoituksille voi siis pitkät pa....


    • sivusta1

      Eläkeläiset pois palkka työstä ,ja kaikki yli 50 vuotiaat halutessaan vois jakaa työtä niin että vaikka puoli päivää työtä ja työn antajan suostumuksella nuorempi työhön ,koska vanhemmalla alkaa olla ruumilisia vaivoja ja talous on useimilla kunnossa pitkän työ uran tehneillä .

    • 4364527

      Moni oikeasti luulee olevansa niin korvaamaton, ettei voi mitenkään jäädä eläkkeelle :)

      Tai ainakin toivoo olevansa :) :) :)

      • Rollevon

        Sulla ei koskaan tule onneksi olemaan noita murheita kun nukaan ei kaipaa.


      • uuno_olet

        Luuletkos sinä sitten olevasi nuori?


    • kaisaliina44

      no mul on just sellanen yks tuttu!

    • tehkääjotain

      Nykyisin nuorille ei vaan kelpaa mikätahansa työ. Koska heti pitäis saada hyvät edut (ei vkl ilta- tai yövuoroja)Ja huippu palkka tietty. Vaikka kokemusta ei olisi yhtään. Kehoittaisin kaikkia niin syrjäytyneitä ym.ottamaan työn kuin työn mitä tarjotaan.Edes kokeilemaan. Ehkäpä niitä iäkkäämpiä pidetäänkin työssä ovat ainakin sitoutuneita duuniinsa.Kärsivällisyyttä kyllä niistä"paska duuneistakin" pääsee pitkälle. Asenne ratkaisee:Kokemusta on.

    • tiialii

      Jääkää nyt edes sille eläkkeelle, kiitos.
      Että mullekin jotain olisi.

    • jääitse

      En varmasti jää vielä eläkkeelle, olen 55-v. ja jos vaan terveyttä edelleen riittää jatkan niin kauan kuin suinkin pystyn.
      Olen virkeä , normaalipainoinen, terve sekä huolehdin hyvin itsestäni ja työkykyisyydestäni. Osallistu koulutuksiin ja seuraan aikaani. Miksi minun pitäisi jäädä kotiin toimettomana lorvimaan? Yhteiskunta suotta maksaisi terveen, työkykyisen ihmisen kotonaolosta!!!!

      • Äläsnyt

        Sä olet työikäinen, et lähelläkään eläkeikää.


    • Semmosta.se

      Eläkeiän nostolla pyritään välttämään eläkkeiden maksaminen. Eläkkeet halutaan käyttää isojen eläkepomojen palkkoihin ja eläkerahoilla tehtävään isoon bisnekseen.

      Halutaan myös peittää se että jättimäinen summa eläkerahoja on kadonnut jonnekin.

      Työtön nuori tulee talouselämälle eli yhteiskunnalle halvemmaksi kuin eläkeläinen.

    • kovaluuko

      Eläkeläinen tarvitsee työpaikan, jossa voi luusuta. Extraa tulee matkoja ja viron pottuja varten, -aika nauttia! kiva kehuskella ja ajella uusilla kulkupeleillä.

    • tjsjtrjtr

      Suurin syy työttömyyteen on puute työpaikoista. Jos suomi uskaltaisi yrittää enemmän se lisäisi työpaikkoja ja kulutusta. Mitä enemmän ihmiset kuluttaa, eli ostaa palveluita, sitä enemmän meillä olisi työpaikkoja.

      • yrittämineneikande

        ei "suomi" yritä mitään, vaan suomalaiset yksilöt. Ja ne eivät yritä enää, koska vaatimukset yrittäjiä kohtaan ovat kohtuuttomat. Ne ovat kohtuuttomat siksi, että niistä on kerättävä veroja muhkeisiin, suorittavan työntekijän nettopalkan ylittäviä eläkkeitä jotka on laskettu kertoimilla, joita ei ole käytetty palkkojen indeksitarkistuksissa. Niimpä meillä on tilanne jossa esim. virastotäti x, 70 vuotta saa 2000 e/kk eläkettä, kun viraston käytäviä siiivojattyttö y, 30 vuotta saa osa-aikaiseksi ulkoistetusta työstään 1200 e/kk ja kahvilakioski-yrittäjä mies 30 vuotta saa 2000 e/kk liikevaihdostaan maksaa 60 % veroja ja pohtiii josko kannattaisi jättäytyä suosiolla työttömäksi saamaan melkein saman kuin yrittäjänä, ja ei totisesti mieti kenenkään apulaisen palkkaamista nykyisillä AY lainsäädännöillä ja verotuksella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe