PELASTAVAT JEESUSHAHMOT

Mariko Vaara

Jos lapset eivät vielä kotioloissaan opi homottelemaan toisiaan, niin viimeistään tarhaikäisinä tai mennessään oppiin peruskoulun suojiin.

Ja koulumaailman antaman, aina akateemisiin viitekehyksiin yltävän sielunsivistyksensä voikin sitten siirtää laajempaan käyttöön, esimerkiksi muillekin netin maailmaan, jossa sanansa voi saada hyvinkin kuuluviin. Panna ns. palikat oikeaan järjestykseen.:)

https://twitter.com/intent/user?screen_name=PauliAS

Mariko Vaara tuli kiinnittäneeksi huomiota Aller Median ja sen johtajan Pauli Aalto-Setälän taannoiseen aikaisempaan twiittihehkutukseen pirun suuresta, uudesta aikakausilehdestä. Myöhemmässä samaa asiaa koskevassa twiitissään hän oli mitä ilmeisemmin halunnut korjata aikaisemmin lausumaansa, koska oli jättänyt aikaisemmin mainitsemansa sanan piru pois.

Piru vie sitä ajantasaista Pauli Aalto-Setälää! Miten ajanhermossakin osaa pysyä olla kiinni, näyttäisi vähentäneen viimeaikaisia viittauksiaankin, koska Mariko Vaara arvelee hänellä olevan nyt meneillään jotakin twiittaustoimintaa tärkeämpää. :)

Ainakin hän on ehtinyt tekemään myös uusia nimityksiä. Toinen niistä on Anna-Liisa Hämäläisen nimittäminen em. uuden julkaisun päätoimittajaksi.

3

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mariko Vaara

      Uutta julkaisua on hehkuttanut myös, tottahan toki, niin SocialDistrictin kuin myös juuri A.-L.H.:n henkilökohtaisiin twiitteihin viittaavan linkin

      https://twitter.com/intent/user?screen_name=AnskiH


      takana pari-kolme päivää sitten myös Anna-Liisa Hämäläinen tähän tapaan:

      12. lokakuuta AnnaLiisa Hämäläinen ?@AnskiH
      Uutinen Allerin uudesta lehdestä innostaa kollegoita. Ymmärrän. Näinä aikoina kunnia työskennellä firmassa, joka satsaa eikä miinusta.
      10:12 a.m. - 12. lokakuuta 12

      Oikein hienosti esitetty, sanoisi Mariko Vaara ja monisanaisesti sanookin.


      Sitä ennen hän on ehtinyt kertoa:

      12. lokakuuta AnnaLiisa Hämäläinen ?@AnskiH
      Liian homogeeninen yhteisö - ei hyvä! Hyvä, Lillberg. http://www.marmai.fi/blogit/kaannoskukkanen/sukupolvikysymyksia/a2149563
      9:31 a.m. - 12. lokakuuta 12


      Mistä saammekin uuden linkin mainostamisen ytimeen:

      http://www.marmai.fi/blogit/kaannoskukkanen/sukupolvikysymyksia/a2149563

      Nuoret osaavat kysyä yhä fiksumpia, alastomampia kysymyksiä.

      Muutama viikko sitten meillä kävi nuori, lahjakas suunnittelija esittäytymässä. Tälläkin kertaa koko session fiksuimman kysymyksen esitti ko. suunnittelijanalku. Kysymys "oletteko te sellainen jätkätoimisto" sai meidät haastattelijat paitsi hämmentymään, niin myös tarkastelemaan itseämme kriittisesti.

      Tekemisen kulttuuri määrittelee ja muokkaa yritystä enemmän kuin yksikään muu yksittäinen asia, mukaan lukien johdon kertavuosittaiset tavoitesulkeiset, pelastajiksi palkatut jeesushahmot tai päälle liimatut organisaatiouudistukset.
      Juuri tästä syystä kiusaus rakentaa sokeaakin yhtenäiskulttuuria on vahva. Se tuntuu varmemmalta ja helpommalta tavalla viettää työpäivä, ilman erilaisuuksien sietämisen vaivaa.

      Ihan fine, jos tavoite on tehdä pikkuporukassa kellarissa duunia yhtä harvoille asiakkaille. Niin kivaa kuin se onkin palkata samanhenkisiä, samanikäisiä ja vielä samaa sukupuolta edustavia tyyppejä omiksi kollegoikseen, se harvoin riittää laaja-alaiseksi bisnesideaksi tai asiakaskannan pohjaksi.

      Keskustelu toisen nuoren, kunnianhimoisen rekrykandin nosti esiin yhtä akuutin pointin. Ensimmäisiä vuosia määrittelee kiire. Ei, en tarkoita duunikiirettä sellaisenaan, vaan kiirettä päästä oikealle raiteelle, juuri sellaiseen toimistoon tai työyhteisöön, joka vastaa omaa halua kehittyä ja kasvaa.

      Koska oikein tai väärin, ala on raaka. Kukaan ei tule hakemaan 35-vuotiasta, omasta mielestään uransa väärissä toimistoissa viettänyttä suunnittelijaa tai projekti-ihmistä, parempiin töihin. Ura polkee väistämättä paikallaan tai pahimmillaan luisuu hitaaseen laskuun, jossa jo totutuista palkka- ja duunieduista pääseekin sitten joustamaan ihan kunnolla.

      Nuoret osaavat siis kysyä yhä fiksumpia, alastomampia kysymyksiä sekä omaavat ainakin puolittaisen näkemyksen siitä, minkälainen työyhteisö laittaa oman uran oikealle raiteelle jo alusta alkaen. Lisäksi, yhä useampi kunnianhimoinen ihminen näkee, että omaa elämää tai edes sitä kuuluisaa urapolkua, ei tarvitse boksittaa perinteisin askelmerkein.

      Putkimoodin omaavalle rekrytoijalle tietysti kaikki, mikä poikkeaa normista herättää huono viboja. Ja joo, tietyt tekniset tiedot ja taidot pitää useimpien ammattilaisiksi haluavien jo osata etukäteen. Monien toimistojen sekä myös itseni suosima koulutusmetodi on nimittäin "heitetään veteen ja katsotaan uiko".

      Samaan aikaan, todellinen työyhteisön happotesti tulee siitä, miten yksittäinen ihminen pärjää epävarmuuden, ennustamattomuuden ja väistämättä monimutkaistuvien tiimikokoonpanojen kanssa. Ne ovat nimittäin kaikki taitoja, joita eivät vain suoraa normiputkea kokeneet, tasaisesti entistä mukavampaa elämää odottaneet, enää oikein handlaakaan.

      Kirjoittaja on mainostoimisto McCannin toimitusjohtaja. Petteri Lillberg kirjoittaa mainostoimiston suunnanmuutosprosessista yleisesti, mutta parin viime vuoden kokemuksiin ja esimerkkeihin pohjautuen.

      ---

      Mariko Vaara ei lähde tässä nyt enää omaa yksinkertaisuuttaankaan tämän enempää edes pohtimaan, saati sitä, voiko homous todella olla yhteisöjen geeneissä, koska ainoalle oikealle Mariko Vaaralle ei tulisi mieleenkään mennä ikipäivänä ketään, saati yhtäkään yhteisöä homogeeniseksi homottelemaan. Aivan mahdoton ajatus!

      Sen sijaan Mariko Vaaran voisi inspiroida kirjoittamaan edelleen P. Lillbergin käyttämä ilmaus ”pelastajiksi palkatut jeesushahmot”.

      Ja Allerin johtoaan myöten, tai muuten koulutettujen, julkituomat mitä alkeellisimmiksi osoittautuneet kirjoitusvirheet.

    • mistä viha?

      Onko Mariko Vaara saanut potkut Allerilta?

      Kirjoittelet ilman erillistä veloitusta tälle saitille, eli NAUTIT Allerin palvelusta, silti jatkuvasti mustamaalaat???

      Joo, en ole Allerin henkilökuntaa....

      • Mariko Vaara

        Otsaketta olisi ehkä ollut tarpeen vielä hieman jatkaa, huomaa Mariko Vaara.

        Nimitäin seuraavin sanoin:

        ...JA OPETUSLAPSIA. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe