Laitoin reilu viikko sitten tulemaan omenaviinin, johon laitoin 4 kg panimosokeria. Nyt ominaispainomittari näyttää noin -4 tai -5. Joko siirrän kirkastumaan, vai vieläkö odottelen? Vesilukko pulputtaa noin 2 minuutin välein.
Milloin kotiviini on käynyt kuivaksi?
5
1418
Vastaukset
- Soppaluujonsson
Itse olen antanut käydä pari-kolme viikkoa, niin että ei pulpahtele enää oikeastaan ollenkaan. Jos olet laittanut omenat lohkoina eikä mehuna, niin pitempi käymisaika auttaa irrottamaan enemmän makua omenista. Tietysti jos suu tahtoo jo napsaa ja on kiire saada valmista niin kyllähän sen voi jo laittaa kirkastumaan.
- Saaga
Kiitos!
Mikään kiirehän tässä ei ole, valmiissa maailmassa, jossa kiireiset saavat viiniäkin kaupoista. ;) Sitä itsekin mietin, että kuinka paljon nuo omenanlohkot ovat ehtineet antaa makua, kun käymisaika on niin lyhyt. Mutta ilmeisesti mitään haittaa siitä ei siis ole, vaikka vielä annan juoman vielä hautua? Eikös sokeri ala kuitenkin olemaan aika loppuun kulutettu, kun nuo ominaispainomittarin arvot menevät jo miinuksella?
- Soppaluujonsson
Minulla on ollut tapana viikon jälkeen lisätä sokeria. Laitan yleensä 4kg 1 kg ja samalla puristella pehmenneet omenalohkot muussiksi (hyvin puhtain käsin ettei pöpöjä pääse viiniin). Juuri nyt on pöntössä 10 päivää käynyt satsi joka tuskin enää pulpahtelee. Alkuun siinä oli sokeria 5kg. Ajattelin lisätä vielä puoli kiloa, muussta omput ja antaa käydä pari viikkoa ennen kirkastamista. Joo miinuksella kun ollaan niin alkaa olla kuivan makuista ja pyrinkin käyttämään niin kuivaksi kun pystyy. Makeuttelen sitten kirkastamisen jälkeen sokerilla tai hermesetaksella sopivaksi.
- Saaga
Ajattelin itsekin käyttää viinin ihan kuivaksi ja sitten vasta makeuttaa. Mutta tarkoitus oli myös tehdä suhteellisen mietoa viiniä, joten en tiedä, uskallanko enää lisätä sokeria. Maistoin tänään viiniä ja siinä on kyllä prossat jo maistuu ihan kivasti (ja laskelmienkin mukaan niitä pitäisi olla yli 10), eli enempää en välttämättä tarvitsekaan. Mutta tuo omenien muussaaminen oli ihan hyvä idea, jotta saa makua lisää. Saatko silti viinin kirkastettua? Viinikaupasta sanoivat, ettei kannata omppuja muussata, kun muuten tulee sitä mäskiä siiviläpussin läpi ja kirkastuminen vaikeutuu.
- Soppaluujonsson
Kyllä se ajan kanssa kirkastuu. Pari kolme kertaa pöntöstä toiseen lapoten viikon välein. Sitten laitan 10l kanistereihin pimeään ja viileään kypsymään ja jonkun kuukauden tai puolen vuoden päästä lappoan pulloihin. Vähän jää sakkaa vielä kanisterin pohjallekin, mutta kyllä se kirkkaan näköistä ja ihan juotavaa on ollut suoraan kirkastuksen jäljiltäkin. Se hiilidioksiidin kunnollinen poistaminen tuntuu nopeuttavan merkittävästi kirkastumista. Kyllä reilu 10 prosenttia varmaan on ihan riittävästi.Itse olen ajatellut säilyvyyden paranevan isompien prosenttien myötä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus64155Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va952293Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J61989Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va37853- 47844
Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?186840- 34821
Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke119775Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.35772- 35764