Päätöksiä vai paljon melua tyhjästä?

Tämä kirjoitus on yhden äänestäjän henkilökohtainen mielipide, ei minkään poliittisen ideologian vaalimainos.

Kunnallispolitiikan tekemisestä Kotkassa. Tai oikeastaan enemmänkin sen kritisoimisesta. Katsotaan vaikka vähän tarkemmin tällä palstalla vellovaa poliittista keskustelua. Oikeastaan se ei edes ole keskustelua, vaan jokaisen meuhkaajan omaa näkemystä. Keskustelua ei pääse syntymään, lähinnä sen takia etteivät meuhkaajat edes pyri siihen. Kysymyksiin, edes asiallisiin, ei vastata vaan siirrytään uuteen ketjuun jakamaan samaa sanomaa. Ei näin. Kysyttäessä miksi ketjujen aloittaja(t) eivät vastaa mihinkään saa yleensä vastauksen esimerkiksi ehdokkaiden hännystelijöiltä tyyliin "Ei täällä kaikkeen kannata vastata." Ehkä niin, mutta olisi myös hyvä pitää mielessä, että tuossa tapauksessa kaikkea ei myöskään kannata tänne kirjoitella. Kysymysten pakoilu näyttää vain toteen sen, että poliittista propagandaa levittäviltä henkilöiltä puuttuu kyky sen politiikan tekemiseen. Kuka tahansa pystyy copy/paste -tyylillä levittämään mitä tahansa tekstiä, kaikki sen sijaan eivät pysty jatkamaan siitä rakentavalla keskustelulla. Politiikka on kompromisseja. Keskustelua. Yhteistyötä. Omien näkemysten perustelua. Perusteeksi ei riitä pelkkä "Minä sanon...." Tämä varsin äänekäs ryhmä kritisoi mielellään nykyisen johdon tekemiä päätöksiä, kuitenkin tuoden julki näkemystä, jonka mukaan kaikkien muiden mielipiteet, näkemykset ja teot ovat vääriä. Miten se eroaa siitä, mistä he syyttävät nykyistä johtoa? Ainoa ero on/olisi johdon henkilöitymisessä. Loppujen lopuksi ette te ainakaan toistaiseksi ole tarjonneet mitään uutta, ainoastaan samaa toimintamallia teidän itsenne johdolla. Kovasti kritisoidun, väitetyn "hyvä veli" järjestelmän suurin ongelma taitaa olla, että siihen sisältyy väärät veljet. Ei kiitos.

Kaikkea on helppo vastustaa, varsinkin kun ei edes yritetä etsiä vaihtoehtoja. Omaa "erinomaisuutta" on helppo korostaa pelkän "rohkean" vastustamisen kautta. Näiden populististen ehdokkaiden käytös tällä palstalla käy hyvästä esimerkistä. Kommunikoidaan korkeintaan samanmielisten kanssa. Vaahdotaan yhtä-kahta asiaa uudestaan ja uudestaan, ainoana tarkoituksena "olla äänessä." Loppujen lopuksi tämä palsta on väärä media kaikelle tuolle. Täältä ei saa mitään konkreettista, korkeintaan virtuaalisia selkääntaputuksia. Erään poliittisen ryhmittymän tapa vastustaa kaikkea ja kaikkia luo lähinnä huvittavan kuvan. Tällaisella palstalla on helppo vastustaa kärkevästikin, kun vastapuoli ei pysty välittömästi vastaamaan.

13

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisään tähän avaukseen muutaman kysymyksen täällä pyöriville politiikan "ammattilaisille." Päivän polttavat kysymykset ovatkin kaupunginjohtajan tulevaisuus sekä kunnan taloustilanne. Kaupunginjohtajan erottaminen. Mitä sen jälkeen? Kuinka pyritte pitämään huolen siitä, ettei seuraaja pääse tekemään samoja "virheitä?" Kuka olisi sovelias seuraaja? Miksi?

      Kunnantalous. Kunnassa on jouduttu tekemään hankaliakin säästöpäätöksiä, joita varsinkin eräs populistinen ryhmittymä kovasti kritisoi. Enpä ainakaan minä ole kuullut mitään vaihtoehtoja säästökohteille, pelkkää kritisointia. Kysynpä siis mitä säästöjä ei olisi pitänyt tehdä ja mitä niiden tilalle? Jokaisen päättäjän pitäisi myös tiedostaa se, että lähes jokainen päätös vaikuttaa pidemmälle kuin siihen kyseessä olevaan asiaan. Kun kunnan varat eivät yksinkertaisesti riitä, pitäisikö tehdä kipeitäkin säästötoimia vai jatkaa samalla mallilla kunnes varat ovat totaalisen loppu? Päätöksiä on tehtävä. Ja niiden takana on seisottava. Siitä hatunnosto nykyisille edustajille, ei sieltä olla karkuun juostu. En sano, että kaikki päätökset tuntuvat katutasolla oikeilta. Mutta jokaisen yksilön mielihaluja ei vaan voida toteuttaa. Jos ehdokkaat, jotka pyrkivät olemaan "kaikkien kavereita" valitaan, miten he pystyvät tekemään raskaita päätöksiä? Kun puhutaan säästöistä, löytyy aina joko jota säästöt koskettavat raskaammin kuin jotain toista. Ratkaisu ei voi olla tekemättä jättäminen. Niin ja ainahan on vaihtoehtona se poliittisesti niin suosittu takinkääntö.

      Uskoisin, että enemmistö kotkalaisista kaipaa muutosta. Läheskään jokaisella ei kuitenkaan ole selkeää kuvaa siitä minkälaista muutosta haluaa. Palstalla huudetaan päivittäin milloin ketäkin vastustaen. Edelleen, kertokaa mitä tilalle? Minkälaisilla ratkaisuilla saadaan aikaiseksi hallittu muutos siten, ettei kunnan toiminta vaaraannu? Onko liikaa pyydetty, että edes yrittäisitte tarjota vaihtoehtoja? Ehdokaslistoja lueskeltuani olen edelleen sitä mieltä, että muutos tarvitaan, mutta se on pystyttävä tekemään hallitusti. Koko päättäjäkatraan vaihtaminen poliittisesti täysin kokemattomiin on kunnalle katastrofi. Etsippä tuolta sitten niitä poliittisesti uskottavia ehdokkaita. Nähtäväksi jää saammeko Kotkaan päättäjät, jotka pystyvät viemään kuntamme kohti parempaa tulevaisuutta, vai onko vaaleja edeltävä kritisointi sekä vaalilupaukset pelkästään paljon melua tyhjästä.

      Noh, sanotaan lopuksi että en oikeastaan edes odota täällä hyöriviltä ehdokkailta vastauksia näin julkiseen viestiketjuun. Mutta kertoohan sekin jotain.

      Jos oikein häiritsee eikä rohkeutta vastaamiseen ja keskusteluun löydy niin ainahan tämänkin ketjunkin voi poistattaa.

      • Erään ehdokkaan

      • Kikkeliskokkelis

        Hei, ei Per.c (kavereiden kesken perse) tajua. Hän
        kun pitää pöntöllä puheita "pikkuveljelleen".
        "Velipoika" kun on ainut joka ymmärtää.


    • Eka kivi

      Hyvä! Tällaista täällä kirjoittelun pitää olla! Ei ole toivo ihan täysin mennyt jos täältä Kotkasta löytyy näinkin sivistyneitä henkilöitä.

    • Harlad Hirmunen

      Jari Luumi, älä kirjoita yhteen pötköön pitkiä virkkeitä vaan opettele tekemään kappalejakoja kun aloitat uuden asian. Ei riitä, että olet jakanut saarnasi useampiin tekstiosioihin vaan nekin täytyy osata jakaa kappaleisiin. Ja vältä saman sanan toistoa. Käytät sanaa populisti lähes jokaisessa pitkässä virkkeessä ja se kuullostaa lähinnä huvittavalta.
      Mitä tulee sinun läppärisi käyttöön kokouksissa niin vältä salassa kirjoitettuja pikaviestejä tänne palstalle. Ne näyttävät siltä kuin olisit umpikännissä tuhertanut niitä jossakin mökin saunakuistilla ja puolet tekstistäsi vaikuttaa enemmän kuin sekavalta örinältä.
      Kun kirjoitat seuraavan kerran tänne palstalle niin muista keksiä jokin nasevampi juttu ja unohda se jatkuva populistisanan käyttö joka ikisessä virkkeessä.

      • Eikö populistia saa enää kutsua populistiksi? Älä Ar...eiku Harlad itke. Varsinkaan kun sinulla ei näytä olevan oikeastaan mitään sanottavaa.


      • Voehvoeh

        Harlad on niin iso kingi että kertoo jo ehdot millä tavoin tänne pitää kirjoittaa. Alkaakohan ego olla jo liiankin suuri?


      • seuraaja

        Piti oikein laskea tuo sanan populismin eri muodot ja kuinka monta kertaa ne esiintyivät tuon per.c:n kirjoituksissa.
        Ensimmäisessä kerran ja toisessa kerran. Kirjoitelmat olivat jokseenkin pitkiä joten mitenkään jatkuvana en sen sanan käyttöä pitäisi.
        Taitaa olla Harlad vain hirmuisen vihainen jos joku uskaltaa asettaa hänen kirjoituksensa kyseenalaiseksi.


      • Harald Hirmunen
        Voehvoeh kirjoitti:

        Harlad on niin iso kingi että kertoo jo ehdot millä tavoin tänne pitää kirjoittaa. Alkaakohan ego olla jo liiankin suuri?

        Musti pitää huolen, että ego ei pääse pullistelemaan hihoista eikä lahkeista. Musti varasti tänään naapurin ruokakassista HK.n sinisen lenkkimakkaran. Mitäs oli jättänyt ulkorappusille kassiaan.

        Luumin Jarille vinkiksi, että kaupunginjohdon palkkausta ei voi määritellä tessien ja essien kanssa vaan hänen palkkaa lasketaan ensi kuusta alkaen 10 prosenttiin nykyisestä eli tuhanteen euroon. Ja tämä siksi, koska hän on niin rutosti velkaa ryypättyään, syötyään, ajeltuaan takseilla ympäri maailmaa ja asuttuaan viiden tähen hotelleissa. Tällä reippaalla palkan alennuksella kaupunki säästää tuhansia euroja kuukausittain ja rahaa jää reilusti kaupungin kassaan.

        Eiks je ?


      • Harald Hirmunen kirjoitti:

        Musti pitää huolen, että ego ei pääse pullistelemaan hihoista eikä lahkeista. Musti varasti tänään naapurin ruokakassista HK.n sinisen lenkkimakkaran. Mitäs oli jättänyt ulkorappusille kassiaan.

        Luumin Jarille vinkiksi, että kaupunginjohdon palkkausta ei voi määritellä tessien ja essien kanssa vaan hänen palkkaa lasketaan ensi kuusta alkaen 10 prosenttiin nykyisestä eli tuhanteen euroon. Ja tämä siksi, koska hän on niin rutosti velkaa ryypättyään, syötyään, ajeltuaan takseilla ympäri maailmaa ja asuttuaan viiden tähen hotelleissa. Tällä reippaalla palkan alennuksella kaupunki säästää tuhansia euroja kuukausittain ja rahaa jää reilusti kaupungin kassaan.

        Eiks je ?

        "Musti varasti tänään naapurin ruokakassista HK.n sinisen lenkkimakkaran"

        Sellainen eläin kuin isäntä?


    • Noniin, vuorokausi on vierähtänyt eikä oletetusti syntynyt minkäänlaista keskustelua, eikä vastauksia kysymyksiin. Kervistä ja Lindeä jaksetaan kyllä syytää copy/paste -menetelmällä päivästä toiseen. Jokainen tehköön omat johtopäätökset.

    • TKMO

      Pitkä, mutta erinomaisen osuva teksti!
      Valitettavasti haaveeksi jää, että nämä suurimmat julistajat edes yrittäisivät vastata kysymyksiisi.
      Asialinjaa kyllä kovasti mainostavat.

      Tässä vielä samaan pakettiin aikaisemmin aloittamastani ketjusta:

      Taivas varjele mitä sieltä tulee.. Sieltä tulee vuodelta 2012 Kotkan kaupungille 30 miljoonan euron budjettivaje!

      Tämän totuuden edessä en kehtaisi kunnallisvaaliehdokkaana enää edes yrittää syöttää äänestäjille "lupauksiani" kunnan tuottamien palvelujen tason ennallaan pysymisestä, saati parantamisesta.

      Tämä vaje on niin suuri, että sitä on mahdotonta paikata kunnan omaisuutta myymällä, korottamalla kunnallisveroa tai muulla valtuustolle "helpolla" keinolla.
      Velkaa lisää ottamallaakaan tuota järkyttävää vajetta ei pystytä paikkaamaan, sillä Kotkan kaupungin luotonsaanti on jo vaikeutunut ja on hyvin mahdollista, että muutamassa vuodessa "velkahanat" menevät kaupungin osalta kokonaan kiinni.

      Niinpä vuonna 2013 Kotkan kaupungin valtuustosalin käytetyimpiä sanoja tulevat olemaan:
      Lomautus, leikkaus, alasajo, irtisanominen, lakkautus, yhdistäminen, jne...

      On aivan sama ketä tulette äänestämään, mutta lopputulos on tuossa kirjoitettuna!

    • Varma se

      Kansan karttuisa käsi tuo Perussuomalaisille jytkyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      159
      2765
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      424
      2296
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      45
      2193
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      129
      1520
    5. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1350
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      125
      1280
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1183
    8. Hallitus käy seuraavaksi palkansaajien sunnuntailisien kimppuun

      Vuoro-ja sunnuntaityötä tekeville työntekijöille, muun muassa hoitajille, poliiseille, kaupan työntekijöille jne. on luv
      Maailman menoa
      241
      1143
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1107
    10. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      123
      1090
    Aihe