"Hyväntekeväisyys" ja hyväntekeväisyys

Mitä te olette mieltä noista "hyväntekeväisyys" järjestöistä??? Lainausmerkeissä koska minun mielestäni he eivät sitä ole mitä antavat ymmärtää. Käsittääkseni hyväntekeväisyys on HYVÄNTEKEVÄISYYTTÄ ilman että saa siitä rahaa. Itse olen sitä tekemässä ja en ota mitään kuluihini edes! Sellainen on minusta hyväntekeväisyyttä, että sä autat oikeasti ilman vasta palveluksia ja maksuja. Teet siis sitä apua ihan sydämellä ja omasta vapaasta tahdostasi. Minä olen perehtynyt noihin järjestöihin ja heidän toimintaansa... Ja tullut siihen tulokseen että ROSVOUSTA koko touhu. Enemmän rahaa menee heidän palkkoihinsa kuin mitä lahjoitetaan kohteisiin. He eivät saisi käyttää sanaa hyväntekeväisyys sillä sitä se ei suinkaan ole vaan oman edun tavoittelua. Olenko ainoa joka näin ajattelee??? Olisin kiitollinen jos saisin asiallisia vastauksia :) tämä on asia mitä pitäisi viedä eteenpäin ja saada ihmisten tietoon että raha minkä entavat noille "hyväntekeväisyysjärjestöille" ei tosiaan mene sinne minne luulisi.

4

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huijatuksi tullut

      No joo, itse en anna juuri millekään avustusjärjestölle rahaa, kun minua on huijattu näissä keräyksissä muutaman kerran. Jos kerääjille menee suurin osa lahjoituksista ja varsinaiseen avustuskohteeseen ei riitä juuri mitään, ei se ole oikein. Taikka kaikki kerätyt varat menevät vain kerääjille.

      Muutamia tuttaviani on ollut ja on parhaillaan kehitysmaissa avustuskohteissa töissä. Ei sekään ole oikein, että monet ovat vapaaehtoisesti töissä ja paikalliset sössivät koko homman taikka korruptio vie kaikki kerätyt rahat. Hiljan katsoin televisiosta Fem-kanavalta dokumentin Valoa pimeään afrikkaan, jossa Tsekki oli lahjoittanut aurinkopanelisähköt ja työpajan Tansanialaiseen kylään, työpaja oli varastettu tyhjäksi ja aurinkopanelit oli rikottu toimimattomiksi, lisää olisi pitänyt saada vielä ilmaiseksi sähköä, kun tsekkiläiset korjaajat tulivat paikalle. Oli mielenkiintoinen dokumentti!

      Täältä Suomesta vietiin Afrikkaan takavuosina mm. tiekarhuja, jotka sitten ruostuivat käyttämättöminä viidakon laidalla, ainoastaan renkaista oli tehty sandaaleita paikallisena työnä, siinä kaikki hyöty mitä niillä tiekarhuilla saatiin aikaan siellä. Lahjoitetut kalastusalukset ruostuivat rannalla jne.

    • Olen niin samaa mieltä kanssanne noista keräyksistä. Aina silloin tällöin on juttuja noista lukenut. Minua ärsyttää muutenkin tuo ainainen rahankerjääminen ja aina afrikan maihin. Onhan sitä asiantuntijatkin tulleet siihen tulokseen, että sinne on rahaa kannettu vuosikymmeniä ja turhaan, sama jatkuu.
      Jostain luin että ei siellä niin huonosti asiat ole, näytetään vaan vetoavia kuvia surkeudesta. Ja usein ne jotka on siellä olleet kertoo mitä ovat oppineet heilta, kuinka pienistä asioista ne on onnellisia ja ym elämän ihanuuksia.
      En halua antaa sellaisiin keräyksiin rahaa josta suurin osa menee näitten erilaisten johtajien suuriin palkkoihin. SPR on tämän tästä jostain rahasotkuista esillä.
      Suomi jakaa rahaa ulkomaille ja maahanmuuttajille mielettömät määrät. Eipä kiinnosta omat vähäosaiset.
      Harkimo on mukana jossain kampanjasa suomalaisten nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Toivottavasti ne menee suomalaisille eikä näille maahanmuuttajille, ne saa kyllä rahaa ihan riittävästi muutenkin.
      Kyllä ymmärrän ihmisten hädän afrikassa ja muualla, mutta avun pitää olla sellaista että he voivat auttaa itse itseään, eikä odottaa käsi ojossa aina vaan lisää. Ensimmäiseksi pitää panostaa ehkäisyyn, sivistykseen ja koulutukseen miten siellä pärjää ja hyödyntää kaikkea mitä siellä on. Sitähän joku paikallinenkin avustaja toivoi, koulutusta ja opastusta.
      Mitä se auttaa jos viedään jotain jyviä että pysyy muutaman päivän taas hengissä. En itsekään sellaista elämää haluaisi.
      Mutta kai tuo sama jatkuu sen takia että niin moni välikäsi hyötyy ja rikastuu tästä touhusta, viis toisten surkeudesta.

      • bögäle

        Plöts plöts


    • ehkäisyä afrikkaan!

      Niin kauan kuin siellä (Afrikassa) on vallalla sairas raamatunlause "lisääntykää ja täyttäkää maa" kaikki menee entistä enemmän p.erseelleen ja pahempaan suuntaan. Katsoin juuri dokkaria televisiosta, ja tuo yllämainittu lause tuntuu olevan suosittu siellä, ja elämän ydin. Onko meitä jo 7 miljardia...? Joskus loppu tulee, ja se ei tule olemaan kaunista katseltavaa. Ihminen on harvinaisen tyhmä olento!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe