Spotlight tänään

zyrt

"Spotlight Jakso 27/34

Oikeus esinahkaani.Poikien ympärileikkaus - maailman tavallisin kirurginen toimenpide on harvoin lääketieteellisesti perusteltu, sitä useammin kulttuurisesti tai uskonnollisesti. Onko ympärileikkaus pahoinpitelyä vai kasvatusta?"

- Tuo pitää katsoa. Onko siellä taas Anas Hajjar ja joku rabbi höpöttelemässä älyttömyyksiä. Jää nähtäväksi.

http://areena.yle.fi/tv/1680418

56

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???

      Mitä kasvatusta ympärileikkaus voisi olla? Kahjoja uskiksia on maailma pullollaan ja useimmiten ne ovat kiinnostuneita lasten sukuelimistä. Sairasta sakkia, sanon minä!

    • Lastenkirurgi

      "Koiranpennun häntä nauttii Suomessa lain suojaa. Pikkupojan pippelin näköjään ei."

    • Toinen lastenkirurgi

      Esinahan poisto uskonnollisista syistä on tuhansien vuosien traditio, joka kuuluu heillä uskonoppiin niinkuin kristinuskossa kasteoppi.
      Sitä ei poisteta maailmasta millään kiellolla. Se on realiteetti.

      Juutalaiset tekevät sen itse oman juutalaisaisuskontoisen lääkärin suorittamana ja juutalainen srk maksaa.
      Islamilaisilla ympärileikk. voidaan tehdä myöhemmin eikä tekijän tarvitse olla muslimi.
      Ongelma on siinä, pitääkö se ttehdä yht.kunnan maksamana ja lääkärit pakotettuna vakaumuksestaan huolimatta.

      Hirveitä ongelmia ympärileikkauksesta lapselle ei ole vaikka se tehtäisiin.
      Kristilliseen traditioon se ei kuulu.
      Jos se Suomessa kiellettäisiin, toimenpide tehtäisiin salaa.
      Ongelma loppuisi, jos juutalaisuus ja islamilaisuus poistuisi ihmiskunnasta. Mutta pakollako se lopetettaisiin.

      Ihmiset ovat vaikka valmiita kuolemaan uskontonsa puolesta. Kiellä siinä sitten jokin uskonnon perusasiaan kuuluva.
      Realismia tarvitaan.

      • !!!

        Mielisairaat uskikset pitää saada tuomiolle lasten silpomisista.


      • "Sitä ei poisteta maailmasta millään kiellolla. Se on realiteetti."

        Suomessa on Juutalaisia ja Islamilaisia suurinpiirtein 50000 ihmistä, se on hyvin pieni vähemmistö demokraattisessa maassa. Sukuelinten silpominen on erittäin epäinhimillistä toimintaa, joten sen kieltäminen on varsin mahdollista.

        "Hirveitä ongelmia ympärileikkauksesta lapselle ei ole vaikka se tehtäisiin."

        Suomen lääkäriliitto ei suosittele ympärileikkausta muusta kuin lääketieteellisestä syystä.

        "Jos se Suomessa kiellettäisiin, toimenpide tehtäisiin salaa."

        Tällöin seurauksien tulisi olla samoja kuin esim. varpaan tai sormen amputoimisella.

        "Ihmiset ovat vaikka valmiita kuolemaan uskontonsa puolesta."

        No se pitää paikkansa. Kysymys kuuluukin haluammeko suomen muuttuvan tälläisten fanaatikkojen suojapaikaksi?


      • "Ihmiset ovat vaikka valmiita kuolemaan uskontonsa puolesta. Kiellä siinä sitten jokin uskonnon perusasiaan kuuluva.
        Realismia tarvitaan. "

        Niin, ketkähän sitä realismia tarvitsee?

        "Sitä ei poisteta maailmasta millään kiellolla. Se on realiteetti."

        Murhia ei poisteta maailmasta millään kiellolla. Se on realiteetti.


      • >>Esinahan poisto uskonnollisista syistä on tuhansien vuosien traditio, joka kuuluu heillä uskonoppiin niinkuin kristinuskossa kasteoppi.
        Sitä ei poisteta maailmasta millään kiellolla. Se on realiteetti.


      • zfgjszf

        Mitään rikollisuutta ei saada kielloilla, laeilla ja rangaistuksilla loppumaan. Sinun logiikalla siitä seuraa että ne pitää sallia.

        Sä mikään lastenkirurgi ole, onneksi.


    • murhajumala

      Vittu jos juutalaisuus ja ympärileikkaus keksittäisiin nyt, se kiellettäisiin rangaistuksen uhalla.

      En helvetti käsitä miten vauvan sukupuolielimen (tai minkään muunkaan) silpominen voi olla "jees juttu"? Ei vissiin oo käyny mielessä että jos ihmisellä on esinahka niin jumala sen on sinne asettanu! Sille on jumalallinen syy olla olemassa. Kusette päin jumalanne naamaa kun mutiloitte vauvoja.

    • hhghghöjnnnnnnnnnuy

      Diplomi-insinööri Gideon Bolotowsky viittaili siihen suuntaan että rukousten oikea osaaminen on tärkeämpää kuin kirurginen asiantuntemus. Sama herrasmies on myös Hesarin mielipidesivulla aikoinaan esitellyt haetun harhaanjohtavia tilastolukuja.

      • 6+12

        Kunpa edes joskus joku toimittaja kysyisi noilta ukoilta, että miksi lasten sukuelimet niin paljon heitä kiinnostavat. Minä en ole koskaan nähnyt enkä kuullut sellaista kysymystä esitettävän.


      • 4+14

        Molotowsky on täysin kaheli äijä ja niin on myös tuo Hajjarin ukkeli.


    • maritakattila

      Ihan käsittämätöntä soopaa sai taas kuulla. Kun multa poistettiin hammas niin se puudutettiin eikä operatio sinänsä sattunut, mutta ku puudutus hävisi niin sattui niin pirusti.

      Puhuttiin leikkaamisesta turvallisesti. Ei sairaalassakaan leikkaaminen ole turvallista, kaikkiin leikkauksiin liittyy riskejä. Jatkuvartihan pon julkisuudessa juttuja pieleen menneistä sairaalassa suoritetuista erilaisista leikkauksista, ja komplikaatio-, infektioriski on aina todellinen.

      Tuo Yliopistomies Ojanenkin on ihan kuutamolla. Totta maar kyse on yksiselitteisestä ihmisoikeusrikkomuksesta, ruumiilliseen itsemääräämisoikeuteen puuttumisesta, ruumillisen koskemattomuuden loukkauksesta.

      Joku ruotsalainen siellä puhui uskonnonvapaudesta. Miksi vanhempien uskonnonvapaus menee lapsen uskonnovapauden ja ruumiillisen koskemattomuudesn edelle. Jos laikkaamaton pitää sitä ongelmana, voi leikkauttaa itsensä kun on kypsä itse päättämään. Laikattua esinahkaa ei se sijaan saa takaisin.

      Oli tossa sentään ihan ohjelman alussa yksi ruotsalainen juutalainen, jolla oli vielä järki päässä jäljellä, vaikka hänen esinahkansa olikin ryöstetty. Hän tajusi että kyse on pakkoindoktrinaatiosta ja sitä hän vastustaa. Loistavaa. Toivoa on.

      Bolotowksi puhui taas ihan yhtä järjettömiä kuin ennenkin. Se että juutalaisen voi silpoa vain uskonoppinut juutalainen todistaa että silpomisen peruste ei ole terveydelliset, hygieniset, lääketeiteelliset syyt, jotka ovatkin vain verukkeita, vaan uskonnollinen jälkeenjääneisyys. Aikansa eläneissä haitallisisssa, barbaarisissa rituaaleissa roikutaan kiinni kynsin hampain.

      Ohjelmassa väitettiin että aikaisemmat selvitykset olisi haudattu ja lain valmistelu jäissä ministeriöissä, mutta eihän siitä ole kuin kuukausia kun oikeusministeri Baja-Maja Henriksson esitti harkittavaksi erillislain säätämistä uskonnollisen silpomisen sallimiseksi.

      • zyrt

        Eikös se viime keväänä ollut, kun Henriksson tuon ehdotuksensa teki? Näin minun muistini mukaan. Nythän se on kai haudattu koko ehdotus, mutta edelleenkään ei noudateta Suomen rikoslakia, joka kieltää ruumiinvamman tuottamisen, eikä noita hyypiöitä laiteta syytteeseen, jotka lapsiaan silvotuttavat.


    • maritakattila

      Ohjelmassasanottiin että aihe on kuuma peruna poliitikoille. Kansanedeustaja Saarakkala (ps) ajaa lakia poikien y-leikkauksen kriminalisoimiseksi, ja hän ihmettelee monien omiensakin suhtautumista asiaan. Tämä on kaiketi sellainen omantunnonkysymys, kuten vaikka ydinvoima, jossa puoluekuri unohdetaan, ja jokkainen kansanedustaja saa äänestää niin kuni parhaaksi näkee.

      Asioissa joista tiedetään että puoluekuria ollaan kuitenkin valmiita rikkomaan, niin niissä asioissa annetaan omantunnovapaus. Minä näen tämän silpomisen kyllä enemmän ihmisoikeuskysymyksenä/rikkomuksena kuin omantunnokysymyksenä.

    • msameikäläin

      Rotsalais sos.viranomainen puhuu lapsen parhaasta kun mietitään missä ja miten ja kenen toimesta silvotaan. lapsen paras on se että ei silvota ollenkaa. Silvotuttakoon itsensä aikuisena jos haluaa.

    • xfvghjf

      Toi Ruotsin juutalainen on järkevä tyyppi. Loistavaa että hänen kaltainen myönteisesti juutalaiseen kulttuuriin(sa) sinänsä suhtautuva vaatii juutalaisista perinteisistä typeryyksista luopumista.

      Juutalaisuus kuten muutkin uskonnot muuttavat tulkintojaan koko ajan, esim. hän mainitsi kivittämisen, ja sitten kuitenkin aina vedotaan perinteeseen. On niitä ennenkin muutettu kun on tajuttu kuinka haitallisia, vahingollisia,epäoikeudenmukaisia ja järjettömiä monet niistä on.

      Olkaa juutalaisia ja muslimeita mutta älkää silpoko. Se on pakkorekrytointia, ja uskonnovapauden vastaista, kuten tuo ruotsal. juutalainen sanoi.

    • spällymälöö

      "Niimmutku me on aina tehty niin ja se on tärkeempää ku mikään vi´un maallinen laki tai mikään vi´un maassa-maan-tavalla-tapa", sanoi Abdul bin Shaka-Ali Öleisradion haastattelussa.

      "Mitä siitä nyt maailmalla sanottaisi, kuvittelevat meitä vielä juutalaisvastaisiksi rasisteiksi, ja kun minusta tulee RKP:n oikeusministeriksi niin en ainakaan mene säätämään semmoinen laki", lausui kolmasluokkalainen Aya-Maya Mendelsohn Öleisradion haastattelussa, "ja sitäpaitsi ympärileikattu pippelihän on niin fin och snygg och söt".

      Tosipuheessa meillä ei tule kymmeniin vuosiin, jos koskaan olemaan niin valistunutta eduskuntaa, että se rohkenisi puuttua Uskonnollisten Vähemmistöjen Kunnioittamaan Perinteeseen, vaikka se kuinka olisi lakeja ja YK:n sopimuksia vastaan.

      • Hiski+naapurin.kissa

        > Tosipuheessa meillä ei tule kymmeniin vuosiin, jos koskaan
        > olemaan niin valistunutta eduskuntaa, että se rohkenisi puuttua
        > Uskonnollisten Vähemmistöjen Kunnioittamaan Perinteeseen,
        > vaikka se kuinka olisi lakeja ja YK:n sopimuksia vastaan.

        Valitettavasti näin.


    • Toinen lastenkirurgi

      Ympärileikkaukset uskonnollisista syistä loppuu, kun olette neuvotellut ja päässeet mullahien ja ajatollien kanssa sopimukseen.
      Ei se sen enempää vaadi.

      Lentolippu esim. Iraniin tai SaudiArabiaan ja neuvottelemaan.
      Jos sieltä saadaan ympärileikkauksen kielto, se loppuu taatusti Suomessa ilman mitään lakimuutoksia.

      Jos uskonoppineiden kieltoa ei saada, ympärileikkaukset siirtyvät "maan alle".
      Kaikki islamin uskoiset ja juutalaisuskoiset täytyisi poistaa maasta ja estää uusien muutto puhumattakaan paluumuuttajista.
      Miten tehtäisiin niiden kanssa , jotka ovat syntyperäisiä suomalaisia , minne ne lähetettäisiin.

      Ei esinahan poisto pelkästään haitallinen ole:
      se vähentää sukupuolitautien sairastumisriskiä ja poistaa syöpäriskin.

      • zyrt

        "Ei esinahan poisto pelkästään haitallinen ole:
        se vähentää sukupuolitautien sairastumisriskiä ja poistaa syöpäriskin."

        - Täyttä valhetta. Ei Suomessa ole mitään sukupuolitautiepidemiaa, vaikka miltei kaikki miehet ovat ympärileikkaamattomia. Eikä minun tietääkseni ympärileikkaus myöskään vähennä mitään syöpäriskiä. Jos sinulla sellainen TIETO on, niin laitapa linkki.

        "Jos uskonoppineiden kieltoa ei saada, ympärileikkaukset siirtyvät "maan alle"."

        - Jaahas, että jos pahonpitelyitä, tai murhia ei laillisteta, niin ne siirtyvät "maan alle"?


      • "Ei esinahan poisto pelkästään haitallinen ole:
        se vähentää sukupuolitautien sairastumisriskiä ja poistaa syöpäriskin. "

        Länsimaisessa yhteiskunnassa tuollaisella suojalla ei ole mitään käytännön merkitystä, koska täällä on olemassa hyvä hygienia ja ehkäisyvälineitä, jotka toimivat paljon paremmin.

        Syöpäriskia esinahan poisto ei poista ja tilastollisesti tuollaisilla leikkauksilla ei ole mitään merkitystä, koska se syöpä on muutenkin niin harvinainen.


      • >>Ei esinahan poisto pelkästään haitallinen ole:
        se vähentää sukupuolitautien sairastumisriskiä ja poistaa syöpäriskin.

        Et sitten osaa käyttää kortsua tai edes PESTÄ pippeliäs?


      • 15 6

        valekikirurgille

        "Ympärileikkaukset uskonnollisista syistä loppuu, kun olette neuvotellut ja päässeet mullahien ja ajatollien kanssa sopimukseen.
        Ei se sen enempää vaadi."

        - Ei Suomen lait vaadi mitään hyväksyntää muslimimaiden tai Israelin kanssa.

        "Lentolippu esim. Iraniin tai SaudiArabiaan ja neuvottelemaan.
        Jos sieltä saadaan ympärileikkauksen kielto, se loppuu taatusti Suomessa ilman mitään lakimuutoksia."

        - Ei niitä muuttaa tarvitsekaan, koska Suomen rikoslaki kieltää ruumiinvamman tuottamisen ja Suomi on ratifioinut sopimuksen, joka kieltää terveen kudoksen leikkelyn.

        "Jos uskonoppineiden kieltoa ei saada, ympärileikkaukset siirtyvät "maan alle".
        Kaikki islamin uskoiset ja juutalaisuskoiset täytyisi poistaa maasta ja estää uusien muutto puhumattakaan paluumuuttajista.
        Miten tehtäisiin niiden kanssa , jotka ovat syntyperäisiä suomalaisia , minne ne lähetettäisiin."

        - Ei muilla mailla ole mitään sanomista Suomen lainsäädännöstä. Ymmärrätkö?

        "Ei esinahan poisto pelkästään haitallinen ole:
        se vähentää sukupuolitautien sairastumisriskiä ja poistaa syöpäriskin. "

        - Valhetta, et näköjään muuhun pystykään.


    • Toinen lastenkirurgi

      Kirjallisuutta aluksi esim.

      Ravitch et al: Pediatric Surgery
      Ashcrat et al:Pediatric Surgery

      Varoitus: niissä on tuhansia sivuja luettavana, äkkipojalta voi viedä aikaa löytää se tieto, mutta kyllä se sieltä löytyy!!
      Paljon muitakin löytyy mutta tässä aluksi.
      Eivät ole taatusti siionistien löpinöitä.

      • zyrt

        Miten tuo liittyy spotligtin ohjelmaan?


      • "Kirjallisuutta aluksi esim.

        Ravitch et al: Pediatric Surgery
        Ashcrat et al:Pediatric Surgery
        "

        Mitä sinä yrität meille tuolla selvittää?


    • 030867-1052
    • Toinen lastenkirurgi

      Nimim. zyrt pyytää esittämään TIETOa ja laittamaan linkkiä.
      Kun siihen vastataan ja laitetaan tietoa, niin zyrt ihmettelee miten se liittyy spotlight ohjelmaan.
      Erfert ihmettelee myös mitä yritän tuolla selvittää.
      Vastasin tehtyyn kysymykseen/ vaatimukseen.

      Kysytään, muttei saakaan vastata.Logiikan helmiä.
      Onneksi näitä asioita ei ratkota Wikipedian eikä you tuben varassa.

      • zyrt

        Mitä linkkiä sinä tänne muka olet laittanut?


      • "Nimim. zyrt pyytää esittämään TIETOa ja laittamaan linkkiä.
        Kun siihen vastataan ja laitetaan tietoa, niin zyrt ihmettelee miten se liittyy spotlight ohjelmaan.
        Erfert ihmettelee myös mitä yritän tuolla selvittää.
        Vastasin tehtyyn kysymykseen/ vaatimukseen."

        Sinä laitoit viitteen lasten kirurgian yleisteoksiin. Ne eivät ole tutkimuslähteitä.

        "Kysytään, muttei saakaan vastata.Logiikan helmiä."

        Vastauksesi on täysin idiootimainen. Jos sinä oikeasti olisit lastenkirurgi, sinä tietäisit, miten viitteet tehdään. Sinun tavallasi annettuja viitteitä ei hyväksyttäisi missään oppilaitoksessa, tiedeartikkelissa tai vastaavassa.

        Todellinen motivaatiosi antaa tuollainen viite on aivan jotain muuta kuin pyyntöön vastaaminen. Veikkaan, että taustalla on se, että sinä et oikeasti ole ottanut asiasta selvää ja yrität viedä keskustelun muualle.


    • fgfhhkläjjjmuiuiuuuu

      Kun Suomeen tulivat enaimmäiset mamut, joiden tapoihin kuuluu tyttöjenkin leikkeleminen, sanoi ei-rkp:läinen sossualan naisministeri että ei saa tuomita, pitää ymmärtää. Sitä on suomalainen poliittinen suvaitsevuus.

    • Toinen lastenkirurgi

      Vastaukseni on siis täysin idioottimainen.
      Valitettavasti nuo mainitsemani kirjat ovat olleet lastenkirurgian erikoislääkärin tenttikirjoina ja perustuvat tieteellisiin julkaisuihin ja kirjoittajat ovat alan auktoriteetteja.
      Lisäksi tenttiin kuuluu uusimmat tieteelliset julkaisut ja tietyt lastenkirurgiaan ja-ortopediaan liittyvät kansainväliset lehdet.

      Niihin linkkeihin , joilla tässä asiassa on merkitystä, ei teillä tolvanoilla ole pääsyä.
      Youtube ja wikipedia linkit jääköön omaan arvoonsa.

      Mutta fiksuina tieteellisen maailmankatsomuksen omaavina varmaan keksitte jotain uutta sivistynyttä sovausta.
      O sancta simplicitas!

      • Von Kickelberg

        Lasten sukuelinten silpominen ei millään epätoivoisella selittelyllä muutu muuksi, vaan on lasten sukuelinten silpomista. Voihan sitä silpomista tietenkin nimittää myös vaikka uskonnolliseksi riitiksi tai kirurgiseksi toimenpiteeksi, mutta eihän se sitä silpomista miksikään muuta. Eivätkä ne silvotut osat koskaan kasva takaisin.

        Mutta ainahan löytyy ihmisiä, jotka eivät piittaa toisten ihmisten ihmisoikeuksista ja keksivät mitä kummallisempia selittelyitä ja verukkeita niiden kiistämiseksi.

        http://www.hs.fi/kotimaa/Sexpon asiantuntija Poikien ympärileikkaus on yksiselitteisesti silpomista /a1305572552584

        http://www.laakariliitto.fi/uutiset/kannanotot/ymparileikkaus.html


      • "Valitettavasti nuo mainitsemani kirjat ovat olleet lastenkirurgian erikoislääkärin tenttikirjoina ja perustuvat tieteellisiin julkaisuihin ja kirjoittajat ovat alan auktoriteetteja.
        Lisäksi tenttiin kuuluu uusimmat tieteelliset julkaisut ja tietyt lastenkirurgiaan ja-ortopediaan liittyvät kansainväliset lehdet.
        "

        Kai sinä tiedät, että tämä keskustelu ei ole lastenkirurgian tentti?

        "Niihin linkkeihin , joilla tässä asiassa on merkitystä, ei teillä tolvanoilla ole pääsyä. "

        Mistä sinä sen tiedät?

        "Mutta fiksuina tieteellisen maailmankatsomuksen omaavina varmaan keksitte jotain uutta sivistynyttä sovausta."

        Sanoo pelle, joka nimimerkkinsä perusteella kuvittelee olevansa kirurgi vaikka ei osaa edes lähteitä antaa. Sellaiset taidot pitäisi kuulua jokaisen yliopiston tai ammattikorkeakoulun käyneen tietotaitoihin. Jopa parjaamassasi wikipediassa niitä lähdeviittauksia osataan antaa.

        Miksi sinä et osaa?


    • Toinen lastenkirurgi

      Tottahan se on turhaa terveelle, mutta jos koko juutalainen ja islamilainen maailma pitää sitä opillisesti vaadittavana toimenpiteenä, niin sitä ei piskuisessa Suomessa tehtävällä lailla poisteta.
      Se on fakta

      Mutta niin raflaava se ei ole oikein tehtynä, että se olisi aiheellinen sodanjulistukselle islamilaista maailmaa vastaan. Ympärileikkauksen kieltäminen tarkoittaisi juuri sitä.
      Varsinkin kun joillekin siitä on hyötyä.

      Ainut mistä Suomessa voidaan keskustella; pitääkö se tehdä julkisella puolella veronmaksajien kustannuksella ja voidaanko siihen pakottaa ei-islamilainen lääkäri.
      Sitä nimittäin Suomessa yritettiin, mutta ilmeisesti on saatu torjuttua.
      Muutoin ateistien huoli esinahasta on farisealaisuutta puhtaimmassa uskossaan.

      En suosittele kenellekään kaatumista sodassa esinahan puolesta.

      • !!!

        Se mistä pitää puhua on se, että lapsen silpominen on rikoslain mukaan rangaistavaa, ja siitä pitää se rangaistus myös langettaa. Muu on on turhaa höpinää!


      • "Varsinkin kun joillekin siitä on hyötyä."

        Niille amerikkalaislääkäreille jotka saavat siitä maksun.

        "Mutta niin raflaava se ei ole oikein tehtynä, että se olisi aiheellinen sodanjulistukselle islamilaista maailmaa vastaan. Ympärileikkauksen kieltäminen tarkoittaisi juuri sitä."

        Ai sä olet islamofiili.


      • 15 6
        itte.piru kirjoitti:

        "Varsinkin kun joillekin siitä on hyötyä."

        Niille amerikkalaislääkäreille jotka saavat siitä maksun.

        "Mutta niin raflaava se ei ole oikein tehtynä, että se olisi aiheellinen sodanjulistukselle islamilaista maailmaa vastaan. Ympärileikkauksen kieltäminen tarkoittaisi juuri sitä."

        Ai sä olet islamofiili.

        Mm. näin Marko Hamilo kirjoiitti neljä vuotta sitten ja olen sekä hänen, että muiden allekirjoittaneiden kanssa samaa mieltä.

        "KKO esitti myös, että ”lapsen ruumiilliseen koskemattomuuteen puututtiin vain vähän … eikä toimenpiteestä jäänyt pysyvää haittaa”. Tuomion peruste ei vastaa lääketieteellisiä faktoja. Esinahan amputointi on kaikissa tapauksissa terveysriski. Se aiheuttaa pysyvän ja peruuttamattoman ruumiinvamman, joka alentaa seksuaalista herkkyyttä ja toimintakykyä. Se on väkivaltaista kajoamista lapsen koskemattomuuteen kaikkein intiimeimmällä fyysisyyden alueella.

        Suomen rikoslaissa pahoinpitely on rangaistavaa. Silpomisen ja muunlaisen fyysisen pahoinpitelyn pitäisi johdonmukaisuuden nimissä olla kiellettyä myös niissä tapauksissa, kun sitä yritetään puolustaa uskontoon tai kulttuuriin vetoamalla. Toisaalta Suomen juutalaisessa yhteisössä on iät ajat tehty poikien ympärileikkauksia, joista ei ole nostettu oikeusjuttuja. On siis ilmeistä, että uskonnoille on annettu tässä suhteessa erivapaus rikoslain suhteen.

        Perustuslaki ja Lapsen oikeuksien sopimus kuitenkin kieltävät syrjinnän sukupuolen tai uskonnon perusteella, ja valtio on sitoutunut ryhtymään tehokkaisiin ja tarkoituksenmukaisiin toimiin lapsen terveydelle haitallisten perinnäistapojen poistamiseksi.

        Euroopan biolääketieteen sopimus kieltää kajoamasta suostumustaan antamaan kykenemättömän ihmisen koskemattomuuteen muuten kuin tämän välittömäksi omaksi eduksi.

        Tyttöjen sukupuolielinten silpominen on jo selkeästi tuomittu kaikissa oikeusvaltioissa, mutta poikia perustavanlaatuinen
        ihmisoikeus yksilön koskemattomuudesta ei näytä suojaavan. KKO:n tuore päätös on vaarallinen ennakkotapaus, koska sen avulla lasten silpomista voi perustella muutenkin kuin uskonnollisena tapana, jos sen vain saa näyttäytymään “lapsen kokonaisetuna”. Tosiasiassa ympärileikkaus on vakava yksilön koskemattomuuden loukkaus. Se on sukupuolielinten silpomista.

        80 prosenttia suomalaisista vastustaa sosiaali- ja terveysministeriön kaavailemaa ympärileikkausten laillistamista Suomessa. Suomalaiset sallisivat ympärileikkauksen ainoastaan aikuisille, jotka teettävät sen itselleen. Vain kahdeksan prosenttia vastaajista sallisi ympärileikkauksen tekemisen lapselle. Vastaajista 13 prosenttia ei osannut tai halunnut vastata kysymykseen."


        http://www.tiede.fi/blog/?p=313


      • "Tottahan se on turhaa terveelle, mutta jos koko juutalainen ja islamilainen maailma pitää sitä opillisesti vaadittavana toimenpiteenä, niin sitä ei piskuisessa Suomessa tehtävällä lailla poisteta.
        Se on fakta"

        Suomen lainsäädäntö ei ole riippuvainen juutalaisesta tai islamilaisesta maailmasta. Se on fakta.

        "Mutta niin raflaava se ei ole oikein tehtynä, että se olisi aiheellinen sodanjulistukselle islamilaista maailmaa vastaan."

        Suomen lainsäädäntö ei ole vastuussa islamilaisen maailman uskomuksista. Se on fakta.

        "Ympärileikkauksen kieltäminen tarkoittaisi juuri sitä."

        Höpöhöpö. Yrittäisit löytää vähän suhteellisuudentajua, kun se on näköjään päässyt sinulta pahasti katoamaan. "Realismia tarvitaan". Juuri niin.


      • Toinen lastenkirurgi
        15 6 kirjoitti:

        Mm. näin Marko Hamilo kirjoiitti neljä vuotta sitten ja olen sekä hänen, että muiden allekirjoittaneiden kanssa samaa mieltä.

        "KKO esitti myös, että ”lapsen ruumiilliseen koskemattomuuteen puututtiin vain vähän … eikä toimenpiteestä jäänyt pysyvää haittaa”. Tuomion peruste ei vastaa lääketieteellisiä faktoja. Esinahan amputointi on kaikissa tapauksissa terveysriski. Se aiheuttaa pysyvän ja peruuttamattoman ruumiinvamman, joka alentaa seksuaalista herkkyyttä ja toimintakykyä. Se on väkivaltaista kajoamista lapsen koskemattomuuteen kaikkein intiimeimmällä fyysisyyden alueella.

        Suomen rikoslaissa pahoinpitely on rangaistavaa. Silpomisen ja muunlaisen fyysisen pahoinpitelyn pitäisi johdonmukaisuuden nimissä olla kiellettyä myös niissä tapauksissa, kun sitä yritetään puolustaa uskontoon tai kulttuuriin vetoamalla. Toisaalta Suomen juutalaisessa yhteisössä on iät ajat tehty poikien ympärileikkauksia, joista ei ole nostettu oikeusjuttuja. On siis ilmeistä, että uskonnoille on annettu tässä suhteessa erivapaus rikoslain suhteen.

        Perustuslaki ja Lapsen oikeuksien sopimus kuitenkin kieltävät syrjinnän sukupuolen tai uskonnon perusteella, ja valtio on sitoutunut ryhtymään tehokkaisiin ja tarkoituksenmukaisiin toimiin lapsen terveydelle haitallisten perinnäistapojen poistamiseksi.

        Euroopan biolääketieteen sopimus kieltää kajoamasta suostumustaan antamaan kykenemättömän ihmisen koskemattomuuteen muuten kuin tämän välittömäksi omaksi eduksi.

        Tyttöjen sukupuolielinten silpominen on jo selkeästi tuomittu kaikissa oikeusvaltioissa, mutta poikia perustavanlaatuinen
        ihmisoikeus yksilön koskemattomuudesta ei näytä suojaavan. KKO:n tuore päätös on vaarallinen ennakkotapaus, koska sen avulla lasten silpomista voi perustella muutenkin kuin uskonnollisena tapana, jos sen vain saa näyttäytymään “lapsen kokonaisetuna”. Tosiasiassa ympärileikkaus on vakava yksilön koskemattomuuden loukkaus. Se on sukupuolielinten silpomista.

        80 prosenttia suomalaisista vastustaa sosiaali- ja terveysministeriön kaavailemaa ympärileikkausten laillistamista Suomessa. Suomalaiset sallisivat ympärileikkauksen ainoastaan aikuisille, jotka teettävät sen itselleen. Vain kahdeksan prosenttia vastaajista sallisi ympärileikkauksen tekemisen lapselle. Vastaajista 13 prosenttia ei osannut tai halunnut vastata kysymykseen."


        http://www.tiede.fi/blog/?p=313

        Kysymys olisi pitänyt esittää niille, joita se koskee.
        Siis kysytään juutalaisuskovaisilta ja islamuskovaisilta, moniko heistä haluaa ympärileikkauksen.

        Juutalaisilla ei ole mitään e tuoikeuksia.
        Keskustelun alaiseksi Suomessa ongelma muodostui, kun islamilaisille alettiin vaatimaan ympärileikkauksen tekemistä julkisella puolella verovaroin.

        Juutalaisten esinahasta ei lukaan ole ollut huolissaan, monet jopa ei koko hengissä säilymisestä.


      • 15 6
        Toinen lastenkirurgi kirjoitti:

        Kysymys olisi pitänyt esittää niille, joita se koskee.
        Siis kysytään juutalaisuskovaisilta ja islamuskovaisilta, moniko heistä haluaa ympärileikkauksen.

        Juutalaisilla ei ole mitään e tuoikeuksia.
        Keskustelun alaiseksi Suomessa ongelma muodostui, kun islamilaisille alettiin vaatimaan ympärileikkauksen tekemistä julkisella puolella verovaroin.

        Juutalaisten esinahasta ei lukaan ole ollut huolissaan, monet jopa ei koko hengissä säilymisestä.

        "Kysymys olisi pitänyt esittää niille, joita se koskee.
        Siis kysytään juutalaisuskovaisilta ja islamuskovaisilta, moniko heistä haluaa ympärileikkauksen."


        Eihän niiltä pikkuvauvoilta mitään kysytä.


      • Toinen lastenkirurgi
        15 6 kirjoitti:

        "Kysymys olisi pitänyt esittää niille, joita se koskee.
        Siis kysytään juutalaisuskovaisilta ja islamuskovaisilta, moniko heistä haluaa ympärileikkauksen."


        Eihän niiltä pikkuvauvoilta mitään kysytä.

        Montako prosenttia tuossa esittämässäsi otoksessa suomalaisten mielipiteestä oli niitä pikkuvauvoja??


      • 15 6
        Toinen lastenkirurgi kirjoitti:

        Montako prosenttia tuossa esittämässäsi otoksessa suomalaisten mielipiteestä oli niitä pikkuvauvoja??

        Itse sinä sanoit, että pitää kysyä niiltä joita asia koskee. No, eihän pikkuvauvoilta mitään kysytä ja heitä se asia juuri koskee!


      • Toinen lastenkirurgi kirjoitti:

        Montako prosenttia tuossa esittämässäsi otoksessa suomalaisten mielipiteestä oli niitä pikkuvauvoja??

        "Montako prosenttia tuossa esittämässäsi otoksessa suomalaisten mielipiteestä oli niitä pikkuvauvoja??"

        Kun potilaaksesi tuodaan lapsi, hoidatko tuota potilasta tekemällä kirurgisia toimenpiteitä hänen vanhemmilleen?


      • it+
        ertert kirjoitti:

        "Montako prosenttia tuossa esittämässäsi otoksessa suomalaisten mielipiteestä oli niitä pikkuvauvoja??"

        Kun potilaaksesi tuodaan lapsi, hoidatko tuota potilasta tekemällä kirurgisia toimenpiteitä hänen vanhemmilleen?

        Ei tuolla valekirurgilla mitään potilaita ole. Joku uskonnosta hyörähtänyt aivovammainen vajakki se on.


    • Toinen lastenkirurgi

      Olen islamofiili, juutalaisfiili ja kaikkien järkevien kiihkoilemattomien ihmisten fiili.

      • hghsieuiyuipouhjjbm

        Olet siis myös pedofiili.


    • Toinen lastenkirurgi

      Ilmeisesti KKO:lta puuttuu se korkeatasoinen lain osaaminen, mikä tämän sivun sivistyneillä humanisteilla on .
      Näkeehän sen jo kirjoitustyylistä, että nyt on kysymyksessä evoluution huiput.

      Vain todelliset huippuaivot voivat vetää nopean johtopäätöksen:pedofiili.
      Tässä täytynee kyllä olla henkimaailmojen apu mukana kirjoittajalla.

      Mutta tieteemme huiput jatkanevat pohdiskelua etiikan kysymyksistä.
      Ehkä opastanette KKO myös kaidalle tielle, juutalaisten ja islamilaisten lisäksi.

      Onnea jo etukäteen.

      • hghsieuiyuipouhjjbm

        Sikäli kuin lapsia tunnen, he ovat keskimääräisesti huomattavasti järkevämpiä ja kiihkoilemattomampia kuin sinunkaltaisesi kirjoittelijat. Näkeehän sen vaikka siitä etteivät he ryhtyisi tässä yhteydessä puhumaan evoluutiosta.

        Kiitos.


      • zyrt

        Tässä sinulle eräs mielipide ja ilmeisen pitkäaikainen kokemus oikeuslaitoksesta.

        http://www.youtube.com/watch?v=3JBvztl-9Gg

        Vielä se, että KKO ei säädä lakeja, vaan sen pitäisi niitä noudattaa, mutta ikävä kyllä se ei tunnu toteutuvan.


      • syåsp58u

        kirurginpelle, mitä tekemistä evoluutiolla on lasten sukuelinten silpomisen kanssa?


    • hghsieuiyuipouhjjbm

      "Mutta tieteemme huiput jatkanevat pohdiskelua etiikan kysymyksistä."

      Jos kysymys olisikin pelkästään etiikasta, ei-lääketieteellisen ympärileikkauksen tekemisestä rangaistaisiin samalla tavalla riippumatta siitä minkä ikäiselle ja minkä sukupuoliselle henkilölle se tehdään. Mutta meillä poliitikoissa istuu vielä niin lujassa uskontojen kunnioitus, ja uudempana aineksena sopassa vielä vähemmistöjen suvaittavuus, että eettistä ratkaisua on turha odottaa pitkiin aikoihin.

      Lainaan muuten toiselta kirjoittajalta kysymyksen: jos ympärileikkauksesta olisi todellista terveydellistä hyötyä, eikö sen luulisi olevan sääntönä sellaisissa korkeatasoisen terveydenhuollon maissa kuin pohjoismaat, Sveitsi ja Japani?

      • oiuytr

        Jep. Enpä vaan ole kuullut, että kukaan lääkäri olisi suositellut ympärileikkausta terveyssyistä, jos kyseessä ei ole ollut ahdas esinahka. Eikä niitäkään leikkauksia muutaman päivän ikäisille tehdä.


    • Toinen lastenkirurgi

      Mitä tekemistä pedifilia väitteellä on?

      Toivottavasti ette ala suoraan toimintaan vaikka laki ja lain noudattaminen maan korkeimmassa oikeusasteessa on uskomuksenne mukaan väärä.

      Esinahan takia ei kannata, koska islamilaisen maailman väkimäärän lisääntymisprosentti puhuu sen puolesta , että ei se esinahan puutos paljon lisääntymistä tunnu haittaavan.

      Suora toiminta johtaisi oikeusprosesseihin ja loppupäässä olisi sitten KKO.
      Velit nolit.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      391
      4886
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2711
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      155
      1955
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1648
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1503
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1357
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      61
      1351
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      50
      1337
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      64
      1304
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1111
    Aihe