Miksi uskoa jumalaan?

Nooalaiset.

Nykytekniikalla jumalaa ei vielä voida suorin havainnoin todistaa, mutta jumala on kuitenkin hyvinkin mahdollinen selitysteoria. Jumalan olemassaolosta ei ole esitetty todisteita siksi että mittauskeinot ovat puutteellisia ja todistaminen voi olla vaikeaa.

Kaikki ateistiset teoriat on voitu kumota tieteellisesti.

Evidentialismin mukaan syy uskoa jumalaan on se että jumalan olemassaolo on havaintoihin perustuen todennäköistä.

Todistamisen vaikeuden takia jumala-teoria jää ainakin vielä toistaiseksi pelkäksi spekulaatioksi, hypoteesiksi, olettamukseksi.

Evidentialismin mukaan jumalaan ei tule uskoa esimerkiksi siksi että se tuo jollekkin kärsivälle lohtua (harhaluulojen viljely ei paranna kärsivän tilaa) tai siksi että jumal-opilla olisi positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia (väärien uskomusten viljelyllä ei tuoteta positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia). Evidentialismi pyrkii etsimään jumalaa ja saamaan todisteita jumalasta tieteellisin keinoin. Tässä ei vielä ole kuitenkaan onnistuttu koska modernin tieteen mittaus ja havinnointikeinot eivät ole riittäviä.

10

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sodankäynnin ABC

      Rukoilu tuo uskoa omiin moraalikäsitteisiin ja vahvistaa ihmisen omaa uskoa omiin periaatteisiin. Ihmiset kokevat ne ihmiset vahvoiksi ja luotettaviksi jotka vaikuttavat luotettavilta ja vahvoilta. Ihmiset eivät mittaa ihmisen uskottavuutta tieteellisin kokein vaan sen mukaan vaikuttaako ihminen luotettavalta. Useat menestyneet ihmiset ovat harrastaneet rukoilua tai meditointia joka vahvistaa ihmisen omia käsityksiä hyvästä elämästä ja saa ihmisen toimimaan sen mukaisesti. Meditointi myös auttaa poistamaan ihmismielestä negatiiviset asiat ja keskittymään siihen työhön mikä on kunakin päivänä tärkeää elämän kannalta. Jos ihmisellä on liikaa ajatuksia päässä, on vaikea tehdä töitä tehokkaasti.

      Uuden testamentin moraaliopit pyrkivät välttämään riitoja muiden ihmisten kanssa sekä muunlaisia ongelmia mitä ihmisten kanssakäymiseen tulee. Tällöin ihmisellä ei tule ylimääräistä ajateltavaa mikä koskisi riitoja tai vihollisuutta muiden ihmisten kanssa. Raja tulee kuitenkin vetää johonkin, jolloin ihminen saattaa asettaa vihollisiksi ne ihmiset jotka eivät hyväksy Uuden testamentin oppeja.

      Moraaliopit voivat perustua yhteisiin sääntöihin mitkä yhteiskuntaan on laadittu, mutta useat ihmiset rikkovat näitä sääntöjä tahalleen tai vahingossa. Ihminen ei voi luottaa yhteiskunnan sääntöihin jos yhteiskunnan jäsenet eivät toimi sääntöjen mukaisesti. Jos ihminen luottaa Jumalaan, ei ihminen luovu säännöistä. Ne jotka kiertävät sääntöjä, pärjäävät kuitenkin niitä ihmisiä paremmin jotka eivät kierrä sääntöjä. Tällöin pitää rakentaa oma yhteisö yhteiskunnan sisälle jossa ihmiset haluavat noudattaa "heikkojen ihmisten sääntöjä". Jos Jumalaa käsitteenä ei olisi, olisi ihmisten usko moraalioppeihin hyvin hatara. Ainoa millä säännöt toimisivat ilman Jumalaa, olisi kovat rangaistukset niitä kohtaan jotka selkeästi toimisivat väärin, mutta tästä seuraisi se että tietyt ihmiset pyrkisivät aiheuttamaan ongelmia toisille ihmisille tai ihmiset esittäisivät tyhmää jotta he eivät saisi rangaistusta tyhmyydestä.

      Jumalaa ei välttämättä tarvita, mutta rukoilu toimii jos uskoo Jumalaan. Se on itsensä aivopesua tai ainakin luottamista johonkin mistä ei ole todisteita. Silti se toimii jos ihminen itse siihen uskoo. Harva uskaltaa asettua hullun ihmisen tielle joka uskoo maailman toimivan Jumalan tahdon varassa. Tosin jos henkilö selkeästi uskoo Uuden testamentin oppeihin, näitä ihmisiä on helppo käyttää hyväksi koska he eivät vahingoita kärpästäkään. Jos ihminen on kuitenkin valmis uskomaan Vanhaan testamenttiin sitten kun Uusi testamentti ei toimi, tällöin on odotettavissa jotain sellaista mistä Vanha testamentti puhuu. Sama on odotettavissa myös ilman uskontoja kuten historian kirjat todistavat. Jokainen joka on osallistunut sotaan, ei ole uskonut Uuden testamentin oppeihin vaan oikeudenmukaiseen kostoon. Samaa taktiikkaa ateistit käyttävät kun he kuvittelevat oikeudenmukaisten ihmisten olevan snobeja silloin kun he pyrkivät luomaan parempaa yhteiskuntaa. En tarkoita että kaikki ateistit olisivat tällaisia vaan ne jotka haluaisivat olla samanlaisessa yhteiskunnallisessa asemassa mihin ne yksilöt ovat päässeet jotka ovat noudattaneet hyväksi havaittuja sääntöjä. Uskon että monet Raamatun säännöt ovat havaittu toimiviksi juuri sen vuoksi että sitä on kehitetty satoja vuosia ja sen ajan ihmiset ovat eläneet jossain määrin karuissa oloissa. Se on kehitetty karuihin oloihin joten se toimii karuissa oloissa. Jos tiede, teknologia ja teollistuminen on tuonut ihmisille paremman elämän, eivät ihmissuhteet välttämättä ole muuttuneet sen kummemmin. Psykologia saattaa auttaa ihmistä ymmärtämään toista ihmistä, mutta se ei auta toista ihmistä luopumaan toisen ihmisen vahingoittamisesta jos tästä seuraa rangaistus. Toisia ihmisiä on vaikea muuttaa ja useat ihmiset haluavat olla ennemmin vapaita kuin toisen ihmisen hallittavissa. Tätä kautta ne ihmiset jotka vastustavat auktoriteetteja, eivät saa oppeja näiltä auktoriteeteilta eivätkä hyväksy niitä oppeja jotka tietyt ihmiset hyväksyvät.

      Onhan tuo sekopäistä touhua uskoa olemattomaan, mutta jos ihmiset luopuvat moraalista, on tämä todennäköisesti ainoa keino selviytyä heidän kynsistä. Pakko tulla sekopääksi jos sekopäiset ihmiset eivät ymmärrä miksi yhteiskunnassa tulisi noudattaa moraalisääntöjä. Näitä sekopäitä vastaan on vaikea taistella laillisestikaan koska he toimivat juuri sillä rajalla mistä ihmistä on vaikea tuomita. Nämä sekopäät käyttävät psykologista sodankäyntiä ja pyrkivät tällä tavoin saamaan ihmisen sekopääksi. Rukoilu ja meditointi voi auttaa tähän vaivaan. Jos menet psykologille sen vuoksi että sinua kiusataan niin psykologi tarjoaa sinulle rauhoittavia. Toki nämäkin auttavat tilapäisesti, mutta saattavat aiheuttaa riippuvuutta.

      http://money.usnews.com/money/careers/articles/2012/08/08/12-things-killer-employees-do-before-noon
      http://www.openforum.com/articles/5-baby-steps-to-creating-a-meditation-routine

      • Pakstori

        "Jumalaa ei välttämättä tarvita"? Oletko muka itse edes olemassa, jos et itse ole "Jumissa oleva ala"? Olemattomuutta havittelet, jos et halua Jumalaa kaikkeen käyttää, ja häntä palvella kaikessa, ja yli kaiken....SE ON totta, että Jumala, ei suoraan saatavalta merkitykseltään ole ainoa luomisesta vastuussa oleva sana, ja -merkitys, fundamentaalisesti alaa tärkeäpiä asioita ovat: Aika, kiihtyvyys ja tiheys, ja aloistahan saa läjinä tilavuuden, ja tilavuudelle aika tai tiehysriippuvuus, niin syntyy ÄITI MAA! Jos jossakin perheessä on kolme lasta, ja kaikki tyttöjä, olette häneet äitinne....
        Varmaan voisi olla enemmäkin, mutta ahneella on hikinen loppu, pätee lestardiolaisperheisiinkin....


    • khjfkhfhjg

      Mihin havaintoihin perustuen minkään jumalan olemassaolo olisi todennäköistä?
      Kaikkia ei-jumaliin nojaavia tieteellisiä malleja ei ole kumottu.

      Ne havaintoyritykset yliluonnollisesta mitä on yritetty (esim. rukoustutkimus) ovat antaneet negatiivisen tuloksen.

      • kiitos.

        Kerro missä tieteellisessä tutkimuksessa ateismi on osoitettu todeksi?


    • hee heheheheh

      Onko
      F=ma,
      onko se ei-jumaliin nojaava?

      • Pakstori

        Onko
        F=ma,
        onko se ei-jumaliin nojaava?

        Pimeän puolen voimaa? Ei välttämättä - voi voima olla valoistakin, vaikka ne olisikin noita FYSIKKAN; eli kielletyn hedelmän - EI-Jumaluuksia....
        Pimeä voimaa ei ole olemassa, mutta syvyydet ovat monesta kohden silti täynnä vielä sitä.....
        Tietysti, jos olet fundamentelastisen kategorisoinnin kumoissa, niin pimeys on EI ja valo on kyllä, mutta itse olen niin pimeyteen mutta tuliseen valoon taipuvainen, etten ole varma, että onko se kaikessa noin päin....


    • Constraint.

      http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/tutkijat loysivat quottodisteitaquot universumimme on ehka vain tietokonesimulaatio/a851363

      Tutkijat löysivät "todisteita": universumimme on ehkä vain tietokonesimulaatio
      .

      Saksalaisen yliopiston tutkijat sanovat löytäneensä ehkä todisteita siitä, että universumimme on pelkkä tietokonesimulaatio. Heidän mukaansa simuloidussa universumissa olisi rajoituksia – juuri samanlaisia kuin oman näennäisen maailmankaikkeutemme fysiikan lait.

      Kuulostaako Matrix-tyyppisen elokuvan juonelta?

      Niin meistäkin, mutta Bonnin yliopiston tutkijaryhmä sanoo luoneensa itse universumin mallin, jolla on samankaltaisia rajoituksia kuin mitä ”oikeassa” universumissamme on.

      ”Constraints on the Universe as a Numerical Simulation” -nimisessä julkaisussa käsitellään muun muassa Greisen-Zatsepin-Kuzminin kosmisen säteilyn teoreettista rajaa, joka olisi Silas Beanen johtaman ryhmän mukaan esimerkki tällaisesta keinotekoisesta rajoituksesta, kertoo Huffington Post.

    • AloysiousPendergast

      Evidentialisteilla on vain paha tapa lähteä niistä todisteista jotka mahdollisesti saadaan tukemaan jumalan olemassaoloa ja hylätä ne todisteet jotka tämän mahdollisuuden kumoavat. Esimerkkinä evoluution empiiriset todisteet ja Higgsin bosoni. Jos nämä todisteet otetaan huomioon on jumalan olemassaolo yhä epätodennäköisempää ja tarpeettomampaa.

      • Nooalaiset.

        Evoluutio kuuluu teistiseen uskoon. Eipä tuossa teistien ja agnostikkojen kehittämässä teoriassa ole paljoakaan kritisoitavaa. Ateistithan eivät tiedettä ole juurikaan kehittäneet...

        Evoluutio on vain jumalan työkalu, universaali kosminen lainalaisuus, luonnolakien jonka taustalla on tietysti teistisen katsomuksen mukaan jumala


    • Pakstori

      Hei, et ole ollenkaan ymmärätnyt mistä Jumala-sanassa on kysymys: Se on yritys selitää kaiken syntyminen, kaiken alku ja sen loppu.
      Jumalaa ei ole edes olemassa, ilman sen panteistista tulkintaa: "Jumissa oleva ala, Jumiseva ala"...Englannin God-sana on tuon O-kirjaimen puolesta myöskin alan etsimistä Jumalalle, ja sen nollan muotoisuus selittää osaksi sen, miksi ateismi britteille joillekin sopii kuin nakki silmään.
      Raamattu sanoo: Jumalan nimi on Jahve, Jehova eli "MINÄ OLEN - hebrean kielestä". Eli kaikki persoonalliset olennot, jotka tiedostavat minuutensa, kaikki eläimet, kaikki kasvit, ovat osaa Jehovaa, silloin, kun eivät ole paholaisen vallassa, etsimässä korvikkeitä, tuhoamassa muuta luomakuntaan, vaan etsimässä sisimmästään, minuudestaan kumpuavaa voimaa ja henkeä...
      Jumala tarkoittaa myös: (TAIVAS)Isä, Poika(Ukkonen, Vesi, Vuori) ja Pyhä Henki, ja Pyhä henki tarkoittaa veljeyttä, ja tietysti myös (MAA)JUMALATAR, Äiti, tytär(Tuuli, Tuli, Suo) ja sisko on samaa kantaa...
      Se, että ihmisestä tuli Jumalan KUVA, eikä yksi enkeleistään, on syntiinlankeemuksen seurausta.... Ihminen ymppäsi itsensä syntiinlankeemuksessa tietämään PALJON partikkeleiden nähtävästä jakutumisesta kaikkialla, lähinnä matematiikan ja fysiikan avulla, lähes yhtä paljon, kuin TIETO-Jumalat.
      Sinänsä emme tiedä, oliko KÄÄRMEEN väite:"Tulette Jumaliksi, tulette tietämään kuin Jumala, kun teette kielltyn asian", totta vai valhetta, mutta ilmeisesti emme saisi käyttää JUMALAN KUVA määritettä itsellemme, ellemme olisi tulleet tietämään, "kuten Jumala"(Saat'anan meidät langettaessa liian suuriksi)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe