Virtsaputken laajennus, olisiko jollain kokemusta??

Iltakintähtikin

Olen nainen. Minulla olisi edessä lähikuukausina (aika tulossa) virtsaputken laajennustoimenpide joka tehdään joillakin puikoilla..ensin pienempää, sitten isompaa kunnes tarpeeksi. Tätä yritetään minulle seuraavaksi syystä että jos auttaisi jo vuoden kestäneeseen virtsavaivaan (jatkuva virtsaamistarpeen tunne) ilman tulehdusta. Mitään syytä ei olla löydetty ongelmalle. Ei karkailua.
Mutta eli kysymyksiä: Nukutetaanko tällaista toimenpidettä varten? Pitääkö sairaalassa olla yötä? Oliko jälkeenpäin kipeä? Kuinka pian toivuitte? Ja tärkein: jos jollain on vastaavan vuoksi toimenpide tehty, auttoiko, kannattaako edes mennä kun ei tähystyksessä mitään vikaa kerta löytynyt? Pelottaa että jos toimenpide tekee vain hallaa, alkaa karkaileen tms. :(

6

5031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iltakintähtikin

      Hei, eikö täällä ole kellekkään tosiaan tällaista toimenpidettä tehty?

    • aamunkoittokin

      älä hermostu, ihmiset eivät lue päivittäin palstaa...

    • iltakintähtikin

      Toimenpide olisi jo parin päivän päästä ja hermostuttaa todella :( Olisiko joku joka tietää kiltti ja vastaisi.

    • Ei saa pidatella!!!

      Sorry, aloittajan suhteen olen myohassa, mutta ajattelin, etta josko joku muu etsii tietoa tasta ongelmasta, joten:

      Minulle tehtiin vuosikymmenia sitten kyseinen toimenpide Hyksissa. Kipu oli mieleton, vaikka sanoivatkin laittaneensa jotain puuduttavaa geelia. Toimenpiteen jalkeen jouduin istumaan kaytavalla odottamassa, etta kipu menisi ohi ja aikaa meni varmaan puolisen tuntia, ennenkuin pystyin lahtemaan liikkeelle.

      Minulla on ollut koko ikani jatkuvia vti-ongelmia. Nyt tana vuonna tulehdus kroonistui eli aina muutama paiva antibioottikuurin loputtua alkoi uusi tulehdus. Hakeuduin paikalliselle urologille (asun ulkomailla) ja siella tehtiin rakon laajuuden/tyhjenemisen koe laittamalla virtsaputkeen ohut katetri ja laakari seurasi tietokoneelta toisessa huoneessa, kun nestetta pumpattiin rakkoon ja sitten sita, miten sain sen tyhjennettya. Kokeen lopputulema oli, etta minulle jai yli puolet nesteesta rakkoon eli vti:t johtuvat siita, ettei rakko tyhjene kunnolla ja jaljelle jaanyt virtsa alkaa kerata bakteereita aiheuttaen tulehdukset.

      Kerroin laakarille tuosta laajennustoimenpiteesta ja han sanoi sen olevan villi-ihmisten touhua. Urologi sanoi ongelmani olevan liian tiukka lihaksisto virtsaputken suulla ja ettei noista laajennuksista ole hyotya! (Lisaksi han sanoi, etta jos ja kun tehdaan noinkin kivuliaita toimenpiteita, ne tehdaan aina humauksessa - tasta minulla olikin jo kokemusta, koska Suomessa tehdyt kolonoskopiat olivat aina hirvean kivuliaita ja taalla kolonoskopia tehtiin humauksessa, joten mitaan kipua en tuntenut!)

      Joka tapauksessa sain seuraavat ohjeet:

      1. Minun on juotava noin kaksi litraa nesteita paivisin. Ei enempaa, ei vahempaa.
      2. Joudun loppuikani syomaan miesten eturauhasvaivoihin tarkoitettua laaketta (Silodyx 8 mg), joka rentouttaa virtsaputkea.
      3. Tarkeinta on se, etta opin kuuntelemaan pienintakin virtsaamistarpeen tuntua ja menemaan heti vessaan!
      4. Lisaksi otan (ainakin toistaiseksi) vti:n estolaakitysta.

      Urologi sanoi, etta tama kaikki johtuu siita, etta kun jo pienesta pitaen on sanottu, ettei saa kayda vessassa vieraissa paikoissa ja kun esimerkiksi tyoelamassa on ollut pakko pidatella pissahataa. Lihakset ovat tavallaan "ylikehittyneet" noiden seurauksena. On kehitetty "seurapiirirakko", joka onkin pahaksi ainakin naiselle!

      Virtsaputken laajennukset ovat siis turhia ja sen lisaksi ilman humautusta erittain kivuliaita! Olisi hyva, etta laakarikunta Suomessakin oppisi taman.

      Sain samalla kaynnilla myos vastauksen kysymykseeni, josta en loytanyt mitaan mainintaa netissa: Minulla oli usein kummaa vetavaa kipua kasivarsissani, kun menin pissalle. Urologi sanoi, etta se on aivan normaalia siina vaiheessa, kun tieto liian taydesta rakosta menee aivoihin ja etta jotkut kokevat saman kivun jaloissaan. Olin jo ehtinyt ajatella, etta taitaa olla vika korvien valissa ja etta kuvittelen vain...

    • Anonyymi

      Hei,

      Tämä viestiketju on todella vanha, mutta haluan jakaa oman kokemukseni tänne, jos se saattaa auttaa henkilöitä, joilla on tulossa virtsaputken laajennus toimenpide. Itse jännitin toimenpidettä paljon ja en löytänyt suomen kielisiltä keskustelupalstoilta juurikaan kokemuksia tästä toimenpiteestä. Ne harvat, joita löysin olivat lähinnä negatiivisia ja oma kokemukseni oli suhteellisen positiivinen.

      Kävin itse tänään aamupäivällä ensimmäistä kertaa kyseisessä operaatiossa. Olen noin vuoden ajan kärsinyt erityisesti virtsaamisen jälkeen esiintyvästä kivusta ja kirvelystä, joka alkoi vuoden takaisen herpesmyeliitin seurauksena. Minulla on ollut tähän vaivaan lääkkeenä viimeisimmät puoli vuotta pääasiassa miehille tarkoitettu (olen itse nainen) Omnic Ocas niminen lääke. Tästä lääkkeestä on ollut iso apu, mutta tahtotila ei ole ollut jatkaa lääkettä loputtomasti ja oireet eivät ole alkaneet ajan kanssa helpottaa, joten minut ohjattiin virtsaputken laajennukseen toivona, että kyseinen toimenpide auttaisi oireisiin ja lääkkeetkin voisi lopettaa.

      Olin toimenpidehuoneessa kokonaisuudessaan noin puoli tuntia. Sekä lääkäri että sairaanhoitajat olivat todella ystävällisiä ja selostivat hyvin sekä ennen toimenpidettä että sen aikana mitä tapahtuu. Toimenpide oli hieman epämukava, mutta puudutegeelin ansiosta lähes kivuton. Hyvin siedettävä siis mielestäni. Voisin hyvin mennä tarvittaessa kyseiseen toimenpiteeseen uudestaan, jos se tulisi tarpeen.

      Oma kokemukseni oli siis kokonaisuudessaan suhteellisen positiivinen, jännitin toimenpidettä turhaan ja olin positiivisesti yllättynyt miten nopea ja kivuton se oli.

      Toimenpiteen jälkeen on nyt virtsaamisen yhteydessä ollut vähäistä verenvuotoa, mutta tämäkin ilmeisesti täysin normaalia ja pitäisi loppua päivässä tai maksimissaan parissa. Nyt selvitettäväksi enää jää kuinka suuri hyöty tästä toimenpiteestä saadaan oireiden suhteen.

      • Anonyymi

        Niin me kaikki ollaan yksilöitä jasamoin on meidän airaudetkin,ei mikään sairaus oel se yksi ja ainoa aina voi toisella olla täysin erilaista!
        Jos asiansatunteva lääkäri jotain ehdottaa niin sillon kannattaa operaatioon mennä turha empiminen voi olla jopa vaaraksi.
        Outoa on Suomalaisissa myöskin tuo että eivät kehtaa kysellä lääkäriltä/hoitajilta operaatioista etukäteen mitään? miksiköhän sitä arkaillaan kun omastaterveydestä on kyse?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe