Kengityksestä

,rksy

Mistä löytää kengittäjien yhteystietoja tai puhelinnumeroja tms? Onko perusharrastehepalla pakko olla kengät? kun ratsastusalusta olisi ihan hiekkainen maa

10

4789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kengittäjien numeroita löytyy ainakin numerotiedustelun kautta ellei netistä löydy.

      Harrastehevosella on suotavaa olla kengät, koska muuten hiekka kuluttaa kavioita liikaa. Plus että jos hiekkaisella maalla tarkoitetaan myös maastoja, niin se hiekka voi olla melkoisen kovaa ja kaviot saattavat halkeilla jos hevosella mennään kaikkia askellajeja ja ehkä hypätäänkin. Mutta jos sillä on tarkoitus vain kävellä silloin tällöin, niin kaipa se sitten ilmankin pärjäisi. Itse kyllä kengittäisin harrastehevosen joka tapauksessa.

      Kengitysten hinnat pyörivät paikkakunnasta ja sepästä riippuen satasen kahta puolta.

    • kme<mkae

      kuinka usein hevonen pitää kengittää? ja voiko sille laittaa ne samat kengäy uudestaan?

    • Riippuu hevosesta ja sen käytöstä. Toisilla, kuten omillani, riittää kengitys n. 3kk välein, kun taas toiset on kengitettävä kuukausittain. Samat kengät voi laittaa uudestaankin jos ovat pysyneet hyvässä kunnossa. Meillä yleensä vaihdetaan, koska kengitysvälit ovat pitkät ja poneilla on kantahokit kesäisin joten kenkien kärki kuluu enemmän. Talvikengät ovat tavallisesti pitkäikäisemmät millä tahansa hevosella, koska niissä on 4 hokkia jotka estävät kenkiä kulumasta samalla tavalla kuin kesäkengät.

    • _katherine_

      Ompas lampinajadin hevosilla pitkät kengitysvälit, mtien kaviot voi pysyä kunnossa tuollaisella välillä? Yleensä pisinkin kengitysväli on noin 10 viikkoa, joka sekään ei sovi kuin harvalle hevoselle. Useimmat hevoset kengitetään noin 6 viikon välein.
      kavio kasvaa kuitenkin sen verran nopeasti, että kuulostaa tosi erikoiselta että se voisi jopa 12 viikkoa mahtua samaan kenkään.

      Ja miksi ihmeessä hevosilla kantahokit kesäisinkin? En saa päähäni yhtäkään syytä, miksi hokkeja pitäisi pitää kesällä.
      Ainoastaan jos hevosella ratsastetaan nurmipohjalla (lähinnä kenttähevoset) niin hokit on tarpeen, mutta yleensä tällöinkin hokit kiinnitetään vain ratsastuksen ajaksi. Hokit kuitenkin aina rasittaa hevosen jalkaa, erityisesti jos on pelkät kantahokit (jalka on silloin jatkuvasti vinossa).


      Harrastehevosella ei ole pakko olla kenkiä. Kengättömyydessä tulee kuitenkin ottaa huomioon se, että kavio ei kestä yhtä paljon jos siinä ei ole kenkää suojana. Aiheesta löytyy paljon tietoa googlettamalla. Kannattaa ehdottomasti myös pyytää kengittäjän mielipidettä asiasta, sillä kavion laatu vaikuttaa paljon .

      Tärkeää on muistaa, että kaviot tulee silti vuolla säännöllisesti noin 8 viikon välein, vaikka kenkiä ei olisi. Kengättömyys ei siis ole mikään säästökohde, koska ei sillä säästä kuin kenkien hinnan. Vuolu maksaa kuitenkin.

    • Sitä mekin ollaan kengittäjän kanssa ihmetelty, mutta kaviot kasvaa näillä tosi hitaasti, kengät pysyy hyvin paikoillaan eikä naulatkaan ala sojottaa tai sellasta. Se kolmisen kk on kyllä takaraja, sen pidempää väliä ei voi pitää. Yleensä meilläkin se väli on 10-11vk, mutta sen nyt lasken jo olevat "noin 3kk".

      Kantahokit ovat kesäisin sen takia, että tosiaan ratsastetaan enimmäkseen nurmipohjalla (kun kenttää ei ole), ja aika paljon metsäpoluilla, missä on hokit havaittu hyviksi, koska hevoset muuten helposti liukastelevat mäkisessä maastossa.

      Mekin epäilimme alun perin kantahokkien kestokäyttöä, mutta kun kysyimme siitä kengittäjän mielipidettä, hän sanoi että voi käyttää, mutta jalkoja pidettävä silmällä rasittumisen varalta. Sanoi, että jos alkaa vaikuttaa siltä että ei ole hyvä, niin sitten hokit pois. Toistaiseksi mitään merkkejä rasituksesta ei ole ollut näiden reilun 20v aikana, mutta edelleen pidämme niitä tarkoin silmällä. :)

    • -Metallurgi-

      Tuo 8-12vk. kengitysväli vaikuttaa aika normaalilta, kuuden viikon väli taas hieman kusetukselta, ellei hevosella ole "hillitön kavion kasvu".

    • moiyhw>RU

      paljonko kengitys keskimäärin maksaa?

    • Noin satasen. Riippuu paikkakunnasta ja kengittäjästä.

    • Kasiro

      Meillä oli 5 vk:n kengitysvälit kun asuttiin kaupungissa. Hevosilla ratsastettiin paljon asfaltilla kun mentiin maastoon metsiin. Metsät oli kaukana. Kengät kuluivat poikki, siksi tiheät välit. Kun muutettiin maalle pitenivät välit 8:aan viikkoon.

    • Mataliena

      Tiedoksi: Jos hevosella on kantahokit, niin kaviosta vuollaan kannat lyhyemmiksi ja sillä kompensoidaan hokkien tuoma virheasento. Meillä on myös kesähokit ettei hevoset luistelisi laitumella juostessaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paskakaivo Kuhmo

      Moniko teki uuden saostuskaivon, joka erittelee paskan ja nesteet imeytyskenttineen maassa taloissa. Kaikkien talojen pi
      Kuhmo
      63
      4020
    2. Uskotko yliluonnolliseen?

      Mitä jos tämä ns. kaivattusi on loitsunut sinut? Olettekos sitä ajatelleet, niinpä. Ette todellakaan. :D
      Ikävä
      78
      3658
    3. Miten sinut

      Voisi hurmata uudelleen?
      Ikävä
      42
      3175
    4. Mitä kuuluu?

      Toivottavasti sulla oli hyvä päivä tänään. Täällä on taas ollut niin negatiivista juttua. Oli pakko tulla sanomaan sinul
      Ikävä
      19
      2548
    5. Keilahalli

      Onneksi rakennettiin aikoinaan se keilahalli, se pelastaa eläinpuistoyhtiöiden sekä koko Ähtärin kaupungin talouden!
      Ähtäri
      22
      2397
    6. Uskallatko katsoa pitkään silmiin

      kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa
      Ikävä
      49
      2166
    7. Heippa mies......

      Milloin rakastellaan vai odotetaanko vielä 10 vuotta?
      Ikävä
      48
      2015
    8. Huomenta rakas

      Olet varmasti jo työn touhussa. Ahkera alfamies kun olet. 😅❤️
      Ikävä
      47
      1768
    9. Elämäni rakkaus

      Olet aina ollut ja luultavasti niin pysyykin 😘
      Ikävä
      36
      1700
    10. Alkaa olemaan

      IRL tylsää, vinkki ehkä
      Ikävä
      30
      1566
    Aihe