Hei onks me jo lennetty Natoon ?

Kari Kilponen

Jo on aikamoista Demokratiaa !
Jos ei edes Suomen eturivin politikot tiedä, niin ketkä tietää ja ovat päättäneet, vaivautumatta kertomaan Suomen kansan edustajille.

Eduskunta täysin pimennossa ilmavoimien harjoittelusta Baltiassa

Suomen ilmavoimat on harjoitellut Viron ja muiden Baltian maiden ilmatilassa loka- ja maaliskuussa 2012. Kyse on Naton ja kumppanimaiden BRTE-sopimukseen (Baltic Region Training Event) liittyvistä harjoituksista. Maaliskuussa niihin osallistuivat saksalaiset Phantom-hävittäjät, Ruotsin Gripenit ja Suomen Hornetit. Harjoituksessa simuloitiin tilannetta, jossa yhteys liettualaiseen kuljetuskoneeseen oli kadonnut kansainvälisellä merialueella Itämerellä.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) hämmästelee saaneensa tiedon asiasta tiedotusvälineiden kautta. Salolainen onkin tehnyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän perää tietoja siitä, miksi asiasta ei ole kerrottu ulkoasiainvaliokunnalle.

Salolaisen mielestä itse harjoittelu on myönteistä ja kannatettavaa. Hän oudoksuu kuitenkin sitä, ettei valiokunnalle kerrottu asiasta edes silloin, kun puolustusministeri ja pääministeri informoivat mahdollisesta Islannin ilmatilan valvonnasta tai harjoittelusta siellä.

Salolainen kertoo, ettei kukaan muukaan UAV:n jäsen ollut kuullut asiasta.

”Kun kukaan ei ollut siitä kuullut, kysyin ulkoministeri Tuomiojalta hänet tavatessani oliko hän ollut asiasta tietoinen. Hän totesi, ettei hänkään tiennyt asiasta.”
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2905257/eduskunta-taysin-pimennossa-ilmavoimien-harjoittelusta-baltiassa


Salolaisen Pertti onkin jo toiminut ja kysellyt Demokratian perään.

Suomen ilmavoimien harjoittelu Baltiassa
Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana sain tiedon Suomen ilmavoimien harjoittelusta muun muassa Viron ilmatilassa uutisvälineiden kautta 26.10.2012. Harjoitukset olivat tapahtuneet 8.-9. lokakuuta 2012. Myöhemmin sain tietää, että harjoittelua niin sanotun BRTE:n puitteissa oli tapahtunut jo aikaisemmin ja muun muassa maaliskuun 2012 lopulla.

Tällainen harjoittelu on sinänsä myönteistä ja kannatettavaa, mutta sen tekee oudoksi se, ettei eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle ole asiasta missään vaiheessa ilmoitettu, ei edes silloin, kun puolustusministeri ja pääministeri ovat informoineet UAV:tä laajasti mahdollisesta Islannin ilmatilan valvonnasta tai harjoittelusta siellä. Kun en ollut varma, oliko uutinen, josta Ilmavoimat oli toki oikea-aikaisesti tiedottanut, mennyt minulta jostain syystä huomaamatta, kysyin UAV:n kokouksessa, tiesikö kukaan Hornet-hävittäjien harjoittelusta Viron ilmatilassa. Kun kukaan ei ollut siitä kuullut, kysyin ulkoasiainministeri Tuomiojalta hänet tavatessani, oliko hän ollut asiasta tietoinen. Hän totesi, ettei hänkään tiennyt asiasta.

Kuten edellä mainitsin, harjoittelu on myönteistä ja kannatettavaa. Sen sijaan ei ole ymmärrettävää, että näin tärkeästä asiasta ei informoida edes eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa varsinkin, kun viime aikoina on keskusteltu laajasti Islannin tilanteesta.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miksi ilmavoimiemme Hornet-hävittäjien harjoittelusta muun muassa Viron ilmatilassa ei ole annettu tietoja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle?

Helsingissä 29 päivänä lok

8

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjoismainen yhteistyö myös Islannin hyväksi on suotavaa ja mitä pahaa baltit ovat tehneet jotta heitä ei saisi avustaa? Et kai vaan ole edelleen kylmän sodan juoksuhaudoissa suomettuneena?

      Herää uuteen vapaaseen maailmaan ja toivo naapurin poikienkin siihen heräävän kunhan ovat saaneet johdettua kurkiauransa talviteloilleen Afrikkaan.

    • Kari Kilponen

      Tuota minusta tässä mitä toin esiin on nyt kyllä kysymys muusta.
      En kylläkään ottanut kantaa ilmatilaan vaan demokratiaan.

    • Eläketyöläinen

      Mutta ollos huoleton, poikas valveil on.

      Ulkoasiainvaliokunta seuraa Yhdysvaltojen vaaleja ja keskustelee ulkopolitiikan kysymyksistä

      Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vierailee New Yorkissa, Washingtonissa ja Philadelphiassa 31.10.–7.11.2012. Ulko- ja turvallisuuspoliittisten aiheiden sekä YK-tapaamisten lisäksi valiokunta seuraa Yhdysvaltojen presidentin- ja kongressivaalien loppusuoran vaalikampanjointia.

      Valiokunta keskustelee ulko- ja puolustusministeriön sekä tutkimuslaitosten edustajien kanssa muun muassa Lähi-idän tilanteesta, Afganistanista, Afrikan konflikteista, transatlanttisista suhteista ja Naton kumppanuuksista.

      YK:ssa analysoidaan muun muassa, miksi Suomea ei valittu turvallisuusneuvoston jäseneksi. YK:n ajankohtaisista kysymyksistä tulevat esille kriisit Lähi-idässä ja Afrikassa, konfliktien ennaltaehkäisy ja rauhanturvaaminen, naisten ja lasten aseman parantaminen sekä vuosituhattavoitteiden toteutuminen ja uudet kestävä kehityksen tavoitteet.

      Valiokunta tutustuu vaalitilanteeseen ja kampanjointiin Delawaren, Pennsylvanian ja Virginian osavaltiossa ja vierailee Wilmingtonissa, missä ensi keväänä juhlitaan suomalaisten ja ruotsalaisten saapumista laivalla Pohjois-Amerikkaan 375 vuotta sitten.

      Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtajan Timo Soinin (ps.) lisäksi kansanedustajat Pertti Salolainen (kok.), Jouni Backman (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Ilkka Kanerva (kok.), Ilkka Kantola (sd.), Mari Kiviniemi (kesk.) ja Maria Lohela (ps.).

    • Kari Kilponen

      Olisiko Ulkoasiainvaliokunnan syytä myös seurata Intin ilmoitustaulua, että tietäisivät missä mennään ?
      Suomi on mukana kansainvälisessä ilmavoimien harjoituksessa Baltiassa.
      http://www.puolustusvoimat.fi/portal/puolustusvoimat.fi/!ut/p/c5/vZDJdqpAEIafxQe4dgEtwxK0BZR5VDYeQBNAGRJUpJ8-3pNVFnGVQ9XyO1Vf1Y8S9OwmvZfv6bVsm_SCdijhDyrLi9oGGEllLBF0O3BY1VuDGvIoRjvAB78aO52eqVdRH8yVToNKH0xysU2QtlZYjybpn-RqmeeBBjQerBV5MKLERGuXyKbtOul-9tyV_LDZW1N52gyIBMNhliq85sB8c54jW2KpmFGdJQbdX4VSEArc_2tfzdue8M3hl5IB7VEi_JaGCDwK_jCN167FdC4RJvxLmM6l4gkzZCd0MX_q2qCkzOr5kNdzmPMisDzGWOIWmAUsoTjbD491qw-E-HfSfkCiXh292Rve-rLpqwerN4UQun12o9KBO9PWrXJlFOugY7ksvl2ozVbs1T6G1LJH_lZ0yWp58g8upIT0y03uCHLRBEx2DKsocoVY8-sUIlrXb4vxTK1DW56kPOk4eX9T3jYZwb4yRKWi3Y8iV16NIk9Gof9X7Lwgo6coUpqSTTU8BMU7bHkrBwPLofgpz2bI0tr6hLr63hFPo7sffZK_AAE0eow!/dl3/d3/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/?pcid=18263b004cf7be4b86f6feb1f7e09447

    • Kari Kilponen

      Siis Intin ilmoitustaululta luettua...http://www.puolustusvoimat.fi/fi/Ilmavoimat/Etusivu

      Suomi on mukana kansainvälisessä ilmavoimien harjoituksessa Baltiassa

      Suomi on toistamiseen mukana kansainvälisessä ilmavoimien yhteisharjoituksessa, jonka tavoitteena on Itämeren alueen turvallisuuden ja valvonnan kehittäminen.

      Suomen ilmavoimat osallistuu Baltic Region Training Event XIII -harjoitukseen 8.–9. lokakuuta. Harjoitus toteutetaan Suomen, Baltian ja NATO:n välillä. Ilmavoimien tavoitteena harjoituksessa on kehittää pohjoisen Itämeren alueen ilmavoimien välistä yhteistyötä ja edistää NATO:n ja sen rauhankumppaneiden välistä yhteistyötä.

      Harjoituksen avulla pyritään kehittämään ilmavoimallista yhteistoimintaa, jolla luodaan valmiuksia kansainvälisiin operaatioihin. Harjoituksessa Suomi saa käytännön kokemusta muun muassa pitempikestoisesta ilmatilan valvonta- ja vartiointitehtävästä.

      Suomen ilmavoimat osallistuu harjoituksen lentotoimintaan kahdella F-18 Hornet -monitoimihävittäjällä, jotka toimivat kansainvälisessä ja Viron ilmatilassa. Lisäksi Suomen ilmavoimien henkilöstöä on mukana harjoituksen johtokeskuksissa.

      BRTE -harjoituksia on pidetty säännöllisesti vuodesta 2008. Jäsenmaiden lisäksi harjoituksiin osallistuu myös Naton rauhankumppaneita. Suomi osallistui BRTE -harjoitukseen ensimmäisen kerran viime keväänä.

    • Kari Kilponen
      • dfegrhtjujkliöäöl

        Mitä pahaa natossa on?


    • orotyiyirieiweueu

      Mitä hyvää Natossa on ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe