Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

epäinhimillistä kohtelua

tyttärentytär

Mummillani on nyt syksyllä todettu virtsarakon syöpä, jota alunperin hoidettiin terveyskeskuksessa arvailuina vaikka minä muuna vaivana useita ab-kuureja (vaikka virtsassa ei bakteeria) ja yliaktiivista rakkoa epäiltiin ja erikoissairaanhoitoon pääsyä pitkitettiin arvailuilla.

Mummi nukkunut nojatuolissa 5kk ja ravannut 20 min välein vessassa. Kipujakin on koko ajan. Oli ihan loppu jo elokuussa ja hyvin masentunut. Vasta Yksityisellä meidät otetiin todesta (Mehiläinen) jossa urologi sanoi vaivan olevan tähystyksessä ja koepaloissa selvä juttu. Kunnallisella mummi laitettiin mappi ö:hön... Vaikka mummi kärsi ihan kamalasti ja me omaiset aktiivisesti vaadimme kiireellistä hoitoa...

Eihän mummi pystynyt nukkumaan. Viipalekuvaan pääsi vasta noin kk sitten 5kk oireiden alkamisesta.. leikkaukseen jonotti yhä.. verenpaineet olleet jopa yli kahtasataa stressin ja jatkuvan valvomisen takia.. kasvainkin alkanut vuotaa verta silti ei ole akuutti leikkaus tarpeen vaan Meilahden päivystyksessä kokeillaan huuhtoa rakkoa joka aiheuttaa entisestään kipua, ruokaa eikä juomaa mummi saa yli vuorokauteen Meilahden päivystyksessä ja hoitaja yrittää kivuliaasti runnoa katetria desin rakkoon epäpätevästi mummilleni tiuskien ja tuskaa aiheuttaen katetria yli tunnin laittaen sen väärin. Koko yön mummi kärsii väärin asennetusta katetrista. Vasta aamuhoitaja laittaa sen oikein ja kivuttomasti.

Meidän omaisten vaatiessa kivunlievitystä ja asiallista hoitoa Meilahden päivystyksen lääkäri haukkuu meitä mummin kuullen puhelimessa aggressivisiksi omaisiksi jatkohoitopaikalle, emme todellakaan olleet aggressiivisia.

Edelleen leikkaus ei ole kuulemma kiireellinen lääkärien mielestä vaikka mummi siirretäänkin peijas-rekolaan rakon höyläykseen joka ei riitä eikä tt-kuvaakaan ole joten ei ole tietoa kasvaimesta ja leviunneisyydestä..Mummi pääsee taas jonon hännille... odottamaan ja valvomaan ja nukkumaan nojatuoliin ja heräämään 20 kertaa yössä.... (lääkärisetä Peijaksesta leikkaa kuulemma perheensä syysloman jälkeen..)

Mummi lähetetään kotiin... Siellä hänet naapuri löytää koiran kanssa harhailemasta puhekaan ei tule... Mummi on saanut aivoinfarktin... Ambulanssilla ei ole kiire... kellään ei tunnu olevan vanhuksen kanssa kiire. Meilahdessa ei liuoteta vaikka edellisenä iltana mummi normaali ja aamutoimia on aloittanut sitten ilm. saanut kohtauksen. Mummi pääsee meilahden neurologiselle osastolle. Makaamaan vaippoihin ja syövän kivuista kärsiväksi... Kipulääkettä hän ei saa vasta kun me sitä vaadimme. Meidän huomauttaessa vaipasta joka ollut mummilla ikuisuuden ja vaatiessamme kunnon kivunlievitystä hoitaja alkaa huutaa meille että eikö meille mikään kelpaa ja räyhää pää punaisena. Pitäisikö tämän muka kelvata..

Viikko mummia katsotaan Meilahdessa jonka jälkeen siirretään Laaksoon sairaalan "kuntoutukseen" nyt hän makaa siellä passivisena pissassa ilman tekohampaita sängyn pohjalla hän ei pysty liikkumaan eikä pääse minnekään, ei radiota ei tv.tä. Ketään ei tunnu kinnostavan ja vaikka kuntoutusosatosta puhutaan niin mielestäni on kyllä pitkäaikaisosasto. Hoitajat eivät ole potilaiden kanssa vaan katsovat kopissa tv:tä. Kellä on hoitalalla aikaa katsoa tvtä?

Hoitaja käy huoneessa noin kerran neljässä tunnissa muodon vuoksi. Puheterapeutti ei käy eikä kuntoutussuunitelmaa kuulu. Eilen unohdettiin antaa ruokaa vaan aamulla ja illalla sai.. päivällä unohtui.

Mummillani on meilahdessa asennettu munuaiskatetri johon joku hoitajista on onnistunut osastolla puhkomaan reiän. Katetri vuotaa vitrtsaa sänkyyn jo toista päivää ja infektioriski on suuri. Muutenkin munuaiskatetripussi on koko ajan ihan täynnä. Erikoissairaanhoitoa ei tipu. huomenna mummi viedään meikkuun paikattavaksi... kahden päivän munuaiskatetrin vuodon jälkeen... sitten taas takaisin Laaksoon makaamaan ja passivoitumaan. Me omaiset käymme siellä koko ajan kun emme luota kehenkään. Kivunlievitystä pitää jälleen vaatia! Tämä on ihan kamalaa. Mummi kärsii. Kukaan ei anna mummille asiallista kohtelua.

Käytännössä järjestelmä tappaa mummin hitaasti ja varmasti. Hoitoa hän ei saa..

Tosiasia on että hoitoon pääsyn pitkittyminen stressi unettomuus ja valvominen ja verenpaine aiheuttivat mummilleni aivoinfarktin. Nyt syöpää ei voida leikata kun aivoinfarkti on todettu. Kiitos vaan Peijaksen lääkärille, toivottavasti oli ihana syysloma, joka maksoi mummin hengen.

Vanhuksia ei arvosteta ei kunnioiteta. Tämä on ihan kamalaa, Havetkää suomen päättäjät, lääkärit ja kaikki tähän asianosaiset. Toivottavasti saatte maistaa omaa lääkettänne.

32

4078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • j k

      niinkö

    • hoi-ta-ja

      Olen todella pahoillani mumminne kohtelusta. ja nimimerkille: j k, painu hiiteen ja pysy siellä.

    • 8+10

      Mikä sinä olet sanomaan, onko leikkaus kiireellinen vai ei? Teille on ilmoitettu leikkausaika syksyksi. Onko siinä jokin vika, että kirurgi on lomalla ennen leikkausta?

      Kuulostaa siltä, että sinulle on vaikeaa nähdä mummoasi sairaana.

    • paljon on kärsimystä

      Minkähän ikäinen sinun mummisi on?Minä olen saanut vähän myös kokea tätä vanhusten hoitamista näissä laitoksissa.Myönnän myös että on erittäin tuskallista katsella kuinka omaisemme saavat mielestämme huonoa kohtelua ja hoitoa.Eivät ilmeisesti ole vielä osanneet sano sinulle mitään siitä niinsanotusta luonnollisesta poitumisesta?Minun omaiseni sanoi että eivät osaa edes hävetä kun olivat ilkeitä niin eivät ilmeisesti sinunkaan tapauksessa.Kaikki ovat kuulema vain ihmisiä ja erehtyväisiä näin lohdutetaan ilmeisesti.

      • Koneita?

        Tuo viimeinen lause kyllä kuullostaa vähän siltä kuin hoitajat olisivat jotain muuta kuin vain ihmisiä, jotka joskus erehtyvät ja tekevät virheitä? Mitä he sitten ovat? Eikö erehtyminen ole inhimillistä?


      • Totuuden torvi

        "Eivät ilmeisesti ole vielä osanneet sano sinulle mitään siitä niinsanotusta luonnollisesta poistumisesta?" - Tarkoittaa mitä?

        Menepä sanomaan ja puhumaan omaisille, eikö olisi jo aika ja luonnollista, että vanha ja sairas pääsisi pois kärsimästä, niin saat sekä ihmistenvihat ja inhot että potkut persuksiin työstäsi. Ihmisethän pitävät nykyaikana paljon luonnollisempana sitä, että täältä ei poistuta ollenkaan.


    • JonesHenry

      Tiedän mistä puhut. Minulla on kokemusta eräästä tutusta, joka kuoli samalla tavalla sairaalassa. KAMALAA!

      • Kiitti riitti

        Esitäs JonesHenry oma versios ny miten tämä asia SINUN MIELESTÄSI olisi kuulunut hoitaa. Siis sinu ratkaisusi.


    • Kiitti riitti

      " Kiitos vaan Peijaksen lääkärille, toivottavasti oli ihana syysloma, joka maksoi mummin hengen."

      Lapsellista. Lääkärilläkin on oikeuis lomaan. Pitäisikö lääkäreisen trehdä työtä tauotta , eihän sekään riittäisi. Koitakaa jo tajuta että lääkäritkään eivät ole mitään yli-ihmisiä tai puoli-jumalia vaan inhimillisiä ihmisiä, jotka näillä minimalistisilla rsursseilla yrittävät parantaa näitä iäkkäitäkin potilaita joiden elimistö ei enää ole ihan iskussa aikä toimi samalla tavoin kuin nuorempien

      • Järjestelmä tökkii

        Jep, ja lisäksi lomalla oleva lääkäri ei ole ison sairaalan ainoa leikkaava lääkäri. Otaksuisin.


    • Systeemi suolesta

      Tämä juttu saattaa olla tietämättömän maallikon keksimä tai oma näkemys ja kokemus asioista, joista ei ole oikeaa tietoa, vain mutu-tuntuma. Todellisuutta kaikkineen se ei ole missään tapauksessa.

      Ja tärkein seikka, mummon ikä, on jätetty tarkoituksellisesti siitä syystä pois. Mitä iäkkäämmäksi ihminen tulee, sen todennäköisempää on, että vaivoja, vikoja ja sairauksia ilmaantuu syöpiä ja infarkteja myöten. Ja ikä vaikuttaa akuuttiin hoitoon jotenkin, mutta perushoitoon ei mitenkään. Siihen vaikuttaa vain se, että hoitajia on joka paikassa liian vähän, säästösyistä.

      Ja säästöihin väärissä paikoissa me ihmiset, yhteiskunta, annoimme taas luvan - äänestämällä tai äänestämättä jättämällä.

      • Kiitti riitti

        Iäkkään ihmisen vakavan sairauden raskaat hoidot saattavat olla hengenvaarallisempia kuin itse sairaus.


      • ihmetteleväIines

        Eipä sitä tarvitse olla kovin vanhakaan... riittää että omaiset eivät kysele perään. Meilahti on just sellainen sairaala jossa diktaattorit määrää ihmisen kärsimyksen määrän. Olin leikkaussalissa steriilinä ja tulehtuneeseen munuaiseen työnnettin vähäisellä puudutteella pyelostoma kyljestä. Sattui niin perkeleesti! Olisivat aivan hyvin voineet nukuttaa. Toisella kerralla toisessa paikassa lääkäri korjasi paljon asiaa kysymälä haluaisinko nukutuksen. Oli niin helppo olla silloin ja tunsin itseni ihmiseksi vaikka krea nousikin vähäksi aikaa kuten ensimmäiselläkin kerralla. Miks Suomessa ei hoideta kipua ja säästetä turhalta kärsimykseltä?


    • taia*

      Niin, omaisten on vaikea tajuta että läheinen on pysyvästi sairas. On vaikea ymmärtää että läheisestä ihmisestä on vaikea luopua, se sattuu. Tosiasia vain on niin että kaikenmaailman tutkimukset ja hoidot iäkkäillä ihmisillä ovat usein varsin kivuliaita ja aiheuttavat enemmän tuskaa kuin mitä niistä olisi hyötyä.
      Kuulostaa siltä että byrokratian rattaat tässä pyörittävät mummoa paikasta toiseen. Toivon että mummosi saa parhaan mahdollisen perushoidon ja kivunlievityksen jatkossa. Ja sitä teillä omaisina on lupa vaatia!

    • ainakin kivunlievity

      Ei vanhallekaan ihmiselle saa tuottaa aiheetonta kärsimystä. Me hoitajatkin olemme itsekin omaisia jollekin vanhukselle. itseäni sattuu iäkkään äitini kohtelu eräässä dementiayksikössä. tuntuu niin pahalta nähdä omaisensa kärsivän. toivoo että omainen pääsisi pois, koska kunnon kohenemista ei ole odettavissa ja ikääkin jo 92-vuotta.

      • Äitinsä poika 69 v

        Eihän kipua voi lievittää. Sehän aiheuttaa riippuvuutta! Saattaa kuolemansairas olla jopa viimeisen viikkonsa riippuvuussuhteessa morfiiniin! Näin ainakin Raahen sairaalassa.


      • Pane kampoihin
        Äitinsä poika 69 v kirjoitti:

        Eihän kipua voi lievittää. Sehän aiheuttaa riippuvuutta! Saattaa kuolemansairas olla jopa viimeisen viikkonsa riippuvuussuhteessa morfiiniin! Näin ainakin Raahen sairaalassa.

        Väärin. Esim. syöpäsairas ei tule riippuvaiseksi morfiinista, vaikka sitä kipuihinsa saisi.


      • Äitinsä poika 69 v
        Pane kampoihin kirjoitti:

        Väärin. Esim. syöpäsairas ei tule riippuvaiseksi morfiinista, vaikka sitä kipuihinsa saisi.

        Tämä oli Raahessa kuitenkin perusteluna.


      • vihainenIines

        Yks hoitaja sanoi äitinsä vuoteen vieressä valvovalle omaiselle että hänen etiikkansa kieltää antamasta morfiinia potilaalle. Lääke oli jo annettu kuolemansairaalle dementikolle mutta tämä hoitaja päätti leikkiä Jumalaa. Mitä hemmetin väliä on riippuvaisuuksilla jos elämä (se lyhyt) helpottuu vähänkään? Onneksi omainen tiesi ketä kutsua paikalle ja lääke saatiin kivuista kärsivälle äidille.
        Itse ajattelin että hoitaja oli aivan väärässä paikassa ja ehkä väärällä alallakin.


    • liirum laarum

      Niin sinulle totuudentorvi vastaan minulle on sanottu ja useasti täälläTampereella eräissä laitoksissa ja ajattelin että taidan olla yksi tyhmä omainen joka en ymmärrä missä mennään. Joo ja vielä kun omainen sitten vihdoin ja viimein pääsi lepoon oli lääkärille ja hoitaja tädeille yllätys.Minulle ei koska sain läheltä seurata tätä niinsanottua oikeaa hoitoa.

      • Ammattilainen(ko)

        Minkä alan koulutuksella ja kokemuksella pystyt ja kykenet hoitotyötä arvioimaan?


      • sananvappaus
        Ammattilainen(ko) kirjoitti:

        Minkä alan koulutuksella ja kokemuksella pystyt ja kykenet hoitotyötä arvioimaan?

        osui ja uppos! Tyhmääkin tyhmempi kysymys ;))
        Siis olet mieltä "vain alan ammattilaiset saavat arvostella hoitotyötä ja etenkin vanhusten hoitoa"
        Siispä katsokkin että olet ammattilainen ja mistään muusta et purnaa, et veroista, ruuan korkeasta hinnasta, pakko yhdistävistä kunnista, Talvivaarasta.. samalla tavalla sit kaikessa.


    • edessä10vuodessa

      Tuntuuko teistä omaisista että jossain vaiheessa eutanaasia olisi parempi kuin toisarvoisen elämän epätoivoinen jatkaminen?
      Nyt taas joku näsäviisas vastaa shitillä.
      Vaan iäkäs, pitkäaikainen sairaus mitä ei voida parantaa ja ennen kaikkea se vanhus kuka keräsi kaikki marjat lapsille koko kesän, syksyllä haravoi lehdet - nyt makaa sängyssä ruokittavana, samoissa vapoissa puoli vuorokautta (lue; vaippa vaihdettava kun vieraat tulee/huoneessa ei voi hoitohenkilökunta olla vahvan virtsan hajun takia) ja se tärkein "hän ei tunnista itseä eikä lapsiaan"
      Eikö liian pitkälle viety elämän ylläpito käänny itseään vastaan jossain vaiheessa?

      • Inhimillinen

        Katsotkos sinä olevasi oikeutettu arvioimaan kenen elämä on merkityksetön ja turha. Jos ja kun Suomessa eutanasia joskus laillistettaisiin jostain ihme syystä, silloin kuitenkin aloite tulisi tulla henkilöltä itseltään eikä sivullisilta.


      • kyleutanaasialle
        Inhimillinen kirjoitti:

        Katsotkos sinä olevasi oikeutettu arvioimaan kenen elämä on merkityksetön ja turha. Jos ja kun Suomessa eutanasia joskus laillistettaisiin jostain ihme syystä, silloin kuitenkin aloite tulisi tulla henkilöltä itseltään eikä sivullisilta.

        minä - älä ole lapsellisen tyhmä.
        Eutanaasia klinikka Sveitsissä niin ensimmäsestä yhteydenotosta on aina vuosia aikaa, ranskalaisella naisella 9v kun ilmoitti että nyt on hyvä aika.
        Mharjussa makasi nainen 10 vuotta luurangonlaihana ei edes silmät liikkun ja niskat nurin tuijotto taka seinään. Minkäänlaista yhteyttä häneen ei saatu ja viimein menehtyi 93v ikinä ilmoittamatta sattuiko. oliko jano kun suu oli auki.
        Minä haluan eutanaasia, tulee aika etten tunne omia lapsia (n 10 vuotta), en nouse sängystä, tiedän mistä puhun omalta kohalat. Ei minunkaan tytär suostunu laittamaan nimeä hoitotestamenttiin mutta hoitotestamenntti on ainut mitä voin tehdä!!!
        Missä nyt on vapaus koska eihän asia sinulle kuulu jos et halua eutanaasia, miksi terveenä ja ilm nuorempana noin jyrkät mielipiteet??
        Eikö olisi hyvä kun tällainen muistamaton mummi sängyn pohjalla pääsee kärsimyksistä ja hoitohenkilökunnan työ kevenee, verorahat säästyy, hoitajat vaputuu "mielekkäämpään" työhön vaipan vaihdosta).
        Kuuntele poliitikoita, minähän en tuota mitään, olen helvetin iso menoerä kuluissa.
        jokaisella pitäisi olla oikeus inhimilliseen elämän loppumiseen


      • kypiikille
        Inhimillinen kirjoitti:

        Katsotkos sinä olevasi oikeutettu arvioimaan kenen elämä on merkityksetön ja turha. Jos ja kun Suomessa eutanasia joskus laillistettaisiin jostain ihme syystä, silloin kuitenkin aloite tulisi tulla henkilöltä itseltään eikä sivullisilta.

        PS
        enhän minäkään nyt halua kuolla, jaksan leikkiä lastenlasten kanssa, elää,
        Mutta kun se aika tulee niin haluaisin inhimillisen lähön ku lapsi/lapsenlapsi tulee käymään niin mummi roikkuu hirressä. Itsemurha parempi??
        Eihän sairaalan voi tilata aikaa ja ilmottaa että haluan ens kuussa kuolemanpiikin, kiitos. Työ ette tiiä mistä puhutte!


      • Inhimillinen
        kypiikille kirjoitti:

        PS
        enhän minäkään nyt halua kuolla, jaksan leikkiä lastenlasten kanssa, elää,
        Mutta kun se aika tulee niin haluaisin inhimillisen lähön ku lapsi/lapsenlapsi tulee käymään niin mummi roikkuu hirressä. Itsemurha parempi??
        Eihän sairaalan voi tilata aikaa ja ilmottaa että haluan ens kuussa kuolemanpiikin, kiitos. Työ ette tiiä mistä puhutte!

        Tee hoitotahto jos kynä pysyy kädessä. Allekirjoita itse, ei kai siihen tyttären suuostumusta tarvita.


      • kylleutanasialle
        Inhimillinen kirjoitti:

        Tee hoitotahto jos kynä pysyy kädessä. Allekirjoita itse, ei kai siihen tyttären suuostumusta tarvita.

        Hoitotestamenttiin tarvittiin kaksi täysikäistä/-valtaista ihmistä.Tehty, poika ymmärsi mutta tytär ei voi edes puhua aiheesta. Sitten kun en muista enää niin ei kynä auta kun pää ei ymmärrä, armollista että tässä pikkuhiljaa en enää muista etten muista ;) tämä väli vaihe vaan oli aluksi aika stressaavaa.
        Vaikka mie voin tästä puhua niin läheisille se on äärettömän vaikeaa.
        Ja toivon ettei kukaan halua estää miulta inhimillistä kuolemaa.
        Toivon siulle hyvää Joulun alus aikaa ja kaikkea hyvää elämään.


      • Inhimillinen
        kylleutanasialle kirjoitti:

        Hoitotestamenttiin tarvittiin kaksi täysikäistä/-valtaista ihmistä.Tehty, poika ymmärsi mutta tytär ei voi edes puhua aiheesta. Sitten kun en muista enää niin ei kynä auta kun pää ei ymmärrä, armollista että tässä pikkuhiljaa en enää muista etten muista ;) tämä väli vaihe vaan oli aluksi aika stressaavaa.
        Vaikka mie voin tästä puhua niin läheisille se on äärettömän vaikeaa.
        Ja toivon ettei kukaan halua estää miulta inhimillistä kuolemaa.
        Toivon siulle hyvää Joulun alus aikaa ja kaikkea hyvää elämään.

        Valviran Hoitotahto-ohjeissa lukee jotta:

        Jos potilas haluaa ilmaista hoitoa koskevan tahtonsa tulevaisuuden varalle, tästä on tehtävä selkeä, potilaan itsensä varmentama merkintä potilasasiakirjoihin tai liitettävä niihin erillinen potilaan tahdon ilmaiseva asiakirja. Varsinkin onnettomuuksien ja sairaskohtausten varalta on hyvä, että henkilö on kertonut läheisilleen hoitotahdostaan ja siitä, mistä sen löytää.

        Jos hän ei kykene itse varmentamaan, tarvitaan kahden terveydenhuollon ammattihenkilön allekirjoitus.

        http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/terveydenhuolto/elaman_loppuvaiheen_hoito/hoitotahto

        Kiitos Samoin sinulle mukavaa joulunodotusta ja valoisaa mieltä


      • Inhimillinen kirjoitti:

        Valviran Hoitotahto-ohjeissa lukee jotta:

        Jos potilas haluaa ilmaista hoitoa koskevan tahtonsa tulevaisuuden varalle, tästä on tehtävä selkeä, potilaan itsensä varmentama merkintä potilasasiakirjoihin tai liitettävä niihin erillinen potilaan tahdon ilmaiseva asiakirja. Varsinkin onnettomuuksien ja sairaskohtausten varalta on hyvä, että henkilö on kertonut läheisilleen hoitotahdostaan ja siitä, mistä sen löytää.

        Jos hän ei kykene itse varmentamaan, tarvitaan kahden terveydenhuollon ammattihenkilön allekirjoitus.

        http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/terveydenhuolto/elaman_loppuvaiheen_hoito/hoitotahto

        Kiitos Samoin sinulle mukavaa joulunodotusta ja valoisaa mieltä

        Tyttären tytär.
        Oli kurjaa lukea tekstiäsi mutta ketä taas äänestettiin? Sama tahti jatkuu ja aina vain pahenee.


      • joihoinon
        kyleutanaasialle kirjoitti:

        minä - älä ole lapsellisen tyhmä.
        Eutanaasia klinikka Sveitsissä niin ensimmäsestä yhteydenotosta on aina vuosia aikaa, ranskalaisella naisella 9v kun ilmoitti että nyt on hyvä aika.
        Mharjussa makasi nainen 10 vuotta luurangonlaihana ei edes silmät liikkun ja niskat nurin tuijotto taka seinään. Minkäänlaista yhteyttä häneen ei saatu ja viimein menehtyi 93v ikinä ilmoittamatta sattuiko. oliko jano kun suu oli auki.
        Minä haluan eutanaasia, tulee aika etten tunne omia lapsia (n 10 vuotta), en nouse sängystä, tiedän mistä puhun omalta kohalat. Ei minunkaan tytär suostunu laittamaan nimeä hoitotestamenttiin mutta hoitotestamenntti on ainut mitä voin tehdä!!!
        Missä nyt on vapaus koska eihän asia sinulle kuulu jos et halua eutanaasia, miksi terveenä ja ilm nuorempana noin jyrkät mielipiteet??
        Eikö olisi hyvä kun tällainen muistamaton mummi sängyn pohjalla pääsee kärsimyksistä ja hoitohenkilökunnan työ kevenee, verorahat säästyy, hoitajat vaputuu "mielekkäämpään" työhön vaipan vaihdosta).
        Kuuntele poliitikoita, minähän en tuota mitään, olen helvetin iso menoerä kuluissa.
        jokaisella pitäisi olla oikeus inhimilliseen elämän loppumiseen

        Eutanaasia :)


      • Armollinenloppu

        Eutanasia on paras vaihtoehto silloin, kun kaikki muut vaihtoehdot ovat huonoja.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe