Missä viipyy vapaa

Kotinurkilta

Alkoholinkauppa. Missä ovat elintarvikeliikkeitten ja huoltoasemien sekä kioskien viinahyllyt? Alkoholikaupan vapautus oli yksi peruslupauksista Suomen liittämisessä EuroopanUnioniin. Ns.kansanäänestys olisi saanut aivan selkeän EI.n jos totuus olisi sanottu tässäkin asiassa.

11

199

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • arvaa jos et tiedä

   Monessako EU-maassa alkoholia myydään elintarvikeliikkeissä ja kioskeissa ?

   • Entinen Juoppo

    Kuka lupasi? Minulle ei edes kukaan luvannut. Verotuksen harmonisointi ei koskenut silloin eikä koske nytkään alkoholia, tupakkaa eikä polttoaineita.
    Sama koskee alkoholin mynntiä ja anniskelua - oli silloin ja on nytkin ns. kansallinen asia ja hyvä näin. En kannata EUta mutta en kannata ns. vapaata viinan myyntiä ja anniskeluakaan. Siihen ei ole riittävästi resursseja ja kulut olisivat tälle juoppokansalle aivan liian suuret, ne ovat nytkin aivan liian suuret.

    Alkoholiveroilla ei kateta kuin osa haittavaikutuksista - aivan liian pieni osa.


   • Kuiva Pohjola

    Kaikissa Keski- ja Etelä-Euroopan maissa


  • viinaa virosta

   Vapaa kauppa on jo osittain täällä. Alkon monopoli on enää pieni sisämarkkinamonopoli, ja sillä ei ole enää oikeutta puuttua EU:n sisäiseen alkoholikauppaan.

   Lue tästä lisää: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11129916

  • Tilaaja pilaaja

   Ei Alko ole puuttunut mihinkään, eikä sillä ole siihen mitään oikeuttakaan.

   Valvonnan suorittaa Tulli, myynti ei ole vapaata - edelleenkin pitää verot maksaa, tilasit viinasi mistä tahansa. Tähän ei ole tullut mitään muutoksia. Myydä ja ostaa saa, niin kuin on jo jonkin aikaa saanut, mutta ne verot pitää edelleenkin maksaa. Yhtään ulkomaista alkoholin kauppaajaa ei ole rekisteritynyt ja hakenut veroedustajan asemaa, eli tilaajana sinä olet verovelvollinen.

  • 123123123

   Verot maksetaan EU maahan josta alkoholi tilattiin esim. Saksaan tai Viroon. Tämän maksun hoitaa itse laillinen verkkokauppa, kuten kaikkien muidenkin tuotteiden verkkokaupassa.
   EU:ssa kaksoisverotus on kielletty.

  • Veronmaksaja mies

   " Verot maksetaan EU maahan josta alkoholi tilattiin esim. Saksaan tai Viroon. Tämän maksun hoitaa itse laillinen verkkokauppa, kuten kaikkien muidenkin tuotteiden verkkokaupassa. EU:ssa kaksoisverotus on kielletty."

   Tämä on täyttä soopaa.

   Jos neuvot tahallisesti ihmisiä rikkomaan voimassa olevaa verolakia syyllistyt rikokseen - ymmärrä hyvä ystävä tämä ennen kuin intoilet lisää.

   Alkoholin, tupakan ja polttoaineiden kohdalla on poikkeus jonka EU on vahvistanut. Verot kerätään kansallisesti kuluttajilta , siitä ei kannata kinata.

   Jos tilaat kotimaahan tuotavaa alkoholia - maksat myös verot kotimaahan. Jos alkoholin myyjä on rekisteritynut suomeen ja hakenut veroedustajaksi hän voi tehdä verojen keruun puolestasi - valitettavasti näitä ei ole tiettävästi yhtään kappaletta, Ruotsissa on.

   Eli sinä tilaajana olet edelleen verovelvollinen.
   Täältäkin asiaa voi tutkia - http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholivero

   • 1 varsi,2 päätä

    Minä olen ostanut n.8 vuoden ajan viskit, rommit ja piipputupakat Saksasta.

    Viinaa 4pll, tupakkaa n.3kg kerralla, 2-3 kertaa vuodessa.

    Kun tilaa kohtuullisia määriä, Itella toimittaa paketit kotiin asti, ilman ylimääräisiä kustannuksia.


   • VeroVeroq
    1 varsi,2 päätä kirjoitti:

    Minä olen ostanut n.8 vuoden ajan viskit, rommit ja piipputupakat Saksasta.

    Viinaa 4pll, tupakkaa n.3kg kerralla, 2-3 kertaa vuodessa.

    Kun tilaa kohtuullisia määriä, Itella toimittaa paketit kotiin asti, ilman ylimääräisiä kustannuksia.

    "Minä olen ostanut n.8 vuoden ajan viskit, rommit ja piipputupakat Saksasta." Ei se tee siitä yhtään sallitumpaa vaikka Itella ei siihen puuttuisikaan. Verot pitäisi maksaa tässäkin tapauksessa. Minäkin ajan ylinopeutta silloin kun siihen ei kukaan puutu - ja rikon lakia.


   • Ihan helposti maksaa

    Valmisteveron maksaminen ei edes ole hankalaa että siitä vaan kysymään tullista neuvoa. Voi ostaa ihan miltä EU-alueen myyjältä tahansa, ei tarvitse olla joku viinikauppa.com tai sellainen.


  • Pikkusijoittaja

   Mutta kyllä viinikauppa.com on ihan hyvä vaihtoehto.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   2318
  2. Miksi vanhat äijät

   Luulee, että nuori nainen haluaisi niiden homeista munaa? Saati että joku nuori nainen pitäisi heistä muuten? Voi reppanat. Jos sulla on paljon rahaa,
   Sinkut
   131
   1257
  3. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   297
   1224
  4. Ärsyttävimpiä ihmistyyppejä

   Itselleni yksi ärsyttävimmistä ihmistyypeistä on takertujat. Sellaiset, joille on kohtelias, ei tuomitse heitä niin kuin monet muut tuomitsee jne. Ärs
   Sinkut
   166
   1080
  5. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   989
  6. 58
   904
  7. Kuulispas se oikea

   henkilö mun anteeksipyynnön tään. Tajuis, että tämä aloitus oli just multa, pystyis ymmärtää mua edes jollainlailla. Turhaa sanojen helinää tääkin, lu
   Tunteet
   33
   846
  8. Juhannuksen pilaaminen ruohonleikkurilla

   Vois naapuriki ajatella onko pakko juhannusaattona leikata nurmikkoa samaan aikaan kun muut naapurit köllöttelee pihalla ja pelaavat krokettia ja naut
   Kokkola
   77
   796
  9. Eri ikäiset parit

   Tämän ajankohtaisen lapsia ahdisteleva setä-keskustelun innoittamana aloitan vähän laajemman ikäkeskustelun. Oma kantani on, että kunhan kumpikin on
   Sinkut
   111
   781
  10. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   40
   759
  Aihe