16v tuleva äiti tarvitsee apua valintaan!

Lina

Otsikko oli vähän huono eikä ehkä kuvaa kunnolla asiaa. Kuitenkin suuri kiitos jos joku edes viitsii yrittää auttaa meitä.

Olen siis 16v ja raskaana. Jätkä 15v on mukana kuvioissa, ja olemme kihloissa. Alussa meille oli aivan selvää että pidämme lapsen. Kuitenkin monet asiat ovat alkaneet mietityttämään.

Hän kertoi raskaudesta äidilleen ja minä omalle äidilleni. Hänen äitinsä sanoi, ettei asiasta edes keskustella vaan teen samantien abortin ja eroan poikaystävästäni. Oma äitini painostaa aborttiin, mutta on kyllä sitä mieltä että asia on kuitenkin minun päätettävissäni.

Jos pidämme lapsen, muutamme luultavasti ensikotiin. Jos valitsemme tämän vaihtoehdon, en tiedä miten minun opiskeluni käy. Haluaisin opiskella eläintenhoitajaksi, mutta täältä ei löydy läheltä sopivia oppilaitoksia. Poikaystävä taas voisi vapaasti opiskella, hän on alunperinkin halunnut opiskella täällä suunnalla. Me emme myöskään saisi kauheasti rahaa ja elmä olisikin "pennin venyttämistä". Sitä mä en halua. Mä haluan opiskella, harrastaa ja saada sen verran rahaa että sitä jää muuhunkin kuin vaan ruokaan ja laskuihin. Aborttia en kuitenkaan haluaisi tehdä; Katuisin sitä luultavasti loppuelämäni ja surisin sitä jatkuvasti, jolloin elämä olisi yhtä helvettiä.

Toinen vaihtoehto on siis abortti. Jos tekisin abortin, en tiedä miten jaksaisin elää, saati opiskella. Muutenkin joutuisin muuttamaan toiselle paikkakunnalle yksin, kerran haluan juuri sen tietyn koulutuksen. Kun olisin siellä yksin ja surun murtama ---> En tiedä jaksaisinko edes elää.

Omasta mielestäni olisi järkevää, että pääsisin nyt (joko vauvan kanssa tai ilman... mieluiten kyllä vauvan kanssa) opiskelemaan haluamaani alaa. Paikkakunnalla on minun tuttavia ja sukulaisia, ja tietysti myös tarhoja, päiväkoteja, ja yksityisiä lastenhoitajia, joiden hoivissa lapsi voisi olla kouluajan. Poikaystävä voisi käydä samalla paikkakunnalla lukion (minkä hän siis aikoo heti ensimmäiseksi käydä) ---> Eli voisimme asua yhdessä koko pieni perhe, opiskella ja lapsella olisi hoitaja päiväksi. Poikaystävä ei tätä halua, koska "paikkakunnalla jolla nyt olemme, on enemmän opintopaikkoja joihin voin hakea lukion jälkeen". Miksi me emme voisi 3 vuoden jälkeen muuttaa takaisin jos hän niin haluaa? Silloin minä olisin jo koulutuksen saanut ja hän käynyt lukion.

Auttakaa nyt joku mua. Olo on tyhjä ja tuntuu kuin olisi aivan yksin tämän asian kanssa... Ja kun ei ole edes perheen tai ystävien tukea :(

6

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...........

      En oikein tiedä, mikä oli kysymys, mutta jokseenkin pulassa olet, jos "jätkän" äiti nostaa syytteen:
      "Sukupuoliyhteys alle 16-vuotiaan kanssa rangaistaan lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä on myös se, että alle 16-vuotiaalle tehdään seksuaalinen teko, joka on omiaan vahingoittamaan hänen kehitystään, tai hänet saadaan ryhtymään sellaiseen tekoon. Teosta seuraa aina vankeutta, enimmäisrangaistus on neljä vuotta vankeutta.

      Sukupuoliyhteys alle 16-vuotiaan kanssa ei kuitenkaan ole rikos, jollei osapuolten iässä tai henkisessä tai ruumiillisessa kypsyydessä ole suurta eroa."

    • ainutkertainen elo

      Kun lukee mitä toivot elämältä, tee abortti. Eläinten hoito kun ei ole mahdollista työajalla 8-16, vaikka saisit opiskeluaikana järjestettyä kolmivuorohoidon poikaystäväsi kanssa, niin hän ei ehtisi lukea ja yhteistä aikaa ei jää ollenkaan. Tämä on ihan tosiasia kaunistelematta. Abortti kunnolla hoidettuna on erittäin turvallinen ja nuorena paranet nopeasti ja varmasti saa myöhemmin toivottuja lapsia. Ei kannata aina ajatella pahinta mahdollisuutta. Jos pidätte lapsen, poikaystäväsi todennäköisesti kyllästyy siihen perheleikkiin ja lapsenhoitoon vuodessa ja palaa vanhempiensa luokse opiskelemaan ja se hankaloittaa edelleen mahdollisuuksiasi opiskella. Toisaalta kun muut opiskelukaverisi lähtevät pitämään hauskaa, sinä menet kiltisti kotiin hoitamaan lasta, ei varmaan vastaa kenenkään 16-vuotiaan unelmaa. Olet sidottu lapseen vähintään seuraavat 12 vuotta ja kun lapsi alkaisi pärjätä, Omanikäisesi kaverit hankkivat vasta ensimmäsitä ja ei heitä taas silloin kiinnosta meneminen tai matkustelu-.tosin matkustellun sinulla tuskin on varaa ennen kuin lapsi on täysi-ikäinen. Eläminen on uskomattoman kallista. Kokeileppa vaikka kerran tehdä omilla rahoillasi oman perheesi ruokaostokset, siihen hupenee varmasti huomattava summa omista rahoistasi.

      Oli niin tai näin unelman eläintenhoitajaksi opiskelusta voit haudata seuraavaksi 15-vuodeksi jos pidät lapsen. Mihinkään harrastuksen sinulla ei lapsen kanssa ole varaa, sekin on tosiasia. Älä pilaa nuoruuttasi ja luovu unelmistasi. Kadut ihan varmasti vanhempana jos nyt teet niin. Peheen kyllä ehdit hankkia myöhemminkin, mutta nuoruutta ei voi enää elääj jos sen jättäänyt elämättä ja siirtyy suoraan aikuisten maailmaan.

    • 18 äippä

      Ei se ole rikos kun olet maannut poikaystäväsi kanssa sillä olette melkein saman ikäisiä ja siis samalla aaltopituudella ja molemmat olette suostuneet seksiin.

      Sinuna pitäisin lapsen sillä abortti saattaa todellakin olla asia jota kadut aina.Mene opiskelemaan vasta lapsen ollessa vanhempi, miksi kaikki pitäisi tehdä nyt?Ja lapsenkin kanssa voit harrastaa, esim.vauvauintia tai vauvajoogaa.Ja yksinkin voit käydä kun hankit lapselle vahdin siksi aikaa.Vanhempannekin varmasti tottuvat ajatukseen viimeistään lapsen synnyttyä ja rahaa aina saa jostain,Suomessa kun ei onneksi ketään jätetä yksin rahattomaksi.

      Voimia sulle!

    • nykynuoret84

      Ihmettelen, jos jätkäsi jaksaa olla mukana edes vuoden tossa kuviossa! Opiskelet iltalukiossa koulusi loppuun, voit hoitaa lasta päivät ja jätkäsi illat (mikäli häntä huvittaa!). Näin saat alle edes jonkin tutkinnon, ja siitä odotat sitten 2-6 vuotta niin pystyt jatkamaan opintojasi, kun lapsi menee kouluun, koulun jälkeen iltapäiväkerhoon tai hoitajalle.
      Kannattaa rahallisesti käydä kaikki tulevat kulut läpi ja katsoa, onko oikeasti varaa elättää perheensä ja varmistaa onko jätkä oikeasti mukana tässä, eikä vain lässyttele omiaan kunnes vauva syntyy ja ottaa hatkat.

      Mikäli tuo ei kuulosta siltä, mitä haluat elämäsi olevan seuraavatn. 10 vuotta niin abortti on ainut mahdollisuus!
      Ehkäisyvälineitä ei ole turhaan keksitty.

    • Myötätuntoinen

      On vielä kolmas vaihtoehto, adoptio. Henkisesti vaihtoehdoista tietyllä tavalla raskain, kantaisit lapsen, synnyttäisit ja menettäisit kontaktin lapseesi ainakin 18 vuodeksi. Mahdollisesti jopa loppuelämäksesi jos hän ei myöhemmin haluaisi tavata. Tällöin lapsi saisi kuitenkin elää ja varmasti saisi rakastavat vanhemmat, adoptiovanhempien seula on nykyään hyvin tiukka. Sinä saisit opiskella mitä haluaisit ja elää nuoruutesi.

      Voimia sinulle! Olet joutunut tilanteeseen johon en kenenkään soisi koskaan joutuvan.

    • Ei aborttia

      Moikka !

      Minun äitini oli 16 tai 17 vuotta synnyttäessään minut & isäni oli myös sitä ikäluokkaa tullessaan isäksi. Totta kai vanhempani harkitsivat aborttia kohdallani, koska heidän opiskelunsa olivat kesken & tulevaisuus mietitytti. He eivät kuitenkaan päätyneet aborttiin kohdallani & olen siitä todella iloinen. Kummatkin mummini olivat olleet abortin kannalla ensin, mutta synnytyksen jälkeen he kuitenkin tukivat vanhempiani kaikin voimin !

      Minä olen sitä mieltä, että sinun ei kannata tehtä aborttia ! Ymmärrän kyllä todella hyvin, miksi sinä et tiedä mitä tehdä. Kuitenkin olet tehnyt ainakin minulle selväksi, että et halua tehdä aborttia, joten älä tee sitä ! On totta, että rahan kanssa varmasti tulisi tekemään tiukkaa & tukea ei ehkä ole saatavilla tarpeeksi, mutta te pääsette siitä yli ! Sinun on mahdollisuus opiskella myöhemminkin !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe