Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksei täällä puhuta intiaaneista...?

änimöl

Niin... mitkä kansat kautta aikojen kunnioittivat luontoa enemmän kuin me ja ketkä saivat elämässään enemmän irti kuin yksikään meistä. Ennen länsimaailmaa tätä maailmaa kansoitti heimot eikä mitkään ahneet paskat.

6

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akidanos

      Kaikkiin ikiaikaisiin uskontoihin kuuluu sisäänrakennettuna kunnioitus luontoa ja kaikkea eläväistä kohtaan. Se on luonnollista, koska kaikki eläväinen on lähtöisin samasta, Äiti Jumalasta. Jos teemme vääryyttä luonnolle, teemme vääryyttä itsellemme, koska me olemme yhtä.

      Meillä on oikeus kohtuudella käyttää luontoa hyväksemme, kun muistamme ottaa vain sen minkä kohtuudella tarvitsemme ja muistamme kiittää Jumalia saamistamme lahjoista.
      Meidän on suotavaa vaurastua itse kohtuullisesti ja tukea yhteisömme vaurastumista kohtuudella, koska se ihminen kenen ei tarvitse miettiä päivittäistä toimeentuloa ja ravinnonsaantia, on kykeneväisempi omistamaan ajatuksensa yhteyteen Jumalien kanssa.

      Teollisesta vallankumouksesta alkanut luonnonvarojen riisto on hyvin pitkälle juutalaisen pahuuden ja ahneuden onnituneesta soluttautumisesta kristinuskoon, ja sitä myöden koko länsimaisen ajattelun muokkaamisesta siihen suuntaan, että se palvelee vain ja ainoastaan rahan valtaa.

      Opettaja Jeesus oli askeetti ja alkuperäinen kristinusko oli hyvin pitkälle asketismiin pohjautuvaa. Jossain vaiheessa kirkonkirjaan on onnistuneesti tehty maininnat ihmisestä luomakunnan herrana, jonka oikeus on käyttää luontoa juuri niinkuin vain haluaa. Tämä on pitkälti se peruste, jolla kristityt teollisuuspohatat ja pankkiirit riistävät luontoa ja kanssaihmisiään.
      Juutalaisuuden vaikutus näkyy pitkälle myös siinä, kuinka raamatun kertomuksiin paratiisista liittyy maalliset rikkaudet: kulta- ja helmiportit ym. Vaikea mieltää näitä tekstejä alkuperäisen askeettisen kristinuskon ajatuksiksi.
      Luonnollisesti kertomukset kuoleman jälkeen hurskaita ihmisiä odottavista rikkauksista oli tarkoitettu pitämään rahvas hiljaisena ja tyytymään kurjuuteensa. Näin nämä ajatukset kuoleman jälkeisistä rikkauksista palvelivat sekä kirkon että maallisen vallan etuja.
      Ahneus on maailmamme suurin pahuuden ilmentymä, koska se saa ihmiset riistämään luontoa ja toisiaan. Ahneus saa kansat kaupankäynnin sijaan haluamaan väkivalloin toisen omaa, se saa pankkiirit alistamaan kansoja, kansojen omia johtajia apunaan käyttäen. Ahneus saa ihmisen haluamaan lisää kaikkea tarpeetonta, vaikka hänellä olisi jo liikaakin.
      Ainoa asia mitä meidän tulee ahnehtia, on se Äiti-Jumalan kaikenkattava rakkaus, joka on itseasiassa kokoajan luonamme, kun vain osaamme hukkaamamme löytää. Me olemme kaikki Äiti-Jumalan lapsia, emme yhtään vähempää. Me olemme kaikki Äiti-Jumalan kuvia, koska niinkuin tässä maailmassa lapsi on äitinsä kuva ja jälkeläinen, meidän sielumme on lähtöisin Äiti-Jumalasta ja puhä Jumaluus asuu meissä.
      Meidät erottaa Äiti-Jumalasta tämän maailman pahuus eli ahneus, kuten lapsen saattaa erottaa vanhemmistaan paha teko, jota lapsi luulee sovittamattomaksi. Äiti-Jumala rakastaa meitä kuten äiti lapsiaan, sillä olemmehan osa Häntä ja Hän vain haluaa meidät kotiinpalaaviksi, siihen ikiaikaiseen kosmiseen harmoniaan, jossa meidän on hyvä olla.

      Voimaa ja jaksamista kaikille tämän lukeneille, kaikkien Jumalien, henkien ja esi-isien siunausta

    • Akidanos

      http://runeberg.org/kalevala/41.html

      Tämä runo kertoo kaiken siitä, kuinka ihmisellä tulisi olla elävä yhteys luontoon. Väinämöisen soitto on kaunista kuvakieltä siitä, kuinka ihmisen hyvät ajatukset sulautuvat yhteen kaiken muun eläväisen energian kanssa. Tästä kumpuaa positiivista energiaa koko näkyvälle ja näkymättömälle maailmalle, sitä jalostumista kuvataan tunnekuohun aiheuttamien kyynelten muuttumisena helmiksi.
      Kuinka kauniisti esi-isämme osasivatkaan pukea sanoiksi tämän(kin) asian.

    • 234rgtr

      Siksi koska täällä pitää keskustella vain siitä, kuinka monta kuollutta sodissa ja luonnonkatastrofeissa kristittyjen Jumala ilmoittaa öisin profeetoilleen, jotka päivisin tappelevat siitä kenen uni oli oikeammassa.

    • Rauhallinen pakana

      Alkuperäiset suomalaiset kunnioittivat luontoa kuten intiaanit. Meidän heimomme ei ollut sen vähäisempi ennenkuin ruotsalaiset katolilaisen kirkon käskystä hävittivät meidän historiamme ja pitkälti kulttuurimme. Kauan on aikaa kulunut ja paljon unohdettu...

    • änimöl

      Kaunista tekstiä täytyy sanoa... monet vanhan ajan henget vieläkin ovat katseellaan yhteydessä maapalloomme ja uskon, että monet totuuden hallitsijat sekä vartijat kävelevät keskuudessamme, mutta ovat muiden saatossa hukassa ja että heillä on kutsumus kertoa uskostaan äitiimme. Kaikki tietävät, että viha johtuu pelosta. Se on okei jos pelkää, mutta jos välttää totuutta itsestään vihaamalla muita, on katsottava kunnolla peiliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2358
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      80
      1764
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1567
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 54
      1325
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      83
      1284
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe