SAHALAN TALLI / ELÄMYSTEN JA YSTÄVYYDEN KARTANO

horselovernea

Eli siis oon varmaankin menossa sinne enskesänä ja kivalta paikalta vaikuttaa! mut siis voisko joku siellä tallilla käynyt kertoo et mitä kaikkee siellä tehää ja sillee? Youtubesta sen yhen videon viimekesältä löysin, eli siellä siis uitetaan hevosia ja sitte siellä olis joku yövaellus? kertokaas esim opettajista :)

millanen heppa sieltä sopis mulle? tykkään semmosista jotka on suht kilttejä hoitaes ja rauhallisia, mut osaa myös mennä sitte nopee ku kannustaa?

18

728

  Vastaukset

  • Moi!:) mäkin oon ehkä menos sinne tulevana kesänä leirille:)

  • Oon ollu siellä 07 ja 08 leireillä. Tosi mukavat ja luotettavat islanninhepat käytössä, osaavat ohjaajat ja hyvät ruuat. Meille oli tosi paljon ohjelmaa, yövaellusta ja uittamista. Lisäksi kävimme hyppäämässä maastoesteitä. Suosittelen todella !

  • Kiitos Kveikkur !
   toivottavasti pääsen menemään :)

  • Mäkin mietin sinne menoa kesällä.

  • Elämysten ja ystävyyden kartanoa en suosittele. Itse olin n. pari vuotta sitten leirillä ja kokemus oli pelkästään huono. Syitä siihen on monia, en niitä tässä jaksa ruveta luettelemaan mutta itse en tukisi kyseistä paikkaa koska sieltä niin törkeää palvelua sain kuitenkin isoa rahasummaa vastaan.

   • Jatkan vielä, että leiri ei todellakaan ollut mitä luvattiin, en tiedä onko tilanne muuttunut.


  • Itse olen kesällä menossa. Tuo on ensimmäinen ratsastusleirini siellä, mutta oon ollu siellä leirikoulussa. Hyvä paikka, ihanat hepat, oon mennyt tosin vaan Muskalla, joka on tosi kiva :)

  • Ihan kiva paikka, ammattimaisesti hoidetut hevoset ja ympäristö. Ainakin hauskaa oli.

  • Kävimme Sahalan kartanossa 2h ratsastusvaelluksella ja kokemus jäi todellakin mieleen, mutta ei hyvällä tavalla. Aiempaa ratsastuskokemusta ei ollut tai oli hyvin vähän, mikä oli myös ohjaajan tiedossa. Ohjaaja ei kuitenkaan reagoinut tähän mitenkään vaan oletti kaikkien tietävän mitä erilaiset ratsastustermit tarkoittavat ja miten ne suurin piirtein tehdään. No näin ei ollut. Ohjaaja ei esim. kiinnittänyt mitään huomiota siihen, että ratsastaja ei tiennyt mitä tarkoittaa "lyhyet ohjat" tai että "kädet on jarru, jalat kaasu".

   Vaelluksen loppuvaiheissa issikat olivat vauhdista kovin innoissaan eivätkä kuunnelleet enää käskyjä ja lähtivät kilpasille. Kaksi ryhmän jäsenistä tippui kyydistä kovassa vauhdissa (onneksi ei sattunut mitään pahemmin!) ja täysin kokematon ratsastaja jätettiin oman onnensa nojaan menemään vapaana olevien hevosten kanssa kiitolaukkaa pois ohjaajan näkyvistä..

   Lopputulokseksi jäi hieman traumatisoiva kokemus, josta toivottavasti pääsee vielä yli, kunhan vaan uskaltautuu hevosen selkään seuraavan kerran. Noh, eläimet on eläimiä, mutta ohjaaja olisi voinut ennen vaellusta kertoa mitä tällaisissa tilanteissa tehdään (myös kokeneille ratsastajille!) ja vaelluksen jälkeen tilanne olisi pitänyt käydä ohjaajan kanssa läpi, että mitä tapahtui ja miksi.

   Nettisivuilla sanotaan, että jopa 8-vuotias voi osallistua vaellukselle ilman minkäänlaista ratsastuskokemusta - ei todellakaan voi!

  • Pakko vielä lisätä edelliseen viestiin, että yksi syy miksi ohjeistusta ratsastuksesta tai erilaisista tilanteista ei tullut, oli todennäköisesti se, että "miehet eivät yleensä osaa pelätä".. No ainakin jälkikäteen osaavat!

  • Millä viikolla oot tulossa? :)

  • Ite olin viime kesänä siellä nuorten leirillä, ja aiemmin jo käynyt pelkällä vaelluksella. Leiri oli huippu, tänä vuonna uudelleen. Leirillä oli tosi paljon toimintaa, TOSI hyvät ruuat ja kivat ohjaajat:) Heppoja uitettiin kerran, oltas uiteltu useemmin mut ilmat ei oikein sallinu:/ hypittii maastoesteitä joka päivä, kodallakin käytiin pariin otteeseen, yövaellus oli myös tosi kiva! Rantasauna ja ranta oli käytössä kolmena tai kahtena iltana, mutta uimaan pääsi kyllä joka päivä jos halusi. Kerran oli leikkitunti ilman satulaa kentällä, oli tosi hauska sekin, mutta hieman pelottavaa koska kentän aitana oli sähköaidat.. No tuli siinä melkein sit jokaselle iskuja kun niitten päälle putos tai muuten vaa jalka osu, mutta kerran se vaan kirpasee;) joo ja sitten majoitustilatkin oli siistit, eli ei oikeastaan mitään valitettavaa, ainoastaan yksi ohjaaja oli hieman tyly, mutta huippu leri oli=)

   • unohtui vielä, että meillä oli myös leirikisat kentällä ilmansatulaa esteitä ja muita temppuja;) ja oma heppa laitettiin kukilla hienoksi;)


  • heippa! ajattelin mennä ensi kesänä tänne leirille! kuka on ollu kivoin ohjaaja teijjän mielestä ja mikä on teijjän lempiheppa?

   • Minäkin ajattelin mennä ens kesänä leirille ja ohjaajasta en tiedä mutta paras hevonen on Muska!


  • Jos vähäkään on järkeä päässä ei lähde Elämysten ja ystävyyden kartanolle edes issikkavaellukselle. Ryhmäkoot ovat järkyttävän isoja, minimi taisi olla 7 hlö, mikä on lähes poikkeuksetta muilla issikkatalleilla maksimi. Isoista ryhmäkoista johtuen retket eivät ole turvallisia ja koska kaiken tasoisia ratsastajia on mukana ei ikinä tiedä mitä voi tapahtua. Tämä on myös hyvin tylsää kokeneemmille ratsastajille sillä kovempaa vauhtia ei pääse(kuin vasta lopussa vähän kun porukka jakaantuu). Lisäksi vaelluksille tosissaan pääsee KAIKEN tasoiset ratsastajat, siis ihan ekaa kertaa hepan selässä olevatkin. Millainen ihminen edes tarjoaa kokemattomalle henkilölle maastoratsastusta. Joten suosittelen punnitsemaan vakavasti ennen tälle issikkatallille lähtöä. Heppa ja issikka ihmiset tietävät välttää tätä paikkaa, mutta tiedä sitten muista. Tuntuu että raha on paikalle kaiken a ja o.

   • Et taida edes ymmärtää koko vaelluksen ideaa.
    Taitaa koko yrityksen konsepti mennä ohi sinulta ja lujaa. Ratsastuskoulut on erikseen.


  • Mä en tiiä leireistä mut irtotunneilla on ollu niin kivaa hepat oli hoitaes rauhallisii ja ratsastaes kuunteli hyvin apuja mut oli sopivan itsepäisii, ei siis todellakaan liian itsepäisii

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Myytinmurtajien sähkö- ja robotiikkanero Grant Imahara, 49, on kuollut
  • Kuuma kesäkissa bikineissä! Pia Lamberg ja täydelliset pakarat meren äärellä - voiko kesäkunto tästä enää kohentua? Katso!
  • Mad Men -kaunotar January Jones ja uhkeuden kesä - katso eteeriset, antavat bikinikuvat!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   113
   3957