Miten opetan fretille, ettei saa purra?

frettikö?

Olen alkanut harkitsemaan, jos hankkisin fretin. Tiedän että se on vaativa eläin, jonka takia haluan saada tietoa ennen sen hankkimista.

Joten miten olette kouluttaneet frettinne? Itsellä on kokemusta vain koiran ja hevosten kouluttamisesta, niin en oikein tiedä miten frettiä voi kouluttaa.

6

475

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peikko

      Itse purukoulutin frettini niin että suhisin kun se teki jotain josta en pitänyt, esim. puri. Jos puri oikein kovaa, otin niskasta tukevasti kiinni, suhisin ja laitoin kantokoppaan jäähylle. Kun fretti oli lopettanut kantokopissa riehumisen, annoin sen mennä. Ja toistin asiaa niin paljon että frettini alkoi uskomaan. Saatoin myös joskus kun hampaat alkoivat mennä kämmenestä ja sormista läpi niin että haavat paranivat monta viikkoa, niin laitoin myös sitruunaa vanupuikkoon ja laitoin puikon fretin suuhun kun se puri. Mutta tätä käytin harvemmin.

      Hiekkalaatikkokoulutus on sitä että laitat frettisi aina hiekkalaatikolle kun se näyttää sille että se aikoo tehdä tarpeitaan. Jos huomaat että se tekee pissoja/kakkoja jonnekkin muualle voit nostaa sen hiekkalaatikkoon jos lähellä on sellainen. Älä komenna kuitenkaan koskaan. Aina kun fretti tekee tarpeensa oikeaan paikkaan niin kehu hirveästi.

      Tietoja koulutuksesta ja muutenkin tietoa elämästä fretin kanssa löytyy täältä: http://frettipeikko.blogspot.com

    • Uneton.

      Omalle fretilleni ei koskaan mitään suurempaa uhmaikää tullut, mutta pureminen kitkettiin sihisemällä, koska kasvattaja oli niin freteille pienestä pitäen opettanut, ja koska fretit kieltävät toisiaan tällä tavoin.
      Joskus kun fretti puri leikkiessään tai suuttuessaan kovaa, niin niskasta vaan kiinni. Ainakin meillä riitti. Tosin pentu oli huomattavasti helpompi kouluttaa, koska talossa oli kaksi muuta frettiä, joiden kanssa telmiessään se sai purkaa energiaa.

      • mäkin haluasin tietää

        Kun sihisen fretilleni(silloin kun se puree jotakuta) , tiedättekö miksi se riehaantuu siitä?? :)


      • ehkä näin ?
        mäkin haluasin tietää kirjoitti:

        Kun sihisen fretilleni(silloin kun se puree jotakuta) , tiedättekö miksi se riehaantuu siitä?? :)

        Minkä ikäinen fretti on ? (:
        Voi olla että sitä vain ärsyttää se että sitä komennetaan, jonka takia se ikäänkuin yrittää "uhmata" sinua ja komentoa.


    • Krisseliininen

      Hei
      Fretti on omapäinen ja itsepäinen ja itsenäinen eläin ja sen ihmisten tavoille kouluttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Pureminen meillä kitkettiin pienellä luunapilla kuonon päähän tarvittaessa. Varsinkin nuori fretti on kova puremaan ja sen purenta tuntuu iholla kipeältä.
      Yleensä fretistä näkee, milloin sillä on tarve päästä hiekkalaatikolle, kun se alkaa peruuttaa häntä pystyssä nurkkaa kohti syyllisen näköisenä.
      Jos omistaa kukkia, on syytä laittaa mullan päälle esim kiviä, joita fretti ei jaksa siirtää, koska muuten kukat, sekä mullat ovat ovat pitkin lattioita. Fretit yleensä luulevat omistavansa kaiken, minkä vaan pystyvät kuljettamaan piiloon esim. sohvan alle. Parittomat sukat ovat yleinen ilmiö talouksissa, joissa fretti majailee. Myös reppujen ja laukkujen vetoketjut fretti oppii avaamaan ja viemään sieltä tavarat pahempien päivien varalle omaan talteen.
      En suosittele frettiä kotiin, jossa on aivan pieniä lapsia. Kaiken kaikkiaan oikein mielenkiintoinen ja omaperäinen kasvatettava.

    • Max Martin

      Zumbaan on 90-luvulta lähtien liittynyt myös eläinharrastajien toiveesta eläinten zumba täällä Suomessa. Esimerkiksi koiran saa villiin tanssiin kouluttamalla ja koira oppii jopa pöyrimään heinikossa zumbahuudon tahtiin. Tosin turkkiin tulee helposti paljon punkkeja, mutta omistajien arvion mukaan koirat suorastaan nauttivat koirazumbasta. Että kaikille lemmikkieläinharrastajille tiedoksi, että myös eläinharrastukseen voi liittää zumbakoulutuksen.

      Ja zumban pääkonttori tietysti seuraa mielenkiinnolla eläinzumbakokeiden tuloksia, että niistä pitää pistää sana kiertämään jos on aloittanut jollekin uudelle lajille zumbakoulutuksen. Niistä tehdään sitten erilaisia loppuraportteja ja lausuntoja harrastajien kertoman perusteella.

      Mikä on maailman 1. zumbaavan koiran nimi? Winston

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe