Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ylöjärvellä työttömät pakotetaan orjatöihin

Daniel333

Ylöjärven työkkärissä tänään Mars orjatyöhön (kuntouttava työtoiminta) tai muuten työnhakusi lakkautetaan ja loppuvat tuet-päivä. Itse kävin kieltäytymässä orjatyöstä sossun ja työvoimavirkailijan läsnä ollessa, sanoin "suorat sanat" siitä ja seurailin sitten hetken meininkiä jälkikäteen. Minua kun oikein hoputettiin ulos, kuulemma aikani oli loppu, joka herätti tietty uteliaisuuteni. Kiire näkyi olevan sossulla ja työvoimavirkailijalla. Ulkoa näki hyvin samaan työvoimavirkailijan huoneeseen, kutsukaamme häntä nimellä J.P. ja sossua nimellä T.H.

Työvoimavirkailija J.P ja sossu T.H istuivat paikoillaan tovin aikaa.
Sossu ei poistunut hetkeksikään huoneesta, vaan pysyi siellä, nousi vaan välillä ja puhui puhelimeen hetken.

Jonkin ajan päästä sisään sitten astelikin uusi työtön ja voin hyvin kuvitella että hänellekin tarjottiin tasan kaksi vaihtoehtoa, orjatyö tai työnhaku lakkautetaan ja tuet lähtee. Sen jälkeen oli turha enää jäädä paikalle, oli helppo päätellä miten se jatkui. Seuraava ja taas seuraava työtön tuli paikalle ja taas hänelle tarjottiin tasan kaksi vaihtoehtoa, orjatyö kuntouttavan työtoiminnan nimellä tai työnhaku lopetetaan tyuövoimavirkailijan päätöksellä ja tuet lähtee. Kummassakaan tapauksessa työtön ei sitten enää olekaan muka työtön ja taas näyttää Ylöjärven työllisyystilanne paremmalta. Joko työtön on kuntouttavassa orjatyössä tai työvoimavirkailija lopettaa hänen työnhakunsa vastalauseista huolimatta. Vaihtoehtoja ei kuulemma orjatyölle ollut.

Kuntouttava työtoimintahan on 6-8 h päivässä tehtävää työtä josta maksetaan 9 euroa/päivä, ja tähän väliin todettakoon että minimipalkka Suomessa on hiukan yli 9 euroa/h. Eli onhan se kuntouttava todellista orjatyötä, sitä tekevät toimivat pääasiassa yhdistyksissä jotka käyttävät työttömiä ilmaisena työvoimana, ilmaisina orjina siis. Mitkään tutkimukset eivät myöskään vahvista että sen avulla voisi jatkossa työllistyä yhtään helpommin. Siitä ei siis ole kerrassan mitään hyötyä työttömälle.

Ylöjärven toiminta on aivan pöyristyttävää, tilasto kaunistuu, teki työtön sitten niin tai näin. Mutta se ero kieltäytymisen ja suostumisen välillä on, että työtön kieltäytyessään ei alistu hyväksikäytettäväksi, eikä edistä epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa Suomessa.
Kaikkien työttömien tulisikin kieltäytyä moisesta, niin se ei enää kannattaisi ja maa joskus muuttuisikin.

Lakihan on aivan järjetön, se sallii ihmisten hyväksikäytön ja työttömien oikeuksien polkemisen.

Täällä enempi tietoa kuntouttavasta työtoiminnasta: http://sakutimonen.blogit.fi/tauti-leviaa/ ja

http://sakutimonen.blogit.fi/pakkotyota-toimeentulotuella/

Sekä lisää infoa: http://sakutimonen.blogit.fi/tag/kuntouttava-tyotoiminta/

266

5781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelensuuresti

      Joku sanktiohan siitä pitänee tulla, jos kieltäytyy työstä tai kuntoutuksesta. Jos on työkyvytön, niin kannattaa hakeutua lääkärin kautta eläkepuolelle. Toki 9 euroa päivässä työttömyyspäivärahan päälle on enemmän rahaa kuin pelkkä työttömyyspäiväraha, mutta eikö tuolla kuntouttavalla työtoiminnalla ole tarkoitus saada ihminen pysymään mm normaalirytmissä kiinni ja tekemään jotain saamansa rahan eteen? Tai kenties innostua hakeutumaan vaikkapa työkkärin maksamaan työnhakijalle ilmaiseen koulutukseen. Josta niinikään maksetaan työttömyyspäiväraha.
      Jos kenelläkään ei olisi ansiosidonnaista päivärahaa, vaan pitäisi elää peruspäivärahalla, niin luulenpa että työttömien määrä kummasti pienenisi. Ja se 9e/päivä olisi oikein mukava lisä. Vaikka sen eteen sitten joutuisikin sanojesi mukaiseen "orjatyöhön".
      Onnea vain elämääsi. Tunnut siihen olevan tyytyväinen. Hyvä niin :)

      • Sysse tulee taas 3

        Jos on kuntoutuksen tarpeessa, pitää saada kuntoutusta. Se on usein terveydenhuollon tarvetta.

        Tässä työssä (kuntouttava työtoiminta) kuntoutus on hieman.. sanoisinko "Arbeit macht frei" -tyyppistä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan? Joskus kun olin nuori - siitä on jo aikaa- työttömien yhdistykset ajoi työttömien etuja, nykyään ne pitää orjia jotta hyväpalkkaiset vetäjät (jotka ei koskaan työllistyisi vapaile työmarkkinoille) saa rahhaa. Hyvää palkkaa nauttivat myös työkkärin ja sossun tädit.

        Työttömien pitäisi ottaa haltuun nuo yhdistykset ja alkaa taas edunvalvontatyö.


      • Koita tajuta jotain

        Ihmettele sitten suuresti kun saat normaalipalkkaisesta työstäsi kenkää (et taida olla kovin korkeasti koulutettu?) ja tilalle otetaan laadukas työtön, esim. huippuosaaja vaikkapa Nokialta työttömäksi laitettu tyyppi pitkälla kansainvälisellä koulutuksella ja kokemuksella oleva työtön 9 e päivässä, kun se tulee halvemmaksi ja osaa sata kertaa enemmän kuin sinä.

        Työttömien yhdistysten ois pitänyt ajaa työttömien etuja pontevasti eikä ruveta pitämään työttömiä massana orajprojekteissaan (jo 90-luvulta alkaen) yhdistelmätuella yms shaissella, tämä on ollut yhdistysten toimintaperiaatteena, että työllistetään toiminnanjohtaja kovalla palkalla ja sitten hän laittaa muut orjiksi projekteihin, eli toimitaan työkkärin käsikassarana.

        Kestääkö suomalaisilta tosiaan noin kauan tajuta missä mennään, tää touhu tosiaan alkoi jo 90-luvun laman aikana.


    • Kamalaa

      Onhan tuo orjatyö härskiä ja tilastoja sit vielä kaunistellaan työttömien kustannuksella. Oikea työttömyysprosentti varmasti jo aika korkea, eikä se näillä keinoilla vähene yhtään.

      "Eilisen kuntouttavaa työtomintaa koskevan juttuni johdosta sain luettavakseni sellaisen kaksi vuotta vanhan pöytäkirjan, jota en oikeastaan olisi halunnut lukea. Se nimittäin osoittaa suoraan, miten härskiä hyväksikäyttöä kuntouttava työtoiminta on. Lisäksi tajusin, että tämä tauti on levinnyt kaikkialle eikä siinä nähdä mitään kummallista. Edes hyväksikäyttäjät itse eivät näe toimintansa huteraa moraalia."

      Moraalitonta, siitä olen samaa mieltä.

      "Ja tätä toimintaa valtiovalta tuntuu erityisesti suosivan. Koko yhteiskunta perustuu kohta ilmaiselle työlle, mutta sehän tässä näyttää olevan tarkoituskin. Pitää varmaan ruveta harkitsemaan sosiaalisen yrityksen perustamista. Orjiahan tuntuu saavan pelkästään vaatimalla."

      Orjuus siis yhä voimissaan Suomessa 2012.

      Ja Ylöjärven virallisesta muistiosta vuodelta 2010 osoittaa miten härskiä liiketoimintaa se on:

      "Kyseessä oli Ylöjärven kaupungin työllisyyspalvelujen työllisyystyöryhmän 2.11.2010 pidetyn kokouksen pöytäkirja tai oikeammin kokousmuistio. Sen mukaan tärkeä yhteistyökumppani Etuovilla ry. oli joutunut pitämään kriisikokouksen. Yhdistyksen saamat Ely-keskuksen avustukset olivat myöhässä. Tämä maksatuksen myöhästely ja kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden vähäinen määrä eivät mahdollistaneet toimintaa seuraavana vuonna. Tämä sattui pahaan saumaan, koska yhdistys oli juuri suunnitellut toiminnan laajentamista perustamalla sosiaalisen yrityksen, johon oli tarkoitus palkata peräti 1,5 henkilöä töihin. Tarkoitus oli myydä kotipalvelua kunnille ja kuntalaisille, joten kuntoutettavia tarvittiin kipeästi tekemään työt.

      Yhdistys siis ilmoitti kaksi vuotta sitten, että se vaatii välittömästi sekä yhteiskunnan rahaa että ilmaista työvoimaa voidakseen myydä tuottamiaan palveluja kunnille ja kuntalaisille. Orjat ja rahat loppuvat, toimittakaa äkkiä molempia lisää tai joudumme panemaan pillit pussiin.

      Seuraavan asiana oli ilmoitus, että myös Ylöjärven työttömien yhdistyksen kanssa on tarkoitus tehdä samanlainen sopimus kuin Etuovilla ry:n kanssa on tehty. Sinnekin siis tarvittiin Ely-keskuksen rahaa ja kuntoutettavia työntekijöitä.

      Kuulemani mukaan molemmilla rittää nyt sekä tilauksia että ilmaista työvoimaa."

    • Solidaarisuutta

      Aloittaja on ihan oikeasssa, vain solidaarisuudella asiat muuttuvat.
      Kaikki kieltäytymään orjatöistä.
      Onko enää solidaarisuutta?

    • Hyväksikäyttöä toi

      Jos ei suostu hyväksikäytettäväksi, niin menettää tuet ja työkkärin virkailija sit viel poistaa tilastoja rumentamasta. Sit jos suostuu, niin edesauttaa ilmaistöiden jatkumista ja lisäksi poistuu työttömien listalta.
      Näinkö sitä työttömyyttä poistetaan? Oudot on keinot.
      Teki työtön mitä vaan niin työkkäri voittaa, työtön ihminen ei olekaan muka enää työtön. Aikamoista peliä.

    • Viranomaisten uhri

      Minullakin oli tapaaminen tänään kai noiden samojen virkailijoiden kanssa.
      Haukkuivat lyttyyn ja uhkailivat, tuki menee jos en suostu orjana raatamaan.
      Haistatin silti niille pitkät, tuki meni ja poistivat tilastoista.
      On tää ylöjärvi syvältä.

      • Töissäoleva

        Mene töihin äläkä valita


      • kun ei sinne pääse
        Töissäoleva kirjoitti:

        Mene töihin äläkä valita

        Mene töihin äläkä valita-

        Miten töihin voi mennä jos ei sinne oteta vaikkaa hakee? Tai sitten jos otetaan, niin palkkaa ei makseta.


      • ...
        kun ei sinne pääse kirjoitti:

        Mene töihin äläkä valita-

        Miten töihin voi mennä jos ei sinne oteta vaikkaa hakee? Tai sitten jos otetaan, niin palkkaa ei makseta.

        Mikä työpaikka se sellainen on joka ei maksa palkkaa? Eikös se työsopimus tehdä ennenkuin työt aloitetaan? Jos firma ei maksa palkkaa, voit vedota syösopparin rikkomiseen ja silloin he joutuvat maksamaan palkkasi, halusivat tai eivät.


      • egewsg
        ... kirjoitti:

        Mikä työpaikka se sellainen on joka ei maksa palkkaa? Eikös se työsopimus tehdä ennenkuin työt aloitetaan? Jos firma ei maksa palkkaa, voit vedota syösopparin rikkomiseen ja silloin he joutuvat maksamaan palkkasi, halusivat tai eivät.

        No näitä on monia jotka ottaa harjoittelijan tai työkokeilijan joille ei palkkaa tarvi maksaa


    • kurtunsoittaja

      On sitä muuallakin kuin ylöjärvellä samanlaista. Taitaa olla ns. maan tapa. Maksaisivat edes jonkunverran enempi kuin tuon kuppaisen 9€ päivä. Mihin sekin perustuu?

    • Työntekijäävailla

      Tämä on aivan oikein teille pitkäaikaistyöttömille pummeille jotka loisitte meidän rahoilla.
      Töitä nimittäin olisi vaikka kuinka että ei tarttis sillä 9e päiväpalkalla kuntouttavia töitä tehdä, mutta eipä tunnu kiinnostavan.
      Joten kyllä vaan PAKKO on teidät jollain keinolla saada tekemään edes jotain yhteistähyvää hyödyttävää työtä.

      • huhheli..

        Tuollainen työttömyys tuilla työskenteleminenhän tulee vaan veron maksjajille kalliimaaksi. Luulisi, että veron makasjat halausivat työttömiä TES palkalla töihin. Toki yrittäjille ja johtajille tämä on hyvä, koska saavat työntekijöitä joille ei tarvitse maksaa lainkaan palkkaa.


      • Raksaaja 54

        Nimimerkille Työntekijäävailla: Mihin töihin haluaisit työntekijän?. Olisitko valmis maksamaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa??


      • ei oteta

        No palkkaa sitten. Ongelma tässä on se, että sinä ja muut yrittäjät ette palkkaa. Ei vaadita kuin TES palkka, mutta heti kun palkkaa pitää maksaa niin ei käy.

        yrittäjäien syytä työttömyys kun ei raskita milään työntekijöitä palkata. Jokaiseen palkkatyöpaikkaan on aina menijä. Useampikin halukas. Joten kaikki ei pääse jotein ei sitten voi töihin mennkään jos ei pääse tai ei palkata-.


    • Tehkää kanteluja

      Tehkää työttömät kantelu jos teidän kansalais- ja ihmisoikeuksia on loukattu viranomaisten taholta. Vaikka aluehallintovirastoon tai oikeuskanslerille.

      Ylöjärvi näyttäis kuuluvan Länsi - ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston piiriin:

      http://www.avi.fi/fi/virastot/lansijasisasuomenavi/Oikeusturva/Documents/Hallintokantelu.pdf

      Oikeuskanslerille kannattaa myös kannella:
      http://www.okv.fi/index.html

      Mainitkaa ennen kaikkea virkailijoiden nimet ja antakaa myös heidän yhteystietonsa. Muistakaa korostaa sitä miten huonosti teitä on kohdeltu, muistakaa mainita jos virkailija on ollut jotenkin epäasiallinen tai loukkaava, kertokaa myös miksi kohtelunne on teistä väärin. Kertokaa onko kuntouttavalle työlle annettu edes mitään vaihtoehtoa, usein mielivaltaiset työvoimaneuvojat eivät edes kuuntele asiakastaan, vaan esittävät kuntouttavan työn muka ainoana vaihtoehtona. Vaikka aina on muitakin vaihtoehtoja. Kuntouttava työ, joka on lähes ilmaistyötä on vain tapa riistää, sortaa ja hyväksikäyttää ihmisiä.

      • 6 + 4

        "Kertokaa onko kuntouttavalle työlle annettu edes mitään vaihtoehtoa, usein mielivaltaiset työvoimaneuvojat eivät edes kuuntele asiakastaan, vaan esittävät kuntouttavan työn muka ainoana vaihtoehtona. Vaikka aina on muitakin vaihtoehtoja."

        Osaatko, tai osaako joku, kertoa niistä muista vaihtoehdoista? Muussa tapauksessa en minäkään niistä tule koskaan kuulemaan/tietämään.


    • Ja myös...

      Oikeusasiamiehelle kannattaa laittaa kantelu saamastaan huonosta, aliarvoisesta, epäasiallisesta ja ihmisarvottomasta kohtelusta. Ja päätöksestä jossa asiakasta ei ole lainkaan otettu huomioon, tai esitetty vaihtoehtoja kuntouttavalle työtoiminnalle.
      Kanteluja vaan vetämään:

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kantelu.htx

    • valitus seis

      Älkää valittako, varusmiesorjat ovat palveluksessa 24h/vrk 4 eurolla!
      Heitä käyttävät homokouluttajat lisäksi seksuaalisesti hyväksi.

    • Missä tasa-arvo

      Nyt kuulat riittää - siis siitä suu kiinni! Puhutaan ihan eri asioista kuin ilman omaa
      syytään työstään pois joutuneiden asioista! -Suomessa on pelattu suuret rahat
      veroparatiisien pussiin ja nyt piiskataan niitä ihmisiä jotka ovat uskoneet Suomen
      varallisuuden ja teollisuuden pysyvän Suomessa..
      Olen vanha sodan keskellä syntynyt stara - joutunut talkoilla töihin että sadot saatiin
      talteen - tehdastyöhön kuorma-autokyydilllä aamulla klo 6.20 ja illalla pois, olin 12
      vuotias ja palkka joitakin pennejä tunnilta. Myöhemmin opiskelussa sain harjoittelussa vain puolet siitä mitä "oikea virkailija" sai palkkaa ja vastuu oli sama.
      Maailma on epätasa-arvoinen ja tulee aina olemaan - ja köyhät kärsii eniten

    • Laiskottaa1

      Voivoivoi. Eikö ollutkaan ilmaisia lounaita? Jos haluat ne tukirahasi kuitata joka kuukausi niin totta kai sen eteen pitäisi jotain tehdäkin. Suomessa tämä meininki on aivan liian lepsua. Tarpeeksi kauan työttöminä olleet pitäisi laittaa kunnan töihin jos mielivät tukirahojaan saada. Samalla olisi ylöjärvikin hitosti parempi paikka!

      Hollannissakin tehdään niin: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012100816177485_ul.shtml

      • gwgwg

        Ei tukirahat ole mikään palkka. Jos käydään töissä niin siitä pitää saada väh TES palkka, mutta yrittäjät eivät tätä halua maksaa ja ottavat vaan näitä harjoittelijoita ja kun edellisen harjoittelijan jakso päättyy niin taas uutta harjoittelijaa tilalle. Eikä koskaan ketään palkata kunnon palkalla. Palkkaa kehiin ja lisää työpaikkoja jos työttömistä eroon haluatte. Näin en eivät poistu.


    • Surullista luettavaa

      Tää keskustelu.
      Jokaisella suomalaisella on kansalaisoikeus olla työvoimatoimistossa työnhakijana, työttömien kansalaisoikeuksiahan tuossa on rikottu.
      Työttömät on B-luokan kansalaisia ja nähtävästi heille saa tehdä ihan mitä vaan.
      Joku olisi jo työttömät täysin arvottomina ampumassakin.
      Inhimillisyys ja empaattisuus on kauniita asioita, mutta valitettavasti ne puuttuu aika monelta tykkänään, varsinkin työkkärin ja sossun virkailijoilta jotka sitä valtaa käyttävät. Valta turmelee ja täydellinen valta turmelee täydellisesti.
      Rahaa vaan kumartavat ja palvovat ja pyrkivät säästöjä tekemään ottamalla niiltä kaikista köyhimmiltä ihmisiltä ne vähätkin roposet niiltä pois.

    • Työkkärin spedeilyä

      Työttömyysprosenttihan tuommosessa pelleilyssä ihan vääristyy.
      Sitten kerrotaan taas uutisissa kuinka Suomen työttömyys on muka lähtenyt laskuun, vaikka työttömiä on todellisuudessa saman verran tai enemmän kuin ennen. Ylöjärven uutiset esittää sivuillaan vain Ylöjärven työkkärin vääristellyn tilaston, jonka ovat saaneet aikaan poistamalla työttömiä noin vaan työkkärin listoilta tai pakottaneet heidät kiristämällä orjatyöhön.

      Ylöjärvellä onkin omituinen, suorastaan absurdi tapa vähentää työttömien määrää, kielletään vaan ongelma, kielletään työttömät, poistetaan vaan heidät väkisin työvoimatoimiston työnhakijoista ja voila, ei enää työttömiä. Niin ainakin saadaan tilastot kaunisteltua, todellisen työttömyyden kanssahan sillä ei ole mitään tekemistä.
      Se on tavallaan kuin klassisesta sairaskertomuksesta, Ylöjärven työkkärin sairaskertomuksen yksi vaiheista on kieltää ongelma (työttömyys).
      Mutta oikeastihan työttömyys ei kieltämällä koskaan tule poistumaan, Ylöjärven työkkärin toiminta vaan vääristää tilastoja pahasti. Suomen oikeat työttömyysluvutkin ovat varmasti jo nytkin selvästi tilastoituja suuremmat, ainakin jos muutkin kaupungit samaa vääristelyä harrastavat.

    • lakia voimaan

      Onpa törkeää touhua. Mielestäni työvoimatoimisto etsii koulutusta vastaavaa työta, jos sitä ei löydy, niin pyrkii etsimään koulutuspaikan työttömälle ammattinsa kehitämiseksi.

      Tuollainen käytös, mitä Ylöjärven sosiaalitoimisto ja tyävoimatoimisto harjoittaa, on ihmisten nöyryyttämistä. Ihmisarvo on olemassa ja tuosta pitää tehdä valitus oikeuskanslerille. Sellaiset työvoimatoimiston virkailijat ja sosiaalitoimiston virkailijat pitää irtisanoa, jotka loukkaavat ihmisarvoa.

      On aivan erijuttu, jos itse sanot itsesi irti tilanteessa, jossa työnantaja noudattaa työhösi liittyviä ehtoja, siis palkka on sopimustason mukainen, työehdot ovat kunnossa ja työskentely on turvallista, eikä työpaikkakiusaamista ole, niin silloin työntekijä syyllistyy itse aiheuttamaan irtisanoutumiseen, jos siitä paikasta lähtee.

      Kaikesta työstä pitää maksaa sellainen palkka, että se täyttää ne ehdot, mitkä ovat työehtosopimuksissa on voimassa. Suomessa työvoimatoimistot ja sosiaalitoimistot toimivat välillä todella äärirajoilla, siis menevät laittomuuksien puolelle.

      Samaa tapahtuu tuolla toimeentulotukipuolella, ihmisille ei jää lain määrittämää perustoimeentuloa elämiseen kuukaudessa, kun sosiaalityöntekijät tekevät tahallisia virheitä.

      Esim. tyomarkkinatuolla elävien vuokrat pitää maksaa sataprosenttisesti kohtuu vuokraan nähden, eikä sosiaalitoimisto saa jättää niitä maksamatta. Tähän Suomessa syyllistyy muutamat sosiaalivirkailijat. Sellaiset pitäisi sanoa kertakaikkiaan irti työstään, ei ihmisiä saa heitteille jättää. Eikä sosiaalivirkailija saa käyttää omaa valtaa, hänellä on tarkat ohjeet toiminnastaan.

      • töihinvaikkaväkisin

        "Onpa törkeää touhua. Mielestäni työvoimatoimisto etsii koulutusta vastaavaa työta, jos sitä ei löydy, niin pyrkii etsimään koulutuspaikan työttömälle ammattinsa kehitämiseksi. "

        Työkkärin tätien varmaan pitäisi tulla myös pyyhkimään sun perseesi ?
        Voi että mitä avuttomuutta, se pitää olla sen työntekijän velvollisuus etsiä sitä duunia ja pyrkiä koulutukseen josta työllistyy.


      • Karpalokossussa
        töihinvaikkaväkisin kirjoitti:

        "Onpa törkeää touhua. Mielestäni työvoimatoimisto etsii koulutusta vastaavaa työta, jos sitä ei löydy, niin pyrkii etsimään koulutuspaikan työttömälle ammattinsa kehitämiseksi. "

        Työkkärin tätien varmaan pitäisi tulla myös pyyhkimään sun perseesi ?
        Voi että mitä avuttomuutta, se pitää olla sen työntekijän velvollisuus etsiä sitä duunia ja pyrkiä koulutukseen josta työllistyy.

        Kuntouttavaa työtoimintaa ei käsittääkseni tarjota Y:järvellä ihan joka jannulle, pitää olla jo jossain määrin toivoton tapaus. Ja oma kokemukseni on että ne eniten älähtää joihin kalikka kalahtaa, eli sitä on vuosia vedetty lonkkaa yhteiskunnan rahoittamana, ja sitten kun aletaan vaatia edes pientä panostusta niin aloitetaan möykkä.

        Vuosien lonkkaa vetäminen ei tee kenestäkään haluttua materiaalia työmarkkinoilla, ei todellakaan. Moni kuvittelee että tässä lomaillaan se 500 päivää ja etsitään sitten töitä, mutta kun 500 päivää on mennyt, kukaan ei enää haluakaan sua. Sitten kiukutellaan ja älistään että kaikki on työkkärin vikaa vaikka vika on siinä että on pilannut itse mahdollisuutensa odottamalla 500 päivää.

        Ja jos et itse etsi töitä, odotat työkkärin tekevän senkin puolestasi, niin eipä ihme jos kohdellaan kuin vastuutonta kakaraa jota pitää vähän potkia ottamaan ryhtiä. Kuka työnantaja huolisi tyyppiä jos asenne on tuo? Joku ehkä ilmaiseksi.


    • wfwf

      No eipä vaan löydy töitä vaikka hakee. Ei se työttömien syy ole jos ei töihin pääse tai TES palkkaa haluta maksaa. ja mitä järkee on mennä uudestaan kouluun kun se on jo käyty?

      • wufwuf1

        Jaa että mikä järki? Töitä on esimerkiksi hoiva-alalla ja tulee jatkossa olemaan entistä enemmän. Siinä on suurikin järki päivittää koulutus vastaamaan nykyhetken tarvetta. Lueppahan itsesi vaikka lähihoitajaksi niin varmasti työllistyt.

        Vaihtoehtoisesti voi kieltäytyä kaikesta työllistämiseen johtavasta toiminnasta ja räkiä kotona kattoon ja haukkua yrittäjiä. Oletko koskaan ajatellut itse rupeavasi yrittämään ja kenties palkkaavasi muitakin?


      • EN HUOLIS NOTKUJIA

        KUINKA KAUAN OLET NOTKUNUT TYÖKKÄRISSÄ EN MAKSAISI SINULLE
        EDES OPPIPOJAN PALKKAA. SINUT PITÄIS KOULUTTAA IHAN UUDESTAAN
        JA OLET KUMMINKIN ULKONA TÖIDEN SUHTEEN.


    • palkkaa kehiin

      Sitten työttömiä haukutaan vielä työhaluttomiksi kun eivät näihin halua toimenpiteisiin halua mennä. Kyse on yrittäjien palkanmaksuhaluttomuudesta. Ei työ haluttomuudesta. Töihin kyllä menee 90 % työttömistä jos ne vaan sinne otetaan ja maksetaan vähintään TES palkka.

      • oppipojat töihin

        Miten voi maksaa TES-palkkaa jollet osaa mitaa siis olet oppipoika


    • lahjakortti3

      Ylöjärven kaupunki vihjaa kauniisti, että työttömiksi jääneiden nokia-ihmisten ja muiden työttömiksi näinä vaikeina aikoina jääneiden pätkätyöläisten on aika muuttaa takaisin Tampereelle. Ylöjärvelle kelpaa verotulot, mutta palvelut on tarkoitettu alkuperäisasukkaille.

    • beeett2

      Onneksi vuoden alausta tämä loppuu ja muuttuu lähinnä palkkatukityöksi,

    • EI orjuudelle

      Luulin että orjuus on jo lakkautettu, mutta ei Ylöjärvellä.
      Joko pakottavat orjuuteen ja jos sanoo ei niin poistavat työttömän työkkärin työnhakijoista joka vääristää tilastot ja vielä leikkaavat tuet.
      Eihän se työttömien vika ole jos ei töitä löydy, kun ei niitä vaan ole.
      Ei silti tarvitse orjatöihin mennä.

      • En_kaipaa

        Kyllä niitä töitä suomessa on ja niiden perässä on ennenkin paikkakuntaa vaihdettu. Nosta nyt jo ihmeessä kytkintä, kun ylöjärvi kerran on niin huono paikka. Saadaan yksi asennevammainen pois tämän kylän listoilta.


      • asenne vikaiset

        Olet aika asenne vikainen. Jos haluaa töihin huonompikin vaihtoehto
        on parempi kuin motkuminen


    • Köyhän perheen isä

      Ollan köyhä perhe täältä Ylöjärven Siukolantieltä ja meidän perheeltä otettiin toimeentulotukikin pois kun en suostunut kuntouttavaan orjaksi.
      Valitin että miten meidän perhe tulee oikein toimeen ilman tukea?
      Eikö köyhän perheen pitäisi saada toimeentulotukea?
      Miten kaikista köyhimmiltä voidaan ne pienetkin tuet ottaa pois?
      Näinkö te voitte tehdä perheille ja lapsille?
      Eikö niillä ole mitään arvoa ja väliä ylöjärven perusturvalle?
      Sossutantta vaan nauroi ja selitti että: "nyt täytyy kuulkaa tehdä säästöjä ja se koskee myös teidän perhettä, oma vikanne kun olette työttömiä".
      "Mitäs menitte lapsia tekemään, ette te mitään tarvitse".

      Näin siis suhtaudutaan Ylöjärven perusturvakeskuksessa perheisiin ja lapsiin.
      Taitaa siellä raha mennä perheiden ja lapsien hyvinvoinnin ja oikeuksien edelle.
      Kun köyhiltä lapsiperheiltä on niin helppo ottaa se pienikin tuki pois, mutta raukkamaista ja täysin vastuutontahan se on.
      Taitaa Ylöjärven sosiaalityöntekijät oikein kilpailla siitä kuka tekee eniten säästöjä, köyhien lapsiperheiden ja muiden köyhien kärsimyksellä.
      Eniten säästöjä tehnyt saa sit palkankorotuksen tai lisäpalkkion.
      Kylmiä ja tunteettomia ovat sosiaalityöntekijät täällä Ylöjärvellä.

      • RoskaPuhetta

        Älä viitsi puhua p***aa. Itse sinä kieltäydyit evääsi liikuttamasta. Sitä niittää mitä kylvää. No, nyt sinulla ainakin on aikaa tehdä työhakemuksia.


      • Köyhien riistoa toi

        On toi kyl kauheaa että kaikista köyhimmiltä viedään ne vähätkin, ihan rikollista.
        Kauheeta sossujen tehdä tommosta perheelle ja lapsille.
        Sossut vastuuseen tollasesta.


      • RoskaPuhetta
        Köyhien riistoa toi kirjoitti:

        On toi kyl kauheaa että kaikista köyhimmiltä viedään ne vähätkin, ihan rikollista.
        Kauheeta sossujen tehdä tommosta perheelle ja lapsille.
        Sossut vastuuseen tollasesta.

        Ei se ole kenenkään riistoa. Jos ei yksinkertaisesti halua osallistua yhteiskunnan toimiin, miksi yhteiskunnan tulisi antaa avokätisesti rahojakaan? Voit osallistua jos haluat ja samalla saada tukirahasi puuhasteluista. Voit myös olla tekemättä mitään. Valinta on sinun.

        Vaihtoehtoisesti voit myös hakea ahkerasti töitä nirsoilematta ja työllistyä kuten normaalit ihmiset. Tämä vaihtoehto lienee suotavaa jos haluat olla hyvä esimerkki lapsillesi. Kotoa saadaan mallit ja jos isukkia kiinnosti juoda vain ölppää ja räkiä kattoon, niin mitä luulet juniorin aikuisena tekevän? No, tietenkin se ulisee että köyhyys periytyy, valtio on perseestä, räkii kattoon ja juo ölppää kotonaan.

        Kaikesta muusta voit kieltäytyä paitsi verojen maksamisesta.


      • Byrokraattejahan ne

        Tunteettomia ja kylmiä byrokraatteja nuo työvoimaneuvojat ja sosiaalityöntekijät Ylöjärvellä. Ei niitä kiinnosta pätkääkään pärjääkö ihminen ilman tukea mitenkään tai selviytyykö edes. Niile ihan sama vaikka köyhät kuolisivat pois, kunhan Ylöjärvi vaan säästää taas jokusen euron.


      • kaikenkokenut,,,

        Tällaista oli jo Norjassa 1990-luvun lopulla. Olin siellä työnhakijana, kun Suomessa sanottiin irti. Norjassa tein hakemuksia useisiin työpaikkoihin ammattitaitoani vastaavaan työhön, ei mitään vastausta. Siivousta olisi ollut, mutta en pystynyt sitä tekemään terveydellisistä syistä. Loppuivat rahat, menin sossuun, lopulta sossukaan ei antanut mitään, ohjasivat sairaanhoitajan juttusille päivystykseen. Siellä oli muitakin suomalaisia työttömiä, tekivät siivoojan palkalla ammattimiehen töitä, kunnes sieltäkin irtisanottiin, nukkuivat autossa, kolme pohjoisen miestä.
        Kyllä Norjassa töitä on, jos olet esim. lääkäri tai sairaanhoitaja, muuta työtä on juuri mahdoton saada - jos et halua siivota.
        Maailma on menossa huonompaan suuntaan.


      • ole kovana

        Hae uudestaan sitä toimeentulotukea, ei sitä nimittäin voi olla antamatta kokonaan. Joku - oliko se 20 prosentin vähennys - määrä niiden täytyy antaa, eikä lapsien osuudesta saa vähentää yhtään.


      • barrikaadeille

        Toimeentulotukea jätetään laittomasti maksamatta sitä tarvitseville.
        Toisin on maataloustuen kanssa, sitä maksetaan jopa laittomasti suomalaisille, ks. oheinen artikkeli:
        http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/
        SUOMI MAKSANUT MAATALOUSTUKIA LAITTOMASTI


    • Kerjäämään

      Menkää kaikki työttömät ja muut köyhät joille ei sossu maksa mitään aluksi vaikka perusturvakeskuksen eteen kerjäämään. Käteen jokaiselle kyltti "Terve! Olen köyhä ja en silti saa perusturvakeskuksesta toimeentulotukea. Siksi näen nälkää. Olisiko sinulla edes euro tai pari että saan ruokaa?" Tai lapsiperheiden äideille kyltti jossa lukee: "Terve! Olen köyhän lapsiperheen äiti ja me emme saa toimeentulotukea, siksi perheemme näkee nälkää. Voisitko sinä auttaa että perheemme saisi ruokaa? Pienikin apu auttaa"
      Ja viereen ehkä vielä joku kippo.

      Sitten vaan kierrätte läpi Ylöjärven pankkien, markettien sun muiden mestojen edustat ja istuskelette seinään nojailemassa niiden kylttien kanssa. Joku sit vielä kuvaan se kaikki ja kuvat levitykseen mahdollisimman laajalle.
      Siitä voi vielä tehdä erikseen englanniksi kansainvälisen version ja se sit ulkomaan levitykseen. Sopivalla tekstillä höystettynä niin suomi kuin englanti versiokin, of course.

      Ylöjärvi ja Ylöjärven sossula saa siten kivasti negatiivista julkisuutta jonka se on ilmeisesti ansainnutkin.

    • rohkeutta,ihmisarvoa

      Hyvä kirjoitus! Löytyykö näistä nykyajan päähänpotkituista työttömistä tuollaista suoraselkäisyyttä? Kaikkien työttömien samassa asemassa olevien pitäisi toimia samoin, niin ei kukaan enää voisi käyttää hyväksi heitä.

      Itse melkein 30 vuotta työelämässä olleena olen jo virallisella työeläkkeellä ja sääliksi käy tätä nykyistä meininkiä. Ennen vanhaan töitä sai ihan jokainen eikä työttömyydestä tiedetty juurikaan.

      • perkaan ojanvarsia

        Sinä eläkeläinen nykyään vain on vika töttömille ei kelpaa mikään
        työ ja heti pitäis saada monta tonnia rahaa. Nielestäni työttömien
        pitäis pakottaa vaikka siivoon tienvarsia ja raivaan ojia ei olis työttömiä
        kun rahaa ei sais muualta. Ja toinen asia ei pakolaisia kun ei
        pystytä huolehtiin omista


    • työtön...

      jos vaan maksettaisiin TES palkka siitä tien varisen ja ojien siivoamisesta niin toki voin mennä. Minkä ihmeen takia jollain työttömyys tuilla pitäisi työskennellä? Ei se ole palkka, vaan TUKI. Joka on sen vuoksi, että sinulla ei ole työpaikkaa ja haet sitä sillä rahalla. Kun niitä palkallisia töitä ei vaan saa vaikka hakee.

      Suomesta on tullut muutamassa vuodessa joku ihmeen tuki työllistetty valtio jossa yrittäjät ei maksa lainkaan palkkaa ja alaiset työskentelee työmarkkinatuella ja palkkatuella.

      Turha yrittäjien ja muiden työssäkäyvien valittaa työttömistä kun ette sitä palkkaa halua maksaa tai palkallisia töitä ei riitä kaikille.

      • MATKA SIPERIAAN

        sINÄ TYÖTÖN KYSYMYSHÄN ON SIITÄ ETTÄ EI VIITSITÄ MENNÄ
        TÖIHIN VAAN NOTKUTAAN YHTEISKUNNAN TUILLA.
        MINUSTA PITÄIS OLLA LAKI ETTÄ PITÄÄ OTTAA TYÖ VASTAAN
        JA KIELTÄYTYY NIIN EI MITÄÄN TUKIA VOIS MAKSAA MUUTON
        VAIKKA SIPERIAAN KOHTA EI OLIS ENÄÄN PUMMEJA


      • työtön...
        MATKA SIPERIAAN kirjoitti:

        sINÄ TYÖTÖN KYSYMYSHÄN ON SIITÄ ETTÄ EI VIITSITÄ MENNÄ
        TÖIHIN VAAN NOTKUTAAN YHTEISKUNNAN TUILLA.
        MINUSTA PITÄIS OLLA LAKI ETTÄ PITÄÄ OTTAA TYÖ VASTAAN
        JA KIELTÄYTYY NIIN EI MITÄÄN TUKIA VOIS MAKSAA MUUTON
        VAIKKA SIPERIAAN KOHTA EI OLIS ENÄÄN PUMMEJA

        Miten voi mennä töihin jos töitä ei mistään saa vaikka hakee? Siis palkallisia sellaisia? töitähän kyllä löytyy jos vaan tekee niitä pelkillä työttömyys tuilla. Niin ja tollainenhan laki on jo. Karenssi tulee jos ei ota töitä tai harjoittelupaikkaa vastaan. , mutta kun edes ylöjäven työvoimatoimisto tai TYP ei edes tarjoa noita PALKALLISIA töitä vaan harjoittelupaikkoja kerta toisensa jälkeen. T


      • MITÄ OSAAT
        työtön... kirjoitti:

        Miten voi mennä töihin jos töitä ei mistään saa vaikka hakee? Siis palkallisia sellaisia? töitähän kyllä löytyy jos vaan tekee niitä pelkillä työttömyys tuilla. Niin ja tollainenhan laki on jo. Karenssi tulee jos ei ota töitä tai harjoittelupaikkaa vastaan. , mutta kun edes ylöjäven työvoimatoimisto tai TYP ei edes tarjoa noita PALKALLISIA töitä vaan harjoittelupaikkoja kerta toisensa jälkeen. T

        MITÄ OSAAT TEHDÄ MUUTA KUIN VAATIA INSINÖÖRIN PALKKAA


      • hah1
        MITÄ OSAAT kirjoitti:

        MITÄ OSAAT TEHDÄ MUUTA KUIN VAATIA INSINÖÖRIN PALKKAA

        Etpä näytä sinäkään osaavan olla käyttämättä tuota ainaista caps lockia.


    • työtön...

      Ei insinöörin palkkaa tarvita. TES palkka riittää vaikka ihan siihen tien varisen raivaamiseen, mutta nämähän hommat pitäisi tehdä pelkillä työmarkkinatuilla erillaisilla harjoittelu nimikkeillä. Palkkaa kehiin jos haluatte työttömistä eroon. Ei ne niin poistu jos töitä tehdään tukia vastaan.

    • Toinen työtön...

      Työttömyys vähenee vain jos nää ilmaistyöt joskus poistetaan, harva työnantaja enää ketään palkkaa vaan ottaa mieluummin työntekijän jolle ei tarvii maksaa palkkaa. Ilmaistyöt on monilla eri nimikkeillä, on tyelämävalmennus, on työharjoittelu ja vielä toi kuntouttava työtoiminta ja kaikki ne on ilmaistöitä.
      Eikä kenenkään tarvii töitä ilmaiseksi tehdä. Ei tuen saamisen edellytyksenä saa olla töiden tekeminen, vaan kyllä työstä pitää maksaa aina TES palkka.

    • Kyykyttämistä

      Tuo työkkärin kuntouttava työ nyt on pelkkää työttömien kyykyttämistä eikä mitään muuta. En muuten minäkään sitä tekisi, jotain omanarvontuntoa täytyy ihmisellä olla.

    • Perheellinen4lasta

      Saatiin semmonen joululahja Ylöjärven perusturvakeskukselta ja työvoimatoimistolta että meidän perheen tuet poistettiin.
      Ne ei ainakaan ole jouluihmisiä kummassakaan.
      Ei hajuakaan miten nyt selviydytään...

      Ilmaistöihin yritettiin pakottaa, vaan en alkanut, sillä kun olisin tehnyt karhunpalveluksen itselleni ja muille työttömille.
      Omaa oksaansa työtön vaan siinä sahaa jos niitä suostuu tekemään.

      • Lusmu123

        "Ilmaistöihin yritettiin pakottaa, vaan en alkanut, sillä kun olisin tehnyt karhunpalveluksen itselleni ja muille työttömille"

        Karhunpalveluksen teit omille lapsillesi. Hienoa esimerkkiä näytät.


      • Oikeudenmukaisuutta
        Lusmu123 kirjoitti:

        "Ilmaistöihin yritettiin pakottaa, vaan en alkanut, sillä kun olisin tehnyt karhunpalveluksen itselleni ja muille työttömille"

        Karhunpalveluksen teit omille lapsillesi. Hienoa esimerkkiä näytät.

        Työkkäri ja sossuhan ne hänen perheelleen ja lapsilleen ovat karhunpalveluksen ja vääryyden tehneet kun ovat tuet poistaneet ja vielä nelilapsiselta perheeltä.
        Tunteetonta ja kylmää kohtelua ja täysin vastuuton päätös.
        Toivon voimia hänelle ja hänen perheelleen, että he jotenkin selviytyisivät.
        Ei noin saisi lapsiperheitä kohdella.


      • Kokemus
        Lusmu123 kirjoitti:

        "Ilmaistöihin yritettiin pakottaa, vaan en alkanut, sillä kun olisin tehnyt karhunpalveluksen itselleni ja muille työttömille"

        Karhunpalveluksen teit omille lapsillesi. Hienoa esimerkkiä näytät.

        Työ kannattaa AINA, vaikka ei saisi palkkaakaan!


    • Kuntouttava työtoimi

      Kannattaa ehdottaa työkkärissä, että pääsisi Ylöjärven työ ja toimintakeskukseen. Siellä pääse vähän helpommalla. Ei tarvitse käydä joka päivä 3-4 käyntipäivää riittänee ja 4-5h työpäivät. Kannattaa ehdottaa vaan 4h. 3 käyntipäivää/viikko. On kaikenlasta muutakin toimintaa kuin työtä. kaikenlaisia ryhmiä jne. Nuorten ryhmä, Liikuntaryhmä musiikki yms. ja näistä saat sen 9€ /käyntipäivä. Työmarkkinatuen lisäksi.

      Muut paikat jossa olen ollut. On kyllä jo selvää työtä josta ei saa palkkaa. ja pitäisi saada jo TES palkka
      Eli firmoja jotka kierrättävät harjoittelijoita ilmaisena työvoimana joille ei tarvitse maksaa palkkaa.
      Joten kannattaa yrittää niistä kieltäytyä. Palkkatuki työtä kannattaa myös ehdottaa. Siinä olen myös ollut ja siitä jää vähän enemmän käteen. Toki seksin on lähinnä tuki työn antajalle eikä tekijälle.

    • vähän väärä palsta

      Jos haluatte keskustella aiheesta muualla niin työ ja opiskelu potkut ja työttömyys tai sitten iltalehden palstan ikuisuus keskustelut josta aiheesta on maraton ketju kahden vuoden ajalta..

      • Söl 58

        Miksi Ylöjärven työkkärin toiminnasta ei saisi keskustella Ylöjärvi-keskustelussa?


    • Järkyttävää

      Mitä tätä ketjua lukenut, ei muuta pysty sanomaan.
      Ylöjärven työkkäri ja sossula ottaa jopa köyhiltä perheiltä tuet pois.
      Kyllä nyt kaupunki säästää ihan väärästä päästä, kun köyhiltä perheiltä sen pienenkin tuen ottaa pois. Ja perheen isän tai äidin veisi orjuuteen.

      • JoreL

        Ei heikomman aineksen saisi koskaan antaa tehdäkään lapsia, jos tekevät niin lapset huostaan lastenkotiin. Kastraatio täytyis kaikille sossupummeille tehdä, ei semmoisten voi antaa lisääntyä yhtään. Jämpti on näin. Turhaan meidän hyvien ylöjärveläisten verorahoja menee tuollaisen roskasakin elättämiseen.


      • MultiSpam

        Kirjoitusasusta päätellen yksi ja sama kaveri valittaa useilla eri nimimerkeillä sossun toiminnasta. Häpeisit edes. Teehän tänään pari työhakemusta.


      • Sosoooo
        MultiSpam kirjoitti:

        Kirjoitusasusta päätellen yksi ja sama kaveri valittaa useilla eri nimimerkeillä sossun toiminnasta. Häpeisit edes. Teehän tänään pari työhakemusta.

        Ei näistä kirjoitusasuista voi mitään päätellä.


      • PUMMIT TÖIHIN

        SE ON SITÄ OIKEUDEN MUKAISUUTTA PUMMILLA ELÄMINEN
        SAA LOPPUA .TÖIHIN SIITÄ


      • Yvinen
        PUMMIT TÖIHIN kirjoitti:

        SE ON SITÄ OIKEUDEN MUKAISUUTTA PUMMILLA ELÄMINEN
        SAA LOPPUA .TÖIHIN SIITÄ

        Ja sinullako on osoittaa työpaikka?


      • työpaikkoja lisää.
        PUMMIT TÖIHIN kirjoitti:

        SE ON SITÄ OIKEUDEN MUKAISUUTTA PUMMILLA ELÄMINEN
        SAA LOPPUA .TÖIHIN SIITÄ

        Heti kun joku ottaa töihin ja maksaa palkan niin meen. Nykyään vaan menee niin, että ei oteta töihin josta maksetaan. Jos otetaan teet sitä työtä pelkillä korvauksilla. Eli siis työnatajat jos haluatte puummamisen loppumaan teidän on ottettava ihmisiä töihin ja maksettava siitä palkaa. Eli siis tarvitaan lisää palkallisia työpaikkoja. Sitten kun palkallsia työpaikkoja on saatu 200 000 lisää niin on aihetta haukkua pummeiski. Ei ennen


    • työllistetty

      Oma isäukko jäi alkuvuosituhannen laman aikaan työttömäksi kun oman firman bisnekset meni niin huonosti että ei vaan enää kannattanut. Ei tosin jäänyt onneksi velkaakaan että pääs aloittamana loppuelämänsä tyhjältä pöydältä. ihan niinkuin te työkkärin lorvitkin, tosin te ette ole päälle viiskymppisiä "kehäraakkeja" työmarkkinoilla.

      Mutta eihän tää meidän ukko jäänyt laverille makaamaan ja valittamaan että voivoi kun ei oo töitä. Se meni aikuiskoulutuskeskukseen ja luki ittensä hitsaajaksi.

      Se oli kurssinsa paras , sai työharjoittelupaikan ja siitä myös työpaikan loppuvuosiksi. Hää jäi nyt eläkkeelle ja kyllä se palkka oli jo lähemmäks 4k€ kuussa kun eläkkeelle jäi.

      No ukko onkin aina ollut helvetin kova tekemään duunia , toisin kun te työkkärin lorvit. Sitä se valitteli että kun heillekkin sinne hitsarin hommiin haettiin kokoajan lisää hyviä työntekijöitä ja se joutu niille mentorina olemaan, niin oli kuulemma kokoajan niin saatanan laiskaa jamppaa jotka ei itsenäisesti osannut ja viitsinyt tehdä mitään vaan toivoivat että pääsisivät takaisin työkkärinluukulle , maanantaisin ei välttämättä näkynyt ollenkaan työmaalla kun maattiin krapulassa kotona etcetcetc.. kokoajan oli siis sielläkin työpaikkoja vapaana mutta kun ei kiinnostanut, edes sillä palkalla jolla siis oli potentiaalia kehittyä ihan helvetin kovaksi, vai eikö päälle 3k€ kuussa riitä.

    • eipakkoavapaassa
      • Tekopyhyys

        Kirgialaisenkaan ei ole pakko nostaa euroakaan kela/sossurahoja. Irtisanoudu sinäkin niistä.


      • Herää pahvi
        Tekopyhyys kirjoitti:

        Kirgialaisenkaan ei ole pakko nostaa euroakaan kela/sossurahoja. Irtisanoudu sinäkin niistä.

        Ei tukia saadakseen tarvitse työtä tehdä ilmaiseksi.
        Ne ovat tukia, eivät palkka.
        Silti ne kuuluvat jokaiselle työttömälle.

        Ulkomaalaisilla pakkotöitä ei saa teettää, mutta suomalaisilla näemmä saa.


      • Tekopyhyys
        Herää pahvi kirjoitti:

        Ei tukia saadakseen tarvitse työtä tehdä ilmaiseksi.
        Ne ovat tukia, eivät palkka.
        Silti ne kuuluvat jokaiselle työttömälle.

        Ulkomaalaisilla pakkotöitä ei saa teettää, mutta suomalaisilla näemmä saa.

        Tukia ei saa jos karenssin ehdot täyttyvät. Tiedämme molemmat sen. Karenssin ehdot ovat samat ylöjärvellä ja muualla suomessa. Tarttis varmaan tehrä jottain?


      • Herää pahvi
        Tekopyhyys kirjoitti:

        Tukia ei saa jos karenssin ehdot täyttyvät. Tiedämme molemmat sen. Karenssin ehdot ovat samat ylöjärvellä ja muualla suomessa. Tarttis varmaan tehrä jottain?

        "Tarttis varmaan tehrä jottain? " Ilmaistöihin olet työttömät ajamassa, taidat itse olla tekopyhistä tekopyhin. Menepä itse tekemään niitä ilmaistöitä, tiedämme molemmat että sinä et tekisi niitä päivääkään. Tekopyhyytesi haisee tänne asti.


      • Tekopyhyys
        Herää pahvi kirjoitti:

        "Tarttis varmaan tehrä jottain? " Ilmaistöihin olet työttömät ajamassa, taidat itse olla tekopyhistä tekopyhin. Menepä itse tekemään niitä ilmaistöitä, tiedämme molemmat että sinä et tekisi niitä päivääkään. Tekopyhyytesi haisee tänne asti.

        Tällä hetkellä olen onnellisesti töissä. Määräaikaisia sopimuksia oli kyllä 10 putkeen ja nyt vakinaistettu. Menisin kyllä työkkärin töihin koska tukirahat olisi pakko saada selviytyäkseen arjesta. Myöskin tyhjä aukko CV:ssä vaikeuttaisi työllistymistäni jatkossa. Tulisin hulluksi kotona.


      • Herää pahvi
        Tekopyhyys kirjoitti:

        Tällä hetkellä olen onnellisesti töissä. Määräaikaisia sopimuksia oli kyllä 10 putkeen ja nyt vakinaistettu. Menisin kyllä työkkärin töihin koska tukirahat olisi pakko saada selviytyäkseen arjesta. Myöskin tyhjä aukko CV:ssä vaikeuttaisi työllistymistäni jatkossa. Tulisin hulluksi kotona.

        Tuo nyt kuulosti omahyväisen ja tekopyhän porvarin hurskastelulta jos mikä.
        Oksettavaa. "Menisin kyllä työkkärin töihin koska tukirahat olisi pakko saada selviytyäkseen arjesta" Tuota et usko itsekään, saati sitten kukaan muu.


      • Määkö?

        No jos totta puhutaan niin tuollaisessa kuntouttavaa työtoimintaa järjestävässä keskuksessa maahanmuuttajia oli aika paljon "asiakkaana". Tämä siis muualla kuin Ylöjärvellä.


      • ahneetmaajussit
        Tekopyhyys kirjoitti:

        Kirgialaisenkaan ei ole pakko nostaa euroakaan kela/sossurahoja. Irtisanoudu sinäkin niistä.

        Miljoonia vuodessa maataloustukia nostava maajussikin voisi irtisanoutua noista yhteiskunnan tuistaan, niin olisi tällä yhteiskunnalla varaa maksaa edes normaalia TESsin mukaista palkkaa ihmisille.


      • mikä tes
        ahneetmaajussit kirjoitti:

        Miljoonia vuodessa maataloustukia nostava maajussikin voisi irtisanoutua noista yhteiskunnan tuistaan, niin olisi tällä yhteiskunnalla varaa maksaa edes normaalia TESsin mukaista palkkaa ihmisille.

        Mikä helvetti on tes jos kaveri ei osaa tehdä mitään


      • Nunnukanuu67
        ahneetmaajussit kirjoitti:

        Miljoonia vuodessa maataloustukia nostava maajussikin voisi irtisanoutua noista yhteiskunnan tuistaan, niin olisi tällä yhteiskunnalla varaa maksaa edes normaalia TESsin mukaista palkkaa ihmisille.

        Kuka tyhmä luulee että maajussi saa miljoonia.

        Ettekö tajua että jos maajussi saisi viljahintansa itse määrätä täällä ei olisi kenelläkään varaa ostaa edes leipää!!


    • gqqg

      Jotkut täällä yrittäjä valittaa korkeista veroista, mutta niinkö se teidän verojemaksu poistuu, että moni tekee töitä työttömyystuilla? Jos ihan palkkaisitte TES palkalla niin sitten maksaisitte vähemmän veroja.

      • JöröVille

        Koko järjestelmä ja rakenteet suosii työnantajia ja sortaa työläisiä, tämä on se epäsuhta Suomessa. Ahneet yrittäjät ei palkkaa enää ketään, vaan ottaa ilmaistyöntekijöitä koska työkkäri niitä suorastaan tyrkyttää.
        Palkkatöitä ei ole, kiitos työkkärin toiminnan, ne on lakkautettu.


      • Tekopyhyys
        JöröVille kirjoitti:

        Koko järjestelmä ja rakenteet suosii työnantajia ja sortaa työläisiä, tämä on se epäsuhta Suomessa. Ahneet yrittäjät ei palkkaa enää ketään, vaan ottaa ilmaistyöntekijöitä koska työkkäri niitä suorastaan tyrkyttää.
        Palkkatöitä ei ole, kiitos työkkärin toiminnan, ne on lakkautettu.

        Kyllä se palkkaaminen on ennemminkin tehty niin vaikeaksi ettei monessa paikkaa työnantaja varmaan enää edes uskalla palkata. Moni työntekijä on osoittautunut laiskaksi, alkoholistiksi, myöhästelijäksi ja ammattisairastelijaksi. Vakituisesta työntekijästä et helpolla em. syiden takia pääse eroon. Tähän on syynä ammattiliitot ja heidän vaatimat ehtonsa. Vertaa vaikka tanskaan. Googleta ihan piruuttaan tanska ja irtisanomissuoja. Siellä uskalletaan myös työllistää. Tapatyöttömälle tanskan malli jossa tuet lakkaavat juoksemasta nopeammin oleskelun jälkeen on tietenkin huono.

        Myös suomen demarilainen työministeri ajaa näitä "ilmaisia orjatöitä" nimellä "nuorisotakuu" jossa nuori pääsee kouluun tai "orjatyöhön". Miltäs tämä teistä vasureista tuntuu? Varsinkin kun tässä syrjitään vielä vähän iäkkäämpiä työttömiä jolloin heidän työllistyminen ei ainakaan entisestään helpotu!


      • JöröVille
        Tekopyhyys kirjoitti:

        Kyllä se palkkaaminen on ennemminkin tehty niin vaikeaksi ettei monessa paikkaa työnantaja varmaan enää edes uskalla palkata. Moni työntekijä on osoittautunut laiskaksi, alkoholistiksi, myöhästelijäksi ja ammattisairastelijaksi. Vakituisesta työntekijästä et helpolla em. syiden takia pääse eroon. Tähän on syynä ammattiliitot ja heidän vaatimat ehtonsa. Vertaa vaikka tanskaan. Googleta ihan piruuttaan tanska ja irtisanomissuoja. Siellä uskalletaan myös työllistää. Tapatyöttömälle tanskan malli jossa tuet lakkaavat juoksemasta nopeammin oleskelun jälkeen on tietenkin huono.

        Myös suomen demarilainen työministeri ajaa näitä "ilmaisia orjatöitä" nimellä "nuorisotakuu" jossa nuori pääsee kouluun tai "orjatyöhön". Miltäs tämä teistä vasureista tuntuu? Varsinkin kun tässä syrjitään vielä vähän iäkkäämpiä työttömiä jolloin heidän työllistyminen ei ainakaan entisestään helpotu!

        Höpsis, tuo ei pidä yhtään paikkaansa.
        Palkkaaminen on itse asiassa helpompaa kuin missään muussa maassa ja ennen muuta se ihmisten hyväksikäyttö on täällä tehty helpoksi.
        Miksi palkata ketään kun kerran on ilmaisia orjiakin tarjolla?
        Suomessa on orjatyötä tarjolla, ei mitään muita töitä, tämä on totuus.


    • Oikeudenmukaisuus

      Moraali ja etiikka hukassa niin ylöjärven sossuilta kuin työvoimavirkailijoiltakin.
      Jokaisella virkamiehellä, niin sossulla kuin työkkärin virkailijallakin on vastuu tehdä eettisiä päätöksiä, aina täytyy ajatella sitä miten ne päätökset vaikuttavat siihen toiseen ihmiseen tai perheeseen. On täysin moraalitonta, selkärangatonta ja epäeettistä tehdä päätöksiä jotka aiheuttavat köyhien lapsiperheiden ahdingon ja puutteen.
      On myös lapsellista yrittää välttää tuota vastuutaan paeten sen taakse että tekee vain työtään, sillä ei vastuutaan voi paeta. Jokaisen sossun ja työvoimavirkailijan täytyy ajatella tekojensa seurauksia, aina. Köyhien perheiden kyykyttäminen on aina moraalitonta ja halveksittavaa puuhaa. Vastuuttomien ja epäoikeudenmukaisten päätösten tekeminen on väärin.

      Sen sijaan täytyisi pyrkiä aina oikeudenmukaisuuteen, jos virkamies, oli hän sitten sossu tai työvoimaneuvoja, ei siihen kykene, ansaitsee hän potkut.

      • Tollllll

        Viranomaisen päätöksiä ohjaa laki. Lakia on noudatettava vaikka se ei aina kaikkien mielestä kovin eettistä olisi. Yksittäisen virkailijan on mahdoton tehdä perusteellista selvitystä jokaisen asiakkaan tilanteesta: onko tämä työtön saamattomuuttaan, tyhmyyttään, laiskuuttaan vai vain huonon onnen takia. Pitäisikö laiskaa tukea vähemmän, vai saman verran kuin huono-onnista tai tyhmää? Mistä se virkailija edes tietää kuinka paljon asiakas hänelle valehtelee, eihän virkailija voi tulla seuraamaan perheen elämää ja arvioimaan onko kyse todellisesta hädästä vai patologisesta valehtelijasta.

        Virkailija tekee lopulta päätöksen niihin virallisiin tietoihin perustuen jotka hänellä on, lakia noudattaen. Jos asiakas on valehdellut, ymmärtämättömyyttään antanut väärää tietoa tai jättänyt jotakin olennaista kertomatta, ei virkailija voi sitä mistään tietää. Asiakaspalvelutyötä itsekin tehneenä tiedän erittäin hyvin että aina löytyy niitä jotka eivät tajua, ymmärrä, viitsi tai muuten vain onnistuvat sotkemaan asiat, vaikka heille kaiken vääntäisi rautalangasta kymmeneen kertaan. Jos asiakas sanoo kirkkain silmin että asia on selvä, niin mistä voi tietää ettei se olekaan?

        On yllättävän yleistä että ihmiset eivät ota asioita selvää, eivät edes kuuntele kun heille niitä yritetään selvittää, ja sitten tekevät hölmöjä vetoja, kuten irtisanovat itsensä, jättävät hakemuksia täyttämättä, kietäytyvät tukitoimista ym. joilla tavoilla saavat tiputettua itsensä lopulta kaiken yhteiskunnan avun ulkopuolelle. He heräävät todellisuuteen vasta siinä tilanteessa kun tili on tyhjä eikä rahaa tule mistään. Tyhmyydestä sakotetaan, niin se vain on.


      • Oikeudenmukaisuus
        Tollllll kirjoitti:

        Viranomaisen päätöksiä ohjaa laki. Lakia on noudatettava vaikka se ei aina kaikkien mielestä kovin eettistä olisi. Yksittäisen virkailijan on mahdoton tehdä perusteellista selvitystä jokaisen asiakkaan tilanteesta: onko tämä työtön saamattomuuttaan, tyhmyyttään, laiskuuttaan vai vain huonon onnen takia. Pitäisikö laiskaa tukea vähemmän, vai saman verran kuin huono-onnista tai tyhmää? Mistä se virkailija edes tietää kuinka paljon asiakas hänelle valehtelee, eihän virkailija voi tulla seuraamaan perheen elämää ja arvioimaan onko kyse todellisesta hädästä vai patologisesta valehtelijasta.

        Virkailija tekee lopulta päätöksen niihin virallisiin tietoihin perustuen jotka hänellä on, lakia noudattaen. Jos asiakas on valehdellut, ymmärtämättömyyttään antanut väärää tietoa tai jättänyt jotakin olennaista kertomatta, ei virkailija voi sitä mistään tietää. Asiakaspalvelutyötä itsekin tehneenä tiedän erittäin hyvin että aina löytyy niitä jotka eivät tajua, ymmärrä, viitsi tai muuten vain onnistuvat sotkemaan asiat, vaikka heille kaiken vääntäisi rautalangasta kymmeneen kertaan. Jos asiakas sanoo kirkkain silmin että asia on selvä, niin mistä voi tietää ettei se olekaan?

        On yllättävän yleistä että ihmiset eivät ota asioita selvää, eivät edes kuuntele kun heille niitä yritetään selvittää, ja sitten tekevät hölmöjä vetoja, kuten irtisanovat itsensä, jättävät hakemuksia täyttämättä, kietäytyvät tukitoimista ym. joilla tavoilla saavat tiputettua itsensä lopulta kaiken yhteiskunnan avun ulkopuolelle. He heräävät todellisuuteen vasta siinä tilanteessa kun tili on tyhjä eikä rahaa tule mistään. Tyhmyydestä sakotetaan, niin se vain on.

        Älä puhu paskaa, ahne byrokraatti taidat olla itsekin.
        Lakia ei noudata työvoimavirkailijat Ylöjärvellä, vaan tekevät mielivaltaisia ja vastuuttomia päätöksiä joiden tavoitteena on tulla kuukauden byrokraatiksi ja saada palkankorotus köyhiltä lapsiperheiltä tuet viemällä.
        Eli saada henkilökohtaista etua riistämällä köyhiä ihmisiä ja viemällä leipä köyhien lasten suusta. Kyse on porvarien sorrosta köyhiä kohtaan, työvoimavirkailija on pelkkä porvarien sorron väline. Mutta toki hän saa aina myös taloudellista etua viemällä tuet niiltä kaikilta köyhimmiltä.

        Lakiahan ei Ylöjärven työvoimavirjailijat ja sossuilla nimittäin noudata ja omatuntoa ei niillä ole. Moraalitonta ja leväperäistä porukkaa jotka hyötyvät köyhiä riistämällä.


      • ffdfdfdf
        Oikeudenmukaisuus kirjoitti:

        Älä puhu paskaa, ahne byrokraatti taidat olla itsekin.
        Lakia ei noudata työvoimavirkailijat Ylöjärvellä, vaan tekevät mielivaltaisia ja vastuuttomia päätöksiä joiden tavoitteena on tulla kuukauden byrokraatiksi ja saada palkankorotus köyhiltä lapsiperheiltä tuet viemällä.
        Eli saada henkilökohtaista etua riistämällä köyhiä ihmisiä ja viemällä leipä köyhien lasten suusta. Kyse on porvarien sorrosta köyhiä kohtaan, työvoimavirkailija on pelkkä porvarien sorron väline. Mutta toki hän saa aina myös taloudellista etua viemällä tuet niiltä kaikilta köyhimmiltä.

        Lakiahan ei Ylöjärven työvoimavirjailijat ja sossuilla nimittäin noudata ja omatuntoa ei niillä ole. Moraalitonta ja leväperäistä porukkaa jotka hyötyvät köyhiä riistämällä.

        "Kyse on porvarien sorrosta köyhiä kohtaan, työvoimavirkailija on pelkkä porvarien sorron väline"

        Tän täytyy olla ns.sarkasmia, ei kai kukaan oikeasti enää vuonna 2013 ajattele näin? Johan tuollaiselle maailmankuvalle nauraa aidan seipäätkin, eikä kukaan varmasti ota kovin vakavasti jos ääneen tuollaisia lauot.

        Ja mitenköhän yksikään virkailija siitä voisi hyötyä jos yrittää aktivoida, lain määräämin keinoin, sohvan pohjalle homehtuvaa työtöntä?

        Mutta, ehkä nyt ihmiset ovat enemmän tyytyväisiä kun kaikenlainen aktivionti pikkuhiljaa poistuu. Saavat perheet rauhassa tylsistyä ja passivoitua siellä sohvallaan yhteiskunnan elätteinä, kasvattaen uusiä elättejä samaan jaloon ajattelutapaan. Saadaan kunnon kuilu, jonka toisella reunalla ovat aktiiviset ja työtä tekevät perheet, perheet jotka vievät tätä yhteiskuntaa eteenpäin. Toisella laidalla on sitten se sakki joka painuu entistä syvemmälle saamattomuuden ja kurjuuden suohon koska kukaan ei enää edes yritä, edes tukien uhalla, saada heitä sieltä ylös.

        Se että kukaan ei pakota enää pitkään työttömänä ollutta, ja siis yhteiskunnan ulkopuolelle liukuvaa, mihinkään aktiivisuuteen on minusta lähinnä pelottavaa. Se tarkoittaa että yhä isompi joukko syrjäytyy. Ei meillä ole sellaiseen varaa kun työikäisten osuus muutenkin laskee. Se myös tarkoittaa että meillä on entistä vähemmän rahaa palveluihin, myös näiden syrjaytyneiden tukemiseen, ja tilanne vain pahenee.


    • ei pääse

      Menkää töihin? Näitä kysymyksiä en ymmärrä? Kerrotko sitten, että miten sinne töihin mennään kun sinne ei tunnu pääsevän. Työttömiä on sellaiset 200 000 ja avoimia työpaikkoja 10 000. Avoimet työpaikatkin taitaa suurimmaksi osaksi vaihtua jo työssä käyvien kesken. Sitten vielä kun kaikki helpot työt ovat palkatonta harjoittelua, niin ei sinne töihin noin vaan mennä kävelemällä tehtaan portista sisään. Ehkä 30v sitten noin saattoi olla, mutta tilanne on nyt hieman muuttunut. Töihin kyllä minä menisin siis palkalliseen sellaiseen, mutta se on nyt vähän vaikeata mennä jos sinne ei pääse kun ei ole suhteitakaan eikä mitään.

      • Osuit naulankantaan

        Nykyään on vähän työpaikkoja, joissa pärjää kansakoulupohjalla. Toki kansakoulu riittää, kun on fiksu ja vastuuntuntoinen sekä yritteliäs.

        Sellaisia työpaikkoja ei ole, joihin voisi yhdistää vilkkaan iltaelämän ja satunnaiset työssäpoissaolot viinan, laulun ja naisten tai jonkun muun vastaavan syyn vuoksi. Työhön pitää tänä päivänä sitoutua aivan toiseen malliin kuin takavuosina.


      • Töitä piisaa..

        Aikuiskouluttaudu. Ei kestä kauaa ja pääosa koulutuksesta tapahtuu itse työssä, kun opiskelet esimerkiksi lähihoitajaksi tai siivoojaksi. Näissä ammateissa joutuu tekemään töitä, mutta niitä töitä riittää aivan joka kunnassa ja saat tässä ketjussa huudeltua TES-palkkaa aivan varmasti.


    • hyvät ja huonot puol

      http://yle.fi/uutiset/pitkaaikaistyottomat_lykkivat_mummojen_lumivallit_syrjaan/6406480



      Onhan tällainen toiminta tavallaan hyvää toimintaa, mutta tavallaan myös huonoa. Kuitenkin työttömät ovat edelleen työttömiä eivätkä he poistu työkkärin kirjoista vaikka tekevätkin työtä. Näiden siis pitäisi olla ammatiltaan lumen lujia eikä työttömiä joille maksetaan TES palkkaa. Niin tuo olisi oikein. Tällainen tee työttömyys tuilla töitä työskentely 9€ päivä raha kun johtaa siihen, että palkalliset työpakat vaan vähentyy. Eihän sitten kukaan ota töihin kuin vain työttömiä joille ei tarvitse maksaa ollenkaan palkkaa

    • hyväksikäyttöähänse

      Kuin suoraan natsien toimintaa. Ajetaan järjestelmällisesti ahtaalle aina jokin ryhmä, tällä kertaa työttömät. "Työ vapauttaa" oli natsien johtolause keskitysleirien porteissa.
      Olemme EU:ssa ja tällaista tapahtuu. EU vie toistuvasti rahamme, ei ole enää varaa avustaa köyhiä - sensijaan maataloustukia nostetaan samaan aikaan miljoonia vuodessa. Saksa on EU:n keskipisteessä.

      Suomessa on sisällissodan ainekset, ollut jo pitkään.
      Eduskunta eli lainsäätäjät ovat ajaneet Suomen kaaokseen. Tavalliselle ihmiselle ei anneta enää mitään mahdollisuutta, teki hän mitä tahansa, aina hän näiden lainsäätäjien mielestä tekee väärin ja häntä tulee rangaista.

      Älkäämme alistuko tällaiseen ajojahtiin. Perheessäni on myös pitkäaikaistyötön joka on joutunut sairaana roikkumaan siellä näissä "ajojahtitilaisuuksissa". Viime kerta oli pahin, iskettiin vaan paperit kouraan kysymättä mitään, keskustelematta. Näin siis myös täällä Hämeessä.

    • missäoikeus???

      "Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vietnamilaisen pariskunnan vankeusrangaistuksiin ihmiskaupasta.
      Pariskunnan vaimo sai vankeutta kaksi vuotta ja yhden kuukauden. Lisäksi hänet määrättiin neljäksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

      Mies sai vankeutta vuoden ja kuusi kuukautta.

      Pariskunnalla on ravintola Tampereen Kalevassa. Ravintolassa töissä ollut vietnamilainen joutui tekemään 13-tuntisia työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa.

      Ravintoloitsijat hakivat työntekijänsä Vietnamista. Luvattua asuntoakaan hänelle ei järjestynyt. Työntekijä joutui asumaan ravintoloitsijan keittiön nurkassa.

      Palkkaa työntekijä sai 700-1000 euroa kuukaudessa" IS 18.12.2012

      No voi voi, suomalainen työtön joutuu tekemään orjatyötä ja saa käteen 9 euroa päivä plus työmarkkinatuki. Ei se ole sen enempää kuin tuo vietnamilainenkaan.
      Eiköhän löydy loppu suomalaisenkin kyykyttämiselle????

      • ruohonjuuritaso

        Otitko huomioon tässä tapauksessa sen henkisen puolen? Outo maa, ehkäpä ainoa "luottohenkilö" ja oman kielen taitaja oli juuri tämä pomonsa. Ja suurinosa "ysi eurosista" saa ainakin nauttia oman kodin herruudesta.


      • Suomalainen mies55
        ruohonjuuritaso kirjoitti:

        Otitko huomioon tässä tapauksessa sen henkisen puolen? Outo maa, ehkäpä ainoa "luottohenkilö" ja oman kielen taitaja oli juuri tämä pomonsa. Ja suurinosa "ysi eurosista" saa ainakin nauttia oman kodin herruudesta.

        näitä yrittäjiä kokoomustaustaisia on pilvein pimein jotka esimerkiksi ottavat yhdessä aikuiskoulutuskeskuksen kanssa puoliilmaisen työntekijän. Kuppaavat työntekijää katteettomilla lupauksilla ja valtiota itse hyötyvät.....HYVÄ KOKOOOMUS

        Se on riistoa ehdottomasti koko kuntouttava työntekeminen ja taas satelee oikeiston taskuun, ne joilla on niille annetaan ja ne joilla ei ole niiltä otetaan, itse myös kieltäydyin ja hakeuduin vaikeasta masennuksesta sairauslomalle nyt ei kulu ansiosidonnainen, hieman ruksia vaan että olen harkinnut tappaa itseni ja mikään ei kiinnosta ei edes seksi ja olen laihtunut eikä maailmalla ole minulle mitään tarjottavaa kun saa yli 50 pistettä on vaikea masennus ja saa pillereitä. Pillerit voi heittää roskiin, kuka hullu niitä söisi :-D


      • tukea tarvitaan
        Suomalainen mies55 kirjoitti:

        näitä yrittäjiä kokoomustaustaisia on pilvein pimein jotka esimerkiksi ottavat yhdessä aikuiskoulutuskeskuksen kanssa puoliilmaisen työntekijän. Kuppaavat työntekijää katteettomilla lupauksilla ja valtiota itse hyötyvät.....HYVÄ KOKOOOMUS

        Se on riistoa ehdottomasti koko kuntouttava työntekeminen ja taas satelee oikeiston taskuun, ne joilla on niille annetaan ja ne joilla ei ole niiltä otetaan, itse myös kieltäydyin ja hakeuduin vaikeasta masennuksesta sairauslomalle nyt ei kulu ansiosidonnainen, hieman ruksia vaan että olen harkinnut tappaa itseni ja mikään ei kiinnosta ei edes seksi ja olen laihtunut eikä maailmalla ole minulle mitään tarjottavaa kun saa yli 50 pistettä on vaikea masennus ja saa pillereitä. Pillerit voi heittää roskiin, kuka hullu niitä söisi :-D

        http://yle.fi/uutiset/tunisiassa_edelleen_lukuisia_itsemurhia_tyottomyyden_takia/6428982

        Tunisiassa työttömyysaste 18, itsemurhia työttömyyden vuoksi paljon. ÄLKÄÄ SUOMALAISET MENKÖ TÄHÄN. VIRANOMAISILLE: ÄLKÄÄ LYÖKÖ LYÖTYJÄ. Työttömyys sinällään on ihmiselle kova rasite eikä pelkästään taloudellisesti. Olen sen itse aikoinaan kokenut.


    • Mieti vähän

      Itsehän äänestitte Kokoomusta - koko kansan riistopuoluetta!

      • seitenkymppinen

        Sitä minä ihmettelen jatkuvasti, eikö kukaan enää muista niitä kartano/torppariaikoja? Kokoomus tätä just parhaillaan tuo takaisin Suomeen. Rikkaat ja rutiköyhät vastakkainasettelut.

        Kuten edelline sanoi,

        itsehän niin olette äänestäneet kokoomusta ja pitäkää hyvänänne tulos!


    • kitakiinni

      En usko, että yksikään työtön on äänestänyt kokoomusta, miksi muuten olisi?

      • todennut

        Kokoomuslainen pääministeri Katainen: Pääministeri Jyrki Katainen (kok) varoittaa, että nykymenolla rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Siksi Suomea on hänestä pakko uudistaa.

        - Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisiin heikkouksiin on löydettävä ratkaisuja riippumatta siitä, onko suhdanne juuri nyt kuuma tai kylmä. Nyt kun suhdanne on kylmä, toimeen on tartuttava sitäkin nopeammin, pääministeri sanoo STT:lle ja sitä kautta kaikille esittämässään perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012123116502780_uu.shtml

        Niin valtava määrä työttömiä tehnyt töitä melkein nälkäpalkalla yhteiskunnalle, eikä sittenkään rahat riitä? Ahneudella ei ole mitään rajaa.


      • tukityö pois.
        todennut kirjoitti:

        Kokoomuslainen pääministeri Katainen: Pääministeri Jyrki Katainen (kok) varoittaa, että nykymenolla rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Siksi Suomea on hänestä pakko uudistaa.

        - Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisiin heikkouksiin on löydettävä ratkaisuja riippumatta siitä, onko suhdanne juuri nyt kuuma tai kylmä. Nyt kun suhdanne on kylmä, toimeen on tartuttava sitäkin nopeammin, pääministeri sanoo STT:lle ja sitä kautta kaikille esittämässään perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012123116502780_uu.shtml

        Niin valtava määrä työttömiä tehnyt töitä melkein nälkäpalkalla yhteiskunnalle, eikä sittenkään rahat riitä? Ahneudella ei ole mitään rajaa.

        Ei titenkään riitä, koska harjoittelun palkka tulee valtiolta. Kaikki työttömyys tuilla työskentely pois niin johan riittää. Yrittäjän se palkka pitää maksaa. Työmarkkanituki ei ole tarkoitettu työntekoa varten.


      • P...Le
        todennut kirjoitti:

        Kokoomuslainen pääministeri Katainen: Pääministeri Jyrki Katainen (kok) varoittaa, että nykymenolla rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Siksi Suomea on hänestä pakko uudistaa.

        - Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisiin heikkouksiin on löydettävä ratkaisuja riippumatta siitä, onko suhdanne juuri nyt kuuma tai kylmä. Nyt kun suhdanne on kylmä, toimeen on tartuttava sitäkin nopeammin, pääministeri sanoo STT:lle ja sitä kautta kaikille esittämässään perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012123116502780_uu.shtml

        Niin valtava määrä työttömiä tehnyt töitä melkein nälkäpalkalla yhteiskunnalle, eikä sittenkään rahat riitä? Ahneudella ei ole mitään rajaa.

        Maksan lähes 50% palkastani veroja. Mihin ja kenelle ne rahat menee? Ala puhu ahneudesta mulle.


      • Anonyymi
        todennut kirjoitti:

        Kokoomuslainen pääministeri Katainen: Pääministeri Jyrki Katainen (kok) varoittaa, että nykymenolla rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Siksi Suomea on hänestä pakko uudistaa.

        - Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisiin heikkouksiin on löydettävä ratkaisuja riippumatta siitä, onko suhdanne juuri nyt kuuma tai kylmä. Nyt kun suhdanne on kylmä, toimeen on tartuttava sitäkin nopeammin, pääministeri sanoo STT:lle ja sitä kautta kaikille esittämässään perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012123116502780_uu.shtml

        Niin valtava määrä työttömiä tehnyt töitä melkein nälkäpalkalla yhteiskunnalle, eikä sittenkään rahat riitä? Ahneudella ei ole mitään rajaa.

        Ihmettelen miksi ylöjärvelläkin niin moni äänestää kokoomusta.

        Miettikää nyt aluevaaleissakin tarkaan, että kannattako sinun äänestää puoluetta joka ajaa täysin rikkaiden etuja. Oletko sinä rikas?


    • köyhä mutta äänestää

      työttömät ja muut köyhät eivät valitettavasti käy äänestämässä.jos kävisivät voisivat asiat olla toisin.

      • Xcvhgf

        Ei raha äänestämällä lisäänny. Korkeintaan jakaantuu eri tavalla.


    • yrittäjänä 26 vuotta

      Ne joille työ maistuu on töissä. Ne jotka valittaa joka asiasta on työttömiä. Työvoimatoimiston kautta "löytyneestä" pitkäaikaistyöttömästä ei valitettavasti ole muuta iloa työnantajalle kun saa maksaa palkkaa. Kuten tuosta yläpulelta saa lukea niin pelästyvät ressukat oikein kun olisi herättävä aamulla töihin. Itse olen koittanut työllistää useampaakin työtöntä, mutta se asenne siihen säännöllisyyteen on jo hukassa. Tulevat miten sattuu, vaikka oltu vuosia työttömänä niin jo viimeistään toisella viikolla pitää saada töistä vapaata päästäkseen hoitamaan asioita. Luulisi asioiden olevan hoidettuna, ei ainakaan ajan puutteen takia pitäisi olla hoitamatta. Ihan jo ensimmäisestä päivästä lähtien on heille selvää, että työnantaja joustaa. Luulisi kun töitä on saanut niin olisi tyytyväinen eikä alkaisi heti narista ja kertomaan mitä menoja on milloinkin ja voisiko työaikaa muutella lähes joka päivä.

      Työ on se jonka ympärille rakennetaan muut asiat, eikä toisinpäin. Miten työntekijä joka ei ole mikään alan osaaja eikä muutenkaan reipasotteinen voi arvostaa menetettyä vapaa-aikaansa rahallisesti niin arvoon arvaamattomaan. Ymmärrän työn arvon jos oikeesti ollaan käyty kouluja paljon, käytetty siihen aikaa ja tehty velkaa opiskeluun.

      Pitkään työttömänä ollut ihminen luulee, että yrittäjillä on joku yhteinen rahavarasto josta haetaan rahat palkanmaksuun, EI ole. Työntekijän pitäisi siis tienata sillä tekemällään työllä oma palkkansa muut oheiskulut. Tilanteen tekeekin hulluksi se, tuotteista joita työntekijät tekevät pitäisi myydä niin halvalla, että ne menisi kaupaksi. Samalla kuitenkin maksaa työntekijälle hyvää palkaa. Usein vaikka työntekijä on itse tehnyt saunaremontin josta saanut palkan, niin hän ei olisi valmis maksamaan edes hänelle palkkaa maksettua hintaa kyseisestä saunaremontista, jos hän asettuisi itse työn tilaajan asemaan. Tarvikkeet ja muut kulut pitäisi saada ilmaiseksi. Olen törmännyt asiaan monta kertaa kun työntekijä olisi halunnut ostaa itse tekemänsä puuliiterin tai autotallin itselleen. Ei olla valmiita maksamaan edes sitä hintaa jonka saanut työstä palkkana. Vaikea on yrittäjänkin saada tuotteet kaupaksi jos ei edes itse tekijä arvosta tuotetta, mutta palkka pitäisi olla suuri.

      Pienyrittäjällä on pakko olla luotettavat ja tehokkaat työntekijät, muuten ei pärjää. Työllistämistuella, vaikka saisi puolet avustusta palkanmaksuun niin siitä huolimatta jo valmiiksi osaava henkilö on kannattavampi palkata. Itsenäisesti työnsä hoitavalle on mahdollista maksaa hiukan enemmä koska sen opastajan palkkakulut jää silloin pois. Työvoimatoimistosta tuleva pitkäaikais työtön vaatii aina pitkän opastuksen, eikä sittenkään pienyrittäjää saa tyytyväiseksi.

      • rjrjrj

        No niin siinähän se tulikin selväksi, että jos on työtön niin palkkatyötä ei saa.

        Sitten sanotaan vaan, että jos on työtön, että mene töihin. Niin miten sinne töihin mennään jos kukaan ei sinne ota? sitten kun ei palkallisia töitä saa niin pakotetaan väksin tekemään palkatta. Tämä syö myös tuhansia palkallisia työpaikkoja.


      • Anonyymi

        Miten joku voi olla luotettava ja tehokas työntekijä ja miten joku ei sitä ole?

        Tuleehan joskus väistämättä eteen tilanne, että joku työntekijä on palkattava suoraan koulun penkiltä silloin kun sinun "tehokas" työntekijä jää elkäkkeelle.

        Katoaako tuo siun tehokkuus määritelmä jos on ollut vaikka vuoden työttömänä ja sitten kun palaa töihin uuteen työhön niin enääkö ei sitten ole enää yhtä tehokas työntekijä kuin vuosi sitten vanhassa työpaikassa?


    • koulutusta lisää

      """"" No niin siinähän se tulikin selväksi, että jos on työtön niin palkkatyötä ei saa.

      Sitten sanotaan vaan, että jos on työtön, että mene töihin. Niin miten sinne töihin mennään jos kukaan ei sinne ota? """""

      Miksi työttömän pitää odottaa kotona jos jokun tulisi hakemaan töihin. Mielestäni se on vain ja ainoastaan laiskuutta jos ei voi mennä vaikka kouluun. Hankkia jonkun muu koulutodistuksen kuin kansakoulun tai peruskoulun.

      Työttömyyden kestettyä esim. vuoden niin eikö se jo sitä tarkoita, että olisi syytä hakea kouluun. Koulussa.. vaikka nyt aikuiskoulutus keskuksessa säilyttää ihminen elämänrytmin ja on jotain muutakin kun seinien katselu. Valitetaan kansakoulutodistus kädessä kun ei ole töitä, lapiohommat tai siivous ei käy kun lihakset niin huonossa kunnossa. Aikaa olisi ollut hoitaa työttömänä ainakin kuntoaan, mutta ei edes sitä viitsitä.

      Valitettavan monella nuoremmalla puuttuu täysin halu pyrkiä työelämään. Myös monet vanhemmat ihmiset pitää työpaikkaa itsestään selvyytenä, kaikki koulutus mitä työnantaja tarjoaa on hyvin vastahakoista. Pitäisi ymmärtää, että työelämä on muuttunut viimeisen 40 vuoden aikana, ei enää kanneta hiekkaa paareilla kun kottikärrytkin on olemassa. Työntekijän pitäisi pitää itsensä ajan hengessä mukana. Tietokoneetkin on peruskäytöltään ihan jokapäiväistä elämää, vanhemmat ihmiset sanovat ettei niitä ole ennenkään tarvittu. Eipä tuolla juuri lapiolla ojaa enää kaiveta, jos ei halua ottaa muuta työkalua käteensä kun lapio niin työttömyys kohtaa. Kaivinkonekurssille ja jatkaa ojankaivuuta kaivinkoneella. Vanha metsuri on nyt lähes automaattisesti työtön, koneet hoitaa kaadot. Jos metsuri meni aikoinaan metsäkoneen puikkoihin niin hänen työt jatkuvat vieläkin.

      Työelämä on jatkuvaa koulua, välillä ei voi olla 5 vuotta pois ja palata takaisin huippuammattilaisena. IT alata jos olet viisivuotta välillä muissa hommissa niin paluu on koulun kautta lähes välttämätön, kehitys olut aika vauhdikasta. Vanhalla tiedolla ei työelämässä ole arvoa, uusi tieto joka askeleen muita edellä on arvokasta.

    • hyvää uuttavuotta.

      Ajat ovat todellakin muuttuneet. Kansakoulua ei ole ollut yli 40 vuoteen. Siitä käytetään nykysin nimitystä peruskoulu. On käytetty jo yli 40v. Nykyisin ei enää myöskään kävellä tehtaan portista sisään ja kysytä, että onko töitä? Töitä pitää hakea. Laatia cv:tä ja tehdä hakemukset oikealla fontilla. justiin oikeineen riviväleineen.

      soittoihinkaan ei enää vastailla, koska firmoilla ei ole aikaa vastata sataan saisinko töitä soittoon,. Tekniikka on kehittynyt josta syystä myös työpaikat ovat vähentyneet. Nähdäänkö jo 2013 se, että kaupan kassalla on vain pelkkiä itsepalveluautomaatteja? jatkuvasti irtisanotaan porukkaa ja tehtaita ajetaan alas.

      Sitten joku kysyy, että miksi olet työtön? No ei ole työpaikkaa. enkä sitä saa vaikka haen. No sitten kouluun? No ei siellä koulussakaan voi koko elinikää viettää. on jo käyty peruskoulun lisäksi vaikka mitä kouluja ja kursseja.

      • UusiKansalaissota

        Sillä niin pitkälle on köyhien kyykytys mennyt, että kansa alkaa saada tarpeekseen.
        Politiikalla tätä maata ei enää muuteta, mätä Kokoomus ei sitä salli.
        Se vaikka vääristelee äänestystulokset pysyäkseen vallan kahvassa hännystelijöiden eli SDP:n kanssa.

        Kansan kahtiajakautuminen on tosiasia ja sitä ei muuta mikään.
        Köyhässä kansan osassa on köyhiä ja vielä köyhempiä.
        Pitääkö heidän vain tyytyä osaansa vai vaatia ihmisarvoista elämää?
        Täytyykö köyhien pakottaa lapsensa näkemään nälkää porvarien ahneuden takia? Ei. Jos heille ei ihmisarvoista elämää pahat porvarit anna, niin silloin on aika nousta barrikaadeille ja kaataa läpimätähallitus.

        Aloitetaan työkkäristä ja sossuista, koskapa ovat porvarien kätyreitä ja raahataan nuo porvarien huorat vastaamaan teoistaan.


    • en mä..

      kokoomusta syytä siitä että ne ei välitä köyhien asioista,mutta kun ei niistä välitä mikään muukaan puolue ja demarit on kohtapa kaikista pahin.

    • aina töissä

      Työelämässä on paljon sellaita porukkaa, jotka voisi antaa jo tilaa oikeesti työtä kaipaaville nuoremmille. Otettava myös huomioon, ettei kaikki työttömät edes halua töihin. Liian monet työttömät haluaisivat vaan sen työstäsaatavan rahan ei sitä varsinaista työtä.

      Kyllä täällä saa ihan rauhassa olla työttömänä jos ei suostu mitään muuta työtä tekemään kun koulutusta vastaavaa työtä.

      Itse olen ammatiltani konepuuseppä, mutta työelämästäni konepuusepän työtä olen tehnyt n.4 vuotta. Loput 26 vuotta muuta työtä. Päivääkään en ole ollut työtön. jos olisn tehnyt vain ja ainoastaa konepuusepän työtä olisin ollut todella paljon työtön. Suurempi ongelma on ollut työni rahallinen arvostus, pitkällä päivällä saanut riittävästi tuloja. Jos olisin käynyt enemmän koulua, niin saisin nykyisen tulotasoni puolet vähemmällä työtuntimäärällä. Myös voisin sanoa, että jos olisin pyytänyt työstäni enemmän palkkaa, niin taas vastaavasti työttömyyttä olisi ollut.

      Niinhän ne yrittäjät liian usen sanovat, että on töitä niin paljon ettei ehdi millään kaikkia tehdä, eikä ehdi edes pitään kesälomia. Polttaa itsensä ihan loppuun!

      Hinnoitelkaa työnne kannattavalle tasolle, niin eiköhän se työtilanne siitä aika äkkiä rauhotu. Tehdään ihan talkoilla yötä päivää ja kehutaan työmäärällä. Miksi ette ota työntekijöitä tekemään? Koska työttömiäkin on. Siksi kun yhdestäkään työstänne ei saa sitä vertaa, että siitä pystyisi maksamaan työstä normaalisti saatavan TES mukaisen palkan. Poljette vaan turhaan niiden hintoja jotka toimivat samoilla aloilla ja maksavat työntekijöilleen TES:sin mukainen palkan. Marssitte halvalla hinnalla jonon ohi ja valitatte kun ei "ehdi" kaikkea tehdä yksin. Sitten vielä jatkatte kierrettä, eli kun ette pysty työnne hinnoilla maksamaan rehellistä palkkaa (TES) toiselle. Otatte toisen konkurssin partaalla olevan yrittäjän ns. toiminimellä aliurakoimaan, vielä niiden omienkin hintojenne alle. Miksi jää maksut maksamatta? ihmetellään sitten.

      Odotan mielenkiinnolla kun joku yrittäjä taas tekee itsensä korvaamattomaksi. Kertomalla kun 10 viimeiseen vuoteen en ole "ehtinyt" pitään lomaa. Oikeasti ei ole ollut rahaa pitää lomaa, olisi rehellinen vastaus. Tärkeintä on kun työtä riittä itselle.

    • hirveitä lukuja
    • tvp

      Työnkin pitäisi olla sellaista että siitä saa toimeentulon eikä tukiluukkua tarvitsi kolkutella. Palkanmaksajista pulaa, ei työvoimasta!

    • onseniinväärin

      EU:N HURJA TYÖTTÖMYYS

      http://www.iltalehti.fi/talous/2013011016538041_ta.shtml

      "Auroalue rikkoi ikävän ennätyksen." "Euroalueen työttömyys nousi marraskuussa ennätyskorkealle, tällä viikolla julkaistut viralliset tilastot paljastavat. Työttömyysaste on nyt 11,8 prosentissa, mikä tarkoittaa sitä, että noin 18,8 miljoonaa ihmistä on vailla työtä yhteisvaluutta-alueella. Huhtikuusta 2011 lähtien työttömien määrä on noussut joka kuukausi, yhteensä lähes 3,3 miljoonalla hengellä."

      Ei voi olla työttömän vika, kun irtisanotaan pelkät rahalliset voitot mielessä.

      • 1519

        Ei olisi tämmöistä tapahtunut markka-aikaan.


      • eu-eroon nopeasti
        1519 kirjoitti:

        Ei olisi tämmöistä tapahtunut markka-aikaan.

        Aletaan vaatia markka takaisin EU-ja Eurosta eroon me noustais
        paljon nopeammin kuin maksaa Espanjan ja Kreikan velkoja


      • Keripukki3
        1519 kirjoitti:

        Ei olisi tämmöistä tapahtunut markka-aikaan.

        Hienosti sanottu! 90-luvun lamakin oli euron vika!


      • markka takaisin
        Keripukki3 kirjoitti:

        Hienosti sanottu! 90-luvun lamakin oli euron vika!

        Kuule Keripukki sulla se vuosikymmenet on
        sekaisin
        -Markka takaisin


    • Ei muuten palkkaa

      Miten niin orjatyötä ? Pitäähän ihmisen työtä tehdä.

    • Laki kieltää!!!!

      Lain mukaan orjatyöstä kieltäytymisestä voi alentaa hakijan henkilökohtaista perusosaa 20% ei muiden menojen eikä perheen muiden jäsenien, kuten lasten perusosuutta saa leikata.
      Tämäkin korkeintaan 2kk kieltäytymisestä alkaen!

      Perusosan suuruutta voidaan alentaa enintään 20 prosenttia sellaisen henkilön osalta, jonka toimeentulotuen tarve aiheutuu siitä, että:

      1) henkilö on ilman perusteltua syytä kieltäytynyt yksilöidysti ja todistetusti tarjotusta työstä tai sellaisesta työvoimapoliittisesta toimenpiteestä, joka kohtuullisen pitkän ajan turvaisi hänen toimeentulonsa, tai hän on laiminlyönnillään aiheuttanut sen, ettei työtä tai työvoimapoliittista toimenpidettä ole voitu tarjota taikka ammatillista koulutusta vailla oleva, täysi-ikäinen alle 25-vuotias on keskeyttänyt koulutuksen tai kieltäytynyt koulutuksesta niin, että hän ei ole työttömyysturvalain 8 luvun 2 §:n perusteella oikeutettu työttömyysetuuteen;"

      Mainitussa toimeentulotukilain 10 §:ssä säädetään tuen perusosan alentamisen perusteista. Jo nykyisin säännös koskee kaikkia tuensaajia, jotka ilman pätevää syytä kieltäytyvät tarjotusta työstä tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä, kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain mukaisen aktivointisuunnitelman laatimisesta tai kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisesta sekä maahanmuuttajien kotouttamisesta ja turvapaikanhakijoiden vastaanotosta annetun lain tarkoittaman yhteistyövelvollisuuden laiminlyöntiä.

      Toimeentulotukilain 10 § on tämän Kuntainfon liitteenä kokonaisuudessaan.
      Perusosan alentamisen harkinta

      Perusosan alentamista voidaan harkita sellaisen henkilön kohdalla, joka on joutunut toimeentulotuen tarpeeseen keskeytettyään koulutuksen tai kieltäydyttyään koulutuksesta niin, että hän tällä perusteella ei ole oikeutettu työttömyysetuuteen.

      Työvoimaviranomainen voi evätä työttömyysetuuden tällaiselta 18-24-vuotiaalta henkilöltä työttömyysturvalain 8 luvun 2 §:n nojalla edellyttäen, ettei hänellä ole työttömyysturvalain tarkoittamaa ammatillista koulutusta.

      Säännöksessä tarkoitetun henkilön toimeentulotukea harkittaessa sosiaalitoimen päätöksen tulee aina perustua asiakkaan työttömyysetuutta koskevan viranomaisratkaisuun. Perusosan alentamisen tarvetta ja määrää harkitaan kuitenkin sosiaalitoimessa tapauskohtaisesti ottaen huomioon tuen hakijan ja hänen perheensä olosuhteet kokonaisuutena sekä toimeentulotuen tavoitteet siten kuin toimeentulotukilain 10 §:ssä säädetään.

      Alentamisharkinta koskee perheen ollessa kyseessä ainoastaan sitä henkilöä, jolla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Harkinta koskee ainoastaan toimeentulotuen perusosaa.

      Perusosan alentamisesta tulee tehdä kirjallinen hallintopäätös.

    • Sherlock Reinikainen

      Hyvä vaan, että juopot, sosiaalipummit ja muun työn pakoilijat laitetaan työhön. Ovat ainakin pois Pikku Petestä ja täältä suoli24:ltä jauhamassa Ylöjärvestä pelkkää pazkaa.

      • ebbbe3

        Mitäs se auttaa, että on sosillaaipummi edeleen vaikka käy töissä, koska ei siitä työstä makseta kun sen 9€päivä muut tuet. Ihan hyvä, että työttömiä laitettaan töihin, mutta sen työn johon tytöttömät laitetaan pitäisi olla sellaista josta maksetaan TES mukainen palkka.
        Eikä kyse ole mistään työn pakoilemisesta se on vaan niin, että yhteen avoimeen PALKKA työpaikkaan on aina 200 hakijaa. Ei siinä jotkut työttömät vaan pääse töihin vaikka haluaisikin.


      • Ei muuten palkkaa
        ebbbe3 kirjoitti:

        Mitäs se auttaa, että on sosillaaipummi edeleen vaikka käy töissä, koska ei siitä työstä makseta kun sen 9€päivä muut tuet. Ihan hyvä, että työttömiä laitettaan töihin, mutta sen työn johon tytöttömät laitetaan pitäisi olla sellaista josta maksetaan TES mukainen palkka.
        Eikä kyse ole mistään työn pakoilemisesta se on vaan niin, että yhteen avoimeen PALKKA työpaikkaan on aina 200 hakijaa. Ei siinä jotkut työttömät vaan pääse töihin vaikka haluaisikin.

        Kyllä minun sukupolvi on oppinut siihen että paskatyötä tehdään jos muuta ei ole tarjolla. Niin tein itsekin nuorena ja lama-aikana 90-luvulla. Työnantajat palkkaavat mieluummin tälläisen henkilön sitten vakituiseen työhön, kuin perse homeessa makaavan työtä vieroksuvan.


      • Kokemus
        Ei muuten palkkaa kirjoitti:

        Kyllä minun sukupolvi on oppinut siihen että paskatyötä tehdään jos muuta ei ole tarjolla. Niin tein itsekin nuorena ja lama-aikana 90-luvulla. Työnantajat palkkaavat mieluummin tälläisen henkilön sitten vakituiseen työhön, kuin perse homeessa makaavan työtä vieroksuvan.

        Työ kannattaa AINA ! En tajua asennetta että mun ei kannata mennä töihin tolla palkalla. Vaikka ei saisi palkkaakaan, niin työ kannattaa.


      • g3g3g3g3
        Ei muuten palkkaa kirjoitti:

        Kyllä minun sukupolvi on oppinut siihen että paskatyötä tehdään jos muuta ei ole tarjolla. Niin tein itsekin nuorena ja lama-aikana 90-luvulla. Työnantajat palkkaavat mieluummin tälläisen henkilön sitten vakituiseen työhön, kuin perse homeessa makaavan työtä vieroksuvan.

        Niin niistä paskatöistä sai varmaan ennen työnantajan maksamaa palkkaa, mutta miksi nyt ei saa? ja ei. Työnantaja ei palkkaa, vaan kun harjoittelijan sopimus päättyy. Otetaan uusi harjoittelija tilalle. Härskiä ilmaistyövoiman hyväksikäyttöä siis.
        ,


      • g3g3g3g33g33
        g3g3g3g3 kirjoitti:

        Niin niistä paskatöistä sai varmaan ennen työnantajan maksamaa palkkaa, mutta miksi nyt ei saa? ja ei. Työnantaja ei palkkaa, vaan kun harjoittelijan sopimus päättyy. Otetaan uusi harjoittelija tilalle. Härskiä ilmaistyövoiman hyväksikäyttöä siis.
        ,

        Sitten vielä valitetaan korkeista veroista. No tämähän ei varmaankaan siihen verojen laskemiseen auta, että tehdään töitä, mutta nostetaan tukia palkaksi. Palkkaamalla työttömiä töihin TES palkalla voisi auttaakin siihen, että verot laskisivat


      • Itsekin ollut työtön
        g3g3g3g3 kirjoitti:

        Niin niistä paskatöistä sai varmaan ennen työnantajan maksamaa palkkaa, mutta miksi nyt ei saa? ja ei. Työnantaja ei palkkaa, vaan kun harjoittelijan sopimus päättyy. Otetaan uusi harjoittelija tilalle. Härskiä ilmaistyövoiman hyväksikäyttöä siis.
        ,

        Kannattaa ottaa lyhytikäinen harjoittelupaikka vastaan, vaikka tietää että se loppuu. Työ kannattaa AINA. Saa kokemusta, ihmissuhteita, ryhtiä elämään, itsekunnioitusta...ym. Positiivinen asenne auttaa.


      • huijausta..
        Itsekin ollut työtön kirjoitti:

        Kannattaa ottaa lyhytikäinen harjoittelupaikka vastaan, vaikka tietää että se loppuu. Työ kannattaa AINA. Saa kokemusta, ihmissuhteita, ryhtiä elämään, itsekunnioitusta...ym. Positiivinen asenne auttaa.

        Taidat olla joku jyrittäjä joka kierrättää harjoittelijoita. Kyllä se harjoittelu jo tiedetään huijaukseski. Mulle luvattiin ennen harjoittelua, että kyllä sinä töitä täältä saat kun harjoittelu jaksoisi päättyy. No enpä saanut vaan otettiin uusi harjoittelija tilalle. Eli ko. yrityksen johtaja sanoi tuuon vaan sen takia, että olisi motivaatiota tehdä töitä hyvin, että pääsisi palkkatyöhön harjoittelujakson jälkeen. No nyt minulle on tullut jo hyvin selväksi, että palkkatyötä ei saa ja tässä vaan huijataan, että saadaan yritykseen työntekijöitä joille ei tarvitse maksaa palkkaa.


      • Itsekin ollut työtön
        huijausta.. kirjoitti:

        Taidat olla joku jyrittäjä joka kierrättää harjoittelijoita. Kyllä se harjoittelu jo tiedetään huijaukseski. Mulle luvattiin ennen harjoittelua, että kyllä sinä töitä täältä saat kun harjoittelu jaksoisi päättyy. No enpä saanut vaan otettiin uusi harjoittelija tilalle. Eli ko. yrityksen johtaja sanoi tuuon vaan sen takia, että olisi motivaatiota tehdä töitä hyvin, että pääsisi palkkatyöhön harjoittelujakson jälkeen. No nyt minulle on tullut jo hyvin selväksi, että palkkatyötä ei saa ja tässä vaan huijataan, että saadaan yritykseen työntekijöitä joille ei tarvitse maksaa palkkaa.

        En ole jyrittäjä, vaan nainen matalapalkkaisella hoitoalalla, tein kauan pätkätöitä, mutta koskaan en kieltäytynyt lähtemästä töihin, vaikka lomia, sairausloma a tai muita etuja ei ollut. Työttömyyden olen myös kokenut. Asenne palkitaan, vihaan valitusasennetta, kaikki tänne heti, ja hyvä palkka!


      • beeb4
        Itsekin ollut työtön kirjoitti:

        En ole jyrittäjä, vaan nainen matalapalkkaisella hoitoalalla, tein kauan pätkätöitä, mutta koskaan en kieltäytynyt lähtemästä töihin, vaikka lomia, sairausloma a tai muita etuja ei ollut. Työttömyyden olen myös kokenut. Asenne palkitaan, vihaan valitusasennetta, kaikki tänne heti, ja hyvä palkka!

        Eipä mene kauaan siihen kun sinut potkitaan pois ja tilalle otatetaan hoitaja harjoittelija tilalle joka saa vain tyttömyys tukia palkaksi.

        Sitäkö te todella haluatte, että kaikki alaiset tekee töitä työttömyystukia vastaan ja vain johtajat saa palkkaa?

        Siihen tämä tällä menolla on menossa.


      • TES palkat ahkerille
        ebbbe3 kirjoitti:

        Mitäs se auttaa, että on sosillaaipummi edeleen vaikka käy töissä, koska ei siitä työstä makseta kun sen 9€päivä muut tuet. Ihan hyvä, että työttömiä laitettaan töihin, mutta sen työn johon tytöttömät laitetaan pitäisi olla sellaista josta maksetaan TES mukainen palkka.
        Eikä kyse ole mistään työn pakoilemisesta se on vaan niin, että yhteen avoimeen PALKKA työpaikkaan on aina 200 hakijaa. Ei siinä jotkut työttömät vaan pääse töihin vaikka haluaisikin.

        Kuules nyt, ei tää porukka, jota yritetään saada sillä 9e:llä tekemään jotain, ole todellakaan yrittäjälle mitään haluttua materiaalia. Iso osa tuosta porukasta on sellaista että heille ei voi oikeasti antaa mitään vastuuta, tai olettaa että he tekisivät mitä on sovittu. Useimmilla on taustalla jokin ongelma, mikä on estänyt työllistymisen. Jotkut työnantajat ottavat tätä porukkaa ihan hyvää hyvyyttään, vaikka saavat usein henkilön, jonka vahtimisessa ja auttamisessa menee yhden aika. Siis koko homma on yrittäjälle tappioksi.

        Työpaikkaa hakiessa aktivisuus on aina meriitti. Jos kertoo maanneensa sohvalla vain siksi kun kukaan ei ole tarjonnut riitävästi rahaa per..een nostamisesta, niin itse en ainakaan ottaisi töihin. Tuolla asenteella varustetun henkilön kanssa voi vain odottaa hankaluuksia. Joillakin on ihme kuvitelmat omasta arvostaan, että laiskanpulskealle, kouluttamattomalle ja kokemattomalle venkulalle pitäisi maksaa lääkärin liksat. Jos ei makseta niin sitten työnantaja on riistäjä.


      • on hyötyä..
        TES palkat ahkerille kirjoitti:

        Kuules nyt, ei tää porukka, jota yritetään saada sillä 9e:llä tekemään jotain, ole todellakaan yrittäjälle mitään haluttua materiaalia. Iso osa tuosta porukasta on sellaista että heille ei voi oikeasti antaa mitään vastuuta, tai olettaa että he tekisivät mitä on sovittu. Useimmilla on taustalla jokin ongelma, mikä on estänyt työllistymisen. Jotkut työnantajat ottavat tätä porukkaa ihan hyvää hyvyyttään, vaikka saavat usein henkilön, jonka vahtimisessa ja auttamisessa menee yhden aika. Siis koko homma on yrittäjälle tappioksi.

        Työpaikkaa hakiessa aktivisuus on aina meriitti. Jos kertoo maanneensa sohvalla vain siksi kun kukaan ei ole tarjonnut riitävästi rahaa per..een nostamisesta, niin itse en ainakaan ottaisi töihin. Tuolla asenteella varustetun henkilön kanssa voi vain odottaa hankaluuksia. Joillakin on ihme kuvitelmat omasta arvostaan, että laiskanpulskealle, kouluttamattomalle ja kokemattomalle venkulalle pitäisi maksaa lääkärin liksat. Jos ei makseta niin sitten työnantaja on riistäjä.

        Yrität sumuttaa ettei yrittäjä hyötyisi. Varmasti hyötyy. se on nähty ja koettu.

        Työ tuolla 9€/päivä on niin helppoa, että ei siinä tarvi mitään ohjata. Minulle vaan sanottiin, että kun menin ekana päivänä, että siitä sitten vaan hyllyttämään ja se oli siinä. Seuraavassa paikassa sitten edellinen pois jäävä harjoittelija opasti minua. Sen jälkeen kun se lähti. Ei mitään ohjeistusta tullut vaan sanottiin, että mitä pitää tehdä. ja ei. ei tarvita mitään lääkärin palkkaa vaan se TES palkka ja kyllä se on riistoa jos ei työhehtosopimuksen mukaisia palkkoja makseta.
        Voi olla, että jotkut harjoittelijat ovat huonoja, mutta jos koko ajan kierrättää harjoittelijoita niin niistä löytyy varmasti hyväkin jonka voisi ottaa ihan palkalla töihin. Hyviäkään harjoittelijoita ei kuitenkaan palkata vaan uusi tilalle.


      • Kokemusta, taitoa
        beeb4 kirjoitti:

        Eipä mene kauaan siihen kun sinut potkitaan pois ja tilalle otatetaan hoitaja harjoittelija tilalle joka saa vain tyttömyys tukia palkaksi.

        Sitäkö te todella haluatte, että kaikki alaiset tekee töitä työttömyystukia vastaan ja vain johtajat saa palkkaa?

        Siihen tämä tällä menolla on menossa.

        Höpö höpö!


      • Kivi
        TES palkat ahkerille kirjoitti:

        Kuules nyt, ei tää porukka, jota yritetään saada sillä 9e:llä tekemään jotain, ole todellakaan yrittäjälle mitään haluttua materiaalia. Iso osa tuosta porukasta on sellaista että heille ei voi oikeasti antaa mitään vastuuta, tai olettaa että he tekisivät mitä on sovittu. Useimmilla on taustalla jokin ongelma, mikä on estänyt työllistymisen. Jotkut työnantajat ottavat tätä porukkaa ihan hyvää hyvyyttään, vaikka saavat usein henkilön, jonka vahtimisessa ja auttamisessa menee yhden aika. Siis koko homma on yrittäjälle tappioksi.

        Työpaikkaa hakiessa aktivisuus on aina meriitti. Jos kertoo maanneensa sohvalla vain siksi kun kukaan ei ole tarjonnut riitävästi rahaa per..een nostamisesta, niin itse en ainakaan ottaisi töihin. Tuolla asenteella varustetun henkilön kanssa voi vain odottaa hankaluuksia. Joillakin on ihme kuvitelmat omasta arvostaan, että laiskanpulskealle, kouluttamattomalle ja kokemattomalle venkulalle pitäisi maksaa lääkärin liksat. Jos ei makseta niin sitten työnantaja on riistäjä.

        Työn ostaja riistää aina, sillä palkka ei vastaa koskaan työn tuotteen arvoa. Useimmiten ei läheskään. Vai mistä luulette, että ne kapitalistien rikkaudet tulevat? Ehkä tämä ei ole enää niin selvää Pohjois-Euroopan etuoikeutetummalle (siis kesyksi lahjotulle) työväelle, eikä varsinkaan manageritehtävissä toimivalle ylemmälle keskiluokalle - mutta katsokaapa maailman valtaosan työläisiä.

        Itseäni ei työ järin paljon kiinnosta, koska jokainen tunti palkkatyössä on luovutettua ja kuollutta aikaa, joka kasvattaa vain pääoman mahtia. Jotain hommia täytyy joskus kuitenkin tehdä ihan mielenterveyden vuoksi, palkkatyön maailman ulkopuolella kun avautuu sosiaalinen autiomaa.


      • Asenne ratkaisee

        Harjoittelijat ovat pakollinen riesa. Yleensä heidän asenne on niiiin negatiivinen ja veemäinen, senhän näkee jo tällä palstalla, että heistä halutaan eroon. Timantit saavat kyllä töitä.


      • Työilmapiiri positii
        Asenne ratkaisee kirjoitti:

        Harjoittelijat ovat pakollinen riesa. Yleensä heidän asenne on niiiin negatiivinen ja veemäinen, senhän näkee jo tällä palstalla, että heistä halutaan eroon. Timantit saavat kyllä töitä.

        IHANAT IHMISET HALUTAAN PITÄÄ TYÖPAIKALLA. JOS SULLA ON NAAMA NORSUNA, SUSTA EI KUKAAN TYKKÄÄ.


    • egeegggg

      Tää on kans yks ikuisuuskeskustelu. menkääs katsoon iltalehdestä palstan ikuisuuskeskustelut. Niin löydätte mega pitkän ketjun tästä aiheesta.

    • Ahkera ihminen

      Se eräskin onneton perhe, joka teki lapsia joka vuosi (5), kun sossu ei maksanut ehkäisyä. Perheen isä ilmoitti sanoneensa työkkäriin, ettei hänelle sitten tarvi työtä tarjota, ei huvita työt. Kaikki haettiin sossusta, rahat upeaan pesukoneeseen ym. Ei ihme että alkaa työtä vieroksuvat tympiin... Suuri osa pitkäaikaistyöttömistä on patalaiskoja. Tottuneet saamaan kaiken makaamalla kotona. Itse joutuu tässä raatamaan pienellä palkalla, mutta oma rahat itse tienattu ja samalla muitakin loisia veroilla elätetty.

      • mnb2

        Niin se oliskin kun ne työttömät laittetasiin oikeisiin töihin TES palkalla. ainakin ne parhaimmat. ei ehkä laiskimmat, mutta kun vaan ne hyvätkin työttömät työntekijät joutuu noihin 9€/päivä hommiin eli teetetään heillä ilmasita työvoimaa joka vie palkallisia työpaikkoja. Tilanne on tämä, että töititä ei riitä kaikille ei siitä työtöntä voi syyttää jos ei saa kunnon palkallista työpaikkaa.


    • Vaimo

      Mieheni on korkeasti koulutettu fiksu, hyväsydäminen mies, puhuu kieliä sujuvasti, pukeutuu työssä hyvin, tekee vastuullista työtä, pitkiä päiviä. Heti kun sinä sohvalla makaava lökäpöksy pystyt tekemään hänen työnsä, voit saada saman palkan.

    • Voi voi

      Nykyavuttomien pitää saada kaikki yhteiskunnalta. Aikanaan opiskeltiin ottamalla pankista lainaa monen vuoden ajan, jotka sitten aikanaan maksettiin joka penni takaisin. Ja tiukilla oltiin, mutta ei tullut mieleenkään vaatia mitään avustuksia, eikä maata kotona vaikka oman alan töitä ei heti saanut. Lama aikana pääsi välillä työllistetyksi, siitä oli kiitollinen mieli, eikä valitettu vaikka tiedettiin että se on väliaikainen pesti. Pelottaa mihin tämä maailma menee, kun ihmisten asenne on niin p....stä, yritteliäisyys puuttuu, ahneus kasvaa...

      • Voi voi

        Tunnen läheltä erään pitkäaikaistyöttömän, joka ei 30 vuoden aikana pysynyt yhdessäkään työpaikassa kuukautta pitempään. Ei jaksa.


    • palkanmaksu puuttuu

      Saman lailla voisi sanoa, että nykyään kaikki työ pitäisi tehdä ilmaiseksi. Koko ajan saa lukea ehdotuksia, että työttömät pitää laittaa sinne ja tänne ja tuonne risusavottaan ja lumitöihin, mutta aina jää puettuun se olennainen eli palkka. Aina ne työt pitäisi tehdä työttömyystukia vastaan. kenellekään ei tule mieleen, että palkattaisiin se työtön sinne töihin. Silloinhan ne työttömät vähenee kun niin palkataan, mutta ei niin, että pakotetaan kareisiin uhalla töihin pelkillä työttömyystuilla. Tämän takia niitä työttömiä onkin kun ei kaukaan palkkaa niitä. sitten syyllistetään laiskaksi kun ei millään saa palkkatyötä johon samaan paikkaan hakee aina 200 hakijaa.

      • Palkka työn mukaan

        Just joo, PAKOTETAAN töihin, siinä se taas tuli. Ja miten kovaa palkkaa risujen keräämisestä pitäis maksaa, vaatiiko se vuosien opiskelua ja ammattitaitoa. Palkka työn mukaan, jos on opiskellut monta vuotta, vaikka sydänkirurgiksi, ei se palkka ilmaiseksi tule, sen eteen on tehty töitä. Minulla ei ainakaan ole mitään hävettävää , työstäni ja palkastani, opiskeltu on lainan avulla ja työ on raskasta, joka euro on ansaittu.


    • TES palkka joka työs

      Vähintään TES palkka tietenkin. Jokaisesta työstä tulee maksaa vähintään työehtosopimuksen mauista palkkaa.

      Kyllä jotain on passitettu vaativiinkin tehtäviin tuolla 9€/päivä tuet palkalla josta pitäisi nyt ainakin TES palkka saada, mutta kun ei makseta edes sitä.


      Niin ja jos on opiskellut sydänkirurgiksi, niin työpaikka sydänkirurgina ei ole varma. niin kova tungos ja kilpailu työpaikkoihin ovat. Monet eivät tunnu olevan kärryllä nykyajan työtilanteesta. Muitsetelvat vaan sitä 80-lukua jolloin itse menivät töihin kävelemällä tehtaan portista sisään ja luulevat, että töihin meneminen on edelleen yhtä helppoa.
      Nykyään töihin ei todellakaan noin vaan mennä. sinne pitää hakea. Laatia cv:t yms. ja saamaan paikkaan hakee vähintään 200 muutakin. sitten syytetään laiskaksi jos sinua ei oteta töihin. Sitten kaikkien huippuna kun et palkkatyötä millään saa sinut paikoitetaan karenssin uhalla palkatta töihin. tain niin anteeksi 9€/päivä työmartkkinatuki joka on verojen jälkeen noin 600€/kk. Tähän saat tietysti vielä asumistukea, mutta vuokran maksun jälkeen on 400/kk ja tätä pientä rahaa vastaan nämä päättäjät ovat ehdottaneet, että työmarkkinatuen eteen pitää tehdä vielä töitä. Onko reilua?. Te jotka tätä systeemiä niin kannatatte, niin menkää itse töihin tuolla 9€/päivä tuet. Voisi jo yhden päivän jälkeen mielipide muuttua.

      • ainatyöllistettynä

        Minä olen ollut aikanaan töissä tuolla 9€ päivä korvauksella, tai siihen aikaan se itseasiassa meni niin että kun työmatkakulut vähensin mulle jäi itseasiassa vähemmän käteen kun mitä olisi jäänyt työttömänä.

        Se oli armejan jälkeen ja ennenkun opiskelut alkoivat, ihan tarkoituksella "lonnin" sen puolivuotta ilman tarkoitusta aktiivisesti hakea töihin, mutta kun tuollainen työntekomahdollisuus avautui käytin sen kyllä valittamatta hyväkseni, se oli hyvin mielenkiintoinen jakso elämässäni.


    • epätodellista

      voi raukka parka kun olet tottunu sänkyyn rahas saamaan tekemättä yhtään mitään.
      helvettiin kaikki työttömyyskassat ja liiton rahat. kai teet viä pimeesti hommia niinkuin tuntuu kaikki muutkin työttömät tekevän. niin eihän silloin tavallinen raha riitäkään

    • todellista...

      No voi sinua raukkaa kun olet töissä jossa saa hyvän palkan tekemättä mitään ja minä (ja monet muutkin) käymme töissä josta ei saa edes TES palkkaa vaan työttömyystuen 9€ Pimeitä hommia en tee ja minua ei muuten lasketa työttömäksi, koska olen noissa toimenpiteissä. Mutta jos lasketaan niin ei ihme, ettei työttömät vähene. Kun työttömät laitetaan töihin jossa edelleen nostetaan työttömyystukea. on se hieno ratkaisu työttömien vähentämiseen. Mennään töihin, mutta edelleen nostetaan työttömyystukea. Hienoa Filatov. Filtaovko se oli joka tämän keksi.

    • lopetan tähän

      Nyt minä en vastaa tähän keskusteluun enää. Nyt loppu. Tämä ikuisuus keskustelut kuin ei johda siihen, että palkkatyöt lisääntyisivät ja palkattomat vähentyisi tai loputtaisiin kokonaan. Kuitenkin sanon vielä loppuun, että työttömyys on yrittäjien ja johtajien ahneutta. Se ei ole työttömän syy, että ei pääse palkkatyöhön vaikka hakee.

    • seurannut sivusta

      Systeemi on täysin mätä. Työharjoittelupaikkojakaan eivät ammattitaidon ja -koulutuksen omaavat saa, koska niihin on tunkua. Siis ilmaiseksikaan ei enää oteta, kun on niin paljon tulijoita.

    • afsdölafalsdjflö

      Suurin osa työttömistä on enemmän ja vähemmän sairaita ja moni kuuluisi sairauseläkkeelle, mutta sinne on vaikea päästä. Osa on taas terveydenhuollon muuten päähän potkimia. Orjatyötä ei tule kannattaa.

    • asdlfjadfjalöf

      Tässä ketjussa työttömiä on haukuttu ja nimitelty tietämättä heidän taustoja, usein vika on systeemissä, ei ihmisissä. Jospa käännettäisiin katse muualle, löysin tällaisen kirjoituksen: "TE-toimistoista suurin osa työkyvyttömistä on jo siirretty "työvoiman palvelukeskuksiin", jotka keskittyvät lähinnä välittämään ilmaista työvoimaa ns loispummiyrittäjille." http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/131437-tyokkari-kaipaa-tuuletusta LOISPUMMIYRITTÄJÄT JA VALTION/KUNNAN TOIMINTA, niitä tulee tarkastella suurennuslasin kanssa. Keitä ne pummit ja hyväksikäyttäjät oikein ovat, häh? Työmarkkinoita vääristetään törkeästi. Eiköhän puhuta asiaa ja lopeteta se suoranainen työttömien noitavaino! Ja tähän loppuun: "Kävele jokunen maili kengissäni ja sano vasta sitten." Eli te hyväosaiset ja terveet ette yleensä tiedä ja tajua yhtään mitään heikompiosaisten asioista, joten olisi fiksumpaa pitää ne mölyt mahassa.

    • ei työttömän syytä

      TE-toimistoja johtaa, ainakin Hämeen sellaisesta, erityisopettaja/psykologi. JA JÄLKI ON SEN NÄKÖISTÄ. K o l e a a ja syyttävää.

      • No jo nyt on

        Sanoutukaa irti koko systeemistä ja syökää mustikoita henkenne pitimiksi. Mitäs siinä jongutte.


      • vaarallista2
        No jo nyt on kirjoitti:

        Sanoutukaa irti koko systeemistä ja syökää mustikoita henkenne pitimiksi. Mitäs siinä jongutte.

        Kyllä mutta työnantajat ja KELA laskevat venäjältä pyydettyjä petoeläimiä luontoon ...


    • kuntoutettava

      Kuka maksaa yrittäjän vahingot kun kuntoutettava vahingossa tuottaa tappiota.Eihän kuntoutettavalta voi odottaa enempää tulosta kuin on valmis maksamaan.

    • onko4

      Palautetta Ylöjärven Työttämät Ry
      Minkä takia tyättömien paikka on aina täynnä samoja kurttusia känäpäitä samat naamat aamusta iltaan kyttäämässä siellä tuli mihin aikaan hyvänsä eipä siinä tee paljoon mieli tulla käymäänkänn kun sielä kuset ja paskat housissa istuvat siellä ja niihin kusisiin tuoleihinko pitäisi istua kerra olen istunut niihin kusisiin tuleihin istunut ja oli viimeinen kerta kun niihin istuin olen myös itse kuulut että minusta alkoi juorut lennellä enkä kerennyt kun eteiseen asti haistakaa kurtut VITTU mikä etu oikeus on näillä kurttu naamoilla on kun niillä on kaikilla pullat ja parhaimat leivät ja työttömät saavat vain jämät näistä kun nämä kurtut vievät kaikki tähän tuohuun on tultava loppu tämä on väärin työttömiä kohtaan siispä kysynkin että kuka tästä toiminnasta vastaa kyseinen ihminen ei ajattele yhtään työtöntä siispä haluisinkin tietää että mitä tämä kyseinen KUSIPÄÄ pitää paikkaa tyttömiä nimissä kun se on kurppia täynnä tämä ihminen ei ajattele työtöntä yhtään
      KURTUT VITTUUN!!!!!!! Ps. Onko sinulla vastaavia kokemuksia

      • hanuri4

        Järkyttävää luettavaa toi sun tekstisi. Missä pilkut ja pisteet? Älä nyt vaan tosissas ala kadehtia, niitä vanhoiksi kuivuneita pullapusseja. Ja leivissä sama ongelma. Mutta, jos oikeasti siellä tapahtuu jotain epäoikeudenmukaista, niin luota siihen että paha saa palkkansa.


      • kokemusta on

        Olen hakenut ruokaapua muutaman kerran täältä Työttömien toimipaikasta,aina olen ruokakassin saanut ja vielä leipää lisäksi.En ole huomannut kellään mitään erikoista livahtaneen pöksyihin?eikä hajukaan ole sitä paljastanut,kyllä tämä onko4 kirjoittaja nähnyt unta tai asia on sairaaloisen mielikuvituksen tuotetta.


      • mahmo
        kokemusta on kirjoitti:

        Olen hakenut ruokaapua muutaman kerran täältä Työttömien toimipaikasta,aina olen ruokakassin saanut ja vielä leipää lisäksi.En ole huomannut kellään mitään erikoista livahtaneen pöksyihin?eikä hajukaan ole sitä paljastanut,kyllä tämä onko4 kirjoittaja nähnyt unta tai asia on sairaaloisen mielikuvituksen tuotetta.

        sain vihiä kaverilta et paikasta voi hakea avustus kassin no menin ja olen oikeasti pettynyt kyseiseen paikkaan kassin pakkaajassa ei tosin ollut mitään vikaa hauska tyyppi ja vihjas vielä muutamia paikkoja josta voisin hakea ruokaa mutta niin sanottu seurustelu tila oli kokemus siellä vanhoja ihmisiä pirtti täynnä ei tehny mieli jäädä kahvia juomaa kauhea paikka en kyllä enää mene .


      • anna leipä
        kokemusta on kirjoitti:

        Olen hakenut ruokaapua muutaman kerran täältä Työttömien toimipaikasta,aina olen ruokakassin saanut ja vielä leipää lisäksi.En ole huomannut kellään mitään erikoista livahtaneen pöksyihin?eikä hajukaan ole sitä paljastanut,kyllä tämä onko4 kirjoittaja nähnyt unta tai asia on sairaaloisen mielikuvituksen tuotetta.

        taidat olla yksi käsä päistä kun noin puolustulet ja puhut siittä paikasta siheen malliin että kuulut niihin juoru akoista ne vanhukset mua ottaa päähän kun ne juoruaa ja määrää sielä kuuluisi olla työttömät minun käsittääkseni ei sinne kuulu mitkään känsäpäät nourille sinne ei ole asiaa kun juuri nämä känsä päät mittailevat ja juoruuvat heti kaikki ja puhuu myös näistä asioista linkin kahviossa nämä känsä päät pitää saada pois sieltä ja paikka pitäisi saada siihen käyttöön mihka se on tarkoitettu siis nämä KÄNSÄ PÄÄT ULOS SIELTÄ


      • hilipatihippan
        anna leipä kirjoitti:

        taidat olla yksi käsä päistä kun noin puolustulet ja puhut siittä paikasta siheen malliin että kuulut niihin juoru akoista ne vanhukset mua ottaa päähän kun ne juoruaa ja määrää sielä kuuluisi olla työttömät minun käsittääkseni ei sinne kuulu mitkään känsäpäät nourille sinne ei ole asiaa kun juuri nämä känsä päät mittailevat ja juoruuvat heti kaikki ja puhuu myös näistä asioista linkin kahviossa nämä känsä päät pitää saada pois sieltä ja paikka pitäisi saada siihen käyttöön mihka se on tarkoitettu siis nämä KÄNSÄ PÄÄT ULOS SIELTÄ

        Tuu käymään kuntouttavan työtoiminnan pajalla joskus, saat mun tuoreen eväsleipäni.


      • anna leipä
        hilipatihippan kirjoitti:

        Tuu käymään kuntouttavan työtoiminnan pajalla joskus, saat mun tuoreen eväsleipäni.

        vastaus nimimerkille hilitijippan
        on tässä ruokaa siittä ei ole kysymys vaan siittä että se on tarkoitettu työttömille ei känsä päille (vanhuksille) olis sielä mukava istu ja juoda kahvit ja olla ikäisteen seurassa puhumassa sielä niitä näitä


      • hääää
        anna leipä kirjoitti:

        vastaus nimimerkille hilitijippan
        on tässä ruokaa siittä ei ole kysymys vaan siittä että se on tarkoitettu työttömille ei känsä päille (vanhuksille) olis sielä mukava istu ja juoda kahvit ja olla ikäisteen seurassa puhumassa sielä niitä näitä

        juu siellä istuu aina samat naamat päivästä toiseen siellä voisin kanssa joskus käydä kauppa reissuni lomassa mutta eipä paljon kiinnosta.Kerran jäin kahville tupa oli aika täys ei ollut muuta kun juoruilua ja ihmisten haukkumista ihmettelen kuinka vanhat ihmiset voivatkin olla noin ilkeitä paikasta jäi tosi karvas maku minäkään en toisten mene vallan äkkiä mitähän minustakin jäätiin puhumaan kun lähdin tosin en piittaa yhtää niin muuten siellä se vaalea nainen ullako se oli nimeltään niin aika hölösuu tuolla linkillä ym paikoissa juorua aikas nopeasti kaikee kuulemaansa kyllä tämä touhua ihmetellään mutta kai se kaikki saa mennä vanhuuden piikkii


      • yksplusyksonkolme
        hääää kirjoitti:

        juu siellä istuu aina samat naamat päivästä toiseen siellä voisin kanssa joskus käydä kauppa reissuni lomassa mutta eipä paljon kiinnosta.Kerran jäin kahville tupa oli aika täys ei ollut muuta kun juoruilua ja ihmisten haukkumista ihmettelen kuinka vanhat ihmiset voivatkin olla noin ilkeitä paikasta jäi tosi karvas maku minäkään en toisten mene vallan äkkiä mitähän minustakin jäätiin puhumaan kun lähdin tosin en piittaa yhtää niin muuten siellä se vaalea nainen ullako se oli nimeltään niin aika hölösuu tuolla linkillä ym paikoissa juorua aikas nopeasti kaikee kuulemaansa kyllä tämä touhua ihmetellään mutta kai se kaikki saa mennä vanhuuden piikkii

        Yks pikku pointti. Suurinosa työttömistä ei varmaankaan halua tulla sinne istuskelemaan, juunou, menee pian keppanat sillä välin parempiin suihin. Ei siellä kauaa vanhemmat ihmiset edes viihtyisi, jos joku rymytyötönkängi sen paikan jostain syystä tahtoisi "omia".


      • hämmästynyt
        yksplusyksonkolme kirjoitti:

        Yks pikku pointti. Suurinosa työttömistä ei varmaankaan halua tulla sinne istuskelemaan, juunou, menee pian keppanat sillä välin parempiin suihin. Ei siellä kauaa vanhemmat ihmiset edes viihtyisi, jos joku rymytyötönkängi sen paikan jostain syystä tahtoisi "omia".

        ei kaikki työttömät ryyppää kyllä mekin kärsitään yksin olosta ym olishan se kivaa piristystä jos vois joskus mennä johonkin tapaa kohtalokavereita ja kyllä mekin osataa kunnolla olla ei suinkaan olla mitää gamstereita ompas sulla ihme käsitys


      • ykskantaan
        hämmästynyt kirjoitti:

        ei kaikki työttömät ryyppää kyllä mekin kärsitään yksin olosta ym olishan se kivaa piristystä jos vois joskus mennä johonkin tapaa kohtalokavereita ja kyllä mekin osataa kunnolla olla ei suinkaan olla mitää gamstereita ompas sulla ihme käsitys

        No jotain on menny pahasti pieleen jossain vaiheessa, jollei 20-30 vuotias saa muka ( hakemisesta huolimatta ) töitä. Ja vielä jos tätä on jatkunut useamman vuoden?!


    • gwwg4

      No jotain on menny pahasti pieleen jossain vaiheessa, jollei 20-30 vuotias saa muka ( hakemisesta huolimatta ) töitä. Ja vielä jos tätä on jatkunut useamman vuoden?!

      No ei millään kaikki saa töitä jos avoimia työpaikkoja on 30 000 ja 200 000 työtöntä. Jotain osaikaista itselle välillä löytyy, mutta vakituista työpaikkaa on tänä päivänä todella vaikea saada. puhelinmyyntiä saisin, mutta ei kiinnostanut väksin huijaamalla myydä ihmisille lehtiä. Sitäkin on kokeiltu.

    • GOOGLETTANUT

      "Jouko Jokisalon mukaan sisäpolitiikassa sosiaalidarvinismi merkitsee tasa-arvon hylkäämistä ja yhteiskunnan autoritaaristen, ei-demokraattisten, rakenteiden oikeuttamista ”luonnonlakina”. Sosiaalidarvinismi suhtautuu erityisen suvaitsemattomasti yhteiskunnan vähäosaisiin kuten köyhiin, sairaisiin,
      t y ö t t ö m i i n, vammautuneisiin ja vähävaraisiin. SOSIAALIDARVINISTINEN AJATTELU VALMISTI TIETÄ Adolf Hitlerin VALTAANNOUSULLE."

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaalidarvinismi

    • rtg
    • lastentarhameininki

      Ylöjärven työ- ja toimintakeskus on täynnä päihdeongelmaisia ja ns. työt ala-arvoisia täysjärkisille ihmisille, ohjaajat lässyttävät kuin tarhaikäisille. Yritä siinä sitten kuntoutua, mieliala menee entistä huonommaksi. Puhun kokemuksesta ja monen muun kokemuksesta. Tämä paikka ei ole todellakaan milläänlailla hyvä vaihtoehto kotona olemiselle. Jos et jaksa käydä niin rangaistukseksi toimeentulotuki pienenee. Toinen vaihtoehto on käydä ja masentua entistä enemmän. Aikuiset ihmiset tarvitsevat oikeita töitä ja ohjaajia jotka puhuvat aikuisille ihmisille kuten heille työelämässäkin puhutaan, ei lässyttämällä kuin pikkulapsille.

    • ei minusta

      Mun mielestä toimintakeskus on parempi vaihtoehto kuin mennä johonkin yritykseen tekemään ilmaista työtä nuorettavalla 9€/päivä tuet palkalla ja muut nostaa samasta työstä täyttä palkkaa. Toki siellä saa olla vain 2v sitten ne ajaa pois johonkin muualle.. Ite olen kans ollut siellä.

      Ihmettelin suuresti kun siellä oli jotain eläkeiän ylittäneitä ja he vaan jatkoivat siellä, vaikka eläkeikä oli jo ylitetty?. Sitä eläkeläisten asemaa en oikein ymmärtänyt miksi he sitten saivat siellä jatkaa useita vuosia vaikka jotkut olivat jo ylittäneet virallisen eläkeiänkin? En oikein ymmärrä miksi ne eläkeläiset siellä jatkavat niin pienellä palkalla vaikka ei enää tarvitsisi.

      • jonninjoutava2

        Siinäpä se onkin, kaikkea ei mitata rahassa. Asian kun asian voi kääntää itselleen mieluisaksi, ainakin siedettäväksi. Jokunen arvostaa ehkäpä jo pelkkää sosiaalisen kanssakäymisen mahdollisuutta. Jutellaan huomenna lisää, jos törmätään käytävällä =o)


      • rasittunut
        jonninjoutava2 kirjoitti:

        Siinäpä se onkin, kaikkea ei mitata rahassa. Asian kun asian voi kääntää itselleen mieluisaksi, ainakin siedettäväksi. Jokunen arvostaa ehkäpä jo pelkkää sosiaalisen kanssakäymisen mahdollisuutta. Jutellaan huomenna lisää, jos törmätään käytävällä =o)

        Joo kyllä se on niin että kaikkea ei mitata rahassa minulle se on ainakin kamalan tärkeetä että pääsee turisee muitten ihmisten kanssa ja pääsee kotoa hetkeks aikaa pois, vaikkakin jutut ovatkin monesti puutaheinää niin saapahan sitä hetkeksi unohtaa omat murheet .Siinä asiassa olen samaa mieltä että eläkeläiset pois sieltä ja tyypit jotka ovat jonkun kumman syyn takia saaneet roikkua siellä vuositolkulla mitä ihmeellisemmalla teko syyllä, eivät muuta kuin öykkäröi ja ovat kaikee vastaa myös juoppo hullut mitä nekin siellä tekee minä haluan itseni kuntoon mahdollisemman pian ja hakeudun sit täältä pois en jaksaisikaan katsella ja kuunnella kuinka eräskin mies henkilö komentelee joka päivä muita ja kuinka myös haukkuu ohjaajat ja kaikki ja ei muuta kuin nauraa päälle uhittelee et jos ei pillin mukaan tanssita niin jätän haalarit no menis sitten ja jättäis haalarinsa olispan rauhallisempaa ja sais nauttia hiljaisuudesta en jaksais kuunnella totakaan öykkäriä


    • karenssi4

      typin toiminta on huippuunsa jalostettua henkistä sadismia, jota on hiottu äärimmilleen vuosikymmenien kokemuksella. työpaikan sijaan he tarjoavat työttömälle tasan kolme vaihtoehtoa:

      - syanidikapseli
      - orjatyö
      - karenssi

      • lonkkasolmu

        Mitä muita vaihtoehtoja esim. pitkäaikaistyöttömälle on tarjota, kun kuntouttavaa työtoimintaa? " kunnon " raakatahtiseen työpaikkaan kun sellaisen tuuppaa suoraan 7 vuoden työttömyyden jälkeen niin..? Mitä veikkaat, montako TUNTIA jaksaa, ennenkun hakee saikkua?
        Ja ehdottomasti työttömälle harjoittelu tms paikka on parempi kun kotona Sepramin suurkulutus.


      • Kiitos vinkistä

        Olenkin jo pitkään miettinyt mistä saisin sellaisen syanidikapselin!


    • ....

      Kuntouttavan työtoiminnan tarkoitus on estää syrjäytyminen ja nostaa työttömän taidot sellaiselle tasolle että hän työllistyisi vapaille työmarkkinoille kuntouttavan jälkeen vaikkapa palkkatuella. Lain tarkoitus ei todellakaan ollut, että työtön jää pyörimään kuntouttavan työtoiminnan piiriin loppuelämäkseen. Sen oli tarkoitus olla väliaikainen ratkaisu silloin kun elämänhallinta on hukassa/työttömyys on kestänyt pitkään. Kun tämä asia on saatu kuntoon, et enää kuulu kuntouttavan piiriin ja palkkatuki yksityiselle työnantajalle on hyvä juttu. Työkkärin eukon pitää olla tukemassa sinua ja etsimässä paikkaa. Koska tukea tarvitset työnhaussa ehdottomasti. Jos työkkärin eukko vaan lupaa sulle palkkatyön muttei osoita mitään paikkaa, älä tyydy siihen vaan vaadi että hän auttaa paikan hankinnassa. Vaatikaa työkkäriltä enemmän, teillä on siihen oikeus. Ja jos ei homma pelita, tehkää hallintokantelu että ette saa sellaista tukea ja palvelua kun tässä tilanteessa tarvitsette. Käyttäkää valittamiseen oikeita kanavia, niin ehkä asioihin tulee joskus muutos.

      • vrt3

        Lain tarkoitus ei todellakaan ollut, että työtön jää pyörimään kuntouttavan työtoiminnan piiriin loppuelämäkseen.

        Ei varmaan ollut, mutta monille niin on vaan käynyt. En tiedä onko niin enää, mutta vielä viimevuonna yrittäjät kierrätti pelkkiä työttömiä harjoittelijoita ja jossakin paikoissa muutettiin entisiä palkkatyöpaikkoja "harjoittelijan" paikoiksi. Josta ei työnantajan tarvinnut sitten maksaa lainkaan palkkaa. Tämä ei varmaan toki ollut tarkoitus, mutta yrittäjät keksivät, että tästä saa hienosti ilmaista työvoimaa. Sen vuoksi koko systeemi on huono. Nythän asiaa on hieman saatu paremmaksi, että enää ei ole kun työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta.


    • sivusta seuraava

      Aikuinen lapseni, pitkäaikaistyötön, sai kovan hakemisen jälkeen itselleen työharjoittelupaikan, kun suunnitelmassa oli niin sovittukin. Tämä ei tuntimäärältään kuitenkaan kelvannut virkailijalle vaan hän kieltäytyi vahvistamasta sitä. Nyt on taas tyhjän päällä. Kamalaa että virkailija voi kieltäytyä vahvistamasta sopimusta.
      Nyt sitten taas on ensiviikoksi kutsuttu aktivointisuunnitelmatilaisuuteen hiostettavaksi., vaikka alkuperäinen aika oli vasta lokakuuksi.
      Mitähän taas on oikein tulossa?

    • Juujuuk67

      Laita lapsesi työhön. Siivoamaan esimerkiksi sitä työtä on aina tarjolla.

    • ylöjärveläinen

      Olen saanut töitä hakemalla niitä. Ennen muinoin menin suoraan työpaikalle ja kysyin, olisiko töitä. Oli töitä. Olen soittanut työnantajalle, kysynyt ja saanut töitä. Olen katsonut työpaikkailmoituksen mollista, soittanut ja käynyt haastattelussa. Olen laittanut sähköisen hakemuksen työpaikan verkkosivujen kautta, kun työntekijöitä ei ole haettukaan ja saanut töitä.

      Olen säännöllinen, ahkera, luotettava ja minulla on korkea työmoraali. Minulla on terveet elämäntavat, en tupakoi, en juo alkoholia, en myöhästele töistä, en ole sairauslomilla. Ja kyllä - minulla ON TÖITÄ! Ja töitä on tarpeeksi, jopa liikaa!

      • mailma muuttuu.

        Olen saanut töitä hakemalla niitä. Ennen muinoin menin suoraan työpaikalle ja kysyin, olisiko töitä. Oli töitä. Olen soittanut työnantajalle, kysynyt ja saanut töitä.

        Kokeillpa samalla tavalla nyt tänä päivänä. Niin huomaat jotain, että joka toimi ennen. Ei toimi enää nyt.


    • mestarimies99

      Olen yksityisyrittäjä, tulen palkkaamaan seuraavan 6kk sisällä työntekijän, En usko että tulen palkkaamaan OP:n kaltaista paskahousua, palkkaan vain työntekijän joka on valmis tekemään noin 50% siitä työstä mitä itse teen, noin 50% palkalla siitä mitä itse teen. Eli vain 40 tuntia viikossa duunia ja turha tula minulle avautumaan, katuoja on täynnä avautujia, tervemenoa.

      • Samaamieltä67

        Loistavasti kirjoitettu.

        Olen sitä mieltä että IHAN kaikkien pitäisi olla tulevaisuudessa yksityisyrittäjä. Jokainen saa rahaa VAIN tehdystä työstä.
        Sairaslomat loppuisivat just siihen ja pomojen pilkkaaminen


      • asiat kunnossa

        Täytyy sanoa, että oletpa harvinaisen huono organisoimaan yrityksesi toimintaa kun joudut tekemään 80 tuntia viikossa töitä. Lapsikin ymmärtää, että tuolla tahdilla et elä pitkään. En käsitä mitä hienoa on rehennellä tuollaisella yrittäjyydellä. Arvostan yksityisyrittäjiä, jotka osaavat hoitaa liikeideaansa niin, että siitä nauttii itse ja voi vielä palkata hyvä työntekijöitä asiallisin työehdoin.
        Oma yritykseni on vaatimaton vain kahden miljoonan euron liikevaihdolla pyörivä yritys, mutta minä sekä työntekijämme pidämme työstämme ja nautimme yhdessä sen tuloksista. Olen palkannut myös pitkäaikaistyöttömän ja oli hieno nähdä, kuinka hän pääsi uudelleen kiinni työelämään.


      • Kaikkieijuu67
        asiat kunnossa kirjoitti:

        Täytyy sanoa, että oletpa harvinaisen huono organisoimaan yrityksesi toimintaa kun joudut tekemään 80 tuntia viikossa töitä. Lapsikin ymmärtää, että tuolla tahdilla et elä pitkään. En käsitä mitä hienoa on rehennellä tuollaisella yrittäjyydellä. Arvostan yksityisyrittäjiä, jotka osaavat hoitaa liikeideaansa niin, että siitä nauttii itse ja voi vielä palkata hyvä työntekijöitä asiallisin työehdoin.
        Oma yritykseni on vaatimaton vain kahden miljoonan euron liikevaihdolla pyörivä yritys, mutta minä sekä työntekijämme pidämme työstämme ja nautimme yhdessä sen tuloksista. Olen palkannut myös pitkäaikaistyöttömän ja oli hieno nähdä, kuinka hän pääsi uudelleen kiinni työelämään.

        Voi..... Vai vaatimaton kahden miljoonan liikevaihto...

        Etkö muuten osannut itseäsi kehua.

        Minulla reilu 100 000 euroa liikevaihtoa.

        Laitatko sähköpostiosoitteesi niin voisin pyytää neuvoa miten saisin nousua pari milliä.

        Varmasti palkkaisin minäkin väkeä ja nauttisin enemmän vapaista.


    • Kyllä töihin

      Hyvät tyypit saavat aina työtä. Pitää olla työorientoitunut, ei saa ajatella että työ on orjatyötä! Meidän työpaikassa hyvä sijainen saa AINA lisää työtä, jos se vain kelpaa. Ja jos kelpaa aluksi sijaisuudet, niin tulevaisuus on taattu.

    • ORJAtyöpajalle MARS

      Kaikkien DUUNIT LOPPUU ja JOUDUT ITSE sinne työpajalle ORJAtöihin?!

      Jokainen ymmärtää ettei mikään yritys voi kilpailla sellaisen yrityksen kanssa jolla on ILMAINEN TYÖVOIMA!

      Siivoojalle pitää maksaa tessin mukaan vähintään 1300e/kk x 1,8 palkan sivukulut eli n. 2340 e/kk, niin siivousyrittäjä joutuu tietysti pyytämään sen siivoojan työstä monta tonnia jotta saa maksettua palkan aineet sähköt veden muut kiinteistön kulut siivousaineet siivouslaitteet oman ja muiden toimihenkilöiden palkat, jne.

      Sen sijaan se sama siivooja joka on työpajalla tekemässä sitä samaa työtä, EI itse saa mitään palkkaa, eikä siis työpajatyönantajan tarvitse maksaa palkkaa eikä veroja, eikä edes palkansivukuluja. Riittää että velottaa asiakkaalta siivous aineet ja jotain laitteista sekä oman palkkansa (ei tarvita edes muita toimihenkilöitä koska ei tarvitse maksaa palkkoja!).

      Kumman hinnan luulet olevan halvempi tarjouskilpailussa?!

      Tämä johtaa siihen että kaikki pienyritykset menevät konkkaan ja niiden entiset työntekijät siirtyvät työpajoille samoihin hommiin.

      • 1.337.000 EI töissä

        Miten kahvilayrittäjät voisivat kilpailla ilmaisen työvoiman kahvilan kanssa?
        Miten siivousyrittäjät voisivat kilpailla ilmaisen työvoiman siivoojien kanssa?
        Miten pienkonekorjaajayrittäjät voisivat kilpailla ilmaisen työvoiman pienkonekorjaamon kanssa?

        • Silta-Viestintä
        • Silta IT-palvelut
        • Silta-Taitopaja
        • Silta-Puutyöt ja kokoonpano
        • Silta-Metalli
        • Silta-Siivouspalvelu
        • Silta-Kiinteistö
        • Silta-Rakennuspalvelut
        • Silta-Lounasravintola Vehnämyllynkatu
        • Silta-LounasViinikankatu
        • Cafe 13 Satakunnankatu
        • Silta-Auto
        • Silta-Pienkonekorjaamo
        • Silta-Autopurkamo
        • Silta-Nukke- ja tarpeistopaja
        • Silta-Viestintä
        • Silta IT-palvelut
        • Silta-Taitopaja
        • Silta-Puutyöt ja kokoonpano
        • Silta-Metalli
        • Silta-Siivouspalvelu
        • Silta-Kiinteistö
        • Silta-Rakennuspalvelut
        • Silta-Lounasravintola Vehnämyllynkatu
        • Silta-LounasViinikankatu
        • Cafe 13 Satakunnankatu
        • Silta-Auto
        • Silta-Pienkonekorjaamo
        • Silta-Autopurkamo
        • Silta-Nukke- ja tarpeistopaja
        jne.

        Suomessa on tällähetkellä n. 50 kuntien, säätiöiden, erilaisten yhdistysten ja yhteisöjen ylläpitämää työpajaa, joissa on vuosittain n. 20 000 valmentautujaa.

        Sen jälkeen kun tämä osallistava työttömyys- ja sosiaaliturva tulee niin näiden työpajojen määrä lisääntyy valtavasti, koska jokaiselle työttömälle ja "sossupummille" tarvitaan päivähoitopaikka.

        Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2013 heinäkuussa 183 000. Työttömiä miehiä oli 99 000 ja naisia 84 000 henkeä.

        Työvoiman ulkopuolella olevia oli 1.337.000 vuoden 2013 heinäkuussa eli 64 000 enemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa.

        Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä 122.000.

        Eli niitä orjatöihin pakotettavia on yli 300.000!!!

        Kun nämä 300.000 työtöntä alkaa tekemään ILMAISEKSI ne työt josta ennen maksettiin, työttömien määrä lisääntyy koska oikeat firmat menevät kokkaan ja niiden työttömät tarvitsevat omat tyopajansa.


      • Uliuliuliul uhhuhhuh
        1.337.000 EI töissä kirjoitti:

        Miten kahvilayrittäjät voisivat kilpailla ilmaisen työvoiman kahvilan kanssa?
        Miten siivousyrittäjät voisivat kilpailla ilmaisen työvoiman siivoojien kanssa?
        Miten pienkonekorjaajayrittäjät voisivat kilpailla ilmaisen työvoiman pienkonekorjaamon kanssa?

        • Silta-Viestintä
        • Silta IT-palvelut
        • Silta-Taitopaja
        • Silta-Puutyöt ja kokoonpano
        • Silta-Metalli
        • Silta-Siivouspalvelu
        • Silta-Kiinteistö
        • Silta-Rakennuspalvelut
        • Silta-Lounasravintola Vehnämyllynkatu
        • Silta-LounasViinikankatu
        • Cafe 13 Satakunnankatu
        • Silta-Auto
        • Silta-Pienkonekorjaamo
        • Silta-Autopurkamo
        • Silta-Nukke- ja tarpeistopaja
        • Silta-Viestintä
        • Silta IT-palvelut
        • Silta-Taitopaja
        • Silta-Puutyöt ja kokoonpano
        • Silta-Metalli
        • Silta-Siivouspalvelu
        • Silta-Kiinteistö
        • Silta-Rakennuspalvelut
        • Silta-Lounasravintola Vehnämyllynkatu
        • Silta-LounasViinikankatu
        • Cafe 13 Satakunnankatu
        • Silta-Auto
        • Silta-Pienkonekorjaamo
        • Silta-Autopurkamo
        • Silta-Nukke- ja tarpeistopaja
        jne.

        Suomessa on tällähetkellä n. 50 kuntien, säätiöiden, erilaisten yhdistysten ja yhteisöjen ylläpitämää työpajaa, joissa on vuosittain n. 20 000 valmentautujaa.

        Sen jälkeen kun tämä osallistava työttömyys- ja sosiaaliturva tulee niin näiden työpajojen määrä lisääntyy valtavasti, koska jokaiselle työttömälle ja "sossupummille" tarvitaan päivähoitopaikka.

        Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2013 heinäkuussa 183 000. Työttömiä miehiä oli 99 000 ja naisia 84 000 henkeä.

        Työvoiman ulkopuolella olevia oli 1.337.000 vuoden 2013 heinäkuussa eli 64 000 enemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa.

        Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä 122.000.

        Eli niitä orjatöihin pakotettavia on yli 300.000!!!

        Kun nämä 300.000 työtöntä alkaa tekemään ILMAISEKSI ne työt josta ennen maksettiin, työttömien määrä lisääntyy koska oikeat firmat menevät kokkaan ja niiden työttömät tarvitsevat omat tyopajansa.

        Uliuliuliuli. Kuumottaako kun joudut tekemään jotain sossurahojesi eteen? Kaljaankaan ei ole varaa kun et mene ORJAtöihin ja sanktiot iskee. Vuodatan krokotiilinkyyneliä.


      • lankkunen
        Uliuliuliul uhhuhhuh kirjoitti:

        Uliuliuliuli. Kuumottaako kun joudut tekemään jotain sossurahojesi eteen? Kaljaankaan ei ole varaa kun et mene ORJAtöihin ja sanktiot iskee. Vuodatan krokotiilinkyyneliä.

        vieläkö toi paikka jatkaa toimintaansa? oon kyllästyny kotona lojumiseen ja työttömyyteen


      • 6kkliianpitkäaika
        lankkunen kirjoitti:

        vieläkö toi paikka jatkaa toimintaansa? oon kyllästyny kotona lojumiseen ja työttömyyteen

        Menkää työttömät lakkoon tulee yhteikunnalle
        halvemmaksi ettehän muutenkaan viitsi mitään
        tehdä. Jos oisin työnantaja joka ollut työttömänä
        6 kk en ikinä huolis.


      • työkokeilu huono
        6kkliianpitkäaika kirjoitti:

        Menkää työttömät lakkoon tulee yhteikunnalle
        halvemmaksi ettehän muutenkaan viitsi mitään
        tehdä. Jos oisin työnantaja joka ollut työttömänä
        6 kk en ikinä huolis.

        Toki viitsittäisiin tehdä, mutta ei viitsitä maksaa sitä palkkaa. Huono systeemi. Toki tällä syteemillä saadaan työttömiä töihin sehän on hyvä se, mutta erittäin huonoksi systeemin tekee se, että korvartaan palkkattyötä työmarkkinatuki ´9€

        Eli on fimoja jotka eivät kokskaan palkkaa ketään vaikka miten hyvin teksi työnsä tai miten ahkera olisi aina otetaan vaan työntekijä työmarkkinatuolla 9€

        Eli ns. ketjuttaminen pitäisi ainakin saada kiellettyä ja jos on hyvä työntekijä se pitäisi palkata.


    • min1

      Ylöjärvellä on laiskoja,työttömiä.
      Kaikki vaan pitäis eteen tuoda,hyvät korvaukset työttömillä on viel sossukin,aina olette valittamas.
      Eläkeläisilläkin on pienet eläkkeet,eivätkä aina ole valittamas!

      • jää työttömäksi

        Ei todellakaan ole mitkään hyvät korvaukset, Vuokran maksun jälkeen ei paljon käteen jää. Muutama satanen ja kun 3kk on työttömänä joutuu tähän pakkotyöhön jos ei lähde niin karenssi. Eli jääkää vaan työttömäksi jos haluette tehdä töitä josta saa työmarkkinatuen 9€/päivä.


      • EiOlePakkoJolleiTaho
        jää työttömäksi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole mitkään hyvät korvaukset, Vuokran maksun jälkeen ei paljon käteen jää. Muutama satanen ja kun 3kk on työttömänä joutuu tähän pakkotyöhön jos ei lähde niin karenssi. Eli jääkää vaan työttömäksi jos haluette tehdä töitä josta saa työmarkkinatuen 9€/päivä.

        Työn orjat, sorron yöstä noustaa!


    • antsku hitokseen

      Miten te olette päässeet tapaamaan jotain virkailijaa? Itse en ole päässyt edes puhelimella läpi te.toimistoon kun työttömäksi ilmottauduin?

      Ylöjärven työvoimatoimistossa sanottiin ettei tänne voi niin vaan tulla, pitää ensin
      lähetellä paperit Tampereelle te- toimistoon ja kyllä ne sitten siellä tekee päätöksen
      jos jotain sulle maksavat...

      Mitään työpaikkoja ei kukaan ole ehdotellu.

    • karenssikoovee

      minä olen piilotyötön ja ylöjärven työkkäriä se ei kiinnosta. yhteenkään orjatyöhön esim vanhusten perseitä pyyhkiin tuilla en lähde, vaadin palkan kun homman osasin, vaan palkkaa ei anneta ellen kolmivuoroon ryhdy, kolmen lapsen kanssa tein valinnan, en ryhdy. en ole orja ja se joka vastaan kehtaa väittää tai laiskaksi haukkua niin opiskele ihmisarvo itselles niin tiedät sitten muidenkin arvon. valitus on hyvästä jos sillä saadaan aikaan muutosta. ne joilla asiat suhkoht hyvin täällä, pitäkää suunne kiinni. tässä on kyse työkkärin toiminnasta sellaisia työttömiä kohtaan jotka haluavat töitä, mutta työkkäri ohjaa orjatöihin vaikka tietäen että asiakas ei kyseiseen paikkaan työllisty. minä en suostu edes karenssin uhalla ja onneksi perheeni ja sukuni ja ystäväni ajatusta tukevat. uusiksi koko perhanan systeemi ja yksilöidä pitäisi ihmiset työttömyyssonnan keskeltä. onhan tämä ongelma ja kaikki sen tietää, aina löytyy pieni osa niitä joita ei työ kiinnosta, mutta hyvin pieni, kyllä täällä jokainen itselleen ihmisarvoista elämää toivoo ja valmis sen eteen töitä tekemään, vastapuolen myös, eli työkkäri HERÄTYS! pakottakaa ja viekää, sehän se toimiikin! yksilöikää, hankkikaa resursseja. pelkkä karenssipelko vie ajoittain voimat, eletään kuitenkin 2014-vuotta ja inhimillisyyttä pitäisi myös jo arvostaa. turhaan täällä työkkärin puolustajat natisee, nähty jo ettei toimi koko laitos ja jos toimii niin vääriin suuntiin. suurin osa työllistyy suhteilla, kaikilla ei edes niitä ole. ja jos täällä on pienten lasten yksinhuoltajaäitejä työttömänä ja joutuu semmoisen tilanteen kanssa elämään niin minä olen myös. hoiva-alalle haluaisin mutta ei annettu päivätyötä työharjoittelun päälle vaikka puolella palkalla oisin tehnyt ja vanhuksia hoitanut, kolmivuoroon en pysty, tätä tarjottiin, voimat ei riitä ja sen tajuaa tyhmäkin. tuliko työnantaja vastaan yhtään työtä haluavan kanssa? EI. mut palkatkaa ihmeessä thaimaasta niitä hoitsuja kymmeniä tuhansia, älkää vaan kotimaan yksinhuoltajia työllistäkö. ja ei ne lapset kauan pieniä ole joten jos minulle olisi joustettu niin joustaisin itsekkin kun lapset kasvavat. eli, ei kiinnosta enää ja minua ei enää karenssit ym pelota, antaa tulla vaan, kyllä tähän maailmaan ahneita työnantajia riittää ja työnantajien vika ettei suomiäidit saa töitä kun ilmaistekijöitäkin löytyy työharjoittelun merkeissä aina puoleksi vuodeksi. minuakin aneltiin jäämääm vanhuspuolelle koko puoleksi vuodeksi 9 e päivä kun ei kuulemma työkkäristä ollut nyt muita saatavilla =) mutta työtä ei olisi irronnut. hitto mikä maailma, hoidan mieluummin lapseni ja niiden pyllyt ihan ilmaiseksi ja vaikka karenssienkin keskellä.

      • Mimmukkainen1

        Olisit puolella palkalla vanhuksia hoitanut sen lisäksi että sinulla lapsia? Ja toivot saavasi päivävuoroja? No siinäpä oli työnantaja kun ei tulevaisuuteen nokkaansa pidemmälle nähnyt. Totta, että lapset kasvaa nopeasti ja sit helpompi joustaa vuorostaan työlle. Työkkärit vois alkaa kouluttaan työnantajia tilanteisiin ja sitten tarjota paikkoja vaikka pikkulasten äideillekkin. Tiedän valitettavan monta työnantajaa jotka käyttävät työkkärin ilmaista työvoimaa.. Onneksi sinulle kerrottiin ettet työllistyisi kuin kolmivuoroon, työnantajahan olisi voinut ns motivoida sinut jäämään puoleksi vuodeksi heille ihan vain huijaamalla mahdollisesta työpaikasta, eli jotain hyvää. Tsemppiä ja "työvoimatoimistot" voitaisiin kyllä ohjelmoida tähän päivään, ei virkailijoiden vika mutta alkaa tuntua että hekin vaan robotisoituvat ja karenssihan ei motivoi ja lamauttaa köyhän perheen työnhakijan jos semmoinen tulee, lähipiiristä tiedän tapauksia joille näin käynyt.


    • tosi on 3

      Eikö olis hyvä että yhteiskunnan loisetloisetkin joutuis jotain tekemään eurojenja eteen. Sänkyyn ruokitut pitäisi laittaa kuntoutusleirille jossa opetetaan työn tekoa ja vastuuta omista tekemistä.

      • ikänsä töissä

        se on asiaa. töitä on kun on haluja tehdä


      • palkkatyötä lisää
        ikänsä töissä kirjoitti:

        se on asiaa. töitä on kun on haluja tehdä

        eipä vaan ole enää niikuin ennen. Nykyään vaan irtisanotaan ja sitten laitetaan nähin orjatöihin kun ei palkkatyöhön pääse.


      • palkkatyö
        palkkatyötä lisää kirjoitti:

        eipä vaan ole enää niikuin ennen. Nykyään vaan irtisanotaan ja sitten laitetaan nähin orjatöihin kun ei palkkatyöhön pääse.

        Taas muistelaan sitä 80-lukia jolloin vaan mentiin töihin, enää ei toimi niin. Kokeilkaa
        vaikka.


    • Molli Suckssuckssuck

      Tuollaistahan se on ollut jo pitkän aikaa, mutta viime vuosina työttömyystoimistoissa on taas tehostettu työttömän "aktivointia".

      Totuus on kuitenkin, että työttömyystoimistot eivät ole kauniista poliittisista puheista huolimatta olemassa sitä varten, että työttömille löytyisi niiden kautta töitä. Ne ovat olemassa siksi, että ne hallinnoivat ja paimentavat työttömien laumoja.

      Työttömyyshallinto noin yleensä on aika lailla turha tekele ja maksaa veronmaksajille pitkän pennin vuosittain. Vastineena on hallinnollisia sirkustemppuja kuten työttömien passitus tyhjänpäiväisille työnhakukursseille yms. Takavuosinahan eräällä kurssilla opetettiin lehmien tanssittamista.

      Tämä kaikki on johtanut valtavaan byrokratiaan työttömyystoimistoissa sekä työttömien kiusaamiseen. Takavuosina tuolla Ylöjärven työttömyystoimistossa oli muuten eräs naispuolinen vastaanottovirkailija, joka huusi jos asiakas ei miellyttänyt kaikkien kuullen kollegoilleen yksityiskohtia asiakkaiden tilanteesta.

      Kannattaa lukea työttömyystoimistojen järjettömyydestä Jukka Hankamäen kirjasta "Työttömän kuolema". Kirjaa ei nykyään saa kuin omakustanteena mutta se on lainattavissa kirjastossa.

    • Työttömät aktivoituu

      Tämä Näsijärven mökkimurtautuja oli ilmeisesti niitä, jotka eivät jaksa enää taistella työkkärin ja sossun kanssa, vaan nykyisen linjan mukaan aktivoituvat hoitamaan oman toimeentulonsa itsenäisesti. Näitä tulee jatkossa lisää, esimerkiksi niistä jotka työurien jatkamisen nimissä eivät saa eläkettä, vaan ovat työttöminä sen sijaan.

    • Kalev1

      En ymmärrä miks on niin kamala asia mennä sit vuosien läskeilyn ja lorvimisen takia kuntouttavaan työtoimintaan?

      Mä itse siellä joskus olin, ja jokaikinen penni mitä sieltä tulee lapaseen, sitä ei voi ottaa sossut/kelat huomioon = voitto. Kaupankassat ja muut vähä nihkeemmät duunit joita tekee 8h päivässä tolla 9e on ihan paskaa verrattuna siihen että meet toimarille istuu 4h päivässä, ja kun valkkaat oikeet päivät ni saat sulkapalloa kerran viikossa, yleisesti liikuntaa kerran viikossa (salibandyy, keilausta, jalkapalloo, frisbeegolfia) ja kaikenmaailman ryhmät siihen viel kaupanpäälle!!!

      Mun ei tarvi kahta kertaa miettii et otanko sen työkkärituen, toimeentulotuen ja siihen päälle sit 200e (matkakorvauksineen) päälle rahnua.. Noi lukemat meinaan kun heittää duunareille ni johan meinaa tulla akuutti nyrkkeilymatsi... ;)

    • pitää palkata

      Toimari on vielä ihan ok paikka ehkä siellä se 9€ päivä tuet on OK: Mutta siiten ne paikat jotka käyttää järjestelmällisesti hyväksi harjoittelijoita ja työkokeilijoita. Ei auta vaikka kuinka hyvin teet työsi. Kukaan ei pääse niihin koskaan töihin palkalla. Aina otetaan harjoittelija tai työkokeilija edellisen tilalle kun toisella sopimus päättyy.. Yrittäjä saa täysin iltamaista työvoimaa. Tälläinen pitäisi saada loppumaan ja jotenkin veloittamaan palkkaamaan työkokeilija jos se on hyvä. Ei tän työkokeilun tarkoitus se ole, että voi kierrättää harjoittelijoita ilmaisena työvoimana. Vaan nimenomaan se, että jos tätä kautta löytyy hyvä työntekijä .Se tulee silloin palkata normaalilla palkalla töihin. Eikä kierrättää harjoittelijoita ilmaisena työvoimana.

    • Risukkoon

      Sitä saa mitä tilaa! Jos kerran äänestätte noita risikkoja ym. kokkareita etuuskuntaan ja hallitukseen, niin kyllä ne sen työttömän päähänpotkimisen osaa jo vanhastaan.

      Ei pidä päästää porvaria päättämään asioista.

    • Työnteko kunniaan!

      "verrattuna siihen että meet toimarille istuu 4h päivässä, ja kun valkkaat oikeet päivät ni saat sulkapalloa kerran viikossa, yleisesti liikuntaa kerran viikossa (salibandyy, keilausta, jalkapalloo, frisbeegolfia) ja kaikenmaailman ryhmät siihen viel kaupanpäälle!!!"

      Miten tämä edesauttaa työnpaikan löytämistä? Opetetaanko työttömille jossain, miten kirjoitetaan CV, työpaikkahakemus ja miten käyttäydytään työpaikkahaastattelussa? Onko tarkoituksena löytää työttömille työpaikka??? Hakevatko kaikki työttömät aktiivisesti töitä?

    • tulevaisuus on

      CV tai WC, ihan sama.... jos töitä ei kertakaikkiaan kaikille riitä.

      Ainoa keino on jakaa olemassaoleva työ useampien tekijöiden kesken.

      Myös palkka jaetaan tekijöiden kesken.

      Hyvinvointi jakaantuu näin useammalle, eikä loppuunpalamista enää esiinny.

      Yksinkertaista, eikö totta?

      • huonosti käy-

        Ootekos sitä miettineet yrittäjät, että jos kaikki saa palkaksi vaan työmarkkinatuen ja 9€ niin mihinkä se johtaa. Se vaikuttaa kohta tehinkin. Ostovoima häviää ja yrityksenne tuotteet ei mene kaupaksi.


      • Anonyymi
        huonosti käy- kirjoitti:

        Ootekos sitä miettineet yrittäjät, että jos kaikki saa palkaksi vaan työmarkkinatuen ja 9€ niin mihinkä se johtaa. Se vaikuttaa kohta tehinkin. Ostovoima häviää ja yrityksenne tuotteet ei mene kaupaksi.

        Tuo on liian vaikea asia ahneuden sokaiseman kokoomuslaisen ymmärrettäväksi. Fiksummatkin ovat jo tajunneet että ilmaistöihin pakottaminen on yhteiskunnan tuho.


    • ELÄKEkertymä myös

      Koska nykyäään ei kaikkien kannata tehdä työtä, eikä sitä olisikaan riiittävästi, koska automaatit tekevät työn, niin mikä on ongelma?

      Työttömyyskorvauksien tasoa pitää nostaa, jotta työttömillä on yhtä lokoisat oltavat kuin tempputyöllistetyillä ja muilla kunnanviroissa lusijoilla.

      Ja vuosilomat kanssa.

    • nihkuttaja

      Mä oon ite miettiny sen asian sillei et kun se on vaan se 1 kerta kun tääl eletään, ni oon sen kyllä vauvelin ja vaimon kanssa niin paljon kun aika antaa periks. Oon tinkiny tosi paljon rahoista ja muustakin, mutta silti tuun toimeen pienellä ja toimari mua AUTTOI tossa asiassa myös aikoinaan.

      Pidemmällä juoksulla ajateltuna: Jos oon mahdollisimman paljon lapsen vaimon kanssa ja elän nihkeesti pienil rahoil (Ja jottei mene offtopikiks, toimari auttaa tähän rahattomuuteen taloudellisesti aivan järjettömästi, samalla aikaa säästäen!!!), vai sitte niiku tää yks kaveri tässä pari kirjotusta ylempänä. Eli TÖIHIN TÖIHIN, KAIKKI TÖIHIN, OLKAA TÖISSÄ KOKO IKÄNNE, AAMULLA SEISKAAN, ILLALLA KOTIO KAHDEKSALTA KU LAPSET ON MENOSSA NUKKUU, TÖIHIN VAIKKA TÖITÄ EI OLEKKAAN, HAKEKAA TÖITÄ, TEHKÄÄ HAKEMUKSIA JOKA AAMU JOKA PAIKKAAN, OLKAA TÖISSÄ MISTÄ EDES ETTE TYKKÄÄ, TUHLATKAA ELÄMÄNNE SIIHEN SAATANA ja tota rataa.....

      Kummankohan sitä sitte noista valkkais... Ihmisen perusluonnon, olla perheensä kanssa ja suojella sitä kaikelta pahalta, vai olla vaan töissä ja muualla koko ajan ja ei juuri yhtään aikaa perheensä kanssa. Mutta ainii, jos tekee töitä ni voi ajaa UUDELLA BEMARILLA ne työmatkat!! Aivan!

      (No jokanen tavallaan tietysti, ite käytän järkeäni.)

      • säälinlapsiasi

        Toi on aika palturi menen itse töihin klo 6.00 kotiin klo 16.30 ehdin
        olla perheen kanssa ja nukuttaa lapset siivota ja nauttia iltakaffeesta.
        Ai niin olen yrittäjä ja 3-luokan kansalainen en saa sossusta rahaa
        enkä muualtakaa, mutta totta pirussa nautin työstäni enkä vetelehtimisetä.
        Kyllä kaikki tekis töitä jos tuet lopetettaisiin silloin valtion velkakin
        vihdoin taittuis.
        Tykkään ajaa bemaria mutta olenhan tehnyt töitä sen eteen eikä
        tarvitse notkua yhteiskunnan rahoilla , säälin lapsiasi kun saavat
        noin huonoa mallia.


    • rahalle vastine

      Ei kenenkään kuulu saada vastikkeetonta rahaa sen enempää sossusta kuin mistään muustakaan lähteestä.
      Kaikki laiskat vaikka tievarsia putsaamaan.

    • joudut itsekkin

      Ei kenenkään kuulu saada vastikkeetonta rahaa sen enempää sossusta kuin mistään muustakaan lähteestä.
      Kaikki laiskat vaikka tievarsia putsaamaan.

      Mieti jos sutkin irtisanotaan. Etkä senjälkeen saa enää uuttatyötä. Juodut itsekkin tienvarsia putsaamaan. Koittakaa jo ymmärtää, että työttömyydessä ei kyse ole laiskuudesta vaan palkkatyöpaikkojen puuttesta.

      • mä vaan

        suomalainen vaan vaatii johtajanpalkan vaatimattomasta työstäkin, ei kellään oo vaan varaa palkata sellasta töihin koska ei kukaan osta sitten tuotetta/palvelua jota yritys myy. Ei uusi ihiminen voi saada alkupalkkana isompaa palkkaa tai edes saman suuruista kuin jo talossa vuosia olleen palkka. Palkan tulee olla sellainen että sillä on mahdollisuus kehittyä taitojen, vastuun, luottamuksen karttuessa.

        Se että työttömänä saa korvauksia joilla tulee toimeen kenties paremmin kuin mahdollisessa uudessa työssä, on osittain jälkihyvitys jo tehdystä työstä.

        Ei varmasti johdu useassakaan paikassa siitä että ei palkattais ihmisiä, vaan siitä että ei usakkalleta luottaa uuteen ihmiseen koska monelle yrittäjälle uusi ihminen on myös riski, riski joka voi pahimmassa tapauksessa kaataa koko yrityksen varsinkin jos on pienestä yrityksestä kyse.

        Jos et halua "ilmaiseksi" näyttää että olet työnantajan luottamuksen arvoinen niin silloin voit menettää mahdollisuuksia joita varmasti on. Jokainen työnantaja maksaa maksuja valtiolle jolla kustannetaan sitä että sä saat olla kotona vaikka et hänellä töissä olekaan, ymmärrä se.


    • Asenne ratkaisee!

      Kuinkahan moni Ylöjärven noin tuhannesta (1000) työttömästä hakee AKTIIVISESTI töitä???! Miten työnhaku helpottuu, jos työttömät istuvat jossain kuppilassaan päivät pitkät ja vahtaavat toisiaan?

      Miten olette itse edesauttaneet työpaikan saamista??? Kuinka monta työpaikkaa olette hakeneet tänä vuonna? Montako CV:ta olette lähettäneet mahdollisille työnantajille? Oletteko päässeet työpaikkahaastatteluun?

      Asenne ratkaisee ja passivoituminen on pääosin henkilön oma valinta! Työtön voi opiskella ja kehittää monipuolisesti itseään. Avoimessa ammattikorkeakoulussa ja avoimessa yliopistossa voi opiskella vaikkapa kieliä ja tietotekniikkaa. Avoimen opintosuorituksilla voi hakea jopa päätoimiseksi opiskelijaksi.

      Lisäksi Pirkanmaalla (esim. Ylöjärvi ja Tampere) on paljon tutkintoon johtavia koulutuksia lähi- ja monimuoto-opiskeluna ja oppisopimuskoulutuksena. Aikuisopiskeluun on hyvät mahdollisuudet. Lomautettu tai työtön voi hakea omaehtoiseen koulutukseen ammattiliiton ansiosidonnaista päivärahaa!

      Työtön voi liikkua luonnossa ja poimia marjoja ja sieniä jopa myyntiin. Työttömänä on aikaa harrastaa monipuolisesti hyöty- ja kuntoliikuntaa ja pitää itsensä fyysisesti hyvässä kunnossa. Lenkkitossut eivät paljoa maksa ja polkupyörän ja hiihtovälineet voi ostaa käytettynä. Fyysinen kunto edesauttaa henkistä kuntoa. Työnantaja palkkaa henkilön, joka on hyväkuntoinen ja jolla on terveet elämäntavat.

      Kirjasto tarjoaa monipuoliset palvelut. Siltä voi lainata kirjoja, elokuvia ja musiikkia. Voi hakea avoimia työpaikkoja ja laatia kirjaston tietokoneella työpaikkahakemuksia.

      Työtön voi hakeutua myös vapaaehtoistyöhön, se näyttää aina hyvältä CV:ssä. Vapaaehtoistyön kautta voi päätyä jopa työsuhteeseen. Ylöjärvellä on SPR, MLL; seurakunta ja lukuisia harrastus- ja urheiluseuroja, joista löytyy mielekästä vapaaehtoistyötä kaikenikäisille.

    • t2t2

      Kaikki työttömät ei vaan mahdou avoimiin palkkatyöpaikkohin. Kokittakaa nyt jo se tajuta. Tottakai niihin töihin koko ajan haetaan. Jokaiseen haen joka on mulle sopivaa työtä ja joihin olisi mahdollista päästä. Kaikkia lääkärin yms vaativia . paikkoja ei voi hakea vaikka niitä olsikin tarjolla. Suurimassa ossassa työpaikkoja vaaditaan vaikka mitä. Sitten jos jotain satuu saamaan se kestää sen 3-6kk ja se on ohi. Ei sekään ole työttömien syytä, että vakituisia työpaikkoja on hyvin vähän. Katsokaa vaikka mol.fi kun ette näköjään tiedä nykyisistä työpaikoista mitään. Muistelette vaan sitä 80-lukua joilloin olette itse silloin päässeet helposti töihin. Nykään on ihan erijuttu ja mailma on siitä muuttunut

      • mä vaan

        hakemuksessa kun pitää olla erottuva ja mieliin jäävä, lähes toteutukseltaan markkinoinnin ammattilaisen tekemä jotta huomataan, kilpailu kun on suurta työttömillä niinkuin yrityksilläkin.


    • ex orja ja nyt nälkä

      Sama homma tänään Sastamalassa. Meitä työttömiä oli siellä jonoksi asti. Kun kieltäydyin näistä 1 tunnissa orjatöistä minut ajettiin ulos hyvin nopeasti. Karenssi napsahti ja varmaan sossusta joudun nyt meneen anelemaan rahaa vakaumukseni takia.

    • Anonyymi

      Jännä kun vieläkin "rikkaat kokoomuslaiset" hokee, että työttömät sinne ja työttömät tänne tekeen töitä. Eikö netodellakaan tiedä, että ON JO OLEMASSA kaikkia valproja yms. Ehdottavat vieläkin sellaista "vastikkellista tyttömyystukea" joka ON JO olemassa.

    • Anonyymi

      Järjestelmä on mätä jos se mahdollistaa lusmuilun ja siivellä elämisen tekemättä yhtään mitään elantonsa eteen. Kyllä jotain pitää tehdä rahojensa eteen, vaikka se raha tulisikin sossun luukulta.

      Apua tarvitsevia pitää toki auttaa mutta siivellä eläminen verovaroin ei pidä olla mahdollista. Tällaiset porsaanreijät pitää saada tukittua.

    • Anonyymi

      Eipäs ole. Täällä ylöjärvelläkin on VALPRO johon työtön jutuu menemnään karessin uhalla 9€/päivä töihin.

      Miten palkkatyötä voi tehdä jos työnantajat ei ota niihin töihin vaikka niitä hakee ja kyselee? Ei tule kutsua edes haastatteluun.

      Työttömiä on 200 000 ja avoimia työpaikkoja 30 000. Tämäkö on muka jollain tapaa työttömien syy? ja edelleen toistan työttömille on se valpro.

    • Anonyymi

      Kuntouttava työtoiminta on sosaalipalvelu. Sinne käsittääkseni ohjataan sellaisia joilla elämänhallinnan ongelmia, tai terveysongelmia. Jos niitä ei ole, niin et kuulu sinne. Piste.

    • Anonyymi

      Tuo ei pidä ollenkaan paikkaansa. Kuntouttavaan työtoimintaan pakotetaan tavallisia työttömiä. Ei tarvitse olla mitään elämänhallinta- tai terveysongelmia. Kunta säästää näin rahaa eli heidän maksettavakseen tulee pienempi osuus työttömyyskorvauksesta. Eli ainoa motiivi työttömän pakottamiseen ilmaistöihin on kunnan säästämä raha.

      • Anonyymi

        Mitenkä pakotetaan?


    • Anonyymi

      Karenssin uhalla. Jos ei mene niin tuet lähtee pois. Pakko ei ole tietenkään mennä, mutta jos haluaa saada yhä työttömyyskorvausta niin periaatteessa sitten on pakko. Toki jos kieltäytyy niin voihan sitten jotain toimeentulotukea saada jos karenssin saa.

    • Anonyymi

      Kuntouttava työtoiminta on sosaalipalvelu. Sinne käsittääkseni ohjataan sellaisia joilla elämänhallinnan ongelmia, tai terveysongelmia. Jos niitä ei ole, niin et kuulu sinne. Piste.

      Nykyinen Valpro on nimenomaan työttömille suunnattu ja todellakin sinne voi joutua kuka tahansa vaikka 20v palkkatyötä tehnyt jos uutta työtä ei löydy oliko se nyt nykyään se 400 päivän aikana. Ennen oli 500 päivää. Tuon jälkeen jos ei töitä löydy alkaa valproon yms laittaminen ja todellakin valproon voi joutua ihan normaali perheellinen työtön kun se 400pv työttömyyttä on takana.

      • Anonyymi

        Höpö höpö


    • Anonyymi

      Mitä höpö höpö? Kyllä tämä totta vaan on.

    • Anonyymi

      Riitta Autonen sano ettei sinne pistetä ketään ilman omaa tahtoa

    • Anonyymi

      Kyllä valproon melkeinpä joutuu jos haluaa työttömyyskorvausta saada. Jossain vaiheessa. Ei tietenkään heti työttömäksi jouduttua, Vaan vain silloin jos on ollut pikään työtön alkaa vapro kutsua.

      Voi tietysti varmaan kieltäytyäkkin, mutta sitten ei saa työttömyyskorvausta vaan pelkästään toimeentulotukea ja toimeentulotukeakaan ei saa jos on tyyliin tonneja rahaa tilillä

    • Anonyymi

      ihme tyyppejä jos tarjotaan työtä se on orjatyötä ei työkkäris ole pakko olla kyl sossu elättää tollaset työnvioruksojat

    • Anonyymi

      Menistkö itse töihin 9€/päivä tuet palkaalla?

      Mun mielestä työnanatajat vieroksuu palkan maksamisessa.

      • Anonyymi

        Ompelijan keskipalkka on 1 653 € kuukaudessa. Palkka-arvio perustuu 90 ompelijan palkkaan, jotka on nimettömästi lisätty Palkkavertailuun.

        Lähde >> https://palkkavertailu.com/palkka/ompelija

        Aika lähelle 9 € tuntipalkkaa menee.


      • Anonyymi

        Menisin, en makaisi kotona toimettomana luuserina.


    • Anonyymi

      Korvausten eteen on tehtävä jotakin yhteiskunnan hyväksi.

      • Anonyymi

        Korvausten eteen on tehtävä jotakin yhteiskunnan hyväksi.

        Aijotko sinäkin tehdä jos joudut joskus työttömäksi?

        Ei täällä kenekään työpaikka mikään varma ole etenkin näin korona aikana ei ole esim. tarjoilijan työtä tarjolla juuri lainkaan.

        Nyt ei ollut kyse 9€ tunti vaan 9€/päivä. Näihin työttömät joutuvat. Korona kuitenkin pitäisi huomioda, että kaikilla esim. tarjoilijoilla ei vaan ole nyt töitä! Eikä muutenkaan vaikka eläisimme ilman koronaa niin ei vaan kaikille riitä sitä työtä ja jos ei riitä ei pitäisi palkatta tunkea ihmistä väksin johkin valproihin jos ei halua! Ihme väksin pakotus joillan ihmisillä. pitää väksin saada työttömät töihin. Pakotetaan sutkin sitten väksin jos menetät työisi tai vanha loppuu. Ei sitä uutta työpaikkaa tosta noin vaan heti hetkessä löydy. Varsinkin korona aikana joilloin tarjoilijan työpaikat on ihan nollissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korvausten eteen on tehtävä jotakin yhteiskunnan hyväksi.

        Aijotko sinäkin tehdä jos joudut joskus työttömäksi?

        Ei täällä kenekään työpaikka mikään varma ole etenkin näin korona aikana ei ole esim. tarjoilijan työtä tarjolla juuri lainkaan.

        Nyt ei ollut kyse 9€ tunti vaan 9€/päivä. Näihin työttömät joutuvat. Korona kuitenkin pitäisi huomioda, että kaikilla esim. tarjoilijoilla ei vaan ole nyt töitä! Eikä muutenkaan vaikka eläisimme ilman koronaa niin ei vaan kaikille riitä sitä työtä ja jos ei riitä ei pitäisi palkatta tunkea ihmistä väksin johkin valproihin jos ei halua! Ihme väksin pakotus joillan ihmisillä. pitää väksin saada työttömät töihin. Pakotetaan sutkin sitten väksin jos menetät työisi tai vanha loppuu. Ei sitä uutta työpaikkaa tosta noin vaan heti hetkessä löydy. Varsinkin korona aikana joilloin tarjoilijan työpaikat on ihan nollissa!

        Sen 9€/pv lisäksi saat sen töissä käyvien maksaman työttömyyskorvauksen? Miksi sinulle pitäisi maksaa mitään jos et käy edes kuntouttavassa työtoiminnassa?


    • Anonyymi

      Pekkako orjuuttaa !!!!

    • Anonyymi

      No jos ei työt maistu, niin mene kouluun . Aikuiskoulutuskeskuksessa on tarjolla paljon aloja. Tietty helpompaa on nostaa korvauksia kotisohvalla ja vinkua täällä.

    • Anonyymi

      Kyllä ne työt maistuu ei siitä ole kyse. Kyse on siitä, että nyt korona aikana ei ole sitä työtä. Ei SAA SITÄ TYÖTÄ. Työnanatajat eivät ota nyt tähän tarjoilan alaan töihin. Ymmäristkö? Ehkä sitten ottavat jos korona menee joskus ohi,
      '

      • Anonyymi

        Aikuiskoulutuskeskuksessa on tarjolla paljon aloja. Ymmärsitkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikuiskoulutuskeskuksessa on tarjolla paljon aloja. Ymmärsitkö?

        Olen vasta lapsi, mutta lueskelen ja kommentoin näitä hauskoja juttuja. Käyn koulua mielelläni.


      • Anonyymi

        Kai sää nyt muutakin osaat kuin tarjoilla??


    • Anonyymi

      Ihmettelen tota rajoitustakin kun baarit pitää klo 18.00 laittaa kiinni. Ihankun sitä koronaa ei vois saada sieltä klo 17.00 kuin vaikka klo 23.00. Ehkä johkin yökerhoon tuo vaikuttaa, mutta huomaa kyllä, että päättäjät ei käy paikallisissa bubeissa jossa olin itsekkin tarjoijana tampereella. Vain hienoissa yökerhoissa käydään jonne väki tulee vasta puolen yön jälkeen, mutta yhtään ei huomioda bubeja jossa on kyllä väkeä päivälläkin ja sen tartunnan voi saada sieltä päivälläkin vaikka 14:00 ihan samalla lailla kuin illalla klo 18:05 Ei ole näissä rajoituksissakaan mitään järkeä. Eikä ole missään valporossakaan mitään järkeä, Tänne tarvitaan oikeita palkkallisia työpaikkoja eikä mitään hemmetin valporoja.



      Tottakai osaan muutakin kuin tarjoilla. Sanoin vaan, että nyt on aloja jolloin ei vaan ole sitä työtä ja tuo lisää työttömyyttä ja kun korona on ohi työt palaavat ja porukka saa helpommin taas työtä.

    • Anonyymi

      Mä haluasin nähdä sen, että jos yhdeltä tänne kirjoittajalta vaikka jostain syystä lopuisi työ niin miten hän saa uuden työn saman tien. Vai saisko? Onko niin varma juttu?

      • Anonyymi

        Tuohon vaikuttaa paljon se, että mille alalle on kouluttautunut ja minkälaista osaamista on kerryttänyt. On paljon tekijöitä, jotka käytännössä voivat valita työpaikkansa. Esimerkiksi pitkän linjan monipuolisista ict-osaajista on kova pula.

        Varmaan menee niin, että mitä vähemmän osaa, sitä laimeampaa kiinnostusta saa työnantajilta osakseen.


    • Anonyymi

      Noinhan se demarien keppi viuhuu.

    • Anonyymi

      Ite olen työelämässä huomannut useammasakin piakssa sen, että aina on palkattu joku toimitusjohtajan poika tai tytär töihin ja vielä aina johkin pääliköksi yms. Taitaa tänne nuo kirjoittaa joiden faija on toimitusjohtaja. Hellpoahan se on suhteilla töitä saada. Eikä mitään käsitystä siitä miten vaikeeta tänäpäivänä työn saaminen on jos näitä suhteita ei ole.
      Toki ylöjärven kaupungilla kun olin töissä niin varmaan ainoa työpaikka jossa ei ollut tyyliin Mansikkämäen lapsi töissä.

      • Anonyymi

        Kyllä olen kuullut et Ylöjärven Kaupunki on mallioppilas työntekijöiden omien lasten palkkaamisessa tai sitten on joku suksiharrastus yhteys tai tälläin. Kyllä tätä on joka paikassa. Ja tuohon Mansikkamäkeen sen verran, jos sillä ei vaan ole lapsia.


    • Anonyymi

      Itse olen nyt neljännessä ammatissani. Kun työt on loppuneet, olen opetellut uuden ammatin. Ei saa jäädä kotiin vaikeroimaan. Ei niitä töitä tulla sinne tarjoamaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe