MIKÄÄN korvike ei sovi

epätoivoinen

osaako kukaan neuvoa tai onko kellään ollut vastaavanlaista tilannetta ettei mikään korvike kävisi. on kokeiltu profylac, althera, alfaro, nutrilon junior ja pepti, nutramigen, neocate.... mikään ei sovi! tiettyjä kausia on että mm. nutramigen kävisi mutta nyt oireilee jo sitäkin..!
kiinteistä sopivia ainoastaan bataatti ja päärynä, muut oksentaa tai puklii pois.
olen huolissani että mitä pienelle voi syöttää kun ei oikein kasva kunnolla (yrjöää maidon ulos) ja jatkuvast pahaolla pienellä. tuntuu ettei oikein missään osata enää auttaa, se on vähän että voi voi :( joo ja tosiaan vauvalla ikää 5kk. maitoallergia ja refluksitauti todettu ( refluksia ei ole kuitenkaan sen enempää tutkittu). mistään lääkkeestä ei ole ollut apua, ei edes prepulsidista.

9

1988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap.

      olisi kiva kirjautua allergiapalstalle muttei sinne jostain syystä pääse?? vahvistustunnusta ei tule sähköpostiin

    • allergisen äiti

      Oletteko kokeilleet Nutri Soijaa (vai millä nimellä tämä soijakorvike nykyään tunnetaan). Soijakorvikkeita ei ensisikaisesti suositella alle 6kk ikäisille, mutta sitäkin voi kokeilla lääkärin valvonnassa. Entäs rintamaito? Et ilmeisesti imetä? Jos rintamaito käy(mitä imetysdietti maitoa ei voi saada), niin periaatteessa kela korvaa myös rintamaidon ostoa, käytännössä maitoa ei sairaaloilta kuitenkaan liikene myytäväksi.

      Jos mikään ei käy ja vaihtoehtona on suonensisäinen ruokinta, niin lapselle voi anoa kelalta oikeutta räätäköityyn korvikkeeseen. Eli korvike valmistetaan juuri sinun lapsellesi eri aminohapoista ja muista raaka-aineista. Hinta on suolainen, mutta 630€ omavastuun täytyttyä maksettavaksi tulee vain 2€/apteekista haettu annos.

      Oletteko olleet sairaalassa seurannassa oireiden takia? Siis osastolle esim. 3 päivän jaksoa. Muuta hyötyä seurannasta ei yleensä ole, kuin että lääkärit ottaa oireet vakavammin ja etsii hoitoa uutterammin, kun oireet on todettu ihan sairaalassa. Refluksia voi myös tutkia eri menetelmillä esim. ph-pitkäaikaisseurannalla. Nämäkin auttaa hahmottamaan onko kyse allergisesta refluksista vai kahdesta eri sairaudesta eli allergiasta ja refluksista.

      Jos oman sairaalan lääkärit levittelevät käsiään neuvottomina, niin pyydä lähete yliopistosairaalaan (tai jos lapsi on jo yliopistosairaalanhoidossa niin helsinkiin lastenlinnaan). On todella vähän allergisia lapsia, joille ei löydy sellaista ruokaratkaisua jolla kasvaisi normaalisti ja olisi kohtuullisen kivuton.

      Olette varmaan kotisairaalanne ravitsemussuunnittelijan ohjauksessa, joten luottakaa enemmän hänen kun meidän kanssakulkijoiden neuvoihin. Mutta kun kerta ideoita kysyt niin nämä tulee mieleen. Jonkun edes auttavasti toimivan maitdon lapsi tarvitsee. Maito on kuitenkin 5kk ruokailun kulmakivi. Energiaa saa öljyistä. Tosi monelle allergiselle käy rypsiöljy ja jos se ei käy niin muitakin vaihtoehtoja on. Viimeisenä rasvavaihtoehtona on apteekista saatava rasvalisä, jossa rasvat pilkottu rasvahapoiksi.

      Ruokakokeiluun kannattaisi varmaan ottaa joku liha. Niistä saa tarvittavaa proteinia, jos kävisi niin hyvä tuuri, että sopisi. Lihoissa ei ole suuria eroja ravitsemuksellisestikeskenään joten on ihan sama minkä vaan saatte sopimaan.

      Viljoista riisi ja kaura sopii useammalle kuin vehnä, mutta ilman kokeilua ei voi tietää. Maissi on ravintoarvoiltaan hyvä, jos vaan sopii. Quinoan ravintoarvot on myös hyvät.

    • ex epätoivoinen

      kiitos vastauksest :) meillä alkoi nyt sopia yksi korvike vihdoin luojan kiitos. mutta kiinteet edelleen takkuaa. onneksi kasvaa nyt maidolla hyvin. saa nähdä miten jatkossa kun energian tarve lisääntyy. rypsi / rapsi öljy ei sovi eikä kalaöljy. oliiviöljy täytyy vielä testata. hyvä tietää tästä apteekin vaihtoehdosta, en tiennyt.

      kaikki vaan pitää tehä niin pikkuhiljaa ettei käy niin että yhden ruoka aineen takia mikään ei sovi, niin on tupannut käymään ku jotakin uutta yritän.
      hirven lihaa ajattelin kokeilla seuraavaksi.
      ollaan käyty ravitsemusneuvojalla josta en saanut hirveästi mitään irti. menen lähiviikkoina toiselle neuvojalle.

      • ex epätoivoinen

        hei tosta soijasta vielä että olen kuullut että sillä on huomattu sivuvaikutuksia poikien kehitykseen. en ole ihan varma mutta jostain olen lukenu! et siksi ei suositella alle puolivuotiaalle?
        luulen ettei soija sovi kun imetysdieetillä käytin pelkästään soijaa, ja silti poika oireili. mutta varma en ole..
        imetin aluksi mutta lopetin kun sai oireita vaikka olin todella niukalla dietiillä.


      • ex epätoivoinen
        ex epätoivoinen kirjoitti:

        hei tosta soijasta vielä että olen kuullut että sillä on huomattu sivuvaikutuksia poikien kehitykseen. en ole ihan varma mutta jostain olen lukenu! et siksi ei suositella alle puolivuotiaalle?
        luulen ettei soija sovi kun imetysdieetillä käytin pelkästään soijaa, ja silti poika oireili. mutta varma en ole..
        imetin aluksi mutta lopetin kun sai oireita vaikka olin todella niukalla dietiillä.

        joo ja ei olla oltu osastolla seurannassa :S ei oikein otettu meitä niin akuuttina. vaikka yhdessä vaiheessa kun painokäyrät meni alaspäin ja oli niin ettei paino noussut kun hyvin pieniä määriä. nyt kyllä paino nousee jo ihan normaalisti ja käyrät menee jo ylöspäin.


    • äiti 45

      Meillä on oli pojalla vaikeat allergiat jo aivan vauvasta alkaen, ei sopinut maito, ei kotimaiset viljat (vehnä, ohra, ruis, kaura) eikä kananmuna. Imetin häntä aluksi, ja omasta ruokavaliostani karsittiin pikkuhiljaa kaikki mahdollinen pois ja sitten suositeltiin imetyksen lopettamista, profylac onneksi sopi, sillä poika kasvoi hyvin. Kiinteät ruoat olivat suuri ongelma, opettelemista oli paljon, mutta kun oli riittävän tarkka ruokien ja muidenkin asioiden kanssa, niin pärjäsimme melko hyvin. Työtä se vaati paljon, iho oli kuiva korppu ja vuoti visvaa kunnes vihdoin saimme yhdeltä lääkäriltä hyvät ohjeet. Pesimme vauvan rasvan kanssa, kylvyn jälkeen rasvasimme uudestaan, tarvittaessa kortisonirasvaa, joskus kelmu (siis tavallista keittiökelmua, aivan!) esim. jalkojen tai käsien ympärille jotta rasva imeytyisi hyvin. Tumput tai sukat käsiin yöksi jotta ei raapisi itseään verille. Vaatteet vaaleita hyvälaatuisia puuvillaneuleita.
      Nyt poika on jo lähes aikuinen ja allergiat ovat edelleen voimakkaita. Toki hän saa jo syödä monia ruoka-aineita, mutta nuo maito, viljat ja muna ovat edelleen kiellettyjä. Murrosiässä tilanne jopa paheni niin paljon, että hän sai muutaman anafylaktisen shokin kouluruokailussa, kunnes oppivat koulullakin ottamaan asian todesta, eikä vain vähän sinne päin.
      Mutta tsemppiä sinulle, pärjäät varmasti jatkossakin, kunhan itse otat asioista tarkkaan selvää ja selvität juuri sinun lapsesi oireet ja alllergiat. Vaikuttaisi siltä, että niitä on muitakin ? Ja luota siihen että juuri sinä tunnet parhaiten oman lapsesi, eikä suinkaan joku lääkäri tai terveydenhoitaja tms. joka ensimmäistä kertaa lapsesi tapaa.

    • plmb

      Minun vauvoistani kaksi voivat oikein hyvin SoijaSemper tuotteella, jota saa apteekista.

      • plmb

        Ps. jatkan vielä. Toisella tuli sitten aikuisempaana ilmi gluteeni- ja laktoosiyliherkkyys ja toisella laktoosiyliherkkyys. Itselläni on myös molemmat. ja kuntoni synnytysten jälkeen oli niin kehno, koska olin vasta alkanut gluteenittoman dieetin, että ei tullut rintamaitoa kovinkaan montaa päivää. SoijaSemper vauvanmaito oli onnistunein kompromissiratkaisu kaikille. Voimme hyvin. Yli 30 vuotta on kulunut.


    • salapoliisi työtä

      Meillä lapsellamme oli seitsemän ruoka- ainetta joita pystyi syömään. Kotimaiset viljat pois, maissikin allergisoi. Maidosta jatkuvaa oksentelua, kakka vihreää ripulia. Ainut pelastus riisimaito, johon laitoimme luontaiskaupasta ostettua kivennäisjauhetta. Pahimpia myrkkyjä lisäaineet, esim broileriliha valmisteet, ei auttaneet pesutkaan. Ei käyneet kalsiumvalmisteet joissa paakkuuntumisen estoaineita. Marjoista vähiten allergisoiva oli vadelma. Hedelmistä banaani, päärynä. Lihasta ei voinut syödä naudanlihaa, olihan allerginen maidolle (ravitsemusterapeutin tärkeä vinkki). Kala ei käynyt, mutta kala-öljy kylläkin, rasvaa lisäksi rasvaisesta maidottomasta margariinistä, ja oliiviöljy. Ristikukkaiset rypsi ja rapsi ei käyny. Myös ihorasvojen valinta oli melkoista touhua. Jo ihan parin vuoden ikäisenä, paras rasva "pikku nyrkkeihin " olikin , yllätys, yllätys Lumenen ryppyvoide, eipä tarvinnut paljon laittaa ja apu tuli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1773
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1168
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      997
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      881
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe