Piparin tuoksu tuo joulun kotiin

hyväksynnän puute

Oulun hiippakunta oli naispappien helvetti

Olavi Rimpiläisen piispakausi merkitsi monelle Oulun hiippakunnassa työskentelevälle naispapille kivuliasta aikaa.

Naispapit kokivat henkistä ja hengellistä väkivaltaa työtovereidensa sekä esimiestensä taholta.

Tämä selviää lauantaina tarkastettavasta, teologian maisteri Satu Saarisen väitöskirjasta On sovelias ikeeni ja keveä on kuormani.

Naispappeja pommitettiin esimerkiksi nimettömillä, ilkeillä sähköposti- ja tekstiviesteillä ja yöllisillä häirintäsoitoilla. Vuonna 2002 yhtä haastateltavista piinattiin piikikkäällä runolla:

"Eipä auta papitarta piispallinen siunaus, papittaren navan alta löytyy aina kiusaus. Ähäkutti, ämmäpappi, loppuu happi, kiehuu sappi! Arvovalta täysin puuttuu, tästä papitar kai suuttuu?!".

Erityisen raskaana naispapit kokivat sen, että heiltä puuttui työlleen piispan tuki.

- Piispan hyväksynnän puute on iso asia. Kun uusi Oulun piispa Samuel Salmi aloitti työnsä, naispapit kokivat asenneilmaston muuttuvan, Saarinen sanoo.

- Tänäkään päivänä en vihkisi naisia papeiksi. Kenenkään kanssa en ole koskaan riidellyt, mutta aina olisi varaa olla ystävällisempi, piispa Rimpiläinen sanoo nyt.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288338170447.html

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauha Joulu

      Viime Joululta poliitikko julistaa sydämmellisesti Joulurauhaa, mikään ei tunnu kelpaavan. Olisikohan Oulussa Rimpiläinen pitämässä Joulusaarnaa Artolle, pääsisi omille juurilleen rauhoittumaan Jouluksii.

      Arto Hirvonen
      26.12.2011 13:56

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10338904

      Perinteisiin kuuluu joka Joulu aamuna käydä Kirkossa. Kymin suurakunnan kirkonmenot ovat Karhulassa Kymin kirkossa. Tavan omainen paikka on minulla lehtereillä josta näkee koko kirkon menon kulun joustavasti.

      Tällä kerralla hivenen hämmensi se seikka, että kirkossa ei olut seurakunnan kuoroa lainkaan laulamassa. Sentään yksi nainen esitti Joululauluja urkusäestyksellä.

      Toinen hämmästys oli koko jumalanpalveluksessa ei ollut yhtään mies henkilöä mukana vaan naispapit hoiti koko tilaisuuden keskenään.

      Ei ollut seurakunnan luottamusmiehiä lukemassa jouluevankeliumia van naispapit vuorottelivat keskenään saarnan kulkua. Itse Joulu saarnaa ei pidetty nytky käytännön mukaan saarnaluolista vaan seurakunnan edestä.

      Vielä hämmensi se seikka koko kirkkoväelle oli varattu vain yksi nainen kolehdin keräykseen. Odottelimme kolehdin kerääjän suoritusta koko kirkkoväen osalta. Naispappi odotteli jonkin aikaa ylimääräisen urkumusiikin soidessa taustalla siunatakseen kolehdin antimen osoitetulle kohde ryhmälle.

      Liekö täällä tavalla Kymin seurakunta halusi herättää mielenkiinnon Joulu aamun jumalanpalvotukseen. Se seikka ainakin jäi muisti kuvaan, että seurakunnasta ei ollut yhtään miestä mukana tasapuolisuuden nimissä tuomassa Joulun sanomaa kirkkoväelle.

    • duo tremolo

      Jospa duo Hirvonen & Kervinen laulaa kirkossa tänä vuonna. Ja esittää joulukuvaelman nimeltään "kaikki hävityt kantelut".

    • rauhaa jouluna

      Hellan ja hanskan välistä

      • Pikkujoulut oli eilen ja oli Venäläistä piparia ( toivat tullessaan) ja oli maukas. Joulusta on odotettavissa vielä ja lupasivat tuoda uudet piparit jouluksi. Olis yksi pipari mahdollisesti vailla syöjää.


      • zubbermann kirjoitti:

        Pikkujoulut oli eilen ja oli Venäläistä piparia ( toivat tullessaan) ja oli maukas. Joulusta on odotettavissa vielä ja lupasivat tuoda uudet piparit jouluksi. Olis yksi pipari mahdollisesti vailla syöjää.

        Kyllä oli piparin tuoksu ihana taas eilen ihana, naatiskelen aina siitä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe