Sosialismi Kuubassa vaihtoehto

Che59

Kuubalainen yhteiskuntajärjesstelmä on yksi potentiaalinen mahdollinen, joka on vaihtoehto kun energivarat ehtyy ja ilmastonmuutos kiihtyy. Vähemmän kuluttavaan yhteiskuntaan on jossain vaiheessa siirryttävä. Jos kiinnostaa ajankohtaiset asiat Kuubasta, kannattaa tilata kommunistisen puolueen pää-äänenkannattaja Granma International. Kansainvälinen painos ilmestyy kerran viikossa ja lehti ilmestyy mm. espanjaksi, ranskaksi ja englanniksi. 16-sivuinen lehti kotiinkuljetetuna maksaa vain 40 euroa 52 numeroa.
http://granma.cu/ingles/Subscription.html
Saksan tai italiankielinen lehti julkaistaan kerran kuukaudessa ja tilausmaksu n.10 euroa.
Suora tilauslinkki tässä http://www.pathfinderpress.com/s.nl/sc.11/category.191/.f
Lehti tulee n.1,5 viikon viiveellä, tilauksen alku tosin kesti pari kuukautta. Ja Visa-laskulta meni tuo 50USD eli vajaa 40 euroa.

23

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säästöjä menneestä

      Kuubalaisten energiankulutus on varmaankin vähäisempää per hlö kuin esim Suomessa, sillä hehän jäivät kai jonnekkin 50 -luvulle aikoinaan.

      Jos taaksepäin halutaan mennä energiansäästöjä tavoiteltaessa niin todella säästävä malli löytyisi paljon lähempääkin. Esim 1800 -luvun saamelaisesta yhteiskuntamallista löytyisi todella vähän energiaa kuluttava elämäntapa.

    • N1V

      Kuubassa on osin kiitos USA:n kauppasaarron keskitytty kehittämään terveydenhuoltoa, koulutusta, urheilua ja kulttuuria. Lisäksi maatalous, jota ollaan nyt uudistamassa, on lähes 100% luomua, kiitos jälleen kerran kauppasaarron. Eli sivistynyttä elämää voi elä ilman tavarapaljoutta ja sen luomaa harhaa.
      1800-luvulle ei tarvitse palata, mutta jotain täytyy vähitellen tehdä. Fossiiliset loppuvat ja muutenkin kulutusyhteiskunta luo niin henkistä kuin fyysistakin sontaa.

      • hohhoijakkaaa

        " Eli sivistynyttä elämää voi elää ilman tavarapaljoutta"

        ...ja sananvapautta, elinkeinovapautta, kokoontumisvapautta, liikkumisvapautta.

        En pitäisi maata kovinkaan sivistyneenä, jos siellä ei ole edes siviilipalvelusta saatikka mahdollisuutta kieltäytyä aseellisesta palveluksesta.


    • Kapitalisti1967

      Kuuban terveydenhuolto on muuten pelkkä myytti, tästä osittain kiitos Michael Mooren dokkarille jossa herra ohjattiin Kuuban eliittiväen sairaalaan.

      Ns. tavallisen väen sairaaloissa ja apteekeissa on huutava pula kaikesta, lattiat vilisevät rottia ja ihmiset makaavat sängyissään vailla kunnollista hoitoa.

      Meidän lukemamme tilastot eliniäastä, lapsikuolleisuudesta, jne ovat Kuuban viranomaisten tekemiä (kaikki ehkä muistavat rakkaan kommunistisen naapurimme luotettavat tilastot vuosien takaa?). Kuubalaisten lähteiden mukaan esim. jos lapsi kuolee pian syntymän jälkeen, sitä ei lasketa syntyneeksi ollenkaan.

      Myös kulttuurin ja urheilun kanssa on niin tai näin. Missä ovat Kuuban valtion tukeman kulttuurin ja urheilun valtavat, jopa länsimaat varjoonsa jättävät saavutukset?

    • .....

      Kuubassa on kaikki mitä ihminen tarvitsee.

      • ¡Viva Cuba!

        Kuuba on loistava soihtu riistokapitalismin pimeydessä ja osoitus humanismin elinvoimasta.

        Läntisen pallonpuoliskon vapauden esitaistelijan Fidel Castron nimi on jälleen maaillan kansojen huulilla. Hän on luonut toveriensa kanssa uskon ja Amerikan orjuutetuille kansoilla esikuvan joka loistaa soituna läpi pimeyden aikakauden.

        Fidel Alejandro Castro Ruz (s. 13. elokuuta 1926) on Kuuban johtaja, joka on hallinnut maata vuodesta 1959, jolloin hän syöksi liittolaisineen vallasta Fulgencio Batistan. Castro oli maan pääministeri vuodesta 1959 vuoteen 1976, jolloin hänestä tuli valtioneuvoston ja ministerineuvoston presidentti. Castro nimitettiin Kuuban kommunistisen puolueen ensimmäiseksi sihteeriksi vuonna 1965, minkä jälkeen maa on muutettu yksipuoluevaltioksi. Hän on yksi maailman pisimpään yhtäjaksoisesti vallassa olleita valtion päämiehiä. Presidenttinä hän on myös asevoimien ylipäällikkö, Comandante en Jefe.

        31. heinäkuuta 2006 Fidel Castro luovutti presidentin velvollisuutensa väliaikaisesti veljelleen Raúl Castrolle jouduttuaan leikkaukseen. Lokakuussa 2007 hän varoitti, että hän ei ehkä enää palaa virkaansa, sillä hänellä "on velvollisuus luovuttaa valta nuoremmille".
        19. helmikuuta 2008 Castro ilmoitti kirjeessään kommunistiselle puolueelle virallisesti luopuvansa presidenttiydestä ja armeijan ylipäällikköydestä.

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288537440034.html


        ----
        http://www.youtube.com/watch?v=PEj7jnR--Dg


      • Stalinin uhrit

        "Kuubassa on kaikki mitä ihminen tarvitsee."

        Jos on niin miksi ihmiset yrittävät loikata?


      • Sinnehän siis

      • Stalinin uhrit
        Sinnehän siis kirjoitti:

        Kuubaanhan paetaan täältä Euroopasta :-)

        "Monista maista nuoret ovat muuttamassa pois ja EU:n tilasta kielii aika paljon se, että 8600 espanjalaista on paennut Kuubaan."

        http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140096-konkurssin-aave-kummittelee-euroopassa

        "Monista maista nuoret ovat muuttamassa pois ja EU:n tilasta kielii aika paljon se, että 8600 espanjalaista on paennut Kuubaan."

        Ovela juoni! Siitä onkin lyhyt matka loikata USA:han:-)


      • Se sun
        Stalinin uhrit kirjoitti:

        "Monista maista nuoret ovat muuttamassa pois ja EU:n tilasta kielii aika paljon se, että 8600 espanjalaista on paennut Kuubaan."

        Ovela juoni! Siitä onkin lyhyt matka loikata USA:han:-)

        USA: on ihan samoissa ongelmissa, nykyisin sinne tulee enemmän rahaa Etelä-Amerikasta köyhille työläisille kuin mitä ne aiemmin lähettävät Meksikoon ja muualle sukulaisille, siitä on jo tutkimustakin olemassa.

        Menijät tosiaan eivät ole USA: aan matkalla, vaan jotain ihan muuta.

        http://yle.fi/uutiset/detroit_vajoaa_kohti_konkurssia/6521345


      • Olet hullu

        Eli ihminen ei tarvitse mielestäsi sananvapautta, elinkeinovapautta, kokoontumisvapautta, liikkumisvapautta?


    • Bandiera rossa

      Kuubassa oli vastikään vaalit. Kaikki kommunistisen puolueen ehdokkaat valittiin yksimielisesti. Koko Kuuban kansa on yksimielisesti kommunistisen puolueen tukena!

      Sosialismi pelasti Kuuban kansan vuosisatoja jatkuneelta imperialistiselta sorrolta, siksi Kuuban kansa ylistää toveri Fidel Castroa ja hänen vertaansa vailla olevia saavutuksia maailman työväenluokan taistelussa kohti kansandemokraattista maailmantasavaltaa.

      Eläköön Kuuba! Eläköön Fidel! Eläköön sosialismi!

      http://www.youtube.com/watch?v=bgq8Q9dHPWw

      • Stallarin törinää

        "Kuubassa oli vastikään vaalit. Kaikki kommunistisen puolueen ehdokkaat valittiin yksimielisesti. Koko Kuuban kansa on yksimielisesti kommunistisen puolueen tukena!"

        Kummasta tuo kertoo? Vaalijärjestelmästä vai ihmisten todellisesta mielipiteestä?

        "Sosialismi pelasti Kuuban kansan vuosisatoja jatkuneelta imperialistiselta sorrolta"

        Eli siirryttiin yhdestä sorrosta toiseen?


    • qweqweqweqew

      "Eli siirryttiin yhdestä sorrosta toiseen?"

      Kyllä Castron aika on kuitenkin kiistämättä valtaosalle ihmisistä ollut parempaa kuin sitä edeltänyt Batistan hallinnon aika jolloin puolet kansasta ei osannut lukea ja juuri minkäänlaista terveydenhuoltoa tavalliselle kansalle ei ollut & kuuban luonnonvarat olivat käytännössä jenkkien roistoyhtiöiden omaisuutta.

      Mitä tuossa viime vuonna nyt Kuubassa kävin ensimmäistä kertaa niin voin sanoa ettei se todellakaan näytä miltään sortovaltiolta jossa asiat olisivat kauhean huonosti, ihmiset olivat iloisia, terveen näköisiä, eivät ollenkaan erityisen tyytymättömän oloisia.

      Jo se että Castrojen hallinto on pysynyt 50v kasassa Yhdysvaltain Castron vastustajille osoittamasta valtavasta tuesta huolimatta todistaa sen etteivät asiat voi olla erityisen huonosti, jos kansa todella haluaisi sosialistisesta systeemistä eroon olisi uusi vallankumous jo tapahtunut aikoja sitten.

      • Sitten tuli Fidel..

        "Mitä tuossa viime vuonna nyt Kuubassa kävin ensimmäistä kertaa niin voin sanoa ettei se todellakaan näytä miltään sortovaltiolta jossa asiat olisivat kauhean huonosti, ihmiset olivat iloisia, terveen näköisiä, eivät ollenkaan erityisen tyytymättömän oloisia."

        Niin? Viime vuonnahan sai tavallinen kansalainen jo omistaa peräti kännykän? Tämä vaarallinen vehje sallittiin?

        Saako mielestäsi tavallinen tietojesi mukaan:

        - matkustaa ulkomaille vapaasti?
        - kokoontua vapaasti?
        - perustaa uusia puolueita?
        - kirjoittaa lehtiin eriäviä mielipiteitä ilman vainoa?

        Minä todella USKON, että ne ihmiset näyttävät onnellisille, mutta oletko itse mahdollisesti kuullut termiä 'hyödyllinen idiootti'? Ei millään pahalla...


    • SelkäydinPuhuu

      Kommunismi/Sosialismi ovat vain yksi kapitalismin monista muodoista ehkä hieman uskonnollistyylinen muoto. Kapitalismia diktatoorisessa muodossa. Kommunismin pääoman omistajat riistävät kansaa ja yleensä kansa jouttu kärsimään saadakseen tuotettua kommunistikapitalistien korkeamman elintason. Ei ole tällähetkellä olemassa mitään vaihtoehtoa kapitalismille. Me kaikki olemme kapitalisteja. Paitsi ehkä hyvin harvat kuten minä. Olen vapautunut kapitalismista fyysiseti. Ihmettelen eri kapitalistien keskenäistä hyödytöntä kilpajuoksua. Elämänne saattaa valua hukkaan näissä itseitseään vastaan taisteluissanne. Perehtykää eläömänne perimmäisiin kysymyksiin lisääntyvinä elävinä olentoina. Elätte näiden nykyisetn ihmiskäsityksen rajoittamassa ympäristössä tietämättä mitään omasta todella pitkästä sukupuustanne. Siellä olevat suvunjatkamis tavat eivät kaikilla sukupuumme jäsenillä ole yhtä kapitalistisia ja geneettisesti eroamme heistä vain 1,6%. Varmaan ymmärrätte syyn miksi kapitalistiset omistus ihmissuhteemme eivät kestä. Ne nimittäin ovat hyvin harvinainea "herkkua" meidän kädellisten sukupuussa. Vain Gibboni on yksiavioinen ja sillä ei ole kovaa geneettistä tarvetta vaihtaa kumppania ja se parittelee harvoin. Mielenkiintoista, että ihminen on ominut tuon gibbonin strategian ja pakottanut promiskuitteettisen olemuksensa omistavan ihmissuhteen haarniskaan, joka puristaa ja ahdistaa ja ennen kaikkea kilpailuttaa ankarasti päivästä toiseen.

      • Cuba Libre

        Kuuba on kehittynyt pitemmälle kapitalistisesta statusomistuksesta. Myös seksuaalinen vapautuminen valovuosien päässä siitä mitä tavataan parisataa kilometriä pohjoisempana dollarinmetsästäjäheimon parissa.


    • redmetal

      Ennen Castron vallankumousta, Batistan Kuuba oli Yhdysvaltalaisen riistokapitalismin ja mafian temmellyskenttä. Kuuban luonnonvaroista ei ollut hyötyä sen omille kansalaisille. Toisin on ollut sen jälkeen. Fidel Castro on Jumalan asialla.

      • Sitten tuli Fidel..

        "Toisin on ollut sen jälkeen. Fidel Castro on Jumalan asialla. "

        FIDEL = JUMALA!!


    • gasgas

      sen ajan mitä vietin kuubassa, pisti silmääni seuraavat seikat.
      heidän elintasonsa, siis kulutustasonsa ei ole samalla tasolla kuin meillä.
      he elävät "röttelö" taloissa yms, kaupoissa ei ole oikein mitään tuotteita.
      ruoka on hyvää.
      Ihmiset ovat iloisia, nauravaisia ja iloisia, toisin kuin stressin valtaamassa suomessa. :)

      Eli ei se uusi auto, hienompi talo, tai mitkään merkkivaatteet onnea tuo, päinvastoin. se on vain kierre mikä kuluttaa elämäsi näiden asioiden hankkimiseen elämisen sijasta.

      • Sitten tuli Fidel..

        Toinen hyödyllinen idiootti?

        "he elävät "röttelö" taloissa yms, kaupoissa ei ole oikein mitään tuotteita.
        ruoka on hyvää.
        Ihmiset ovat iloisia, nauravaisia ja iloisia, toisin kuin stressin valtaamassa suomessa. :)"

        Jospa Fidelin poliisit poimivat ne nurjalla naamalla olijat terveelliseen leirielämään? Ei ihme, jos jäljelle jääneet ovat 'todella' iloisia:-)


      • TUNKKAUS
        Sitten tuli Fidel.. kirjoitti:

        Toinen hyödyllinen idiootti?

        "he elävät "röttelö" taloissa yms, kaupoissa ei ole oikein mitään tuotteita.
        ruoka on hyvää.
        Ihmiset ovat iloisia, nauravaisia ja iloisia, toisin kuin stressin valtaamassa suomessa. :)"

        Jospa Fidelin poliisit poimivat ne nurjalla naamalla olijat terveelliseen leirielämään? Ei ihme, jos jäljelle jääneet ovat 'todella' iloisia:-)

        Kyllä hymyilyttää kun Kuubassa on lämmintä ja ei tarvi palella kuin Suomessa.


      • Sitten tuli Fidel..
        TUNKKAUS kirjoitti:

        Kyllä hymyilyttää kun Kuubassa on lämmintä ja ei tarvi palella kuin Suomessa.

        Sittenhän on jokainen mieleisessään paikassa? sinä Kuubassa ja me Suomessa:-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe