Viini ruokajuomana

Juntti Tampereelta

Olin sukulaisteni kanssa syömässä Helsinkiläisessä ravintolassa ja veljeni pojan vaimo(kulttuuri ihmisiä) alkoi selittää minulle tilattuani maitoa ruokajuomakseni että hyvän lihan kanssa kuuluu nauttia punaviiniä, ei maitoa. Selitin hänelle ettei hyvän eikä pahankaan lihan kanssa kuulu nauttia viiniä yhtään sen enempää kuin hapanta kissankustakaan, hapanta kissankusta en ole tosin koskaan juonut mutta miellän viinin maun siihen. Siitä nousi kauhea poru ja hän selitti kuinka moukkamaista ja sivistymätöntä on verrata viiniä kissankuseen, minä taas selitin että kuinka sivistymätöntä on puuttua toisen ihmisen ruokajuomaan, oli se sitten vaikka laamanmaitoa tai tärpättiä, jokainen juo sitä minkä mausta pitää. Minusta viini ei ole hyvän makuista, oli se sitten kuinka kallista tai halpaa, siksi en sitä nauti ruuan kanssa enkä ilman, sen vapauden olen itselleni suonut etten väkisin koita juoda viiniä edes ravintolassa jotta olisin sivistynyt ja "kansainvälinen" .

12

964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juntti Helsingistä

      Huomaan olevani hyvin pitkälle samaa mieltä kanssasi. Veljesi pojan vaimon käytös ei selvästikään ole ollut sivistyneen ihmisen käytöstä.

      Minusta maito on erinomainen elintarvikkeiden raaka-aine! Siitä voi tehdä juustoja ja erilaisia hapanmaitotuotteita (piimää, viiliä, jogurttia, rahkaa...). Useimpia niistä syön oikein mielelläni. Syön myös mielisuosiolla puuroja, kastikkeita, pannukakkuja, räiskäleitä sun muita ruokia, joiden valmistukseen on käytetty maitoa.

      Maitoa sellaisenaan en juo lainkaan, en ole juonut noin 45 vuoteen (lukuunottamatta sitä 330 vuorokauden jaksoa, jolloin Sotavaltio ei suonut sille mitään ruokajuomavaihtoehtoa – ei edes vettä). Maito ei sovi mielestäni ruokajuomaksi lihalle, kalalle eikä millekään muullekaan ruoka-aineelle. Yhtä huonosti se sopii juotavaksi ilman ruokaakaan.

      Maidon maku sellaisenaan ei ole minusta vastenmielinen, mutta maito on mielestäni tarkoitettu lehmänvasikoiden ja keskenkasvuisten ihmislasten ravinnoksi eikä aikuisten ihmisten juotavaksi. Sillä on myös epäedullinen vaikutus täysikasvuisen ihmisen ruoansulatuksen happotasapainolle – se neutraloi vatsahappoja hidastaen ja häiriten ruoan sulamista.

      Jos joku on vastakkaista mieltä, ei asia häiritse minua lainkaan. Valion, MTK:n ja vastaavien instanssien intressiväritteiset mielipiteet jätän omaan arvoonsa.

      Puna- ja valkoviiniä juon mielelläni niin ruoan kanssa kuin ilmankin, se lienee sanomattakin selvää.

      Mielestäni meidän maito- ja viini-ihmisten pitäisi hyvin mahtua sovussa samaan ruokapöytään – toistemme makua ja mielipiteitä kunnioittaen, toistemme henkilökohtaisista valinnoista meteliä nostamatta.

    • Juntti Kuopiosta

      Ei kukaan juo sitä viiniä, vaan siinä olevaa alkoholia. Se on totuus. "Hienostunut" kikkailu kaikine naurettavine piirteineen on suorastaan säälittävää. Ja nämä hemmot vielä kuvittelevat, että muut menevät "vipuun", kun puhuvat jostain hemmetin sameteista ja tammisista ja tanniineista ja vaginoista.
      Voihan vittu.

      • 12+2

        Joo lapsellista kermaperseilyä se kikkailu sen viinin kanssa kun pitää ääliömäisesti maiskutella sitä ja kuvailla sitä apinoiden "hienompien" ihmisten sanoja mitä ei itsekään ymmärrä. Vittu juokoot sitä ylihintaista käynyttä marjamehuaan jos haluavat, mutta jättäisivät sen luennoinnin ja itsensä jalustalle nostamisen "osaamisellaan". Saan aina mulkoiluja ravintolaseurueessa kun muut ottaa sitä viiniä ja ite kaljaa mutta antaa laumaeläinten mulkata.


      • ei helmiä sioille

        Hah hah, hauska kirjoitus! Kuulun kyllä niihin ihmisiin, jotka aivan aikuisten oikeasti nauttivat hyvästä viinistä. Minusta hyvä viini menee hukkaan, jos sitä nauttii vain alkoholin vuoksi. Silloin voisi ihan yhtä hyvin nauttia boolia tai snapsia tai jotain muuta, missä on alkoholia enemmän.

        Ja sama, mitä kirjoitin hyvän viinin nauttimisesta, pätee myös hyvän oluen nauttimiseen.


      • 18+19
        12+2 kirjoitti:

        Joo lapsellista kermaperseilyä se kikkailu sen viinin kanssa kun pitää ääliömäisesti maiskutella sitä ja kuvailla sitä apinoiden "hienompien" ihmisten sanoja mitä ei itsekään ymmärrä. Vittu juokoot sitä ylihintaista käynyttä marjamehuaan jos haluavat, mutta jättäisivät sen luennoinnin ja itsensä jalustalle nostamisen "osaamisellaan". Saan aina mulkoiluja ravintolaseurueessa kun muut ottaa sitä viiniä ja ite kaljaa mutta antaa laumaeläinten mulkata.

        Ihan yhtälailla on junttimaista moukkailua kuvitella viinistä löytyvän pisaraakaan marjamehua.


    • ei alkoholia sioille

      Booleista ja snapseista ei saa hyvää tekosyytä ryyppämiselleen.

      • Ole sinä parempi

        Saakohan yleensäkään mistään hyvää tekosyytä? Toisaalta, jos haluaa tekosyyn ryyppäämiselleen, niin mikä syy tahansa kelpaa.

        Kertoo kyllä tosi paljon ihmisestä, jos arvostelee toisen ruokajuomavalintoja. Sano sille arvostelijalle ensi kerralla että Suomessa maito kuuluu ruokajuomiin. Se on osa meidän kulttuuria.

        Jos oikein fiksusti hoidat asian, niin et myöskään sorru käyttäytymään yhtä tyhmästi kuin vastapuolesi. Älä siis arvostele myöskään hänen valintaansa, eli viinin nauttimista. Kun valitusta alkaa tulla niin kohota vain lasiasi ja hymyile, niin mäkättäjä nolaa itsensä ja leimautuu ikäväksi valittajaksi, joka aukoo päätään ystävälliselle ja mukavalle tyypille eli sinulle.


    • ei alkoholia sioille

      Nytpä osui tissuttelijaa arkaan paikkaan!

    • Normaali ihminen

      Maito kuuluu vain imeväisille. Normaali aikuinen ihminen ei edes kykene juomaan maitoa! Vain jotkut mutantit ja heidän jälkeläisensä kestävät aikuisena laktoosia.

      Lihan kanssa sopivia juomavaihtoehtoja ovat vesi, olut ja viini. Itse kannatan tuota viimeksimainittua. Se on noista vaihtoehdoista (ml. maito) myös terveellisin.

    • Oletko seonnut?

      Hurja sinä olet ja juoppo. Mistä apteekista ostat viinisi? Täyttä potaskaa tulet tänne kirjoittelemaan. Häpeä läski!

    • ei status

      olen muuttunut maidonvalkuaisallergiseksi, sen myötä ennen hirveälle maistuneet viinit, ovat alkaneet kiinnostamaan..
      Tosin ruoan kanssa ei ole pakko juoda mitään, silloin tulee ruoka kunnolla pureskeltua, kuin ei sitä huuhtele juomalla alas..

      Etsin silti netistä edullisia viinejä.
      Nyt on maistettuna
      Valkoviini Magyar Feher Bor 6,45 €/0,75 l Oikein hyvää
      Chenet punaviini 7,30€/0,75 l myös hyvä
      Gato negro cabernet sauvignon 6,90€/ 0,75l ihan hyvä

      En tule koskaan käyttämään yli 10 €/ litra lipittämiseen. Viiniä ei juo enempää kuin muutakaan juomaa ruoalla. Avatussa pullossa ei viini säily, se muuttaa makuaan, joten viini ruokailussa on vain erityistapaus.
      Kaljaa tai olutta en juo, voin vaikka kuolla janoon kaljapullon viereen.

    • Hyvä aloitus.
      Miksikäs et maitoa ruokajuomaksi voisi ottaa jos kerran siitä pidät. Eihän se ketään pitäisi häiritä. Ainakaan jos ei ole kateellisia vasikoita paikalla. Laitetaanhan kalasoppaankin maitoa, vaikka tuo ns. sivistyneistö sanoo,
      että kalan kera pitää olla valkkaria. Eikö? Yleensäkkin tuollaiset määreet
      kuten: ( tumma liha punaviiniä, kala valkoviiniä..... jne.) ovat
      mielestäni kyllä ihan hyviä ja turvallisia perusohjeita, mutta kun makuja on
      monenlaisia. Enkä oikein usko, että joku helsinkiläisravintola niin suuri
      kulinarisminkehto olisi, että tilauksesi takia kanssaihmisten hävetä pitäisi.
      Itse juon ruuan kera mieluiten joko omena tai puolukkamehua. Kellarista
      kyllä löytyisi toki muutama litra viiniäkin, mutta se onkin sitten jo ihan eri
      juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1713
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1190
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      947
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      70
      840
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      135
      819
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      40
      785
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      768
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      709
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      72
      690
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      309
      649
    Aihe