jopa_vain, avoin kysymys..

Tuottaja..

Perustelut väitteelle että kansallisen tuen lopettaminen on kansakunnan etu ?

"Toistettakoon vielä: Vaihtoehto on
k a n s a l l i s e n t u e n
l a k k a u t t a m i n e n.
Se on kansakunnan etu."

46

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kansallinen tuki

      johtuu pohjoisesta sijainnistamme, jolle emme voi mitään, vähän asuntojen lämmitykseen viittaavaa, sillekään emme voi mitään..

    • ---

      ---

      • ---

        ---


      • ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---

        ---


      • ------
        --- kirjoitti:

        ---

        ------


      • ---
        --- kirjoitti:

        ---

        ---


      • ---

        ---


      • ---

        ---


    • ---

      ---

      • ---

        ---


    • ---

      ---

      • ---

        ---


    • ---

      ---

    • ---

      ---

    • ...

      "Elintarviketurvallisuusselonteko 2013 - 2017, luonnos 7.2.2013

      Elintarviketurvallisuus on Suomessa maailman huippuluokkaa. Tilanne on saavutettu pitkäjänteisellä ja laaja-alaisella työllä, johon ovat osallistuneet hyvin monet tahot, kuten elintarvikeketjun toimijat, viranomaiset sekä tutkijat. Vuosien saavutukset voivat kuitenkin murentua nopeasti. Elintarviketurvallisuusselonteko, joka nyt annetaan eduskunnalle kolmannen kerran, antaa mahdollisuuden korkeimman poliittisen tason keskusteluun siitä, miten lähivuosien muutostekijöihin vastataan. Suomalainen elintarvikeketjun läpi menevä laatuajattelu, jossa ennakoidaan tulevaa ja jossa elintarviketurvallisuus on korkealla koko elintarvikeketjun prioriteeteissa, on yksi suomalaisen elintarviketuotannon vahvuuksista.

      Elintarviketurvallisuuden ylläpito maksaa. Omavalvonta maksaa Elintarviketurvallisuusviraston arvion mukaan elintarvikealan toimijoille noin 188 miljoonaa euroa vuodessa. Kunnallisen elintarvikevalvonnan kustannukset ovat noin 26 miljoonaa euroa vuodessa. Korkean elintarviketurvallisuuden ylläpito on silti selvästi halvempaa kuin ihmisten sairastumisesta ja suomalaisen elintarvikeketjun kilpailuedun menettämisestä aiheutuvien kustannusten maksaminen.

      5.1.4. Suomeen tuotava ruoka ja tuotantopanokset.
      Elintarviketurvallisuusriskit kasvavat tuontiruoan lisääntyessä".

      http://www.mmm.fi/attachments/elo/lausuntopyynnot/7.2.2013_min/6EFi0ijuV/Luonnos_Elintarviketurvallisuusselonteko.pdf

    • Jättäkäämme ensiksikin täysin tarkastelun ulkopuolelle
      Perusuomalaiset -nimisen puolueen hilivilivei ja halitulihai
      -länkätys. Heillä ei ole mitään, ei siis kertakaikkisen
      mitään näyttöä politiikkansa - jos populismia nyt politiikaksi voi
      edes mainita - toimivuudesta. Ei ei ei -linjalla
      he saavat ääniä kyllä, mutta eivät tule koskaan ratkaisemaan
      pienintäkään Suomen kansan ongelmaa.

      Suomen Keskusta, Kansallinen Kokoomus ja Suomen Sosialidemokraattinen
      Puolue saattavat kertoa ohjelmissaan tuossa edellisessä, puuduttavassa
      kirjoituksessa kerrottuja asioita, mutta käytännössä nämä puolueet
      kuitenkin ovat vuodesta 2009 vuoteen 2013 mennessä alentaneet
      k a n s a l l i s i a tukia 1.500 M€:sta 1.100 M€:oon ja sama linja
      sen kuin jatkuu. Tämä on helppo todeta, kun poliittisen liirum laarum propagandan
      asemesta tutustuu Suomen talousarvio-dokumentteihin vuosislta 2009 - 2013.

      Puheet ovat puheita, paitsi nekin perussuomalaisten osalta pelkkää
      mölinää, mutta talousarviot kertovat totuuden. Ja se totuus on: Suomen
      veonmaksajat vapautuvat kuin vapautuvatkin pikku hiljaa
      megalomaanisista ja vastikkeetomista maataloustukiaisista.

      • Mitä tulee siihen, että "Elintarviketurvallisuusriskit kasvavat
        tuontiruoan lisääntyessä", niin tottahan se on ja siihen veron-
        maksajien rahaa jo käytetäänkin, että tutkintaa tehostetaan ja
        virheet pystytään mahdollisimman tehokkaasti eliminoimaan.

        Hieman epäilyttävää kuitenkin on, että Evira on MMM:n alaisuudessa
        toimiva laitos. Saattaa nimittäin olla, että jotkut suomalaista
        perää olevat maataloustuotevirheet jäävät siltä tämän alisteisuuden
        takia julkistamatta.

        Tämä kävi hyvin ilmi taannoin suomalaisten kananmunien salmonella-
        skandaalin yhteydessä. Aluksi määrättiin vetämään kananmunia ulos
        vähittäiskaupasta, mutta sitten Eviran ylempi johto peruutti
        päätöksen. Sen jälkeen fokus Eviran toimesta kohdistettiin
        täysin salmonellan Tennessee-virukseen, joka ei pääse munan sisään,
        mutta peiteltiin julkisuudelta varjoon 'Salmonella typhimurium' -
        tapaukset, joita niitäkin mainittiin epidemiassa havaitun
        ainakin kolme kappaletta. 'Salmonella typhimurium' - virus pääsee
        myös kananmunan siälle.

        Tämän kananmunien salomonella-episodin jälkeen en ole antanut
        pätkääkään arvoa väittämälle, että suomalaiset elintarvikkeet
        olisivat missään suhteessa puhtaampia ja turvallisempia kuin
        elintarvikkeet yleensä.

        Suomalainen, puhdas ruoka on myytti, jolle ei löydy todellisuus-
        pohjaa.

        PS. Palasin eilen kaksiviikkoiselta piipahdukselta Kreikan
        Kreetalle. Söin joka päivä muun muassa kananmunia. Ja hengissä
        olen, vieläpä hyvinvoivana. Tomaatit, kurkut ja yleensä vihannekset
        olivat maultaan ylivertaisia suomalaiseen tarjontaan verrattuna.
        Puhumattakaan leivän, jugurtin kuin lihankaan maistuvuudesta.

        Aiemmin Kreikan saarilla vieraillessani pääpaino on ollut
        auringolla. Nyt kulinaristiset nautinnot kaappasivat jo
        hyvin suuren osan loman merkityksestä.

        Pita Gyros!


      • Hyvä lukea..
        jopa_vain kirjoitti:

        Mitä tulee siihen, että "Elintarviketurvallisuusriskit kasvavat
        tuontiruoan lisääntyessä", niin tottahan se on ja siihen veron-
        maksajien rahaa jo käytetäänkin, että tutkintaa tehostetaan ja
        virheet pystytään mahdollisimman tehokkaasti eliminoimaan.

        Hieman epäilyttävää kuitenkin on, että Evira on MMM:n alaisuudessa
        toimiva laitos. Saattaa nimittäin olla, että jotkut suomalaista
        perää olevat maataloustuotevirheet jäävät siltä tämän alisteisuuden
        takia julkistamatta.

        Tämä kävi hyvin ilmi taannoin suomalaisten kananmunien salmonella-
        skandaalin yhteydessä. Aluksi määrättiin vetämään kananmunia ulos
        vähittäiskaupasta, mutta sitten Eviran ylempi johto peruutti
        päätöksen. Sen jälkeen fokus Eviran toimesta kohdistettiin
        täysin salmonellan Tennessee-virukseen, joka ei pääse munan sisään,
        mutta peiteltiin julkisuudelta varjoon 'Salmonella typhimurium' -
        tapaukset, joita niitäkin mainittiin epidemiassa havaitun
        ainakin kolme kappaletta. 'Salmonella typhimurium' - virus pääsee
        myös kananmunan siälle.

        Tämän kananmunien salomonella-episodin jälkeen en ole antanut
        pätkääkään arvoa väittämälle, että suomalaiset elintarvikkeet
        olisivat missään suhteessa puhtaampia ja turvallisempia kuin
        elintarvikkeet yleensä.

        Suomalainen, puhdas ruoka on myytti, jolle ei löydy todellisuus-
        pohjaa.

        PS. Palasin eilen kaksiviikkoiselta piipahdukselta Kreikan
        Kreetalle. Söin joka päivä muun muassa kananmunia. Ja hengissä
        olen, vieläpä hyvinvoivana. Tomaatit, kurkut ja yleensä vihannekset
        olivat maultaan ylivertaisia suomalaiseen tarjontaan verrattuna.
        Puhumattakaan leivän, jugurtin kuin lihankaan maistuvuudesta.

        Aiemmin Kreikan saarilla vieraillessani pääpaino on ollut
        auringolla. Nyt kulinaristiset nautinnot kaappasivat jo
        hyvin suuren osan loman merkityksestä.

        Pita Gyros!

        "Perussuomalaisten maaseutuohjelma
        Perussuomalaisten mielestä maatalousväestön tulotason on vastattava yleistä tulokehitystä. Maanomistusoikeuden nakertaminen on loputtava. Luonnonhaitoista johtuvia pysyviä haittoja on edelleen kompensoitava. 141- ja 142 -tukien maksamisen oikeudesta tai tasosta ei tingitä.
        Suomalaiset tuottajahinnat ovat usein Euroopan halvimpia, mutta kustannukset ovat kalleimpien joukossa".
        http://www.perussuomalaiset.fi/getfile.php?file=1382

        "Kokoomuksen maaseutuohjelma
        Suomen on toimittava EU:ssa aktiivisesti, jotta ilmastolliset ja tuotannolliset erityispiirteemme tulevat EU:n maatalouspolitiikan uudistuksessa (CAP-reformi) nykyistä paremmin huomioiduiksi.
        EU:n yhteinen maatalouspolitiikka on suhteutettava eurooppalaisen maatalouden todellisuuteen. Euroopan tuotanto-olosuhteiltaan heikompia alueita varten tarvitaan omia tukitoimenpiteitä, jotka turvaavat yrittäjyyteen pohjautuvan maataloustuotannon jatkuvuuden.
        Kokoomuksen mielestä kotimaisen maa- ja metsätalouden sekä muiden maaseutuelinkeinojen toimintaedellytysten kehittäminen on tärkeää kansantaloudelle ja suomalaiselle yhteiskunnalle. Kansalaisille on taattava koko maassa tasa-arvoiset edellytykset hyvinvointiin sekä kotimaisen, turvallisen ja terveellisen elintarvikkeiden saatavuus on turvattava kaikissa olosuhteissa".
        http://www.kokoomus.fi/aate/ohjelmatyo/valtuuskunnat/maaseutuvaltuuskunta/kokoomuksen_maaseutuohjelma/

        "SDP,n MAASEUTUPOLIITTINEN OHJELMA
        Sosialidemokraattien tavoitteena on maaseudun elinvoiman turvaaminen.
        Maatalouden tuotantoedellytykset on turvattava.
        Maatalouden tuottavuus- ja työllisyyskehitystä tukevat tällä hetkellä merkittävästi voimistuneet investoinnit. Maatalouden tuotantorakennetta on vahvistettava nimenomaan työvaltaista maataloutta ja nuorien tuottajien toimintaedellytyksiä tukevin toimin.
        Käytävissä neuvotteluissa on löydettävä kestävä ratkaisu pohjoisen maataloustuotannon jatkumisen turvaamiseksi. Kotimaisia liha-, maito- ja viljatuotteita on oltava saatavissa myös tulevaisuudessakin. Tässä on keskeistä liittymissopimuksen artikla 141:een perustuvan pitkäaikaisen tuen jatkaminen. Erityisesti työvaltaisen kotieläintuotannon edellytykset on turvattava".
        http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=sdpmaaseutu2002


      • Salmonellattomuus..
        jopa_vain kirjoitti:

        Mitä tulee siihen, että "Elintarviketurvallisuusriskit kasvavat
        tuontiruoan lisääntyessä", niin tottahan se on ja siihen veron-
        maksajien rahaa jo käytetäänkin, että tutkintaa tehostetaan ja
        virheet pystytään mahdollisimman tehokkaasti eliminoimaan.

        Hieman epäilyttävää kuitenkin on, että Evira on MMM:n alaisuudessa
        toimiva laitos. Saattaa nimittäin olla, että jotkut suomalaista
        perää olevat maataloustuotevirheet jäävät siltä tämän alisteisuuden
        takia julkistamatta.

        Tämä kävi hyvin ilmi taannoin suomalaisten kananmunien salmonella-
        skandaalin yhteydessä. Aluksi määrättiin vetämään kananmunia ulos
        vähittäiskaupasta, mutta sitten Eviran ylempi johto peruutti
        päätöksen. Sen jälkeen fokus Eviran toimesta kohdistettiin
        täysin salmonellan Tennessee-virukseen, joka ei pääse munan sisään,
        mutta peiteltiin julkisuudelta varjoon 'Salmonella typhimurium' -
        tapaukset, joita niitäkin mainittiin epidemiassa havaitun
        ainakin kolme kappaletta. 'Salmonella typhimurium' - virus pääsee
        myös kananmunan siälle.

        Tämän kananmunien salomonella-episodin jälkeen en ole antanut
        pätkääkään arvoa väittämälle, että suomalaiset elintarvikkeet
        olisivat missään suhteessa puhtaampia ja turvallisempia kuin
        elintarvikkeet yleensä.

        Suomalainen, puhdas ruoka on myytti, jolle ei löydy todellisuus-
        pohjaa.

        PS. Palasin eilen kaksiviikkoiselta piipahdukselta Kreikan
        Kreetalle. Söin joka päivä muun muassa kananmunia. Ja hengissä
        olen, vieläpä hyvinvoivana. Tomaatit, kurkut ja yleensä vihannekset
        olivat maultaan ylivertaisia suomalaiseen tarjontaan verrattuna.
        Puhumattakaan leivän, jugurtin kuin lihankaan maistuvuudesta.

        Aiemmin Kreikan saarilla vieraillessani pääpaino on ollut
        auringolla. Nyt kulinaristiset nautinnot kaappasivat jo
        hyvin suuren osan loman merkityksestä.

        Pita Gyros!

        Maksuton bonus kuluttajalle, tuottaja ei saa salmonella vapaasta tuotannosta mitään lisä hintaa kuluttajalta, tuottajien on otettava esim. vakuutus salmonellan varalle omalla kustannuksellaan.

        "Elintarvikeviraston mukaan melkein joka viidennessä Suomeen tuodussa siipikarjanlihaa sisältävä erässä oli salmonellaa viime vuonna.
        Salmonellaa löydettiin, vaikka lihan piti alkuperämaassa kirjoitettujen todistusten mukaan olla puhdasta, todetaan Maaseudun tulevaisuudessa.
        Tutkittavana oli 54 lihaerää, joista 9:stä löydettiin salmonellaa.
        Kokonaistuonnista tutkittiin pistokokein vain muutama prosentti. Viime vuonna Suomeen tuotiin siipikarjanlihaa noin 7,1 miljoonaa kiloa viime vuonna. Etenkin broilerinlihan tuonti kasvoi."

        http://www.ett.fi/index.php?ryhma=126

        Suomi oli selkeästi paras jäsenmaa kun Euroopan elintervikeviturvallisuusviranomainen Efsa selvitti salmonellan esiintymistä EU maiden jalostussikaloissa ja porsastuotantotiloilla. Selvityksessä oli mukana yli 5000 sikatilaa EU:sta sekä Norjasta ja Sveitsistä. Jäsenmaista vain Suomi sai puhtaat paperit. Yhdelläkään tutkituista suomalaistiloista ei löytynyt salmonellaa. Salmonellaa löytyi EU:ssa keskimäärin kolmasosalla tutkituista porsastuotantotiloista ja liki 30 prosentilla jalostussikaloista. Taudinaiheuttaja oli yleinen etenkin monissa Euroopan suurissa sikatuotannon maissa. Esimerkiksi Tanskassa 41 prosenttia sekä porsassikaloista että jalostussikaloista oli salmonellan saastuttamia. Tutkituista 26 maasta ainoastaa Suomi ja Norja saivat tutkimuksen perusteella täysin puhtaat paperit. Listan toista ääripäätä edustaa Espanja jossa peräti 64% on salmonellan saastuttamia sikatiloja. Hollannissa luku on 57.8% sekä Irlanti ja Britannia joissa luku on noin 52.5%. EU kitkee salmonellaa ihmisten suojelemiseksi. Mielenkiintoista nähdä kuinka salmonellan määrää saadaan kitkettyä tai ainakin vähennettyä tuntuvasti koko EU:ssa.Oletettavasti tavoitteeseen pääsy vie vielä runsaasti aikaa. Valitettavasti. Kuitenkin mikä parasta. Suomalainen sianliha on Euroopan puhtainta. Lähde MT 28.12.09


      • Jopa, kerro..

        Mihin maatalous vihasi perustuu ?. Kukaan ei kirjoita päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen netin keskustelupalstoille yhtä ammattiryhmää halveksivia viestejä pelkästään taloudellisin syin ja perustein, "herätyksestä" huolimatta. "Jo Vainin" tapauksessasi maatalous- ja viljelijäviha/katkeruus/kateus on melkoinen. Normaali ihminen ymmärtää ja hyväksyy kyllä maataloustukijärjestelmän toiminnan ja vaikutukset itse tai vähällä selittämisellä, siihen ei tarvita vuosien jankutusta.


    • ---

      ---

    • ---

      ---

    • ...

      Jopa Kirjoittaa: "PS. Palasin eilen kaksiviikkoiselta piipahdukselta Kreikan
      Kreetalle. Söin joka päivä muun muassa kananmunia. Ja hengissä
      olen, vieläpä hyvinvoivana. Tomaatit, kurkut ja yleensä vihannekset
      olivat maultaan ylivertaisia suomalaiseen tarjontaan verrattuna.
      Puhumattakaan leivän, jugurtin kuin lihankaan maistuvuudesta".

      Aiemmin hän on kirjoittanut miten paljon leipäviljaa tuodaan suomeen ulkoa.
      On aika ihmeellistä että leipä suomessa on huonompaa kuin Kreikassa vaikka se olisi valmistetu osittain ulkolaisesta viljasta, ehkäpä juuri saman maan viljasta jota Kreikkalaisetkit syövät.

      Raakaa lihaako jopa kreikassa söi kun vertaili suomen ja Kreikan lihan makuja keskenään. Lihan kypsentämisen jälkeen on kyllä vaikea mennä vertailemaan millaista liha oli raakana.

      Entä jogurtti. Suomalainen maito on tutkimusten mukaan euroopan parhaimmistoa. Jogurtin maku syntyy siis valmistusprosessin aikana.
      Eli jopa syyttää meijereitä ja meijerin työntekijöitä hänen mielestään suomalaisen jogurtin huonosta mausta.

      Entä mistä johtuu matkatoimistojen ohjeet matkustetaessa Kreikkaan, tuskimpa niitä on MTK tai keskustapuolue laatinut.

      "Ravintolaruoka
      älä vie lasta buffetpöytään. Turvallisinta on syödä juuri valmistettuja, kuumia ruokia. Kanaa ja kananmunia saa syödä vain hyvin kypsennettynä tai prosessoituna (esimerkiksi kananuggetit). Maissa, joissa salmonella on yleistä (esimerkiksi Intia, Thaimaa, Kreikka), lasten on vältettävä kanaa ja kananmunia kokonaan. Anna lapselle vain sellaisia hedelmiä ja raakoja vihanneksia, jotka olet pessyt ja kuorinut itse. Älä osta irtojäätelöä".
      http://www.apollomatkat.fi/ennen-matkaa/hyva-tietaa/loma-lasten-kanssa

    • Kappasvain.

      "...fokus Eviran toimesta kohdistettiin
      täysin salmonellan Tennessee-virukseen, joka ei pääse munan sisään,
      mutta peiteltiin julkisuudelta varjoon 'Salmonella typhimurium' -
      tapaukset, joita niitäkin mainittiin epidemiassa havaitun
      ainakin kolme kappaletta. 'Salmonella typhimurium' - virus pääsee
      myös kananmunan siälle". Jopa_vain


      "Kahdella kananmunia tuottavalla tilalla on todettu Salmonella Tennessee -tartunta ja kolmannella Salmonella Typhimurium -tartunta. Tartunnat todettiin tuotantotilojen normaalin salmonellavalvonnan yhteydessä munintakanojen ulostenäytteistä. Kananmunista salmonellaa ei ole todettu".
      http://www.mmm.fi/fi/index/luonnonvarayhteistyo/uutiset/090305_kanamuna.html¨

      "..epidemiassa havaitun ainakin kolme kappaletta". Jopa_vain

      "Epidemia (kreik.) on ajoittain esiintyvä tartuntasairaus, joka tarttuu poikkeuksellisen suureen osaan jonkin alueen väestöstä".
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Epidemia

      Jos kolme sairastuu johonkin tarttuvaan tautiin, se ei jopa ole epidemia.
      Tarkoititko jopa että kanoista oli saistunut kyseiseen salmonellaan kolme, vaiko ihmisistä, munissahan ei salmonella löytynyt. Jos taas ihmisiä oli sairastunut tuohon salmonellaan, mistä tiedettiin että tartunnan lähde olisi ollut suomalaiset kananmunat. Sinulta puuttuu linkki juttuun jopa.

    • jahas.

      Jaa olit kreikassa jopa. Oliko lämmintä. Menikö ruoka hyvin alas sinulta tukien vastustaja?

      "Kreikka on maksanut maanviljelijöille 425 miljoonan euron tukiaiset, jotka ovat ristiriidassa EU:n säädöksien kanssa. Euroopan komission tiedottajan mukaan Kreikan pitää palauttaa tukiaiset".
      http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/01/05/kreikan-maataloustuet-rikkoivat-eun-saantoja/201220438/12

      "Suomen takausvastuut Kreikan toisessa tukipaketissa nousevat lähelle kuutta miljardia euroa".
      http://yle.fi/uutiset/suomen_takausvastuut_ovat_liki_kuusi_miljardia/5055836

      "Kreikkaa tuetaan 130 miljardilla".
      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288450284650.html

    • Reino Pirkanmaalta

      Esimerkki ihmisen narsistisuudesta:

      Jopa oli kreikassa ja piti siellä ruuasta. Tämä tarkoittaa hänen mielestään että kaikki suomalaiset pitävät siitä ja se myös todistaa että suomalainen ruoka on huonon makuista, eli: "Tomaatit, kurkut ja yleensä vihannekset olivat maultaan ylivertaisia suomalaiseen tarjontaan verrattuna. Puhumattakaan leivän, jugurtin kuin lihankaan maistuvuudesta".

      "Söin joka päivä muun muassa kananmunia. Ja hengissä olen, vieläpä hyvinvoivana".
      Tämä taas todistaa hänen mielestään että Kreikassa ei voi olla salmonella ongelmaa koska hän ei sitä saanut ja palasipa vielä hengissäkin.

      "'...Salmonella typhimurium' tapaukset, joita niitäkin mainittiin epidemiassa havaitun
      ainakin kolme kappaletta", ja tämä todistaa että suomalainen ruoka ei ole puhdasta koska kolme tapausta pahemman luokan salmonellaa löytyi.

      Jopan mielestä myös kaikissa suomalaiselle maataloudelle myöteisissä asioissa täytyy olla jotain epäilyttävää: "Hieman epäilyttävää kuitenkin on, että Evira on MMM:n alaisuudessa toimiva laitos. Saattaa nimittäin olla, että jotkut suomalaista
      perää olevat maataloustuotevirheet jäävät siltä tämän alisteisuuden takia
      julkistamatta".

      Kaikki puolueiden maatalousohjelmat ovat hänen mielestään:
      "Puheet ovat puheita". Siis siinä tapauksessa jos niissä on jotain maatalousmyönteisyyttä.

      Joku on sanonut että suomalaiseen mielenlaatuun ei oikein kuulu yhdenasian fanaattisuus. No, poikkeuksiakin näkyy olevat.

    • ---

      ---

    • Vuoden 2009 alussa tapahtunut salmonellaskandaali koski
      kaiken kaikkiaan yli kahtakymmenta kanatilaa. Kolmessa
      niistä oli kysymys Salmonella Typhimuriumista.

      Eviran alisteisuus MMM:lle lienee aiheuttanut, että
      tapauksesta aikanaan sen laatimat seurantaraportit on
      poistettu Eviran nettisivuilta, mutta tottahan se toki
      oli. Evira määräsi ensin laajoja poisvetoja kaupoista,
      mutta peruutti seuraavana päivänä määräyksen,
      osoittaen siten loppupeleissä piittaamattomuutta
      kansanterveydestä.

      En pidä Eviraa luottamuksen arvoisena tänä päivänäkään.

      Vuonna 2009 salmonellaskandaalista käytiin monipuolinen
      keskustelu ESS:n keskustelusivuilla. Se on edelleen
      tallessa, halukkaat voivat tutustua linkin alta
      salmonellaskandaalin tosiasioihin.

      http://keskustelu.ess.fi/viewtopic.php?f=19&t=2782

      Puheet suomalaisen ruuan puhtaudesta ovat törkeää
      valhetta, samoin väitteet salmonellattomuudesta.
      Sikatiloillakin sitä esiintyy.

      http://yle.fi/aihe/node/25504

    • ---

      ---

      • kappasvain,

        http://yle.fi/aihe/node/25504

        Niinhän siellä linkissä oli loppuyhteenvetona: "On siis huomattavan suurempi riski saada salmonellatartunta syömällä ulkomaista sianlihaa. Suomi ja Ruotsi ovat pyrkineet siitä lähtien kun ne liittyivät EU:hun saada tilanteeseen parannusta. Parhaillaan EU:ssa onkin käsittelyssä hygieniadirektiivi, mutta sen voimaantulon aikataulusta ei ole vielä mitään tietoa".

        "Vuonna 2009 salmonellaskandaalista käytiin monipuolinen
        keskustelu ESS:n keskustelusivuilla", kirjoittaa jopa.

        Ainakin minusta ihminen joka laittaa linkin missä omilla mielipidekirjoituksillaan antaa ymmärtää niinkuin ne edustaisivat koko suomen kantaa, on melko narsistinen.
        Olihan siellä nyt muitakin kuin sinun mielipiteitäsi , joka käytit tuossa nimimerkkiä "tavallii" , esimerkiksi:
        "Minulle nämä asiat ovat kuitenkin nykyään arkipäivää, arkiruokaa, enkä osaa niistä enää erikseen kiittää tai olla onnellinen. Niitähän saan nauttia vaikka joka päivä ja vaikka viis kertaa päivässä. Mutta tuolloin ruoka toi terveiset kaukaisesta kotimaasta, jota rakastin ja jota rakastan kaikkein eniten tässä maailmassa! Suomen vertaista, eikä myöskään suomalaisen ruuan vertaista, ei ole eikä tule".
        Nimimerkki "soolemiile".

        Kirjoitit itse tuossa jutussasi: "Makuasiat ovat makuasioita. Niistä ei kannata kiistellä", mutta täällä: "Tomaatit, kurkut ja yleensä vihannekset olivat maultaan ylivertaisia suomalaiseen tarjontaan verrattuna. Puhumattakaan leivän, jugurtin kuin lihankaan maistuvuudesta".
        Miksi sitten kirjoitat itse makuasioista kun niistä ei voi kiistellä.
        Siksi kirjoitit koska "...ei kerro mitenkään sen kirjoittaneen yksilön makutottumuksista ja mieltymyksistä, vaan on täyttä (harkittua?) propagandaa puhtaaseen ajrjalaiseen l. goebbelsilaiseen tyyliin".


    • http://yle.fi/aihe/node/31309

      Ns. kotimaisen alukutuotannon salmonellavapaus on
      totaalinen valhe.

      Salmonellan lisäksi rasitteena on monia muita
      viruksia ja bakteereita, joten mitenkään
      ei ole väitettävissä totuudeksi mantra
      'suomalaista, puhdasta ruokaa'

      "Sen sijaan muita tautia aiheuttavia eli patogeenisia bakteereita
      löytyi runsaasti, kaikkiaan 42 prosentissa näytteistä.
      Näytteistä löytyi muun muassa kampylobakteereita, stafylokokkeja ja
      listeriaa.", raportoi YLE 21.01.2008.

      • jahas,

        Jos se sinua helpottaa, myönnettäkoon että missään maapallolla ei taida löytyä paikkaa jossa ei olisi bakteereita ja viruksia. Jos joku maailman puhtaimmaksi mainittu leikkaussali väittää että hedän tilansa on täysin puhda, ei pitä paikkansa.

        Mutta tosiasia on että suomessa on salmonellaa paljon vähemmän kuin vaikkapa keskieuroopassa, eteläisestä euroopasta puhumattakaan.
        Vai mistä ajattelet johtuvan matkustusohjeissa välttää raaán kypsentämättömän ruuan, kuten esimerkiksi kananmunien syöntiä.

        Et voi myöskään toisin todistaa että ulkomaan tuliaisina turisteilla on jokin ruoasta tai puutteellisesta hygieniasta johtuva sairaus,kuten vaikka turisti ripuli tai salmonella.


        Mistä muuten olet lukenut että suomessa olisi täysi salmonellavapaus.
        Miten itse määrittelet termin "puhdas ruoka", onko se sellaista jossa hyvin harvoin on sairauksia aiheuttavia aineita vai onko se vasta silloin kun mistään ei ole koskaan löydetty minkaanlaisia mitään ylimääräistä joka ei ruokaan kuulu, vaikka se olisi joutunut sinne valmistusprosessin aikana, esimerkiksi kun joku on tullut ulkomaan matkoilta ja valmistanut ruuan jonkun ravintolan keittiössä.


      • Kappasvaan,
        jahas, kirjoitti:

        Jos se sinua helpottaa, myönnettäkoon että missään maapallolla ei taida löytyä paikkaa jossa ei olisi bakteereita ja viruksia. Jos joku maailman puhtaimmaksi mainittu leikkaussali väittää että hedän tilansa on täysin puhda, ei pitä paikkansa.

        Mutta tosiasia on että suomessa on salmonellaa paljon vähemmän kuin vaikkapa keskieuroopassa, eteläisestä euroopasta puhumattakaan.
        Vai mistä ajattelet johtuvan matkustusohjeissa välttää raaán kypsentämättömän ruuan, kuten esimerkiksi kananmunien syöntiä.

        Et voi myöskään toisin todistaa että ulkomaan tuliaisina turisteilla on jokin ruoasta tai puutteellisesta hygieniasta johtuva sairaus,kuten vaikka turisti ripuli tai salmonella.


        Mistä muuten olet lukenut että suomessa olisi täysi salmonellavapaus.
        Miten itse määrittelet termin "puhdas ruoka", onko se sellaista jossa hyvin harvoin on sairauksia aiheuttavia aineita vai onko se vasta silloin kun mistään ei ole koskaan löydetty minkaanlaisia mitään ylimääräistä joka ei ruokaan kuulu, vaikka se olisi joutunut sinne valmistusprosessin aikana, esimerkiksi kun joku on tullut ulkomaan matkoilta ja valmistanut ruuan jonkun ravintolan keittiössä.

        Jopa katsoo maailmaa suomen maatalousvihamielisten silmälasien läpi.
        Kreikan valtavat tuet ja nyt ilmennyt EU:n vastaisen maataloustuki ei ole hänestä ilmeisesti mitenkään paha asia, eikä hän koe suomen 7 miljardintakausvastuita, joiden takaisin maksu ei nyt olekaan ilmeisesti niin kovin varmaa, mitenkään maininnan arvoisena asiana. Suomen maataloustuki sentään työllistää eikä lisää suomen kauppaseen alijäämää. Kreikalle maksettava tuki ei esimerkiksi työllistä ketään suomessa.

        Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA selvutyksellä hän ilmeisesti pyyhkii takapuolensa koska siinä luki: " Efsa selvitti salmonellan esiintymistä EU maiden jalostussikaloissa ja porsastuotantotiloilla. Selvityksessä oli mukana yli 5000 sikatilaa EU:sta sekä Norjasta ja Sveitsistä. Jäsenmaista vain Suomi sai puhtaat paperit. Yhdelläkään tutkituista suomalaistiloista ei löytynyt".
        Tämä ei siis ollut Eviran tutkimus.


    • Kuten noista aiemmin esille nostamistani linkeistä
      on nähtävissä, Suomi ei ole todellakaan salmonellasta
      vapaa maa.

      Sitä tosiasiaa ei yksi, pelkästään sikatiloihin kohdistunut
      EFSA:n tutkimus muuksi muuta.

      • ,.,.,.,.,.,.,.,.

        suomalaiset maataloustuotteet ovat maailman puhtaimpia ja euroopan halvimpia


      • hyvälapset

        Suomessa lapset voivat ravata täytekakkukulhon aivan vapaasti, pelkäämättä salmonellaa. Saksassa ei voi, puhumattakaan etelä-euroopasta.


    • Ruipatirallaa

      Suomessa ei proilereille ei anneta antibiottia kuten muualla, mikä on mielestäni hyvä asia.

      "Saksan osavaltiossa tehdyn virallisen selvityksen mukaan yli 96 prosenttia alueen linnuista oli saanut antibioottia. Osa jopa kahdeksaan kertaan".

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/suomen-broileritilojen-työ-estää-superbakteerien-syntyä-1.7590

    • ---

      ---

    • ---

      ---

    • ----

      ---

    • ---

      ---

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      29
      2914
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      105
      1567
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      85
      1441
    4. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      88
      1205
    5. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      378
      1156
    6. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1040
    7. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      103
      1031
    8. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1008
    9. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      79
      992
    10. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      32
      980
    Aihe