Naisten sm-sarja joulutauolle

Onko Jypin vuoro?

Aika odotusten mukaan tuo syyskausi näytti menevän. Harmi vaan kun jo näin aikaisessa vaiheessa on play off joukkueet selvillä.
Positiivisia yllätyksiä oli mielestäni Jypin noin hyvä menstys sekä oriflamen jo nyt varmistunut play off paikka. Bluesin menestyminen tuolla materiaalilla on itsestään selvyys.
Hienoisia alisuorittajia taitaa olla vain Kärpät ja Kalpa. Kärppien hyvällä ja leveällä materiaalilla luulisi pystyvän hieman parempaan. Kalpa taas on varmaan "omalla" paikallaan, mutta olisi luullut että pystyisi keräämään hieman enemmän pisteitä, koska onhan Kalpallakin muutamia todella hyviä yksilöitä joukkueessa. Salon jumbosija ei ole yllätys kenelleekkään. Ketkä on mielestänne Sm-sarjan paraat pelaajat tällähetkellä?

13

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onko näin

      Ei ole varma Oriflamen pleijaripaikka.Vielä jaossa 30pistettä. ja Kalpan ja Oriflamen ero taitaa olla nyt 16 pistettä.

    • hmm...

      Entä HPK ?

    • Turha sarja

      Oriflamen toka vika hyvä kausi sit loppuu

    • annet1

      "Ketkä on mielestänne Sm-sarjan paraat pelaajat tällähetkellä? "

      Mielestäni jokaiselta pelipaikalta erottuu yksi pelaaja ylitse muiden:

      Veskareista JYPin Meeri Räisänen on ollut yllättävänkin hyvä koko kauden, tällä hetkellä selkeästi esim. Portnojta edellä. Kehittynyt huimasti viime vuosina. Ansaitusti kantaa myös ykkösveskarin paikkaa tällä hetkellä maajoukkueessa, varsinkin kun Räty kiukuttelee Jenkeissä ja keskittyy kirjoittelemaan blogejaan..

      Puolustajista Maajoukkueen kapteeni ja ehkä koko sarjan yksittäisistä pelaajista paras, JYPin Jenni Hiirikoski nousee esille. Varsinkin luistelu erittäin tyylikästä ja tehokasta. Oli Suomelta harvoja pelaajia, jotka myös pystyivät kamppailemaan suht tasaväkisesti Kanadan ja Jenkkien mimmejä vastaan 4-maan turnauksessa.

      Hyökkääjistä puolestaan Bluesin Linda Välimäki tehnyt kovan paluun äitiyslomaltaan. Johtaa Bluesin vahvaa hyökkäystä pelistä toiseen ja on etenkin ottelun ratkaisuhetkillä parhaimmillaan. Sen lisäksi että tekee paljon maaleja, pelaa myös ketjukavereilleen hyvin paikkoja sekä puolustaa fiksusti.

      Muita mielipiteitä?

      Veikkaan Bluesin ja JYPin ratkovan kannun tänä kautena, pronssista taistelevat sitten Kärpät, Ilves ja Kerho..

    • kiekkoa kaikille ede

      Samaa mieltä Annet1 kanssa. Räisänen ja Hiirikoski ovat ne kaksi syytä miksi Jyp
      on sarjassa toisena. Hiirikoski on sarjan selkeästi sarjan paras pelaaja ja Räisänen paras maalivahti. Hyökkäjistä sarjan parhaaksi on muutamia vaihtoehtoja, mutta Välimäki on ollut kyllä todella hyvä. Kuka sitten pelaa kannusta keväällä?
      Blues lienee suurin suosikki finaaliin ja jos Räisänen, Hiirikoski ja muutenkin Jypin puolustus pitää kuten alkukaudella niin Jyp on lähellä finaalia, mutta luulisin kuitenkin että Kärpät laajemmalla materiaalilla jyrää Jypin ja menee Bluesin seuraksi finaaliin.

    • Rok-jyrää!!

      Ei pärjää Hiirikoski ja Välimäki Rok-tytöille enää kahden vuoden päästä kun Rok-tytöt on sm-sarjassa!

      • kemin into

        Heh heh !!! Ei tule Rokkaritytöt nousee SM-sarjaa ainakaan viiteen vuoteen, tuskin koskaan!!!!
        Se että pärjää jossain mutasarjassa ei tee mistään joukkueesta SM-tason joukkuetta. Se että et ole nähnyt sm sarja tasoo antaa sinulle mahdollisuuden unelmoida ihmeestä ja se sinulle suotakoon!!!
        Joku yksittäinen pelaaja saattaa tulevaisuudessa ehkä pelatakin
        jossain SM-sarja joukkueessa mut pahin pelkään ettei niin tapahdu.


    • hellu11

      Ei JYP:n menestys ole ollut alkukaudesta vain puolustuksen varassa. Verrattuna viimevuoteen, on myös maalinhanat saatu auki. Pelejä ei voiteta puolustuksella, vaikka se antaakin mahdollisuudet voittaa.

      Kärppien ja JYP:n välinen paremmuus on vielä oikeastaan mittaamatta, koska ne ovat pelanneet vain yhden pelin jonka JYP voitti 0-1. Joukkueet kohtaavat vielä kolmesti ennen runkosarjan loppua.

    • Huvipaikasta

      Huippupelaajat ja sarja missä pelataan.. Lindan paluu suoraan kärkeen kertoo kaikki tämän maan sarjan tasosta, sama koskee Hiirikosken peliminuutit kellotettu aika yhdessä kotipelissä 44.23!!!! Räisänen täällä selkeä ykkönen. Kehittynyt valtavasti ollaan toista mieltä , maitojunalla taks Usasta missä parjattu Räty on ylivoimaisesti ykköstorjuja eli eiköhän sekin kerro tämän maan tason. Neljän maan turnaus osoitti todellisen puolen näidenkin pelaajien tasosta ja pelolla odottaa tulevaa viikonloppua miten vanhukset hyvin harjoitelleena pärjäävät euro hockey turnauksessa. Aika moni vanhuksista valitettavasti tulevat munaamaan itsensä. Viitisen vuotta aikaisemmin tällainen Suomen tyyli riitti kansainvälisellä tasolla valitettavasti ei enää nykyään tarvitse olla enemmän sitoutunut. Tiina ranne Oriflamesta Vanhatalon tilalle , otan osaa. Viikonlopusta Sotsiin seuratkaa Venäjää siellä raha suunnattunaisiin ei liiton seminaari reissuihin ja km korvauksiin

      • nainon1

        Tätä tarkoitin Venäjä-Suomi 4-1........................alapuolella sanot mollaamiseksi, en ole maalivahti en peluri , seuraan vain mitä maailmalla tapahtuu......kannattaisi sinunkin EX-MOLARI


      • huhhuh1
        nainon1 kirjoitti:

        Tätä tarkoitin Venäjä-Suomi 4-1........................alapuolella sanot mollaamiseksi, en ole maalivahti en peluri , seuraan vain mitä maailmalla tapahtuu......kannattaisi sinunkin EX-MOLARI

        Oletko harkinnut etsiä jotain apua ongelmaasi? kaikessa ystävyydessä, saattaisit tarvita sitä...


    • ex-molari

      Sinuna en puhuisi noin suureen ääneen ja tietäväisenä asioista joista et mitään näköjään tiedä. Katkera tunnut olevan. Ilmeisesti jäit rannalle maajoukkueesta? Maalivahti olet ilmeisesti?

      Räty makaa niinkuin petaa. Valitettavasti se hyvyys näyttää nousseen hattuun. Ei asioita viedä eteenpäin tuolla tavalla. Ja itsehän hän on maajoukkueesta kieltäytynyt, eli se siitä sitoutumisesta. Ei pää kestä hävitä... silloin on ihan sama miten hyvä muuten on.

      Omien mollaaminen on nykyään naisten kansanhuvia, mutta itse ei olla valmiita tekemään mitään, eikä itsellä ole mitään ajatuksia tai käsitystä miten päästäisiin eteenpäin. Porukan haukkuminen ei kehitä lajia, pitää olla ajatuksia ja tekoja joilla asiat menee eteenpäin. Haukkuminen on vain haponsylkemistä ja oman pahanolon julkituomista.

      Sama laulu maajoukkuevalinnoista tulee näiltä katkerilta vuosi toisensa jälkeen vaikka valmentajat ja joukkueeseen valitutkin vaihtuvat, ainakin jonkin verran. Paljoa vaihtuvuutta ei näin pienessä lajissa edes voi olla koska kärki on kapea. Samat naamat ne on peruskokoonpanoissa muissakin maissa monia vuosia peräkkäin, niissäkin joissa on enemmän porukkaa kuin Suomessa.

      Kyllä siellä maajoukkueessa ovat päässeet yrittämään erilaisissa tilaisuuksissa viimeisen vuoden aikana liki kaikki vähänkään kelvolliset, siksi paljon on uutta porukkaa ringissä listojen mukaan pyörinyt.

      Maalivahdeistakin viimeisen vuoden aikana on maajoukkueessa käynyt näyttäytymässä melkein kymmenen. Eli melkein jokaisesta SM-sarjan joukkueesta joku.

      Kannattaisi katsoa miten maalivahtivalmennus on omassa seurassa hoidettu omien junioreiden osalta. Niiden, joista tulee kymmenen vuoden päästä niitä huippumolareita, niin pitkä se polku on. Poikien puolella maalivahdit harjoittelevat ihan omissa treeneissään kerran kaksi viikossa tuolta vähän yli kymmenvuotiaasta alkaen koulutettujen maalivahtitaustaisten maalivahtivalmentajien kanssa. Ja jokaisessa joukkueessa on oma maalivahtivalmentaja joka pitää huolen tekniikan kehittymisestä jokaisessa joukkueen treenissä. Siksi suomalaiset miesmaalivahdit pelaavat NHL:ää ja KHL:ää enemmän kuin maan koko muuten kertoisi. Eli ollaan hyviä.

      Treenaako teidän tyttömaalivahdit samalla tavalla ja samojen valmentajien johdolla kuin pojat? miksi ei? onko teillä joukkueessa maalivahtivalmentaja joka kelpaisi myös poikajoukkueeseen? miksi ei? miksi naiskiekossa maalivahtien perustekniikka ja liikkuminen on melkein kaikilta täysin hukassa? se ei ole maalivahtien vaan valmennuksen vika ja sillä ei ole mitään tekemistä maajoukkueen kanssa, vaan seurojen ja seurajoukkueiden. Tosiasiassa maalivahdit treenaavat enemmän kuin kenttäpelaajat. Joukkueen treenien ja omien lenkkien jne. lisäksi on ne maalivahtien jäätreenit. Onko teillä näin?

      Tie maalivahdiksi on niin pitkä, että maajoukkue vain kerää kermat, työn tekee pelaaja ja seura. Valitettavasti näyttää siltä että naisten sm-sarjassa pelaavista maalivahdeista suurin osa paria kolmea poikkeusta lukuunottamatta ei edes tiedä miten suuria puutteita heidän tekniikassaan, liikkumisessaan ja siis harjoittelussaan on. Sarjan yleisellä tasolla ei tämän tosiasian kanssa ole mitään tekemistä.

      Naisilla tämä touhu on vai sellaista fiilispohjaista tykkäämistä. Jos ei tykkää jostakusta, ei se ole hyvä pelaaja vaikka tilastot ja silmät sanoisivat mitä.

    • myös ex-maalivahti

      Onkohan suomalainen maalivahtivalmennus tällä hetkellä kuinka hyvällä tasolla?
      Joitakin vuosia sitten se toki oli maailman huippua, mutta nyt on valitettavasti taidettu jäädä siinä jälkeen myös poikien puolella ja se näkyy muutamien vuosien päästä siinä että ei niitä huippumaalivahteja enää tulekaan. Naisten puolella tilanne näyttää olevan vielä surkea, koska noin puolella sm-sarjan joukkueistakaan ei näytä olevan maalivahtivalmentajaa ollenkaan. Tosin varmasti jokaisessa naisten sm-sarjaa pelaavissa joukkueissa järjestetään maalivahtijäitä, jossa naismaalivahdit saavat ihan samaa valmennusta kuin pojatkin. Räty lienee edelleen Suomen paras naismaalivahti, mutta jos pelaaminen ei maajoukkueessa kiinnosta, niin sille ei voi mitään. Räisänen on ehdottomasti paikkansa maajoukkueessa syksyn näytöillä ansainnut ja koska Vanhatalo ei jostain syystä osallistu, niin pitäähän sinne joku ottaa tilalle. Tiina Ranne on vielä nuori maalivahti ja mahdollisesti tulevaisuudessa myös hyvä maajoukkuemaalivahti, mutta ehkä hänen aikansa ei olisi ollut vielä tässä turnauksessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe