Vartiointi + asumismuoto

putkiaivoinen_kissa

Vähän kökkö otsikko, mutta en nyt parempaakaan keksinyt. :)

Muutin jokin aika sitten kerrostalosta rivitaloon. Koirani oli tähän asti asunut koko ikänsä kerrostalossa ja vartiointi oli pentuna kun siihen oppi ihan helposti hallintaan saatu juttu.

Täällä uudessa asunnossa tähän vartiointiin on joutunut enemmänkin puuttumaan... vaikka kerrostalossa onkin enemmän rappukäytävän ääniä ym., niin rivitalossa ikkunoista ym. näkee enemmän elämää.

Usein kuulee sanottavan, että vartointiin taipuvainen koira olisi hankalampi pitää kerrostalossa kuin rivi tai omakotitalossa, mutta ainakin tämän yksi selkeästi pyrkii vartioimaan enemmän rivitalossa...

muita kokemuksia?

58

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • canis.familiaris

      Ei niin kökkö otsikko, koska asia on ajankohtainen aika monella..Itsekkin useamman kerran muuttanut asumismuodosta toiseen.

      "Usein kuulee sanottavan"..Ei koske pentua, koska tottuu ja pitää taustaääniä luonnollisina...Kerrostalossa mielestäni joutuu olemaan koiran kanssa hieman tarkempi monessa asiassa, tai pitää huomioida monta asiaa, ja on tätä kautta hieman työläämpi. (jos puhutaan sisä- ja ympäristö käytöksestä)
      Tarinahan on sitten toinen, kun muutetaan kerrostaloon jo vanhermmalla iällä, mutta eikö tämäkin sitten ole tottumisen ja kokemisen kautta tasaantuva, jos koira on muuten hanskassa.

      Rivarissa taas koira kiinnittää ympäristöönsä huomiota, ja reagoi uusiin asioihin ja reagoi niihin, mutta varmasti tasaantuu, kun nuo elinympäristö ärsykkeet tulevat tutuiksi ja kokemus niistä (seuraamus) Kannattaako ja mikä.
      Helpompi taitaa olla kuitenkin rivariin muutto luonnollisesti, koska ympäristö ärsykeetkin vähenevät..(mutta vahvistaa ehkä joitain reagointeja)

    • En tiedä, sisäkäytöksen kanssa kyllä tuntuu, että saa olla/olen ihan yhtä tarkka tässä rivarissa kuin olin kerrostalossakin. Sitten taas nämä ympäristön ärsykkeet, niin kerrostalossa ei ollut naapureilla irti liikkuvia kissoja tai pihalla juoksentelevia koiria. Tajusin muuten myös, että entisen asunto oli pohjapiirrokseltaan helpompi ( neliöitäkin oli vähemmän). Olohuone, jossa vietin eniten aikaa, oli lähellä eteistä (eli rappukäytävää eli suuntaa jossa eniten tapahtui) ja jos jotain tapahtui, koira usein katseella kysyi, että mitenkäs suhtaudutaan. Nyt en läheskään aina ole katseella heti tavoitettavissa.

      Ulkona remmikäytöksen kanssa saa kyllä olla tarkkana, ettei laiskistu itse. Liikennettä, ihmisiä ym. paljon vähemmän tässä metsäpolut lähempänä, eli ehkä turhankin paljon tulee ehkä annettua koiran mennä vapaasti pitkässä hihnassa....

    • "Usein kuuluu..."On se varmaan hankalampi,kun joutuu varoomaan muita enemmän :D
      En minä muuta keksi.Mutta vietin voimakkuudesta uskon,että enemmän se esiin tulee,kun on selkeä reviiri,mitä hahmottaa.

      Itse sanoisin,että vartioiva vartioi siellä helpommin,misä sillä on selkeä reviiri.Kerrostalossa ei sitä ole.
      Omatpihat on lähinnä reviiriä,ja mitä enemmän se saa reviiriään kiertää ja tehdä siitä omaansa,varsinkin yksinään ja vapaana,sen enemmän se kasvattaa vartiointitaipumuksia.
      Hyvä esimerkki omat kerrostalokoirani,jotka aina maalle mentäessä otti luonnostaan(sai ottaa)alueen haltuunsa.Vastaavasti kun mentiin kotiin,niin siihen "loppui".Siellähän ei ole selkeää reviiriä siis.

      Usein myös sekoitetaan keskenään koiran yleinen reagointi kerrostalossa ja varsinainen vartiointitaipumus.Usein kyse on vaan tai enemmänkin ensimmäisestä.

      Mutta ylipäätään,vietti on se,minkä geeneiltään saa.Ja jos oikeasti on vartiointi/puolustusta,vielä kunnolla,niin se pitää aina muistaa ja tiedostaa.
      Mutta käytöksen viimekädessä muokkaa omistaja,ollaan missä ollaan,pääpiirteittäin.

      • "Hyvä esimerkki omat kerrostalokoirani,jotka aina maalle mentäessä otti luonnostaan(sai ottaa)alueen haltuunsa."

        Just tuota hain... tässä rivarissa näytti, että yritti lähteä ottamaan aluetta haltuunsa samaan tapaan, kuin mökillä on tehnyt ja saanut tehdä. Esimerkiksi ulos kun mentiin, otti ilmavainua (kissoja, muita koiria?) ja rinta rottingilla patsastellen päästi pari kumeaa haukahdusta. Tuon sitten lopetin siltä pariin kertaan.


    • canis.familiaris

      " naapureilla irti liikkuvia kissoja"
      "Ulkona remmikäytöksen kanssa saa kyllä olla tarkkana,"...ja vapaana..heh.
      Onnea uuteen kotiin..=D (ja kissoille.)

      "Omatpihat on lähinnä reviiriä,ja mitä enemmän se saa reviiriään kiertää ja tehdä siitä omaansa,varsinkin yksinään ja vapaana,sen enemmän se kasvattaa vartiointitaipumuksia."...jeppis.

      • Heei, mähän sanoin tiedostaneeni jo vaaran! :) Ei se IHAN vapaana sentään ole... vai pitäisikö lopettaa se pitkässä hihnassa kulkukin. Nyt siis mennään ovesta ulos koira lyhyessä hihnassa ja jos reitti selvä, annan löysiä heti ovella. Aiemmin siis kulki miltei aina ihan vieressä.

        Kissoja on yrittänyt haukkua (pihalla ja esim. silloin, kun joku kateista on istunut ulkona ikkunalla ja töllistellyt sisään...:) ), mutta siihen olen puuttunut. Enemmän olin huolissani omista sisäkateistani, että aloittavat merkkailurumban noiden vuoksi, mutta siltä on onneksi ainakin vielä vältytty....


    • Vartioinnin ääniin regoinnin suhteen koira on nyt normalisoitunut. Ääniin regoinnin suhteen paljon vaikutti se, että laitoin tien puoleisen huoneen oveen koiraportin. En kyllä sitä tuon takia laittanut, vaan siksi, että halusin yhden koiravapaan huoneen, mutta auttoipa tuotakin asiaa.

      Löysien antaminen muuten ei muuten kannattanut ei... seurauksena oli öykkämöykkää muille koirille ja se, että ketku ensimmäisen kerran teki sen, ettei totellut luoksetulokäskyä, vaan juoksenteli vain kurittomana ympärilläni edestakaisin tyyliin "ota kii jos saat". :=0 Eli takaisin entiseen.

      Oppia ikä kaikki! :)

    • canis.familiaris

      "laitoin tien puoleisen huoneen oveen koiraportin. En kyllä sitä tuon takia laittanut, vaan siksi, että halusin yhden koiravapaan huoneen, mutta auttoipa tuotakin asiaa."
      Juu sama juttu .Minäkin laiton kaksi porttia, työhuoneeseen ja makkariin. Porteista on kyllä monenmoista hyötyä..

      "Löysien antaminen"...hiot rutiinit uuteen elinympäristöön sopivaksi....nippelijuttuja..=D

      P ja s Vaihtuiko paikkakunta, vaikka sillä ei ole asian kanssa mitää tekemistä..

      • Jep, koiraportti on hieno keksintö. Mulla on vielä sellainen, jossa on alhaalla kissoille oma pieni portti, josta pääsee kulkemaan... ja jonka saa tarvittaessa kiinni myös.

        Aamuisin vaan käy portin takaa vikinä, kun on tottunut ennen siihen, että heti kun aukaisen silmäni, tulee "halimaan"... ja veistä haavassa vääntää vielä se, että kissat voivat edelleen istua aamulla sängylläni juttelemassa ja maukumassa aamupalaa. :D

        "P ja s Vaihtuiko paikkakunta"

        Kyllä vain vaihtui. :)


    • canis.familiaris

      Tuosta vartioinnista. Taas on selainen koira, joka ei hauku ovikelloa..Nyt olisin jo ehkä toivonutkin että jotain ilmoittaisi..Laitoin sitten tarran oveen, missä "Huoneistossa lemmikkieläimiä.."..Ei sitten yllätä, jos jostain syystä ulkopuolisen tarvitsee sisällä käydä...={

      Kävin trimmauttamassa koiran tiistaina ja jännitti aika paljon koko homma etukäteen..meni siis nypittäväksi, ja samalla avattiin korvat..Ajattelin että mitähän siitäkin tulee...taas yllätti -ei mitään, ei sitten yhtään mitään..Ei edes silloin, kun tavaraa lastattiin sivu-ovesta, ja ryminä oli ajoittain aika kova...ei reagoinnut haukkumisin jne..Ihme juttu...oli paikallaan 1.45h ja eka kerta???

      Isot pisteet myös trimmaajalle (kasvattaja) jonka koiran käsittelytapa on huipputasoa..Taas on opittu ja koettu jotain uutta (ja ihmeellistä)
      Laitan kuvan tilanteestä.

      • On siinä kärsivällinen penska. Hieno koira.

        Näyttää jotenkin isolta tuossa trimmauskuvassa vai johtuneeko kuvakulmasta?


      • cf ei jaksa rekata
        putkiaivoinen_kissa kirjoitti:

        On siinä kärsivällinen penska. Hieno koira.

        Näyttää jotenkin isolta tuossa trimmauskuvassa vai johtuneeko kuvakulmasta?

        Ihan normi 5kk ikäinen..Lumia 800 on surkea kamera...kaikki kuvat on tuollaisia epäselviä..On tuo koira jo aika iso brassiin verrattuna.


      • putkis ei rek.
        cf ei jaksa rekata kirjoitti:

        Ihan normi 5kk ikäinen..Lumia 800 on surkea kamera...kaikki kuvat on tuollaisia epäselviä..On tuo koira jo aika iso brassiin verrattuna.

        Ai niin, se onkin jo niin "vanha"... kun vastahan se tuli... mut se olikin se myöhäisempi luovutusikä...


      • ei jaksa rekkaantua
        putkis ei rek. kirjoitti:

        Ai niin, se onkin jo niin "vanha"... kun vastahan se tuli... mut se olikin se myöhäisempi luovutusikä...

        15vko kun tuli


    • canis.familiaris

      Airiksen kanssa päätyi tapa treenata kävelyä hihnassa ja kontaktia niin esineellä..uhrasin ja menetin käsineen..Se kantaa sitä niin polleena koko reissun ja pitää tarvittaessa/pyydettäessä hyvää kontaktia..laiton kuvan aiheesta..Mallikasta kävelyä kahdella koiralla.

      Makupalalla airis tekisi mitä vain, mutta en lähde siihen....sivulle opettamisessa käytän aluksi, mutta siinä se....tekee hyvin tekemisen ilosta.

      • Katsoin kuvan. Aika polleana on kyllä kieltämättä tyyppi! :)


      • canis.familiaris
        putkiaivoinen_kissa kirjoitti:

        Katsoin kuvan. Aika polleana on kyllä kieltämättä tyyppi! :)

        Ihan hanuristä nämä sivut nykyjään kun jumittaa ja pätkii..ei jaksa selailla oikein.

        Joo tuo tapa (hanska) ei ollutkaan loppuun asti ajateltu...Oltiin uutena vuotena itä-suomessa ja sain huomata, että alkoin napsimaan muita lapasista, kun ulkoiltiin..Itsellä toimii hyvin, kun hieman sormea (hanskasta) liikuttaa, niin nätisti seuraa katsemukana ja lopuksi saa hanskan...pieniä pätkiä silloin tällöin..
        Nyt on narunpätkä tai nahkarukkanen apuna..


      • putkis ei rek. jaksa
        canis.familiaris kirjoitti:

        Ihan hanuristä nämä sivut nykyjään kun jumittaa ja pätkii..ei jaksa selailla oikein.

        Joo tuo tapa (hanska) ei ollutkaan loppuun asti ajateltu...Oltiin uutena vuotena itä-suomessa ja sain huomata, että alkoin napsimaan muita lapasista, kun ulkoiltiin..Itsellä toimii hyvin, kun hieman sormea (hanskasta) liikuttaa, niin nätisti seuraa katsemukana ja lopuksi saa hanskan...pieniä pätkiä silloin tällöin..
        Nyt on narunpätkä tai nahkarukkanen apuna..

        Joo, minä huomasin saman joskus oman koiran kanssa, kun käytin keppiä ja käpyä kontaktin harjoitteluun... toimi ihan kivasti omassa käytössä, vaan sitten kun oltiin siskon muksujen kanssa juhannuksena järven rannalla grillaamassa ja lapset leikkivät rannassa kepillä onkimista ja käpyjen viskomista ... ei lainkaan niin kätevältä tuntunut se enää :=0

        Oli muuten aika tylsä suojasää idässä...

        Ps. Mulla nää sivut on nyt toiminut ihan ok...


      • c.f ei jaksa rekkata
        putkis ei rek. jaksa kirjoitti:

        Joo, minä huomasin saman joskus oman koiran kanssa, kun käytin keppiä ja käpyä kontaktin harjoitteluun... toimi ihan kivasti omassa käytössä, vaan sitten kun oltiin siskon muksujen kanssa juhannuksena järven rannalla grillaamassa ja lapset leikkivät rannassa kepillä onkimista ja käpyjen viskomista ... ei lainkaan niin kätevältä tuntunut se enää :=0

        Oli muuten aika tylsä suojasää idässä...

        Ps. Mulla nää sivut on nyt toiminut ihan ok...

        Hyvä pakkas sää uutenavuotena..rämmittiin pöppörölumessa...Nyt on ihan hanurista suoja...onneksi sai käytettyä hyväksi tuo "pehmeälumi" koiran osalta..hyvää reeniä.

        Tosi hitaasti toimii toisinaan sivut..ei lataa millään.


    • canis.familiaris

      Laitoin pari kuvaa...huomasi jotain omasta mielesta hauskaa..
      Sain kasvattajalta brassin pentukuvia...ei ole koira kovasti muuttunut pennusta -sama olemus...Tavoite saavutettu.

      • Hyvät kuvat! :) Ja toki mikkiksellä pitää olla oma sänky... onko cf:n oma pahna nyt eteisessä? :P

        Ps. Akat mäkättää, vanhatpiaat ei.


      • putkiaivoinen_kissa kirjoitti:

        Hyvät kuvat! :) Ja toki mikkiksellä pitää olla oma sänky... onko cf:n oma pahna nyt eteisessä? :P

        Ps. Akat mäkättää, vanhatpiaat ei.

        Outoon paikkaan pomppasi taas viesti!


      • canis.familiaris
        putkiaivoinen_kissa kirjoitti:

        Outoon paikkaan pomppasi taas viesti!

        "Ps. Akat mäkättää, vanhatpiaat ei. "..jehjehjeh...tulipas hyvään kohtaan heheh.
        Itseasiassa sänky oli vierassänky...oli väliaikainen, mutta mikki teki siitä pysyvän ratkaisun ihan itse....pomoteoriaa?...laumateoriaa? wtf.......Siitä että on "tarkkailut" puolivillejä kyläkoiria venäjällä on ollut tosi paljon apua kotikoirissa...thithithi..=D...

        Onko tuo kuva jostain kostamuksen yläpuolelta?..oli kai siitä mainintaa joskus.


      • putkis ei rek.
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Ps. Akat mäkättää, vanhatpiaat ei. "..jehjehjeh...tulipas hyvään kohtaan heheh.
        Itseasiassa sänky oli vierassänky...oli väliaikainen, mutta mikki teki siitä pysyvän ratkaisun ihan itse....pomoteoriaa?...laumateoriaa? wtf.......Siitä että on "tarkkailut" puolivillejä kyläkoiria venäjällä on ollut tosi paljon apua kotikoirissa...thithithi..=D...

        Onko tuo kuva jostain kostamuksen yläpuolelta?..oli kai siitä mainintaa joskus.

        Ei ole Kostamukshasta, on Sibiriasta Baikal-järven tienoilta. Aika jännän mallinen oli muuten tuo koira... sellaista pitkärunkoinen ravaaja... erilainen kuin monet muut tuolla seudulla näkemäni...


      • ei rek. putkis piski
        putkis ei rek. kirjoitti:

        Ei ole Kostamukshasta, on Sibiriasta Baikal-järven tienoilta. Aika jännän mallinen oli muuten tuo koira... sellaista pitkärunkoinen ravaaja... erilainen kuin monet muut tuolla seudulla näkemäni...

        *ravaajatyyppiä*


      • canis.familiaris
        putkis ei rek. kirjoitti:

        Ei ole Kostamukshasta, on Sibiriasta Baikal-järven tienoilta. Aika jännän mallinen oli muuten tuo koira... sellaista pitkärunkoinen ravaaja... erilainen kuin monet muut tuolla seudulla näkemäni...

        Oliko linja-askel, vai menikö vinossa?


      • putkiaiv.oinen
        canis.familiaris kirjoitti:

        Oliko linja-askel, vai menikö vinossa?

        Ei mennyt vinossa...kerros millainen on linja-askel?


      • c.f
        putkiaiv.oinen kirjoitti:

        Ei mennyt vinossa...kerros millainen on linja-askel?

        Jalat/askeleet kulkee suorarassa linjassa..vert. Saku tai susi


      • canis.familiaris
        c.f kirjoitti:

        Jalat/askeleet kulkee suorarassa linjassa..vert. Saku tai susi

        Katselin "voisofffinland" ja näppäilin viestin puhelimella.

        Tätä lähinnä tarkoitin:
        "*ravaajatyyppiä* "
        "Susi liikkuu mieluiten ravaten. Kovalla alustalla susi ravaa useimmiten ruumis hieman vinottain menosuuntaan. "...sakulla sama homma, jos lumijälkiä seuraat.
        http://www.suurpedot.fi/www/fi/lajit/susi/tuntomerkit/jaljet.php


      • canis.familiaris kirjoitti:

        Katselin "voisofffinland" ja näppäilin viestin puhelimella.

        Tätä lähinnä tarkoitin:
        "*ravaajatyyppiä* "
        "Susi liikkuu mieluiten ravaten. Kovalla alustalla susi ravaa useimmiten ruumis hieman vinottain menosuuntaan. "...sakulla sama homma, jos lumijälkiä seuraat.
        http://www.suurpedot.fi/www/fi/lajit/susi/tuntomerkit/jaljet.php

        Aaa, ok. Ehkä jotain sakuun ja suteen päin, mutta aivan varmaksi en osaa sanoa. Lähinnä tarkoitin "ravaajatyypillä" pitkärunkoisa, leveärintaista jolkottelijaa, jolla valtava työntö- ja ponnistusvoima takajaloissaan. :) Plus oli muuten sellainen liikkumisen riemu, into ja voima, etten ole koskaan millään koiralla sellaista nähnyt...

        Piti katsoa oliko enemmänkin kuvia tuosta, löysin yhden sivukuvan. Lisäsin sen ja muutamia muita kuvia Siperian rakeista, nuo muut sellaisia, joiden tyyppisiä näin paljon, havainnollistaa ehkä eroa ekaan.


      • c.f sivut tökkiiiiii
        putkiaivoinen_kissa kirjoitti:

        Aaa, ok. Ehkä jotain sakuun ja suteen päin, mutta aivan varmaksi en osaa sanoa. Lähinnä tarkoitin "ravaajatyypillä" pitkärunkoisa, leveärintaista jolkottelijaa, jolla valtava työntö- ja ponnistusvoima takajaloissaan. :) Plus oli muuten sellainen liikkumisen riemu, into ja voima, etten ole koskaan millään koiralla sellaista nähnyt...

        Piti katsoa oliko enemmänkin kuvia tuosta, löysin yhden sivukuvan. Lisäsin sen ja muutamia muita kuvia Siperian rakeista, nuo muut sellaisia, joiden tyyppisiä näin paljon, havainnollistaa ehkä eroa ekaan.

        Kivoja kuvia...muistutti koiran rakenne hieman keskaria...tuo sinikettu oli kiva..


      • c.f sivut tökkiiiiii kirjoitti:

        Kivoja kuvia...muistutti koiran rakenne hieman keskaria...tuo sinikettu oli kiva..

        Googlasin kuvia keskarista.

        Tuolla seudulla oli paljon laiduntavia hevos- ja karjalaumoja, kyliä ei ihan lähellä... jos se olikin jokin burjaattien (http://fi.wikipedia.org/wiki/Burjaatit) paimen tai laumanvartija... :D


      • c.f

      • putkis.
        c.f kirjoitti:

        aina oppii jotain uutta..Burjaattikoira
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_koiraroduista

        Ai semmonenkin sitten on... vaan eipä tuo minun koira sitten sellainenkaan ollut, kuuklasin tuosta burjaattikoirasta kuvia ja se näyttääpi tältä: http://www.google.fi/imgres?q=бурят монгольский волкодав&hl=fi&sa=X&tbo=d&rlz=1T4AURU_fiFI505FI505&biw=1280&bih=511&tbm=isch&tbnid=2_x12ojR1sPxNM:&imgrefurl=http://rkf.org.ru/rkf/Standards/Russian_breeds_standards.html&docid=ewr418D6qrronM&imgurl=http://rkf.org.ru/upload/images/Russian_breeds/2gBMV.JPG&w=2062&h=1740&ei=j-v3UNiCBo_c4QSgi4DoCw&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=119&dur=266&hovh=206&hovw=244&tx=116&ty=92&sig=116742485989666147256&page=1&tbnh=139&tbnw=169&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0,i:80

        Lienee Vennään maalla hirmuinen määrä erilaisia koiratyyppejä joista täällä vähän tiedetään. Maksaisikohan joku kulttuurisäätiö miulle apurahaa, jos menisin Venäjälle koiria tarkkailemaan? :P


      • c.f
        putkis. kirjoitti:

        Ai semmonenkin sitten on... vaan eipä tuo minun koira sitten sellainenkaan ollut, kuuklasin tuosta burjaattikoirasta kuvia ja se näyttääpi tältä: http://www.google.fi/imgres?q=бурят монгольский волкодав&hl=fi&sa=X&tbo=d&rlz=1T4AURU_fiFI505FI505&biw=1280&bih=511&tbm=isch&tbnid=2_x12ojR1sPxNM:&imgrefurl=http://rkf.org.ru/rkf/Standards/Russian_breeds_standards.html&docid=ewr418D6qrronM&imgurl=http://rkf.org.ru/upload/images/Russian_breeds/2gBMV.JPG&w=2062&h=1740&ei=j-v3UNiCBo_c4QSgi4DoCw&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=119&dur=266&hovh=206&hovw=244&tx=116&ty=92&sig=116742485989666147256&page=1&tbnh=139&tbnw=169&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0,i:80

        Lienee Vennään maalla hirmuinen määrä erilaisia koiratyyppejä joista täällä vähän tiedetään. Maksaisikohan joku kulttuurisäätiö miulle apurahaa, jos menisin Venäjälle koiria tarkkailemaan? :P

        Kyllä siellä rotuja riittää ja ovat aika pahuksen hyviä niitä jalostamaan johonkin käyttötarkoitukseen. Miksi mustaterrieri on terrieri? Maineen vuoksi?
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjänmustaterrieri

        Tämä jo tänne laitettu aijemmin on aikas hyvä hommassaan...näitä mixejä riittää
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Moskovanvahtikoira


      • c.f kirjoitti:

        Kyllä siellä rotuja riittää ja ovat aika pahuksen hyviä niitä jalostamaan johonkin käyttötarkoitukseen. Miksi mustaterrieri on terrieri? Maineen vuoksi?
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjänmustaterrieri

        Tämä jo tänne laitettu aijemmin on aikas hyvä hommassaan...näitä mixejä riittää
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Moskovanvahtikoira

        Mustis on yksi lempparini.Persoonallinen rotu.
        Mutta joo,monenmoista tuolla rajan takaa on näemmä.Tiedä sitten,kuinka homogeenisiä tai kuinka tarkoituskaan.
        En tuosta burjaatistakaan ole kuullut.Tuli mieleen lähinnä joku hoffin ja tiibetinmastiffin risteytys :D .Mutta kaunis koira kyllä.


      • c.f
        molossi kirjoitti:

        Mustis on yksi lempparini.Persoonallinen rotu.
        Mutta joo,monenmoista tuolla rajan takaa on näemmä.Tiedä sitten,kuinka homogeenisiä tai kuinka tarkoituskaan.
        En tuosta burjaatistakaan ole kuullut.Tuli mieleen lähinnä joku hoffin ja tiibetinmastiffin risteytys :D .Mutta kaunis koira kyllä.

        Yllättävän kaunis tuo burjajutska

        Meillä oli kanssa yhdellä seurassa aikanaan mustis, joka oli aika vesseli. Pienikokoinen nainen sitä ohjasi vaihtelevin menestyksin riippuen ihan koiran mielialoista. Hauska oli. Teki välillä ihan omia juttuja, mutta toimi hyvinä päivinä tosi hyvin. Myöhemmin vielä yhdestä kokemusta, joka oli vihainen ja se ei ollut sitten "hauska" juttu...hiipui samalla mielenkiinto koko rotuun. Herättää kyllä kunnioitusta.


      • molossi kirjoitti:

        Mustis on yksi lempparini.Persoonallinen rotu.
        Mutta joo,monenmoista tuolla rajan takaa on näemmä.Tiedä sitten,kuinka homogeenisiä tai kuinka tarkoituskaan.
        En tuosta burjaatistakaan ole kuullut.Tuli mieleen lähinnä joku hoffin ja tiibetinmastiffin risteytys :D .Mutta kaunis koira kyllä.

        Hoffi tuli mieleen mullekin. Venäjällä on paljon sekä täällä tuntemattomia rotuja että monen tyypin alkuperäiskoira/maatiaiskoirapopulaatiota...


    • canis.familiaris

      Perhanan mikkihiiri, kun alkoi pomoksi ja vaati oman sängyn...omat lakanat ja peitot..rkele sentään...minkäs teet.(kuva) Sopii hyvin topiikin esikuvaksi..=D

      • isoisoäiti

        Katsastin, hyviä oli kuvat.
        Mutta ei päivää ettei akat mäkätä jostain, leikkaa mikkiksen kynnet!


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Katsastin, hyviä oli kuvat.
        Mutta ei päivää ettei akat mäkätä jostain, leikkaa mikkiksen kynnet!

        "Mutta ei päivää..." Voi se olla näinkin :D
        Mutta kyllä minunkin mielestä ne kynnet oli vähän liian pitkät...

        Tosin sanottakoon,minulla tää ruattalainen on sellainen,millä ainakin omasta mielestä kynnet näyttää aina vähän pitkiltä.
        Sillä on aina kasvaneet ne hirveesti(tosin joku ihme taipumus on ollut kaikilla tuo).Siihen kun lisää,että umpitummat,ydin kasvaa tosi pitkälle,eikä "kärkeäkään tule selkeästi,niin aika inhat :/ Kieli poskella niitä saa käsitellä.
        Harmi yhtälö,että kun olisi ennen näytelmiä hyvä pistää kuntoon,mutta kun välillä menee kynsi auki katkotessa,niin sekin on HÖH.
        Toki voisi viilata,mutta ei minun hermoilla noita hevosen kavioita jaksa...


      • Hyviä kuvia oli :)
        Mutta paras oli se isokorvainen hippiäinen,joka oli sen pommin(?) kanssa.Oli kyllä niin mainio ilmeinenkin,että ihan hörähdys pääsi :D
        Mikä se oli,joku venäjän toy vai mikä?Vähän näkyi minulla epäselvästi se kuva.


      • canis.familiaris
        molossi kirjoitti:

        Hyviä kuvia oli :)
        Mutta paras oli se isokorvainen hippiäinen,joka oli sen pommin(?) kanssa.Oli kyllä niin mainio ilmeinenkin,että ihan hörähdys pääsi :D
        Mikä se oli,joku venäjän toy vai mikä?Vähän näkyi minulla epäselvästi se kuva.

        Voihitsi teitä "mäkättäjiä"...=D sopii katsoa tarkemmin niitä kynsiä..hermoa kärjestä ehkä 1mm...voi tulla leikkaamaan jos haluaa..={}

        "Toki voisi viilata"..perhana, jos tässä vielä nähdään päivä, missä istun katsomassa sohvalla salkkareita, ja viilaan koiran kynsiä?? auts..kauhukuva...no onhan tässä moni muukin "periaate" syöty ja takkia käännetty...paljonko viila maksaa..=O

        "Mikä se oli,joku venäjän toy"...no ekkönä kääkkää tunne?
        Toinen on pommi/tsihumixi..olisi aika hyviä kuvia, mutta mahdollisen tunnistamisen vuoksi en halua laittaa..kv-eläkeläinen mahdollisesti...(tuunattavana)..mukava koira.

        "Siihen kun lisää,että umpitummat,ydin kasvaa tosi pitkälle,eikä "kärkeäkään tule selkeäst"..tällä, kuten aikanaan basengillakin on vahvat (isot) ytimet, joita en ole saanut vetäytymään...neuvoi??


      • canis.familiaris kirjoitti:

        Voihitsi teitä "mäkättäjiä"...=D sopii katsoa tarkemmin niitä kynsiä..hermoa kärjestä ehkä 1mm...voi tulla leikkaamaan jos haluaa..={}

        "Toki voisi viilata"..perhana, jos tässä vielä nähdään päivä, missä istun katsomassa sohvalla salkkareita, ja viilaan koiran kynsiä?? auts..kauhukuva...no onhan tässä moni muukin "periaate" syöty ja takkia käännetty...paljonko viila maksaa..=O

        "Mikä se oli,joku venäjän toy"...no ekkönä kääkkää tunne?
        Toinen on pommi/tsihumixi..olisi aika hyviä kuvia, mutta mahdollisen tunnistamisen vuoksi en halua laittaa..kv-eläkeläinen mahdollisesti...(tuunattavana)..mukava koira.

        "Siihen kun lisää,että umpitummat,ydin kasvaa tosi pitkälle,eikä "kärkeäkään tule selkeäst"..tällä, kuten aikanaan basengillakin on vahvat (isot) ytimet, joita en ole saanut vetäytymään...neuvoi??

        Kyllä mäkättäjiä tarvitaan,nih :D
        Ei kait ne kynsiviilat paljoa maksa,siis ihan ne ihmisten.En tarkalleen tiedä,kun itsellä ei ole.

        Ai se oli kääkkä.Näytti kuvassa niin pieneltä.Mutta tosiaan,minulla koko kuva näkyy aika hämärästi.
        Hauskoja tirrejä oli :D

        "neuvoi?" Et ainakaan minulta saa...Kun en tiedä itsekkään.Tuskin niitä on,kun usein vaan pätkiä.Mutta ei se ydin mihinkään siitä vetäydy.
        Ruattalaisenkin kynnet leikkelin jo tulosta asti kaksikin kertaa viikossa,ja silti vaan pukkaa hurjasti...
        Nukutuksessa kunnolla pätkäseminen,ytimineen päivineen,voisi jonkin verran auttaa.
        Mutta en näe mitään ideaa,ellei sitten ole esim.joku oikea ongelmatapaus,esim.joku eläinsuojelutapaus,jolla kynnet on päästetty ihan pilalle ja pahoin,eikä voi muuta tehdä.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Kyllä mäkättäjiä tarvitaan,nih :D
        Ei kait ne kynsiviilat paljoa maksa,siis ihan ne ihmisten.En tarkalleen tiedä,kun itsellä ei ole.

        Ai se oli kääkkä.Näytti kuvassa niin pieneltä.Mutta tosiaan,minulla koko kuva näkyy aika hämärästi.
        Hauskoja tirrejä oli :D

        "neuvoi?" Et ainakaan minulta saa...Kun en tiedä itsekkään.Tuskin niitä on,kun usein vaan pätkiä.Mutta ei se ydin mihinkään siitä vetäydy.
        Ruattalaisenkin kynnet leikkelin jo tulosta asti kaksikin kertaa viikossa,ja silti vaan pukkaa hurjasti...
        Nukutuksessa kunnolla pätkäseminen,ytimineen päivineen,voisi jonkin verran auttaa.
        Mutta en näe mitään ideaa,ellei sitten ole esim.joku oikea ongelmatapaus,esim.joku eläinsuojelutapaus,jolla kynnet on päästetty ihan pilalle ja pahoin,eikä voi muuta tehdä.

        Mutta minäpä näinkin oikein kuinka hienosti kynnet pitää leikata, oli kai joku videon pätkä ja tekijä oli varmasti taitava, leikkasi tassun puolelta, ite on ole koskaan edes koittanut eikä se jälkikään voi kummoistakaan olla. (kun kerran meidän koirilla on lyhyet kynnet)
        Leikkaan aina päälipuolelta sakset sellaisessa väärässä kulmassa että päälipuolelta kynttä lähtee enemmän, koska siitä on pidempi matka ytimeen ja oonkin ihan itteksein keksinyt että maatavasten oleva puoli kuluu helpommin kun yläpuolta ei juuri ole ja ydin pakenee itekseen ja karkaa se vähän leikatessakin.Jos päähän on kasvanut kulma otan aina yläpuolelta koska kyllä siinä on vielä varaa, eikä verta tule.
        Siinä oikein selitys kynsien leikkuusta en ymmärtäis itsekkään ellen tietäisi kuinka se tapahtuu.
        Suorilla leikkureilla ei saa niin hyvin kieroon leikattua


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Mutta minäpä näinkin oikein kuinka hienosti kynnet pitää leikata, oli kai joku videon pätkä ja tekijä oli varmasti taitava, leikkasi tassun puolelta, ite on ole koskaan edes koittanut eikä se jälkikään voi kummoistakaan olla. (kun kerran meidän koirilla on lyhyet kynnet)
        Leikkaan aina päälipuolelta sakset sellaisessa väärässä kulmassa että päälipuolelta kynttä lähtee enemmän, koska siitä on pidempi matka ytimeen ja oonkin ihan itteksein keksinyt että maatavasten oleva puoli kuluu helpommin kun yläpuolta ei juuri ole ja ydin pakenee itekseen ja karkaa se vähän leikatessakin.Jos päähän on kasvanut kulma otan aina yläpuolelta koska kyllä siinä on vielä varaa, eikä verta tule.
        Siinä oikein selitys kynsien leikkuusta en ymmärtäis itsekkään ellen tietäisi kuinka se tapahtuu.
        Suorilla leikkureilla ei saa niin hyvin kieroon leikattua

        Eikä mikkiksellä pitkät kynnet ollut, ainoastaan se yksi teki mieli napata pois (vai oletko jo viilaa hakemassa)


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Eikä mikkiksellä pitkät kynnet ollut, ainoastaan se yksi teki mieli napata pois (vai oletko jo viilaa hakemassa)

        Mikkis ei paljon ressaa kynsien leikkuusta, antaa leikata kuten kuuluukin..itse leikkaan keskimmäisiä kerran useammin, kuin reunalta..käytän pääasiassa sellaisia saksia missä on stoppari...tällä mikillä oli kyllä aika "paksut" kynnet edessä ja odotin että kesä korjaisi, mutta ei..väljää ei juuri hermoihin ole..No jalan asento on ok, joka on pääasia.
        Nuo tummat kynnet on ihmeen "rapeita" ja yhdestä reunakynnestä tulee aina "rosoinen"..

        Airiksella on malli ok ja antaa hyvin leikata..

        "Ei kait ne kynsiviilat paljoa maksa"..."(vai oletko jo viilaa hakemassa) "..elkee ahistelko..käytän koiralla jo villapaitaa, joten eikö se jo riitä -olen mies...=O


    • teeeeeeeeeeeee

      Ei ole tosi pälä pälä pälä. Koirakin kyllästy jo niiiin et vaistotessaan mun turhautumisen ,TEIDÄN ketjua lukiessa,tuli alakertaan ja veti mun pringlesit pöydältä naamaan. Tehkää mitä tykkätte. Minä otan lisää pringlesejä. Annan koiralle possunkorvan palkaks että pölli pöydältä :).

    • teeeeeeeeeee

      Mut vastaan siltikin että vartioi etu ja takaovee kuin vartioisi lapsia tai minuu. Sisälle ei pääse,ja jos pääsee, ulos onkin sit vaikeampi päästä :D. Tällainen tapaus :). Jos poppoo on kotona niin ei pääse edes kuistille. Talon päädyt käy säännöllisesti kun käskee tai jos koira itse kuulee jotain. ->vaatii päästä tarkastamaan ympäristön.

      Kerran tulin ite takaoven kautta ja säikähdin vastaanottoa, kunnes tajusin kutsua koiraani nimeltä. Ja sanoo käskyn. Koira kerkes jo ärähtää ja tumpaamaan minuu reippaasti kumoon... :)... Jälkeenpäin se nauratti, mut kiva oli tietää et omaisuus on tallessa kun tulee töistä kotiin.

      • isoisoäiti

        Miksi sinä muuten käsket koiraasi katsomaan talon päätyjä kahelinahan se sua pitää


      • teeeeeeeeeeeeee
        isoisoäiti kirjoitti:

        Miksi sinä muuten käsket koiraasi katsomaan talon päätyjä kahelinahan se sua pitää

        Jos se kokee tarpeelliseks kurkistaa talon päädyt niin se kurkistaa ja annan sen tehdä niin. Suojelukoulutettu koira. Oltiin lasten kanssa tappouhan alla vuoden päivät 24/7. Siks se tarkistaa päädyt. Mun ei tarvii katsoa suoraan piippuun vaan kerkeen soittaa poliisit kun koira pidättelee ja tekee työtään. Koira ei katso minuu suinkaan kaheliks. Vaan tekee työtä mihin se on koulutettu. Ja tekee sen koska on kiintynyt ja koulutettu suojelemaan sitä mitä hällä on. Perhe jossa koira on perheenjäsen.


        Mut sitä ihmettelen miten ette kynsien leikkuuta taida ?? Aihio pakenee jos oikeeseen tahtiin leikkaat ylipitkiä kynsiä. Se ärhentely ja hampaitten näyttely on sivu seikka. Epämuodostuneen tassunkin ylipitkien kynsien jäljiltä saa muotoonsa jos osaa hommansa. Puhumattakaan siitä et koira ei muka antais leikata kynsiä. Ha ha ha. Joku "äkänen" pikkurotu kyseessä taas vai?

        Kuntoutan "hieman isompia"(T-Dogi) kynsineen ja hampaineen kaikkineen. Kyllä ne kynnet leikataan. Ja ne opetellaan oikeaoppisesti. Tuli koira päälle tai ei. Koiran tahtiin. 2vko ja se on siinä. Koirat rakastaa manikyyrejään sen jälkeen.


      • isoisoäiti
        teeeeeeeeeeeeee kirjoitti:

        Jos se kokee tarpeelliseks kurkistaa talon päädyt niin se kurkistaa ja annan sen tehdä niin. Suojelukoulutettu koira. Oltiin lasten kanssa tappouhan alla vuoden päivät 24/7. Siks se tarkistaa päädyt. Mun ei tarvii katsoa suoraan piippuun vaan kerkeen soittaa poliisit kun koira pidättelee ja tekee työtään. Koira ei katso minuu suinkaan kaheliks. Vaan tekee työtä mihin se on koulutettu. Ja tekee sen koska on kiintynyt ja koulutettu suojelemaan sitä mitä hällä on. Perhe jossa koira on perheenjäsen.


        Mut sitä ihmettelen miten ette kynsien leikkuuta taida ?? Aihio pakenee jos oikeeseen tahtiin leikkaat ylipitkiä kynsiä. Se ärhentely ja hampaitten näyttely on sivu seikka. Epämuodostuneen tassunkin ylipitkien kynsien jäljiltä saa muotoonsa jos osaa hommansa. Puhumattakaan siitä et koira ei muka antais leikata kynsiä. Ha ha ha. Joku "äkänen" pikkurotu kyseessä taas vai?

        Kuntoutan "hieman isompia"(T-Dogi) kynsineen ja hampaineen kaikkineen. Kyllä ne kynnet leikataan. Ja ne opetellaan oikeaoppisesti. Tuli koira päälle tai ei. Koiran tahtiin. 2vko ja se on siinä. Koirat rakastaa manikyyrejään sen jälkeen.

        Ihan kamalaa asua tuollaisen uhanalaisena, en osaa ottaa kantaa kun itse elän toisenlaista elämää. Jotenkin vaan tuntuu että mikään koira ei pidättele ihmistä jos se ampua haluaa.

        Tuo kynsienleikkuukin vielä opetellaan oikeaoppisesti tekemään, kunhan tietävänä laitat vähän vihjettä tulemaan, mutta älä puhu ylipitkistä kynsistä, sellaisia meillä ei ole


    • ex teeeeeeee

      Eletään myös hyvää vauhtia toisenlaista elämää,neljät käräjät takana, 2 vuotta jo takana rauhallisesti, vaikka pelko ei hellitä.Nuo aseiden kantajat on vellihousuja heti, kun naisella on koira,koulutettu tiettyyn tarkoitukseen.

      Ei pidättele tosiaan aseen edessä se on ihan fakta,mutta voi pelastaa ihmishenkiä pidätellessään tunkeutujaa. Suojelukoirat, jotka koulutetaan tarkkailemaan asetta ja samaan aikaan puolustamaan itseään aseelta,tekee tärkeää työtä. (Ne koulutetaan myös erottamaan harjoitustilanne ja tositilanne toisistaan.)Poliisi tulee paikalle 2min,heidän lupaus on tämä,2min. Mut totta puhut ;liipasinta kerkee painaa useasti sen aikana. (Mut fakta on myös se et koirani emä, suojelukoul. -käyttö koira meni 6 luotia nahassaan tunkeilijaa vastaan ja toiminnallaan pelasti perheensä naapuriin. Puristi kaulavaltimosta viimeiseen hengenvetoonsa ja poliisit kerkes paikalle.)

      Täällä palstoillakin on nähty kyselijöitä, jotka "kysyy" kuinka koira lopetetaan oikeaoppisesti päähän ampumalla,kyselyn syyks kerrotaan et on saanu "kunniatehtävän" lopettaa lähimmäisen koiran näin. Kellään ei näillä palstoilla soi hälytys kellot ??. -Tuskin kukaan pyytää koiransa lopetusta(ampumalla),ihmiseltä; jolla ei siitä ole kokemusta!

      Kerro tarkemmin MISSÄ KOHDIN kynsien leikkuuta on ongelma ?? Kertoisitko tuon tilanteen siitä lähtien, kun otat sakset käteen ?. Mitä sinä teet ja mitä koira tekee,eleet. Koiran kynsien leikkuu on yksinkertaista, agressiivisenkin kohdalla,mut se vaatii kärsivällisyyttä, jotta homma edistyy. Ja psygologista lähestymistapaa koiraan nähden.

      Iso vai pieni koira ? Jäi vähän epäselväks, onks sulla oikeesti joku ongelma niiden kynsien kanssa vai ei ??! :D. Ei ilmeisesti ?

      (Ja sulle vainoojalle tiedoks, joka mun nimissä(teeeeee) laittelet kaikennäköistä palstoille jälkeeni :). Ymmärrän et vihaat minuu,taikka koiraani, mut tollanen vainoominen ja matkiminen ei ole tervettä :). Jatka rauhassa. )

      • canis.familiaris

        "Suojelukoirat, jotka koulutetaan..." tuo mitä esität "suojelukoirana" ei ihan vastaa sitä mitä se on..Ei suojelukoira tee mitään omin päin, tai toimi oman harkinnan mukaan. Suojelukoiraa ohjataan ja toteuttaa sen mitä ohjaaja käskyttää, tilanteet on siis hallittuja...aluevartija koira tekee omin päin, jos on suljetulla alueella...näissä tilanteet on pääosin hallitsemattomia...

        Oli tilanteesi mikä tahansa, niin minusta tuo "suojelukoira" tilanne on hallitsematon ja voi olla vaarallinen myös sivullisille.

        "Kerro tarkemmin MISSÄ"...niin kenellä on ongelma?

        "Suojelukoirat, jotka koulutetaan..."...vai niin.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Suojelukoirat, jotka koulutetaan..." tuo mitä esität "suojelukoirana" ei ihan vastaa sitä mitä se on..Ei suojelukoira tee mitään omin päin, tai toimi oman harkinnan mukaan. Suojelukoiraa ohjataan ja toteuttaa sen mitä ohjaaja käskyttää, tilanteet on siis hallittuja...aluevartija koira tekee omin päin, jos on suljetulla alueella...näissä tilanteet on pääosin hallitsemattomia...

        Oli tilanteesi mikä tahansa, niin minusta tuo "suojelukoira" tilanne on hallitsematon ja voi olla vaarallinen myös sivullisille.

        "Kerro tarkemmin MISSÄ"...niin kenellä on ongelma?

        "Suojelukoirat, jotka koulutetaan..."...vai niin.

        No se ongelmahan on minulla siinä kynsien leikkuussa. Heti kun sakset käteeni otan tuo toiseksi vanhin 9v. alhtee välittömästi katselemaan uteliaan näköisenä muualle, ihan kuin näkisi tän asunnon ensimmäisen kerran. Tulee kyllä sitten vihon viimeisenä mutta ei innokkaimpana.
        Johtuu varmaan siitä kun leikkaan saksilla väärän kulman kynsiin


      • isoisoäiti kirjoitti:

        No se ongelmahan on minulla siinä kynsien leikkuussa. Heti kun sakset käteeni otan tuo toiseksi vanhin 9v. alhtee välittömästi katselemaan uteliaan näköisenä muualle, ihan kuin näkisi tän asunnon ensimmäisen kerran. Tulee kyllä sitten vihon viimeisenä mutta ei innokkaimpana.
        Johtuu varmaan siitä kun leikkaan saksilla väärän kulman kynsiin

        Sittenhän koira on se jolle asia on ongelma, ei isoisoäiti. :)


      • isoisoäiti
        putkiaivoinen_kissa kirjoitti:

        Sittenhän koira on se jolle asia on ongelma, ei isoisoäiti. :)

        Aatteles ite, 9v ja aina sama juttu, kyllä alkaa joskus päästä kiristää ittelläkin eikä vaan koiralla.

        Saiskohan sen joteski koulutettua pois siltä, ettei vie hautaan mennessään huonoja tapoja. Ihan tuo terve muuten on että kyllä täs viel ehtis.

        Talon päätyjä se ei enää opi tarkastamaan, ei ole mikään homekoira


    • johtaja1000

      Höpö,meillä minä itse pidän huolen ettei perheelle käy mitään,ei tarvitse sekoilevaa arvaamatonta koiraa siihe.Eikä muuten mitään uhkaa ole neljään kymmeneen vuoteen edes ollut.Ohituksissa suojelen itse koiraa muilta koirilta,jos tarve tulee,ei ole tosin vuosiin tullut.Aika pelkuri on ihminen jos ei ilman hyökkäävää koiraa pärjää.Voi,voi....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      100
      1993
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      241
      1614
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1040
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      935
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      84
      914
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      835
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      771
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      734
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe