OSTAA KUUMAVREISEN

rakastan heppoja

ELiKKÄ!! HALUISIN KUUMAVERISEN PONIN OONKO VALMIS KUN OON RATSATANUT MELKEE JO VUODEN OON NYT 9 MUT TÄYTÄN KYMMENEN HELMIKUUSSA OSAAN KAIKEN TARPEELLISEN MAKSAISIN SEN ITTE KOSKA ÄITI EI SUOSTU MUT KUI PALJON SE MAKSAA???? PITÄISIN SITÄ MEIÄN NAVETASSA PAITSI EKA MÄ RAKENNAN SINNE SATULAHUONEN MUT SIT ELI OONKO VALMIS???? OMASTA MIELESTÖNI OON!!!! :)))))......................:))))

17

128

  Vastaukset

  • Itse en tuossa iässä vielä ostaisi omaa hevosta. Itse olen myös aika nuori, (13)
   mutta, saan kuitenkin oman, ratsastanut noin kolme vuotta.

   Se maksaa aivan maltaita. Itse hevonen voi maksaa yli 10 000€, ja siiten vielä kaikki muut, kuukaudessa minun lähi tallilla on kuukausivuokra, yli 500€
   Myös varusteet makavat. Hevosen kanssa mitään ei saa ilmaiseksi, ja jos heppa sairastuu? Siitä tulee "haitta" aina raha-asioihin.

   Navettakaan ei ole välttämättä mikään paras paikka. Sinne pitäisi rakentaa kaikki karsinat ja muut. Heinät ja väkirehut teidän pitäisi myös hommata itse.

   Olen puhunut, ja toivon että tästä selostuksesta oli hyötyä...

   • et kyllä itsekään erityisen kokeneelta vaikuta...


  • tän on pakko olla vitsi.

   ellei oo nii täs pari tiedotust naperolle:
   -et varmana saa ikinä kasaan hevoseen tarvittavia monia tuhansia euroja vuodessa
   -hevosta ei voi pitää ilman seuraa
   -et ole tarpeeksi kokenut, poni menee pilalle huonolla ratsastajalla ( alkaa riehua, laiskistuu, kunto huononee, alkaa purra )
   -en usko että jaksat käydä tallilla joka päivä ja asettaa ponin hyvinvoinnin ratsastuksen edelle.
   -et varmasti edes huomaa, milloin poni on terve, etkä osaa käyttää järkeä yllättävissä tilanteissa
   -osaatko varmasti hoitaa tarhat, lääkityksen, ruokinnan, kengityksen, madotuksen, raspauksen, loimituksen, ja ITSE RATSASTUKSEN
   -se on LÄMMINVERINEN, eli silloin myöskään poni.
   - en usko, että osaat laittaa hevoselle edes riimua päähän

   OLEN ITSE VAHVAST SITÄ MIELTÄ ETTÄ ÄLÄ OSTA PONIA ENNEN KUIN OLET RATSASTANUT VÄHINTÄÄN 8 VUOTTA JA OLET VÄHINTÄÄN 13-VUOTIAS!

  • Pakko olla vitsi... Ei kai lapsetkaan noin typeriä ole?
   ...Eihän?

   • ei oo välttämättä vitsi :D itekki joskus 1luokkalaisena kavereiden kanssa oltiin rakentamassa pentä aitausta kepeistä koulun pihan metsään ponille jonka ajattelimme ostaa.. (Y)


  • MITEN NIIN VITSI????????? KYL MÄ TAJUUN MITEN HEPPAA HOIDETAAN, EN OO MIKÄÄN PÖLKKY!!!!!!!!! EN EHKÄ KAIKKEE OO KOKEILLU MUT OON LUKENU HEPPAKIRJOISTA , JA SIKS OSAANKI!!! JA MUN MILESTÄ MÄ OLLEN TAPREEKSI VANHA JA TAITAVA OSTAMAAN HEPAN JA SAAN SIIHEN RAHAA MENEMÄLLÄ KESÄTÖIHIN JA KUULKAA, MUN ISOSISKOKIN 15 VUOTA SAI KESÄTÖITO JOTEN MÄ SAAN IHAN HEPLOSTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • viralliseen kesätyöhön voi osallistua vasta, kun on täyttänyt 14.


   • Pakko on sanoa, että se ei ole noin yksinkertaista kun ajattelet. ''OON LUKENU HEPPAKIRJOISTA''


  • Just...

  • Sun ei kannata ottaa lämppärit ovat todlla kuumia ja höyryjä yleensä myös isoja jos otat saatat oikeasti katua isona voin olla varma että et tule pärjäämään sen kanssa jos sinulle ostettaisiin meillä on ollu 2 lämppäriä mut ne on äidin oon ollu 3 v lähtien äidin lämppäreiden kaa (Nykysi kolme lämppärii) ja oon 14 eli 11 vuotta lämppäreiden kaa ja vieläkin tulee välillä niiden kanssa ongelmia JOTEN OTA OPIKSESI! Joskus 8-9 v oon monesti tippunukki selästä ja 2 kertaa murtanu käteni sen takia koska en ole pärjännyt silloin niille ja olin harrastanu sillon 5-6 vuotta hyvät lämppärit joilla ei oo ongelmia eikä sairauksia maksaa 3000-20 000! Jos lämppäri maksaisi 3000 1kk ruuat 4000 *11 = 44000 vuodessa talli vuokra n.500 = 500 *11 44000=49500 yht. 49500€ Joten aika kallista en suosittele!!! ja muutenkin liian vähän heppa kokemusta ERI ASIA JOS OLISI ÄITISI TAI ISÄSI

  • kesätöillä ei tiedokses vaa saa tarpeeks rahaa kokovuoden tuloihin..... Oot hullu jos ostat.

  • tää on varmaan vitsi?! ja jos ei niin minkä laiset on lapsen vanhemmat jos antaa noin pienelle osaamattomalle lapselle hevosen/ponin?

  • SIIS EI VITTU OO MIKAAN VITSI!! MÄ OSAAN HOITAA HEPPOJA, JA JOS SILLE TULEE ESIM ÄHKY NII SIT SITÄ EI SAA LIIKUTTAA JA SEN PITÄÄ ANTAA OLLA RAUHASSA JA MURTUNEESEEN JALKAAN PINTELI!!! OOTTE ITE VAA KATEELLISIA KU MÄÄ OSAAN JA SAAN HEPAN!!!!!! JA MUN ÄITI ON SAIRAALASSA TÖISSÄ JOTEN SE VOI HOITAA MUN HEPPAA JOS SILLE TULEE SAIRAUKSII JOTEN EI MEE ELÄINLÄÄKÄRIKULUIHIN EUROOKAA JA PAPPA LUPAS KENGGITTÄÄ PONIN, SILLÄKIN OLI KAKSKYT VUOTTA SITTE HEPPA JA SE KENGGITTI SEN ITE. JA KYLLÄ MÄÄKI VARMASTI OPIN KENGGITTÄÄ! JA KESÄSIN SE EI TARVII MUUTA RUOKAA KU LAITUMELLE VAA JA TALVEKS KERÄÄN VARASTOON PELLOLTA PAAALJON RUOKAA!!!!!!! RATSASTAN ILMAN SATULAA JA SUITSII JA ÄITI TEKEE SILLE VILTISTÄ LOIMEN....!!!!!! SITTE TEEN SILLE AINA ITE RUUMUJA JA KAIKKEE!!!!!!

   • Jos hevosella on ähky niin sitä pitäisi kävelyttää eikä se saa missään nimessä maata!! Jos hevosella murtuu jalka niin (riippuen vakavuudesta) yleensä lopetetaan, mutta pinteli ei kyllä riitä, Hevonen pitää totuttaa pikkuhiljaa keväällä tuoreeseen ruohoon ja pelkkä ruoho ei riitä ratsuhevoselle sillä väkirehuja, heinää, kivennäisiä tarvitaan aina vuodenajasta riippumatta!!


  • Lopeta jo , ei noin tyhmää olekkaan! Selvä trolli.

  • Niimpä... Hah!

  • Et ole valmis. Lämminverisiä poneja ei ole olemassa. Lämmiveriset ovat yleensä aika kuumia, reippaita ja eivät sovellu aloittelijoille. Kannattaa aloittaa käymällä ratsastustallilla VÄHINTÄÄN 3kertaa viikossa hoitamassa jotakin hevosta. Sitten siirtyä vuokraamaan jotain hevosta tai ponia ja käydä vaikka valmennuksissa. Olen ratsastanut 5vuotta ja vuokraan 8vuotiasta lämminveristä josta yritettiin saada ravuria muttei nnistunut koska rikkoi aina laukalle ja sillä on ratsastettu vasta 2vuotta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   134
   3868
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   3741
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2346
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   195
   2163