Akupunktio, kiinalainen lääketiede

Kohta kivuton?

Vuosia olen kärsinyt päänsäryistä, käsikivuista, jalkasärystä... Milloin on vihjailtu masennuksesta kivun aihauttajana, milloin määrätty tulehduskipulääkkeitä lisää. Tajusin, että osa päänsärystäkin taisi olla särkylääkepäänsärkyä. Kokeilin kerran Triptyliä. Kyllä sillä oli vaikutusta. Nimittäin sivuvaikutuksia ja rajuja sellaisia. Apua en saanut, vaikka söin kuurin kiltisti loppuun. On mennyt sukset ristiin usean lääkärin kanssa. Kun he eivät ole osanneet auttaa, ovat alkaneet suhtautua vähättelevästi.

Fysioterapiasta sain apua, vaikkakaan en mullistavasti. Tämä henkilö kuitenkin otti minut todesta ja kumosi mielenterveysväitteet ym. Tämä oli tärkeää. Fysioterapeutti teki myös akupunktiota, ja tajusin ilmeisesti hyötyväni siitä. Tämän vuoksi hakeuduin kiinalaisen lääketieteen osaajalle.

Itse kivussa käänteentekeväksi näyttäisi muodostuvan kiinalainen lääketiede, varsinkin akupunktio. Päänsäryt näyttäisi hävinneen melkein kokonaan 5 hoitokerran jälkeen. Ja muukin kroppa tuntuu osittain rauhoittuneen. Aion aivan varmasti perehtyä muuhunkin liittyen kiinalaiseen lääketieteeseen, mm. ravintoon ja yrtteihin. Sen verran käänteentekevä kokemus tämä on ollut.

Tuntuu uskomattomalta, että KELAn rahoja tuhlataan lääkkeisiin, jotka eivät todellakaan ole harmittomia. WHO on tunnustanut akupunktion merkityksen monen eri vaivan hoidossa. Mitähän lääkäreitä Valvirassa vaikuttaa, kun Suomessa näitä ei hyväksytä? Menisi kai muutaman lääkefirman talous nurin, jos enemmänkin alettaisiin suosia akupunktiota...

Lisää tietoa, www.finnacu.fi

42

1685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fyssari

      Otetaanpa hitaasti uudelleen. Tekikö fysioterapeutti mielenterveyttäsi koskevan diagnoosin? Kerrotko tapahtumasta tarkemmin?

      • Uskomaton urpo

        Hörhö ei tajua että fysioterapeutti ei tee mielenterveydestä diagnooseja.


    • Tarkemmin

      Mitäs tuossa pitäisi vielä tarkemmin kertoa? Onko tuon kommentoijan sytytys kovin hitaalla? Mistä voi johtua? Kerrotko tarkemmin?

    • Luonto tärkeää

      Kiinalainen "lääketiede" on vastuussa erittäin uhanalaisten eläinlajien tappamisesta. Kuinka kukaan luonnonmukaista elämää ja luontoa arvostava vaihtoehtoihminen voisi mitenkään osallistua kiinalaisen "lääketieteen" tukemiseen. Sen toimintatavat ovat täysin moraalittomia.

      • Olet Urpo

        Et edes tiedä, mitä kiinalainen lääketiede on!
        Joten olisi parasta ettet kommentoisi, koska kaikki ne , jotka tuntevat kiinalaista lääketiedettä pitävät sinua tyhmänä ja tietämättömänä.


    • Palovammat parantui

      Kiinalainen lääketiede auttaa myös vakaviin palovammoihin:

      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1638762/sauna-timon-ihonsiirtoleikkaus-peruttiin---palovammat-paranivat-kiinalaisella-laaketieteella

      http://www.katsomo.fi/?progId=147298

      • Kohta kivuton?

        Ja auttaa moneen muuhunkin vaivaan. En voi kuin ihmetellä vallitsevaa länsimaisen lääketieteen ylistämistä. Kivussa ihmettelen seuraavaa: jos pitkittynyt kipu olisi neurologinen ongelma, johan pitäisi pillereiden auttaa! Lääkkeitä tuohon lähestymistapaan löytyy ja niitä käytetään. Silti on niitä, jotka eivät saa lääkkeistä mitään apua.


    • Kohta kivuton?

      Tuosta uhanalaisten eläinten jutusta tiedän kovin vähän. Olen kuitenkin lukenut, että eettisiä vaihtoehtoja on myös käytettävissä. Itselleni on tehty akupunktiota ja moksaa sekä suositeltu yrttejä. Enpä näe ainakaan tässä mitään luontoa uhkaavaa. Missä näitä eläimiä käytetään?

      Ei ole lääketeollisuuskaan puhtoinen. Lääkkeitä valmistetaan paljon halpamaissa, joissa ei piitata sen enempää työntekijöiden turvallisuudesta kuin luonnostakaan. Lääkejäämät pilaavat vesiä. En edes uskalla ajatella, mikä vaikutus tällä on esimerkiksi niihin uhanalaisiin eläimiin ja paikallisiin asukkaisiin.

      Siis minulla alkoi olla masennuksen oireita, koska tilanteeni pitkittyi monella tavalla. Toiset kivut paheni, mutta mm. päänsärky on aina ollut. Lääkärin vihjailu oli, että kipu johtuisi masennuksesta... Elämäni oli kaoottinen. Sain tilanteen hallintaan, mutta kivut eivät lähteneet. Lääkäri olisi voinut auttaa kunnon lausunnolla tilannettani, mutta hän tarjosi vain masennuslääkkeitä ja masennuskipulääkkeitä! Ja kyse oli lievästä masennuksesta, johon lääkkeet ei edes tehoa, ja joka oli seurausta tilanteestani, johon lääkäri olisi voinut vaikuttaa lausunnollaan! Tuli tunne, että minua pidettiin toivottomana masennus- ja kipupotilaana, joka ei välttämättä kykene mihinkään työhön jne. Toisin kuitenkin kävi, koska sain tilanteeni haltuun (mm. työpaikan vaihto sopivampaan) omin avuin. En siis pitänyt diagnoosia vääränä, vaan väärää oli se, miten masennustani lähestyttiin. Halusin aiheuttavat tekijät kuriin, lääkäri tarjosi vain oirehoitoa.

      Fysioterapeutti siis oli minun kanssani samoilla linjoilla, ja tuki minua henkisesti. Ei pitänyt mielenterveyspotilaana vaan vallitsevan tilanteen kuormittamana ihmisenä. Hän on myös psykoterapeutti, joten arviointikykyä löytynee paremmin kuin yleislääkärillä - vaikka diagnosoiminen kuuluu lääkärille.

      Selvensikö tämä?

      • lievä m

        Kyllä. Sain alkuperäisestä sen käsityksen, että fysioterapeutti olisi alkanut mestaroimaan mielenterveysongelmaa, mutta kyse olikin psykoterapeutista. Nämähän ovat yleensä pohjakoulutukseltaan lääkäreitä tai psykologeja, joten osaamisen pitäisi riittää.

        Lievä masennus on niitä tiloja, joita ei oikein pitäisi nimitttää sairauksiksi ollenkaan. Ja niinkuin sanot, niitä on turha lääkitä, koska se on hyödytöntä. Elämäntilanteen muuttuessa "lievä masennus" menee ohi.


    • Akupunktiota kipuun

      Akupunktio päihittää lääkkeet:

      "TUTKIMUS - AKUPUNKTIO AUTTAA ALASELKÄKIPUUN TEHOKKAAMMIN KUIN PERINTEINEN LÄÄKEHOITO

      British Medical Journal-lehdessä äskettäin julkaistussa tutkimuksessa seurattiin 241 alaselkäkipupotilaan terveydentilaa 24 kuukauden ajan. Potilaat jaettiin kahteen ryhmään, joista toista hoidettiin vain lääketieteellisellä standardihoidolla (kipulääkkeet jne) ja toista ryhmää neula-akupunktiolla. Molempien potilasryhmien kiputilannetta ja hoitotyytyväisyyttä seurattiin säännöllisesti kahden vuoden ajan. Jo kolmen kuukauden hoidon jälkeen akupunktioryhmässä todettiin hieman parempaa tyytyväisyyttä hoitotuloksiin kuin tavallista hoitoa saaneilla. Kahden vuoden kuluttua hoidon aloittamisesta akupunktioryhmän hoitotulos parani entisestään ja kipulääkkeitä tarvittiin vähemmän. Tohtori Hugh MacPhersonin mukaan akupunktiohoito on pitkällä aikavälillä tehokkaampaa ja lisäksi se tulee myös potilaille ja yhteiskunnalle halvemmaksi kuin pelkkä standardihoito. Siksi olisikin suositeltavaa, että tähän hoitomuotoon siirryttäisiin nykyistä laajemmin."

      http://www.terveystaito.fi/kolumni/2006_8_1.htm

      • ai ai

        Tälläkään kertaa sylttytehtaasi ei noudata tavanomaisia rehellisyysperiaatteita. Johtuukohan poikkeama siitä, että osaaminen ei riitä itselle vieraalla alalla vai haluttaisiinko nettisivun lukijoille uskotella asoita, jotka eivät ole totta?

        MacPhersonin tutkimukset eivät menneet ihan niin kuin haluat kuvitella. Koe oli suunniteltu osoittamaan, josko akupunktiolla saataisiin kliinisesti merkittävä muutos. Ei saatu. Eli pieleen meni. Tämän jälkeen alettiin kalastamaan kaikkia mahdollisia satunnaisia poikkeamia, joista osa on tietenkin negatiivisia ja osa positiivisia. Käytännössä tulosta ei tullut, mutta jos kertoilet sieltä valikoiden positiiviselta vaikuttavia juttuja ja jätät loput pois, niin käykö se? Vähän sama kuin, että häviäisit korisottelun ja kertoisit kotona vain, että toisella jaksolla saatiin enemmän vapaaheittoja. Miltä kuulostaisi? Olisitko ylpeä?

        Akuutit ei-spesifit selkäkivut ovat tyypillisimmin niitä vaivoja, joiden paranemiseen liittyy psykososiaalinen komponentti. Ts, jos sinulla on paska työ, elämä menee päin helvettiä mutta saukkikorvaukset ovat korkeat, niin ohos kun selkään alkaa sattua. Sen sijaan jos töissä on kivaa, osaat jotain tai saikkurvaukset olisivat huonot, niin jostain kumman syystä myöskän selkään ei satu.

        Monet ahdistuneet selkäkipuilijat kokevat saavansa vähän iloa, kun heille puhutaan, kosketellaan ja ollaan vähän huomaavaisia. Näin tässäkin. Kokeeseen oli hakeutunut vain sellaisia, jotka uskoivat akupunktioon ja halusivat huomiota. Osa heistä tietenkin kerroit, että hyvä mieli tuli ja kappas kun selkä on vähän parempi. Harmi, että ei kuitenkaan sen vertaa parempi, että työnteko tai arki olisi sujunut. Tuloksia muuten verrattiin vain niihin, jotka olisivat uskoneet akupunktioon, mutta jotka joutuivat kokemaan itsensä hylätyiksi, kun heitä ei kosketeltu ja oltu kiinnostuneita. Heidän ei-spesifit selkäkipunsa eivät helpottaneet niin paljoa kuin koeryhmällä.

        Tutkimus on ollut kenen tahansa vapaasti luettavissa jo kuuden vuoden ajan, mutta hörhö päättää sitkeästi pysyttäytyä aiemmassa uskomuksessaan. Onko hörhö tärkeää vakuutella itselleen todeksi sellaista, minkä toisaalta itsekin tiedät valheeksi? Kestääkö selkäsi sen?


      • Kohta kivuton?
        ai ai kirjoitti:

        Tälläkään kertaa sylttytehtaasi ei noudata tavanomaisia rehellisyysperiaatteita. Johtuukohan poikkeama siitä, että osaaminen ei riitä itselle vieraalla alalla vai haluttaisiinko nettisivun lukijoille uskotella asoita, jotka eivät ole totta?

        MacPhersonin tutkimukset eivät menneet ihan niin kuin haluat kuvitella. Koe oli suunniteltu osoittamaan, josko akupunktiolla saataisiin kliinisesti merkittävä muutos. Ei saatu. Eli pieleen meni. Tämän jälkeen alettiin kalastamaan kaikkia mahdollisia satunnaisia poikkeamia, joista osa on tietenkin negatiivisia ja osa positiivisia. Käytännössä tulosta ei tullut, mutta jos kertoilet sieltä valikoiden positiiviselta vaikuttavia juttuja ja jätät loput pois, niin käykö se? Vähän sama kuin, että häviäisit korisottelun ja kertoisit kotona vain, että toisella jaksolla saatiin enemmän vapaaheittoja. Miltä kuulostaisi? Olisitko ylpeä?

        Akuutit ei-spesifit selkäkivut ovat tyypillisimmin niitä vaivoja, joiden paranemiseen liittyy psykososiaalinen komponentti. Ts, jos sinulla on paska työ, elämä menee päin helvettiä mutta saukkikorvaukset ovat korkeat, niin ohos kun selkään alkaa sattua. Sen sijaan jos töissä on kivaa, osaat jotain tai saikkurvaukset olisivat huonot, niin jostain kumman syystä myöskän selkään ei satu.

        Monet ahdistuneet selkäkipuilijat kokevat saavansa vähän iloa, kun heille puhutaan, kosketellaan ja ollaan vähän huomaavaisia. Näin tässäkin. Kokeeseen oli hakeutunut vain sellaisia, jotka uskoivat akupunktioon ja halusivat huomiota. Osa heistä tietenkin kerroit, että hyvä mieli tuli ja kappas kun selkä on vähän parempi. Harmi, että ei kuitenkaan sen vertaa parempi, että työnteko tai arki olisi sujunut. Tuloksia muuten verrattiin vain niihin, jotka olisivat uskoneet akupunktioon, mutta jotka joutuivat kokemaan itsensä hylätyiksi, kun heitä ei kosketeltu ja oltu kiinnostuneita. Heidän ei-spesifit selkäkipunsa eivät helpottaneet niin paljoa kuin koeryhmällä.

        Tutkimus on ollut kenen tahansa vapaasti luettavissa jo kuuden vuoden ajan, mutta hörhö päättää sitkeästi pysyttäytyä aiemmassa uskomuksessaan. Onko hörhö tärkeää vakuutella itselleen todeksi sellaista, minkä toisaalta itsekin tiedät valheeksi? Kestääkö selkäsi sen?

        Olen saanut niin hierojilta kuin fysioterapeuteilta huomiota, koskettelua, kiinnostusta jne. Mutta akupunktio näyttäisi silti olevan omaa luokkaansa.

        Mutta totta. En usko kiinalaisen lääketieteen - kuten minkään muunkaan lähestymistavan tuovan yhtä hyvää tulosta, jos hoitosuhde ei olisi toimiva. Kipu on kokonaisvaltainen, ja hoidon pitää myös olla kokonaisvaltaista.


      • Akupunktio toimii
        ai ai kirjoitti:

        Tälläkään kertaa sylttytehtaasi ei noudata tavanomaisia rehellisyysperiaatteita. Johtuukohan poikkeama siitä, että osaaminen ei riitä itselle vieraalla alalla vai haluttaisiinko nettisivun lukijoille uskotella asoita, jotka eivät ole totta?

        MacPhersonin tutkimukset eivät menneet ihan niin kuin haluat kuvitella. Koe oli suunniteltu osoittamaan, josko akupunktiolla saataisiin kliinisesti merkittävä muutos. Ei saatu. Eli pieleen meni. Tämän jälkeen alettiin kalastamaan kaikkia mahdollisia satunnaisia poikkeamia, joista osa on tietenkin negatiivisia ja osa positiivisia. Käytännössä tulosta ei tullut, mutta jos kertoilet sieltä valikoiden positiiviselta vaikuttavia juttuja ja jätät loput pois, niin käykö se? Vähän sama kuin, että häviäisit korisottelun ja kertoisit kotona vain, että toisella jaksolla saatiin enemmän vapaaheittoja. Miltä kuulostaisi? Olisitko ylpeä?

        Akuutit ei-spesifit selkäkivut ovat tyypillisimmin niitä vaivoja, joiden paranemiseen liittyy psykososiaalinen komponentti. Ts, jos sinulla on paska työ, elämä menee päin helvettiä mutta saukkikorvaukset ovat korkeat, niin ohos kun selkään alkaa sattua. Sen sijaan jos töissä on kivaa, osaat jotain tai saikkurvaukset olisivat huonot, niin jostain kumman syystä myöskän selkään ei satu.

        Monet ahdistuneet selkäkipuilijat kokevat saavansa vähän iloa, kun heille puhutaan, kosketellaan ja ollaan vähän huomaavaisia. Näin tässäkin. Kokeeseen oli hakeutunut vain sellaisia, jotka uskoivat akupunktioon ja halusivat huomiota. Osa heistä tietenkin kerroit, että hyvä mieli tuli ja kappas kun selkä on vähän parempi. Harmi, että ei kuitenkaan sen vertaa parempi, että työnteko tai arki olisi sujunut. Tuloksia muuten verrattiin vain niihin, jotka olisivat uskoneet akupunktioon, mutta jotka joutuivat kokemaan itsensä hylätyiksi, kun heitä ei kosketeltu ja oltu kiinnostuneita. Heidän ei-spesifit selkäkipunsa eivät helpottaneet niin paljoa kuin koeryhmällä.

        Tutkimus on ollut kenen tahansa vapaasti luettavissa jo kuuden vuoden ajan, mutta hörhö päättää sitkeästi pysyttäytyä aiemmassa uskomuksessaan. Onko hörhö tärkeää vakuutella itselleen todeksi sellaista, minkä toisaalta itsekin tiedät valheeksi? Kestääkö selkäsi sen?

        "MacPhersonin tutkimukset eivät menneet ihan niin kuin haluat kuvitella."

        Onko tämä kuvitelmaa:

        "Kirjallisuusviitteet
        K J Thomas, H MacPherson, L Thorpe, J Brazier, M Fitter, M J Campbell, M Roman, S J Walters, senior lecturer1, J Nicholl. Randomised controlled trial of a short course of traditional acupuncture compared with usual care for persistent non-specific low back pain. British Medical Journal, Sep 2006; 333: 623"

        http://www.terveystaito.fi/kolumni/2006_8_1.htm

        "Kokeeseen oli hakeutunut vain sellaisia, jotka uskoivat akupunktioon ja halusivat huomiota."

        Ja löytyykö tuohon väitteeseen mitään näyttöä?

        "Onko hörhö tärkeää vakuutella itselleen todeksi sellaista, minkä toisaalta itsekin tiedät valheeksi? Kestääkö selkäsi sen?"

        Miksi tunget tuota pakkoneuroottista lässytystäsi asiakeskusteluun? Etkö pysty keskustelemaan kuin aikuiset, vai oletko edes aikuinen?


      • rima alas
        Akupunktio toimii kirjoitti:

        "MacPhersonin tutkimukset eivät menneet ihan niin kuin haluat kuvitella."

        Onko tämä kuvitelmaa:

        "Kirjallisuusviitteet
        K J Thomas, H MacPherson, L Thorpe, J Brazier, M Fitter, M J Campbell, M Roman, S J Walters, senior lecturer1, J Nicholl. Randomised controlled trial of a short course of traditional acupuncture compared with usual care for persistent non-specific low back pain. British Medical Journal, Sep 2006; 333: 623"

        http://www.terveystaito.fi/kolumni/2006_8_1.htm

        "Kokeeseen oli hakeutunut vain sellaisia, jotka uskoivat akupunktioon ja halusivat huomiota."

        Ja löytyykö tuohon väitteeseen mitään näyttöä?

        "Onko hörhö tärkeää vakuutella itselleen todeksi sellaista, minkä toisaalta itsekin tiedät valheeksi? Kestääkö selkäsi sen?"

        Miksi tunget tuota pakkoneuroottista lässytystäsi asiakeskusteluun? Etkö pysty keskustelemaan kuin aikuiset, vai oletko edes aikuinen?

        >Ja löytyykö tuohon väitteeseen mitään näyttöä?

        Sinun varmaan kannattaisi itsekin lukea tutkimus, johon viittaat. Asia selitetään diskussio-osassa. Samalla selitetään, että herkkäuskoiset raportoivat akupunktiohoidoista positiivisia kokemuksia, vaikka mitään positiivista tulosta ei tulisi esimerkiksi toimintakykyyn. Siksi nykyaikana käytettäisiin lumekontrollia mutta tässä tapauksessa ei.

        Tuloksissa muuten ei ollut huomioitu sitä, että neljäsosan tuloksia ei laskettu ollenkaan. Negatiivisesti asian kokeneet eivät raportoineet hyvinvointiaan eikä heidän perään kyselty.

        Joka tapauksessa vaikka nämä jätettäisiin huomiotta, niin tutkimuksessa ei löydetty tilastolliseti merkitsevää hyötyä akupunktiosta. Tutkijat kuitenkin olivat etukäteen julkaisseet tutkimusprotokollan ja kertoneet siinä, millaisen tuloksen katsottaisiin osoittavan positiivista vaikutusta. Siihen ei päästy.

        Nyt sitten sekoileva hörhö päättää väittää akupunktion toimivan, koska akupunktiotutkimuksen tulos oli negatiivinen. Tästä ei enää vaihtoehtoilupuolustus paljon heikkene. Löytyyköhän joku joka pystyy laskemaan riman vielä alemmas?


      • Akupunktio vahvoilla
        rima alas kirjoitti:

        >Ja löytyykö tuohon väitteeseen mitään näyttöä?

        Sinun varmaan kannattaisi itsekin lukea tutkimus, johon viittaat. Asia selitetään diskussio-osassa. Samalla selitetään, että herkkäuskoiset raportoivat akupunktiohoidoista positiivisia kokemuksia, vaikka mitään positiivista tulosta ei tulisi esimerkiksi toimintakykyyn. Siksi nykyaikana käytettäisiin lumekontrollia mutta tässä tapauksessa ei.

        Tuloksissa muuten ei ollut huomioitu sitä, että neljäsosan tuloksia ei laskettu ollenkaan. Negatiivisesti asian kokeneet eivät raportoineet hyvinvointiaan eikä heidän perään kyselty.

        Joka tapauksessa vaikka nämä jätettäisiin huomiotta, niin tutkimuksessa ei löydetty tilastolliseti merkitsevää hyötyä akupunktiosta. Tutkijat kuitenkin olivat etukäteen julkaisseet tutkimusprotokollan ja kertoneet siinä, millaisen tuloksen katsottaisiin osoittavan positiivista vaikutusta. Siihen ei päästy.

        Nyt sitten sekoileva hörhö päättää väittää akupunktion toimivan, koska akupunktiotutkimuksen tulos oli negatiivinen. Tästä ei enää vaihtoehtoilupuolustus paljon heikkene. Löytyyköhän joku joka pystyy laskemaan riman vielä alemmas?

        "Joka tapauksessa vaikka nämä jätettäisiin huomiotta, niin tutkimuksessa ei löydetty tilastolliseti merkitsevää hyötyä akupunktiosta."

        Kyllä arvostettu ammattisivusto Terveystaito on pätevämpi taho analysoimaan tutkimustuloksia, kuin palstan skepo, joka ei pysty kirjoittamaan yhtäkään asiallista viestiä.

        "Nyt sitten sekoileva hörhö päättää väittää akupunktion toimivan, koska akupunktiotutkimuksen tulos oli negatiivinen."

        Tuollaista väitettä ei tästä viestiketjusta löydy. Tässä ketjussa esitettiin tämä tutkimusfakta:
        http://www.terveystaito.fi/kolumni/2006_8_1.htm

        Tutkimustulosten lisäksi myös kokemukset elävästä elämästä puoltavat akupunktiota:

        http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1562249/marketta-kertoo-nain-sairauteni-parani-akupunktiolla


      • ammattisivu
        Akupunktio vahvoilla kirjoitti:

        "Joka tapauksessa vaikka nämä jätettäisiin huomiotta, niin tutkimuksessa ei löydetty tilastolliseti merkitsevää hyötyä akupunktiosta."

        Kyllä arvostettu ammattisivusto Terveystaito on pätevämpi taho analysoimaan tutkimustuloksia, kuin palstan skepo, joka ei pysty kirjoittamaan yhtäkään asiallista viestiä.

        "Nyt sitten sekoileva hörhö päättää väittää akupunktion toimivan, koska akupunktiotutkimuksen tulos oli negatiivinen."

        Tuollaista väitettä ei tästä viestiketjusta löydy. Tässä ketjussa esitettiin tämä tutkimusfakta:
        http://www.terveystaito.fi/kolumni/2006_8_1.htm

        Tutkimustulosten lisäksi myös kokemukset elävästä elämästä puoltavat akupunktiota:

        http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1562249/marketta-kertoo-nain-sairauteni-parani-akupunktiolla

        "Kyllä arvostettu ammattisivusto Terveystaito"

        Mikä ammatti mahtaa olla kyseessä? Ainakaan terveydenhuollon osaamista firmassa ei ole. Sivustoa pitää yllä elintarvikebiokemisti. On ihan ymmärrettävää, että hän on kuutamolla, kun ei ole oma ammattiala kyseessä.

        "pätevämpi taho analysoimaan tutkimustuloksia, kuin palstan skepo"

        Analyysi oli British Medical Journalista, jossa kyseinen tutkimus julkaistiin.

        "Tuollaista väitettä ei tästä viestiketjusta löydy."

        Ok. Eli sinä et itsekään seiso copypasteamasi tekstin takana. Miksi sitten päätit jälleen kerran postata sen ja valehdella, että on ammattisivustolta otettu?


      • Et siis osaa muuta
        ai ai kirjoitti:

        Tälläkään kertaa sylttytehtaasi ei noudata tavanomaisia rehellisyysperiaatteita. Johtuukohan poikkeama siitä, että osaaminen ei riitä itselle vieraalla alalla vai haluttaisiinko nettisivun lukijoille uskotella asoita, jotka eivät ole totta?

        MacPhersonin tutkimukset eivät menneet ihan niin kuin haluat kuvitella. Koe oli suunniteltu osoittamaan, josko akupunktiolla saataisiin kliinisesti merkittävä muutos. Ei saatu. Eli pieleen meni. Tämän jälkeen alettiin kalastamaan kaikkia mahdollisia satunnaisia poikkeamia, joista osa on tietenkin negatiivisia ja osa positiivisia. Käytännössä tulosta ei tullut, mutta jos kertoilet sieltä valikoiden positiiviselta vaikuttavia juttuja ja jätät loput pois, niin käykö se? Vähän sama kuin, että häviäisit korisottelun ja kertoisit kotona vain, että toisella jaksolla saatiin enemmän vapaaheittoja. Miltä kuulostaisi? Olisitko ylpeä?

        Akuutit ei-spesifit selkäkivut ovat tyypillisimmin niitä vaivoja, joiden paranemiseen liittyy psykososiaalinen komponentti. Ts, jos sinulla on paska työ, elämä menee päin helvettiä mutta saukkikorvaukset ovat korkeat, niin ohos kun selkään alkaa sattua. Sen sijaan jos töissä on kivaa, osaat jotain tai saikkurvaukset olisivat huonot, niin jostain kumman syystä myöskän selkään ei satu.

        Monet ahdistuneet selkäkipuilijat kokevat saavansa vähän iloa, kun heille puhutaan, kosketellaan ja ollaan vähän huomaavaisia. Näin tässäkin. Kokeeseen oli hakeutunut vain sellaisia, jotka uskoivat akupunktioon ja halusivat huomiota. Osa heistä tietenkin kerroit, että hyvä mieli tuli ja kappas kun selkä on vähän parempi. Harmi, että ei kuitenkaan sen vertaa parempi, että työnteko tai arki olisi sujunut. Tuloksia muuten verrattiin vain niihin, jotka olisivat uskoneet akupunktioon, mutta jotka joutuivat kokemaan itsensä hylätyiksi, kun heitä ei kosketeltu ja oltu kiinnostuneita. Heidän ei-spesifit selkäkipunsa eivät helpottaneet niin paljoa kuin koeryhmällä.

        Tutkimus on ollut kenen tahansa vapaasti luettavissa jo kuuden vuoden ajan, mutta hörhö päättää sitkeästi pysyttäytyä aiemmassa uskomuksessaan. Onko hörhö tärkeää vakuutella itselleen todeksi sellaista, minkä toisaalta itsekin tiedät valheeksi? Kestääkö selkäsi sen?

        Ja skeponen senkun nimittelee vaan toisia hörhöiksi, koska ei muuta osaa.


    • Virallista hoitoa
      • viranomaisusko

        "Tottakai akupunktio toimii, sehän on ollut osa virallista terveydenhoitoamme"

        Selitäpä hieman näkemystäsi siitä, että virallinen tarkoittaa samaa kuin toimiva. Noin naiivia virallisuuteen uskovaa ihmistä harvoin tulee vastaan. Hoidon kohteiksi joutuneiden toimintakyky ei parane, mutta sinun on pakko uskoa, että ihmiset valehtelevat ja homma toimii, koska siinä on virallinen leima.


      • kfctu8578
        viranomaisusko kirjoitti:

        "Tottakai akupunktio toimii, sehän on ollut osa virallista terveydenhoitoamme"

        Selitäpä hieman näkemystäsi siitä, että virallinen tarkoittaa samaa kuin toimiva. Noin naiivia virallisuuteen uskovaa ihmistä harvoin tulee vastaan. Hoidon kohteiksi joutuneiden toimintakyky ei parane, mutta sinun on pakko uskoa, että ihmiset valehtelevat ja homma toimii, koska siinä on virallinen leima.

        Itse asiassa neulojen pistely toimii. Kiinalaisen lääketieteen "meridiaaniella" tai edes akupisteillä ei asian kanssa ole juurikaan tekemistä, mutta lyhytaikaista kivunlievitystä akupunktiolla saadaan aikaan. Ärsytys laukaisee kipuaistimusta lieventävää kemikaalia (kun en muista nimeä) ihan tutkitusti ja vaikutus kestää jonkin aikaa.
        Sama vaikutus saadaan, vaikka neuloja pistettäisiin vain "sinne päin". Kyseessä lienee kokemukseen perustuva hoitomuoto, johon kiinalaiset ovat selittäneet jälkeenpäin mystisiä meridiaaneja ja pisteitä, jotta taito ja siitä rahastaminen pysyisi oikeissa käsissä.


      • sama efekti
        kfctu8578 kirjoitti:

        Itse asiassa neulojen pistely toimii. Kiinalaisen lääketieteen "meridiaaniella" tai edes akupisteillä ei asian kanssa ole juurikaan tekemistä, mutta lyhytaikaista kivunlievitystä akupunktiolla saadaan aikaan. Ärsytys laukaisee kipuaistimusta lieventävää kemikaalia (kun en muista nimeä) ihan tutkitusti ja vaikutus kestää jonkin aikaa.
        Sama vaikutus saadaan, vaikka neuloja pistettäisiin vain "sinne päin". Kyseessä lienee kokemukseen perustuva hoitomuoto, johon kiinalaiset ovat selittäneet jälkeenpäin mystisiä meridiaaneja ja pisteitä, jotta taito ja siitä rahastaminen pysyisi oikeissa käsissä.

        Ihan oikeaan suuntaan mutta hieman epätarkasti. Neuloja ei tarvitse oikeasti edes pistää mihinkään. Asiaa on testattu kokeissa, joissa koehenkilöille ei ole näytetty, pistetäänkö neulaa mihinkään. Pelkällä ympärillä hyörimisiellä ja tärkeän näköisellä esittämisellä saadaan sama efekti kuin neuloilla.


      • Älä luota virallisee
        viranomaisusko kirjoitti:

        "Tottakai akupunktio toimii, sehän on ollut osa virallista terveydenhoitoamme"

        Selitäpä hieman näkemystäsi siitä, että virallinen tarkoittaa samaa kuin toimiva. Noin naiivia virallisuuteen uskovaa ihmistä harvoin tulee vastaan. Hoidon kohteiksi joutuneiden toimintakyky ei parane, mutta sinun on pakko uskoa, että ihmiset valehtelevat ja homma toimii, koska siinä on virallinen leima.

        Olet siis sitä mieltä, että VIRANOMAISTEN ANTAMA KOULULÄÄKETIEDE EI TOIMI.

        ""Selitäpä hieman näkemystäsi siitä, että virallinen tarkoittaa samaa kuin toimiva. Noin naiivia virallisuuteen uskovaa ihmistä harvoin tulee vastaan. Hoidon kohteiksi joutuneiden toimintakyky ei parane, mutta sinun on pakko uskoa, että ihmiset valehtelevat ja homma toimii, koska siinä on virallinen leima. ""

        Hyvä, että tunnustit, ettet luota viralliseen koululääketieteeseen, sillä olet siinä aivan oikeassa, ei siihen koululääketieteeseen kannata luottaa.


    • Kohta kivuton?

      WHO on myös tunnustanut akupunktion.

      No eipä nuo särkylääkkeetkään kovin hyviä ole, ja on niistäkin viitteitä, että osa vaikutuksesta olisi placeboa. Masennuslääkkeiden kanssa on sama juttu. Jos akupunktiokin on placeboa, niin on ainakin terveellisempi vaihtoehto. Lääkkeet eivät ole harmittomia.

      Omalla kohdallani voin todeta, että olin aika skeptinen. Minulle on useita kertoja valettu uskoa siihen, että nyt tämä klääke toimii tai tämä hoito toimii. En odottanut mitään; ajattelin, että jos saa vähän rentoutusta, sekin on jotain!

      Kuitenkin on auttanut päänsärkyihin. Tämä on minun kokemukseni, väittelyistä viis. Päänsärkyjä on ollut ehkä 20 vuotta, n. 10 vuotta pahemmin. En edes kehtaa kertoa, paljonko särkylääkkeitä on mennyt...

      • Lääkekupla

        "No eipä nuo särkylääkkeetkään kovin hyviä ole, ja on niistäkin viitteitä, että osa vaikutuksesta olisi placeboa. Masennuslääkkeiden kanssa on sama juttu. Jos akupunktiokin on placeboa, niin on ainakin terveellisempi vaihtoehto. Lääkkeet eivät ole harmittomia."

        Aivan totta. Akupunktiolla tosin saadaan ihan todellisia tuloksia. Lääkkeet sensijaan yleensä toimivat vain paperilla johtuen tästä:

        "Lääketehtaat väärentävät ja muuntelevat tutkimustuloksia omaa etuaan ajaessaan. Lääkkeiden tutkimustulokset muunnetaan niin että vaikuttaa siltä kuin ne tutkimusten mukaan toimisivat tehokkaasti, vaikka todellisuudessa placebo-lääkkeetkin toimivat melkein saman tehoisesti. Vakavat haittavaikutukset poistetaan tilastoista jotta lääke saadaan myyntiin.

        Lisäksi lääketehtaiden teettämissä tutkimuksissa yritetään saada vitamiinit ym. vaarattomat lisäravinteet näyttämään haitallisilta, koska vitamiinit/lisäravinteet ovat lääkkeiden kilpailijoita.

        Lääketehtaiden etu on se että mailmassa on mahdollisimman paljon sairaita ihmisiä. Lääketehtaan etu on se että ihmiset myös pysyvät sairaina, siksi lääkkeet eivät edes toimi vaan pelkästään lievittävät oireita jotta potilaat joutuvat syömään lääkkeitä koko loppuikänsä. -Jos potilaat paranisivat sairauksistaan niin lääketehdas tekisi konkurssin.

        Tutkimustuloksia vääristellään, haittoja salaillaan, tutkijoita lahjotaan. Tutkimuksen tulos on käytännössä juuri se minkä tutkimuksen tilaaja haluaa sen olevan.

        Lääketehtaat testaavat itse omat tuotteensa ja julkistavat vain ne tulokset mitkä kelpaavat julkaistaviksi."

        http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/tutkimustuloksissa-huijataan/


      • yhgcycyik
        Lääkekupla kirjoitti:

        "No eipä nuo särkylääkkeetkään kovin hyviä ole, ja on niistäkin viitteitä, että osa vaikutuksesta olisi placeboa. Masennuslääkkeiden kanssa on sama juttu. Jos akupunktiokin on placeboa, niin on ainakin terveellisempi vaihtoehto. Lääkkeet eivät ole harmittomia."

        Aivan totta. Akupunktiolla tosin saadaan ihan todellisia tuloksia. Lääkkeet sensijaan yleensä toimivat vain paperilla johtuen tästä:

        "Lääketehtaat väärentävät ja muuntelevat tutkimustuloksia omaa etuaan ajaessaan. Lääkkeiden tutkimustulokset muunnetaan niin että vaikuttaa siltä kuin ne tutkimusten mukaan toimisivat tehokkaasti, vaikka todellisuudessa placebo-lääkkeetkin toimivat melkein saman tehoisesti. Vakavat haittavaikutukset poistetaan tilastoista jotta lääke saadaan myyntiin.

        Lisäksi lääketehtaiden teettämissä tutkimuksissa yritetään saada vitamiinit ym. vaarattomat lisäravinteet näyttämään haitallisilta, koska vitamiinit/lisäravinteet ovat lääkkeiden kilpailijoita.

        Lääketehtaiden etu on se että mailmassa on mahdollisimman paljon sairaita ihmisiä. Lääketehtaan etu on se että ihmiset myös pysyvät sairaina, siksi lääkkeet eivät edes toimi vaan pelkästään lievittävät oireita jotta potilaat joutuvat syömään lääkkeitä koko loppuikänsä. -Jos potilaat paranisivat sairauksistaan niin lääketehdas tekisi konkurssin.

        Tutkimustuloksia vääristellään, haittoja salaillaan, tutkijoita lahjotaan. Tutkimuksen tulos on käytännössä juuri se minkä tutkimuksen tilaaja haluaa sen olevan.

        Lääketehtaat testaavat itse omat tuotteensa ja julkistavat vain ne tulokset mitkä kelpaavat julkaistaviksi."

        http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/tutkimustuloksissa-huijataan/

        Taitaisi antibiootit kelvata, jos vaikka keukokuume tai jokin muu tauti uhkaisi henkeäsi.
        Lainaamasi juttu oli niin paljon yliammuttu, että täytyy olla melkoisen asennevammainen jos sen nielee sellaisenaan. Vaikka siteeksi oli tottakin, suurin osa oli krkeasti yliampuvaa ja jopa valheelista.

        "Lääketehtaat testaavat itse omat tuotteensa ja julkistavat vain ne tulokset mitkä kelpaavat julkaistaviksi."

        Ainakin EU:n alueella on säädetty laki, jonka mukaan lääketutkimukset tulee kertoa ennakkoon ja julkaista tuloksista huolimatta. Laki on ollut jo yhdeksättä vuotta, joten tuon kirjoittajan täytyy joko valehdella tai olla pahasti pihalla aiheesta, josta kirjoittaa.


      • Ei voittoo
        yhgcycyik kirjoitti:

        Taitaisi antibiootit kelvata, jos vaikka keukokuume tai jokin muu tauti uhkaisi henkeäsi.
        Lainaamasi juttu oli niin paljon yliammuttu, että täytyy olla melkoisen asennevammainen jos sen nielee sellaisenaan. Vaikka siteeksi oli tottakin, suurin osa oli krkeasti yliampuvaa ja jopa valheelista.

        "Lääketehtaat testaavat itse omat tuotteensa ja julkistavat vain ne tulokset mitkä kelpaavat julkaistaviksi."

        Ainakin EU:n alueella on säädetty laki, jonka mukaan lääketutkimukset tulee kertoa ennakkoon ja julkaista tuloksista huolimatta. Laki on ollut jo yhdeksättä vuotta, joten tuon kirjoittajan täytyy joko valehdella tai olla pahasti pihalla aiheesta, josta kirjoittaa.

        "Taitaisi antibiootit kelvata, jos vaikka keukokuume tai jokin muu tauti uhkaisi henkeäsi."

        En tarvitse sinun antibiootejasi keuhkokuumeen hoitoon, koska osaan hoitaa sen ihan itse, mutta hoito ja lääke on niin halpaa ja sitä ei voi patentoida, niin se ei kelpaa viralliselle koululääketieteelle, koska siitä ei lääketehtaat ja sen osakkaat (lääkärit) saa voittoa.


      • ......
        Lääkekupla kirjoitti:

        "No eipä nuo särkylääkkeetkään kovin hyviä ole, ja on niistäkin viitteitä, että osa vaikutuksesta olisi placeboa. Masennuslääkkeiden kanssa on sama juttu. Jos akupunktiokin on placeboa, niin on ainakin terveellisempi vaihtoehto. Lääkkeet eivät ole harmittomia."

        Aivan totta. Akupunktiolla tosin saadaan ihan todellisia tuloksia. Lääkkeet sensijaan yleensä toimivat vain paperilla johtuen tästä:

        "Lääketehtaat väärentävät ja muuntelevat tutkimustuloksia omaa etuaan ajaessaan. Lääkkeiden tutkimustulokset muunnetaan niin että vaikuttaa siltä kuin ne tutkimusten mukaan toimisivat tehokkaasti, vaikka todellisuudessa placebo-lääkkeetkin toimivat melkein saman tehoisesti. Vakavat haittavaikutukset poistetaan tilastoista jotta lääke saadaan myyntiin.

        Lisäksi lääketehtaiden teettämissä tutkimuksissa yritetään saada vitamiinit ym. vaarattomat lisäravinteet näyttämään haitallisilta, koska vitamiinit/lisäravinteet ovat lääkkeiden kilpailijoita.

        Lääketehtaiden etu on se että mailmassa on mahdollisimman paljon sairaita ihmisiä. Lääketehtaan etu on se että ihmiset myös pysyvät sairaina, siksi lääkkeet eivät edes toimi vaan pelkästään lievittävät oireita jotta potilaat joutuvat syömään lääkkeitä koko loppuikänsä. -Jos potilaat paranisivat sairauksistaan niin lääketehdas tekisi konkurssin.

        Tutkimustuloksia vääristellään, haittoja salaillaan, tutkijoita lahjotaan. Tutkimuksen tulos on käytännössä juuri se minkä tutkimuksen tilaaja haluaa sen olevan.

        Lääketehtaat testaavat itse omat tuotteensa ja julkistavat vain ne tulokset mitkä kelpaavat julkaistaviksi."

        http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/tutkimustuloksissa-huijataan/

        Tutkimsutoiminnan kritiikkisi saisi ehkä hieman uskottavuutta, jos olisit valmis vaatimaan akupunktioveivaajilta, homeopaateilta, enerkiakanaaleilta ja vastaavilta edes jotain näyttöä oman tuotteen vaikuttavuudesta. Niin kauan kuin tällainen ei kiinnosta, niin itkemisesi ei ole uskottavaa.


      • oo rakki hiljaa
        ...... kirjoitti:

        Tutkimsutoiminnan kritiikkisi saisi ehkä hieman uskottavuutta, jos olisit valmis vaatimaan akupunktioveivaajilta, homeopaateilta, enerkiakanaaleilta ja vastaavilta edes jotain näyttöä oman tuotteen vaikuttavuudesta. Niin kauan kuin tällainen ei kiinnosta, niin itkemisesi ei ole uskottavaa.

        Mitäs siellä räksytät kapinen rakkikoira skepo!?
        Todiste on se, että paranin kyseisillä hoidoilla vaivoistani, joita koululääketieteen puoskarit eivät kyenneet hoitamaan.


    • pain1

      Onpas omituista väittelyä. Lääkekritiikki koski linkkiä myöten masennuslääkkeitä ja kipulääkkeitä. Ei tarvitse ruveta tulkitsemaan, että vastustetaan myös antibioottejasilloin! Kyllä mä antibiootteja otan, jos keuhkokuume iskisi, vaikka olen kriittinen masennus- ja kipulääkkeitä kohtaan...

      Ja totta on, että psykososiaalista komponenttia on usein kipujen kanssa. Siksikin pelkkä lääkkeiden tuputtaminen ei ole ratkaisu pitkittyneissä kivuissa. Ainoastaan tilapäiseen esim. leikkauksen jälkeiseen kipuun voisi ajatella pelkkää lääkettä ratkaisuksi.

      Lääketehtailla on eniten rahaa markkinoida lääkkeitään ja hankkia tarvittavat näytöt. Ne tahot, joilla on vaihtoehtoisia menetelmiä, ei sellaisia rahoja ole.

      Ja amerikkalaisia lääketehtaita ei taida EU:n laki koskea... Tuo edellinen korjoittaja viittasi ilmeisesti juttuun, jossa todella tuli ilmi, että kaikkea koskien masennuslääkkeitä ei oltu julkaistu. Yksi psykologi sai nämä tutkimukset päivänvaloon oikeuden kautta. Näin Jenkkilässä.

      Ja kukaan ei tiedä, miten eri lääkkeet vaikuttavat yhdessä. Ja kun miettii sitä lääkearsenaalia, joka on osalla ikäihmisistä.. Ja valitettavasti osalla nuoristakin. Huolestuttavaa.

    • Yhteisvaikutukset

      > Ja kukaan ei tiedä, miten eri lääkkeet vaikuttavat yhdessä....

      Onko kiinnostusta edes tutkiakaan? Ei näytä kuuluvan ainakaan skepon tutkimusten piiriin!

      • ----

        Ketjun aihe näyttäisi olevan akupunktio. Voit keskustella lääkkeittesi yhteisvaikutuksista esimerkiksi lääkärisi kanssa tai lukea lääkevalmisteesi pakkauksessa tulevan liitepaperin, jossa kerrotaan aiheesta.


      • Sivuvaikutuksii
        ---- kirjoitti:

        Ketjun aihe näyttäisi olevan akupunktio. Voit keskustella lääkkeittesi yhteisvaikutuksista esimerkiksi lääkärisi kanssa tai lukea lääkevalmisteesi pakkauksessa tulevan liitepaperin, jossa kerrotaan aiheesta.

        "Voit keskustella lääkkeittesi yhteisvaikutuksista esimerkiksi lääkärisi kanssa tai lukea lääkevalmisteesi pakkauksessa tulevan liitepaperin, jossa kerrotaan aiheesta. "

        Siinä liitepaperissa on niin paljon sivuvaikutuksia, että välillä täytyy käydä kahvilla, se on semmonen kahen tunnin projekt, kuni lukee ne sivuvaikutukset.


    • Auttava akupunktio

      Ketjun otsikko todellakin näyttää olevan akupunktio. Sen alla sitä vastoin kerrotaan lääkkeistä, lääkäreistä, hoidoista ja niiden vaikutuksista. Ne olivat kuitenkin osoittautuneet kovin tehottomiksi. Mitähän oli lukenut pakkauksen liitepapereissa?
      Kiinalainen lääketiede, akupunktio oli viimein osoittautunut käänteentekeväksi hoidoissa!

      Kuinkahan on lukutaidon ja luetun ymmärtämisen kanssa? Lukihäiriökö vaivaa?

      • akupunkiolääkäri

        lukekaa alempi!


      • ida 5
        akupunkiolääkäri kirjoitti:

        lukekaa alempi!

        Akupunktiolla käynnistettiin aikoinaan minun synnytys.Samana vuorokautena syntyi potra mustatukkainen poika ja tämä on täysin tosi juttu!


      • ida5
        ida 5 kirjoitti:

        Akupunktiolla käynnistettiin aikoinaan minun synnytys.Samana vuorokautena syntyi potra mustatukkainen poika ja tämä on täysin tosi juttu!

        Vauva meni nimittäin 5 päivää yli lasketun ajan ja niinpä soitin ystävättärelleni joka on parisenkymmentä vuotta ainakin opiskellut kiinalaista lääketiedettä.Olipa minulla päänsärky yms. vaiva kun vaiva......akupuntio on aina auttanut!!!


      • paranormaalia
        ida5 kirjoitti:

        Vauva meni nimittäin 5 päivää yli lasketun ajan ja niinpä soitin ystävättärelleni joka on parisenkymmentä vuotta ainakin opiskellut kiinalaista lääketiedettä.Olipa minulla päänsärky yms. vaiva kun vaiva......akupuntio on aina auttanut!!!

        No on kyllä ihme juttu, että lasketun ajan yli mentiin ja silti vauva syntyi. ei olisi varmaan ilman akupunktiota tapahtunut.


      • ooot tyhymä
        paranormaalia kirjoitti:

        No on kyllä ihme juttu, että lasketun ajan yli mentiin ja silti vauva syntyi. ei olisi varmaan ilman akupunktiota tapahtunut.

        Eikös totta, että akupunktio on niin ihmeelisen vaikuttavaa, etteivät skeposet sitä ymmärrä.


      • ei ihan
        ooot tyhymä kirjoitti:

        Eikös totta, että akupunktio on niin ihmeelisen vaikuttavaa, etteivät skeposet sitä ymmärrä.

        >Eikös totta,

        Hyvä kun kysyit. Ei totota. Yliaikaisen synnytyksen käynnistyminen ei varsinaisesti ole akupunktion vaikuttavuutta osoittava näyttö.


    • hfgfjkddkjhh

      Uudet rokotekokeet tehdään vain skepoilla, koska skepot ovat rokoteuskovaisia ja heihin eivät rokotteiden haittavaikutukset pure tai vaikuta.
      Skepoilla on 100% suoja kaikkia rokotteiden haittavaikutuksia vastaan, muut sensijaan sairastuvat rokotteisiin noin100%:sti ja moni vieläpä kuolee rokotteen aiheuttamaan sairauteen ennemmin tai myöhemmin.

      Herää suuri kysymys: Suojaako rokoteuskovaisuus skepoja rokotteiden haittavaikutuksilta????????????????
      Ehkäpä kyseessä on rokoteuskovaisuudesta johtuva lumevaikutus!?
      Mene ja tiedä!?

      Tietenkin tehdään kaksoissokkokokeet.
      Mitään näistä kokeista ei tehdä lapsukaisilla kuten ennen, vaan raavailla skeposilla.

    • Anonyymi

      Kauneudenhoito opetus-, oksitoni tason liikaa tiedot puuttuu.

    • Anonyymi

      Kiinassa lääketieteessä käytetään karhun sappea, sappi ryöstetään elävältä karhulta. Karhuja pidetään jopa 30 vuotta pienissä häkeissä jotta kiinalainen saa lääkettä esim potenssin kohotukseen. Aivan sairasta touhua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe