Aihe

Ylen härskiydellä ei ole rajaa! Suomi on ruotsalainen!!!!

härskiylehärskiyle

Ylen aloittama ja härskiydessään nyt jo liian pitkälle mennyt pakkoruotsitus saa huipentumansa Ylen uudessa sarjassa " Suomi on ruotsalainen" joka alkaa muistaakseni Yle ykkösellä sunnuntaina. Siinä kaikki Suomessa oleva hyvä väitetään ruotsalaiseksi, eli tarkoitus on taas mollata suomalaisuutta ja korostaa Suomen ruotsalaisuutta ja että kaikkinainen hyvä on tullut vain Ruosista!
Nyt kaikki lähettämään Ylelle palauetta, sillä jo viimeisen vuoden aikan Ylellä on lisätty huomattavasti ruotsinkielistä ohjelmaa joka tuutilta, jolla yritetään aivopesemällä näyttämään Suomi muka kaksikieliseltä?!? Sama on tapahtunut myös mainoskanavilla, ostetaan heikkolaatuisia ruotsalaisia sarjoja ja ohjelmia, joita ei monikaan suomalainen todellisuudessa katso!
Minä ainakin kaipaan enemmän esim. espanjalaisia, italialaisia ja ranskalaisia elokuvia ja dokkareita.
Verratkaa vaikka ohjelmia, Lauran matkassa Tukholmassa ja Ville Haapasalon 30:ssä päivässä Venäjän halki, niin kumpi ohjelma on paljon kiinnostavampi? Lauran matkassa Tukholmassa moititaan koko ajan Suomea ja suomalaisia ja kehutaan ruotsalaisia, siis täysin tyhjänpäiväinen pinnallinen ohjelma, mutta Ville Haapasalon ohjelma 30:ssä Venäjän halki oli kiinnostava, rehellinen, todellinen täynnä elämää oleva sarja Venäjästä ja venäläisistä, tällaisia lisää, kiitos!
Ylen ohjelmapolitiikassa näkyy loistavasti Rkp:n ja sen sisarjärjestöjen kuten YleFem5, Magma, Folktinget, Kulturfondet, Svenska.nu,..... jne. raskaat kädenjäljet, joilla yritetään pakolla saada Suomi näyttämään kaksikieliseltä, tämä on todella pateettista tekohengitystä pakkoruotsitusta ja vielä suurimmaksi osaksi suomenkielisten rahoilla.
Rkp:lle tiedoksi: Suomi on SUOMENKIELINEN MAA, jossa on monta kielivähemmistöä, suurin on vielä suomenruotsi, mutta venäjä kolkuttaa jo kannoilla, epävirallisesti heitä alkaa jo olla 100 000 Suomessaja heidän määränsä kasvaa joka vuosi, somalitkin ohittavat jossain vaiheessa suomenruotsinkieliset , jos heidän perheenyhdistämisensä onnistuu,mitä siihen sanotte?

62

503

  Vastaukset

  • Juuri näin,samaa ajattelin minä että kyllä on törkeys huipussaan Ylellä ja hur-rit ovat tämänkin takana.

   "Suomi on ruotsalainen",eipä voi enää törkeämpää nimeä keksiä ohjelmalle - yleen pitää laittaa kovaa palautetta.

   Mutta tämä taas vaan kasvattaa inhoa ruotsalaisuutta vastaan,sitä ei tosin RKP:n fanaatikot tajua.

  • Ihan kuin "Näin naapurissa" 70 luvulla , sellaista p-kaa ja propagandaa joka kääntyy vaan itseään vastaan.

   Kansa nauraa ja pakkoruotsin vastustus kasvaa. ! :)

  • Missä tuollaista uutisoidaan?

   Mutta tosi on että varsin maltillisestikin kieliasioihin suhtautuvilta olen kuullut tosi rajua kritiikiä tästä ruotsinkielisten Ylen kaappauksesta. Ihmiset ovat tosi väsyneitä tähän uuteen näin naapurissa Yleen, rysssän radioon. Ylestä on tullut uusi Tiltun radio, tällä kertaa sekä Moskovan että Ruotsin Tiltun radio- ja tv.

   • .

    Tänäänkin pelkkiä ruotsin uutisia

    Yle tolvanat tarvitsee apuopetusta

    .


   • "Mutta tosi on että varsin maltillisestikin kieliasioihin suhtautuvilta olen kuullut tosi rajua kritiikiä tästä ruotsinkielisten Ylen kaappauksesta."

    Keneltä olet kuullut "rajua kritiikkiä"? Miten määrittelet "maltillinen"?

    Ja mistä olet saanut käsityksen että kyseessä olisi jonkun astteinen "kaappaus"?

    Maamme länsimaalainen ja pohjoismainen yhteiskuntajärjestelmä on peräisin ruotsinajaltamme. Suomenkielen kirjoitusasu ja suuri osa sanastostamme on syntyntyt ruotsinaikana ja kytkeytyy ruotsinkieleen. Ruotsi on tärkein ja läheisin kumppani meille kaikilla saroilla. Ja me heille.

    Kyseinen ohjelma on vain osoitus siitä että äärikansallismielisyys ei ole vielä kaapannut YLE:n.

    Miten muuten teidän mielstä se väitetty kaappaus on tapahtunut, ja miksi ei vastuulliset poliitikot ole sitä estänyt?


   • rautaako? kirjoitti:

    "Mutta tosi on että varsin maltillisestikin kieliasioihin suhtautuvilta olen kuullut tosi rajua kritiikiä tästä ruotsinkielisten Ylen kaappauksesta."

    Keneltä olet kuullut "rajua kritiikkiä"? Miten määrittelet "maltillinen"?

    Ja mistä olet saanut käsityksen että kyseessä olisi jonkun astteinen "kaappaus"?

    Maamme länsimaalainen ja pohjoismainen yhteiskuntajärjestelmä on peräisin ruotsinajaltamme. Suomenkielen kirjoitusasu ja suuri osa sanastostamme on syntyntyt ruotsinaikana ja kytkeytyy ruotsinkieleen. Ruotsi on tärkein ja läheisin kumppani meille kaikilla saroilla. Ja me heille.

    Kyseinen ohjelma on vain osoitus siitä että äärikansallismielisyys ei ole vielä kaapannut YLE:n.

    Miten muuten teidän mielstä se väitetty kaappaus on tapahtunut, ja miksi ei vastuulliset poliitikot ole sitä estänyt?

    Latinalaiset kirjaimet eivät todellakaan ole mikään ruotsalainen keksintö. Ruotsalaiset eivät niitä myöskään tänne tuoneet. Katolisen kirkon edustajat toivat. Heissä oli myös mukana ruotsalaisia.


  • YLE:llä alkaa kaksi aika mielenkiintoista sarjaa: Kuninkaittemme jäljillä ja Suomi on ruotsalainen.

   Vuosi sitten kerrottiin, että kahdeksanosainen sarja "Kaikki Suomessa on ruotsalaista" on tulossa 2013. Silloin ruotsinkielinen Pixel haastatteli ohjelman tekijää Antti Seppästä, joka vastaili ruotsinkielisten kysymyksiin suomeksi. Kysymykset alkavat siitä, provosoituuko nyt osa suomalaisista. Varmaan osa provosoituu, mutta Ruotsin vaikutus on ollut niin iso, ettei sitä käy kieltäminen, vastaa tekijä muttei osaa patistettunakaan sanoa syytä siihen, miksi suomalaisten on niin vaikea hyväksyä tämä asia. Ohjelmassa käydään läpi historiaa, uskontoa, muotia, ruokakulttuuria... Historia on tärkein asia ohjelman tekijän mielestä, 700 yhteistä vuotta eikä siteet senkään jälkeen katkenneet. Ohjelman tekijä pitää tärkeänä esimerkiksi suomen kielen lainasanastoa ruotsista, mm. sivistyneeseen elämänmuotoon perustuva sanasto tulee ruotsista kuten sänky ja huussi - ahaa-elämyksiä tiedossa. Ohjelmassa tullaan haastattelemaan tutkijoita ja kahden maan välillä vaikuttaneita henkilöitä kuten Maria Sid. Ohjelma tehdään nimenomaan suomenkielisille, jotta meidän ymmärryksemme siitä, millainen vuorovaikutus Suomen ja Ruotsin välillä on ollut, kasvaisi ja ymmärrettäisiin suomalaisuuden Ruotsiin liittyviä juuria. Tuskin siitä haittaakaan on suomenruotsalaisuuden kohtaamisen kanssa, sanoo ohjelman tekijä, mutta tämä ei ole ensisijainen tavoite. Ohjelma on tilattu. Ohjelman rahoittajia ovat Yle, Kulturfonden, Kirkon mediasäätiö, Åbo Akademi, suomalaisruotsalainen kulttuurirahasto. Ohjelma ei kuulemma ole kuitenkaan propagandaa vaan asiaohjelmana tämä tehdään.

   Myös "Kuninkaittemme jäljillä" -sarjan taustalla näyttää olevan tilaustyönä tv-dokumentteja tekevä yritys (Douglas Productions Oy / D&S Sivén), joka on laatinut aiemmin ohjelmia mm. Johan Simbergistä, Alber Edefeldistä, Signe Branderista jne. En löytänyt kuitenkaan tietoa tilaajista tai rahoittajista.

   Ruotsinkielisten edustajat ovat vaatineet meille parempia tietoja Ruotsin vallan ajan merkityksestä. Oletan, että Ylen tilaussarjat nämä ovat tätä satoa. Sinänsä ok, että historiasta tehdään laatusarjoja.

   Kuka rahoittaisi 8-osaisen sarjan itämerensuomalaisuuden juurista ennen Ruotsin vallan aikaa ja kielen varhaisesta muotoutumisesta?

   Kuka tohtisi ottaa käsittelyyn monikulttuuriseksi muuttuvan Suomen identiteetit ja niiden mosaiikin?

  • YLE:ssä ei osata. Kaikki muut tietävät että liiallinen tyrkyttäminen aiheuttaa vastareaktion. Propaganda on hoidettava hillitysti ja hallitusti, liiallisuudet tehoavat vain arvostelukyvyttömiin.

   Kaikki ovat Göbbelsin oppilaita propagandanteossa, mutta Hitler oli terävänäköinen, ja totesi että amerikkalaiset ja englantilaiset perhefilmit kätkivät sisäänsä huomaamatonta mutta tehokasta propagandaa. Hitler totesi myös, että Englannin kunigatar Elisabet (myöh. kuningataräiti) käytti julkisuuskuvaansa propagandatarkoituksiin tehokkaammin kuin kukaan toinen Euroopassa.

   Jos YLE haluaa tehdä propagandaa Ruotsin ja ruotsalaisuuden hyväksi, sen täytyy luoda kiinnostava ja myönteinen ilmapiiri, jotta yleisö ottaisi propaganda vastaan. Suomenruotsalaiset taistelevat tässä asiassa kuitenkin YLE:ä vastaan, sillä he eivät havittele myönteistä julkisuutta, vaan he puhuvat pahaa suomalaisista ja ovat lakikirja kädessä vaatimassa milloin mitäkin.

  • Muistan kun oli prinsessa Victorian häät Tukholmassa ja Suomen studiossa oli yhtenä kommentaattori keskustalainen suru ja kansanedustajaehdokkaanakin ollut Laura Kolbe, hän totesi aivan vakavissaan kun keskusteltiin Tukholmasta, että TUKHOLMAHAN ON TODELLISUUDESSA SUOMEN PÄÄKAUPUNKI!!!???

   Näin ajattelee moni suomenruotsalainen, eli Helsinki ei todellisuudessa ole heille Suomen pääkaupunki vaan Tukholma!!!???

   Miten tällaista ajattelua voi olla enää olemassa, Ruotsin siirtomaavallasta on jo 204 vuotta aikaa ja Suomikin on ollut itsenäinen jo kohta 100 vuotta, mutta jotkut suomalaiseksi itseään kutsuvat eivät käsitä että Suomen pääkaupunki on HELSINKI!

   • Turku on myös ollut Suomen pääkaupunki.


   • sdnbas kirjoitti:

    Turku on myös ollut Suomen pääkaupunki.

    Turusta pääsee laivalla pääkaupunkiin Tukholmaan.


   • Victoria on sympaattinen hahmo, mutta häneenkin liitetään liiallista propagandaa (Tukholma Suomen päkaupiunki, Victoria Suomen kuningatar yms.) joka vaikuttaa luotaantyöntävästi. Suomen vierailullaan Victoria kaiketi sanoi jonkun sanan suomeksi, ja sitä pidetiin kovin ihmeellisenä, ikään kuin prinsessa ei voisi oppia muutamaa sanaa vierasta kieltä. (Kustaa III ja Kustaa IV Adolf opettelivat ja osasivat suomea, jota siihen aikaan puhui 25 % Ruotsin väestöstä.)


   • sdnbas kirjoitti:

    Turku on myös ollut Suomen pääkaupunki.

    ei muuten ole ollut koskaan. ruotsin vallan aikana suomen (itämaa) pääkaupunki oli tukholma.


  • Telkkarissa voi valita monesta kanavasta kiinnostavia ohjelmia. Toivottavasti muilta kanavilta tulee samaan aikaan katsojien suosikkisarjoja, jonne suomalaiset menevät suosikkejaan katsomaan.

   Seurataan Finpanelista tän ruotsi propagandan katsoja määriä. Ketään kiinnosta.

  • Nyt kun televisioiden määrä vuodenvaihteen jälkeen kovasti lisääntyy (piilotelevisiot käyttöön...), niin onhan siellä sitä kanavatarjontaa. Eiköhän kaikille sieltä jotain löydy. Jos ei, katsokaa netin kautta vaikka naapurimaan televisiota (siis tässä yhteydessä ymmärrettävä varmaan Venäjän ohjelmia, tai Viron, kai sieltäkin näkyy, en ole tarkistanut).

   • Jepulis, Viron television kanavat näkyy nykyään myös netissä. Laita googleen, löytyy helposti.


  • Muistaako kukaan, missä vaiheessa ylestä tuli härski?

   • TIlanne YLEssä on karannut lapasesta jotenkin omia aikojaan. YLE on rypenyt kansan maksamissa luparahoissa eikä ole oikein tiennyt mihin niitä voisi sulloa, joten YLEn ruotsinkieliseen tuotantoon tärvätään noin 1/4 kaikista lupamaksutuloista.
    Suurin osahan niistä rahoista on todellisuudessa suomenkielisten kansalaisten maksamia maksuja YLElle. Käsittääkseni tässä maassa myös suomea puhuvilla kansalaisilla on oikeus odottaa, että YLE lähettäsi muutakin kuin sutta ja sekundaa.
    YLE ohjelmat ovat järestään todella kelvottomia uutisia ja ajankohtaiohjelmia lukuunottamatta. Ja aivan varma voi olla, että minkäänlaisesta laadunvarmistuksesta ohjelmissa ei ole tietoakaan, kun demariministeri pystytti tämän raharyöstöveron YLEn hyväksi. Suomenkieliset kelpaavat tunnetusti vain maksajiksi ja laskujen kuittaajiksi.
    Kyllä YLEn nyt hiukan kannattaisi havahtua loputtomien - ja osittain täysin ala-arvoisten reality-sarjojen horteesta lähettämään kansalaisille viimeinkin jotain asialliselta pohjalta valmistettua ohjelmaa, eikä väittää aiheettomasti, että Suomi on ruotsalainen. EI ole, eikä tule koskaan olemaan.


   • Ryöstövero kirjoitti:

    TIlanne YLEssä on karannut lapasesta jotenkin omia aikojaan. YLE on rypenyt kansan maksamissa luparahoissa eikä ole oikein tiennyt mihin niitä voisi sulloa, joten YLEn ruotsinkieliseen tuotantoon tärvätään noin 1/4 kaikista lupamaksutuloista.
    Suurin osahan niistä rahoista on todellisuudessa suomenkielisten kansalaisten maksamia maksuja YLElle. Käsittääkseni tässä maassa myös suomea puhuvilla kansalaisilla on oikeus odottaa, että YLE lähettäsi muutakin kuin sutta ja sekundaa.
    YLE ohjelmat ovat järestään todella kelvottomia uutisia ja ajankohtaiohjelmia lukuunottamatta. Ja aivan varma voi olla, että minkäänlaisesta laadunvarmistuksesta ohjelmissa ei ole tietoakaan, kun demariministeri pystytti tämän raharyöstöveron YLEn hyväksi. Suomenkieliset kelpaavat tunnetusti vain maksajiksi ja laskujen kuittaajiksi.
    Kyllä YLEn nyt hiukan kannattaisi havahtua loputtomien - ja osittain täysin ala-arvoisten reality-sarjojen horteesta lähettämään kansalaisille viimeinkin jotain asialliselta pohjalta valmistettua ohjelmaa, eikä väittää aiheettomasti, että Suomi on ruotsalainen. EI ole, eikä tule koskaan olemaan.

    Siitä ollaan varmaan yhtä mieltä, että hyvä kun lupamaksupinnarit saatiin nyt kuriin.

    Luulin kyllä, että palstan kirjoitusten perusteella, myös uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat ihan ala-arvoista pakkoruotsitusta (mitä lie pakkoruotsitus tarkoittaakaan).


  • Muistetaanpa myös että monet mainostelevisiomme on ruotsalaisomisteisia eli ruotsalaisilla on kova ote suomalaisessa mediassa.

   • Juuri näin, hallitse mediaa, hallitset kansaa, mutta he ovat unohtaneet internetin, siellä kansa saa vapaasti olla pakkoruotsista mitä meltä tahansa, internettiä ei Rkp ja ruotsinkielinen raha voi hallita, vaikka nettisensuuria juuri Rkp haluaa harjoitaa ja tukkia myös netin käyttäjien suita, mutta ei onnistu!
    Internet on yksi ja ehkä suurin syy siihen että pakkoruotsista päästään eroon ja samalla koko Rkp:stä pikkihiljaa.


   • nc bjnjbndnbnb jgn kirjoitti:

    Juuri näin, hallitse mediaa, hallitset kansaa, mutta he ovat unohtaneet internetin, siellä kansa saa vapaasti olla pakkoruotsista mitä meltä tahansa, internettiä ei Rkp ja ruotsinkielinen raha voi hallita, vaikka nettisensuuria juuri Rkp haluaa harjoitaa ja tukkia myös netin käyttäjien suita, mutta ei onnistu!
    Internet on yksi ja ehkä suurin syy siihen että pakkoruotsista päästään eroon ja samalla koko Rkp:stä pikkihiljaa.

    Kanavia vaan on niin ylettömän paljon (oho, tahatonta komiikkaa), että ei jollain yksittäisillä kanavilla enää ole samanlaista merkitystä kuin ennen. Ihmiset kattoo niin monenlaista, kuka mistäkin. Loppujen lopuks kaikki kanavat tunkee ulos samaa sontaa eli lähinnä ulkolaista sarjaa, kisailua ja visailua ja muuta hömppää. Haluaaks ihmiset edes jotain muuta. Epäilen.


  • En voi enää mitenkään ennustaa rauhallista järkyttävän ruotsalaisen rasismin hävittämistä!

   Poliitikkoja ja YLEn johtajia pitää tiukkaan sävyyn haastatella rasismistaan!

   YLE:n vaikeuksien syy on puhtaasti lähtöisin järjettömästä pakkoruotsista. YLE valitsi toimimattoman tekstitysjärjestelmän vain ja ainoastaan sen vuoksi, että Suomi on kuulema joidenkin mielestä "kaksikielinen".

   Eiväthän ihmiset maksa jostakin, mikä ei kerta kaikkiaan toimi. Lisäksi vielä mielettömän suuret ohjelmien ostot "veljesmailta" ja niiden tuputtaminen, ei pelkästään tuon kummajaisen, FST:n kautta, vaan myös suomalaisten kanavien kautta.

   YLE:n kriisi on vasta edessäpäin ja jos korruptoituneet poliitikot yrittävät sälyttää yhä suuremman osan YLE:n vaatimista pakkoruotsittamiskustannuksista veroihin, niin alkaa tapahtua. Tällä hetkellä YLE kitkuttelee miten kuten sillä, että suomalaista tuotantoa ja henkilöstöä karsitaan. Mieletöntä "suomalaiselta" YLE:ltä!

   Tämä kaikki näyttää tapahtuvan samanaikaisesti kuin alkava lamakin. Lama ja kiristyvä kaikenkattava pakkoruotsitus - siitä ei todellakaan seuraa mitään hyvää, ei varsinkaan ylimieliselle pikkuiselle "maailman parhaiten voivalle vähemmistölle" ja nimenomaan heidän järkeä vailla oleville vaatimuksilleen...

   Joko YLE on SVT?
   HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
   Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
   Olen allerginen Närpiön tomaateille.
   Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

   • .

    On perustettava erityinen Totuuskomissio selvittämään pakkoruotsiin ryhtymistä Ylen sisällä!

    .


  • Härski on, mitähän sekin tarkottaa. Nyt kun luvattomat television katsojat joutuvat maksamaan, niin on noussut kamala haloo.

  • 60-luvulla puhuttiin Repo-radiosta. Nimi tuli silloisen vasemmistolaisen pääjohtajan Eino S. Repon mukaan. Sillä viitattiin YLE:n sosialismia ihailevaan ohjelmatarjontaan.

   Nyt YLE voitaisiin nimetä taas propagandaradioksi nimeltä Ruotsi-radio!

  • Ei tuossa ole pelkästään kyse kanavatarjonnasta, vaan että nimenomaan suomalaisten verovaroilla toimiva valtiollinen kanava toimii Ruotsin agitaattorina ja propagandakoneistona. Sen se tekee Ruotsin täällä olevien edustajien eli ruotsinkielisten välityksellä, muodollisesti likaisen työn tekevät selkärangattomat suomenkieliset wanna-be svedut, mutta takapiruina hääri Ruotsin valtiollinen RKP.

   Ihan sama kuin suomenvenäläiset kaappaisivat Ylen Venäjän valtion propagandaradioksi, ja täkäläiset JakkeLaaksot heiluisivat kukkona tunkiolla.

   Suomenvenäläiset ovat olleet muuten paljon lojaalimpia suomalaisia kuin ruotsinkieliset. Olihan siellä se yksi Zirinovskin avustaja, mutta ruotsinkielisyys on noita desantteja täynnä.

   Tuollaisten Seppälöiden ja Kolbien touhussa on jotain aivan sairasta, kilvoittelua siitä kuka pystyy matelemaan syvimmällä ja nuoleskelemaan eniten.

  • YLE Teemalla tuli 4.1. Ohjelma, Suomen historian myytit. Se oli lähes täydellistä ruotsalaista höpö höpöä.

   Mm. Laura Kolbe loihe lausumaan, että kaikki kultturi on tullut Ruotsista, mm. kirkko, armeija, lait eikä suinkaan idästä. Oli kysymys kielestä ja ugrilaisuudesta. Laura-raukka typeryydessään ei muistanut, että kielemme on ollut täällä vähintäänkin tuhansia vuosia jolloin ruotsia tai ruotsalaisia ei ollut olemassakaan.

   Miksi Helsingin Yliopistossa yhä ruotsalaiset rasistit valehtelevat oppilaille. Kolbe totesi kertovansa opiskelijoilleen, että kansallislauluja on hyvä kuunnella ja Runeberg oli kuulema fennomaani... Voi helvetti mitä juttua ruotsalaiselta Kolbelta!

   Kaiken kaikkiaan suomalaisia syytettiin nationalismista koska me koetetaan nostaa Suomen asemaa! Eikö Ruotsi olekaan ollut nationalistinen jo n. 600 vuotta?

   Ei voi muuta sanoa kuin että YLE on harvinaisen suorasanaisesti rasistinen suomalaisia kohtaan. Se ei voi päättyä hyvin. Ja tokihan se lopetetaan!

   Joko YLE on SVT?
   HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
   Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
   Olen allerginen Närpiön tomaateille.
   Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

   • "Mm. Laura Kolbe loihe lausumaan, että kaikki kultturi on tullut Ruotsista, mm. kirkko, armeija, lait eikä suinkaan idästä."

    On tärkeää ymmärtää ne länsimieliset, osin russofobiset poliittiset tarkoitusperät, joiden vuoksi suomalaisuuden itäisiä juuria yritetään pestä pois ja Suomen myyttistä länsimaisuutta korostaa.


  • Ruotsin kielellä on ollut suuri merkitys Suomen itsenäistymisen aikoihin, kun Suomi pyrki pois Venäjän vaikutuspiiristä, mutta nykyisin kieli on verrattavissa muihin vähemmistökieliin.
   Englanti on maailman kielenä ehdoton ykkönen ja Venäjä vähintään yhtä hyödyllinen kieli kuin Ruotsi. Ranskan ja Saksan kieletkin ohittavat mielestäni Ruotsin kielen hyöhyllisyydessä suomalaisille.

   Kaksikielisyys on aikansa elänyt rasite suomalaisille sekä henkisesti että taloudellisesti, se asia pitäisi korjata pikaisesti nykyoloja vastaavaksi.

   Kieliriita vain kärjistää suomalaisten ja suomenruotsalaisten välejä tarpeettomasti, on huoli siitä että riita kieliasiasta pääsee muuttumaan henkilötasolle.

  • Mielenkiinnolla odotan tuota ohjelmaa. Toivottavasti YLE tekee seuraavan sarjan "Ruotsi on suomalainen", koska sekin on totta. Suomalaisten ja suomenkielisten vaikutus Ruotsiin ja ruotsalaisuuteen on samantapainen kuin toisinpäin. Ruotsin teollisuus ei olisi tullut toimeen ilman suomalaisia. Pohjois-Ruotsi on ikivanhaa suomalaisseutua. Koko Etelä-Ruotsissa on oli voimakas suomalaisasutus 1600-luvulta alkaen. Tukholman suomalainen seurakunta on perustettu 1500-luvun alussa.
   Miksi tällaista sarjaa ei tule niin kauan kuin YLE on suomenruotsalaisten hallinnassa? Koska tuo "Ruotsi on suomalainen" ohjelma paljastaisi ruotsalaisen raakuuden, sorron, pakkoruotsalaistamisen ja suomenkielisten syrjinnän. Mutta kyllä sellainen sarja vielä saadaan.

   • Minulle tuli ihan sama mieleen, että koska tehdään "Ruotsi on suomalainen"-ohjelma.

    JOS sellainen ihme tapahtuisi, niin svekot kääntäisivät senkin puolustamaan suomalaisten pakkoruotsitusta.


   • Niinpäs. kirjoitti:

    Minulle tuli ihan sama mieleen, että koska tehdään "Ruotsi on suomalainen"-ohjelma.

    JOS sellainen ihme tapahtuisi, niin svekot kääntäisivät senkin puolustamaan suomalaisten pakkoruotsitusta.

    Hyödyllinen ja suomalaisia sivistävä olisi myös "Suomi on venäläinen" -ohjelmasarja, joka paljastaisi Venäjän elintärkeän roolin Suomen synnyssä, kasvussa ja kehityksessä. Samalla purettaisiin suomalaisia russofobisia historiamyyttejä ja ryssävihaa. Näytettäisiin toteen, että istoriallisesti suomalaiset ovat venäläisten maanmiehiä ja venäläiset suomalaisten. Asiantuntijoina voitaisiin käyttää vaikkapa historioitsija Matti Klingen kaltaisia Venäjän tuntijoita ja ymmärtäjiä.


   • Kiitos Heikki taas ajankohtaisesta kannanotosta. Tuo näkökohta on kerrassaan tärkeä ja tuskinpa suomalaiset tarkkaan tietävät, jos eivät ole lukeneet kansakunnan historiaa tarkasti, kuinka huonosti ja tylysti ruotsalaiset kohtelivat suomalaisia maahanmuuttajia jo vuosisatoja sitten.
    Tarkoitan tässä esimerkiksi Savosta ruotsalaismetsiin muuttaneita ns. metsäsuomalaisia, jotka enimmäkseen olivat ahkeria ja yritteliäitä kansalaisia.

    Kyllä ruotsalaisilla olisi iso syy hävetä. Määräsivtä silloin suomalasille aivan kohtuuttomia rangaistuksia pikkurötöksistä ja saattoivat esimerkiksi rangaistukse
    na polttaa suomalisperheen talon.

    Mutta, onko tässä jotain uutta? Ruotsalaisethan ovat aina olleet ylimielisiä, röyhkeitä ja ensimmäisenä peräämässä omaa etuaan.


  • 30.3.2012 Yle femin ohjelma Pixel esitteli (Areenassa kohta 0.093) tuottaja Antti Seppäsen, joka selostaa suomeksi uudesta Yleisradion Rkp-rahastojen kanssa filmaamasta ja rahoittamasta 13-osaisesta TV-ohjelmasta nimeltä "Suomi on ruotsalainen".
   Sitä on filmattu 10 jaksoa ja sitä aletaan esittää v. 2013. 13.1.maanantaina.

   Kyseisen ohjelman tarkoitus on Seppäsen mukaan kertoa suomenkielisille, että kaikki Suomessa on tullut Ruotsista. Suomenkieliset on määrä saada oivaltamaan, että he ovat "oikeasti ruotsalaisia, koska kaikki Suomessa on ruotsalaista: historia, ruoka, muoti, kaikki lähti Ruotsista".. Sanat ovat useimmiten ruotsalaisia, erityisesti sivistyneeseen elämänmuotoon liittyvät sanat , ylemmät luokan sanat, kuten esim. sänky ja huussi.
   Seppäsen mukaan lainasanat ovat "tosi iso juttu".

   Ohjelmasarja on suunnattu suomenkielisille ja se tehdään, että he ymmärtäisivät että kaikki mitä heillä on, tuli heille Ruotsista.
   Eri asiantuntijoita kutsuttu kertomaan nämä asiat ohjelmaan.

   Yksi kutsuttu asiantuntija on Maria Sid, joka Seppäsen mukaan pystyy näkemään Suomen ruotsalaisuuden, koska on asunut ja työskennellyt pitkään Ruotsissa.

   Aiemmin rahoitus ei järjestynyt, mutta tätä ohjelmasarjaa voidaan alkaa tehdä nyt kun rahoitus järjestynyt, Yle toteuttaa sen viimein, sanoi Seppänen.
   Rahoittajia ovat Ylen lisäksi Svenska kulturfonden eli Rkp:n alainen rahasto, Kirkon mediasäätiö, Åbo Akademi ja Suomalaisruotsalainen kulttuurisäätiö.

   Antti Seppänen painottaa että kyseessä on "asiaohjelma".
   Suomalaiset on ohjelman avulla "saatava ymmärtämään että heillä ei ole mitään jos eivät oivalla, että kaikki mitä heillä on nyt ja historiassa on ollut, on ruotsalaista, että Suomi on ruotsalainen."

   Paavo Lipponenhan sanoi, että "Teillä ei ole mitään omaa identiteetittä, jos ette hyväksy ruotsalaisuutta".
   Hän toki sanoi myös, että "Puhdas suomalaisuus on kauheaa".

   Voiko ruotsalainen kulttuuri-imperialismi ja rasismi tästä vielä sairaammaksi mennä?
   Meidän omilla rahoillamme Yle tekee Rkp:n aloitteesta ja sen rahoituksen avulla "asiaohjelman", jonka päämäärä on kokonaisen kansan asenteen muuttaminen positiiviseksi pakkoruotsia kohtaan.

   Suomessa ei koskaan ole ollut enempää kuin ylimmillään 17,5 % ruotsinkielisiä.
   Suomi on aina ollut suomenkielinen.
   Nyt ruotsinkielisiä on (tai kaksikielisiä) n. 4-5 %.

   Ruotsissa asuu 670.000 suomentaustaista.
   Rkp:n kielipoliisit käyvät jatkuva asotaa, että suomenkieliset sanat eivät saastuttaisi suomenruotsia. Kokonaisia ohjelmia tulee radio vegasta siitä mitä sanoja pitää välttää. Esim. "kiva"(ei saa sanoa:"jettekiva"), ei saa sanoa, ei saa sanoa lentokenttä, vaan pitää sanoa lentopaikka(siis ruotsiksi) Sanoille "takka" ja "talkoo" ei ole vieläkään keksitty ruotsinnosta.
   Ruotsissa hallitsee ranskalaisen sotilaan suku kuninkaana, ranskaahan siellä hovissa puhuttiin.

   • Onko se muuten ihan luvallista joidenkin ruotsalaissäätiöiden sponsorointi
    ylelle.
    Miten mahtaisi olla jos venäläiset haluaisivat tehdä samoin.
    Eikö ne sponsoroidut ohjelmat kuuluisi mainoskanaville ?
    Ylenhän pitäisi olla riippumaton puolueeton laitos,jota se nyt ei tietenkään ole .

    Tästä kyllä keskusteltiin jossain vaiheessa ruotsinkielisellä puolella mutta
    kai sitten tuli ohjeet Sasilta,että kaikki käy kun hän soveltaa lakia.


   • 616 kirjoitti:

    Onko se muuten ihan luvallista joidenkin ruotsalaissäätiöiden sponsorointi
    ylelle.
    Miten mahtaisi olla jos venäläiset haluaisivat tehdä samoin.
    Eikö ne sponsoroidut ohjelmat kuuluisi mainoskanaville ?
    Ylenhän pitäisi olla riippumaton puolueeton laitos,jota se nyt ei tietenkään ole .

    Tästä kyllä keskusteltiin jossain vaiheessa ruotsinkielisellä puolella mutta
    kai sitten tuli ohjeet Sasilta,että kaikki käy kun hän soveltaa lakia.

    Yle:n tulisi ilmoittaa, mikä taho tätä propagandaa tekee ja rahoittaa.
    Nyt sen tiedon levittäminen näyttää jäävän nettifennojen tehtäväksi.

    Ja se tulisi esittää Fem-kanavalla.

    Mutta Yle:n poliittisessa johdossa on mm. Päivi Lipponen, joka saa tampoonirahansa Svenska.nu:lta...


  • Mielestäni pakkoruotsipersujen kannattaa pysyä sängyssä peiton alla ja pyytää hoitajaa tuomaan ruokaa ja juomaa. Tarpeet voi tehdä viereensä. Verhot kiinni, valot sammuksiin, ei telkkareita, kännyköitä, lehtiä. Aina voi vahingossa vilahtaa muslimi tai ruotsia puhuva jolloin pakkoruotsipersun maha on ruikulilla.

   • Sinne eristyksiin kyllä olis hyvä saada ihan toinen jengi. Arvaat varmaan.

    Yle toteuttaa demokratiaa sillä vanhalla kansandemokratia mallilla, millä ennenkin.Nyt kun ei tarvitse välittää tulopuolesta joka on verotuksen kautta taattu, voidaan keskittyä miellyttämään sitä osaa kansasta, joka antaa parhaan palautteen. Eikä pelkästään verbaalisesti.


  • Ohjelman rahoittaja ja tuottajat kertovat, miksi ohjelma on tehty.
   Nyt ei Yle:n sivuilta selviä tuottajaa, eikä tekijöitä, mutta ne on helppo arvata.

   Kyseessä on Rkp:n kulttuuri-imperialistinen propaganda.

   Rahaa on otettu Yle:n lupamaksuista, mutta enimmäkseen Rkp:n hallituksemista rahastoista, eli
   Svenska kulturfondenista (Ruotsalainen kulttuurirahasto) Åbo Akademi:sta, joka on täysin Rkp:n alainen myös ja Suomalaisruotsalainen kulttuurisäätiöstä, joka rahoittaa mm. Svenska.nu:tä ja tekee yhteistyötä Hanasaaren ruotsalaissuomalaisen kulttuurikeskuksen kanssa.
   Nämä kaikki ovat siis Rkp:n hallussa.

   Kirkon mediasäätiö on myös mukana jostain syystä, ilmeisesti siellä on tarvetta olla Rkp:n kanssa yhteisymmärräyksessä.

  • "Tervetuloa Kirkon mediasäätiön sivuille!

   Kirkon mediasäätiö on 24 evankelis-luterilaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö.

   Sen tarkoituksena on sääntöjensä mukaisesti Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

   Säätiö jakaa tukea vuosittain kaksi kertaa. Tämän vuoden hakuajat ovat 5.4.2013 ja 11.10.2013. Katso uusimmat päätökset: tukipäätökset.

   Kirkon mediasäätiö jakaa lasten elokuvapalkinnon Katso minuun... Oulun lasten- ja nuorten elokuvafestivaaleilla. Kts. ajankohtaista-sivulta.

   Näiltä sivuilta löydät tietoa säätiön toiminnasta ja tuenjaonperiaatteista sekä ohjeet ja kaavakkeet tuenhakua varten. Lisätietoja antaa säätiön asiamies Juha Rajamäki."

  • Yle on eduskunnan valvoma laitos. Miksi persukansanedustajat antavat itkupilliensä vinkua netissä pahaa oloaan, eivätkä korjaa asioita eduskunnassa?

  • "tämä on todella pateettista tekohengitystä pakkoruotsitusta ja vielä suurimmaksi osaksi suomenkielisten rahoilla."

   Minä maksan veroni siinä missä sinäkin. Keskimäärin ruotsinkieliset maksaa hiukan enemmän veroa kuin suomenkieliset.

   Pateettinen tekohengitys on näemmä aika tehokasta: kaksikislisyys on myötätuulessa vahvistumassa enemmän kuin aikoihin. Siitä suurin kiitos kuuluu, kummallista kyllä, Perussuomalaisille!

   • ..kaksikielisyys on myötätuulessa vahvistumassa enemmän kuin aikoihin..... Tuo on totta, suomi-englanti kaksikielisyys kasvaa ja voimistuu koko ajan!


   • Ainuttakaan todistetta en ole nähnyt tuon vero väitteen puolesta. Ole hyvä ja esitä siis todisteesi.


   • Voit olla oikeassakin. Suurin osa svekoistahan on loistyöpaikoissa jotka eivät tuota pääomaa vaan ainoastaan kierrättävät vanhaa. Svekkoja ei juuri löydy esimerkiksi metalliteollisuuden ja metsäteollisuuden työntekijöistä, jotka tätä maata pyörittävät.


   • tai nooh tapio kirjoitti:

    Voit olla oikeassakin. Suurin osa svekoistahan on loistyöpaikoissa jotka eivät tuota pääomaa vaan ainoastaan kierrättävät vanhaa. Svekkoja ei juuri löydy esimerkiksi metalliteollisuuden ja metsäteollisuuden työntekijöistä, jotka tätä maata pyörittävät.

    Svekkoja oli iso joukko metalliteollisuuden palveluksessa Hangon niemellä ja Taalintehtaalla mutta ko paikkakunnilta lakkautettiin juuri viime kesänä kaksi suurta tehdasta. Mutta on niitä muitakin.. netti fenno taas "tietää".


  • "Ville Haapasalon ohjelma 30:ssä Venäjän halki oli kiinnostava, rehellinen, todellinen täynnä elämää oleva sarja Venäjästä ja venäläisistä, tällaisia lisää, kiitos!"

   Välittäkääpä toivomuksenne Yleisradioon...

   "venäjä kolkuttaa jo kannoilla, epävirallisesti heitä alkaa jo olla 100 000 Suomessaja heidän määränsä kasvaa joka vuosi"

   Suomenruotsalaisten ja RKP:n politiikka käy vähitellen kestämättömäksi juuri venäläisten ansiosta. Suomenvenäläiset eivät tule alistumaan toisen luokan kielivähemmistön asemaan eivätkä hyväksymään sitä, että ruotsinkielisillä on oikeuksia jotka venäläisiltä evätään.

   • Kyllä suomalaisten täytyy tuo "apina selästään" itse heittää, jos tuollaista hieman karkeata ja karrikoitua ilmaisua käytettään.

    Ei siihen enää muita vähemmistöjä tarvitse sotkea, eikä vieraita valtioita. Se on Suomen sisäinen asia, ja kertoo suomalaisten heikkoudesta jos he eivät edes enemmistönä saa aikaiseksi tasa-arvoista kohtelua itselleen.

    Tulee mieleen Pohjois-Irlannin tapahtumat, siellähän vieraan valloittajavaltion Britannian edustajat ja perlilliset kyykyttävät irkkuja, haluavat näyttää että mahti on edelleen heillä. Ylpeät irkut eivät vain tunnu olevan matala- eikä pitkämielisiä vaan näyttävät avoimesti mielipiteensä tilanteesta.


  • Tällainenkin oli netissä, kuka lienee kirjoittanut - tuskin kuitenkaan Rautaako...

   HAUSKA ajatusleikki: Manner-Suomellekin itsehallinto?
   Kirjoittanut: ihmeteltäväksi / Eilen / klo 17:38

   Laitan tässä tämän oivaltavan kirjoituksen näkyviin:

   "Manner-Suomellekin itsehallinto?

   Lainaan tässä Ahvenanmaan yhteiskuntamallin kannattajien logiikkaa ja perusteluita sovellettuna Manner-Suomeen. Eikö olekin veikeä malli tuo Ahvenanmaan malli:

   1.) Kielienemmistön kieli, suomi, on ainoa virallinen hallintokieli Manner-Suomessa. Muiden kielten käyttäminen on lainvastaista, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

   2.) Manner-Suomen koulujärjestelmä toimii ainoastaan kielienemmistön kielellä. Muunkieliset koulut on laittomia, koska Manner-Suomi on itsehallintoalue.

   3.) Muita kieliä kuin suomea puhuvat eivät saa omalla äidinkielellään mitään opetusta, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

   4.) Muita kieliä äidinkielenä puhuvilta lapsilta on lailla kielletty oman äidinkielen ja äidinkielinen opetus Manner-Suomessa, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

   5.) Kaikki kunnat toimivat suomen kielellä Manner-Suomessa Manner-Suomen itsehallinnon vuoksi. Muu on lainvastaista.

   6.)Jokaiseen julkiseen virkaan riittää suomen kielen osaaminen suullisesti ja kirjallisesti, koska Manner-Suomella on itsehallinto.

   7.) Manner-Suomeen muuttaneet eivät saa ostaa kiinteistöjä elleivät ole asuneet Manner-Suomessa viisi (5) vuotta ja osaavat suomea.

   8.) Katukilvet ja tienviitat on vain suomeksi Manner-Suomessa, koska Manner-Suomessa on itsehallinto.

   9.) Kielikiintiötä yliopistoissa ja muissa opetuslaitoksissa ei ole. Kaikki opiskelevat tasapuolisesti suomen kielellä Manner-Suomessa, koska Manner-Suomi on itsehallintoalue.

   10.) Yritystä ei saa rekisteröidä Manner-Suomeen ellei yrityksessä ole vähintään yhtä mannersuomalaista yrityksen hallitusjäsenenä.

   Ahvenanmaan malli on hyvä malli. Onhan suomi vähintään yhtä harvinainen ja suojelun arvoinen kieli kuin ruotsin kielikin! J

   Jostakin syystä suomen kielen ei katsota tarvitsevan samanlaista massiivista suojelua kuin ruotsin kieli tarvitsee. Miksi niin?

  • Sarjan nimi ei vastaa sarjan sisältöä. Oikea nimi olisi "Suomi OLI ruotsalainen", kuten näette - pelkkää historiaa:

   http://yle.fi/ohjelmat/1857882

   Ainoa nykypäivään liittyvä on, että suomessa on sanoja ruotsista. Mitä sitten? Arvatkaa kuinka paljon vaikkapa englannissa on sanoja ranskasta. Missä kielessä ei olisi lainasanoja toisesta kielestä? Jos sillä on jotain merkitystä, että suomessa on lainsanoja ruotsista, ei suomenruotsi ole kieli ollenkaan vaan siansaksaa eikä suomenruotsalaiset etninen ryhmä eikä heitä tarvitse noteerata ollenkaan eikä tällöin Suomi ei ole kaksikieiinen. Yle voisi yhtä hyvin tehdä ohjelman "Suomenruotsalaisuus on suomalainen" ja voitaisin vaatia Suomea yksikielisesti suomenkieliseksi.

   • .

    (SV)TV 1:n saa poistaa televisioiden muistipaikoista

    .


  • Nythän YLE voi aivan rauhassa työntää maailmalle kaiken maailman laaduntonta moskaa, kun demariministeri suuressa viisaudessaan pakottaa kansan maksamaan YLEriistoveroa - oli sitten käyttöä YLE ohjelmille tai ei.

   Nyt ei enää tarvitse välittää ns. kansan äänestä tai mielipiteistä, kun raha-automaatti on avattu ja rahaa putkahtaa YLEen 500 milj euroa vuodessa, eikä sekään kuulemma riitä. Kun on niin suuret menot. Se on kuulkaa se ruotsinkielinen tuotanto, joka vie noin 25 % YLEn riistoveroista.

   Kyllä tuota pientä neljännesmiljoonan kansalaisen kielivähemmistöä nyt ylläpidetään kalliilla verorahoilla. Milloinkahan suomenkieliset veronmaksajat saisivat samaa kohtelua YLEssa,jonka ohjelmat vaan huononevat vuosi vuodelta.

  • Ruotsin vallan ajan merkityksestä Suomelle on toki syytä keskustella, aivan kuten Venäjän autonomian ajankin, mutta ohjelman otsikointi ei voisi kyllä juuri raflaavampi olla. Kuka on ohjelmaidean takana? Olisi mielenkiintoista tietää. Suomalaisuuteen ovat toki vaikuttaneet sekä Ruotsin että Venäjän aika ja kulttuuri, turha sitä on kiistää, mutta toki täällä elettiin ja taisteltiin, rakastettiin ja vihattiin paljon ennen Ruotsin vallan aikaa. Tätä historiaa- kielellistä ja kulttuurista aikaa ennen Ruotsin valtaa, toivoisin käsiteltävän myös julkisuudessa paljon nykyistä enemmän osana Suomen historian pitkää jatkumoa. Suomen kulttuurinen asemointi osana läntistä Eurooppaa, osana Pohjois-Eurooppaa ja Pohjoismaita ja toisaalta virolaisten kanssa samaan kielisukulaisperheeseen kuuluvana ja Venäjän mausteilla väritettynä on varsin rikas ja aidosti monikulttuurinen. Suomi on Euroopan Amerikka, yahou!

  • Ville Haapasalosta ja ohjelmasta 30 päivää sukulaiskansojen parissa. Ohjelma on todella monipuolinen ja hauskaa katsottavaa ja Haapasalo osaa hyvänä Venäjän tuntijana ja kieltä hyvin osaavana ohjelmaan lisää hohtoa. Mutta :

   Eikö Ville Haapasalolla ole todellakaan vaatteita ja matkalle tarvittavia vaihtovaatteita, kun täytyy koko matkan kulkea joka paikassa samassa mustassa paidassa, farkuissa ja siinä kauheassa pipossa päälaella. Muutenhkin hänen ulkoinen olemuksensa on todella rähjäinen. Tietty, kun pukee joka aamu samat paskaiset vaatteet päällensä. Minua hävetti olla suomalainen, kun nyt edellisessä jaksossa hän esiintyi Mariyleisölle teatterissa likaisissa vaatteissa ja tanssi maritasseja niin, että maha paljaana vaan vilkkui virttyneen paidan helman pyrkiessä ulos housuista.
   Katselin nolona ja itsekin Venäjällä syntyneenä, että hävettää olla suomalainen, kun tommoisen kuvan hän maastamme antaa ja edustaahan hän suomea siellä. Ei ihme, että paikka paikoin meistä puhutaan Venäjällä Tsuhnina ja metsäsuomalaisina.
   Jos Haapasalo haluat pukeutua rennosti, niin ok. Varaa kuitenkin matkallesi riittävästi vaihtovaatetta mukaan. ja heitä se paskainen pipo päästäsi pois. Jos hattu pitää olla päässä, niin varaa niitä mukaasi useita tai leikkauta tukkasi riittävän lyhyeksi,, Joten hyh hyh....

   • Itsekin venäjällä syntyneenä----hävettää olla suomalainen ?
    Siis olivatko vanhempasi suomalaisia jotka asuivat venäjällä?
    Jos he olivat venäläisiä ja olet vain saanut suomen kansalaisuuden, olet kaikesta huolimatta edelleen russa.


  • HEHE, onko Antti Seppänen todella kuvannut tätä pääasiassa ruotsalaisten piirien tilaamaa, rahoittamaa ohjelmaa _asiaohjelmaksi_?

  • Jo sarjan nimi antaa loistavan kuvan ruotsinkielisten ajatusmaailmasta. Hehän ovat aina pyrkineet kieltämään ja hävittämään suomalaisuuden. Aiemmin kun heillä oli Ruotsin hinttttarikunkku palkka-armeijoineen apuna, heillä oli siihen pikkuriikkisen puhtiakin.

   Enää ei heillä voima riitä. Nyt he toimivat vain mielikuviensa tasolla, tuottamalla Yleen tuollaisia roskasarjoja joissa tuovat julki Freudentaalilaisen läjän rasistista sontaa ja ennakkoluuloja.
   Ja tuollainen porukka pitää itseään bättre folkina.

   • Toistelet omia ennakkoluulojasi ja kaunojasi. Mitään faktaa ei kirjoitukseesi sisälly.


  • Yle on niin härski ja mä tykkään härskeistä ohjelmista.

  • Olipa taas moskaa kirjoittajilta jotka eivät ohjelmaa olleet nähneetkään.

   Eka jakso oli ihan OK.

   Kumma kun ääriainetset haluavat kiistä historiansa ja kulttuuriset juurensa.

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9914
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5131
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3202
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   58
   3061
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1448