Suomenkielinen Suomi nousussa!

finskfinland

8

80

  Vastaukset

  • Ei pidä mennä surusvekojen halpaan. Todellisuudessa MYÖS Länsi-ja Etelä-Suomi ovat lähes yksikielisiä pieniä rannikkokaistaleita lukuunottamatta.

   KOKO Suomi on suomenkielinen ja vain pienet alueet ovat aidosti kaksikielisiä. Ruotsinkielinen Suomi ei ole enää mistään kohtaa mantereella.

  • KOm gärna hit till Österbotten och se

   • Tein 1960-luvulla töitä Etelä-Pohjanmaalla (Österbotten) ja lähes sataprosenttisesti alue oli suomenkielistä. Vain kapea rantakaista oli ruotsalaisten miehittämä. Kieliraja oli todella jyrkkä mm. Teuvan ja Närpiön välillä, mutta potilaita sentään tuli Närpiöstä asti vastaanotolleni - olihan ruotsintaitoni loppuvaiheessa jo varsin hyvä, kiitos Ruotsin työrupeaman 1968-69.


   • heikki_tala kirjoitti:

    Tein 1960-luvulla töitä Etelä-Pohjanmaalla (Österbotten) ja lähes sataprosenttisesti alue oli suomenkielistä. Vain kapea rantakaista oli ruotsalaisten miehittämä. Kieliraja oli todella jyrkkä mm. Teuvan ja Närpiön välillä, mutta potilaita sentään tuli Närpiöstä asti vastaanotolleni - olihan ruotsintaitoni loppuvaiheessa jo varsin hyvä, kiitos Ruotsin työrupeaman 1968-69.

    Hoidit siis hevosturpia. Oli varmaan hauskat hampaat niillä.


  • Suomessa ei ole ainuttakaan ruotsinkielistä aluetta, on vain suomenruotsalaisia murteita, jotka heikosti muistuttavat ruotsia. Näillä jälkeenjääneillä, hitaasti kehittyvillä rantakylillä ei ole mitään taloudellista merkistystä Suomen valtion taloudelle. Ovat ainoastaan suomalaisen veronmaksajan rasitteena ja vaivana.

  • Suomen järjettömälle kaksikielisyydelle ei ole mitään asiallisia perusteita. Samoin kuin ei ruotsalaidten etuoikeuksillekaan. Ja ruotsalaiset käyvät lisäksi jatkuvaa totaalista kielisotaa suomea ja suomalaisuutta vastaan vielä kasvattaakseen lisää ruotsin kielen asemaa ja ruotsalaisten etuoikeuksia, vieläpä menestyksellisesti, johtuen johtavien poliitikkojemme halpuudesta ja selkärangattomuudesta!

   Suomalaisten on aika ruveta tosissaan puolustautumaan ruotsalaisten agressiota vastaan. Perustus- ym. lait on uusittava siten, että niistä poistetaan kaikki pykälät joissa esiintyy merkkijono ruots*.

  • Suomi on suomenkielinen maa. Se on päivän selvä asia.

  • 100%

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   372
   10146
  2. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   5027
  3. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   142
   2814
  4. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   53
   1249