Välittääkö Jumala naisista?

Eevan jälkeläinen

" Naisesta on synnin alku, ja hänen tähtensä me kaikki kuolemme."
(100-luvulla eaa, kirjoitettu Siirakin kirja)
" Te olette paholaisen portti: te rikotte kielletyn puun sinetin; te hylkäsitte ensimmäisenä jumalallisen lain- -.Te tuhositte niin helposti Jumalan kuvan, miehen." (100-luvulla jaa. elänyt Tertullianus)

Nämä lainaukset muinaisista teksteistä eivät ole Raamatusta. Niistä on kuitenkin haettu oikeutusta naisten syrjintään ja alistamiseen. Vielä nytkin jotkut ääri-suuntien edustajat perustelevat naisten alistamista uskonnollisilla teksteillä väittäen, että nainen on syypää ihmiskunnan ongelmiin. Oliko Jumalan tarkoitus se että miehet halveksisivat ja sortaisivat naisia? Mitä Raamattu tästä sanoo?

Onko Jumala kironnut naiset?
Ei ole. Jumala on kironnut "sen alkuperäisen käärmeen, jota kutsutaan Panettelijaksi ja Saatanaksi".
Sanoessaan että Aadam hallitsisi vaimoaan, Jumala ei antanut hyväksyntäänsä naisen alistamiselle, vaan hän kertoi ennalta, millaisia onnettomia seurauksia ensimmäisen parin synnistä koituisi.

Loiko Jumala naisen alempiarvoiseksi?
Ei luonut. Raamatussa sanotaan: " Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät".
Niin miehillä kuin naisillakin on alusta asti ollut kyky heijastaa Jumalan ominaisuuksia.
Jumala sanoi juuri ennen Eevan luomista: " Minä teen hänelle ( Aadamille) avun joka on hänelle sopiva. Sana ei merkitse että nainen olisi miestä alempi, sillä sitä vastaava hebrean sana kääntyy ilmauksilla "vastinpari" tai "yhteensopiva apu".

Jumala näki ennalta, miten syntiset miehet toimisivat ja siksi hän ilmaisi jo varhain haluavansa suojella naisia. Raamatun naiskuvaa käsittelevässä kirjassa joka perustuu 1500-luvulla eaa. voimaan astuneesta Mooseksen laista, kerrotaan että siinä on kyse naisten puolustamisesta.
Laki esimerkiksi käski lapsia kunnioittamaan sekä isää että äitiä. Lisäksi se vaati kohtelemaan raskaana olevia naisia huomaavaisesti.
Tällainen Jumalan naisia varten tekemä suoja on jyrkkä vastakohta sille, että monissa maissa heiltä puuttuu kokonaan laillisia oikeuksia.
Naisille oli muitakin Jumalan määräämiä lakeja ja oikeuksia. Naiset " saattoivat harkita peltoa-ja hankkia sen" sekä "istuttaa viinitarhan".
Jos nainen oli taitava kehräämään ja kutomaan, hänellä saattoi olla oma liikeyritys.
Naisia kohdeltiin Mooseksen lain alaisuudessa itsenäisinä yksilöinä eikä miehensä omaisuutena.
Tuolloin myös naisen hengellisyyttä pidettiin arvossa. Jumala arvosti erityisesti naisten henkistä puolta vert..Hanna Debora Hulda ja Elisa, joka oli profeetta.
Naiset suorittivat myös palvelusta tabernaakkeleissa.Israelilaisäiti opetti myös poikiaan näiden aikuisuuteen asti, mikä oli muissa kansoissa harvinaista.
Jumala kehoitti ottamaan aviomiehiä huomioon vaimonsa fysiologiset rajoitukset.

Jumala kuvailee itseään isättömien poikien isäksi ja leslien tuomariksi, eli hän suojeli niitä joiden oikeuksia ei ollut valvomassa isä tai aviomies. Esim, kun velkoja kohteli erästä leskeä epäoikeudenmukaisesti, Jumala puuttui asiaan ihmeen välityksellä, jotta leski sai elannon ja hänen arvokkuutensa säilyi.
Samoin Jumala määräsi myös tyttölapsille perimysoikeuden.

Mooseksen lain alaisuudessa naisilla oli kunniallinen asema ja heidän oikeuksiaan kunnioitettiin, mutta 300-luvulla eaa. juutalaisuuteen alkoi vaikuttaa kreikkalainen kulttuuri, jossa naista väheksyttiin, ( mm. Kreikkal.Hesiodos).
Naiset alettiin erottamaan miehistä synagogissa ja he joutuivat käyttämään päänpeitettä.
Rabbit menivät mukaan tähän kreikkalaisilta omaksuttuun oppiin ja monia naisille kuuluvia oikeuksia alettiin rajoittamaan ja joitakin otettiin kokonaan pois.

27

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eevan jälkeläinen

      Mikä oli Jeesuksen suhtautuminen naisiin?
      Jotkut tutkijat sanovat että Jeesuksen näkemys naisista oli suorastaan kumouksellinen. Miksi näin voidaan sanoa, ja mikä tärkeämpää, helpottavatko hänen opetuksensa naisten elämää vielä nykyäänkin?

      Jotkut juutalaiset uskonnolliset johtajat olivat sitä mieltä että kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa saattoi johtaa vain himojen heräämiseen.
      Jeesus sitä vastoin neuvoi miehiä pitämään omat lihalliset halunsa hallinnassa ja kohtelemaan naisia arvokkaasti sen sijaan, että nämä eristettäisiin sosiaalisesta elämästä kokonaan.

      Lisäksi Jeesus sanoi: " Joka eroaan vaimostaan ja menee naimisiin toisen kanssa, se tekee aviorikoksen häntä kohtaan".
      Näin hän osoitti ettei hyväksynyt vallalla olevaa rabbien opetusta, jonka mukaan mies sai erota vaimostaan millä perusteella hyvänsä.

      Jeesus varasi aikaa naisten opettamiseen.
      Rabbit halusivat pitää naiset tietämättöminä mutta Jeesus sitä vastoin opetti heitä ja kannusti ilmaisemaan ajatuksiaan.
      Naisten ajatuksilla oli merkitystä Jeesukselle. Siihen aikaan useimmat juutalaisnaiset uskoivat että onnellisuuden avain oli olla - jos suinkin mahdollista-profeetan äiti. Kun eräs nainen huudahti: " Onnellinen se kohtu, joka on kantanut sinut!", Jeesus käytti tilaisuutta hyväkseen ja osoitti, mikä oli vielä parempaa: hengellisyys.
      Näin hän tarjosi naisille jotain enemmän kuin oli heidän perinteinen roolinsa.

      Jeesus osoitti myös että mies ja nainen ovat täysin samanarvoisia jo syntymästään ja lapsuudestaan alkaen, eli pelastamalla niin Nainin lesken pojan kuin Jairoksen tyttärenkin.

      Pelastaessaan erään "heikkouden henkeä " sairastavan naisen hän kutsui tätä "Abrahamin tyttäreksi", mikä oli korkea ilmaus joka osoitti että Jeesus piti naista yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä.

      Jeesus luotti täydellisesti naisiin.
      Juutalaisessa tuomioistuimessa naisen todistus ei ollut painavampi kuin vähäisen orjan. Jeesus toimi aivan toisella tavalla: hän antoi naisten tehtäväksi todistaa ylösnousemuksestaan.
      Nuo uskolliset naiset olivat omin silmin nähneet Herransa teloituksen ja hautaamisen, mutta silti apostolit eivät uskoneet heitä.
      Näyttäytymällä ylösnousemuksensa jälkeen ensin naisille, Jeesus kuitenkin osoitti pitävänsä heitä luotettavina todistajina ja saattoi myöhemmin epäilijät häpeään.

      • to..

        Israelin uskonto syntyi patrikaalisessa, täysin miesvaltaisessa ympäristössä, ja se tietysti näkyy kirjoituksissa .Laki sanoo että vaimon, jonka mies omisti, joka ei siis ollut häneen tasa-arvoisessa suhteessa - sai lähettää pois kun omistaja, mies, niin halusi.
        Naista ei voitu kuulla todistajana ollenkaan, Jeesuksen aikaan ei enää ollut profetiaa, jos joku kuitenkin oli profeetan äiti hän hävisi oppineen äidille koska ajat olivat jo muuttuneet. Naiset halutessaan voivat hankkia oppia ja oppineet miehet olivat alkaneet tulkita lakeja niin että naisten asema avioliitossa oli turvattu.

        Jeeus ei kyllä varsinaisesti parantanut naisten asemaa mitenkään, mutta ottamalla jonkun naisen vaikka yhdeksi opetuslastensa joukkoon hän olisi tehnyt radikaalin teon, mutta jätti tekemättä.


      • Anonyymi

        Valitettavasti suomenkielinen raamatunkäännös ei ole uskollinen alkutekstille. Nykytiedon mukaan alkutekstin kirjoittajat ymmärsivät 10 käskyssä mainitun haureuden tarkoittavan tasan tarkkaan yhdyntää. Himoitsemiskäskyn himoitseminen taas tarkoitti varastamismielessä toteutettavan ottamisen kieltämistä. Jeesuksen opetus naisen himoitsemisesta koski vain naimisissa olevia ja silloinkin vain sitä, kun mies mielessään päätti viedä toisen aviomieheltä vaimon. Se vasta oli sitä himoitsemista, josta Raamattu puhui.

        Näin ollen esimerkiksi pornon katsominen ei ole kymmenen käskyn lain vastaista. Ei sitten millään tasolla.


    • joo`o

      Tiijä sitten kuitenkin tälläisiä lötyy raamatusta. Mutta kyllä Jumala rakastaa oli nainen tai mies yhtä lailla jokaista.


      3 Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää.
      4 Jokainen mies, joka rukoilee tai profetoi pää peitettynä, häpäisee päänsä.
      5 Mutta jokainen vaimo, joka rukoilee tai profetoi pää peittämätönnä, häpäisee päänsä, sillä se on aivan sama, kuin jos hänen päänsä olisi paljaaksi ajeltu.
      6 Sillä jos vaimo ei verhoa päätään, leikkauttakoon hiuksensakin; mutta koska on häpeäksi vaimolle, että hän leikkauttaa tai ajattaa hiuksensa, niin verhotkoon itsensä.
      7 Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia.

      • Kaarle Kustaa

        Ymmärtäkää tämä :

        Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on.

        Ja olkaa TOINEN TOISELLENNE alamaiset Kristuksen pelossa.
        Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset.

        Miehet, RAKASTAKAA VAIMOJANNE, NIINKUIN Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi ITSENSÄ ALTTIIKSI sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton.

        SAMALLA TAVOIN tulee myös MIESTEN RAKASTAA vaimojansa niinkuin omia ruumiitaan; joka rakastaa vaimoansa, hän rakastaa itseänsä. ...
        *******

        Kun mies leikkii "pomoa" niin kotonaan ja seurakunnassa vaikka ei ole tehtäväänsä sopiva - hän luulee, että se riittää että hän on mies ... muistutan vain että Hitlerkin oli mies ..

        Siis älkää vaatiko itsellenne asemaa johon ette ole sopivia ..

        Kun lukee esimerkiksi tämän palstan "miesten" kirjoituksia naisista - ei voi kuin syvään huokaista .. ja että nämä miehet sitten vaativat sitten että nainen on hänelle alamainen.. niin kotona kuin seurakunnassa .. ja luulevat että sille annetaan Raamatussa tukea .. osoittaa kaikella selvyydella että heillä ei ole harmaata aavistusta mistä on kysymys ..

        *******
        Tämä (Paavalin) sana on varma:
        Joka pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, tahtoo jaloon työhön.

        Seurakunnan kaitsijan tulee olla
        MOITTEETON,
        YHDEN VAIMON MIES ,
        RAITIS,
        HARKITSEVA,
        RAUHALLINEN,
        VIERAANVARAINEN ja
        TAITAVA OPETTAMAAN,

        EI JUOMISEEN TAIPUVAINEN,
        EI VÄKIVALTAINEN EIKÄ RAHANAHNE

        VAAN LEMPEÄ JA SOPUISA.

        Hänen on pidettävä hyvää huolta perheestään,
        kasvatettava lapsensa tottelevaisiksi ja SAAVUTETTAVA KAIKKIEN KUNNIOITUS.

        Jos joku ei osaa pitää huolta omasta perheestään, kuinka hän voisi huolehtia Jumalan seurakunnasta?

        *******
        Lisää tuohon että hänen tulee rakastaa vaimoaan niinkuin Jeesus rakasti seurakuntaa .. UHRATEN ITSENSÄ ..

        Valitettavasti ei tällä palstalla tunnu (noin lievästi sanoen) montaa olevan jotka sopisivat seurakunnan (tai edes perheensä) paimeneksi. Täytyy sanoa että se tekee ainakin minut lievästi huonovointiseksi kun jatkuvasti saa lukea että mies on naisen "yläpuolella" ..


    • sovinisti1

      Jumala rakastaa 1-40vuotiasta naista jos hän on normaalipainoinen.

      Lihavat ja vanhat eivät ole ihmisiä ollenkaan.

    • marssijärjestys

      "Jumala rakastaa 1-40vuotiasta naista jos hän on normaalipainoinen.

      Lihavat ja vanhat eivät ole ihmisiä ollenkaan. "

      1-vuotias ole vielä nainen. Hän on tyttö/lapsi, joka varttuu vähitellen naiseksi.
      Alaikäiset eivät ole naisia, vaan lapsuusiän jälkeen nuoria, sitten nuoria aikuisia, joista jotkut ovat kehityksessään edenneet asteelle, jossa heitä voidaan pitää naisina. Minun mielestäni naissukupuolta edustava henkilö on nainen vasta 18 vuotta täytettyään. Miespuolisilla kehitys on tunnetusti hitaampaa, ja he ovat miehiä vasta armeijasta päästyään.

      • KTS (Ei kirj.)

        "...he ovat miehiä vasta armeijasta päästyään...."

        Jos silloinkaan!


      • armeijaan mars nulik
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        "...he ovat miehiä vasta armeijasta päästyään...."

        Jos silloinkaan!

        jokos kooteeässä menee piakkoin armeijaan ?!


      • Kaarle Kustaa

        Jaaha, että muka jo 18 vuotiaana .. Voi järjen valo (kun loistat poissa olollasi) - ja naisten tulisi sitten olla ALAMAISIA näille 20 vuotiaille MIEHILLE .. joilla hormoonit hyrrää, kun silmät kiiluen katsellaan .. näiden 18 vuotiaiden "miehille alamaisten naisten" hameen helmojen perään..


      • Kaarle Kustaa kirjoitti:

        Jaaha, että muka jo 18 vuotiaana .. Voi järjen valo (kun loistat poissa olollasi) - ja naisten tulisi sitten olla ALAMAISIA näille 20 vuotiaille MIEHILLE .. joilla hormoonit hyrrää, kun silmät kiiluen katsellaan .. näiden 18 vuotiaiden "miehille alamaisten naisten" hameen helmojen perään..

        Niinkö tuon kirjoittaja väitti? Mistä tuon keksit?


      • Tipale kirjoitti:

        Niinkö tuon kirjoittaja väitti? Mistä tuon keksit?

        Oho, teksti oli näköjään vuodelta 2013, voi kestää vastauksen kanssa...


    • Eevan jälkeläinen

      Muistin kirjoittaneeni tämän aloituksen joskus. Tämä on erityisesti sinulle hellari....
      ja varsinkin syntisille miehille jotka ovat hyljänneet Jeesuksen opin ja alkaneet seurata juutalaisten vääriä oppeja.

      • Jumalan Kunnia: Mies

        hah heh hah hiihi

        Alussa paratiissa ei ollut juutalaista !
        oli Aatani, koko luomakunnan KRUUNU ja Jumalan KUVA.
        ja sitten oli apulainen miehelle, eli nainen ;)

        Ai joo, Jeesus oli se joka tämän koko paketin teki !


    • >>" Naisesta on synnin alku, ja hänen tähtensä me kaikki kuolemme."

      • Kuunnelkaapa, miten hämmentävää on kuulla asian oikea laita, siten, kuin se Raamatun mukaan menee. Meidät on kasvatettu pienestä pitäen uskomaan toisin, kuin Sana sanoo. Kuunnelkaa kaikki naiset ja etenkin miehet.

        http://www.asanna.fi/jukkapartala240207.mp3


      • Kaarle Kustaa

        Oikeastaan se on juuri päinvastoin - se oli mies joka on suurin syyllinen (jos nyt syyllisiä aletaan hakemaan) sillä käärme PETTI naisen - mutta mies asettui tahallaan Jumalaa vastaan, sillä Jumala oli varoittanut miestä - ei naista, siksi käärme sai helpommin petettyä naisen, mies oli kertonut naiselle Jumalan varoituksesta .. mutta totuus on että nainen petettiin - mutta mies asettui tieten tahtoen Jumalaa vastaan.

        Siinä vähän purtavaa kaikille miehille jotka uskovat "omaan ylemmyyteensä".


      • ei näin, veljeni
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Kuunnelkaapa, miten hämmentävää on kuulla asian oikea laita, siten, kuin se Raamatun mukaan menee. Meidät on kasvatettu pienestä pitäen uskomaan toisin, kuin Sana sanoo. Kuunnelkaa kaikki naiset ja etenkin miehet.

        http://www.asanna.fi/jukkapartala240207.mp3

        "Meidät on kasvatettu pienestä pitäen uskomaan"

        Valittettavasti !
        kuka kasvattaa ??
        Nainen, lastentarhat, eli nainen tahi esivalta ??

        Lapsena saadut arvot sitten tulevat viiveellä kaikkien eteen ja esille.

        Mutta toisaalla sanoin:

        se on Jumalan Rangaistus ja Kirous, jos tahi Kun naiset ja lapset hallitsevat !

        kirous !
        ja rangaistus.


      • Asema ratkaisee
        Kaarle Kustaa kirjoitti:

        Oikeastaan se on juuri päinvastoin - se oli mies joka on suurin syyllinen (jos nyt syyllisiä aletaan hakemaan) sillä käärme PETTI naisen - mutta mies asettui tahallaan Jumalaa vastaan, sillä Jumala oli varoittanut miestä - ei naista, siksi käärme sai helpommin petettyä naisen, mies oli kertonut naiselle Jumalan varoituksesta .. mutta totuus on että nainen petettiin - mutta mies asettui tieten tahtoen Jumalaa vastaan.

        Siinä vähän purtavaa kaikille miehille jotka uskovat "omaan ylemmyyteensä".

        "siksi käärme sai helpommin petettyä naisen"

        eli sanot samalla että miestä ei saannut helposti petettyä.

        Jumalan Sanan mukaan miestä ei petetty missään !

        ja tästä tulee sitten mielenkiitoinen juttu. miksi petos oli mahdollinen vasta naisen tullessa näyttämölle ??
        ________________

        Totta on että Adam, mies tiesi mitä Jumala oli säätänyt ja käskynyt.

        mies petti, rikkoi Jumalan käskyt, eli ei varjellut naista.
        ja sama toiselta kantilta.

        mies VALITSI naisen ENNEN Jumalaa !

        kuten Abram ja Saarai.
        Rebekka ja Iisak

        Eli naisella on taito tahi jokin muu, mitä Jumala ei voi antaa miehelle, mutta nainen voi.
        Mikä "se" mahtaa olla, mitä Jumala ei voi antaa miehelle mutta nainen voi ????
        Tästä on kyse naisen vallasta, mutta se on kuten naisen "opettajan" teot, valhetta ja petosta.

        Mikä sai, Jumalan mielen mukaisen miehen, Daavidin tekemään jopa omaa moraalia eli arvoja vastaan,
        murhan, viattoman veren, uskollisesta palvelijalta eli sotilaalta kohdalla
        ja ottamaan vastoin lakia, jota tutki yötä päivää, vieraan naisen !
        ja sitten oli niin sokea että ei havainnut tätä ennen kuin profeetta sen rautalankasta vääntää.

        Naisella tosiaan on yksi asia ja ase millä voi miestä hallita, mutta jos se riisutaan pois on nainen aseeton.
        Jos on uskova nainen, tietää ettei omista omaa ruumista / kehoa vaan se on täydellisesti miehen vallassa joten mies voi käyttää naistaan miten itse haluaa.

        Tosin on hyväksi, koti rauhan kannalta ettei käytä vastoin naisen tahtoa.

        Aina viisas Salomo, jolla oli laaja kokemus, sanoo ettei ole hyvä "ärsyttää" naista.
        no sama se.

        Jumalan tahto tulee varmasti tapahtumaan joten paha ja pahan apulaiset tulevat varmasti häviämään.
        sekä taistelun että sitten itse häviää.


    • body2

      Uskontoihin on sisäistetty ja juurrutettu naisen alistaminen ja se on perua pakanuuden miesihanteesta.
      Mies määritteli itsensä jumalasta seuraavaksi ja naisen orjakseen ja raamattu koottiin näitten määritteitten pohjalta.

      Siihen jumaluus tuli kuin tilauksesta, sillä se alistaminen piti jollain vahvistaa ja "pyhittää"=jumaluudella.

      Jos uskontojen nykymiehet eläisivät vähänkään tätä päivää, niin menneisyyden primitiiviset ihanteet hylättäisiin,ja nainen toimisi uskonnoista huolimatta tasavertaisena miehen kanssa, mutta siitä alistamisesta heimomiesten on vaikea luopua.

    • Aadamin siementä

      Usein, ellei aina tasa-arvon puolustajat viljelevät sanaa "alistaa", ja korvaa sanan alamainen sanalla alistaa !

      Alistaa ja alamainen on erisana !

      Mitä sitten tulee, totta on että Jumala ei syytä tahi tuomitse eli rangaise naista mistään. alussa.
      Mies ja paha saa syytteet ja ranagaistuksen.

      MIEHEN, takia on maa kirottu, ei naisen tahi pahan.
      ________________

      Monet vetoavat Moosesksen lakii, naisen ASEMAN perusteissa.

      joku jopa vetoaa Aabrahamiin !
      ja juuri Abram, oli valmis antamaan perinnön rahalla ostetulle ORJALLE, oman vaimon sijaan!

      ja ENNEN Jaakobia eli Israelia, ei ollut juutalaisia, eli juudaan heimoa ja siitä sitten johdettua, juutalaista, joka on usein sama kuin kaikki 12 sukua ja heidän jälkeläiset.

      Tosin, vain Jumala enää tietää kuka on suoraan Abramin jälkeläinen.
      Nykyjään ja paljon ennen, juutalaiset sanovat että äidin puolelta tullut lapsi on juutalainen eli Abramin jälkeläinen.

      Jumala sanoo että Abramin SIEMEN, eli geenit ovat ne, jotka määräävät, kuka on lihallisesti juutalainen, eli Jaakobin jälkeläinen.

      Ei siis, kuten he opettavat, äidin kautta-
      Jumala sanoo että miehen.

      Miehellä ja naisella on oma "sukulinja" jonka voi jokainen jopa tarkistaa, maksaa 300 euroa !
      _______________________

      Joku vetoaa taas Moosekseen että, Jumala pitää miestä ja naista TASA-ARVOISENA.

      ei vaan Mies on ASEMAN, ei viisauden tahi taidon tahi muun perusteella ylempänä.
      Kuten armeijasta voi ottaa ASEMAN esikuvia.
      Kenraali on isompi kuin kersantti.

      Mitä Jumala sanoo jos nainen menee paikkaa johon Jumala ei naista halua ??
      Esim, Jumalan majaa, eli ilmestysmajaan, joka on samalla temppeli ja Jumalan rakennus.

      Jumala sylki naisen kasvoille !
      Joten selittäkää kuinka tämä luetaan hyväksi !
      ________________________

      Mies omista, kaiken, vaimot, lapset ja orjat, elukat ja kaiken !
      Jos mies sallii voi nainen tehdä silkkikutomon, ellei ei nainen voi sitä tehdä.

      jos nainen rukoilee ja päättää jotain, mies voi sen purkaa !
      eli naisella ei ole oikeutta tehdä vastoin miehen tahtoa edes lupausta Jumalalle, mitä mies ei voisi purkaa eli suomeksi sanoa.

      "Ei, niin vaimoni, en halua, joten se ei tapahdu."

      Joten jos nainen ei saa edes omai toiveitaan esittää Jumalalle, ilman miehen suostumusta, missä on naisen vapaatahto ??
      (toiveet, lupaukset ja muut samankaltaiset)
      __________________

      Naiset profeettoja ??

      Esitä YKSI nainen jonka Jumala on kutsunut ja VOIDELLUT ???

      Mooses sanoo että Pyhää voitelu öljyä saa käyttää vain kolmeen ryhmään miehiä, jotka ovat, Kuningaat, Papit ja Profeetat.

      joten Kirjoituksista sitten esimerkkejä, kiitos.
      ___________________

      Jumalan Laki on selvä, naisorjien kohdalla, mies sai TESTATA naista, ellei ollut mukana, voi lähettää pois tahi antaa omalle pojalle !
      mutta toki isä, joka ei kelpuuta naista itselleen sitten, ei tee pahaa omalle pojalle antamalla, ei haluttua hänelle !

      eli se naisen ASEMASTA, Jumalan Lain mukaan.
      _____________________

      usein vedotaan Kristuksen ja seurakunnan ja miehen ja naisen kohdalla.

      Voiko seurakunta pakottaa tahi määrätä, mitä Jeesus tekee ??

      eli totta on että tulee rakastaa, mutta se ei ole samaa eli tee naisesta tahi seurakunnasta tasa-arvoista.
      ____________________

      Jumalan Kirjoitusten perusteella tyttö jolla on kuukautiset alkaneet on täydessä-naima-iässä oleva nainen.

      Intiassa on 9 vuotias äiti joka sitten hoitaa ha elättää omaa lastaan.
      _____________________

      jatkuu ja jatkuu .....

    • body2

      Jumala ei ole noita naisen alamaisuuksia ja alistamisia määrännyt, vaan ne taikuuksien sekä alku-uskontojen perua, sekä machomiesten pröystäilya ja niistä on jo aika päästä eroon.

      Hengellisyys on miesten heiniä ja menneisyyden noet jatkuvasti miehillä silmissä.

      Näihin valintoihin ja päätöksiin on aivan turha jumaluuksia vetää, sillä ne on tahdon ja tahtovallan asioita, ja se on siinä.

      • Iloitkaa Alamaiset

        Alamaisuuden on, ei alistamista

        voitko tarkentaa miten käsität ,
        alamaisuuden ASEMAN perusteella ??

        ja
        Alistamisen.
        _____________________

        Jumala on 'Määränyt' että naisen tulee olla alamainen, kuuliainen, tottelevainen, hiljainen, suloinen, ihana, täydellisesti ihanastuttava, kaunis omissa ja miehensä silmissä, aina valmis palvelemaan herraansa, aina iloinen ja rauhalinen sekä täynnä rakkautta ja kunnioitusta, Jumalan Kuvaa eli miestä kohtaa :)

        Ja Jumala on "määränyt" että ihana nainen on ruskeasilmäinen ja tummahiuksinen, hiukset tulee ulottua ainakin takapuoleen asti :)

        Jumala ei pakota naista tähän, mutta jos ei tottele, tulee sitten seuraamuksia, esim. lapsien teko on aika kivuliasta.
        _________________________

        Eli Jumala teki naisen miestä varten, ei miestä naista varten!

        Eikö tämä jo yksin, tulisi tuottaa naisessa mitä suurinta iloa ja riemua !
        Jatkuvaa ja loputonta ylistystä Jumalalle että saa palvella ja olla miehelle alamainen !
        Siis, alamaiset, iloitkaa ja riemuitkaa !

        hhmmm

        tosin vaaleat suomalaiset, sinisilmäiset, ovat myös kauniita, mutta ruskea silmät ovat miljoona kertaa ihanammat, omasta mielestäni.

        Joten tässä, silmä lepää :)


    • yhtä Kristuksessa

      Kirje galatalaisille 3

      26 "Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.

      27. Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

      28. Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata,
      ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa. "

      Olemme siis yhtä Kristuksessa Jeesuksessa niin miehet kuin naiset, joten eipä tässä tarvitse sen enempää miettiä naisena, että välittääkö Jumala.

    • k--j

      Uskon, että mies ja nainen ovat täsmälleen yhtä arvokkaita Jumalan edessä. Molemmilla vain erilaiset tehtävät ja ominaisuudet, osittain. Mielestäni siinä ei ole mitään ristiriitaa. Ihmisiähän me ollaan kaikki, yksilöitä, miksi miesten ja naisten täytyy kilpailla keskenään paremmuudesta, en ymmärrä.

    • Anonyymi

      Me kaikki tiedämme hyvin että miehen pitää rakastaa miestään ja naisen tulee olla alamainen miehelleen. Miehet pitävät iisebeliläisenä feministejä, jotka yrittävät hallita miehiä. Entä kun mies polkee naisen jalkoihinsa? Onko mies naisen pää sitten vaikka hintana on naisen terveys tai henki? Miten nainen voi silloin palvella Jumalaa, jolle on iloa palvelijoistaan terveenä ja elävinä? Eivätkän feminiinit yritä hallita niinkään miestä kuin itseään.

    • Anonyymi

      Siihen aikaa kirjoiteltiin paljon muutakin. Yhdenkin kirjoituksen mukaan naiset muutetaan ensin mieheksi päästäkseen taivaaseen, koska vain miehet ovat todellisia pelastettuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      264
      3630
    2. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      120
      2314
    3. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      99
      1604
    4. Olen päättänyt saada sinut

      Minua ei estot pidättele. Otan vaikka väkisin.
      Ikävä
      25
      1520
    5. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      196
      1460
    6. Onko vinkkejä ikävän lopettamiseen?

      Onko hyviä vinkkejä, miten pääsisi ikävästä eroon? Järkeviä pliis!
      Ikävä
      45
      1373
    7. En mä mies tiedä

      Missä mennään, mitä me toisillemme ollaan. Pyörit mielessä, mutta kuitenkin pelkään jotain. Pelkään myös sitä, että olin
      Ikävä
      34
      1354
    8. Jokos olet nainen

      Päässyt sinuiksi tämän palstan kanssa ja huomannut miten turhaa tänne on mitään kirjoitella. Yhteys meillä kyllä löytyy
      Ikävä
      113
      1264
    9. Menikö sulla

      Jutut liian pitkälle?
      Ikävä
      49
      1174
    10. Huomenna taitaa

      Päästä selvittelee ja kyselee vähän asiota. Sun verisukulaisten kanssa🤣 naiselle
      Ikävä
      18
      1133
    Aihe