Nielurisaleikkauksen jälkeen

ruokailu

Meidän alakouluikäiseltä leikattiin juuri nielurisat. Tänään 3. päivä leikkauksesta.
Ei ole kuulemma erityisen paljon kipuja (ainakaan omien sanojensa mukaan), mutta tänä aamuna heräsi heikotukseen. On ruumiinrakenteeltaan aika ruipelo ja verensokeri laskee helposti, vaikka ei ole mitään diabetesta.
Heikotus lähti kyllä sitten vähitellen pois, kun joi pillimehun.

Ne mehut, jätskit, vanukkaat yms. ei vaan oikein taida pitää nälkää, eikä tuo pelkän makean syönti ole pidemmän päälle kai kovin terveellistäkään.
Verensokerit alkaa helposti heitellä ja lapsi ei sais muutenkaan paljon makeeta syödä (synnynnäinen kiillevika).
Apteekin juomistakaan ei oikein tykkää. Valitti, että Nutridrink-juomasta tulee kamalasti limaa kurkkuun. Sitä sitten sylkee ja kakoo pois. Maitotuotteistakin tulee tietty helposti tuota limaa ja siitä makeasta...

No, tänään tarjoilin sitten ekan kerran jäähdytettyä kasvissoppaa, munakokkelia ja löysää riisipuuroa kermavaahtoa, mutta vain lähinnä tuo munakokkeli maistui, muut ruoat jätti kesken.

Miten muut on selvinneet näistä ruokajutuista? Mitä lapsenne on syönyt?
Kuinka nopeasti voi alkaa antaa esim. pehmeää leipää (ilman kuoria)?

Entä toipuminen muuten?
Onko tullut jälkiverenvuotoja? Kuinka nopeesti on menty takaisin kouluun? Missä vaiheessa voi syödä normaalia kouluruokaa?
Entä miten liikuntakiellon kanssa, jos koulumatka on esim. pitkä ja kävellen mentävä, painavat kantamukset jne.?

4

515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KorvaNenäKurkkuTauti

      Minulta leikattiin muutama kuukausi sitten mm. nielurisat (samalla vietiin kitarisat ja jotain limakalvoa nenästä)

      Sain sairaalassa kuivaa kanarisottoa pari tuntia leikkauksen jälkeen, no se jäi kyllä pääosin syömättä ja join vain kylmää vettä. Sairaalan kanttiinista ostin jotain proteiinipitoista juomaa (Valio Profeel). Se oli hirveän makeaa, mutta pakotin itseni juomaan sen. Eka yö oli kivulias, en nukkunut yhtään, jotain mikrotorkkuja lukuunottamatta.

      Onneksi pääsin yhden yön jälkeen kotiin ja toisena päivänä söin kylmää kasvissosekeittoa. Itse en voinut syödä mitään makeaa, kuten jäätelöä. Pelkäsin sokerin lisäävän tulehdusta ja kipua. Söin tulehduskipulääkettä ja Panacodia.

      Kolmantena päivänä söin jo normaalisti (mutta hitaasti). Join paljon kylmää vettä ja kun kyllästyin veteen join vichyä. Sain sairaslomaa 4 päivää viikonlopun.

      Olen 58-vuotias, mutta luultavasti lapset toipuvat nopeammin.

    • täällä keikkattu 5k

      Meillä tytär aikanaan söi löysää perunamuusia, johon raastoin pienellä terällä kuoretonta nakkia tämä oli hänen herkku, tämä siis löysänä ja viilenä! tarjotaan , Ja tein myös sose keittoa ! Mutta niihin ei saa laittaa kovin paljon mausteita kun ne voi poltella kurkkua :/ ja juomaksi kylmä vesi ! Koulusta pois viikko ainakin ja urheilua pitää taukoa se kaksi viikkoa, näin meille ! Aina kun leikattu kurkun aluetta ja poskionteloita! Ja tarpeeksi sitä kipu lääkettä . näin meillä t ? Äiti joka tytär leikattu tuolta alueelta 5 kertaa 5:/

    • Miiiiiiiuska

      Mulla oli eilen nielurisaleikkaus ja kipu on ollut samanlaista kun olis angiinassa. Tuntuu ettei yöllä nuo kipulääkkeet auta yhtään mutta johtuu siitäkin jos nukkuu suu auki niin pääsee kitalaki kuivumaan. Eniten ärsyttää palantunne kurkussa ja kamala haju joka tulee peitteistä. Mulla kitalaki ihan harmaa ja kammottava, enkä aijo sinne enään katsoa kun tulee pahalle jo tästä mausta mikä on suussa. Huono olo koko ajan.
      Olen saanut nukuttua ekan yön ihan hyvin vaikka onkin todella epämukava olo mutta ei siinä muu auta kun lääkettä poskeen ja nestettä paljon. Mä söin eilen kanakeittoa kotona ja vähän vaniljajäätelöä. Sairaalassa toivat mehua ja jäätelöä, join myös jonkun proteiini pirtelön jonka maku oli järkyttävä mutta silti sen vetäsin.

    • 5+5

      Tämä keskustelu on vanha siinä mielessä, että aloittajan lapsi saa popsia jo kaikkea tavallista ruokaa, mutta varmasti ajankohtainen aihe muille samassa tilanteessa olevalle, joten vastaan vielä.

      Nälässä ei tosiaan tarvi kituuttaa vaan voi syödä sosekeittoja, kaikki keitot voi nakata soseuttimeen myös kala, kana ja nakkikeitot eikä vain näitä kasvissosekeittoja jotka monet mieltävät soseena syötäviksi, jatkaa maidolla, kermalla tai vedellä jotta on helpommin nieltävää:) Smootieita voi tehdä marjoista ja hedelmistä ja ovat usein parempia kun nämä kaupan ällö makeat jutut ja mukaan voi nakata vaikka kaurahiutaleita tai muuta nälkää pitävää, pilttisoseita, puuroja löysänä (suolainen riisipuuro on herkkua), löysää pottumuussia tai perunasoselaatikkoa. Eli aivan tavallista ruokaa, mutta ensimmäiset päivät viileänä ja soseena ja helposti nieltävänä. Ei tosiaan tarvi makeisiin herkkuihin tyytyä vain siksi että ne jotenkin mielletään helposti syötäviksi ja sitten popsitaan jugurttia, jäätelöä ja mehukeittoa:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe