Ei edelleenkään mitään uutta auringon alla

Kävin pitkästä aikaa lueskelemassa nuoren Maan kreationistien toisen pääkonttorin sivuja ( http://creation.com/ ) ja harmikseni totesin, ettei pääkonttorissakaan oltu keksitty mitään uutta, vaan vanhat virheelliset virret raikasi kaikissa kirjoituksissa.

Hämmästys oli jopa suuri (jos mahdollista), kun luin Carl Wielandin ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Wieland ) eilisen kirjoituksen. Kirjoitus oli otsikolla; "How do we know God created nature?" ja vastauksena oli klassinen kehäpäätelmä.

"It is one thing to believe God created nature—but how do we know? In today’s feedback, Dr Carl Wieland explains that the only way we can know reliably is if God reveals it to us. And the Bible tells us God has revealed to us in creation (Romans 1:19–20) and of course by telling us plainly in the Bible (Genesis 1:1). But the biblical explanation can’t be separated from biblical history, which is why the biblical God could not have used evolution."

Wieland vetoaa tekstissään myöhemmin siihen, ettei Jumala voi valehdella ja koska Genesis kertoo Jumalan sanana luomisen tavan, niin evoluutio ei voi pitää paikkaansa. Tekstin loppuosassa Wieland yrittää vielä vedota johonkin konkreettisempaan todisteeseen ja esittelee artikkelin vuonna 2005 ilmestyneestä John C. Sandforin kirjasta Genetic Entropy & The Mystery of the Genome, ikävä vain Wielandin kannalta, että kaikki keskeiset teesit myös tästä tekeleestä on kumottu jo vuosia sitten.

Toki Wieland muistaa myös teilata objektiiviset havainnot, koska hänen mielestään kaikki havainnot pohjautuvat ennakko-oletuksiin ja samat todisteet voi nähdä aivan miten haluaa.

Ei se ole mikään ihme, ettei palstalla saada vastauksia kysymyksiin kuten miksi ja miten, koska pääkonttorinkin paras argumentti kuuden päivän luomisen puolesta alle 10,000 vuotta sitten näyttää edelleen olevan Raamatun kirjaimellinen palvonta, välittämättä ympäröivästä todellisuudesta.

http://creation.com/knowing-god-made-nature

6

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saarnaajan sanoja

      Ei totuuden tueksi tarvita uusia taikatemppuja niinku evo-opissa. Evo-oppi on kaatunut omaan mahdottomuuteensa aikoja sitten ja Raamatun sanoma pitää todellisuuden kanssa täysin kutinsa.

      Herran siunausta

      • >Herran siunausta

        Minulla ei ole mitään sitä vastaan että joku toivottaa siunausta, mutta idioottien toivotuksista en niin kauheasti perusta.

        Siinä toki olemme neidin kanssa yhtä mieltä, että evo-oppi on perseestä ja sen voisi muuten haudata, mutku kreationismi kaatuu jos siltä viedään sen olkiukkovihulainen.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Herran siunausta

        Minulla ei ole mitään sitä vastaan että joku toivottaa siunausta, mutta idioottien toivotuksista en niin kauheasti perusta.

        Siinä toki olemme neidin kanssa yhtä mieltä, että evo-oppi on perseestä ja sen voisi muuten haudata, mutku kreationismi kaatuu jos siltä viedään sen olkiukkovihulainen.

        " mutku kreationismi kaatuu jos siltä viedään sen olkiukkovihulainen."

        Tuo on aivan totta ja sen takia juuri Mortonin demoni ei anna uhrinsa sisäistää tietoa todellisesta evoluutioteoriasta, vaan se suodattaa tieteelliset tutkimukset, mutta läpäisee lahkosaarnaajien vääristelyt.


    • Hehheh

      "Ei se ole mikään ihme, ettei palstalla saada vastauksia kysymyksiin kuten miksi ja miten, koska pääkonttorinkin paras argumentti kuuden päivän luomisen puolesta alle 10,000 vuotta sitten näyttää edelleen olevan Raamatun kirjaimellinen palvonta, välittämättä ympäröivästä todellisuudesta."

      Ympäröivä todellisuus ei puhu Raamatun sanoja vastaan. Pikemminkin päinvastoin.

      • varhama

        Niinpä. Jumala oli kovin mieltynyt massamurhiin ja kristityt jatkavat uskollisesti.


      • wurmcoil

        Raamatun mukaan Egyptin yhtenä vitsauksena olivat sammakot. Tosin tämän jälkeen tuli paarmoja, hyttysiä ja muita ötököitä. Kun otamme paljon sammakoita ja paljon hyönteisiä, ympäröivä todellisuus sanoo, että meillä on hetkellisesti paksuja sammakoita, joista suurin osa kuolee kannan kasvaessa liian suureksi, ja hyönteisiä vähenevässä määrin.
        Tosin mikään kohta ympäröivästä todellisuudesta ei sano, että ensin tulisi saalistaja ja sitten vasta saalis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3822
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1490
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1309
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1194
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      997
    Aihe