Salaisuus: oikeasti Suomi ei ole Pohjoismaa

Katolik

En ole koskaan innostunut pohjoismaista enkä pohjoismaalaisuudesta, eikä pohjoismailla ole sijaa kansallisidentiteetissäni. Näin siitä huolimatta, että koululaitos on usean vuoden ajan, pakkoruotsin ja historian oppitunneilla, yrittänyt virallista nordisti-ideologiaa minuun juurruttaa. Olen kuin kotonani Budapestissä, Tallinnassa ja Vilnassa, mutta koen ulkopuolisuuden tunnetta Skandinaviassa hyvästä kielitaidostani huolimatta. Vuosien saatossa olen oppinut ymmärtämään reaktioitani ja tajunnut, että Ruotsi oli suomenkielisille siirtomaavalta, joka legitimoi maan miehityksen - kantaväkeen kohdistuneen rasismin, verot ja sotaväenotot - ensin katolilaisuudella ja sitten luterialisuudella.

Suomi kuuluu geopoliittisesti ja suurelta osin kulttuurisesti Venäjän ja Saksan/Skandinavian väliseen "Väli-Eurooppaan"; kulttuurisesti rikkaaseen alueeseen, joka on kokenut historiansa aikana kovia lukuisten naapurimaiden harjoittamien miehitysten johdosta. Samalla kun muinaispuolalaiset, -unkarilaiset ja -liettualaiset muodostivat valtiot ja omaksuivat kristinuskon ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön, revittiin Muinais-Suomi rikki Ruotsin ja Novgorodin toimesta kohtalokkain seurauksin: ei voisi kuvitellakaan, että esimerkiksi Unkarissa esiintyisi samanlaista syvää halveksuntaa ja rasismia omaa maata, kansaa ja kieltä kohtaan kuin mitä Suomessa osoittaa ruotsinmielinen ja - kielinen eliitti. On mahdotonta, että Puolassa, Virossa, Liettuassa tai Unkarissa esitettäisiin TV:ssä ohjelmasarja "Puola/Unkari jne. on saksalainen". Myöskään Irlannissa ei hehkuteta Englannin maassa harjoittamaa miehitystä. Suomessa YLE esittää kymmenosaista ohjelmasarjaa "Suomi on ruotsalainen", jossa eurooppalainen kulttuuriperintö esitetään "ruotsalaisena" (Tuttu miehittäjän ideologia ainakin 1200-luvulta lähtien. Nolon ohjelman introssa muun muassa sinappi ja leijona heraldisena symbolina esitetään "ruotsalaisina", joista kai suomalaisten pitäisi olla "kiitollisia" ja osoittaa kiitollisuutensa opiskelemalla ruotsia - siihenhän ohjelmasarja tähtää.)

Virallinen totuus ei ole kuitenkaan totuus. Siksi ruotsalaispropaganda ei kouluissa eikä YLE.n kanavilla kansan syviin riveihin tartu. Saksa/Skandinavia yhtäällä ja Venäjä toisaalla ei ole lannistanut välieurooppalaisia kansoja!

16

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C.E.

      Siitä olen samaa mieltä ettei Suomi ole pohjoismaa, jos sillä tarkoitetaa näitä skandimaita.

      Sen sijaan itse ajattelen Suomen olevan itämeren maa, johon kuuluu skandimaiden lisäksi myös Balttian maat, Saksa ja Puola sekä Venäjä. Tai pohjoisen Euroopan maa, johon kuuluu edellisten lisäki myös Englanti ja Irlanti.

      "Suomi kuuluu geopoliittisesti ja suurelta osin kulttuurisesti Venäjän ja Saksan/Skandinavian väliseen "Väli-Eurooppaan"; kulttuurisesti rikkaaseen alueeseen, joka on kokenut historiansa aikana kovia lukuisten naapurimaiden harjoittamien miehitysten johdosta."
      Tuohan on vain yhdenlainen geopoliittinen Euroopan jako, jota venäläiset mielellään käyttävät, yhtä lailla voitaisiin eurooppa jakaa katoliseen, protestanttiseen ja ortodoksiseen eurooppaan, tai roomalaisen vaikutuksen alaiseen Eurooppaan ja sen ulkopuolelle jääneeseen Eurooppaan.

      • mitään hyötyä

        Noista käsitteistä ei siis ollut vuosina 1939 ja 1940, eikä ole nytkään. Venäjällä ja Yhdysvalloilla on pelkästään taloussabotaasilla ja hakkereille mahdollisuus lamannuttaa Itämeren pikkuvaltiot hetkessä.


      • C.E.
        mitään hyötyä kirjoitti:

        Noista käsitteistä ei siis ollut vuosina 1939 ja 1940, eikä ole nytkään. Venäjällä ja Yhdysvalloilla on pelkästään taloussabotaasilla ja hakkereille mahdollisuus lamannuttaa Itämeren pikkuvaltiot hetkessä.

        Nyt ei varauduta toiseen maailmansotaan, ja USA:lla tuskin olisi mitään syytä hyökätä Itämeren pikkuvaltioiden kimppuun joista suurin on vieläpä tavalla tai toisella sen liittolaisia, ja rappeutuneella nyky-Venäjällä ei oikeastaan ole kykyä eikä oikein uskallustakaan.

        Eli mikä oli pointtisi?


      • Kiitos, Katolik

        "Katolik"

        KIITOS, erinomainen kirjoitus Suomesta ja suomalaisuudesta.


      • onha sillä
        C.E. kirjoitti:

        Nyt ei varauduta toiseen maailmansotaan, ja USA:lla tuskin olisi mitään syytä hyökätä Itämeren pikkuvaltioiden kimppuun joista suurin on vieläpä tavalla tai toisella sen liittolaisia, ja rappeutuneella nyky-Venäjällä ei oikeastaan ole kykyä eikä oikein uskallustakaan.

        Eli mikä oli pointtisi?

        On kykyä niin kauan ku on tsetseenejä armeijassa.


    • valak

      Eihän se suomi ainakaan pohjoismaiden neuvoston virallinen kieli ole,
      Monessa muussakin yhteydessä vedotaan ruotsissa siihen että teillähän on kaksi tasa-arvoista kieltä, ruotsi ja suomi.
      Suomi halutaan painaa joksikin marginaaliseksi saamelais kieleksi, sellaisena yllättävän moni skandinaavi sen myös kokee.
      Ja sitten vielä puuhataan uutta ruotsi-suomea (lue: Ruotsin valtakuntaa)

    • Itämerensuomalainen1

      "Myöskään Irlannissa ei hehkuteta Englannin maassa harjoittamaa miehitystä."

      Myös viikingit ovat valloittaneet Irlannin ja riehuneet siellä, hieman samaan tapaan kuin aikoinaan yrittivät riehua ja valloittaa Hämettä. Hämäläiset eivät innostuneet viikinkiroskajoukon perseilystä maillamme, joten hämäläiset lopettivat viikinkiajan tappamalla kaksi suurta viikinkijohtajaa viikinkien suorittaman Hämeen ryöstöretken yhteydessä vuonna 1050.

    • "Myös viikingit ovat valloittaneet Irlannin ja riehuneet siellä," -- ehkä nyt kannattaisi tutustua tieteellisen tukimuksen nykytilanteeseen.
      Uudet löydöt ovat viime vuosina täysin mullistaneet käsitys viikinkien yhteiskunnasta ja matkoista.
      Yhteiskunta oli hyvin järjestetty, ja rakenteet vanhoista ajatuksista poiketen sivistyneet.
      Matkat olivat ensisijaisesti kauppamatkoja ei ryöstöretkejä.
      Kertomukset heidän julmuuksistaan ylläpitivät poikeuksellisesti häviäjät, eli katolinen kirkko, ja keski-Euroopan hallitsijat. Heillä oli jo valmiit puitteet kirjoittaa oma näkemyksensä tapahtumista, ja siksi liioiteltiin paljon.

      • eli siis

        Kaikki skandinaavien kertomat sadut on totta, etenkin jos ne on vahvistanut joku pelle tutkijat Hoopo Akatemiasta tai Uppsalasta, mutta kaikki muu on pötyä. Tietysti häviäjä ja vihollinen aina liioittelee vastapuolen tekoja. Ei se sitä muuta etteikö väkivaltaa oltaisia käytetty myös naisia ja lapsia vastaan.


    • Se on siinä!

      RKP - Wallin: "Olemme Pohjoismaiden naapurivaltio."



      Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala, Etelä-Savo
      Etusivu > Artikkeli

      Wallin: Venäjä ei saa syrjäyttää ruotsia peruskoulussa

      julkaistu 2.8.2010 klo 11:48, päivitetty 3.8.2010 klo 08:32

      http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2010/08/wallin_venaja_ei_saa_syrjayttaa_ruotsia_peruskoulussa_1873248.html

      Stefan Wallin laajentaa kunnon rkp-narsistina omakuvansa myös koskemaan koko kansaa:

      "Olemme Pohjoismaiden naapurivaltio. Huomattava osa kaupasta kulkee Ruotsin kautta. Meillä myös paljon ystävyys- ja sukulaisuussuhteita. Ruotsin kieli on osa Suomen omaakuvaa ja siksi on hyvä pitää siitä kiinni, sanoo Wallin." (YLE 2.8.2010)

      http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2010/08/wallin_venaja_ei_saa_syrjayttaa_ruotsia_peruskoulussa_1873248.html

      RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin ei suostu antamaan itärajan kuntien koululaisille mahdollisuutta opiskella venäjää ruotsin kielen asemesta. Itä-Suomen maakunnat ovat toivoneet kokeilulupaa, jolla koululainen voisi valita B1-kieleksi joko ruotsin tai venäjän.
      Itä-Suomen maakunnat, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Etelä-Savo, ovat esittäneet opetus- ja kulttuuriministeriölle, että seitsemänneltä luokalta alkava kieli voisi ruotsin kielen sijaan olla venäjän kieli.
      Maakunnat perustelevat tätä sillä, että venäjän kielen taitoa tarvitaan päivittäin tavallisissa palveluammateissa ruotsin kieltä huomattavasti enemmän. Maakunnat toivovatkin Itä-Suomeen kokeilulupaa venäjän kielen opetuksen aloittamiseksi peruskoulun seitsemänneltä luokalta.
      RKP:n puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ei suostu luopumaan ruotsin kielen pakollisuudesta edes itärajalla.
      - Koulun yleissivistävänä tehtävänä on antaa koululaisille mahdollisimman paljon kielitaitoa. Siksi me tarvitsemme sekä venäjää että ruotsia: emme vain jompaakumpaa.
      Wallin perustelee asiaa myös Suomen kaksikielisyydellä.
      - Olemme Pohjoismaiden naapurivaltio. Huomattava osa kaupasta kulkee Ruotsin kautta. Meillä on myös paljon ystävyys- ja sukulaisuussuhteita. Ruotsin kieli on osa Suomen omaakuvaa ja siksi on hyvä pitää siitä kiinni, sanoo Wallin.
      RKP ei halua venäjän kieltä vaihtoehdoksi ruotsille edes itärajalla
      Etelä-Karjalassa erityisesti Imatralla ja Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä koululaisten vanhemmat ovat toivoneet venäjän kieltä ruotsin sijaan. Sijaitseehan Imatra vain muutaman kilometrin päässä Svetogorskista ja Tohmajärvi aivan rajan pinnassa, josta sillä on läheiset suhteet Venäjän Värtsilään ja Sortavalaan.
      RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallinilla ei lämpene antamaan poikkeuslupaa edes näille kahdelle kunnalle.
      - Se joka hallitsee venäjän kielen, hallitsee myös Venäjän markkinoita. On valtti osata venäjää, tunnustaa Wallin.
      - Kunnillahan on mahdollisuus tarjota venäjän kielten opiskelua ruotsin kielen rinnalla, mutta se on tietysti resurssikysymys, sanoo Wallin
      Rahaa Wallin ei ole antamassa Itä-Suomen maakunnille venäjän kielen opettamiseen vaan siirtää asian opetusministeri Henna Virkkuselle (kok.).
      Virallinen kaksikielisyys pysyy ja tulee pysymään RKP:n puolueohjelmassa ja siitä on hyvä pitää kiinni, painottaa Wallin lopuksi.
      YLE Etelä-Karjala

      • Oppilaspula

        Löisitpä vanhoja "uutisia"

        Tänään 16.1.2013 uutisissa kerrottiin, että venäjänkielisiä kouluja maassamme on vain muutama, taisi olla kolme.
        Ja miksi?
        Koska jo näissä muutamassa on pula oppilaista.


      • Totuus=Toisenlainen

        Siis olemeko vielä Ruotsin vasallivaltio.? Näköjään muut tekee päätökset kuin Suomen kansa. Katso mielipidemittaukset pakkoruotsista..!


      • Minusta olet
        Totuus=Toisenlainen kirjoitti:

        Siis olemeko vielä Ruotsin vasallivaltio.? Näköjään muut tekee päätökset kuin Suomen kansa. Katso mielipidemittaukset pakkoruotsista..!

        Päätökset pakkoruotsista tehdään Suomessa, ei Ruotsissa.
        Oletko omastakin mielestä naurettava?


    • Niin_noI

      Tällaista menoa "veljeskansojen" välillä koko Pohjolassa! Herättää ajatuksia ainakin suomalaisten keskuudessa...

      Ruotsalaisten oppikirjojen kuva suomalaisista (mm. ryyppäävät, räyhäävät ja käyttävät huumeita mutta ovat urheilullisia)
      Ruotsalaisten puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin (mm. Erland Ringborg ja Ruotsin hallitus sekä parlamentti)
      Ruotsin selkeääkin selkeämpi suomalaisen kulttuurin ja -kielen tuhoaminen (ei ole mm. suomalaisia kouluja)
      Norjan selkeääkin selkeämpi suomalaisen kulttuurin ja -kielen tuhoaminen. (ei ole mm. suomalaisia kouluja)
      Ahvenanmaan selkeääkin selkeämpi suomalaisen kulttuurin ja -kielen tuhoaminen. (suomalaisilla ei ole ihmisarvoa)
      Avoimen rasistinen, isoruotsalaisuutta tuputtava Pohjola/Norden.
      Avoimen rasistinen isoruotsalaisuutta tuputtava Pohjoismaiden neuvosto (Suomen kieli ei ole heille kieli ollenkaan).
      Suomen puhumiskiellot Suomessa (Turun nuorisotila, Porvoon koulut, päiväkodit yms.)
      Suomen puhumiskiellot Ruotsissa (mm. parlamentti, urheilu)
      Suomen puhumiskiellot Ahvenanmaalla (mm. sairaalat)
      Suomen tuet rikkaalle Ahvenanmaalle (mm. merenkulku, valtion myyntivoitot)
      Suomen ruotsalaisten järkyttävän suuret opiskelukiintiöt.
      Suomen järjetön (kieli)laki.
      Suomen järjettömän (kieli)lain valtavien kustannusvaikutusten ilmoittamatta jättäminen.
      Suomen järjettömän (kieli)lain ja sen vaikutusten keskustelun laiminlyönti.
      Suomen järjettömän (kieli)lain "asiantuntijoina" olleet Suomen ruotsalaiset ja ruotsalainen.
      Järjetön ja lievästi sanottuna rasistinen svenskanu.
      Mieletön YLE:n toiminta (mm. FST ja kielikeskustelun täydellinen puuttuminen suomeksi)
      Äärirasistinen Folktinget (mm. valitsee itse jäsenensä kunnostautuneimpien vahvaa ruotsalaisuutta vaativien joukosta)
      Länsimaiden ainoa rasistinen puolue, SFP, mikä on syystä tai toisesta kestohallituspuolue.
      Suomen ruotsalaisten sikarikkaiden säätiöiden voitelurahat suomalaisille (mm. Lipponen)
      Suomalainen ei ole kelpoinen virkamieheksi äidinkielellään Suomessa.
      Suomalaisten puuttuvat ihmisoikeudet Ahvenanmaalla
      VBL:n, HBL:n ja muiden Suomen ruotsalaisten lehtien rasistinen suhtautuminen suomalaisiin ja Suomen kieleen.
      Suomen ruotsalaisten ministerien mielipiteet suomalaisista lapsista (mm. eivät ole sivistyneitä ilman pakkoruotsia)
      Suomen ruotsalaisten ministerien toimenpiteet kielikeskustelun sensuroimiseksi (mm. Suomi Puhuu, Suomi24-kielipolitiikka yms.)
      YLE:n Suomen ruotsalaisten radiokanavien rasistiset mielipiteet suomalaisista.
      Suomen ruotsalaisten europarlamentaarikkojen myyräntyö suomenkieltä vastaan (mm. Laxin mielipiteet tarvittavista kielistä)
      Suomen ruotsalaisten väitetty epäisänmaallisuus (eikä ole pelkästään väitetty)
      Suomen ruotsalainen joukko-osasto.
      Suomen ruotsalainen hallinto.
      Suomen ruotsalaisten erillinen terveydenhoito.
      Suomen ruotsalaisten erillinen koulutus.


      Joko YLE on SVT?
      HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
      Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
      Olen allerginen Närpiön tomaateille.
      Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

    • voiko ihanammin..

      Suomessa asuu yli 5miljoonaa ihmistä, joista osa on itämeren välieurooppalaisia persuja jotka asuvat itämeren rantavaltion Sveitsin naapurissa (copyright Tala).

    • No can do

      Maailmaa syleilevät svekkulit unohtavat että Baltian Meren ympärillä on muitakin maita. Unohtavat myös että riikit suhtautuvat virolaisiin: Vårt grannland, Estland. Hupsista - minne Suomi jäi?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3487
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      246
      1934
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      96
      1403
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1323
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      82
      1255
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      976
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      894
    Aihe