Tiiättäkö työ etelän vetelät mikä on mykyrokka?
Mykyrokka
12
1478
Vastaukset
- Toki tiedetään
Mykyrokka on pohjoissavolainen Kiuruvedeltä lähtöisin oleva perinneruoka. Se on keittoruoka, joka sisältää perunoita, lihaa (yleensä sianlihaa), sydäntä, sisäelimiä, kuten maksaa ja munuaisia sekä oleellisesti mykyjä. Mykyt (myvyt) ovat jauhosta ja verestä valmistettavia sattumia, jotka kypsennetään kiehuvassa vedessä. Perinteisesti mykyrokka on ollut syksyllä (kekrin aikoihin) tapahtuvaan teurastukseen liittyvä sesonkiruoka.Mykyrokkaa tarjotaan paikallisissa kouluissa kouluruokana ja myydään torilla annoksina ja litramyyntinä. Mykyrokan erityislaji on hirvirokka. Metsästysseurat tarjoavat sitä peijaisissa.
Pohjoispohjalainen rössypottu muistuttaa hieman mykyrokkaa. Rössypotussa mykyt kuitenkin korvaa paloiteltu veripalttu. - Negerlein
Mykyrokka on pohjoissavolainen Kiuruvedeltä lähtöisin oleva perinneruoka. Se on keittoruoka, joka sisältää perunoita, lihaa (yleensä sianlihaa), sydäntä, sisäelimiä, kuten maksaa ja munuaisia sekä oleellisesti mykyjä. Mykyt (myvyt) ovat jauhosta ja verestä valmistettavia sattumia, jotka kypsennetään kiehuvassa vedessä.Perinteisesti mykyrokka on ollut syksyllä (kekrin aikoihin) tapahtuvaan teurastukseen liittyvä sesonkiruoka.
- A MykyRokka
Mykyrokan aika ei ole nyt, etkö tiennyt pohjoisen vetelä? Mykyrokan aika on syksyllä, silloin teurastetaan possu, perunannnoston aikoihin, tai heti sen jälkeen.
- raakkuna1
Tiedättekö että "NykyRokka" valmistetaan luomu perunoista, sipulista, porkkanasta parsasta ja soijaliha tai Tofu kuutioista. Ja maustetaan useinkin kunnolla öljyssä makeutetulla vahvalla Currylla.
- Special III
Sitä tehdään milloin vain, mutta oikeassa olet, syksymmällä perinteisesti..
Olisipa mukava maistella erilaisia perinneruokia, onko etelässä millainen
- Nam nam
Kumma kun EU ei vielä kiellä näitä perinneruokia SUOMESSA.
- kuopiolainen1
Kalakukon myynti suoraan uunilämpöisenä kuopion torilla on taidettu jo kieltää.
- le cordon bleu
Ikävä kyllä tiedän. Asuin lapsena ja nuorena mummini kanssa joka pakotti tekemään ja syömään sitä kulinaarisen keittiön aarretta...
- Nami nami
Hyiss.... Onneksi ei ole täällä päin tapana syödä moista moskaa.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Mykyrokka.jpg/799px-Mykyrokka.jpg- ....
On se hyvää ja makeaa mykyrokka, tietysti jos jotkut on tottunut tälläiseen..
:)
http://4.bp.blogspot.com/-PYaoBdlBFQI/T9dwhptgV6I/AAAAAAAAAK8/50rQeTrrwYc/s1600/IMG_2315.JPG
- hyvää se oli
Tuohan nyt on samaa kuin tappaiskeitto, hyväähän se oli, sitä tehtiinkin iso kattilalline ja syötiin sitten monta päivää.
Ei taida vaan eineenä olla. - 42342342342352
Hernenenä on parempi ruoka, se sisältää: 1 herne laitetaan nenään, sitten se aivastetaan ulos ja padassa keitetään haulikonhylsyjen sekä pienoiskiväärin hylsyjen kera.
Perunat voi unohtaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 931692
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2141359- 831298
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!55962Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46911- 47908
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38888Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9854- 46832
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35799