Paljonko hevosen pito maksaa?

Ukittu

Paljonko luulisitte hevosen pitämisen maksavan omalla tilalla kuukaudessa ? Tarkoitan siis normi kuluja ei yllättäviä maksuja (esim. Eläinlääkäri )

11

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasiro

      Heinät, kaurat, kuivikkeet... hmm.. ehkä n. 100 E. Suolakivi, mahdolliset lisärehut ym tietysti siihen lisää, suolakivi tosin ei paljoa maksa mutta se pitää olla aina saatavilla.

    • Ukittu

      Kiitos vastauksesta ^ ^

    • katherine__

      Omassa tallissa kuluja on mm.
      - vesi
      - sähkö
      - vakuutukset
      - rakennusmateriaali (kentän/tarhojen aidat/tolpat, tallin rakenteet, vesi-/ruokakupit...)
      - kentän hoito
      - jätehuolto, lannan poisto
      - kuivikkeet
      - heinät, väkirehut
      - tarvikkeet (kottikärryt, ämpärit, luudat, talikot, ensiaputarvikkeet jne...)
      - mahdolliset koneet (tarvitaanko esim. traktori/mönkijä)

      sekä tietysti sitten itse hevosen kulut, eli
      - kengitys
      - vakuutus
      - ell-kulut (madotus, rokotus, raspaus)
      - varusteet


      On hyvin vaikea arvioida, paljonko näistä tulee, koska se riippuu niin paljon tallista.
      Vaikuttavia asioita on mm.
      - tallin koko ja hevosmäärä
      - kentän koko ja laatu (kuinka hyvin hoidetaan)
      - tallin korjaustarpeet (esim. vanhaa tallia pitää korjata enemmän)
      - mahdollisesti lainanlyhennykset (millä rahalla talli rakennetaan, löytyykö maata jo valmiina vai pitääkö sekin ostaa)

    • Ukittu

      Kiitos vastauksesta :)

    • Kasiro

      Kysyjä kysyi hintaa kk:ssa. Kottikärryt, talikot,luudat ym ovat kertahankintoja eikä niitä tarvi joka kk ostaa. Ruoka, vesi kuivikkeet ovat jatkuvaa kulutustavaraa. Vesiputket tietysti maksaa ellei ole kantovesi, mutta sekin on kertahinta, putkia ei uusita joka kuukausi. Kenttää ei ole pakko olla, pellollakin pystyy ratsastamaan. Tarha on välttämätön mutta meillä se on tehty luonnonpuusta joka olisi kaadettu kuitenkin polttopuiksi. Ei siis maksanut sekään.
      Koska on oma tila, niin oletan siellä olevan vanha navetta tai talli. Meillä korotettiin vanhan vasikkakarsinan seinää ja siitä tuli hyvä boxi. Eikä maksanut kuin vähän vaivaa. Jätehuolto, eil lannan poisvienti hoituu traktorilla omalle pellolle johon se kynnetään lannoitteeksi.
      Eli noissa asioissa voi säästää monella tavalla.

    • Kasiro on oikeassa. Ruuat, vedet ja kuivikkeet ovat kuukausikuluja, ja mahdollisesti kengitykset jotka myös ovat säännöllisiä kuluja.

      Eli meillä menee heinään noin 30e/kk hevosta kohti (ei saa muuta rehua), vettä en osaa sanoo kun samaan laskuun menee talon muukin vedenkulutus. Kuivikkeena on turve joka ei montaa euroa maksa kuutiolta, mutta rahti voi olla jokusen satasen riippuen siitä mistä sitä tilaa, riippumatta siitä paljonko lavalla on tavaraa. Jos tilaa vaikka 30m3 kerralla, sitä ei tarvi pariin kolmeen vuoteen tilata lisää, mikä säästää rahtikuluja huomattavasti. Viimeks kun käytiin itse hakemassa perälavalla, niin maksoi n. 15e/m3. (kulutus meillä noin 1m3/kk/hevonen). Ja ne kengitykset mihin meillä riittää n 3kk välit on n. 100-120e riippuen siitä tarvitaanko uusia kenkiä tai tilsakumeja. Aikalailla kuuluu olevan keskimääräinen hinta, jotkut kengittäjät haluavat enemmänkin, toiset tyytyvät vähempään.

    • katherine__

      Aloituksessa ei kerrottu, minkälainen talli on kyseessä, joten siksi luettelin kaikki mahdolliset kulut, mitä tuli mieleen. Todennäköisesti aloittajalla ei vielä tallia edes ole, vaan hän vasta alustavasti kuluja kyselee. Siksi ajattelin laskea nämä isommat hankinnatkin mukaan.

      Tietysti eri asia on, jos löytyy jo runsaasti rahaa takataskusta :)

      Toki esim. varustekulut ei ole kuukausittaisia kuluja, mutta jos tallia on vasta perustamassa, näitä varustehankintoja joutuu tekemään todennäköisesti useampana kuukautena osissa ja tällöin hevosen pidon kuukausihinta nousee.

      Monet myöskin haluavat jakaa kulut useammalle kuukaudelle. Esimerkiksi jos talliin tulee vaikkapa se putkiremontti, harvalla on varaa laittaa kerralla koko summa maksuun. Mieluummin sitä säästää etukäteen tietyn summan kuukaudessa tai vaihtoehtoisesti ottaa lainaa ja remontin jälkeen maksaa joka kuukausi lainaa pois.

      Aloittaja ei myöskään kertonut, millaiset tilat ja hevoset hänellä on. Kaikilla ei ole sitä omaa metsää ja peltoa, josta saisi aidantolpat ja ratsastuspaikat ilmaiseksi. Tai sitten toisilla on pelkkää umpimetsää, mikä ei ole sen parempi, koska tarhaa/tallia varten joudutaan raivaamaan tasaisempaa maata. Nämäkin kulut mahdollisesti joutuu jakamaan useammalle kuukaudelle.
      Jos kunnolla haluaa ratsatsuksessa treenata, se kenttäkin on pakollinen juttu, ellei ole valmis useita kertoja viikossa valmis lähtemään jonnekin treenaamaan.

    • Tuo on totta ja niistä menoista on hyvä olla selvillä, mutta nuo ovat perustamiskuluja joita ei (mielestäni) pitäisi sekoittaa siihen paljonko hevonen syö rehua tai kuluttaa kuiviketta. Loppujen lopuksi aloittaja ei kysynyt paljonko oman tallin perustaminen tulisi maksamaan tai mitä kaikkea siihen pitäisi laskea mukaan, vaan paljonko maksaisi pitää hevosta omalla tilalla.

      Mutta joku muu voi tarvita tietoja oman paikan perustamisesta, joten hyvä että sekin puoli tuli esiin. Luettelosi näytti varsin kattavalta. :)

      Yksinkertainen kysymys voi näköjään olla yllättävän tulkinnanvarainen...

    • omaponit

      Meillä on 2 shetlanninponia 1 suokki ja kuukausimaksut keskisuomessa on noin 600 €

    • ihmettelevä naapuri

      Täytyy tuo hevosten pito olla melko mukavaa ja halpaa koska työtön sosiaaliavustuksilla eläväkin pystyy pitämään useita hevosia ja koiria. Miksi eläimiä annetaan ihmisille, jos he eivät pysty huolehtimaan edes omasta toimeentulostaan. Säälittää hevosten ja koirien puolesta.

    • 65674

      meillä on pihassa noin kaksitoista hevosta,joten kyllä siihen menee monia tonneja jo kuukaudessa. syövät kuiteskin sen verran paljon. en osaa tarkalleen sanoa mutta meillä on kaksi hevosta vuokralla ja ne maksaa meille jotain 400e kuussa sisältäen ruuat,sähköt,vedet,kuivikkeet,kengityksen tms. ei se halpaa ole,mutta harrastus mistä kannattaa maksaa!:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1711
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1452
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      975
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      956
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      42
      790
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      708
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      681
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      681
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      656
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      613
    Aihe