Karjaan nuoriso

...

Mahtaako olla näin, ettei Karjaan nuorisolle ole järjestetty tarpeeksi fiksua tekemistä?

Karjaan keskustassa ja keskustan kaupoissa pyörii noin. 20 nuorta, joiden toimintaa olen viimeisen neljän vuoden aikana seurannut. Osa nuorista on kasvanut jo "aikuisiksi" ja osa on vieläkin alle täysi-ikäisiä.
Nämä nuoret ovat pikkurikollisia ja hyvää vauhtia kehittymässä pahempaan suuntaan. On uhkailuja, varastelua ja muuta mukavaa.

Missä on syyt siihen, että meno jatkuu samana vuodesta toiseen, vaikka jäädään kiinni?

Onko tervettä, että 16-vuotiaat pyörivät yli 30-vuotiaan narkkari rikollisen kanssa, joka on hyvä esimerkki siitä, ettei rikoksista seuraa mitään? Ja samat nuoret hakkaavat porukalla puliukkoa, jotta tämä hakisi heille tupakkaa kaupasta.

Näistä nuorista on kasvanut "hällä-väliä" kansalaisia, jotka eivät kunnioita mitään tai ketään.

16

1772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nokikolari

      missäs ne pyörii kun en ole itse mitään huomannit :D

    • Oikeus puuttua

      aika voimattomia taitavat viranomaiset olla tälle "roskasakille" jotka pyörivät siinä kahden ruokakaupan välimaastossa. Ikävä kyllä. Näinköhän kaikkien lasten vanhemmat tietävät että heidän lapsensa notkuu kyseisen aikuisikäisen narkki-krimiksen seurassa. Asiasta voisi tietenkin ottaa yhteyttä ihan oikeisiin viranomaistahoihin jos siellä ala-ikäisiä tuon kaltaisen roskaväen seurassa pyörii.

    • Ratkaisu.

      Kannattaisi palkata esimerkiksi nuoriso-ohjaajia hienoon nuorisotaloon tuossa keskustassa. Pidentää aukiolo-aikoja ja laittaa tilat käyttöön siten, että että ruokakauppojen tiloissa notujat ohjataan nuorisotiloihin vapaa-aikaa viettämään.
      Siellä olisi sitten aikuisia ohjaajia valvomassa tilojen käyttöä ja olemassa nuoria varten.

    • ehkä....?

      Karjaan nuorilla ei ole mitään tekemistä tai paikkaa mihin mennä?
      Se ei tee heistä "roskasakkia"!

    • hilbertt

      Kiitos aikuiset päättäjät!!!

    • joku mättää...+

      Hieno nuorisotalo viimisen päälle entisöity - ainoa omituisuus että siellä pihalla tai edes lähistöllä ei näy niitä nuoria.
      Toimivan nuorisotalon tunnistaa siitä, että piha on täynnä mopoja ja polkupyöriä ja nuoria on menossa ja tulossa. Puhaltakaa elämää nuorisotiloihinne!

    • jalla2466

      Karjaan nuorilla ei ole mitään tekemistä tai paikkaa mihin mennä?
      Se ei tee heistä "roskasakkia"!

      Juurikin näin. Itse olen töissä yhdessä kaupoista, ja voin sanoa, etten yhteenkään huonokäytöksiseen nuoreen ole törmännyt. Tylsää heillä vain on. Paikkakunnalla kun ei vaikuttaisi olevan mitään annettavaa nuorisolle, tapahtumat rajoittuvat "Kirjakekkereihin" yms. senioritapahtumiin, nuorisotaloa ei osata tehdä houkuttelevaksi vaan se vain on olemassa, pelkästään olemassaolonsa eikä tarkoituksensa takia.

      Harrastuksiakaan ei ole pahemmin, käsipallo ja futisjoukkueet välillä on jossain pelaamassa. Tietenkin nuoret istuvat keskustassa, kun ei muutakaan paikkaa ole. Junamatkat pois tulevat vain älyttömän kalliiksi. Mihis sitä menemään.

      Mielummin istuvat ulkona kavereittensa kanssa, kuin yksin kotona. Harvemmin kukaan lapsista riehua jaksaa. AINA löytyy pari "narkkaria" (huonokäytöksistä/onnista) ihmistä, jotka erottuvat joukosta ja leimaavat loputkin. Ei ole olemassa sellaista paikkakuntaa, jossa ei moisia "ongelmatapauksia" ole. Enkä minä tiedä, onko kukaan heistä oikeasti sekaantunut huumeisiin tms.

      Heille, jotka eivät tienneet; Seudulla asuu noin parisataa perhettä, joilla juuri ja juuri on varaa saada katto pään päälle ja ruokaa pöytään. Jos perheellä ei ole varaa tukea harrastuksia, vaatetusta yms. niin lapset varmasti pysyvät poissa kotoa, kun siellä kerran on vähemmän tarjottavaa kun kavereilla.

      • ihmetyttää n-työ

        "Seudulla asuu noin parisataa perhettä, joilla juuri ja juuri on varaa saada katto pään päälle ja ruokaa pöytään. Jos perheellä ei ole varaa tukea harrastuksia, vaatetusta yms. niin lapset varmasti pysyvät poissa kotoa, kun siellä kerran on vähemmän tarjottavaa kun kavereilla. "

        Jos nuorisotyötä ei saada toimimaan siten että se houkuttaa nuoria mielekkääseen ja kiinnostavaan vapaa-ajan viettoon esim vaikkapa nuorisotalossa, niin sitten seuraava askel on ilmeisesti ns. "etsivä nuorisotyö" mikä monta kertaa on merkki siitä että ns. nuoristotyö (aktiivinen panostus nuorison vapaa-ajan viettoon) on jollain tasolla epäonnistunut.

        Näinkö oikein vai näyttikö siltä että koko viime kesän nuoristotalon ilmoitustaululla lepatti tuulessa puoliksi revennyt jonkinlainen vanha sirkus/tivolimainos. Ei kovin houkuttelevaa.
        Missä nuorten aktiviteetit?

        On hienoa että Karjaalla huomioidaan vanhukset, mutta juuri nyt syvenevän taantuman aikana tarvitaan nuorille suunnattua ilmaista ohjattua järjestettyä vapaa-ajan tekemistä kipeimmin kuin koskaan, ennen kuin heitä tarvitaan "alkaa etsiä".


    • Panostakaa nuorisoon

      Joo - Eletään vuotta 2014 ja yhä vain törmää tilanteeseen, missä kaupanmyyjä pyytää (ystävällisesti kylläkin kun Karjaalla ollaan) nuorisoa poistumaan kaupan eteistiloista.

      Mikään ei siis ole muuttunut?

      • kasvatusta

        Mallia muutokseen voitaisiin hakea vaikkapa Indonesiasta. Siellä pydettiin maleksivaa nuorisoa kohteliaasti ja pyyntöä vahvistettiin piiskalla. Sitä Karjaan nuoret mullit tarvitseekin.


      • itsekäs ikäluokka?
        kasvatusta kirjoitti:

        Mallia muutokseen voitaisiin hakea vaikkapa Indonesiasta. Siellä pydettiin maleksivaa nuorisoa kohteliaasti ja pyyntöä vahvistettiin piiskalla. Sitä Karjaan nuoret mullit tarvitseekin.

        "Siellä pydettiin maleksivaa nuorisoa kohteliaasti ja pyyntöä vahvistettiin piiskalla. Sitä Karjaan nuoret mullit tarvitseekin."

        Aha. Vai niin. Ja kuka maksaa sitten teidän vanhojen mullien eläkkeet ja kustantaa teidän elintason, kun nuoriin ei ole välitetty panostaa ajoissa vaan suuri osa heistä syrjäytyy.

        Onneksi joku viisas taho alkoi pykäämään sinnepäin edes skeittipuistoa nuorille, mutta taisi olla siitäkin vääntöä että minne se sijoitettaisiin ettei vaan ole "vanhojen mullien" tiellä.

        On tyhmyyttä olla panostamatta nuoriin ja sitten itkeä kun paikka autioituu.


    • ungdoms

      Miten nuoret on huomioitu vuonna 2016 Karjaalla?

    • paskaasuomenkielistä

      Kaikki tietää tämän karjaan roskasakin. Ainakin nuorison kanssa toimivat. Ongelma on vanha. Tyhmää leikkiä tietämätöntä.

    • mikseiosataaktivoida

      Voi ei.
      Aika onnetonta.

    • uusivuosijälleen

      Miten nuoret on huomioitu Karjaalla vuonna 2018?

    • jagtrorjagtrotpäsommaren

      Nuoriso taas hakenu äksöniä Karjaalla ja kääntäny jonku ratakadun pitserian -- ja mopolla pakoon????

      Hommatkaa kylänne nuorille enemmän mielenkiintoista äksöniä kun teillä siellä se hieno nuorisotalo keskellä kylää sitä varten.
      -Esimerkiksi nuorten disco kerran kuussa
      --Leivontapiiri
      ---Elokuva-ilta
      --Peli-ilta
      --tietokone-ilta / mopon tuunausilta, jne...
      siinäpä koko viikolle jo toimintaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe