Saimaannorppa = laatokannorppa. Ei ole oma laji.

Saimaanrannan asukki

Täällä Saimaan rannoilla kummastellaan eteläsuomalaisten luonnonsuojeluintoa ja "puhdistautumista" kun suojelevat niin vitusti saimaannorppaa. Eivätkä itse elä lainkaan niillä seuduilla jonne kaikenlaisia kieltoja puuhailevat ja suorastaan norpantappajiksi haukkuvat Savonlinnan seudun kalastajia - vaikka nimenomaan täällä se norppa on elossa säilynyt kun se Kallavedestä, Päijänteeltä ym. muualta on tapettu sellutehtaiden tai ihmisten toimesta.

Tämä hesalainen norppauimari oli oikein kuvatus ja tekopyhyyden pe*sereikä.

a) kalakannan hoito parvikalat vs. reviirikalat
jos ns. hyvillä kalapaikoilla ei kalasteta verkoilla, kalakantojen uusiutuminen hidastuu ja kalat ukkoutuvat reviirikaloiksi. Norppa ei saa kiinni yksittäisiä isoja kaloja. Vrt Koloveden kalastuskielto ja norppakato! Ymmärtänet optimoinnin!

b) lähiruoka ja kevätkudut
katiskoilla ei saa syontikaloja. Pikkuahvenia ja särkiä. Saimaan rannan asukkaiden ikimuistoinen nautintaoikeus kalavesiin (joista pitää maksaa myös kalstulupamaksut) on törkeästi rajoitettu. Nimenomaan keväiset verkkokalat ovat olleet tärkeä osa Saimaan asukkaiden ruokaa. Vaihtoehtona on ostaa marketista seitä tai norjan "antibioottilohta". Tapetusta ja takaisin mereen kuolleena ajattavasta sivusaaliista puhumattakaan.

c) "saimaan" norppa ja "laatokan" norppa. Sama laji samat geenit. Suojelubiologi Kokkonen höpisi jostain kallonmuodoista lajimäärittelyhöpinöissään! Missä viipyy lajimäärittelyn genetiikka? SAIMAANNORPPA ON TIEDEHUIJAUS!

d) suurpetojen lisääntyminen. Norppa tai kuutti on kevään nälkäiselle mehukas paisti. Myös ihmisten virukset - esim. räkäklimppi norpan pesän lähellä lumeen ja sitten elinveteen.Viruksethan säilyvät hyvin kylmässä.

e) norppien vaeltaminen ja sisäsiittoisuus
Norppakannassa tulee hömelöitä jotka sitten uivat verkkoihin. Verkkoihin tottuneet norpat eivät jää kiinni lähettimistään edes verkkoihin, mutta suojelualueiden rajoilla helppo ateria onkin kuolemaksi! Norpat ovat kovia kulkemaan kohti ylävesiä mutta paljon on vesirakentamista. Hyvän hajuaistin ansiosta ylittävät maa-alueitakin.

.....ja paljon muuta. (Esimerkiksi se, että täällä joudutaan maksamaan täysimääräisesti kalastuksenhoitomaksut mutta kalastusoikeudet on törkeästi rajoitettu)

On paljon asioita, joilla epätieteellisti on halveksuttu luonnonsuojelun nimissä norppia ja Saimaan asukkaita ja keksitty esim. tämä verkkokalastuskielto. "Omantunnonluonnonsuojelua" en hyväksy ja näitä rahakeräyksiä.

16

1349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saimaanrannan asukki

      Oikeuskansleri ei ole ottanut käsittelyyn kantelua saimaannorpan lajimäärityksen puuttellisuudesta, epämääräisyydestä ja epätieteellisyydestä eikä näin tästä johtuvaa moitettavuutta lainsäädännössä ja viranomaistoiminnassa.

    • untakomänään

      Hesalainen Suomen Luonnonsuojeluliitto kerää rahaa saimaannorpille.

      MELKOINEN KU*ETUS!

      Yhdelläkään norpalla ei ole edes lompakkoa!

    • jacques c.

      Miksi Metsähallitus ei kommentoi tätä verkkokalastuskiellon kumoavaa väitettä?

      Uskomatonta, että verkkokalastuksella on pidetty yllä norppakantaa ja nyt veronmaksajien rahoilla loisivat biologiherrat ryssivät koko Saimaan ekologian!

      Sirpa Pietikäiselle toivoisin, että hän uisi katiskaan.

    • saimaankalastaja39

      No on noita murkuloita jäänny omin verkkoihin keväällä-- ei jiännä puuvilla verkkoloihin sotien jälkeen,,nylooni niin siihen sotkeutuu monen kokonen vetehessä uiva,,ja nämä nykyaikaiset norppaturvallisuus verkot. yhen kerran ka kun järveen laskee niin jo ovat nostaessa rikki vaikka ilmanaikuin saalista ja tyhjänä .risu jos sattuu selällä ajelehtimaaan se siihen sattuu silläkeinoin ihan varmuuvella kohen .kah koko verkko sekasin syttyrässä.siihen norppakin jo uteeliaana persoona-elukkana käyp kahtelemaan... puuvilla verkot vesille sallittu niin ei paljonkaan vahinkoo tule

    • Erkki1

      Aloittajalle annan pisteet 10- ! Miinus tuli siitä " vitusti". Noin asiallisessa, huippuhyvässä kirjoituksessa sitä ei tarvinnut.

    • Kptkprst

      Kyllä norpalla kuitenkin ns. "eläinsuojelu" organisaatiot kuppaa vuosittain miljoonia valtion ymmärtämättömiltä rahanjakajilta.

    • Erkki1

      Nyt on joltain loisporukalta rahat loppu, kun norppien pesimisen epäonnistumisesta jo uutisoidaan, vaikka sellaista ennustajaeukkoa ei olekaan joka ennustaa oikein jään ja lumen paksuuden norppien pesimisaikana.

      • norp

        Norpan pesintä aika on kahden kuukauden päästä. Kuuttihan syntyy Helmi Maaliskuun vaihteessa. Kahdessa kuukaudessa ehtii tulla jäätä ja lunta vaikka kuinka paljon, varmasti tuleekin.Ihmetellä täytyy, että asiantuntijat antavat tuollaisia lausuntoja ja YLE lähtee mukaan tuollaiseen väärien tietojen levittämis kamppanjaan. Kyllä Etelä-Savon radion toimittaja tunsi asian, mutta päästi läpi tuollaisen uutisen. Onko tavoitteena kerjätä yhteiskunnalta lisää rahaa vai mikä.
        Joko ne LIFE hankkeen yli 5 milj.€ on saatu tärvättyä.


    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      ei kai vihernarsistit viljele manipuloituja osatotuuksia?

    • Rantara

      Metsähallituksen toiminta on kaksinaamaista. Suojellaan norppaa kaikilta häiriöiltä, vastustetaan rantarakentamista. Samalla kuitenkin Metsähallitus myy rantatontteja Saimaalta norppa alueilta.

    • Erkki1

      Eilen uutisissa; ei jäätä. Tänään uutisissa; lahdet ja salmet jäätyy monen sentin vuorokausivauhtia, kun ei vielä ole lunta. Ehkä muutama miljoona voitas peruuttaa norppakohelluksesta.

    • Buahahaha

      Tätä samaa nämä idiootit kirjoittelevat vuositolkulla ensin Iltiksen palstalle ja nyt tänne.
      Eniten riipii olettamus, että kaikki tiedeihmiset ovat jotenkin tyhmiä ja viisaus asuu entisissa torille syljeskelijöissä, nyt nettikirjoitteluissa. Että ovat "herrat" ja vastaavat tyhmiä, fiksuja on vain tollo rahvas. Mitä sinäkin tiedät jostain lajinmäärityksistä?
      Muuten kirjoitus oli tyhmän juntin vihaisen kepulaisen peräkammarinpojan oksennus, mutta kohtaan C. korjaisin että saimaannorppa, Pusa hispida saimensis on maallemme kotoperäinen norpan ALALAJI. Ei ole muualla eikä ole sama kuin laatokannorppa, joka on oma alalajinsa. Tietäähän tuon nyt peruskoululainenkin.
      Se, saako joku isäntä pitää periaatteessa verkkoaan missä ja milloin vaan ihan vapaasti on täysin yhdentekevää sen rinnalla saadaanko uhanalainen laji pelastettua.
      Aikaisemmin olen kunnioittanut maaseudun ihmisiä, en enää.

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        sisäsiittoinen norppa tulee häviämään joka tapauksessa kuitenkin.


      • Laat

        Laatokannorppa elää Laatokalla, Saimaannorppa Saimaalla ja Itämerennorppa Itämerellä. Sama eläin, mutta eri asuinpaikka.


    • savofenno

      Kylläpä norppa herättää paljon sokeaa vihaa. Surullista.

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        suojele omalle pihallesi äläkä muiden pihoille muiden kustannuksella,ai niin eihän sinulla ole sitä pihaa siellä betonylässä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe