Maailman hiljaisin, epäsosiaalisin ja ujoin ilmestys!

möyh

Mä en tajua miten munlaiselle epäsosiaaliselle on niin vaikeaa puhua ihmisille edes muutamaa sanaa päivän aikana. Ja jos puhunkin niin se on yleensä sellaista vängerrystä ja väkisin väännettyä.
Tunnen itseni aina ulkopuoliseksi ihan vain siitä syystä kun en puhu ihmisten kanssa. Kun seuraan keskusteluja niin en vain saa sanotuksi mitään?!?! En tiedä miksi, enkö vain uskalla ja mietinkö että mitä ne musta ajattelevat,,se saattaa olla yksi syy. Mielenkiinnolla vain kuuntelen keskusteluja ja silmät tapittavat joka varmasti näyttää ajanmyötä typerältä muiden silmissä.

En tiedä auttaisiko sekään jos yrittäisin tavata kaltaistani seuraa. Todennäköisesti se jos joku olisi yhtä kiusallista hiljaisuutta vain.
En tiedä vaikuttaako se seurakaan loppupeleissä yhtään mitenkään jos/kun se ongelma on minussa itsessäni ja tietty pitäisi olla mun säädeltävissäkin.

Mulle ei tee yhtään hankalaa olla puhumatta mitään koko päivän aikana. sellastakin sattuu joskus..
Mutta en kuitenkaan silti nauti siitä että olen aina hiljaa, hiljaa ja hiljaa.
Jotenkin mä myös hassusti vähän häpeän itseäni ja epäsosiaalisuuttani..vaikka ei kait pitäisi.
Joskus ajattelen että olisinpa vain suosista syntynyt mykäksi niin kenenkään ei tarvitsisi ihmetellä miksi en puhu.

Halusin vain kertoa mietteitäni.

8

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+18

      Minua ei haittaa se, että olen hiljainen, mutta se haittaa kun muut kommentoivat hiljaisuuttani. Jotkut jopa pahastuvat hiljaisuudestani.

      • small talk my ass

        "Minua ei haittaa se, että olen hiljainen, mutta se haittaa kun muut kommentoivat hiljaisuuttani. Jotkut jopa pahastuvat hiljaisuudestani. "

        Sama juttu. Itse olen sinut sen kanssa etten ole niin puhelias ja sosiaalinen kuin muut, mutta kun joku näkee asiakseen huomauttaa siitä, niin... siitä tulee tosi paha olo. Se on jotenkin halventavaa. Joku sanoo "Ootsä aina noin hiljainen?" Mulle se ois sama kuin sanois "Mikä sussa on vikana? Ootsä jotenkin tyhmä kun et puhu mitään?"

        Sitä paitsi, mitä tohon kysymykseen edes voi vastata? "Joo, oon aina näin hiljainen. En koskaan sano kenellekään mitään." Vai "En oo aina näin hiljaa, mutten keksinyt juuri nyt mitään sanottavaa sulle."

        Jotenkin kun on kulkenut pitkän matkan ollakseen edes näin sosiaalinen, niin tommoset kommentit tuntuu niin epäreiluilta. Ennen suorastaan pelkäsin kaikkia vieraita ihmisiä, kassalle maksaminenkin oli suoritus. Nyt olen itsevarmempi enkä enää ahdistu tuntemattomien seurassa, mutten edelleenkään osaa "rennosti hölöttää".

        Eivätkö puheliaat ihmiset voisi vain nauttia saamastaan tilasta pölistä? Miksi pitää ihmetellä jos joku ei yritä puhua päälle? En ymmärrä.

        Ja ap:lle: Mulla on ollu ihan samoja tuntemuksia, edelleenkin. Epäitsevarmuutta se arvatenkin enimmäkseen on. Kannattaa ehkä olla ajattelematta asiaa niin paljoa, yrittää vaan rentoutua ja olla oma itsensä. Muistan joskus ajatelleeni jossain tilanteessa että nyt pitää vain keksiä jotain sanottavaa, ihan mitä vaan, kunhan nyt jotain sanot... No en mä mitään sanonu. Olin vaan entistä jännittyneempi ja kireempi.


    • kiva kun kerroit

      Sama juttu mulla, paitsi on mulla kuitenkin säännöllinen tarve ilmaista itseäni vaikka sitten kirjoittamalla tai kuuntelemalla musiikkia. Mutta olen huomannut, että hiljaisessa seurassa, jossa siis toinenkin osapuoli on hiljainen niin minä olen paljon aktiivisempi puhumaan ja minusta tulee esille vastakkaisia piirteitä kuin yleensä. Se on virkistävää. Toisaalta nautin siitä että voi ihan luvan kanssa olla hiljaa kumpikin ja viihtyä toisen seurassa ilman mitään pakottavaa tarvetta löpistä jonnin joutavia koko ajan.

      • 17+18

        Sama täällä tuo kahden kesken jutteleminen vastaavasti ujon ihmisen kanssa, tässä tilanteessa voin olla täysin oma itsevarma itseni ja puhelias.
        Mulle kerran sanottiinkin, että "olet paljon puheliaampi kahden kesken kuin ryhmässä"
        En tiedä mistä johtuu, mutta ryhmässä en ikinä keksi mitään sanottavaa.


    • rohvenssori

      Ujoudella ei oikeastaan ole tekemistä epäsosiaalisuuden kanssa, ujo voi olla ekstrovertti. Introvertti on henkilö jota ei kiinnosta sosiaalinen kanssakäyminen, itse olen ambivertti. Välillä tykkään olla yksin ja välillä hälinässä. Itse olin äärimmäisen ujo peruskouluikäisenä mutta olen päässyt siitä yli ja toimin nykyisin yrittäjänä.

    • riuttala76

      No itse olin vielä lukioaikoina hyvin ujo ja hiljainen. Vaikka vihasinkin armeijaa yli kaiken ja menin sinne vain koska siviilipalvelus kestää pidempään ja ajatus vankilaan menosta jotenkin hävetti, niin oon mä armeijasta päästyäni siinä mielessä ollut tyytyväinen siihen et se tuli käytyä et sen jälkeen ei oo kukaan kunnolla voinut saada mua suuttumaan enkä oo muutenkaan ujostellut. En edes käynyt aseetonta palvelusta kun senkin kestoaika olisi ollut pidempi. Mitähän ne kapiaiset ois mun rynnäkkökiväärimies arvosta ajatelleet, jos oisin kertonut et en edes suostuisi maksustakaan ampumaan ilmakiväärillä pulua saati hirvikiväärillä hirveä?

    • M124

      Itselläni on ollut tuo että häpeän itseäni, ujouttani ja sitä että en ole sosiaalisilta taidoiltani mikään hyvä.

    • M124

      Pitää kirjoittaa vielä että olen joutunut kunnolla vaikeuksiin ujoudesta. Olen yrittänyt esittää jotain mitä en oikeasti ole. Mieli on vain täynnä kysymyksiä ja ristiriitoja. Haluaisin tutustua työpaikallani ihmisiin, mutta se ei tunnu onnistuvan työntekemisen ohella. En löydä keinoa miten edetä. Viikonloppuisin tuskailen yksinäisyyttä ja kun ei löydä ketään kenen kanssa viettää aikaa. Tuntuu että pyörin vaan samojen asioiden ja kysymyksien ääressä. En haluaisi mennä puhumaan tästä kenellekään kuten ammattiauttajille koska tiedän itse tehneeni väärin. Ongelma on vain siinä miten pystyisin hyväksymään itseni ja pääsemään sinuiksi tilanteen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe