Miten saada mahdollisimman terve lapsi?

raskas89

Pitäisi varmaan syödä lihaa, kalaa ja vihanneksia jne. unohtamatta hedelmiä. Ja mitä kannattaa välttää, jotta lapsi tulisi terveeksi? Voisko joku viisas auttaa?

52

3589

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • So simple

      Pitäisi sekä äidin että isän omata terveiden elämäntapojen lisäksi erittäin hyvät geenit ja antaa lapselle paras mahdollinen kasvuympäristö.

      • 5xmama

        Harva vain ryhtyy testauttamaan dnataan jotta mahdolliset perinnöilliset tekijät seulottaisiin kumppania valitessa. Silloinkin puhutaan todennäköisyyksistä.
        Elämäntavat ja ympäristö ovat kuitenkin ne vaikuttavimma tekijät, joissa voi itse tehdä voitavansa.
        Ne vältettävät raaka-aineethan löytyvät lähes kaikilta odotusajan ravintoa koskevilta sivuilta. Toki kannattaa miettiä jo ennen raskauttakin miten ympäristömyrkyt, lisäaineet ja raskasmetallijäämät kehoon kerääntyvät.
        Paras lienee kuitenkin elää säännöllistä elämää ilman päihteitä, liikkua , syödä terveellisesti ja nauttia siitä raskaudesta :)


    • Et voi mitään

      No sitähän ei voi tietää mitenkään, tuleeko omalla lapsella olemaan jokin vamma. Kaikkensa voi tehdä, mutta ei välttämättä riitä. Ikä lisää tietty riskiä...

    • kesän lapsi tulossa

      - Jos mukulan tutti tippuu maahan, älä pese sitä (paitsi jos se nyt suoraan johonkin koiran jätökseen tippuu tai on kovin pölyinen!:D).

      - Heitä vekara kukkapenkkiin syömään multaa.

      - Turha vouhotus allergioista pois; jos jostain ruoasta tulee jotain näppyjä niin ei se sitä tarkoita että lapsi on nyt sille ruoalle allerginen eikä sitä enää anneta. Ruokaan aletaan totuttelemaan varovaisemmin kuin jo siedettäviin ruokiin pienin askelin.

    • hflksajhfdisahdusadh

      Älä tupakoi.

      Älä juo alkoholia - yhtään.

      Älä vedä muuta kamaa.

      Käytä vain lääkkeitä joita on pakko.

    • näillä eväillä

      liikuntaa syödä hedelmiä ja salaatteja älä polta tupakkaa äläkä juo mitään alkoholijuomia niin kyllä varmasti tulee terve lapsi

    • factaaa

      valitse lapsesi isäksi mies jonka geenit ovat mahdollisimman kaukana sinusta.älä siis ota naapurin poikaa jonka esivanhemmat ovat jossain vaiheessa sekoittuneet keskenään.

      • FaktatTiedossa

        Näin tein vaimon suhteen ja olen ollut tyytyväinen. Varmistin vielä (ilman kalliita tutkimuksia) että tuleva puolisoni tuoksuu hyvältä? Hän tuoksuu jumalattarelta. :)
        Nämä kaikki tietenkin vasta sen jälkeen kun olin ensin hurahtanut häneen kunnolla. Tuli kaks tervettä ja toistaiseksi täysipäistä poikaa. Toinen rauhallisempi ja toinen kokoajan menossa, hyvällä tavalla. Hän on tietenkin ulkomaalainen blondi koska itse olen tumma suomalainen.


    • naapurin lasten isä

      Mun siittiöillä, ts. hyviä geenejä ei voita mikään.

      Oletko itse niiden arvoinen?

    • Tiineenä toiselle

      Älä ainakaan vedä sätkää, ei paranna kummankaan terveyttä... liika imuttelu tekee lapsesta vajakin..

    • raittius, imetys

      Siittiöiden ja munasolujen kehittymisaikana ei kannata käyttää alkoholia tai muita myrkkyjä. Itse pidimme tipattoman puolivuotiskauden ennen raskauden yrittämistä.

      Imettäminen on paras ruokintatapa.

      Nuhaisen lapsen sängyn viereen sipulia pitämään hengitysteitä auki, niin selviää ehkä ilman antibioottikuureja. Yllä onkin jo mainittu että luonnon bakteerit ovat parempi ympäristö kuin siivouskemikaalit.

    • fosfaatitonta makkar

      ota selvää e-koodeista ja koita myös välttää niitä.

    • äippä.

      Vältä kemikaaleja - hiusvärit, hajusteet, voiteet ja ylenpalttinen meikkaus. Myös valmisruokia voit välttää, niissä on usein liikaa suolaa ja muita lisäaineita. Terveellinen ruoka, ei liikaa sokeria, eikä rasvaa. Liikunta, sopivasti lepoa ja iloinen mieli. Siinäpä ohjeita.

    • siittiömestari

      ja isäehdokkaan ei kannata niitä mällejä seisottaa siellä kassissa viikkotolkulla vaan kassit tyhjiks mahdollisemman usein vaikka 3 päivän välein. Kyllä niitä siittiöitä tulee.

    • Et silleen

      Geeneistä en tiedä, isä poltti ja joikin hieman tekovaiheessa.
      Lapsille annettiin Tuttelia alusta asti ja oikeaan, itsetehtyyn ruokaan siirryttiin aika aikaisin. Paljon liikuntaa ja ulkoilua, kotihoitoa ja omaehtoista leikkiä.
      Tuloksena kaksi kaksikymppistä: ei yhtään antibioottikuuria, ei paikattuja hampaita eikä allergioita tai ruokavalioita.

    • geenit vaikuttavat

      kaikista eniten, sen jälkeen elinympäristö. Tämä lienee fakta, johon ruualla on aika minimaalinen vaikutus, kunhan se nyt on suhteellisen terveellistä maalaisjärjenkin mukaan. Jos vaikka vanhemman geeneissä on kehitysvammaisuutta, vippaskonstit ei paljoa auta. Jos mahdollista geneettistä riskiä vakaviin mt-ongelmiin, hyvä kasvuympäristö voi auttaa, ettei sairaus iske päälle kriisien sattuessa.

    • rationalisti*

      Geenit ovat tärkeä seikka. Jos joskus hankin lapsia niin en käytä ainakaan omia geenejäni etteivät vinot hampaani, likinäköisyyteni tai lyhytkasvuisuuteni periytyisi. Voi tosin tulla kalliiksi mutta lapsen parastahan tässä ajatellaan.

    • sssssssssss

      Valitse lapsesi isäehdokas mahd. kauan omista "ympyröistä", eli karjalainen ja suomenruotsalainen, geenivirheet ym ovat mahd. epätodennäköisiä ja kaukana toisistaan.

    • 64 PAPPA(3 OMAA)

      MITÄ PER...TTÄ TÄMÄ NYKY NUORISO AJATTELEE,SITÄ LASTA EI VOI MITENKÄÄN JALOSTAA,SE ON MIKÄ ON.RAKASTAKAA SITÄ MIKÄ TULEE.

    • naisisaisimies

      Herra Jumala nainen kuin nainen kelpaa, joka on nainen ja tahtoo terveen lapsen, käymme rukoillen Viisautta ....

    • Oli pitkät

      siimahännät,kun vaimonkanssa lapsien tekoa harjoiteltiin molemmat oltii 170cm lapsista tuli poika 188cm ja tyttö 180 cm.

      • Inhorealisti69

        Onko oikeasta isistä tietoa?


    • RE:

      Lihaa? Jos kuvittelet että tehotuotettu liha on terveellistä, olet todella väärässä.. Tuotantoeläimille syötetään lajille sopimatonta ruokaa, esim. lehmille syötetään viljaa jota ne eivät ikinä luonnossa söisi. Ne elävät myös ahtaissa ja epäinhimillisissä olosuhteissa, ja esim. siat eivät näe päivänvaloa koskaan! Kaiken tuon kärsimyksen lisäksi ne vielä pumpataan täyteen lääkkeitä, jotteivät varmasti kuolisi kesken kaiken. Siinä sinulle terveellistä lihaa!

      Mutta jos haluat pysyä terveenä näin muuten, niin käytä maalaisjärkeä. Syö mahdollisimman luonnollista ja käsittelemätöntä ruokaa, ihan ensimmäiseksi jätä pois kaikki kevyttuotteet ja rasvattomat maitotuotteet jos sellaisia syöt. Kasvimargariinit on ihmiselle kelpaamatonta, kuollutta ravintoa. Eli syö pelkästään voita ja kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Sen lisäksi syö täysirasvaisia maitotuotteita. Kun maidosta poistetaan rasva, siitä poistuu samalla kaikki maidon tärkeimmät ravintoaineet. Kalkki ja D-vitamiini eivät imeydy ilman maidon rasvaa! Lisäksi syö ehdottomasti purkista vähintään 100µg D-vitamiinia päivässä, d-vitamiinilisä on vaitettavasti välttämätön suomalaisille. D-vitamiininpuutos altistaa kaikille mahdollisille sairauksille.
      Tämän lisäksi syö tietysti mahdollisimman paljon (luomu) kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä, sekä tietysti marjoja ja muita kasvikunnan tuotteita. Luomukananmunia kannattaa myös syödä, ja luonnonkalaa.
      Siinä tärkeimmät!

    • Omega 3

      Ruoka olkoon lääkkeesi!


      Hyviä rasvoja:

      Kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut öljyt. Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta). EI MARGARIINIA


      Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:

      Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).

      Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.

      Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.





      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.


      Hyviä kasvikunnan proteiininlähteitä ovat palkokasvit, täysjyvävilja, pähkinät ja siemenet. Kasvisravinnon perusproteiini tulee täysjyväviljasta. Viljasta saadaan hyvälaatuinen proteiiniseos yhdistämällä se joko palkokasveihin (pavut, linssit, herneet) tai perunaan, sieniin, juureksiin tai muihin vihanneksiin. Kasvikunnan tuotteista soijaproteiinin aminohappokoostumus on ihanteellisin. Useissa kasvikunnan tuotteissa jotain aminohappoa on hyvin vähän, mutta yhdistelemällä eri kasviproteiinin lähteitä saadaan lopputulokseksi hyvälaatuinen proteiiniseos.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.



      Hyviä hiilihydraatteja:

      Syö kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä ja marjoja vähintään 500 grammaa päivässä.





      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 225 g hiilihydraattia päivässä.





      Viljat (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.





      Kohtuudella täysjyväviljaa jos viljat sopivat?


      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      • Omega 3

        Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

        C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

        C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
        D-vitamiinia 50-125µg / vrk
        Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk
        Omega-3 rasvahappoja
        Foolihappoa 400µg /vrk

        Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
        http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf

        Folaattia ruuasta:
        http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2273&fuclass=all&specdiet=none&items=200&from=top&portion=100g&lang=fi

        D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

        Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

        Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

        Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen nainen saa ruoastaan keskimäärin 5 ja mies 7 mikrogrammaa D-vitamiinia. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.

        D-vitamiinia pitää syödä, niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

        Miksi ei-lääkärit Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan pienet lapset saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle.

        Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin.

        Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l.

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        D-vitamiini herättää paljon kysymyksiä. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin. (kesto 10 min)
        http://areena.yle.fi/tv/1802812/?start=2m27s

        D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle!
        http://ruohikolla.blogspot.fi/2013/01/d-vitamiini-hyotya-koko-terveydelle.html


      • Omega 3
        Omega 3 kirjoitti:

        Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

        C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

        C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
        D-vitamiinia 50-125µg / vrk
        Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk
        Omega-3 rasvahappoja
        Foolihappoa 400µg /vrk

        Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
        http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf

        Folaattia ruuasta:
        http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2273&fuclass=all&specdiet=none&items=200&from=top&portion=100g&lang=fi

        D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

        Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

        Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

        Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen nainen saa ruoastaan keskimäärin 5 ja mies 7 mikrogrammaa D-vitamiinia. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.

        D-vitamiinia pitää syödä, niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

        Miksi ei-lääkärit Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan pienet lapset saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle.

        Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin.

        Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l.

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        D-vitamiini herättää paljon kysymyksiä. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin. (kesto 10 min)
        http://areena.yle.fi/tv/1802812/?start=2m27s

        D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle!
        http://ruohikolla.blogspot.fi/2013/01/d-vitamiini-hyotya-koko-terveydelle.html

        Monivitamiinit:
        http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

        Jos lääketehtaiden ja muutaman muunkin valmistajan synteettisistä vitamiinihivenaine-valmisteista olisi oikeasti jotain hyötyä, niin niitä halpoja purkkeja lähetettäisiin riisin ja maissin kaveriksi Afrikkaan aliravitsemukseen kuoleville lapsille ja aikuisille.

        Ruuassa ravintoaineita on satoja, jopa tuhansia ja muutaman keinotekoisen vitamiinin ja hivenaineen yliannostus ei tuo terveyttä.




        "Etelä-Karoliinan yliopiston professorit Carol L. Wagner, Bruce Hollis ja kymmenen heidän kollegaansa julkaisivat synnytyslääkäreiden ammattilehdessä suurimman tähän mennessä tehdyn satunnaistetun tutkimuksen raskaudenajan D-vitamiinin tarpeesta. Tarve on yli kymmenkertainen Suomessakin voimassa olevaan viranomaissuositukseen nähden.

        Tutkimukseen osallistui 256 odottavaa naista, joista 160 pysyi mukana synnytykseen asti. Naiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen sai 50 ja toinen 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä. Hoito aloitettiin raskauden 3-4 kuukaudella. Eeettinen komitea ei antanut lupaa käyttää kolmatta ryhmää verrokkeina, joille olisi annettu 10 µg/vrk, mikä on voimassa oleva viranomaissuositus raskaana oleville USA:ssa ja muun muassa Suomessa.

        Mustaihoisten naisten D-vitamiinin pitoisuus seerumissa (S-D-25) oli keskimäärin 46 nmol/L, mikä on paljon alle viitearvon alarajan (75-150 nmol/l). Valkoihoisten vastaava lukema oli 74 nmol/l eli juuri alarajan alapuolella. S-D-25 nousi raskauden lopulla 100 nmoliin/l vain 37 %:lla 50 µg:n ryhmän ja 46 %:lla 100 µg:n ryhmän naisista. Tässä pitoisuudessa D-vitamiinin aktivoituminen saavuttaa huippunsa. 100 nmol/l on siis vähimmäistavoite. Kummassakaan D-vitamiiniryhmässä ei ilmennyt sivuvaikutuksia. Ehkä hieman yllättäen seerumin kalkkipitoisuus aleni hiukan (meitähän on peloteltu, että D-vitamiini voisi nostaa sitä).

        Synnytyksessä mitattu napaveren D-vitamiinin pitoisuus oli 50 µg:n ryhmässä keskimäärin 55 nmol/l ja 100 µg:n ryhmässä 67,5 nmol/l.

        100 µg päivässä saaneilla naisilla oli 2,5 kertaa suurempi todennäköisyys (kuin 50 µg:ta saaneilla) synnyttää normaalipainoinen vauva. Mitä pienempi S-D-25 oli, sitä todennäköisempi oli ennenaikainen synnytys. Matala S-D-25 liittyi myös infektioihin. Kaiken kaikkiaan raskauskomplikaatiot olivat vähäisempiä 100 kuin 50 µg:n ryhmässä, joskaan ero ei ollut tilastollisesti merkitsevä."
        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2442


    • k p

      Taliaivoille tuli myrkky ja paska neuroosit miula on mausteet ja valtuuvet antoo lähöt. heh,heh,heh,jäh,jäh,jäh,heh,heh,heh. p.0405165477

    • rankkuriko

      Simppeli homma , pitää valita terveet perintötekiät omaavat vanhemmat . Ehkä ei ihan aina kannata akaa itse värkkäämään tenavaa.

    • pyörä

      ottakaa siemenet raksamiehiltä sieltä tulee pelastus lapsilla ei ole peukalo keskellä kämmentä omaavat taidot tehdä käsillä töitä eivät ole raharikkaiden kersoja jotka opetetaan maksamaan palvelut ja korjaukset rahalla kun peukalot on keskellä kämmentä ja nainen saa parhaan miehen tekevästä miehestä joka on mies eikä mamis ei hakkaa naisia eikä lapsia ja ottaa silloin tällöin napsut eikä lässyttele akalle koko ajan minä rakastan sinua vaan ilmoittaa sitten kun tilanne muuttuu

    • 100µg

      Perimä vaikuttaa.

      Ei.

      30-50 vuotta sitten ravinto oli huomattavasti köyhempää kuin nyt ja tupakkia poltettiin sisällä, jolle lapsetkin altistui.

      Ravinnolla ja elintavoilla voi vaikuttaa monien sairauksien ehkäisyyn ja pysyä terveenä.

    • 100µg
    • 100µg

      "
      En halua edes linkata ja antaa klikkejä, mutta päivän Ilta-Sanomissa oli juttu kahvista ja raskaudesta joka pelottelee tarpeettomasti. Siinä on mm. ulkomainen tutkija jonka ainakin väitetään todenneen tyyliin "Jo ensimmäinen milligramma kofeiinia on sikiölle haitallinen". No ei saletisti ole! Ja tuon johtopäätöksen tekeminen tutkimuksesta, jossa kofeiinin vaikutus voi selittyä muilla asioilla on vain heikko esitys. Aivan turhaan ahdistutetaan tulevia äitejä siitä jos pikkasen kahvia hörppää. Suomalaiset haastatellut asiantuntijat realisoivat erinomaisesti asiaa, mutta jutun kokonaismielikuva jää silti tiukaksi.

      Kyllä kofeiinirajoitukselle raskauden aikana on ihan hyvät perusteet, mutta jos nyt ei luotaisi mielikuvia että jotain on heti rikki kun vähän hörppää.

      Pitäytykää kofeiinin osalta linkin ohjeissa yhä on ehdotukseni:"

      http://www.facebook.com/pages/Pöperöproffa/158771287520404?ref=stream

    • 100µg

      Vitamin D deficiency has been associated with an increased risk for many serious diseases including bone disease, various cancers, infections, autoimmune diseases, cardiovascular diseases and adverse pregnancy outcomes.

      http://www.prweb.com/releases/2013/2/prweb10437425.htm

    • 100µg
    • 6+6

      "Useimpia sairauksia voidaan parantaa tai jopa poistaa kiinnittämällä huomiota ruokavalioon. Roskaruoka, jalostettu sokeri, liika suola, transrasvat, kemialliset lisäaineet ja vitamiinin ja mineraalien puutteet lisäävät huomattavasti ihmisen sairastumista. Sitoudu noudattamaan ruokavaliota, jossa poistetaan yksi roskaruoka viikossa, ja lisätään yksi ravitseva ruoka viikossa kunnes ruokavalio on terveellistä."
      Mikko Oinonen

      Muista riittävä vesi 1,5-2 litraa päivässä.

      Aloita aamusi 1/2 litralla vettä. Mieluummin huoneenlämpöistä.

      Vältä sokeria, makeutusaineita ja lisäaineita.

      Syö aitoa ruokaa.

      Herkuttele säännöllisesti.

      Kohtuuliikuntaa ja ulkoilua.

    • Omega 3

      "Suomalaisten A- ja D -vitamiinin saanti on riittämätön

      Funktionaalisen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit ja asiantuntijat tietävät, että A-vitamiini on merkityksellinen vastustuskyvyn, näön, sukupuoli- ja stressihormonien muodostumisen ja elinvoimaisuuden kannalta. Margariinit heikentävät rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A- D- ja E -vitamiinin imeytymistä. Beetakaroteeni on A -vitamiinin esiaste eli ns. pro-vitamiini, jonka teho on n 6 kertaa A-vitamiinia heikompi. Parhaita ja turvallisimpia A-vitamiinin lähteitä ovat rasvainen kala ja voi, sekä kalanmaksaöljy, jossa A-vitamiini on luonnollisessa muodossa.

      Suomalaisissa ravintosuosituksissa kehotetaan käyttämään margariineja. Valitettavasti nämä margariineja suosittavat viralliset ravitsemusohjeet ovat aiheuttaneet monille suomalaisille mm. selvän D-vitamiinin puutostilan, mikä on ollut havaittavissa yli 90 %:lla klinikkamme potilaista. D-vitamiinin puute lisää mm. diabetesriskiä, sekä alttiutta sairastua myös muihin kroonisiin tulehdussairauksiin. Margariinien sijaan suosittelemme suomalaisille voita, josta saadaan näitä tulehdusta vähentäviä rasvaliukoisia vitamiineja. Lisäksi voi parantaa rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä."

      http://www.amplia.fi/?x103997=143629

    • 100µg

      Aito ruokaa itse tehtynä.

      EI MARGARIINIA, eikä muitakaan prosessoituja kasvisrasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvisrasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.

      "Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä hermostolle, terveydelle ja hyvinvoinnin edistämiselle. Ne vaikuttavat sydämen, aivojen, kudosten, elinten, rauhasten – itse asiassa, jokaisen solun toimintaan. Ne ovat mm. osa solukalvon rakennetta ja pitävät solukalvon joustavana ja estävät haitallisia aineita pääsemästä solun sisään. Solukalvon toimiessaan normaalisti solu laskee ulos “kuona-aineet” ja pitää sisällään tarvittavan määrän nestettä sekä ravintoaineita toimiakseen hyvin. Mikäli solukalvo ei toimi optimaalisesti se estää soluja kommunikoimasta keskenään. Tämä altistaa sairauksille, hidastuneelle paranemiselle, tulehduksille ja vaikuttaa jopa geenien toimintaan.

    • Omega 3

      Omega-3 rasvahappojen tarve on vähintään 1 gramma päivässä eli esim. villiä lohta 150-200 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista.

    • paleo ?
    • 30µg

      Suomalainen tutkimus, jossa alle 2-vuotiaalle annetaan D3-vitamiinia 30µg/vrk ja selvitetään, voidaanko lisäämällä D-vitamiinin saantia parantaa kasvua ja luuston kehitystä, vähentää tulehduksia sekä jarruttaa astmaa ja allergioita.

      Eli ei kovin "myrkyllistä" voi olla ;)

      http://www.hs.fi/kaupunki/D-vitamiinin vaikutus lapsiin tutkitaan/a1360300407183

      Ilmankos raskaana oleville suositellaan 100µg ja mittaus 3kk päästä.

    • Minä vain

      Eräs lähisukulaiseni kuuluu just siihen riskiryhmään, jolloin lapsesta ei tule täysin terve. Lapsi syntyi rv30 ja on täysin terve vaikka keskosena syntyikin.

    • että näin
    • ja kohtuuliikuntaa
    • vitamin d
    • ei margariinia

      Suomalaisten A- ja D -vitamiinin saanti on riittämätön

      Funktionaalisen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit ja asiantuntijat tietävät, että A-vitamiini on merkityksellinen vastustuskyvyn, näön, sukupuoli- ja stressihormonien muodostumisen ja elinvoimaisuuden kannalta. Margariinit heikentävät rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A- D- ja E -vitamiinin imeytymistä. Beetakaroteeni on A -vitamiinin esiaste eli ns. pro-vitamiini, jonka teho on n 6 kertaa A-vitamiinia heikompi. Parhaita ja turvallisimpia A-vitamiinin lähteitä ovat rasvainen kala ja voi, sekä kalanmaksaöljy, jossa A-vitamiini on luonnollisessa muodossa.

      Suomalaisissa ravintosuosituksissa kehotetaan käyttämään margariineja. D-vitamiinin puute lisää mm. diabetesriskiä, sekä alttiutta sairastua myös muihin kroonisiin tulehdussairauksiin.

      Lisäksi maidon liiallinen prosessointi ja A1-maito (Suomesta ei muuta saa) on yhdistetty eri sairauksiin.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

    • leivätön pöytä
    • pyytäkää.
    • 100µg
    • silakka.

      Tutkijat varoittavat kasvatetun lohen syönnistä Norjassa

      Naisten ja lasten pitäisi välttää kasvatetun lohen syömistä. Varoitus tulee norjalaisilta lääkäreiltä ja kansainvälisiltä tutkijoilta. Tutkimusten mukaan viljellyt kalat sisältävät haitallisia ympäristömyrkkyjä.

      "En suosittele raskaana olevilla naisille enkä pikkulapsille kasvatettua lohta. Tässä vaiheessa tutkimuksia on epäselvää kuinka paljon myrkyllisiä aineita kalassa on ja miten tämä myrkky vaikuttaa ihmisiin", sanoo erikoislääkäri Anne-Lise Björke Monsen Haugelandin Yliopistonsairaalan kliinisestä tutkimuslaitoksesta.

      Hän kertoo, että lohesta löydetyt ympäristömyrkyt vaikuttavat haitallisesti aivojen kehitykseen ja niiillä on yhteys muun muassa autismiin ja ADHD oireiluun sekä yleiseen alentuneeseen älykkyyteen.

      Eurooppalaisessa tutkimuksessa oli mukana 8000 vastasyntynyttä. Mikäli odottavan äidin elimistössä on korkeat pitoisuudet ympäristömyrkkyjä, hän synnyttää todennäköisesti lapsen, jonka syntymäpaino on keskimääräistä alhaisempi. Pieni syntymäpaino ei ole hyvä ennuste lapsen kehitykselle.

      Myös Monsenin lääkärikollega, professori Björn Bolan, varoittaa kasvatuslohen syönnista: "Ympäristömyrkkyjä on joka puolella. Niitä tulee jokaisen ihmisen elimistöön, sitä emme voi estää. Tärkeää on välttää niitä ruoka-aineita joissa myrkkyjä on eniten", sanoo Bolan ja ihmettelee samalla miksi lohenkasvatusala on näin huolimaton.

      Lohenkasvattajat suhtautuvat esitettyihin väittamiin rauhallisesti.

      "Meidän täytyy tutkia tilannetta. Viranomaisilta ei ole tullut asiaan liittyviä ohjeita tai määräyksiä. Meidän tietojemme mukaan kasvatuslohen syönti on terveellistä", kommentoi Norjan kalankasvattajien liiton laatupäällikkö Henrik Stenvik.

      NRK 2 TV -uutisisista 10.6.2013 vapaasti soveltanut ja suomentanut Tapio Ylipoppamies



      Suomessa kasvatetaan kirjolohta, kuhaa, siikaa ja taimenta.

      Ruokakaupoissa ei ole saatavana villinä lohta, siikaa, taimenta tai nieriää, vaan se on aina kasvatettua, kuten on myös Norjan lohi.

      Ainoastaan kalastajilta (myös torin ja kauppahallin kalakauppiailta vaihtelevasti) saa lohta, kuhaa tai siikaa villinä.

      Eli varmista kauppiaalta, että ostat villiä kalaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalastuksen_loppu.htm

    • 4+5

      D-vitamiinin annos ja pitoisuudet

      Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä.

      Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.

      Tutkimuksessa ei otettu suoraan kantaa siihen, mikä olisi oikea 25-OH-D3-vitamiinin tavoitearvo.


      (Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)

    • uutta dataa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3121
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1600
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      93
      1451
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      89
      1349
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1314
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      155
      1228
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      999
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe