Saatana oli ensimmäinen enkeli

Jepsisii

Tämähän menee mielenkiintoiseksi, en ole koskaan lukenut raamattua läpi mutta tiedän siitä aika paljon. Ensimmäinen asia mitä jumala loi oli ''Tulkoon valo, valkeus, tai mitä se nyt ikinä sanoikaan'' Eli Silloin tuli Valon tuoja eli tämä ''Paholainen''. Eli kaikki missä on valoa niin ollaan altistuneita Paholaiselle ja sen kiusauksille? Oisko se sitten niin että pimeydessä me ollaan vapaita tältä paholaiselta? Siis en ole kuullut keltäkään tälläistä ''teoriaa'' Siis ihan itte vaan miettinyt. Eikä raamattua voi lähtee tulkitsemaan teorialla tiedetään :D Se mitä on kirjoitettu niin se pitäisi tulkitakkin.

22

1315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • udiwaydy

      raamatussa on kohta jossa kerrotaan enkelien iloinneen kun ihminen luotiin, eli enkelit luotiin ainakin ennen ihmistä. monesti tähti-sanalla viitataan raamatussa enkeleihin. todennäköisesti enkelit luotiin kolmantena päivänä, jolloinka tähdet luotiin. saatana oli korkein näistä enkeleistä ja alkoi kadehtimaan jumalaa. ilmestyskirjassa kerrotaan että lohikäärme löi pyrstöllään kolmanneksen taivaan tähdistä alas, mikä tarkoitti sitä että saatana sai puolelleen kolmanneksen enkeleistä, kapinoimaan jumalaa vastaan. ne ajettiin pois taivaasta. ne ovat niitä pahoja henkiä, riivaajia.

      • jepsisii

        Eikös se mennyt niin että Lucifer ''valontuoja'' suuttui kun jumala antoi jeesukselle silloinen ''Logo,loco,loko en muista miten kirjoitetaan'' niin sanotusti oikean käde paikan ja muut enkelit alkoi valittamaan siitä jumalalle että Valontuojan pitäisi saada se paikka sillä hän oli ensimmäinen luotu enkeli, ja siitä sitten alkoi se kapina ja hävinneet ''Langenneet enkelit'' karkoitettiin maahan.


      • dsfv

        "raamatussa on kohta jossa kerrotaan enkelien iloinneen kun ihminen luotiin"

        Ei ole sellaista kohtaa Raamatussa.


      • onpas
        dsfv kirjoitti:

        "raamatussa on kohta jossa kerrotaan enkelien iloinneen kun ihminen luotiin"

        Ei ole sellaista kohtaa Raamatussa.

        Job.38:7 kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat

        Aamutähdet ja Jumalan pojat tarkoittaa enkeleitä. Jobin kirjassa kerrotaan enkeleiden iloinneen Jumalan luomistyötä.


    • Aurora

      Kun sielunkehojen elämä on ikuista tulee elämänlankaan ryppyjä. Jotta ei sielunkehoilla tarvitsisi pelää kuolemaa Universumi loi ihmisen ja valitsi
      kuninkaiden joukosta maaplaneetan tiennäyttäjäksi Jumakan. Moni kuningas
      kadehti Jumalaa, mutta kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että
      aletaan kutsumaan omaa planeetan väkeä enkeleiksi, kun tulemme maaplaneetalle.
      Sielunkehot tulevat äitimaaplanetalle, koska tämä on luotu sielunkehojen eheytymistä varten kuten myös ihmisen ruumis, johon sielunkehot tulevat ja kehollistuvat ja puhdistavat karmansa lihassa ja veressä eli ihmisen ruumiissa tuntee omat karmantunteet totuutena, vaikka kotiplameetalla olisikin väittänyt toisin.
      Sielunkehot mennessään kotiplanetalla naimisiin vannovat aina valan Älköön ihminen teitä erottako!
      Jos täällä tuskaisena etsii sielunrakkautta olisi syy ehkäpä se katkera avioero kotiplaneetalla ja täällä tulisi se tuska elää pois, jotta elämä jälleen palatessa maistuisi.
      Sielunrakkautta ei täältä voi mukanaan viedä, kun sielunkeho on eri yksilö kuin
      Ihminen.
      Raamattua tulisi pohtia siten että se kirjoitettiin ensin Sielunkehojen kotiplaneetalla
      ja tuotiin elämään menon opiksi tänne. Kun tänne tullaan vain harva kykenee aukaisemaan muistinsa, niin vaikeaa se on.

    • Luciferin salat

      Valon tuoja on Lucifer. Lucifer on ymmärretty väärin. Hän toi logiikan ja järjen valon. Raamatussa hän on kointähti venus. Kointähti on myös Jeesus. Tässä törmäämme Raamatun hämmästyttävään sanaan, että Lucifer on Jeesus ja venus.

      • KTVN

        Sori, mutta korjaan tiedon nyt oikeaksi. Jumala lähetti Poikansa maan päälle. Hänen Poikansa on osa Jumalaa. Jumala näyttäytyy Poikanaan, ja Jumala näyttäytyy Pyhänä Henkenä.

        Se on totta että Lucifer oli Jumalan rakkain Enkeli, mutta se on myös totta, että Luciferille on ovi aina auki takaisin Jumalan huomaan taivaaseen.


      • Anonyymi
        KTVN kirjoitti:

        Sori, mutta korjaan tiedon nyt oikeaksi. Jumala lähetti Poikansa maan päälle. Hänen Poikansa on osa Jumalaa. Jumala näyttäytyy Poikanaan, ja Jumala näyttäytyy Pyhänä Henkenä.

        Se on totta että Lucifer oli Jumalan rakkain Enkeli, mutta se on myös totta, että Luciferille on ovi aina auki takaisin Jumalan huomaan taivaaseen.

        aaaaa, missäs raamatussa niin sanotaan, että luciferikin palaisi takaisin?


    • asioiden tila

      Tämän maailman todellinen jumala on Lucifer, valontuoja. Kristityt palvovat Jeesusta (joka oli ihminen), demiurgia (paha luojajumala) ja näitä kahta yhdessä (pyhää henkeä).

    • Mitä raamattu kertoo

      Raamatun mukaan Jumala loi ensimmäiseksi ainoan poikansa, joka sitten loi kaiken muun, eli ensiksi enkelit ja sitten heidän avustuksellaan koko maailman. Raamattu ei kerro tarkemmin kuka loi valon, mutta ei kiellä, etteikö se olisi voinut olla enkeli, josta myöhemmin tuli Saatana. Joka tapauksessa luomistyö tehtiin Jumalan tahdon mukaisesti, eikä Pojan tai enkeleiden. Yksi enkeleistä ei myöhemmin enää halunnut elää Jumalan alaisuudessa ja hänestä tuli Saatana (=vastustaja).

      Maapallolle luodut ensimmäiset ihmiset, Aadam ja Eeva kohtasivat Saatanan, joka panetteli Jumalaa (josta juontuukin Saatanan lisänimi Panettelija) ja sai heidät kääntymään Jumalan tahtoa vastaan ja syömään hedelmän, jonka Jumala oli sanonut tappavan heidät. Tämän seurauksena ikuisesti elämään suunnitelluista ihmisistä tuli kuolevaisia. Aadamin ja Eevan jälkeläiset perivät heidän syntinsä ja kuolevaisuutensa.

      Jumala päätti antaa Saatanan hallita maata, jotta voisi osoittaa ihmisille ja enkeleille, että Saatana tai kukaan muukaan enkeli ei kykene hoitamaan tehtävää. Ihmisille hän tarjosi mahdollisuuden päästä takaisin kuolemattomiksi ja synnittömiksi tuomalla Poikansa ihmisenä (Jeesuksena) maan päälle ja uhraamalla hänet ainoana täydellisenä ihmisenä kaikkien epätäydellisten (kuolevaisten) ihmisten puolesta. Ne ihmiset, jotka uskovat lunastusuhriin ja luopuvat synneistään, tulevat saamaan jälleen ikuisen elämän.

      Saatanan valtakausi maapallolla päättyy jossakin vaiheessa ja silloin myös suoritetaan ihmisten tuomitseminen. Jo kuolleet ihmiset herätetään jälleen henkiin. Tuomion päivänä siis valikoidaan ne ihmiset, jotka saavat elää ikuisesti. Muut ihmiset jätetään kuoleviksi ja heitä ei kuolemansa jälkeen enää ole. He eivät siis joudu minnekään myyttiseen helvettiin, vaan heitä ei yksinkertaisesti enää ole. Näin tulee käymään myös Saatanalle, joka tuhotaan.

      • KTVN

        Saatanan valtakausi ei ole edes vielä alkanut, mutta historian aikana Saatana on syntynyt maanpäälle kaksi kertaa ja yhtä monta kertaan hän on kuollut. Pitääksemme hänet poissa maanpäältä, meidän ei pidä olla ahneita ja itsekkäitä. Sillä näistä kahdesta Saatana ammentaa voimansa.

        Jumala haluaa meiltä ihmisiltä vain tämän:

        Sielut jotka asuvat ihmisruumiissa, ovat osa Jumalan ruumista. Juuri ihmisten sielut ovat Jumalan lapsia, eivätkä heidän ruumiinsa. Jumala haluaa tehdä kaikkensa antaakseen hyvin tärkeän osan ihmisen kehityksestä toteutua. Ruumiista ja sielusta on tuleva yksi.

        Ketään ei ole vielä tähän päivään mennessä lähetetty helvettiin. Sielu palaa takaisin kotiin taivaaseen Jumalan luo.

        Lopuksi korjaus harhaluuloon miehen ja naisen luomisesta:

        Kun Jumala loi miehen ja naisen, Hän loi heidät omaksi kuvakseen. Tämä ilmaus ei viittaa ruumiiseemme vaan sieluumme. Sielumme on pala Jumalaa, kipinä Hänen jumalallisuuttaan, Hänen valoaan, joka elää meistä joka ikisessä, olipa uskontomme mikä hyvänsä.


      • Anonyymi

        Tuo on Jehovan todistajien uskoa, että uskottomat ihmiset joutuvat kadotukseen, eli katoavat maan päältä. Se ei kuitenkaan ole Raamatun mukaista, sillä Raamattu puhuu tulisesta järvestä:

        "Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen." Johanneksen ilmestys 20 : 14 - 15


    • ateiistein

      Onko siinä mitään ihmeellistä että ei uskonnoilla ole mitään todellisuuspohjaa vaan niillä on yritetty vuosituhansia hallita ihmisiä,

      • Anonyymi

        Juuri näin ja sinä yrität hallita muiden ajattelua kirjoittelemalla tänne
        Valtapeliä parhaimmillaan


    • S a a t a n a
    • Anonyymi

      Ei valo ole paha, eikä pimeys ole 'hyvä'.
      Tuollaiset väitteet ja ideat tulevat Paholaiselta.
      Raamattukin sanoo, että Paholainen yrittää kääntää valon pimeydeksi ja pimeyden valoksi, hyvän pahaksi ja pahan hyväksi. Sen oman edun tähden.
      - Valo edustaa Jumalan valoa, pyhyyttä, positiivisuuta ja rakkautta.
      - Valo tarkoittaa myös auringonvaloa luomiskertomuksessa, ja pimeys yötä.

    • Anonyymi

      Ethän sinä tarvitse raamattua kun kirjoitat sen itse, olet siinä osunut aivan oikeaan

    • Anonyymi

      > Tämähän menee mielenkiintoiseksi, en ole koskaan lukenut raamattua läpi mutta tiedän siitä aika paljon. Ensimmäinen asia mitä jumala loi oli ''Tulkoon valo, valkeus, tai mitä se nyt ikinä sanoikaan'' Eli Silloin tuli Valon tuoja eli tämä ''Paholainen''. Eli kaikki missä on valoa niin ollaan altistuneita Paholaiselle ja sen kiusauksille?

      Ei vaan ole mitään Raamatullista syytä ajatella paholaisen olevan valo tai valontuoja. Raamatun kuvauksella paholainen on pimeyden tuoja.

      "Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."
      Joh. 3:19-21

      "Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus"."
      Joh. 8:12

      "Niin Jeesus sanoi heille: "Vielä vähän aikaa valkeus on teidän keskuudessanne. Vaeltakaa, niin kauan kuin teillä valkeus on, ettei pimeys saisi teitä valtaansa. Joka pimeässä vaeltaa, se ei tiedä, mihin hän menee. Niin kauan kuin teillä valkeus on, uskokaa valkeuteen, että te valkeuden lapsiksi tulisitte.""
      Joh. 12:35-36

      "Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä"
      Efe. 5:8-9

    • Missä valoa, siellä myös varjoja. Jo toveri Platon tiesi tämän kirjoittaa.
      Ja mitä kirkkaampaa Valo on, sitä syvemmät sen Varjot.

      Kaikessa dualistisessa katsannossa on valkeutta ja pimeyttä sekä tietysti näiden kahden sävyeroja . Dualismissa on fundamentaalinen jakauma "hyvään" ja "pahaan", ja näin myös kaikissa dualistisissa mytologioissa, mm. Raamatun kertomuksissa.

    • Anonyymi

      Valon tuoja, käsitän sen tarkoittavan sitä kun ihminen söi pahan tiedon puusta hänen silmänsä avautuivat, ihminen oli jo langennut ajatuksissaan käärmeen ansiosta, valon tuoja tiedontuoja ym. .....käärme vietteli, toinen kuolema on maallisen kuoleman jälkeen ilman Pyhän Hengen Sinettiä, ajattomuudessa,

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Saatana oli ensimmäinen enkeli?

      Sitä ylempänä on kerubit ja Serafit jotka on lähinnä Luojaa.
      He ovat suurimmat Luojan ja Kristuksen jälkeen !
      Sen jälkeen tuli Enkelit kuka mitenkin.
      Enkeli on suuri mutta Enkelin tehtävä on palvella ihmistä ja ohjata.
      Hyvässä yleensä mutta toisilla pahassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe