Valamon luostari

El Ortodoxo

Hei!

Olen aloittamassa siviilipalveluksen nyt marraskuulla, ja olen ajatellut hakea palveluspaikkaa Valamon luostarista. Voisiko joku ystävällisesti kertoa että mitä ko. paikassa kuuluu sivarin työkuvaan? Ja olisi myös mukava kuulla muiden siellä sivarina palvelleiden kokemuksista yms=)Kiitän vastauksistanne jo etukäteen!=)

36

3037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JJJ

      Kävin itse Uudessa Valamossa vastoittain lomalla. Vaikuttaa mukavalta paikalta, jossa töiden jaossa katsotaan omaa halukkuutta oli sitten talkoolainen tai sivari. Löytyy varmasti asiakaspalvelusta ruuanlaittoon ja ulkotöistä rakennusten kunnostukseen. Kannattaa kysäistä lisätietoja luostarin johtajalta.

    • Serafim

      Valamo on hyvä paikka suorittaa sivari! Olin siellä aikoinani pitkähkön aikaa talkoolaisena ja törmäsin ekaa kertaa elämässäni sivareihin. Kokemus oli myönteinen...Kuten tuossa todettiin, töitä löytyy laidasta laitaan. Pääsee varmaan "ponomarikouluunkin" ja kirkkoon palvelemaan, jos kiinnostaa. Itse palvelin talkoolaisponomarina puolisen vuotta. Kokemus avarsi kummasti katolista maallikkoa sukeltamaan syvemmälle ortodoksisen uskon ja liturgian syövereihin...

    • Sanktus

      Valamossa sivarit työskentelevät vastaanotossa, kirjastossa, keittiössä, ulkohommissa jne. Tunnen monta, jotka ovat olleet siellä sivareina. En ole kenenkään kuullut sanovat, ettei olisi viihtynyt.

    • sivarpax

      Olisin itse mennyt sinne jos olisin tiennyt tästä mahdollisuudesta.Olisin todella viihtynyt.

    • 3333333333333666555

      Tiedättekö miten sivareille käy jos joskus joudumme sotaan? Minä tiedän. Toivottavasti emme koskaan joudu sotimaan.

      • Älä_jauha_paskaa_pelle

        No mistä sinä sen tiedät?


    • Sekavaonsekavaa

      Mutta se on kai edelleen Valamo luostareineen Laatokalla, ihan naapurin puolella? Mistä tämä villitys muuttaa Heinävesi Valamoksi? Tämä virheellinen nimi aiheuttaa toisinaan jopa sekaannusta, on vain yksi Valamo ja se on Venäjällä!

      • lopetettiin

        Kun munkit joutuivat lähtemään Laatokan Valamosta he lopettivat luostarin ja siirsivät sen lopulta Heinävedelle. . 1989 ensimmäiset munkit aloittivat luostaritoiminnan uudelleen ja rakennukset luovutettiin Moskovan patriarkaatille.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Valamon_luostari_(Laatokka)


      • Sekavaonsekavaa
        lopetettiin kirjoitti:

        Kun munkit joutuivat lähtemään Laatokan Valamosta he lopettivat luostarin ja siirsivät sen lopulta Heinävedelle. . 1989 ensimmäiset munkit aloittivat luostaritoiminnan uudelleen ja rakennukset luovutettiin Moskovan patriarkaatille.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Valamon_luostari_(Laatokka)

        Kyllä minä tuon tiesin, mutta ei se tee Heinävedestä Valamoa. Valamo on Laatokalla sijaitsevan saaren nimi ja Heinävesi on Heinäveden nimi!


    • zzz_zzz

      Postinumero 79850 on Uusi-Valamo.

      Kuin York Englannissa ja New York USA:ssa. Koeta kestää.

      • Vähänselkeämpää

        Tiesinpä tuonkin, en vain ottanut esille. Valamo ja Uusi- Valamo ovatkin sitten kaksi eri asiaa, ja tuo uusi- sanan käyttö selkiyttääkin toki tilannetta huomattavasti. Vaikka ei suomesta edelleenkään Valamo- nimistä paikkaa löydy! Ehkä kestän, ehkä en.


      • P.Herman

        Toisaalta, onpa Alaskassakin New Valaam ..


    • sarkastikusti

      tiedät kaiken. sen takia kärsit niin paljon.

    • itsukitsa

      Mutta miksi se New York on sellaisen nimen saanut?

      • Koska se ei ole York eikä Old york eikä voisikaan. New york voisi olla kyllä nimeltään Manhattan. Jos kunnioitettaisiin Amerikan intiaaneja. Ei Intialaisia vaan juurikin niitä Manhattanin Amerikan intialaisia elikä intiaaneja. Hassua kun Columbus nimesi Amerikan alkuperäisasukkaat Intialaisiksi. American Indian not Indian.


    • lopetettiin

      Munkeilla oli täysi oikeus ottaa Heinäveden luostarin nimeksi Valamo koska he siirsivät laatokan luostarin Heinävedelle. Siirto oli Suomen rajojen sisällä tapahtunut ja siis kaiketi myös hyvien tapojen, että lain mukanen. Karjalan neuvostoliiton puolella olevat luostarit lopetti hallinto ja munkit ajettiin pois johtajat ja osa munkeista ammuttiin.

      • Rajantaajäi

        Eivät he sitä luostaria siirtäneet, luostaritoiminnat kyllä uusiin tiloihin, vanhat Valamon tilat ovat yhä edelleen osin olemassa ja ne ovat siellä saarella. Eikä kai tässä ole kyseenalaistettu heidän oikeuttaan käyttää haluamaansa nimeä luostarilleen, kyse on ihan käytännön väärinymmärryksistä kun yksi puhuu heinävedellä olevasta luostarista ja toinen olettaa tarkoitettavan Valamon saaren luostaria. Osin tämän väärintulkinnan välttämiseksi tuo Uusi- Valamo- nimi kai onkin käyttöön haluttu, kunhan sitä sitten myös käytettäisiin. Esim. tämän sivun aloittaja on menossa sitkeästi Valamoon!


      • lopetettiin

        Mistä ihmeen väärin ymmärryksestä?, aina voit kysyä tarkennuksia keskustelijalta jos sinua vaivaa tai et saa selvää kummasta Valamosta on puhe. Ei sulla ole mitään oikeutta keksiä tai antaa Heinäveden Valamolle mitään uutta nimeä tai osoitetta.


      • kunhan_kinaatte

        Aloittaja on menossa siviilipalvelukseen ja haluaa Valamon luostariin. On päivän selvää jokaiselle asioita ymmärtävälle ettei Suomesta voi mennä siviilipalvelukseen naapurimaan luostariin. Joten kyllä aloituksesta pitäisi täysijärkisen saada selvyys, että Heinäveden Valamoon halutaa.


      • aika_aikaansa

        Aloittaja oli menossa siviilipalvelukseen miltei neljätoista vuotta sitten ..


      • kunhan-kinaatte

        Vielä mahdottomampaa oli silloin suomalaisen suorittaa siviilipalvelus venäjällä.


    • valaja

      Heinävedellä sijaitsee Valamon Kristuksen kirkastumisen luostari. Täsmälleen samanniminen luostari sijaitsee myös Laatokan Valamo-nimisellä saarella. Molemmat ovat Valamoja. Jos on sekaannusvaaraa, sitten käytetään nimityksiä "Heinäveden Valamo" ja "Laatokan Valamo". Postitoimipaikkanimi Uusi-Valamo saattaa muuttua lähivuosina, koska se on vähän ongelmallinen ja harhaanjohtavakin.

      • valaja

        Vielä täsmennykseksi, että sellaista luostaria kuin "Uusi-Valamo" ei ole olemassa, eikä ole virallisesti koskaan ollut olemassakaan, vaikka takavuosina sellaista nimeä epävirallisesti usein käytettiinkin.


    • suussalamo

      Uusi-Valamo on osoite luostarin sivuilla.

    • mitennyt

      Onko vielä mahdollista mennä siviilipalvelukseen?
      Eli vuonna 2004 oli, mutta miten nyt?

      • fueoe

        On vieläkin mahdollista. Tälläkin hetkellä Valamossa on sivareita.


    • keskitalvi

      Jep, on mahdollista.Keski talvi on hiljaista siellä, saa todella keskittyä esim.ortodoksimin opiskeluun.

    • painaakoomatunto

      Aseista kieltäytyjät ovat yhteiskunnan vapaamatkustajia. He ovat omahyväisiä ja itsekkäitä tikkukaramellimiehiä, jotka eivät halua kantaa vastuuta isänmaan puolustamisesta, kansamme vapaudesta ja itsemääräämisoikeudesta. Sääliksi käy myös niitä ortodoksipappeja, jotka ovat valinneet tämän raukkamaisen vaihtoehdon. Asevelvollisuuden suorittanut mies on kykenevä tarvittaessa turvaamaan perheelleen ja yhteisölleen isänmaan olemassaolon. Emme tarvitse vapaamatkustajia Suomen valtiolaivalla. Pinnareita on jo muutenkin tarpeeksi.

      • eipainaei

        Isänmaa on EU. Poliitikoilla pitäs painaa omatunto ja työnantajilla. Suomi kuoli 2001 tai oikeastaan jo sitä ennen. Alas ajettu. Mitä tätä puolustaa kun normipalkattua työtäkään ei saa. Fiksut taitajat lähtevät ulkomaille. Nyt eletään vuotta 2018 ei 1945.


      • Loppupaskapuheet

        Poika sai vapautuksen siviiliaikaa koskien terveydellisistä syistä astma. Tekee väitöstä ja miettii sivaria koska sekin on palvelus ja aivan eri asia kuin totaalikieltäytyjät. Sivarithan saavat mikäli sota syttyy vain lyhyen koulutuksen ja pojan mukaan joutuvat raakileina rintamalle kuten ukkinsakkin joutui 1939.


    • lskäÖLKDFÖL

      Uusi-Valamo on pisneskeskus ja luterilaisten valloittama.

    • eipidäpaikkaansa

      Eikä oo.

      Miten hyvä että luostari on olemassa!
      Tarttee varoja että pystyy pitämään kaiken pystyssä. Ei voi nykyaikana olla röhjönä, on niin paljon kaikenmaailman ukaaseja jotka maksaa. Nykyaikaa on luostarinkin seurattava.
      Käy katsomassa menotilejä, niin tulet ymmärtämään että tuloja on oltava.

      Miten hyvä, jos ihmiset ostavat ikoneja, hartauskirjoja ja muuta.
      (Joo, - nyt tulee huomautus viineistä).

      Hyvä että ihmisillä - ihan kaikilla - on päästä tutustumisreissulle Valamoon.
      Hyvä vain että on "kaikkien mukaanluettuna luterilaisten valloittama"!

      On takuulla parempi vaihtoehto kuin jos olisi joku "Disney tai Lego"- keskus!

    • Anonyymi

      Varmasti hieno kokemus.

      Itsekin olisin suorittanut sivarina palveluksen siellä.

      Kun unohtaa sen budiness puolen ja hiljentyy luostarissa.

      Kirkoissa on todella rauhallista.

    • Anonyymi

      Miten hyvä tietää tästä mahdollisuudesta!

      Kiitos tiedosta!

    • Anonyymi

      Kokemuksena varmasti hyvä.

      Kun lomakausi ohi voi syventyä ortodoksisuuteen.

      Yleistietoa karttuu.

      • Anonyymi

        Voi Valamossa liittyä ortodoksiseen kirkkoonkin samalla kun suorittaa siviilipalveluksen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe