Hevosten pahoinpitelu SRL:n hyväksymällä tallilla

hevosrakas1

Olen aloittanut työt kuukausi sitten isolla ratsastustallilla. Olen törmännyt huolestuttaviin tapahtumiin. Palkalliset tallitytöt hakkaavat hevosia riimunnaruilla ja raipoilla ohjatessaan niitä esimerkiksi ulkoilemaan, eikä tämä ole siis mitään näpäytystä vaan hevosia varmasti sattuu kovaa kun niitä hakataan. Lisäksi hevosille karjutaan (ei siis tiukasti komenneta, vaan oikeasti rääytään) niin että saadaan hevonen todella hermostuneeksi. Loimia laittaessa tytöt läpsivät hevosia päähän, jos hevonen kääntyy edes katsomaan mitä hoitaja tekee.

Hevoset ovat hyvin kilttejä, minua ei ole kukaan yrittänyt kuukauden aikana puraista tai potkaista, Nämä hepat myös seisovat kiltisti karsinassa loimituksen ajan jne, välillä kääntyvät katsomaan uteliaina että mitä touhuan :) Eivät siis koita runtata seinään tai mitään tällaista.

Siis tähän väkivaltaiseen käytökseen ei kertakaikkiaan ole mitään syytä!!! Eikä siihen missään tilanteessa mielestäni mitään hyväksyttävää syytä olekaan :( Olen todella surullinen kilttien hevosten ja ponien puolesta kun niitä ohjataan pelolla väkivallasta... Hevosista huomaa hermostuneisuuden kun menee karsinaan, luulevat raukat että taas läpsitään. Onneksi rentoutuvat kun huomaavat ettei ole hätää :')

Mitä tekisitte tälläisessä tilanteessa? Menisinkö kertomaan tallin omistajalle vai puuttuisinko itse hevosten kohteluun?

7

290

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • törkymeininkiä

   Ehdottomasti on puututtava! Ja se on myös velvollisuutesi jo eläinsuojelullisista syistä, eläinrääkkäykseen aina puututtava. Kertoisin ensin tallin omistajalle. Jos se ei auta niin sitten ottaisin yhteyttä eläinsuojeluvalvojaan ja ilmoittaisin myös SRL:ään. Tuo pahoinpitely on vaan valitettavasti vaikea todistaa, kun varmaankin tallitytöt sen kiistävät ja tarkastusten aikaan eivät sitä tee. Silti pitää ilmoittaa, olet sitten ainakin tehnyt velvollisuutesi.

   Itse eräässä ratsastuskoulussa kerran huomasin, kun tunnille menevä ratsastaja hevosgta karsinassa laittaessaan löi ja hakkasi hevosta kovaa nyrkillä kaulaan (takoi kauan ei vain kerran pari). Syynä se, että hevonen oli astunut hänen varpaileen. Siis jatkoi tätä senkin jälkeen (kostoksi) kun hevonen oli jo väistynyt pois. Ilmoitin tästä seuraavana päivänä omistajalle puhelimitse ja hän sanoi puuttuvansa heti asiaan. Ottavansa selvää kuka ratsastaja oli (selviää tuntilistasta/opettajalta). Toivottavasti puuttui ja ratsastaja sai varoituksen. Ainakin ilmoitin, muuta en voinut tehdä.

   Voihan niille väkivaltaisille tallitytöille sanoakin asiasta sen lisäksi, että ilmoittaa eteenpäin. Mutta varaudu siihen, että tulevat silmille. Jos ovat noin törkeitä hevosille ovat sitä varmaan myös ihmisille. Kyllä pistää vihaksi tuollaiset ihmiset. Näille lukemiseksi voisin suositella Tuire Kaimion kirjaa "Hevosen kanssa". Mutta jos asenne on jo tuollainen niin....

  • hevosrakas1

   Minua ei haittaa jos minun silmilleni tulevat, osaan pitää puoleni.. Mutta hevosraukat eivät :'( Tai osaisivat mutta kiltteyttään eivät edes potkaise itsepuolustukseksi... Ilmoitan asiasta heti kun menen seuraavan kerran töihin. Ei tämä saa jatkua...

  • EI NÄIN

   Ratsastuskoululla jolla käyn, olen huomannut törkeää hevosten kohtelua. Siellä on paljon "ihkuu" "tää poni on NIIN söpö!!" -tallityttöjä, joilla on tapana esim. taluttaessa hevosta tarhasta kiskaista kovaa riimunnarusta niin, että hevonen kääntää päänsä häntä kohti, ja kun hevonen sitten kääntää päänsä, tyttö tönäisee/lyö pään kovaa poispäin. Ja sitten taas kiskaisee narusta. Ihan ihmeellistä hommaa! Ja kun pyysin joltakin apua erään hevosen hoidossa, hän ei saanut hevosta heti kääntymään joten hän otti hevosen riimun karsinan vierestä ja alkoi lyödä sillä kovaa hevosen lautasille kunnes heppaparka kääntyi. Ei ihme että hevonen yrittää hoitaessa purra, jos noin kohdellaan!

  • EI NÄIN

   Lisäyksenä vielä, että kyseisellä tallilla huudetaan paljon ja potkitaan täysiä karsinoiden ovia vaikka säännöt ovat selkeästi esillä.

  • Avoimesti nimet

   Laittakaa tallien nimet julkisesti. Auttaa tilannetta kun niissä ruvetaan aktiivisesti seuraamaan ihmisten käyttäymistä. Mielestäni täällä voi aivan hyvin julkaista tallien nimet. Voi olla että omistajat eivät tiedä asiasta - kukaan ei ole kertonut!

  • Ei parkanoon!!

   Parkanossa hevosia ei hakata tai mitään mut niit ei hoideta! Yks heppa ei pystynyt kävelee kunnolla kun sillä oli nii pitkät kaviot!!!!! Ja tarhoja pitäis putsata, kun menin hakee leirihoitsuani mulla oli lantaa varmaan nilkkoihin asti!

  • Minäminä

   Todellakin ilmoitat tallin omistajalle!!! Toi on törkeetä!!! :`(

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sähköpotkulautaonnettomuus

   Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
   Vantaa
   221
   2831
  2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

   On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
   Ikävä
   69
   1840
  3. No nainen...

   Mitkä on fiilikset nykyään?
   Ikävä
   110
   1325
  4. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

   ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
   Ikävä
   96
   1161
  5. Ole rohkeampi kuin koskaan

   ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
   Ikävä
   69
   1120
  6. Oulussa puukotettu lasta

   Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
   Perussuomalaiset
   316
   933
  7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

   Ikäväsi kohteessa?
   Ikävä
   43
   928
  8. Mitä tekisit jos

   täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
   Ikävä
   84
   914
  9. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

   Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
   Sinkut
   69
   870
  10. Miten ihmeessä

   on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
   Ikävä
   48
   813
  Aihe