Venäläisten keskustelu

Kfkflf

21

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wåeruyjghw

      Tästä asiasta on keskusteltu jo aiemmin. Venäläiset haluavat taas osoittaa miten suomalaiset olivat julmia. Lähettivät ison partion muka tuhoamaan nimenomaan sairaalaa.

      Tällaisessa väitteessä ei ole perää. Retki oli pitkä ja vaarallinen, sairaalan takiako sinne mentiin. Tarkoitus oli tuhota vihollisen tärkeä huoltotukikohta. Vain sillä oli sotilaallista merkitystä, se oli vaivan arvoista. Mitä järkeä olisi tuhota sairaita ja haavoittuneita sotilaita, hehän olivat jo pois pelistä?

      Vangeilta saatiin etukäteen tietoa mitä tukikohdassa on. Sen mukaan suunniteltiin räjäytykset ja polttamiset. "Sairaalasta" ei saatu mitään tietoa. Sehän saattoi olla vain huone tai pari jossa oli haavoittuneita. Operaation aikana suomalaiset tuskin edes huomasivat että yhdessä parakissa oli sairaita.

      Jostain syystä venäläiset ovat tehostaneet viime sotien historian uudelleen kirjoitusta. Mihin he pyrkivät vääristelyllä ja vihan lietsomisella?

    • maksu unohtui

      Mitenkäs venäläiset selittävät Orusjärven kauppojen ja talojen ryöstämiset?

      • Tai päinvastoin???

        Miten suomalaiset selittävät kaiken omaisuuden ryöstelyn Itä-Karjalassa? Paikalliselta siviiliväestöltä vietiin valtava elintarvikemäärä suomalaisten sotilaiden suihin.
        Suurin saalis oli laivatakavarikko kanavalla Äänisen pohjoisosassa.


    • Petrovski Jami

      Paikka oli kohtalaisen iso tukikohta, jossa oli monenlaista materiaalia. Aseita, ammuksia, räjähteitä, kuljetuskalustoa, polttoaineita, hevosia, rehua, muonaa ja kaikea mahdollista.
      Iso sissiporukka lähetettiin Äänisen kautta tuhoamaan tämä tukikohta. Valitettavasti tukikohdassa oli myös sotasairaala, jossa oli myös henkilöstöä, sekä potilaita.
      Hyökkäys tehtiin yöaikaan ja siinä samassa revohkassa meni terveet ja sairaat ja myös siviilit. Tukikohta meni aivan nuuskaksi.
      Ei sairaalan olemassaolosta ollut tietoa, eihän sitä tukikohtaa oltu edes ihmeemmin tiedusteltu. Paikalla olisi tietysti nähnyt asioiden oikean tilan, mutta eipä siinä tilanteessa kukaan ehtinyt asioihin perehtyä. Sairaalan tuho on tunnustettu asia.
      Tiedustelun avulla oli saatu selville paikka ja vankikuulusteluissa jotain tarkempaa, mutta tarkat tiedot puuttuivat.

      Muutenkin ne sellaiset sissiretket olivat aika arveluttavia reissuja. Riskit olivat melkoisia, esimerkkinä vaikkapa Pudosin lähistölle tehty reissu, jossa suomalaiset kärsivät suuria miehistötappioita, eikä reissun tulos muutenkaan ollut häävi.
      Tiedustelu oli asia erikseen, mutta tällaiset summittaiset tuholaistyöt ovat arveluttavia.

    • historian vääristely

      Venäläiset etsimällä etsivät suomalaisten toimista pahoja tekoja. Tarkoitus on osoittaa että Suomi teki sotarikoksia. Suomalaisetkin voisivat ruveta tekemään kirjoja venäläisten sotarikoksista: siviiliasutuksen lukemattomat pommitukset, punaisella ristillä merkittyjen sairaaloiden ja ambulanssien tuhoamiset, vielä 1944 Helsingin terroripommitukset, pitkin itärajaa ns. partisaanien terrori-iskut siviilikyliin jne.

      Tukikohta oli sotilaallinen kohde, ei siviilikylä. Siinä mielessä suomalaisten hyökkäys oli normaalia sodankäyntiä. Kuka se sotimisen aloitti 1939?

      • Voisivat?????

        Suomessahan on tehty vaikka kuinka paljon kirjoja mainitsemistasi asioista.
        Ei tarvitse enää "ruveta tekemään".
        Onko suomalaisten itsetunto niin heikko, ettei osata tunnustaa omia virheitä?


      • Reenpää,Nevanlinna..
        Voisivat????? kirjoitti:

        Suomessahan on tehty vaikka kuinka paljon kirjoja mainitsemistasi asioista.
        Ei tarvitse enää "ruveta tekemään".
        Onko suomalaisten itsetunto niin heikko, ettei osata tunnustaa omia virheitä?

        Suomalaiset oli yhtä julmia kuin muutkin Natsi-Saksan vasallit. Suomessa vaan vanhat natsit olivat valtasuvuista eikä näinollen mitään pyykinpesua tehty sodan jälkeen.


      • Anonyymi
        Reenpää,Nevanlinna.. kirjoitti:

        Suomalaiset oli yhtä julmia kuin muutkin Natsi-Saksan vasallit. Suomessa vaan vanhat natsit olivat valtasuvuista eikä näinollen mitään pyykinpesua tehty sodan jälkeen.

        Suomi halusi olla puoleeton ja pysyä erossa koko toisesta maailmansodasta mutta sitä ei Suomelle sallittu. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen provosoimattomasti 30.11.1939 käyttäen tekosyynä itse ampumiaan Mainilan laukauksia joiden ampumisesta se sitten syytti Suomea (katso https://fi.wikipedia.org/wiki/Mainilan_laukaukset ). Saman tyyppistä lavastettua hyökkäystä oli Natsi-Saksakin käyttänyt noin kolme kuukautta aikaisemmin saadakseen tekosyyn hyökätä Puolaan. Näin alkoi talvisota jossa Neuvostoliiton alkuperäisenä tavoitteena oli koko Suomen valloittaminen ja jonka yhteydessä Neuvostoliitto ryösti Suomelta Karjalan ensimmäisen kerran kun koko Suomen valloittaminen ei onnistunut.

        Talvisodan ja välirauhankin aikana Suomen itsenäisyys oli veitsen terällä. Artikkelissa https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannumononen/278702-suomen-ratkaisut-1940-41-ja-jalkipyykki-2019/ kerrotaan kuinka Neuvostoliitto välirauhankin aikana jatkoi vihamielistä politiikkaansa Suomea kohtaan ja valmistautui valtaamaan Suomen. Suomella ei talvisodan jälkeisessä tilanteessa käytännössä ollut muuta vaihtoehtoa kuin liittoutua Saksan kanssa mikäli Suomi ei halunnut Baltian maiden tavoin joutua Neuvostoliiton miehittämäksi. Artikkelissa https://www.verkkouutiset.fi/emme-koskaan-unohda-neuvostomiehitys-vei-viidenneksen-viron-vaestosta/#44a23633 kerrotaan kuinka neuvostomiehitys vei viidenneksen Viron väestöstä ja Suomi tuskin olisi päässyt helpommalla jos Neuvostoliitto olisi onnistunut miehittämään Suomen. Kuten artikkelista https://jput.fi/Englannin_ja_Suomen_valinen_sota.htm käy ilmi, pakottivat Neuvostoliitto ja Iso-Britannia käytännössä Suomen riippuvuuteen Saksasta.

        Suomen ja Saksan tappio sodassa Neuvostoliittoa vastaan olisi todennäköisesti vältetty jos Marsalkka Mannerheim ja Presidentti Ryti eivät olisi keskeyttäneet Suomen menestyksellistä hyökkäystä Karjalan kannaksella syyskuussa 1941 etenemättä Leningradiin tai edes Pähkinälinnaan saakka eivätkä myöskään olisi kieltäytyneet katkaisemasta Muurmannin rataa kuten käy ilmi seuraavista linkeistä:
        1) https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm
        2) https://history.army.mil/html/books/104/104-23/CMH_Pub_104-23.pdf sivut 347-348

        En tiedä onko liioittelua kutsua varsinkin Mannerheimia Suomen Quislingiksi noiden kieltäytymisten vuoksi, katso myös https://jput.fi/erillissota.htm


      • Anonyymi
        Reenpää,Nevanlinna.. kirjoitti:

        Suomalaiset oli yhtä julmia kuin muutkin Natsi-Saksan vasallit. Suomessa vaan vanhat natsit olivat valtasuvuista eikä näinollen mitään pyykinpesua tehty sodan jälkeen.

        Mitä eroa on natsilla ja stalinistilla ?
        Ei yhtään mitään laadullisesti, kummatkin julmuuden ja pahuuden aatteet kuuluisi yhdistää saman yläkäsitteen alle stalinismin mittavammasta pahuudesta huolimatta.
        Mikähän olisi sopiva termi ? Miltä kuulostaisi "runatsi", alalajeina olisi edelleen natsi ja stalinisti.
        Venäjän pyykinpesu 2. Maailmansodan aloittajana on kokonaan vielä tekemättä, sotarikolliset kokonaan vielä tuomitsematta(onko heitä enemmän kuin natsisaksassa ?).
        Se kannattaisi ehdottomasti tehdä vieläkin Venäjän oman tulevaisuuden vuoksi, koska kysymyksessä on välttämättömyys, jotta mitään todella uutta voisi syntyä Venäjällä.
        Nythän Venäjällä on vain rikollinen menneisyys, jonne halutaan aina palata uudestaan, ts tulevaisuus on venäläisittäin aina menneisyyttä, joka myös näyttää heille paremmalta. Stalinismista(ajatusmaailmaltaan venäläinen enemmistö)on edelleen vakavaa haittaa etenkin oman maan omille kansalaisille että muulle Euroopalle, sillä stalinistit ovat olleet monin verroin natseja tuhoisampia muille kansoille oman kansan lisäksi, koska heidän olemassaolonsa ei päättynyt vielä 1945.


    • tunnustatko?

      Minä tunnustan: isku tukikohtaan oli sotilaallisesti perusteltu, mutta tiedustelu oli puutteellinen, ei olisi pitänyt uskoa sotavankien tarinoita. Valitettavasti syntyi ns. oheisvahinkoja.
      Jatkosotaan lähtö oli jälkeenpäin arvioiden virhe, mutta tarkoitus oli ottaa omamme pois ja turvata itsenäisen Suomen legitiimit turvallisuusedut.

      Milloin venäläiset tunnustavat että ns. partisaanien iskut olivat sotarikoksia?
      Entä olivatko Helsingin terroripommitukset sotilaallisesti tarpeellisia?
      Talvisodan aloitus oli venäläisten sotarikos.

    • Rikollisen suojelu

      Venäläisten on tärkeää todistaa omaa syyttömyyttään, kun virallisesti ovat tuomituttaneet suomalaiset sotasyyllisiksi ja maksattaneet korvauksen ryöstönsä uhreilla, kun murhaamalla eivät saaneet kaikkea.
      Onkos siinä mitään ihmeellistä, että rikolliset muuttuvat vainoharhaiseksi, kuten Venäjälle on kansakuntana käynyt.
      Siten totuus on venäläisen ihmisen pahin vihollinen ja alituinen valehteleminen välttämätöntä kieroutuneen omantunnon rauhoittamiseksi ja omanarvontunnon säilyttämiseksi.
      Kun valhe on riittävän suurta ja sitä toistetaan näinkin kauan, se tosiaankin muuttuu historialliseksi totuudeksi ja jopa sen esittäjä uskoo itseään ja siihen on helppo saada muutkin mukaan, totuutta lukuunottamatta.
      Siitä seuraa sairas kansallinen omatunto ja venäläiseen kansanluonteeseen kuuluva sairaalloinen vainoharhaisuus ja uho rikoksen jälkien peittelemiseksi itsesuojelun tarpeeseen.

    • iyu7kmikulo8

      Kuhmoisissa kevättalvella 1918 ruåttalaiset sankarivapaaehtoiset sairaalasta hakivat hoitajat ja ampuivat ne. Haavoittuneita rääkkäsivät pistimin ja valelle kylmää vettä sänkyihin, rikkoen ikkunat 25 asteen pakkasessa. Onko tutkittu? Onko pyydelty anteeksi Tukholmasta? EI! Juhlivat näitä petoja sankareina kaikki homon kuninkaan alut ja muut rutsatut Berunarotot.
      Mainittakoon, että muutama perverssi tyydytti sairaat halunsa kouleviin punikkeihin sairaalassa. Ihanaako?

      • Anonyymi

        Voitko esittää jonkin luotettavan lähteen johon ym. syytökset perustuvat?


    • Suuri sotarikos

      Miksi venäläiset hakevat pieniä ja epämääräisiä yksityiskohtia sotatapahtumista, jotka ovat useimmiten venäläiseen tyyliin käännettyjä valheita ?

      Aivan kuin yritettäisiin tehdä oikeutetuksi ja nollatuksi se suuri sotarikos, mikä oli kaikkien pienempien sotarikosten yläpuolella, jonka he tekivät hyökkäämällä Suomeen, tulivat kahdesti talvi- ja jatkosodassa, murhaamaan ja ryöstämään sekä maksattivat siitä vielä sotakorvaukset. Kaikki paha oli suoraa seurausta siitä ja heidän valinnastaan, mistä kantavat vastuuta edelleen, koska kannattivat ja kannattavat edelleen suurta oppi-isäänsä Stalinia.

      Tosiasiahan on, että venäläiset pitävät hallussaan ja miehittävät tälläkin hetkellä edelleen rikollisesti hankittua omaisuutta ja luovutettuja alueita, eivätkä ole palauttaneet vieläkään ryöstösaalistaan takaisin.

      Sotarikoksia tehtiin Venäjällä enemmän kuin Natsisaksassa, koska heillä oli enemmän sotilaita ja toimintatavat ja teot olivat saksalaisiakin brutaalimpia, mm. siviilien summittainen tappamminen kostoksi ja joukkoraiskaukset valloitetuilla alueilla. Eläimetkään eivät voisi olla niin brutaaleja kuin nämä kommunismin kasvattamat itsekkäät ja raiskaavat ryöstömurhaaja-ryssät.

      • Anonyymi

        Venäjällä valmistaudutaan taas hyökkäämään suomeen. Ei sitte poijat ja nykyään tytöt tunneta armoa,vaan jatketaan isiemme perintöä. Minulla onhyvä kunto ja liikun metsissä ym. Perustan oman osaston ja se on rytinätä sitten.


    • Anonyymi

      Karjalaisperäisellä väestöllä olisi ollut parempi tulevaisuus, jos Suomen raja olisi pysyvästi jäänyt Syväriin. Varmaan venäläisetkin olisivat sopeutuneet elinolojen parantuessa, vaikka yleensä maa siirtää väestönsä pois sodan jaloista. NL ei tosin sitä tehnyt muuallakaan, vaan jätti siviilit oman onnensa nojaan. Kannas menetettiin, muttei kukaan halunnut jäädä kauneille kotiseuduilleen, juuri diktatuurisen vihollisen vuoksi. Laatokan pohjoispuolisissa kylissä halukkuutta suomiyhteyteen oli runsaasti, mutta ne tukahtuivat bolsevikkien aseisiin.

    • Anonyymi

      Se on voi, voi!

      Maihtoi siellä "sairaalassa" olla paljonkin venäläisiä lavantausitisa ja muita VODKA- krapulasta toipuvia!

      Suomalaisten piti "hoidella" maajoukoin näitä tukikohtia, joista venäläiset latasivat rintamajoukkoja.
      Meillä oli senverran vähän pommikoneita, ettei saatu tehtyä venäläismallista tuhotyötä kuin mitä Elisenvaarassa tapahtui!

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/12/19/elisenvaaran-tragedia

      Ja tuskin Suomen sotilasjohto olisi määrännyt Venäläiseen malliin sivileitä pommitettavaksi!
      Olisi pitänyt olla senverran suomalais-sissejä Leningradissa, että olisivat tuhonneet kaikki rautatiet ja sillat, ettei olisi ollut niin pljon rautaa ilmassa rintamalla, esim. Siiranmäessä.

      • Anonyymi

        Siiranmäen suuret suomalaiset tappiot ovat Adolf Ärrävikaisen ansiota.


      • Anonyymi

        Ei siellä Elisenvaarassa tainnut sairaalaa olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siiranmäen suuret suomalaiset tappiot ovat Adolf Ärrävikaisen ansiota.

        Tätäkään ei olisi tapahtunut jos Marsalkka Mannerheim ja Presidentti Ryti eivät olisi keskeyttäneet Suomen menestyksellistä hyökkäystä Karjalan kannaksella syyskuussa 1941 etenemättä Leningradiin tai edes Pähkinälinnaan saakka eivätkä myöskään olisi kieltäytyneet katkaisemasta Muurmannin rataa kuten käy ilmi seuraavista linkeistä:
        1) https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm
        2) https://history.army.mil/html/books/104/104-23/CMH_Pub_104-23.pdf sivut 347-348

        En tiedä onko liioittelua kutsua varsinkin Mannerheimia Suomen Quislingiksi noiden kieltäytymisten vuoksi, katso myös https://jput.fi/erillissota.htm


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätäkään ei olisi tapahtunut jos Marsalkka Mannerheim ja Presidentti Ryti eivät olisi keskeyttäneet Suomen menestyksellistä hyökkäystä Karjalan kannaksella syyskuussa 1941 etenemättä Leningradiin tai edes Pähkinälinnaan saakka eivätkä myöskään olisi kieltäytyneet katkaisemasta Muurmannin rataa kuten käy ilmi seuraavista linkeistä:
        1) https://jput.fi/Suomi_pelasti_Venajan.htm
        2) https://history.army.mil/html/books/104/104-23/CMH_Pub_104-23.pdf sivut 347-348

        En tiedä onko liioittelua kutsua varsinkin Mannerheimia Suomen Quislingiksi noiden kieltäytymisten vuoksi, katso myös https://jput.fi/erillissota.htm

        Kukahan tolle sivulle viittii mennä? Siinä vaiheessa kun luin, että epäilee venäläisillä valehtelun olevan geeneissä ni tajusin mikä tota kirjottajaa vaivaa, vieraantunu näköjään realiteeteistä. Se näköjään uskoo, että muualla maailmassa muut kansat ei oo mitään pahaa tehneetkään, paitsi venakot. Kannattais lukea muidenkin kansojen raakuuksista ni tajuaa, ettei venakot eroa niistä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe