Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pari pikku "ongelmaa"

kokokokko3

Omistan noin 160cm hevosen. Olen todella harvoin saanut sen kaulan kaarelle. Se ei siis ole mikään pakko saada hevoseni kaulaa kaarelle, mutta olisi kiva tuntea se onnistumisen tunne.

Hevoseni on 15-16-vuotias torinhevostamma. Ratsastaessa herkkä, joskus laiska. Miten saisin hevoseni kaulan kaarelle? Onko vinkkejä?

Toinen juttuni on se, että hevoseni selkä on kova. Siinä on todella vaikea istua ilman satulaa ravissa ja laukassa, haluaisin oppia istua siellä selässä horjumatta. Se on niin tuskallista. Miten pysyä ilman satulaa selässä horjumatta?

Olisin hyvin kiitollinen jos saisin vastauksen näihin kysymyksiin.

3

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katherine__

      Olet nyt hieman väärillä jäljillä.

      Se, että hevonen menee kaula kaarella, ei tarkoita onnistumista. Itse asiassa hevonen voi kulkea kaula kaarella ja mennä samalla vielä pahemmin "väärin" mitä kaula ylhäällä kulkiessa.

      Asia, jota ratsastuksessa haetaan, on peräänanto. Peräänannossa hevonen kuuntelee ratsastajaa, liikkuu reippaasti eteen käyttäen takaosaa, on kevyellä ohjastuntumalla ja on rento.
      Kun nämä asiat toteutuu, hevonen rentoutuu myös niskasta ja laittaa kaulan kaarelle. Se kaula kaarella kulkeminen on kuitenkin vasta se viimeinen asia.


      Tärkeää on saada hevonen ensimmäisenä liikkumaan pohkeesta eteen. Hevonen harvoin on luonnostaan laiska, se vaan on tottunut että ei tarvitse liikkua. Tämä tarkoittaa, että ratsastajan tulee osata käyttää pohjetta terävästi ja napakasti ja hevosen tulee reagoida pieneenkin pohjeapuun. Jos ei reagoi, apuna käytetään raippaa/kannuksia.

      Seuraavaksi hevonen tulee saada kulkemaan pohkeiden välissä, eli suorana ja kääntymään kun ratsastaja pyytää. Kolmanneksi hevosen tulee tukeutua ohjaan sopivasti ja reagoida pieniin ohjasapuihin. Tähän tarvitaan ratsastajalta herkkä ja pehmeä käsi.

      Kaiken lisäksi ratsastajan tulee osata hallita hevosta istunnalla, eli istunta ei saa vastustaa liikettä muuta kuin pidätteissä.


      Helpoiten opit, kun menet välillä tunnille heppasi kanssa. Kannattaa myös pyytää osaava AMMATTIratsastaja läpiratsastamaan hevosta välillä.



      Ilman satulaa oppii ratsastamaan vain harjoittelemalla. Voit yrittää virittää selkään esim. satulahuovan ja laittaa sen loimivyöllä kiinni, niin se vähän pehmustaa.
      Ilman satulaa mennessä on tärkeää istua oikein, eli hyvässä ryhdissä kantapäät alhaalla ja kädet oikealla paikallaan, Se auttaa tasapainon pitämisessä. Jos nojaat liikaa eteen tai taakse, horjut.

    • Minttutyhmä

      Katherine, mitä tarkottaa läpiratsastus?

    • katherine__

      läpiratsastus tarkoittaa sitä, että kokenut ratsastaja ratsastaa hevosella ja saa sen liikkumaan hevosen koulutustason mukaisesti mahdollisimman hyvin. Läpiratsastuksessa tavallaan palautetaan hevoselle mieleen, miten oikeasti kuuluu liikkua.

      kun hevonen on hyvin läpiratsastettu, on myös kokemattoman ratsastajan helpompi saada se liikkumaan oikein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe